Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

09-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden, Finland en Denemarken maken inzending songfestival bekend

Zweden, Finland en Denemarken maken inzending songfestival bekend

https://images3.persgroep.net/rcs/Hd1UrT24EdED70920MfNgQto-_0/diocontent/168005452/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ook de laatste landen hebben hun inzending bekendgemaakt voor het Eurovisiesongfestival in het Nederlandse Rotterdam. Voor Finland gaat Aksel Kankaanranta naar het liedjesfestijn. Met het nummer Looking Back, een ballad waarin de tienerjaren centraal staan, won hij zaterdag de Finse nationale finale in de stad Tampere.

Voor het eerst sinds 2017 konden de Finnen weer uit meerdere kandidaten kiezen. Er deden zes acts mee. Vorig jaar vaardigde het Scandinavische land de bekende dj Darude af naar het songfestival in Tel Aviv. Dat werd geen succes: de act sneuvelde in de eerste halve finale en haalde de minste punten. Kankaanranta is bekend van The Voice, in 2017 werd hij tweede.

Zweden

Zweden stuurt het trio The Mamas naar Rotterdam. De drie zangeressen, Dinah Yonas Manna, Loulou Lamotte en Ashley Haynes wonnen zaterdagavond de finale van het befaamde Melodifestivalen, de Zweedse nationale finale, met hun nummer Move. Het spektakel, waar twaalf kandidaten aan deelnamen, werd live uitgezonden op de Zweedse nationale tv.

De uitslag kwam tot stand door zowel televoting als acht internationale jury’s. The Mamas gooide bij zowel de jury als de kijkers hoge ogen. Ondanks dat werd het een spannende aangelegenheid. Het vrouwelijke trio had uiteindelijk slechts een punt voorsprong op Dotter, de nummer twee.

Denemarken

Denemarken vaardigt Ben & Tan af met het lied Yes. Het duo bestaat uit de 17-jarige Benjamin Rosenbohm en de 22-jarige Tanne Amanda Balcells. De twee deden mee aan de Deense versie van X-Factor. Ze wonnen zaterdag de Melodi Grand Prix in Kopenhagen.

Yes gaat over de liefde. Daar moet je volgens het duo voor openstaan, ook al komt dat niet altijd overeen met de plannen die je hebt gemaakt. Het Deense songfestival was een stille bedoening. Bij de finale was geen publiek welkom vanwege het coronavirus. De tien finalisten speelden hun songs live en dat betekende dat ze iets anders klonken dan de versies die vooraf verspreid waren.

Portugal

De inzending van Portugal is de zangeres Elisa. Zij won met haar nummer Medo de Sentir de nationale voorronde Festival da Canção. Het nummer was niet de favoriet van de jury en de televoters. Die kozen voor een ander nummer, maar ze zetten Elisa wel op de tweede plaats zodat ze met een puntenaantal van 20 de concurrentie net voor bleef. Bárbara Tinoco, de favoriet van de kijkers, werd tweede in de einduitslag met 18 punten. Filipe Sambado was de favoriet van de jury, maar de zanger kreeg van het publiek te weinig punten om naar Rotterdam te mogen. Hij eindigde als derde. (br.hln)

09-03-2020 om 14:41 geschreven door artist lover


» Reageer (8)
11-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinzoon Queen Elizabeth gaat na 12 jaar scheiden (en ook zij wil terug naar Canada)

Kleinzoon Queen Elizabeth gaat na 12 jaar scheiden (en ook zij wil terug naar Canada)

https://images0.persgroep.net/rcs/Wci-piUan_vJnoafgtR0Xki2Xw0/diocontent/166246296/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Peter Phillips, de oudste kleinzoon van de Britse koningin Elizabeth II, scheidt van zijn Canadese vrouw Autumn, zo hebben de twee dinsdag aan de Britse openbare omroep BBC bevestigd. Het koppel zegt dat het uiteengaan in het belang van hun twee dochters is. Er is sprake van een “blijvende vriendschap”. Peter en Autumn zullen de hoede over Savannah (9) en Isla (7) delen.

Peter Phillips (42) is de zoon van prinses Anne en haar eerste echtgenoot, Mark Phillips. Hij trouwde in 2008 met Autumn Kelly (41) en is de vijftiende in de lijn voor de troonopvolging. De families van beide partijen zijn “bedroefd” maar “ondersteunen volledig” de beslissing.

Volgens de krant The Sun is de Queen ‘bedroefd’ dat de zoon van prinses Anne en Autumn uit elkaar gaan. Het stel was het laatste decennium een stabiele factor binnen de koninklijke familie. Een vriend van Peter Phillips vertelt aan The Sun: “Peter is er helemaal kapot van en hij zag het gewoon niet aankomen. Hij dacht dat hij gelukkig getrouwd was en de perfecte familie had met twee geweldige dochters. Maar nu is hij helemaal in shock.”

Van slag

“Autumn is een fantastische echtgenote en moeder en een zeer intelligente vrouw, maar ze vertelde haar vrienden al enige tijd dat er ‘issues’ waren. Ze is een van de favorieten van de koningin en ik weet zeker dat Hare Majesteit ook zeer van slag zal zijn”. Vrienden van het koppel vragen zich ondertussen af of een gedeelde voogdij wel haalbaar is. Er wordt immers gevreesd dat Autumn Phillips achter de schermen van plan zou zijn om terug naar Canada te verhuizen, waar ze is opgegroeid, en daarbij hun dochters Savannah en Isla mee te nemen. “’Misschien wordt ze wel beïnvloed door het vertrek van Harry en Meghan?”, klinkt het. “Misschien dacht ze dat ook zij dat kan, als Harry en Meghan het kunnen? Het is iets waar we rekening mee moeten houden.”

Peter was de eerste van Elizabeth’s kleinkinderen die in het huwelijksbootje stapte. Na een tijdje te hebben samengewoond trouwden Peter en Autumn in 2008 in de St George’s Chapel in Windsor. (br.hln)

11-02-2020 om 12:17 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
09-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de slechtste films van het jaar worden opnieuw verkozen: musicalfilm ‘Cats’ is de grote ‘topfavoriet’

Ook de slechtste films van het jaar worden opnieuw verkozen: musicalfilm ‘Cats’ is de grote ‘topfavoriet’

https://images3.persgroep.net/rcs/waWUIvWpHF8g_N7S2Md_sAD82OM/diocontent/162704038/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8  

De film ‘Cats’ is favoriet bij de uitreiking van de Golden Raspberry Awards, beter bekend als de Razzies, de prijzen voor de slechtste filmprestaties van het afgelopen jaar. De film is genomineerd in acht categorieën, samen met ‘Rambo: Last Blood’ en ‘A Madea Family Funeral’.

De film ‘Cats’ van regisseur Tom Hooper werd groots aangekondigd, en had een sterrencast. Maar al vanaf de eerste dag werd het resultaat compleet afgeschoten door critici. Ze noemden de film “weerzinwekkend” en “onnodig geseksualiseerd”. Ook de bekende liedjes kwamen volgens de pers niet goed tot hun recht op het witte doek.

Bij de Razzies maakt de verguisde musicalfilm kans in onder meer de categorieën slechtste film, slechtste actrice (Francesca Hayward), slechtste vrouwelijke bijrol (Judi Dench en Rebel Wilson), slechtste mannelijke bijrol (James Corden) en slechtste regisseur. Cats-acteurs Taylor Swift en Idris Elba zijn aan de nominaties ontsnapt.

Oscars

Andere films die kans maken op een Razzie zijn ‘The Fanatic’ en ‘The Haunting of Sharon Tate’. De Razzies worden doorgaans een dag voor de uitreiking van de Oscars uitgedeeld in Hollywood, maar dit jaar kiest de organisatie ervoor om in dit Oscar-weekend alleen de nominaties bekend te maken. Het is nog niet bekend wanneer de Razzies worden uitgereikt. (br.hln)

09-02-2020 om 11:31 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
03-02-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meghan en Harry willen de zomer doorbrengen in LA: “Ze zijn al op zoek naar een huis”

Meghan en Harry willen de zomer doorbrengen in LA: “Ze zijn al op zoek naar een huis”

https://images2.persgroep.net/rcs/P3rt4QVuIsB_XVfdHeUr9fsMsqk/diocontent/163955648/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Prins Harry en Meghan Markle zitten niet stil. Slechts dagen nadat ze de Britse monarchie achter zich lieten en naar Canada trokken, is er al sprake van een vakantie in het zonnige LA. Opmerkelijk, gezien het koppel naar eigen zeggen op zoek was naar een rustiger leven. 

“Meghan en Harry hopen deze zomer naar Los Angeles te kunnen gaan”, meent een insider. “Ze zijn al op zoek naar huizen waar ze kunnen verblijven, en ze interviewen ook mogelijke security-teams. Het koppel wil alles op een rijtje zetten en kijken of het logistiek mogelijk is om naar de VS te trekken.”

Het is op zich niet verwonderlijk dat Meghan er iets voor voelt om naar LA te gaan, gezien zij van die stad afkomstig is. Er wordt echter al langer gefluisterd dat ze daar meer zoekt dan alleen een vakantie. “Dat zeiden ze over Canada ook”, klinkt het op Twitter. “Wat als dit gewoon een tussenstop is voor hun échte plan om naar de States te verhuizen?” Meghans familie woont nog in de VS, en het zou best kunnen dat zij een woonplaats in dat land verkiest boven Canada. Zeker omdat ze dan dichter bij haar moeder, Dora Ragland, kan zijn. 

“Ze praten momenteel met professionals ter plekke. Meghan heeft één belangrijke voorwaarde waaraan het huis moet voldoen: ze moeten er meetings kunnen houden. Daarnaast moet het ook meer dan geschikt zijn om familie en vrienden te entertainen.”

