Artvision Van den Bossche Leo
Oud-Turnhout
Kunst in Oud-Turnhout
09-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week amateurkunsten Oud-Turnhout
Klik op de afbeelding om de link te volgen In het weekend van 24 en 25 april 2010 van 10 tot 18 uur nemen verschillende amateurkunstenaars in groep of individueel deel aan het landelijk initiatief WAK (www.wak.be) en dit in de gebouwen van  de gemeente of in eigen atelier. Je kan ze bezoeken in de volgende plaatsen: OC De Djoelen  Steenweg op Mol 3, Atelier Katleen Delaplace Jan de Beerstraat 7,Atelier en Tuin Hilde Matheusen  Warande 29, Atelier Michel Spaepen Draaiboom 90, Bezoekerscentrum landschap De Liereman Schuurhovenberg 343, AtelierRita Mariën Werkendam 68, De Heischuur Schuurhoven 2, Hofke van Chantraine Kerkstraat 46, Atelier Yves Leusch Van der Bekenlaan 43/1
De volgende disciplines zijn te bewonderen: fotografie, juwelenkunst, keramiek en raku,beeldhouwkunst, theater, kalligrafie en letterkappen, multidisciplinair, wandtapijten,muziek en verschillende andere kunstdiscipline. Workshops worden doorlopend georganiseerd in OC De Djoelen door Kunstkring Gagel voor schilderkunst, Juwelenkunst in Atelier Delaplace, Atelier Rita Mariën voor kalligrafie en letterkappen, in de Heischuur geeft men demonstratie airbrush. Daarnaast zijn er tevens werken te bewonderen in de etalage van verschillende handelaars.
Sportieve fietsers kunnen de fietsroute volgen die de verschillende tentoonstellingsplaatsen aandoet.(In bijlage1 vindt men de fietsroute,bijlage 2 de verschiilende plaatsen met adres,bijlage 3 deelnemers en plaatsen.). Oud-Turnhoutse kunstenaars nodigen je vriendelijk uit voor een bezoek.

Bijlagen:
img010a.jpg (1.2 MB)   
img010b.jpg (561.7 KB)   
img011b.jpg (907.5 KB)   

09-04-2010 om 10:33 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Chris Martens SASK Turnhout
Klik op de afbeelding om de link te volgen
1 - 31 maart 2010
Sask Turnhout
Chris heeft in haar laatste twee lesjaren (de ʻspecialisatiegraadʼ) van de afdeling tekenen,
een eigen taal en techniek ontwikkeld, waarbij ze het tekenen op een heel persoonlijke
wijze onderzocht en een eigen thematiek ontwikkelde.
Chris toont nu werk dat vooral in haar laatste jaar tot stand is gekomen, en dat
hoofdzakelijk in twee groepen te onderscheiden valt.

De kwaliteit van dit werk werd door de “buitenjury” (bestaande uit docenten van buiten de
academie), bekroond door het toekennen van de “Prijs van de Stad Turnhout”, een prijs
die jaarlijks wordt uitgereikt aan een afstuderende leerling wiens werk een uitzonderlijk
niveau haalt.

'Chris Martens'Laureaat Prijs van de Stad 2009''

Plaats: Stedelijke academie voor Schone Kunsten van Turnhout

Adres: Gemeentestraat 5, 2300 Turnhout


Telefoonnummer: 014/41.41.85


Tarief: Gratis

Publiek: Elk type publiek

Internet: http://www.martenschris.be

Open: OPENINGSUREN GALERIJ dinsdag, woensdag en vrijdag 13.30 uur tot 16.30 uur en van 18.30 uur tot 21.30 uur maandag en donderdag 13.30 uur tot 16.30 uur zaterdag 09.00 uur tot 12.00 uur
Toegankelijk voor mindervaliden

van 1e tot 31 maart


De mens als thema in mijn tekeningen, eenvoudig heel gewoon.
Mijn tekeningen zijn geen fotografische weergave, de essentie van een portret of een figuur is belangrijk.
Mijn werken zijn mijn handschrift waarmee ik emoties en gedachten weergeef.

