Back to top of this blog
  • Terug naar hoofdpagina van dit blog
  • Ik heb 25 van de 27 klasgenoten gevonden. Bruno Decoster en Rudy Wellekens laat ook snel iets weten van U zelf.
  • Inhoud blog
  • Bart
  • Een makker in de Dominicaanse republiek !!!
  • Twee schitterende van Hilde Vanderheyde ontvangen vandaag.
  • Onze klas van toen, vandaag (13 juni 2009)
  • Een paar recente foto's van Bart en Trees Blommaert
  • Iets over de initiator(s) van dit blog.
  • Sommige recente foto's van onze klasgenoten.
  • Sommige recente foto's van onze klasgenoten.
  • Are you ready for our 50-th birthday party in 2010 ?
  • Leuke Mutts Strips
  • Nog een paar leuke uit de oude doos.
  • Oud Klasgenoten, Iets over jezelf toevoegen.
  • Get Connected
  • Het waarom van dit blog?
  • Download originele kopies van onze klasfotos
  • Onze klas in 1967 !!!
    The inside story van Bart & Trees
  • De business website van de auteur van dit blog (Bart)
  • (Rvi artikel over B&T)
  • Herbeluister Koffers en Co interview met Anja Daems deel 1 en 2
  • Download Een Laatste Nieuws Artikel 3 Dec 2006
  • Download Een Laatste Nieuws Artikel 5 Juni 2005
  • Klasgenoten RMS Kessel-Lo Blauwput 1966
    Bart Blommaert zoekt Klasgenoten van de Rijksmiddelbare school in Kessel-Lo, Blauwput, bij Leuven
    Beste Klasgenoot, zet deze URL in uw "favourites of bookmarks", en kijk van tijd tot tijd eens terug naar deze pagina. Als ik een nieuwsberichtje heb zal ik het op deze web-site plaatsen. Voor belangrijk nieuws zoals een bijeenkomst zal ik natuurlijk iedereen per e-mail inlichten. Houd mij op de hoogte van Uw nieuw e-mail adres mocht dit ooit veranderen. Dank U
    03-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een paar leuke uit de oude doos.
    Op ski-school-reis naar Ramsau, Oostenrijk in 1971:   Originele beschikbaar voor wie op de foto staat, stuur me een mailtje en ik stuur je een origineel kopie.

    Mr. Nijs (leeraar 5de en 6de studie jaar),  mijzelf Bart Blommaert (gehurkt met tak in hand), Bart Gielen (groene balaklava), Johan Montald (groene jas), Freddy De Keyzer (blauwe pullover)

    Ik herken: Rita Pardon met groene trui, Chantalle Nijs met roze trui en beige shawl, Danielle Lemmens met paarse trui vooraan, hand boven de ogen, Rita Gillis met gele trui, Bart Gielen, Freddy De Keyzer, Guido Machurot (vijfde van links achteraan), Erwin Vanhoutvinck (gans rechts achteraan), en mijzelf met zonnebril. Ik denk dat ik ook zie: Josiane Rosseels met blauwe trui vooraan, en Chantalle Nijs, mogelijks ook Martine Demeyer gans links onderaan met gele trui, maar niet zeker.  Luc Vercauteren (Leunt op Freddy en Guido) en Danny Ronge (tussen Guido en mijzelf)

    Ik herken: Vercauteren Luc (Links), Guido Machurot (tweede van links), Freddy De Keyzer, Erwin Vanhoutvinc (voor Freddy), mijzelf (Bart Blommaert), Danny Ronge (Rechts)

    03-02-2009 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert


    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Klasgenoten, Iets over jezelf toevoegen.
    Als je graag iets over jezelf wil laten weten op dit blog, zal ik dat met veel plezier aanbrengen.  E-mail me je tekst, tesamen met een paar recente foto's en hopla, ik zal het onmiddellijk op deze pagina bijvoegen.  Of als je liever een link naar je eigen web-site, blog of business web-adres hebt.  Geen probleem, Ik kan zelfs video clips zoals You-Tube inbrengen.  Het kan klasgenoten waar we eerder nog niets van hoorden helpen de loep te sluiten, en hopelijk kunnen we ooit met alle 26 van onze klas contact maken.

    Ik sta open voor al jullie suggesties.

    Bart

    13-01-2009 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert


    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Get Connected
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Skypen is gratis bellen.  Als je SKYPE hebt, kan je zien of je vrienden "On-Line" zijn, en kan je "Chatten", "Telefoneren" en "Video Telefoneren"
    Really cool.

    Dit systeem van communiceren heeft ook het voordeel niet gevoelig te zijn voor SPAM en ongewilde contacten.  Vrienden kunnen alleen Vrienden contacteren.

    Misschien nog een aanmoediging contact met mekaar op gang te brengen.  Ik ben er zeker van dat we er heel veel plezier mee zullen hebben.

    Klik aan de logo om naar de Skype.com web-page te gaan.  Downloaden en installeren is makkelijk en gratis.