Geen rust

Hun keuze voor LA blijft ondanks de roots van Meghan toch ietwat opvallend. Royalty watchers hadden verwacht dat het koppel zich iets langer schuil zou houden op het kalme Vancouver Island, zeker omdat ze zelf beweerden dat ze op zoek waren naar een rustiger leven. In LA, de stad van glitter en glamour - waar het wemelt van de celebs en de paparazzi - zullen ze dat zeker niet vinden. Anderen menen dan weer dat dit altijd al het plan van Meghan is geweest: “Ze wilde de faam wel degelijk, ze wilde gewoon dat keurslijf van het koningshuis niet.”   

Royal vs celeb

Volgens experts zou dit we eens een eerste stap kunnen zijn in een proces om van royals naar celebrities te gaan. Betrouwbare bronnen beweren dat Meghan intussen alweer op zoek is naar een manager of agent, die haar nieuw acteerwerk kan bezorgen. “Het is niet zomaar een idee, ze is op dit moment actief op zoek naar iemand om haar te vertegenwoordigen bij het vinden van toekomstige jobs.” Het zal waarschijnlijk voornamelijk gaan om voice over-rollen, zoals ze al eens deed voor Elephants Without Borders. “Ze willen geld verdienen door documentaires en andere voice overs in te spreken voor ‘waardige’ of ‘belangrijke’ projecten.” 

Dit alles zet de uitspraak die Meghan tegenover Beyoncé deed op de première van ‘The Lion King’ in een heel nieuw licht. “Dat is waarom we naar hier zijn gekomen”, grapte ze. “Om een pitch te maken voor nieuw werk.” 

Het koppel zelf heeft nog met geen woord gerept over die mogelijke plannen.  (br.hln)

03-02-2020 om 15:37 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
30-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dolly Dots tien jaar na overlijden zangeres toch weer op tournee

Dolly Dots tien jaar na overlijden zangeres toch weer op tournee

https://images2.persgroep.net/rcs/5MkzyvAn7sYzyf90-ofDyDs7A1Y/diocontent/165343657/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Haren touperen, felle oogschaduw op en de beenwarmers kunnen ook weer uit de kast: de Dolly Dots zijn terug. Patty Zomer, Angela Groothuizen, Esther Oosterbeek, Anita Heilker en Angéla (Sjeel) Kramers beginnen dit najaar aan een theatertournee langs dertig steden. 

‘Sisters on tour’ heet de tournee waarmee de in de jaren tachtig mateloos populaire meidengroep ruim veertig jaar na de oprichting een comeback maakt. De vijf meiden van toen zijn inmiddels eind vijftig en begin zestig, maar hebben veel zin om opnieuw samen hits als Just a Little Bit More, Radio en Hela-Di-Ladi-Do te zingen.

Achter de schermen

“Het is meer dan alleen zingen, we vertellen ook verhalen over hoe het was om in de jaren tachtig onderdeel te zijn van een meidengroep. Wat gebeurde er achter de schermen? Het wordt een intieme avond waarbij we, niet zonder zelfspot, terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar,” aldus de Dots.

De intimiteit van het theater leent zich hier volgens de vijf veel beter voor dan twee of drie megaconcerten. De première van Sisters on tour is op zaterdag 3 oktober in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De Dots gaan vervolgens langs theaters in onder meer Nijmegen, Haarlem, Zwolle, Eindhoven, Tilburg, Tiel, Maastricht, Apeldoorn, Roosendaal, Enschede en Gouda. De tournee wordt op 5 februari 2021 afgesloten in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Ahoy

De meidengroep ging in 1988 uit elkaar, maar bracht tien jaar later een compilatie-album (‘The Collection’) uit. In mei 2007 kwamen ze weer bij elkaar en werden in Ahoy succesvolle reünieconcerten gegeven. In 2008 traden ze opnieuw op in de ‘Goodbye For Now Tour’.

Groot verdriet was er een jaar later. Ria Brieffies bleek ongeneeslijk ziek en overleed op 20 juli 2009 op 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker. De vijf overgebleven Dots maakten bekend nooit meer als Dolly Dots te zullen optreden, maar daar kwamen ze al eerder op terug. In 2016 gaven Esther, Patty, Sjeel, Angela en Anita een gastoptreden bij De Toppers in Amsterdam.

Kaarten voor ‘Sisters on tour’ zijn te bestellen op dollydots.com, via de Nationale Theaterkassa op ntk.nl of via 0900 9203. (br.hln)

30-01-2020 om 13:34 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
27-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sean Dhondt kiest resoluut voor popmuziek:

Sean Dhondt kiest resoluut voor popmuziek:“Dit voelt juist aan”

https://images3.persgroep.net/rcs/ltnyvjP4q6oAkISIwjFDlcKAMCs/diocontent/164730944/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het worden drukke tijden voor Sean Dhondt (35). Er is het nieuwe seizoen van ‘The Voice Kids’, en hij zal te zien zijn in ‘Liefde Voor Muziek’. In tussentijd werkt hij aan eigen nummers, en die zullen heel anders klinken dan we van hem gewend zijn, vertelt hij in Het Belang van Limburg. 

In het voorjaar van 2020 begint het nieuwe seizoen van ‘Liefde voor Muziek’. Deelnemer Sean Dhondt wil tegen dan enkele eigen nummers klaar hebben, en kiest daarbij resoluut voor pop.  “Het was Laura Tesoro die me vroeg waarom ik altijd voor rock koos. Schaamde ik me voor pop? Tja, ik ben nu eenmaal opgegroeid met metal en punkrock”, vertelt hij in Het Belang van Limburg. “Het was dus een grote stap om pure pop te maken, terwijl ik het wel graag hoor. Het kan me raken, ik word er nostalgisch of zelfs melancholisch van. Soms maakte ik met mijn bands Nailpin of Manoeuvres een nummer dat een klein beetje pop bevatte. Maar verder dan dat ging ik nooit.” Toch acht Sean nu de tijd rijp voor een muzikale koerswijziging: “Door het ouder worden ben ik er ook meer gaan berusten in wat mensen van me denken of van me verwachten. Of wat wel en niet cool is. Door het nu effectief te maken, besef ik dat ik me niet aan een krampachtige spreidstand waag. Dit voelt juist aan. Ik hoop dat de songs ook uitgesproken voor- en tegenstanders hebben. Ik wil geen middle of the road.”

‘The Voice Kids’ vanaf 7 februari om 20.40 uur op VTM  (br.hln)

27-01-2020 om 00:00 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
26-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guga Baúl open over nieuw samengesteld gezin: “Ik heb mezelf echt wel een loer gedraaid”

Guga Baúl open over nieuw samengesteld gezin: “Ik heb mezelf echt wel een loer gedraaid”

https://images1.persgroep.net/rcs/BqOOvi5ZjUGAyCch3Cs0TTw-Zww/diocontent/156228923/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8  

In het Radio 2-programma ‘De Rotonde’ vertelde Guga Baúl deze ochtend openhartig over zijn kinderwens en zijn nieuw samengesteld gezin, samen met actrice Tine Embrechts. “Ik moest leren loslaten.”

“Mijn verwachtingen over de liefde waren heel conservatief”, vertelt komiek Guga Baúl in ‘De Rotonde’. “Alles was gepland, stap voor stap uitgestippeld. Eerst iemand leren kennen, dan samenwonen, trouwen, een kindje krijgen, dan... Het ging zelfs zo ver dat ik had uitgemaakt dat één ruzie voldoende zou zijn om een relatie af te breken. Ik was toen behoorlijk naïef, dat mag je wel zeggen.” Maar toen kwam hij actrice Tine Embrechts tegen. Zij had al twee kinderen uit een vorige relatie: Emilio en Oscar. 

Verleden neutraliseren

“Het is uiteindelijk helemaal anders uitgedraaid, natuurlijk. Meteen twee kinderen er bovenop, in een andere stad gaan wonen. Ik heb mezelf echt wel een loer gedraaid. Dat heeft ook met jeugdige overmoed te maken, denk ik. Zo van ‘ik ga dat allemaal wel kunnen’”, geeft de komiek toe. “Maar het is pas als je samenwoont, dat je beseft dat je je plannen moet herzien. Meer nog: je start eigenlijk in de min. Je moet het verleden dat aanwezig is, proberen te neutraliseren, emotioneel gesproken dan. Pas dan kan je de volgende stap zetten. Plots ben je met z’n vieren. Vier verschillende mensen, met elk hun karakter, hun gewoontes. Die moet je leren aanvaarden. En dat neemt tijd in beslag. Jaren. En ik als controlefreak, wou de controle houden, maar dat lukte niet. Ik moest leren loslaten. Dat is de belangrijkste boodschap voor mezelf: sommige dingen moet je loslaten. Dan ontstaat er harmonie.”

Eigen kinderwens

Hoewel er al twee kinderen in huis waren, had Guga zélf ook nog een kinderwens. “Op mijn 17de wist ik dat ik kinderen wou”, vertelt hij. “Niet op dat moment, natuurlijk, maar ooit. En niet één maar wel twee. Als Tine geen kinderen meer had gewild, dan zou dat een breekpunt geweest zijn. Hoe graag je iemand ook ziet, je kinderwens opbergen voor de ander is een tikkende tijdbom. Ik heb dat gezien bij andere mensen. ‘Ik heb mijn kinderwens opzij gezet’, zeggen ze. Dat moet toch frustrerend zijn, op de een of de andere manier? Als je echt kinderen wil, ga je dat ofwel je partner kwalijk nemen, ofwel jezelf. Kinderen willen is een wezenlijk onderdeel van je leven, het doorgeven van je genen. Het is een instinct. Dat kan je niet rationeel wegvagen.”

Geen tijd te verliezen

Gaston, de eerste zoon van Guga en Tine Embrechts, kwam er toen ze nog maar anderhalf jaar samen waren. “We hadden geen tijd te verliezen, hé”, klinkt het. “We hebben direct de ‘eisprong’ gewaagd. Op één of andere manier blijkt dat we allebei heel vruchtbaar zijn. We waren zeer blij, want op die leeftijd is het niet altijd evident om snel zwanger te worden. En het zijn twee gezonde kindjes, dus was kan een mens zich nog meer wensen?”