Ik zoek, leg werken opzij en begin heel dikwijls terug opnieuw, om weer verder te experimenteren. Ik werk op mijn manier, waarbij ik me goed voel. Ik zoek naar verschuiving van grenzen, waardoor ik iets nieuws probeer.

Tekenen in lagen en iedere keer de uitdaging aangaan om laag per laag mijn tekening op te bouwen door een gemengde techniek.
Ik beweeg me vrij in kleur, lijn en vorm, gebrek aan scherpte, verlies aan detail, grote voorliefde voor toeval, de gelaagdheid geeft spontaan en ongecontroleerd kleursporen af.


Uit het niets een vorm laten groeien die met het papier een eenheid vormt. Mijn tekeningen drukken vrijheid uit, emotie en passie, doorbreken de grenzen van de ruimte.
Ze weerspiegelen geen individuele persoonlijkheden maar elk van mijn tekeningen is een ontdekkingstocht naar eenzelfde persoonlijkheid, een zoektocht naar mezelf.


Ik hou van eenvoudige dingen, mijn tekeningen vertellen een verhaal waarvoor ik nog geen woorden heb.
Mijn spiegelbeelden, zelfportretten zijn de inspiratie voor mijn werken.
Een bijzondere inspiratie heb ik gevonden bij de Sybillen van Michelangelo

11-03-2010 om 11:35 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Diane Mees in Aster Berkhof Museum te Rijkevorsel
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kunstenares Diane Mees uit Rijkevorsel stelt ten toon in het Aster Berkhof museum te Sint Jozef Rijkevorsel. De titel van de tentoonstelling is " Kleur naast kleur". De kunstenares weet op sublieme wijze haar visie uit te drukken door sterk gekozen thema's en werkmethode. Met haar werken tracht zij haar kijk op de maatschappelijke omgeving te duiden. Voor haar krijgen kinderen de kans hun eigen levensweg in te vullen, zijn taxi's die mensen verbinden en kan een gelaat van de mens een uitdrukking zijn van de voorbije levensjaren, zijn fietsen een teken van de grote massa mensen en heeft het leven een begin maar is er geen weg terug zoals een regenboog ontstaat en nadien verdwijnt.

Aster Berkhof museum Kerkdreef 61 Rijkevorsel

Open elke woensdag van 13 u tot 17 u;

2de maandagavond van 17.30 u tot 19.30 u,, laatste zondag van de maand van 13 u tot 16.30 u

op zondagen 22/11,6/12,13/12,20/12,3/01,en 10/01 van 13 u tot 16.30 u*

* aanwezigheid van de kunstenares Diane Mees

Bijlagen:
Aster Berkhof schrijvend.jpg (1.5 MB)   
Baby's met blank naamkaartje.jpg (2.7 MB)   
Fietsen.jpg (1.3 MB)   
Oude man.jpg (1 MB)   

17-11-2009 om 00:00 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
Tags:Aster Berkhof museum, Rijkevorsel,maatschappij, open,tentoonstelling, Diane Mees,kleur naast kleur, kinderen,leven,
>> Reageer (0)
28-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling Kunstkring Gagel Oud-Turnhout
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kunstkring Gagel kiest voor “Magie” in Heischuur Oosthoven Oud-Turnhout

De leden van kunstkring Gagel houden hun jaarlijkse tentoonstelling op 17 en 18 oktober 2009 van 10.00 u tot 19.00 u in de Heischuur Oosthoven Oud-Turnhout. Opnieuw zorgen zij voor meer dan 60 kunstwerken waardoor de Heischuur een mooie expositieruimte wordt.