    Als je vragen hebt of je wilt het eens uitproberen kun je me skypen op:

    Bart & Trees skype adres - privé: ascotparnellguest
    Ascot Parnell skype adres - business: ascotparnell
    Ons telefoon nummer - business: +64 9 309-9012
    Bart's GSM - privé: +64 21 33 44 96

    Cool, en tot Skype

    By the way: Je kan met Skype ook heel goedkoop telefoneren naar elke land-lijn ter wereld.  Het is ietsje duurder om naar een GSM te bellen, maar vaak goedkoper dan je eigen lokale Cell-phone-provider.

    bvb zo bel je vanuit België:
    New Zealand
    € 0.02/min(=twee €-cents per minuut !)Goedkoper dan naar Gent bellen.
    Australia
    € 0.02/min


    South Africa
    € 0.06/min


    USA
    € 0.02/min

    USA 1800..
    = Gratis


    Thailand
    € 0.058/min


    Thailand GSM
    € 0.107/min


    New Zealand GSM
    € 0.29/min




    12-01-2009 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert


    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het waarom van dit blog?
    In het begin was de reden van mijn zoektocht naar deze klasgenoten van puur sentimentele aard; ontstaan uit mijn nieuwsgierigheid, hoe het gaat met de mensen waar ik 6 tot 9 jaar samen de klas mee deelde.  Deze zoektocht was ook ontstaan omdat ik, buiten enkelen en familie leden, geen contact heb met Vlaamse leeftijds genoten.   Ik woon namelijk sinds eind 1981 niet meer in België.  Toen ik deze foto terug vond in de verhuis naar een nieuw huis in oktober 2002 dacht ik er aan om er wat mee te doen.  In mei 2007 plaatste ik de klasfoto voor het eerst op dit blog.

    Eigenlijk geloofde ik niet echt dat iemand zou reageren op mijn blog toen ik dit voor het eerst op het net plaatste, toch was er de hoop.  Tot mijn grote verbazing en genoegen merk ik dat zij die reeds reageerden, deze klas niet waren vergeten.  In tegendeel, de reacties zijn uitbundig positief, aanmoedigend, charmant, nieuwsgierig, behulpzaam en geïnteresseerd.   Dit is het! .... daarom wil ik nu iets voorstellen.   Ik vind dat we veel samen kunnen doen in de toekomst, vooral als het zou gaan om een beetje extra plezier, van tijd tot tijd.  How about that?

    Als klasgenoten van het RMS Kessel-Lo, Blauwput, 'lichting 1966', waren we toen nog onbekommerd.  Onze relaties zijn miniem gebleven over de jaren heen, en ze zijn neutraal en bestaan louter omdat we toen destijds allen in de buurt van één school woonden, en dat we allen kwamen uit gelijkaardige middens, de middenstand of werkende klasse van die plaats.  Iets waar we fier op moeten zijn.

    En waar zijn we nu allemaal?  Wat doen we in ons dagelijks leven?  Hoe gaat het met ons allemaal?  Kunnen we door mekaar terug iets beter te leren kennen samen iets aan mekaar hebben ?   Is er ruimte voor een beetje fun, na jaren van hard werk, carrières, huwelijken, kinderen misschien, en misschien wel tweede huwelijken.  Wat beweegt ons vandaag?  Business, vrije tijd, hobby's, andere passies, buiten sport ?   Kunnen oude kennissen zoals wij, iets doen voor mekaar ?  Wel ja, natuurlijk !   Al was het maar eens een babbel van tijd tot tijd.  Dat is wat ik besef na de reacties tot nu toe op mijn blog.  Het is zeer leuk om weten, bvb, dat we mekaar nog steeds kennen na al die jaren.  Het getuigd van een onverbreekbare relatie, iets wat we moeten bewaren en van genieten.

    Hoe kunnen we dit een beetje vorm geven?   Zo bvb stelde Jenny Vanderghinste voor dat we een gezamenlijk 50st verjaardags feest zouden kunnen houden in 2010.  Persoonlijk ben ik daar zeer enthousiast over zo'n doel als opening tot een hernieuwde vriendschap met mekaar.   Een prachtig idee.

    Mijn voortel nu is dit:  Samen met onze initiële bijeenkomst in 2010, zouden we kunnen afspreken om mekaar jaarlijks formeel te ontmoeten, of minstens mekaar op de hoogte te houden van onze contact info. Daarenboven kunnen we samen met mekaar van tijd tot tijd willekeurig activiteiten ondernemen, of gewoon nuttige informatie delen.  Niet noodzakelijk met de hele klas tegelijk natuurlijk, maar individuen kunnen afspreken onder mekaar, voor om het even welke gedeelde interessen.  bvb een reis naar Patagonia, of met de Vespa of Harley-Davidson van oost naar west door de Verenigde Staten of Australië.  Of gewoon eens een pintje op de Oude Markt, of waar kunnen we Spaanse les volgen, of van tijd tot tijd culturele informatie delen.   Misschien kunnen we mekaar helpen met ideeën zoals, waar we nog veilig kunnen beleggen, of heeft er iemand een betaalbaar vakantie huisje in Zweden, of hoe komen we op de koffie bij Sarah Palin? (yeah, yeah, yeah...)  Ik kan zo blijven verzinnen....