En Guga is duidelijk een gelukkige papa: “Ook al vloek ik omdat ik te weinig slaap heb. Ook al vloek ik omdat ze ruzie maken, ook al vloek ik keihard omdat ze aan het huilen zijn, als ik nu thuis kom en ze komen naar mij van ‘Papa’... daar word ik zo heel blij van!”

Twee snelheden

De kinderen van Tine zijn intussen jonge tieners. Ten huize Baúl-Embrechts leven dus twee generaties kinderen, die op twee verschillende snelheden, op twee niveaus leven. “Je moet constant switchen tussen kinder-emoties en puber-emoties. Dat is extreem vermoeiend”, geeft Guga toe. “En dan hebben we het nog niet over op reis gaan! Elk lid van de familie heeft andere noden en wensen, maar waar vind je een plek waar je dat allemaal kan combineren? En dus blijven we gewoon thuis!”

Dat twee van de vier kinderen in huis niet van jezelf zijn, maakt ook een verschil. “Het zou makkelijker geweest zijn mocht ik ook al twee kinderen gehad hebben, net als Tine, en dan nog eens twee samen. Niet realistisch, natuurlijk, maar dan zou je elkaar beter verstaan. Je zou makkelijker begrijpen dat je anders reageert op je eigen kinderen dan op je pluskinderen. Dat kan spanningen met zich meebrengen. Ik bekijk een kind soms eerder als een ‘energie’ in huis. Als die ‘energie’ negatief is, probeer ik die weer positief te maken, door een kind terecht te wijzen, bijvoorbeeld. Dan maakt het niet uit of het mijn kind is of haar kind, maar als moeder kan ik mij best voorstellen dat je dat anders ziet en dat je het niet fijn vindt dat je haar kind terechtwijst. En dat versta ik, maar je bent wel aan het samenwonen. De verbondenheid met je eigen kinderen en je pluskinderen is anders, maar hoe langer je samen bent hoe sterker dat die band wordt. Maar dat moet je tijd geven en dat kan je niet forceren. Boeiend maar vermoeiend!” (br.hln)

26-01-2020 om 17:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
25-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herman Brusselmans over monogamie en zijn kinderwens

“Voor een wezen van wie ik houd, heb ik heel veel over”: Herman Brusselmans over monogamie en zijn kinderwens

https://images3.persgroep.net/rcs/M0tnrw5byRIcHm-R29dzfnZMEWk/diocontent/165029023/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend was schrijver Herman Brusselmans (62) te gast in het programma ‘Het Heilig Huis van Hanssen’ op radiozender JOE. Hij praatte er met presentatrice Evi Hanssen (41) onder meer over monogamie en een kinderwens. “Het is een moeilijke kwestie.”

Bij het gebod ‘vader, moeder, zult gij eren’ vertelt Herman Brusselmans dat hij graag zelf vader zou worden. “Het is een moeilijke kwestie. Mijn vriendin is 28 en ik 62. Een vrouw van 28 die denkt aan kinderen”, klinkt het. “Mijn eerste vrouw Gerda raakte gewoon niet zwanger, en Tanja heeft vanaf dag één dag we samen waren gezegd: ‘Ik wil geen kinderen.’” Maar nu zou het er misschien toch van kunnen komen: “Ik zit nog in de fase van ‘we zullen wel zien’. Ik denk wel dat ik een goede papa zou zijn die veel tijd doorbrengt met zijn kinderen. Ik hoef niet meer dagelijks iets te doen, hé. Ik zie mezelf ook ’s nachts opstaan”, vertelt Herman, “Ik heb al gezegd dat ik een lamzak ben maar daarin zou ik geen lamzak zijn. Voor een wezen van wie ik houd, heb ik heel veel over. Ik denk wel dat ik blij zou zijn. Ik kijk er wel naar uit, maar het kind gaat wel een oude vader hebben. Het gaat zijn vader niet hebben tot hij dertig is. Mijn bottom line is altijd: er zijn niet zoveel mensen in je leven die je graag ziet, en dan moet je goed zijn voor die mensen.”

Evi vraagt zich verder ook af of Herman Brusselmans alleen op papier onkuis is. “Ik ben altijd trouw en monogaam geweest”, vertelt hij. “Het is niet gemakkelijk want er lopen heel veel mooie vrouwen rond. Het is een kwestie van op uw tanden te bijten. Maar nu ik ouder word en met Lena ben, heb ik niet meer de aanvechting om mijn ogen wat verder open te spreiden.” En Evi polst ook naar het vrijgezellenleven van Herman: “Ik ben een tijd vrijgezel geweest na mijn eerste huwelijk, begin jaren negentig. Ik zat toen in het ‘Huis van Wantrouwen’. Dat was zeer populair. Toen ondervond ik ineens dat bekend zijn wel een rol gaat spelen. Je wordt aantrekkelijker en je verandert bijna fysiek in de ogen van de mensen. Toen heb ik wat one night stands gehad met studentes en heb ik het ervan genomen”, geeft hij toe. “Maar op het einde van datzelfde jaar ben ik Tanja tegengekomen en heb ik een relatie gehad van 18 jaar met haar.”

Nu gaat trouw zijn hem makkelijk af, klinkt het. “Ik ben 62, dus de grote seksuele drive is ook al wat minder dan wanneer je 25 bent. En ik heb een heel schoon lief van 28, dus het zou eigenlijk raar zijn als ik dat nu nog zou doen. En ook heel dom. Maar Lena kan het haar ook niet voorstellen dat we elkaar zouden bedriegen”, zegt Herman. “Ik ook niet. We zijn eigenlijk continu samen.” Lena hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken: “Ze kan in mijn gsm, heeft de code van mijn computer ... Ik heb niets te verbergen en dat is echt gemakkelijk.” En de schrijver zou zelfs eeuwige trouw durven beloven: “Nu wel, ja. De eerste keer dat ik trouwde was ik 24 en dacht ik: ‘De rest van mijn leven met dezelfde vrouw? Dat zal toch moeilijk worden.’ Maar nu ben ik een oud mannetje en heb ik een jonge vriendin die mij graag ziet. En ik zie haar graag, dus alles is wel oké wat dat betreft.” (br.hln)

25-01-2020 om 15:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
23-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meghan Markle doet relaas bij vrienden: “Dit is het beste wat Harry ooit kon overkomen”

Meghan Markle doet relaas bij vrienden: “Dit is het beste wat Harry ooit kon overkomen”

https://images2.persgroep.net/rcs/b3iUdqHKFR23C8Kb0D9MScO9ScQ/diocontent/164508034/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Meghan Markle (38) trekt zich niets aan van alle negatieve aandacht rond de ‘Megxit’. Volgens haar is dit namelijk het beste dat Harry ooit kon overkomen. Dat vertelde ze volgens de Britse krant Daily Mail aan een goede vriendin, waarmee de krant een exclusief gesprek had. 

“Volgens Meghan gaat Harry nu pas écht openbloeien”, klinkt het bij de vriendin in kwestie. “Ze zei dat het haar liefde voor hem was, die hem eindelijk de stap deed zetten. De koninklijke familie was volgens haar ‘verstikkend’ voor hen allebei. Vooral Harry kon volgens Meghan nooit zichzelf zijn omdat hij al die tijd gebogen liep onder zijn verantwoordelijkheden als prins. Ze kon het naar eigen zeggen gewoon niet meer aanzien. Ze wilde niet dat hij zoveel emotionele pijn moest lijden. Bovendien wilde ze niet dat Archie opgroeide in zo’n ‘giftige’ omgeving.”

‘Happy place’

Meghan werd maandag voor het eerst al wandelend gespot in Canada, met een brede glimlach op haar gezicht. “Ze is veel gelukkiger nu. Ze is blij met hun beslissing om de monarchie te verlaten. Sterker nog, ze vindt dat dit het beste is wat Harry ooit had kunnen overkomen.” Ook Harry is intussen in Noord-Amerika. Het koppel verblijft in Vancouver, in hetzelfde huis waar ze hun vakantie van zes weken doorbrachten. De eigenaar geeft het hen in leen tot ze een eigen optrekje vinden. “Er is volgens haar geen haast om te verhuizen. Ze hebben geen deadline gekregen. Meghan noemt het haar ‘happy place’, en zegt dat ze er veel meer op haar gemak is dan ze was in eender welk paleis.”

Nog steeds royals

“Ook belangrijk: Meghan en Harry zijn niet van plan om het woord ‘royal’ van hun website ‘Sussex Royal’ te schrappen. Meghan zei me dat mensen hen altijd als royalty zullen beschouwen, waar ze ook wonen en wat ze ook doen.” Vorig weekend werd namelijk aangekondigd dat de twee hun koninklijke titels niet meer zouden gebruiken. Ze blijven echter nog wel de hertog en hertogin van Sussex, ook al zijn het geen ‘majesteiten’ meer. 

“Meghan ziet zichzelf en haar echtgenoot als game changers”, klinkt het. “Als dé personen die de bestaande orde in vraag stellen en misschien wel voorgoed zullen vernieuwen. Maar vooral zijn ze blij dat ze nu eindelijk hun eigen zin kunnen doen. Zoals zij het zegt: ‘ik kan éindelijk ademen’.” (br.hln)

23-01-2020 om 12:59 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
22-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ellie Goulding komt naar Werchter Boutique

Ellie Goulding komt naar Werchter Boutique

https://images1.persgroep.net/rcs/JjihaCNIU8NiWZhBcA_-RNw8CMs/diocontent/161854582/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De organisatie van Werchter Boutique heeft een nieuwe naam bekendgemaakt. Naast Taylor Swift en 5 Seconds of Summer zal ook Ellie Goulding (33) op zaterdag 20 juni op het festival optreden. Het is al van 2016 geleden dat de Britse zangeres nog eens op Belgische bodem stond. 