De groepstentoonstelling omvat stillevens, landschappen, portretten of abstracte werken hetzij in olieverf, aquarel of acryl. Een bont kleurenpalet van landschappen, bloemen, fruit of andere ingrediënten weten zij vast te leggen op doek. Men kan zich verplaatsen in het landschap met fiets of taxi, de warmte van de Toscaanse zon voelen, bloemenweelde aanschouwen of de sappige kersen van een bord plukken. Elk werk geeft je opnieuw inspiratie of laat je de werkwijze van de kunstenaar voelen. De werkwijze is sterk verschillend en variëren van realistische weergave van het onderwerp tot een ruwer of monochroom palet. Ieder lid heeft in de loop der jaren zijn eigen visie en methode weten te ontwikkelen waaruit de veelheid van schilderijen extra tot zijn recht komt.

Naast de gewone werken kozen de leden dit jaar voor het thema “Magie”. Magie: de veronderstelde invloed die een magiër via onzichtbare krachten zou kunnen uitoefenen op gebeurtenissen in de materiële wereld. Voorspellen, astrologie, bezweringen, alchemie, tovenarij en spiritisme horen tot de wereld van de magie. In de werken zal de bezoeker deze onderwerpen herkennen hetzij in een masker, de getooide fee, de tovenaar, een tot de verbeelding sprekende clown, de geboorte van …..… of een hemelse reis. Het duistere, het ongekende, het onvoorziene of voorspelde zijn in de werken te onderscheiden alsof zij alle te samen een verhaal hebben te vertellen waarin de mens een nieuwe spirituele wereld, de wereld van de verbeelding, ontdekt.

Elke kunstenaar heeft zijn ervaring, zijn visie tijdens dit jaar weten te vertolken in werken van zeer uiteenlopende aard. Vandaar dat een bezoek aan de tentoonstelling een streling voor het oog zal zijn waarbij de mogelijkheid bestaat van gedachten te wisselen met de kunstenaars zelf op 17-18 oktober van 10.00 tot 19.00 uur in de Heischuur Oosthoven Oud-Turnhout.

Toegang is gratis.

http://www.kunstkringagel.be

L. Van den Bossche

Ondervoorzitter Kunstkring Gagel

Staatsbaan 84

2360 Oud-Turnhout lvdb75@gmail.com 014451548


28-09-2009 om 12:27 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog slechts twee dagen van .....
Kunstkring Gagel in Heischuur Oosthoven Oud-Turnhout

Het gemeenschapscentrum de Heischuur wordt opnieuw ingenomen door Kunstkring Gagel van Oud-Turnhout. De jaarlijkse groepstentoonstelling gaat door op 18 en 19 oktober 2008 van 10.00 u tot 19.00 u. Meer dan 60 werken stellen de leden ten toon. Voor de leden van kunstkring Gagel zijn hun eigen werk niet uitsluitend hun toonbeeld, zij willen dit tonen aan de mens in de straat, bij de buren met andere woorden. Dit jaar moesten zij afscheid nemen van hun meest gedreven kunstschilder en lid ALFONS WATERSCHOOT. In de tentoonstellingsruimte zullen vier werken – stilleven - bloemen - landschap en zelfportret van Alfons Waterschoot te bezichtigen zijn. De leden van de kunstkring hebben 25 jaar kunnen genieten van zijn kunst, zijn schildersmethode, zijn penseelstreken en workshops. Voor velen was en is hij nog steeds de stimulans om verder te werken aan hun ontwikkeling. Zijn meesterschap in het verfijnen en weergeven van de natuur, stilleven of portret mochten zij elke donderdag ervaren en delen. Na zijn heengaan ondervinden de leden een leegte, bij elke samenkomst valt regelmatig zijn naam of doet een verhaal de ronde. Vandaar dat zij hem tijdens deze dagen willen eren om zijn niet aflatende bezorgdheid voor kunstkring Gagel waarin hij de wortels van het schilderen heeft weten te verspreiden bij de leden. De groepstentoonstelling omvat verder stillevens, landschappen, portretten of abstracte werken hetzij in olieverf, aquarel of acryl. Een jaar gaat vliegensvlug, toch hebben de leden opnieuw werken van hoogstaande kwaliteit gecreëerd, hebben zij zich weten te vervolmaken zodat de werken een streling voor het oog zijn; ieder op zijn eigen penseelwijze en modelleren met kwast en verf. Naast hun eigen werk – 2 of 3–tal per deelnemer – hebben 20 leden het jaarthema uitgewerkt: “Kermis”. Het kermisgebeuren wordt weergegeven onder verschillende vormen: “Het kermispaard” , “Flaterende pin-up op het kermispaard”, “De draaimolen”, “Botsauto’s” “Humor op de kermis”, “ Kermis onder de toren” , “Café dansant” of het “Bal populaire” , de kindervreugde “In de Wolken “ , de “Beignets et pommes d’amour”, “Het blauwe paard”, “Kermis I”, …… De kermis , een steeds blij weerkerend gebeuren in stad of dorp, wordt door de leden ervaren als een uiting van vreugde, humor en gezelligheid. “Even nostalgisch worden en de kermis herbeleven” is mogelijk door een bezoek te brengen aan de jaarlijkse tentoonstelling van Kunstkring Gagel , Heischuur Oud-Turnhout 18-19 oktober 2008 van 10 u tot 19u. Tijdens de tentoonstelling houden de leden een tombola waarbij schilderijen van de leden te winnen zijn en kan je met het eten van een lekkere pannenkoek de gezelligheid en samenhorigheid van de leden extra ondersteunen. De toegang is steeds gratis. L. Van den Bossche L Ondervoorzitter Kunstkring Gagel Staatsbaan 84 2360 Oud-Turnhout lvdb75@gmail.com 014451548