De Britse popzangeres Ellie Goulding zal op 20 juni op Werchter Boutique optreden. Daarmee vervoegt ze Taylor Swift en 5 Seconds of Summer, die al eerder werden aangekondigd. Ellie, die in augustus vorig jaar in het huwelijksbootje trad met kunstverkoper Caspar Jopling, is al langer een van de grote namen in de Britse popscène. Met hits als ‘How long will I love you’, ‘Burn’ en ‘Love me like you do’ veroverde ze harten in binnen- en buitenland. De zangeres mocht zelfs optreden op het huwelijk van prins William en Kate Middleton in 2012.

In 2016 stond de zangers voor de laatste keer in ons land. Ze verkocht toen vlot het Antwerpse Sportpaleis uit en ze pakte even later ook overtuigd Rock Werchter in. 

Tickets voor Werchter Boutique 2020 zijn te koop via proximusgoformusic.be en ticketmaster.be. Het festivalprogramma wordt binnenkort verder aangevuld. (br.hln)

22-01-2020 om 16:29 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
21-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meghan en Harry verliezen slechts 5% van hun inkomen na opgeven van titels

Meghan en Harry verliezen slechts 5% van hun inkomen na opgeven van titels

https://images3.persgroep.net/rcs/cJVoUC46K_Ea6rEZyf9DzzgLZ0M/diocontent/164544317/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Prins Harry en zijn echtgenote, Meghan Markle, zitten er nog steeds heel warmpjes bij, ook al krijgen ze geen belastingsgeld meer. De Britse nieuwsdienst BBC berekende hoeveel van hun inkomen het koppel daarmee verloren heeft, en kwam uit op een magere 5%.

Koningin Elizabeth II maakte via een statement bekend dat Harry en Meghan hun koninklijke titels zouden opgeven (‘zijne/hare koninklijke hoogheid’) en dat ze ook geen geld meer zouden krijgen van de staat. Die houdt elk jaar zo’n  82 miljoen pond (96 miljoen euro) voor de hele familie opzij. 

Maar wat blijkt? Maar liefst 95% van Harry en Meghans inkomen is afkomstig van prins Charles, die het hertogdom van Cornwall beheert. Dat hertogdom levert zo’n 21,6 miljoen pond (25,35 miljoen euro) per jaar op. Hij verdeelt de inkomsten over zijn professionele stichtingen, maar ook over zijn kinderen, William en Harry. Charles is volgens de BBC niet van plan om die betalingen aan zijn zoon stop te zetten, ook al verhuist hij naar Canada.  (br.hln)

21-01-2020 om 20:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry vertrokken naar Canada

Prins Harry vertrokken naar Canada

https://images1.persgroep.net/rcs/F8MxDDCfk24NwU_guE_9kL5L6B0/diocontent/164673997/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse prins Harry zou het Verenigd Koninkrijk maandagavond verlaten hebben en op weg zijn naar Canada om herenigd te worden met zijn vrouw Meghan en zoontje Archie die hij al meer dan twee weken niet gezien heeft. Dat meldt The Telegraph. Harry zou via Montreal naar Vancouver Island vliegen.

Eerder op de dag had de prins in Londen nog een top bijgewoond voor de leiders van 21 Afrikaanse landen. Daarna zou hij nog een privégesprek gehad hebben met de Britse premier Johnson, op vraag van de premier zelf.

Gisteren liet prins Harry aan de aanwezigen op een liefdadigheidsevenement weten dat hij het moeilijk had met het volledig moeten opgeven van zijn koninklijke verplichtingen.

Buckingham Palace maakte zaterdag in een officiële verklaring bekend dat de Britse prins en zijn 38-jarige echtgenote vanaf komend voorjaar hun koninklijke titels niet langer zullen gebruiken en geen publieke financiële middelen meer ontvangen voor koninklijke plichtplegingen. Hun titels van hertog en hertogin van Sussex mogen de twee wel houden.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan maakten begin januari bekend uit de spotlights te willen stappen als leden van het koningshuis en hun tijd te willen gaan verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Bovendien wilden Harry en zijn Amerikaanse eega financieel onafhankelijk worden. De druk en de media-aandacht die de positie met zich meebrengt werd hen te veel. Buckingham Palace leek in eerste instantie compleet verrast door het statement van de twee. “Voorbarig”, klonk het. (br.hln)

21-01-2020 om 12:56 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
20-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meghans halfbroer betwijfelt of zijn zus voor de liefde trouwde: “Kijk eens naar haar exen...”

Meghans halfbroer betwijfelt of zijn zus voor de liefde trouwde: “Kijk eens naar haar exen...”

https://images4.persgroep.net/rcs/0-MHosZUlgIahP5VEhuVN_gYeRY/diocontent/164215738/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Thomas Markle Junior, de halfbroer van de Britse hertogin Meghan, heeft - alweer - zijn boekje opengedaan over haar privéleven. Hij stelt zich vragen bij haar motieven en waarschuwt haar echtgenoot: “Hopelijk eindig je niet zoals haar ex-man”. 

Volgens Thomas heeft ze niet alleen haar eigen familie, maar ook die van Harry zwaar teleurgesteld. Bovendien insinueert hij dat Meghan vooral interesse had in prins Harry omdat ze beroemd wilde worden - iets waar de Britse media haar ook al van beschuldigden. Als bewijs haalt Thomas haar ex-man, Trevor Engelson, aan. 

“Ze heeft hem echt voor de gek gehouden”, klinkt het. Meghan was samen met Trevor van 2004 tot 2013. Ze trouwden in 2011, maar zijn dus kort daarna gescheiden. “Trevor was een aardige man, en bovendien een bekende Hollywood-producer. Hij kon Meghan voorstellen aan vele belangrijke personen in het wereldje. Dat vond ze geweldig. In het begin leken ze heel verliefd, maar ik weet niet of er liefde in het spel was. Dankzij onze vader, die ook in de sector werkte, had ze al een beetje kunnen proeven van die wereld, maar ze wilde méér.”

Trevor had een groot aandeel in het lanceren van Meghans carrière. Toen ze dan eindelijk vast werk vond als actrice, op de set van ‘Suits’, verhuisde ze van de VS naar Canada. “Trevor kon niet mee, omdat hij een bedrijf moest runnen. Maar hij betaalde wel haar huur en bezocht haar regelmatig. Achteraf bleek dan dat ze ginder een relatie had met een bekende chefkok. Ik kan nog altijd niet geloven dat ze hem dat heeft aangedaan. Dat bewijst dat ze niet écht gevoelens voor hem had. Trevor wil geen contact meer met onze familie, ik heb het een paar keer geprobeerd, maar hij wil ‘haar naam niet meer horen’, zegt hij.”  

“Vanaf het moment dat ze het maximale professionele voordeel uit hem had gehaald, dumpte ze hem”, schreef de Britse pers over dat incident. “Haar trouwring stuurde ze terug via de post. Ze is een social climber die hem gebruikte voor zijn status.” 

“Het is volgens mij typisch Meghan, zulk gedrag. Diezelfde chefkok in Canada maakte trouwens hetzelfde mee. Ze verliet hem al snel voor de nog veel bekendere Harry. Ik zou Harry dus graag voor haar willen waarschuwen: ze is een destructieve kracht in al haar relaties. Ze weet altijd haar zin te krijgen, net zoals ze nu uit de monarchie stapt. Het is trouwens ook de reden waarom ze geen enkele persoonlijk assistent in dienst kon houden: ze is te moeilijk om mee te werken. Let dus maar op dat je niet eindigt zoals haar andere exen, want misschien staat jou wel hetzelfde lot te wachten.”  (br.hln)

20-01-2020 om 22:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Koen heeft altijd gezegd dat hij nooit zou scheiden”

“Koen heeft altijd gezegd dat hij nooit zou scheiden”

https://images1.persgroep.net/rcs/PbErEAFi1k3WUsKUDFQ8MN_mVVU/diocontent/53523227/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een breuk tussen ‘droomkoppel’ Koen Wauters en Valerie De Booser? Niemand had het zien aankomen, ook onze ervaren showbizz-journalist Mark Coenegracht niet. “Ik heb altijd gezegd dat Koen nooit zou scheiden, dat zei hij zelfs immers ook. ‘Eens er kinderen waren was de relatie voor altijd’, tja, blijkbaar toch niet.”

“De verhuis naar Gent was een teken dat er toch een paar problemen waren en dat ze die op die manier wilden oplossen. Ik denk ook dat Valerie dichter bij haar vriendinnen wilde zijn, die zich vooral in het Gentse situeerden”, klinkt het.

Ook op ‘Tweesprong’, de nieuwe plaat van Clouseau, lijken er al veel verwijzingen naar de breuk te zitten. “Daar werd veel over gepraat in ‘het wereldje’, nog voor de plaat uitwas. Nu is het gemakkelijk om elke zin te ontleden en daarnaar te verwijzen. Volgens Koen was het echter de bedoeling om heel breed te gaan met de teksten. De waarheid zal ergens in het midden liggen.”  (br.hln)

20-01-2020 om 21:11 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
19-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zita en Nono reageren op breuk van hun ouders

Zita en Nono reageren op breuk van hun ouders

https://images0.persgroep.net/rcs/nIKDMzCAYeEO2EOnD2qXBy5CoTk/diocontent/153647439/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nu het nieuws over de breuk van Koen en Valerie wereldkundig is gemaakt, is het uiteraard ook geen makkelijke dag voor hun kinderen: Zita en Nono Wauters.

Als we naar hun Instagram-pagina’s gaan kijken, blijkt dat broer en zus vooral steun vinden bij elkaar. Zita en Nono deelden allebei de foto van hun ouders, die hand in hand in de auto zitten. Het is dezelfde zwart-witfoto die het voormalige koppel gebruikte om hun breuk aan te kondigen. Door het plaatje te delen - zowel een keertje voor mama als een keertje via het account van papa - laten de kinderen merken dat ze hun beide ouders steunen.

Nono ging nog een stapje verder en postte een hartverwarmende foto samen met zijn zus, van toen ze nog klein waren. “Forever”, schreef hij daarbij. Ofwel: “Voor altijd.” Zita deelde de foto ook op haar account, en voegde nog toe: “Sweetie”. Ofwel: “Jij bent een schatje.” Het is duidelijk: Gescheiden ouders of niet, de band tussen hen is hechter dan ooit. 

Stabiliteit

Koen en Valerie hadden het ook specifiek over het welzijn van hun kinderen in hun aankondiging: “Het is emotioneel erg zwaar. We hebben immers vele mooie jaren gehad en hebben samen fantastische kinderen. En daar ligt nu voor ons allebei de focus: de zorg voor en het welzijn van onze kinderen primeert. Door hen zullen we altijd verbonden blijven. Er is, voor alle duidelijkheid, geen derde partij in het spel en we gaan in goede verstandhouding uit elkaar. Nu willen we rust vinden en stabiliteit bieden aan de kinderen.” (br.hln)

19-01-2020 om 23:28 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen zijn oude woonst staat nog altijd te koop

Koen zijn oude woonst staat nog altijd te koop

https://images4.persgroep.net/rcs/famOCbQ_YhYoPvGruFbZGJiuCyc/diocontent/144220361/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In de zomer van 2018 verhuisden Koen Wauters en zijn vrouw Valerie De Booser samen met hun kinderen Zita en Nono van het Mechelse Heffen naar de groene Gentse rand. Hun oude woonst, een mooie villa, staat echter nog steeds te koop. Trekt Koen terug naar zijn oude stek?

Vijftien jaar lang woonden Koen en co in de buurt van Mechelen, maar in 2018 zeiden ze vaarwel tegen de regio en trokken ze naar de roots van Valerie. In een groene deelgemeente van Gent vond het viertal naast een nieuwe thuis ook een nieuwe start. “Het is een logische volgende stap. Nono gaat in september naar het eerste middelbaar en Zita wil een nieuwe studierichting volgen waarvoor ze sowieso van school zal moeten veranderen. ’t Was dus nu of nooit”, vertelden Koen en Valerie toen hun verhuisplannen bekendraakten. De verhuis kwam er om dichter bij de familie van Valerie te zijn. Maar nu Koen en Valerie niet meer als koppel door het leven gaan, zou het best kunnen dat Koen hun oude stek weer opzoekt. 

32.003 m²

Het exclusieve en unieke landhuis, zoals de woning op de immosite genoemd wordt, telt een perceeloppervlakte van 32.003 m², vijf slaapkamers en evenveel badkamers. “Een wandeling door de tuin leidt u langs de architecturaal aangelegde bloemperken, zomerterrassen, zithoeken en vijvers. De prachtige natuur en oude bomen omringen het landhuis en zijn te bewonderen vanuit alle vertrekken”, klinkt het verder op de site.

Oase van rust

Ook de ligging is volgens de makelaar uitermate ideaal. “Dit landgoed is ideaal gelegen in de deelgemeente Heffen bij Mechelen. Het is er een oase van rust en privacy, en toch is het slechts 7 km van de stad Mechelen verwijderd. Het domein is 5 minuten verwijderd van de E19 en A12, dus centraal tussen Antwerpen en Brussel.” Dat de woning naast vijf luxueuze slaapkamers ook evenveel badkamers telt die voorzien zijn van alle accommodaties, wordt ook als pluspunt aangegeven. “Het zorgt voor het nodige comfort en de privacy van elke bewoner”. Ook voor feestjes is het landgoed de perfecte uitvalsbasis. “Een oprijlaan langs de oude dreef zorgt voor een imposant entree. Alle voertuigen kunnen binnen het domein parkeren, en er zijn geen buren of omwonenden die hiervan hinder kunnen ondervinden”, klinkt het nog. 

Prijskaartje

Klinkt allemaal erg veelbelovend natuurlijk, en dan rest alleen de vraagprijs van dit alles. Daarop moeten we u echter het antwoord schuldig blijven; die is enkel op aanvraag te verkrijgen. Maar wie weet is een verkoop nu niet meer aan de orde?  (br.hln)

19-01-2020 om 14:45 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Wauters en Valerie De Booser uit elkaar: “We zullen altijd verbonden blijven door de kinderen”

Koen Wauters en Valerie De Booser uit elkaar: “We zullen altijd verbonden blijven door de kinderen”

https://images3.persgroep.net/rcs/bjs18QGiOF2zZNZ-7yLi8GQGHFU/diocontent/133462023/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Koen Wauters en  Valerie De Booser hebben besloten hun relatie stop te zetten. Dat nieuws maakten ze zonet bekend via Instagram. 

“Na 17 jaar lief en leed met elkaar te hebben gedeeld, hebben Valerie en ik besloten onze relatie te beëindigen”, klinkt het, naast een foto waarop de twee nog hand in hand te zien zijn. “Ook al wilden we niks liever dan eeuwig bij elkaar blijven en ook al hebben we voor elkaar gevochten tot het einde, toch nemen we samen deze aartsmoeilijke beslissing. We moeten eerlijk zijn met onszelf : door de jaren heen zijn we uit elkaar gegroeid. Het is emotioneel erg zwaar. We hebben immers vele mooie jaren gehad en hebben samen fantastische kinderen. En daar ligt nu voor ons allebei de focus: de zorg voor en het welzijn van onze kinderen primeert. Door hen zullen we altijd verbonden blijven.” 

“Er is, voor alle duidelijkheid, geen derde partij in het spel en we gaan in goede verstandhouding uit elkaar. Nu willen we rust vinden en stabiliteit bieden aan de kinderen.” De twee hebben samen twee kinderen: Zita (15) en Nono(13).

Moeilijk

Koen sprak zich eerder al uit over de moeilijke momenten in hun relatie. “Kijk, het ding is: we zijn 17 jaar samen. Dat is geen 17 jaar hand in hand, fladderend en half zwevend door de lucht”, klonk het in november vorig jaar. “Natuurlijk zijn er momenten dat het moeilijker gaat. Dat zijn vaak periodes waarin ik het heel erg druk heb. En waarin er bijgevolg veel minder tijd is voor mekaar. Dan moet je weer de liefde en de kracht vinden om telkens opnieuw voor elkaar te kiezen. Eigenlijk is het net als met kinderen. Je maakt kinderen omdat je elkaar doodgraag ziet. Maar eens die kinderen er zijn, moet je plots de tijd voor elkaar helemaal anders indelen. Want die kinderen nemen het gros van de tijd in beslag. Dan moet je als koppel écht kiezen hoe je daarmee omgaat. Bij ons is dat altijd goed gelukt. We hebben altijd willen werken aan onze relatie.”

“Als je lang genoeg bij elkaar bent, zijn er altijd periodes waarin je denkt: oei, ooit was het anders. Maar bij ons heeft dat vaak te maken met mijn drukke agenda, of de combinatie van onze agenda’s. Dat blijft een evenwichtsoefening. Ik vind dat niet makkelijk. Soms ontploft die agenda ook gewoon in mijn gezicht.”

‘Tweesprong’

Wie goed naar het nieuwe album van Clouseau - ‘Tweesprong’ - luistert, merkt aan de liedjesteksten al dat er misschien iets mis was. Eén van de nummers gaat zelfs over een man die zijn vrouw het beste toewenst, zonder hem. “Ik denk dat heel veel mensen zich daarin gaan herkennen”, zei Koens broer Kris toen nog. “Als je tien of vijftien jaar met iemand samen bent, slaat de vertwijfeling al eens toe. Een lange relatie is bij niemand constant happy happy joy joy.”

“Ja, als alles zijn gangetje gaat, ben je niet per se geïnspireerd voor een tekst”, voegde Koen daar nog veelzeggend aan toe. “Bij mij thuis heeft iedereen het proces gevolgd. Ze hebben de demo’s gehoord. De teksten gelezen. Mijn gezin heeft het van dichtbij meegemaakt. Ze waren dus niet geschrokken. Maar als je van niks weet en je krijgt dit plots voorgeschoteld - los in je bek, zeg maar - dan zijn er dingen die hard binnenkomen. Ik heb een paar mensen songs laten horen, en die heel emotioneel getriggerd waren. Tot tranen toe.” (br.hln)

19-01-2020 om 11:02 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt deze villa van 25 miljoen het nieuwe optrekje van Harry en Meghan in Canada?

Wordt deze villa van 25 miljoen het nieuwe optrekje van Harry en Meghan in Canada?

https://images4.persgroep.net/rcs/wbLjRuifDqICYIYKyAW5YuXlpvw/diocontent/164477370/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Britse pers meent het nieuwe optrekje van Harry en Meghan in Canada te hebben gevonden. Het gaat om een prachtige villa in West-Vancouver, omringd door water en met zicht op de stad.

Het pand telt zes slaapkamers en vijf badkamers. In totaal zijn er vier verdiepingen, met panoramische ramen die zich rondom elke kamer wikkelen. De privacy van de bewoners wordt gegarandeerd door automatische poorten bij de oprit, die aansluiten op een omheining die het volledige terrein afsluit voor pottenkijkers. Daarnaast zijn er nog hoge heggen in de tuin, waardoor binnenkijken onmogelijk is vanaf de straat. 

“Meghan en Harry hebben interesse getoond in dit huis”, aldus de makelaar van dienst. “Het zou perfect zijn voor een jong gezin. Een perfecte plaats om baby Archie te laten opgroeien.” In de grote tuin, die aansluit op de zee, heeft Archie alvast plaats genoeg om te spelen. “Hier in de buurt wonen vooral erg rijke mensen, en de sfeer is daarom heel rustig. Ze kijken niet vreemd op van een paar celebs. De royals zouden hier erg op hun gemak zijn.” Kitsilano, de buurt waarin het huis ligt, is één van de meest begeerde woonplaatsen in Vancouver. Het strand in de buurt is een echte hotspot, en organiseert bijvoorbeeld strandyoga in de zomer. 