16-10-2008 om 17:19 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lente Expo Galerij "Den Hodonk" Retie
Lente Expo

Abstract en realisme hand in hand

Ferre Raeymaekers en Pierre Wynen stellen hun werken ten toon vanaf 18 april tot 16 juni 2008 in galerij Den Hodonk, Hodonk 123 2340 Retie.
De werken zijn te bezichtigen op vrijdag, zaterdag en maandag van 12 tot 19 uur en zondag van 12 tot 18 uur + op afspraak Toegang is gratis.

11-04-2008 om 15:04 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstschilder Alfons Waterschoot Oud-Turnhout
Klik op de afbeelding om de link te volgen Kunstschilder Alfons Waterschoot, geboren te Oud-Turnhout op 19 maart 1931, is in huiselijke kring overleden op 10 januari 2008. De uitvaartdienst heeft plaats op 17 januari om 10.00 uur in de parochiekerk Sint Bavo te Oud-Turnhout. De gebedswake is op woensdag 16 januari  om 19.30 uur in genoemde parochiekerk.

16-01-2008 om 12:30 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbel tentoonstelling
Diane Mees en Thea Van Kempen stellen hun werken tentoon in het GC 't Heilaar Heilaarstraat 35 2340 Beerse. Beide kunstenaressen hebben een opleiding genoten in Hoogstraten en zijn toe aan hun tweede dubbeltentoonstelling. Hun werken worden gekenmerkt door de specifieke kleurencombinaties als beeldspraak bij groepen van mensen en hun omgeving. Het picturale wordt gebruikt als uitbeeldingskracht van een gebeuren of een stilleven en als climax van hun eigen waarnemeningen maar ook van de mensen om hen heen. Openingsuren: Ma t.e.m Vr 9-12.30 uur en 14 tot 16 uur, dinsdag gesloten, Ma van 18 tot 20 uur en Zo van 14 tot 17 uur Di gesloten

03-01-2008 om 12:12 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling CC De Wouwer Ravels

JEF HENS, KAREL JACOBS, ROGER SEGERS EN FRANK VANDEPAS

26 oktober t.e.m. 11 november 2007

Locatie: Exporuimte van De Wouwer

Bij kunstkring de Gagel uit Oud-Turnhout zijn heel wat kunstenaars actief. Ook de kunstwerken op deze tentoonstelling werden gemaakt door leden van deze kunstkring. Jef Hens, Karel Jacobs, Roger Segers en Frank Vandepas schilderen volgens de tradities van de oude meesters, met hier en daar een moderne opvatting.