De villa heeft dan uiteraard ook een pittig prijskaartje. Voor 25 miljoen euro kunnen Harry en Meghan zich er settelen. “Ze zouden met open armen ontvangen worden door de locals”, gaat de makelaar verder. “Iedereen respecteert hier het feit dat hun buren met rust gelaten willen worden.” 

Deze moderne woonst ligt qua stijl wel heel ver van het klassieke Frogmore Cottage in Westminster af. Hoewel Harry en Meghan hun huis in de UK pas nog lieten renoveren met 2,8 miljoen aan belastinggeld, besloten ze toch om het geluk elders te gaan zoeken.  (br.hln)

18-01-2020 om 18:52 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
13-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist Elton John voor de koningin van Megxit? “Hij is een soort moederfiguur voor hen”

Wist Elton John voor de koningin van Megxit? “Hij is een soort moederfiguur voor hen”

https://images1.persgroep.net/rcs/3EZboAbFp2t7O1f_rP3CNMc-3FM/diocontent/154511103/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wist Elton John (72) eerder dan koningin Elizabeth (93) dat Harry (35) en Meghan (38) hun koninklijke taken zouden neerleggen? Het is een vraag die Groot-Brittannië momenteel in de ban houdt. The Mirror denkt in ieder geval van wel, en schrijft dat de muzikant al maandenlang de steun en toeverlaat van het jonge koppel is. 

Volgens de Britse krant The Mirror was niet oma Elizabeth als eerste op de hoogte van de plannen van Harry en Meghan, maar wel goede vriend Elton John. Dat vertellen verschillende ingewijden. “Elton praat elke dag met Harry en Meghan”, zegt een bron. “Hij is een inspiratie, bijna een moederfiguur voor hen. Ze hebben hun beslissing alleen genomen, maar hij was wel iemand bij wie ze steun vonden en die luisterde wanneer ze het over hun plannen hadden. Hij was een constante steun, vooral naar Meghan toe, en hij is erg beschermend wanneer het over hen gaat.”

Een ingewijde dicht bij Elton voegt eraan toe: “Hij is hun steun en toeverlaat geweest. En ook al zou hij hen nooit vertellen wat ze moesten doen, hij bood wel een luisterend oor.”

Dat Harry en Meghan hun toevlucht net bij Elton John zoeken, is niet zo vreemd. De muzikant was goed bevriend met Harry’s moeder Diana en herschreef ‘Candle in the Wind’ speciaal voor haar begrafenis. Na haar dood bleef hij contact houden met haar zonen, vooral met Harry. Zo nodigde hij het koppel afgelopen zomer nog uit om naar zijn huis in Nice, Frankrijk, te komen. Toen de hertog en hertogin onder vuur kwamen te liggen omdat ze dat met een privévliegtuig deden, nam hij hun verdediging op zich. 

Een woordvoerder van Elton John heeft ondertussen gereageerd op de beweringen. “Elton steunt het feit dat Harry en Meghan de controle over hun leven nemen. Hij geeft erg om hen en hun familie en staat volledig achter alle beslissingen die het koppel maakt, wetende dat ze door hen alleen worden genomen, zonder invloed van buitenaf en met hun toekomstige geluk en welzijn in het achterhoofd.” (br.hln)

13-01-2020 om 16:11 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
06-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraak jij de code? Qmusic-stemmen opgesloten in Escape Room tot luisteraars hen helpen bevrijden

Kraak jij de code? Qmusic-stemmen opgesloten in Escape Room tot luisteraars hen helpen bevrijden

https://images3.persgroep.net/rcs/7EwymJ1FixEh0KYme3-d8wW1oEY/diocontent/163688698/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Radiostemmen Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere, Wim Oosterlinck, Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe worden binnen exact een week voor onbepaalde tijd opgesloten in de Q-Escape Room op de Grote Markt in Antwerpen. Van daaruit maken ze elke dag van 06.00 tot 20.00 live radio, tot ze zichzelf kunnen bevrijden door een muzikale code te kraken. Hiervoor hebben ze de hulp van de luisteraars nodig. Kraak jij mee de code?

Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee kijken er strijdvaardig naar uit. “2020 start al meteen enorm spannend. We gaan onze luisteraars hard nodig hebben om zo snel mogelijk uit de Q-Escape Room te geraken”, aldus Sam. “Alle tips zijn welkom, want meer dan één week met Maarten Vancoillie in een ruimte doorbrengen, dat zal écht een heftige uitdaging worden.”

Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee krijgen bij het binnengaan van de Q-Escape Room elk een ultrakort muzikaal fragment te horen, meteen hun muzikale code die ze moeten kraken. Aan hen om met behulp van puzzels en raadsels te achterhalen om welke vijf nummers en welke artiesten het gaat. Heel Vlaanderen kan Sam, Inge, Wim, Maarten en Dorothee helpen met het vinden van oplossingen. Dagelijks zijn er twee momenten waarop ze hun antwoord kunnen ingeven in de Q-Escape Room. Pas als iedereen zijn/haar code gekraakt heeft, mogen de vijf radiostemmen naar huis. Tot die tijd leven, eten, slapen en werken ze vanuit de Q-Escape Room. 

Iedereen kan hun avontuur live volgen op de Grote Markt in Antwerpen en via alle kanalen van Qmusic. Elke dag nemen Vincent Fierens en Joren Carels het vanaf 20.00 een uurtje over om terug te blikken op de dag van hun collega’s in de Q-Escape Room. (br.hln)

06-01-2020 om 16:02 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
03-01-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Bohemian Rhapsody’ opnieuw op eerste plaats in 1000 Klassiekers

‘Bohemian Rhapsody’ opnieuw op eerste plaats in 1000 Klassiekers

https://images1.persgroep.net/rcs/ueLuF3FPvAQDHmOjWKnaH5c5INc/diocontent/163413003/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is intussen geen verrassing meer: ook dit jaar staat ‘Bohemian Rhapsody’ op de eerste plaats in de 1000 Klassiekers van Radio 2. Dat betekent dat het Queen-nummer nu al negen jaar onverslagen is. 

Anja Daems en Peter Verhulst maakten zopas de winnaar van de 1000 Klassiekers bekend op Radio 2. Op nummer 2 staat ABBA met ‘Dancing Queen’, Elvis Presley vervolledigt het podium met ‘Suspicious Minds’. Dat betekent dat Michael Jackson, de nummer 3 van vorig jaar, uit de top 3 valt met ‘Thriller’. Hij zakt maar liefst 59 plaatsen naar 62, meteen ook de hoogste notering voor Michael Jackson dit jaar.

Opvallend: Willy Sommers valt dit jaar nét buiten het podium. Hij stijgt met ‘Laat de zon in je hart’ sinds zijn binnenkomst in 2013 gestaag naar de top: van plaats 991 in 2013 naar 21 in 2018, om dit jaar op de vierde plaats terecht te komen.

De 1000 Klassiekers is de lijst met de favoriete klassiekers van de Radio 2-luisteraars. De lijst bevat nummers van in totaal 8 decennia met een sterke vertegenwoordiging van de jaren ’70 en ’80. Dit jaar werd de lijst voor het eerst op voorhand bekendgemaakt, met uitzondering van de top 20. De luisteraars konden tot het laatste moment stemmen voor de volgorde van die laatste 20 nummers. (br.hln)

03-01-2020 om 16:42 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
25-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws voor fans: Ed Sheeran last alweer een lange pauze in

Slecht nieuws voor fans: Ed Sheeran last alweer een lange pauze in

https://images2.persgroep.net/rcs/nnqjRm90WLdREaRfi0Ysxs4we9Y/diocontent/163101958/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ed Sheeran weet dat je er geen doekjes om moet winden als je slecht nieuws hebt, dus hij valt meteen met de deur in huis: “Hallo iedereen, ik ga alweer een pauze inlassen”, schrijft hij op Instagram. 

“De tour voor mijn ‘Divide’-album heeft mijn leven op zoveel manieren veranderd, maar nu is die voorbij en is het tijd om wat meer van de wereld te zien. Ik heb non-stop gewerkt sinds 2017 en ik ga een adempauze nemen om te reizen, te schrijven en te lezen.”

Wie had gehoopt op een update tussendoor, is eraan voor de moeite. “Ik zal niets meer posten op sociale media zo lang mijn pauze duurt. Aan al mijn familie en vrienden: ik zie je wel wanneer ik je zie, en aan al mijn fans: bedankt om zo’n geweldig publiek te zijn. Ik beloof dat ik terugkom met nieuwe muziek wanneer de tijd rijp is, en wanneer ik een beetje meer geleefd heb én dus meer dingen heb om over te schrijven.”

De laatste keer dat Sheeran zo’n bericht de wereld in stuurde liet hij 18 maanden lang niets meer van zich horen. Daarna kwam hij opeens op de proppen met een nieuw album. Het gerucht gaat dat hij deze keer een pauze wil inlassen omdat hij een familie wil beginnen met zijn vriendin, Cherry Seaborn. Misschien kondigt hij binnen 18 maanden dus geen album aan, maar wel een zoon of dochter?  (br.hln)

25-12-2019 om 15:10 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
24-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo verloor Ed Sheeran meer dan 20 kilo

Zo verloor Ed Sheeran meer dan 20 kilo

https://images2.persgroep.net/rcs/Wu-p8oVmpX0GGA5pk-azYNL2Uig/diocontent/159554416/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Ed Sheeran (28) zit de laatste tijd bijzonder goed in zijn vel. Zo verloor de zanger de afgelopen maanden meer dan 20 kilo. In de podcastreeks ‘Behind The Medal’ onthult hij hoe hij dat heeft aangepakt.

“Ik heb een lange tijd niet gesport”, vertelt de ‘I don’t care’-zanger in het interview. “Als kind heb ik nog gevoetbald, maar sinds ik ben beginnen zingen en optreden kwam dat allemaal op een laag pitje te staan.”

45 minuten joggen

De ommekeer kwam er toen Sheeran drie jaar geleden stopte met roken. “Ik besefte dat m’n longen vol met rotzooi zaten en ik wou die rommel eruit. Ik dacht dat sporten daarbij wel zou helpen. Dus ben ik daar snel mee begonnen.”

De ‘Grammy’-winnaar gaat intussen elke ochtend 45 minuten joggen. “Soms duik ik ook in het zwembad en doe ik wat sit-ups”, vervolgt hij. “Sinds ik sport voel ik me niet alleen fysiek beter, maar ben ik ook mentaal veel gezonder. M’n ultieme doel? Een marathon lopen! Maar dan wel liefst ver weg van alle paparazzi.”

76 kilogram

Naast joggen houdt de popster ook van fietsen: “Wanneer je onderweg bent, heb je geen tijd om tv-shows te bekijken of mails te checken. Ofwel fiets je in gezelschap en praat je met elkaar. Of je fietst alleen en dan heb je tijd om na te denken. Da’s iets goeds.”

De zanger weegt intussen 76 kilogram en daar is hij meer dan tevreden mee. “Maar wanneer ik op tournee ben in Amerika krijg ik het heel moeilijk om op gewicht te blijven”, vervolgt hij. “Wanneer ik daar een optreden afwerk, krijg ik achteraf een doos kippenvleugels in m’n handen en voor ik het weet zit ik op de achterbank van de tourbus ‘The Simpsons’ te kijken met een paar flessen wijn. Wanneer je dit dagen aan een stuk doet, pleeg je echt roofbouw op je lichaam. Ik probeer daar dus nu meer op te letten.” (br.hln)

24-12-2019 om 17:46 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
22-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag op dag: Joe Cocker precies vijf jaar overleden

Dag op dag: Joe Cocker precies vijf jaar overleden

https://images3.persgroep.net/rcs/MJAh6Vi0aTxRduF0ZRHE7JIX31s/diocontent/33224031/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is zondag precies vijf jaar geleden dat Joe Cocker overleed. De Britse zanger met de rauwe stem overleed op 22 december 2014 op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Cocker werd in 1944 geboren in Sheffield en werkte een tijd als gasinstallateur terwijl hij ondertussen probeerde een zangcarrière van de grond te krijgen. Zijn geduld werd beloond en in 1964 brak de zanger door.

In de jaren 60 was Cocker een van de grootste pophelden uit de Britse muziekwereld. Het optreden dat de zanger vijftig jaar geleden op Woodstock gaf, waarin hij onder meer ‘With A Little Help From My Friends’ van The Beatles zong, wordt gezien als een van de hoogtepunten van het festival en een van de beste optredens ooit.

Covers

Cocker scoorde meermaals hits met nummers van andere artiesten. Zo ook met ‘You Are So Beautiful’ (Billy Preston), ‘Unchain My Heart’ (Ray Charles) en ‘You Can Leave Your Hat On’ (Randy Newman). Muzikaal ging het de zanger in de jaren 60 voor de wind. Hij verhuisde naar de Verenigde Staten en mocht op tournee met de Rolling Stones. Maar tegelijk eiste al het gefeest zijn tol. Cocker was verslaafd aan drank en drugs en raakte in de jaren 70 aan lagerwal.

Het duurde jaren voordat de zanger zijn leven en gezondheid weer op de rit had, maar wist uiteindelijk weer uit het dal te klimmen. In de jaren 80 maakte Cocker een comeback en scoorde hij weer meerdere hits. In de decennia erna wist de zanger de hitlijsten niet meer aan te voeren, maar bracht hij nog wel meerdere platen uit. In zijn hele carrière bracht Cocker 22 studioalbums uit. Zijn laatste plaat ‘Fire It Up’ verscheen in 2012.

Ook na zijn dood wordt hij gezien als een van de grootste Britse artiesten. Muziekblad Rolling Stone plaatste hem op nummer 97 in de lijst met beste zangers en zangeressen aller tijden. (br.hln)

22-12-2019 om 19:06 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
18-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieker ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde voor het eerst op vinyl

Klassieker ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde voor het eerst op vinyl

https://images1.persgroep.net/rcs/AYDYYrVZ25ONjHItld2sHdtCjXo/diocontent/143918491/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het nummer ‘De eerste sneeuw’ van Jan De Wilde wordt volgend jaar 30 jaar oud. Om dat te vieren wordt de plaat na nieuwjaar voor het eerst op vinyl uitgebracht. 

‘De eerste sneeuw’ is oorspronkelijk een nummer van Lieven Tavernier, maar werd uiteindelijk opgenomen door Jan De Wilde. Op dertig jaar tijd groeide het uit tot een echte klassieker, die het goed doet in verschillende lijstjes. Om die verjaardag te vieren, zal de plaat kort na nieuwjaar voor het eerst uitkomen op vinyl. Jan De Wilde zelf was geen initiatiefnemer, zegt hij aan VRT Nieuws: “Ik wou de plaat eigenlijk niet zelf op vinyl uitbrengen, het is de initiatiefnemer, BLP Records, die me heeft overtuigd. Het nummer is een goede keuze, dat wel. Waarom? Het is universeel, het spreekt iedereen aan. Het is nostalgisch ook, ook al ben ik zelf niet zo nostalgisch van aard. Maar veel mensen vinden wel dat het vroeger beter en mooier was.”

Er zullen slechts 700 exemplaren van de vinylplaat beschikbaar zijn. En opmerkelijk: de plaat is helemaal wit, een verwijzing naar de sneeuw. De online voorverkoop is al begonnen via de website van De Wilde.  (br.hln)

18-12-2019 om 14:14 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
16-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lola McQueen uit ‘Belgium’s Got Talent’ bekroond met holebi-award

Lola McQueen uit ‘Belgium’s Got Talent’ bekroond met holebi-award

https://images1.persgroep.net/rcs/RxcCeQcIwe7ksCia2THEcG5swag/diocontent/157775856/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Naar jaarlijkse gewoonte reikt de Europese LGBT+ netwerkzender OUTtv de OUT Media Award uit. In Vlaanderen gaat de award dit jaar naar Lola McQueen, de dove dragqueen uit ‘Belgium’s Got Talent’. Meer dan 2.000 Vlamingen brachten de voorbije weken online hun stem uit, waarvan Lola meer dan 1.000 voorkeurstemmen op haar naam mocht schrijven. Lola mag zich de meest LGBT+-vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2019 noemen. 

De dragqueen uit Antwerpen won de award van onder meer zanger Sam Bettens en regisseur Lukas Dhont, die respectievelijk tweede en derde werden. De OUT Media Award werd in 2014 in het leven geroepen om televisie- en mediapersoonlijkheden aan te sporen een bondgenoot te zijn voor de LGBT+ gemeenschap.

Lola volgt Charles Michel, de meisjes van K3 en VTM-journaliste Bo Van Spilbeeck op, die de award eerder al mochten ontvangen. De award, heeft ze te danken aan haar publiek statement in het VTM-programma ‘Belgium’s Got Talent’. De medezaakvoerster van de Antwerpse discotheek Cargo Club veroverde de harten van Vlaanderen met haar unieke boodschap: “Doof zijn is geen beperking, maar net een verrijking.” 

Lola reageert verrast op haar overwinning. Ze kreeg als verrassing de award overhandigd door haar idool, de Amerikaanse dragqueen Vanessa Vanjie Mateo, bekend van het realityprogramma ‘RuPaul’s Drag Race’. “Het is een mooie bekroning om met deze award als rolmodel voor de LGBT+ gemeenschap mijn boodschap extra kracht bij te zetten. “Wees jezelf, geloof in jezelf en laat niemand vertellen wat je niet kan.” (br.hln)

16-12-2019 om 18:05 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Panamarenko. Portret van een Belgisch icoon

Vlieg nu maar, Panamarenko. Portret van een Belgisch icoon

https://images3.persgroep.net/rcs/0C-Nu8soLE5ah9WnXzom6EfVMhY/diocontent/159077410/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Panamarenko is niet meer. De beroemde Antwerpse kunstenaar, echte naam Henri Van Herwegen, is gisterenavond op 79-jarige leeftijd overleden. Panamarenko wordt gezien als een van de belangrijkste Belgische artiesten van de 20e eeuw. Maar Henri Van Herwegen was veel meer dan alleen een kunstenaar. Hij was tegelijk ingenieur, uitvinder, visionair en dichter. Of het nu om zeppelins, onderzeeërs of vliegtuigen ging, Panamarenko was telkens op zoek naar de symbiose tussen kunst en techniek.

Henri Van Herwegen wordt geboren in Antwerpen op 5 februari 1940. Zijn vader is elektro-ingenieur, zijn grootvader architect. Al van jongs af aan wordt hij dus omringd door techniek en ruimtelijke constructies. Van 1955 tot 1960 studeert hij aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. De jonge Henri is echter ook aan te treffen in de wetenschappelijke bibliotheek van de Scheldestad, waar hij zich op eigen houtje verdiept in de natuurwetenschappen. Vrij vlug begint hij de droom te delen van de mythologische figuur Icarus: het vliegen op eigen kracht.

In de jaren 60 wordt Henri ‘Panamarenko’. Zijn artiestennaam is een samentrekking van drie dingen: ten eerste de luchtvaartmaatschappij PanAm (‘Pan American Airlines and Company’), ten tweede het land Panama en ten derde Panteleimon Ponomarenko, een politicus uit de voormalige Sovjet-Unie, een naam die Van Herwegen hoorde op de radio. Zijn eerste werken leunen aan bij de pop-art. En dan groeit Panamarenko helemaal uit tot een begeesterende artiest.

Wondere wereld

Vanaf de jaren 70 creëert hij schaalmodellen van talrijke imaginaire voertuigen: vliegtuigen, ballonnen, helikopters, duikboten, vliegende tapijten, vogels. En dat in alle mogelijke originele en verrassende vormen. Altijd spectaculair, altijd een combinatie van kunst en technologie. 