Jef maakt voornamelijk schilderwerken van Kempense landschappen en stille straatjes. Karel houdt er zich aan om moderne, kleurige composities te maken van oude voorwerpen, maar durft ook al eens een pasteltekening te maken.

Roger schildert met een zwierige penseelstreek. Hij schildert vooral stillevens met warme kleuren, maar waagt zich ook aan landschappen en nu en dan een portret. Frank spiegelt zich aan de landschapsschilders van de achttiende en negentiende eeuw en probeert de romantiek van toen te laten herleven in zijn uitbeeldingen van oude boomreuzen en werkende mens en dier. Hij schildert ook wel eens stillevens.

01-11-2007 om 15:32 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
12-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche tentoonstelling
Klik op de afbeelding om de link te volgen

12-10-2007 om 19:04 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstkring Gagel Oud-Turnhout
Aankondiging op radio Yora : Tentoonstelling Kunstkring Gagel 25 jaar. Klik op onderstaande snelkoppeling.
http://yora.be/mediafiles/6766.mp3

11-10-2007 om 22:11 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling kunstkring Gagel
Klik op de afbeelding om de link te volgen LaughingRolling EyesEmbarassed
Op 20 - 21 oktober van 10.00 h tot 19.00 h zijn werken van de kunstkring te bezichtigen in de Heischuur Oosthoven te Oud-Turnhout
. Voor de 25ste maal in hetzelfde gebouw, een unicum in de geschiedenis van Oud-Turnhout. Naast de gewone werken zullen ook de themawerken "dorpsgezichten" te bewonderen zijn.
Elke 25ste bezoeker ontvangt een aandenken met de insignes van Kunstkring Gagel.Wil men een werk verwerven dan kan dit door deel te nemen aan de tombola; hiertoe hebben de leden gratis een werk geschonken.
De toegang is nog steeds gratis.

10-10-2007 om 20:57 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp 20-21 oktober 2007 is er een tentoonstelling voor het 25 jarig bestaan van Kunstkring Gagel Oud-Turnhout en dit in de Heischuur te Oud-Turnhout van 10u tot 18 u.

29-09-2007 om 20:52 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstsites
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op onderstaande site kun je werken bewonderen van mijzelf.
http://artvision.exto.nl
 en op http://www.kunstkringgagel.be werken van Kunstkring Gagel te Oud-Turnhout 25 jarig bestaan.

21-09-2007 om 17:15 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artvision

Heb als hobby schilderen en sinds juli een eigen site via exto.nl.
Je kan deze bezoeken op volgende site: http://www.artvision.exto.be
Na een bezoek is het altijd aangenaam een reactie te geven, waarvoor mijn dank.

16-09-2007 om 00:00 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 20-21 oktober 2007 is er een tentoonstelling voor het 25 jarig bestaan van Kunstkring Gagel Oud-Turnhout en dit in de Heischuur te Oud-Turnhout van 10u tot 18 u.

16-09-2007 om 00:00 geschreven door lvdb  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Kunstkring Gagel in de Heischuur Oud-Turnhout 17-18-19 oktober 2014
Inhoud blog
  • Expo Kunstkring Gagel Oud-Turnhout
  • Kunstkring Gagel in de Heischuur Oud-Turnhout
  • Tentoonstelling Kunstkring Gagel in De Warande Turnhout
  • Tentoonstelling Lieremanschilders Oud-Turnhout
  • Tentoonstelling Kunstkring Gagel Oud-Turnhout
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • artvision
  • glandigo
  • Kunstkring Gagel
  • hofke van chantraine
  • Zoeken in blog

    agenda

    8-9 oktober

    Foto
    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 09-2016
  • 09-2014
  • 09-2013
  • 12-2012
  • 09-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 09-2011
  • 01-2011
  • 09-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 11-2009
  • 09-2009
  • 10-2008
  • 04-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Hofke van Chantraine De Lieremanschilders
    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!