Eén van zijn belangrijkste werken is de “Aeromodeller”, een luchtschip van 28 meter lang. Het gevaarte heeft de hele wereld rondgereisd en zit nu in de collectie van het Gentse S.M.A.K. De “Aeromodeller” is het startschot voor de bouw van een hele reeks vlieg-, vaar en rijtuigen. 

De kunstenaar laat vaak in het midden of ze echt functioneren, maar test er ook enkele uit. Vooral met de verschillende versies van zijn gemotoriseerde rugzakken tracht hij echt op te stijgen. In 1996 stelt hij in Antwerpen zijn stalen duikboot Nova Zemblaya voor. Het doel van het ontwerp is ermee naar Spitsbergen te varen, maar dat blijkt niet haalbaar.

Vreemde schoonheid

“Zijn wondere wereld houdt het midden tussen pure wetenschap, technisch vernuft en kinderlijk enthousiasme”, zo klinkt het mooi samenvattend op zijn website. “Telkens spectaculaire constructies van vreemde schoonheid, tegelijk speels en indrukwekkend.”

Verschillende kunstwerken vinden hun weg naar het openbaar domein, zoals Batopillo in Hasselt en Pepto Bismo in de Antwerpse Seefhoek. De Vlaamse overheid koopt verschillende werken aan, die ook tentoongesteld worden. Zo is het “Vliegend Eiland” te zien in het Vlaams parlement.  De kunstenaar wordt in 1994 vereeuwigd in een nummer van de Limburgse rockgroep Noordkaap.

Einde van artistieke loopbaan

Panamarenko huwt in 2003 met de 34 jaar jongere Eveline Hoorens, die met haar familie de ambachtelijke koffiebranderij Hoorens runt in het Oost-Vlaamse Michelbeke.

Op 5 februari 2005 wordt Panamarenko 65 jaar. Op het stadhuis van Antwerpen wordt hij plechtig ontvangen door burgemeester Patrick Janssens, die hem prijst voor zijn “onaangepast gedrag, ook wel creativiteit genoemd”. Datzelfde jaar verschijnt het lexicon “Copyright Panamarenko”. De Vlaamse overheid weet op een veiling in Londen beslag te leggen op de legendarische Prova Car van Panamarenko, die een stek krijgt in het Antwerpse Museum voor Hedendaagse Kunst (M HKA).

Eind september 2005 opent in Brussel een grote overzichtstentoonstelling, waar Panamarenko het einde van zijn artistieke loopbaan aankondigt.

De vzw “Panamarenko Collectief” ziet begin maart 2006 het levenslicht. Het collectief wil het oeuvre van de kunstenaar promoten, toegankelijk maken, bestuderen, archiveren en verspreiden. Het jaar daarop schenkt Panamarenko het pand in de Antwerpse Seefhoek waar hij het grootste deel van zijn leven heeft gewoond en gewerkt, aan het M HKA. Het pand was sinds de dood van Panamarenko’s moeder onderkomen geraakt, onder meer omdat de kunstenaar zijn papegaaien alle vrijheid gaf. Het wordt opgeknapt en is intussen te bezoeken in rondleidingen voor kleine groepjes.

Naar aanleiding van de 80ste verjaardag van de kunstenaar in 2020 zijn in Antwerpen al diverse activiteiten voorzien, met in januari een pop-up expo in galerij Campo en Campo en in het najaar een tentoonstelling in virtual reality en een overzicht van zijn leven in het M HKA. (br.hln)

16-12-2019 om 13:00 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
15-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisjes gaan door het lint: Justin Bieber kondigt na 5 jaar comeback aan met cryptische video

Tienermeisjes gaan door het lint: Justin Bieber kondigt na 5 jaar comeback aan met cryptische video

https://images4.persgroep.net/rcs/21djW57tOor168_tsUS7g-n-ERw/diocontent/61456025/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Justin Bieber (25) maakt na bijna vijf jaar stilte zijn comeback. Het zat er al even aan te komen dat de popster weer muziek zou gaan uitbrengen, maar nu kondigde hij het ook aan met een cryptische video op Twitter.

Fans van Justin Bieber gingen door het dak toen de zanger afgelopen nacht een mysterieuze video op Twitter plaatste. Daarin staat simpelweg ‘2020’ te lezen op een achtergrond van sterren, zonder verdere uitleg. Aangezien Justin dit jaar al meerdere keren liet uitschijnen dat hij werkte aan nieuwe muziek, bevestigt hij hiermee dat we die in 2020 eindelijk te horen zullen krijgen. De afgelopen weken werd Bieber ook al meerdere keren gespot terwijl hij een dansstudio in Los Angeles verlaat, waarschijnlijk om zich klaar te stomen om weer op het podium te staan.

Het is al van 2015 geleden dat Justin zijn laatste album ‘Purpose’ uitbracht. Niet dat er ondertussen geen nieuw materiaal van de zanger te vinden was, want hij was wel op een heleboel songs van andere artiesten te horen. Denk maar aan ‘Despacito’ met Luis Fonsi, ‘I Don’t Care’ met Ed Sheeran of recent nog ‘Bad Guy’ met Billie Eilish. Daarnaast heeft hij zich vooral gefocust op zijn huwelijk met Hailey Baldwin, maar nu lijkt hij klaar om weer in de spotlight te staan. (br.hln)

15-12-2019 om 18:35 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
11-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner komt naar Nederland om musical over haar leven te bekijken

Tina Turner komt naar Nederland om musical over haar leven te bekijken

https://images3.persgroep.net/rcs/XmIm8iqr1cpVQ1M-H65-oEWV8QI/diocontent/161438747/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wereldster Tina Turner (80) komt speciaal naar Nederland om de nieuwe musical ‘TINA – De Tina Turner Musical’ in het Beatrix Theater in Utrecht bij te wonen. De zangeres heeft dat vandaag via een videoboodschap aan de cast bekendgemaakt. 

“We zijn ontzettend trots dat Tina Turner speciaal voor deze voorstelling naar Nederland wil komen. Voor iemand van tachtig jaar is dat geen vanzelfsprekendheid, zeker omdat zo’n bezoek een behoorlijke onderneming is”, reageert algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland, Albert Verlinde.

“Tegelijkertijd vind ik het ook enorm spannend en hoop ik dat we met deze musical haar leven en prachtige carrière kunnen eren. Ik heb er alle vertrouwen in, dat we dit met Nyassa Alberta in de hoofdrol en de getalenteerde cast en creatives kunnen waarmaken!”

Gezondheid

Wanneer Tina Turner naar Utrecht komt is nog niet bekend. Woordvoerder Caroline Broeder van Stage Entertainment Nederland zegt te hopen dat ‘ze op de première komt die op 9 februari is’. “Ze heeft beloofd te komen. Maar de datum hangt af van haar gezondheid. Ze kijkt niet ver vooruit. Wij zijn in overleg met haar management.”

‘TINA – De Tina Turner Musical’ is vanaf 1 februari 2020 te zien in het Beatrix Theater en is daarmee de opvolger van de musical MAMMA MIA!. De rol van Tina wordt gespeeld door Nyassa Alberta. Naast haar zijn ook Juneoer Mers, Gaia Aikman, Marianne Kloeze, Terence van der Loo, Aisa de Winter en Jeannine la Rose te zien. Vanaf vandaag repeteert de cast om vervolgens op 1 februari de eerste voorstelling voor publiek te spelen. (br.hln)

11-12-2019 om 12:14 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
10-12-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangeres Roxette (61) sterft na slepende ziekte

Zangeres Roxette (61) sterft na slepende ziekte

https://images0.persgroep.net/rcs/OdyXnI6fuSmlHKn7v7ez6zz7jvc/diocontent/65544532/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Marie Fredriksson, de zangeres van Roxette, is overleden op 61-jarige leeftijd. De Zweedse popster was al lange tijd ziek.

Marie creëerde de groep Roxette samen met Per Gessle in 1986. Ze was vooral bekend van hits als ‘It Must Have Been Love’, ‘Joyride’, ‘Listen To Your Heart’ en ‘The Look’.

Fredriksson stierf op maandagochtend na een lange periode van ziekte. De Zweedse krant Express kwam vandaag met het overlijdensbericht dat werd opgesteld door de familie, waarin werd meegegeven: “Het is met groot verdriet dat we het overlijden van één van onze grootste  en meest geliefde artiesten aankondigen. Marie Fredriksson stierf de ochtend van 9 december, als gevolg van ziekte. Marie wordt erg gemist door haar echtgenoot, Mikael Bolyos, en haar twee kinderen: Inez Josefin (26) en Oscar (23).” De zangeres zal in besloten kring begraven worden, zonder pers en enkel in aanwezigheid van hechte vrienden en familie. 

Hersentumor

In 2002 kreeg Marie te horen dat ze een hersentumor had, nadat ze herhaaldelijk uit het niets flauwviel. Na een succesvolle behandeling kon ze weer toeren. Met Roxette trad ze tussen 2009 en 2010 weer op, in diezelfde periode toerde ze ook solo. Ook in 2016 was er een tournee met Roxette, maar vanwege haar gezondheid moest Fredriksson die afbreken. Uiteindelijk overleed de zangers dan toch aan de gevolgen van de tumor.

Fantastische droom

Per Gessle, die samen met Fredriksson het duo Roxette vormde, reageert verslagen op het overlijden bij het Zweedse persbureau TT. “Het lijkt gisteren dat we in mijn klein appartement in Halmstad zaten en onze dromen deelden. En wat een fantastische droom mochten we beleven. Dankje Marie, dankje voor alles. Je was een uniek muzikant, een zangeres zoals we ze misschien nooit meer zullen kennen. Jij kleurde mijn zwart-witte songs met de mooiste kleuren. Je was al meer dan veertig jaar een ongelooflijke vriend. Ik ben trots, vereerd en gelukkig dat ik zo lang deel heb mogen uitmaken van je leven, je talent, je warmte, je generositeit en je humor. Al mijn liefde voor jou en je familie. Things will never be the same.” (br.hln)

10-12-2019 om 23:15 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!