    Als dit concept jullie bevalt, hebben we de-facto samen een Social club opgericht.

    Uw reacties hoor ik graag.

    Dank U klasgenoten van het RMS Kessel-Lo, 'lichting 1966'.  Ik kijk uit om de loep te sluiten met iedereen van onze klas.  Stuur spoedig een mailtje zo dat je er weer bij bent.

    Tot zo.

    Bart
    bart@parnellvillage.com

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert


    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download originele kopies van onze klasfotos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je de originele fotos van onze klas wilt hebben die je thuis of bij de fotograaf kunt laten afdrukken, klik dan op de foto (hier links), vervolgens klik je op de verschillende bestanden (file names). Het kan wel eens een paar seconden duren eer de hele image op je scherm hebt. (afhangend van de snelheid van je computer en internet verbinding)

    Klik aan de foto en kopieer naar eigen computer.  (Drag into folder or desktop on your own computer)

    Als het niet lukt, vraag iemand die handig is met de computer, of contacteer mij (Bart)

    Ik wil wel alle foto's e-mailen naar je.

    PS: Bekijk een Slide-show van deze fotos, klik "Parent Directory" boven aan de lijst van de originele foto's.

    09-01-2009 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert


    07-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze klas in 1967 !!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Staat U op deze foto?  Laat me dan a.u.b. iets weten over uzelf (met een kort e-mailtje).

    1) Bart Gielen  

    2) Erwin Vanhoutvinck  
    3) Freddy De Keyzer  
    4) Marc Fripon  
    5) Luc Bruelemans  
    6)  Martine Delang  
    7) Ria Houblon  
    8) Martine Demeyer
    9) Jenny Vanderghinste
    10)  Rita Gilis  
    11)  Rita Corten  
    12)  Antonis François?
      Kan iemand mij helpen deze persoon te identificeren? --->
    Was het Francois Antonus...?
    13)  Guido Machurot
     
    14)  Bart Blommaert  
    15)  Hilde Vanderheyden  
    16)  Sofia Walthery   had e-mail contact maart'09
    17)  Rolande Renders  
    18)  Ingrid Vanderheyden    
    19)  Karina Claeys (†)  
    overleden, maar had contact met haar dochter Jennifer
    20)  Eddy Coppesmette (†)   Een familie lid liet mij weten dat Eddy spijtig genoeg, reeds
    overleden is. Hij was rijkswachter in Bertem. Meer informatie hier,
    21)  Chantal Meys  
    22)  Daniëlle Lemmens  
    23)  Josiane Rosseels  
    24)  Rita Pardon (†)   Spijtig overleed Rita recentelijk Sept. 2012, ik had contact met haar man en kinderen.
    25)  Hervé Coenen (in Zuid Afrika)  
    26)  Dirk Hildebrandt  
    27) Chris Wolfs  
    28) Danny Rongé    niet op deze foto
    29) Peggy Vandecauter    niet op deze foto
    30) Paul Beullens
       niet op deze foto
    31) Johan Montald    niet op deze foto
    32) Johan Vanhoutvinck    niet op deze foto
    33) Carine Wouters    niet op deze foto
    34) Patrick Motard    niet op deze foto
    35) Bruno De Coster
       niet op deze foto
    36) Romein Vandenbosch
       niet op deze foto
    37)
         
      **
         

    Wat ik nog weet:
    Op mijn rapporten staan de namen van de

    hoofdonderwijzers:
    M. Mertens 1966 / 1967
    L. Cordemans  1967 / 1972
    en Directeurs:
    H. Deman  1966 / 1967
    R. Koeckelberg 1967 / 1972

    Van mijn leerkrachten heb ik het volgende bij mekaar kunnen vinden dankzij de hulp van Hilde Vanderheyden, Jenny Vanderghinste en Erwin Vanhoutvinck, die super geheugens hebben.   In het 1ste leerjaar hadden we Mevr Lemmens (Vranckx Annie), de juf van de 2de klas (deze foto) was Juf Gillis, en 3de klas was Mevrouw Decubbere.  In het 4 de leerjaar Mevrouw Anthonis.  In het 5de en 6de studie jaar 1970/1972 gaf Mr. Frans Nijs ons les. (Zie ook foto verderop in dit blog).

    Dit zijn mijn klasgenoten 1966 tot 1972 van de lagere School in Blauwput (toen daar nog een school was); gelegen waar de Martenlarenlaan en Diestsesteenweg mekaar verbinden, in 3010 Kessel-Lo (bij Leuven)  De school heette eigenlijk Rijksmiddelbareschool (RMS) Kessel-lo, maar er waren bij mijn weten alleen maar lageronderwijs klassen.  We zijn allen geboren tussen de jaren 1959 en 1960 in de streek van Leuven.  Dus ge kunt ons ook de klas van 1960 in Kessel-Lo Leuven noemen.  (Allé één van de klassen)

    Dolgraag had ik met allen van deze oude kameraadjes nog ooit eens contact gemaakt.  Of beter zelfs, misschien spelen we het zelfs ooit eens klaar een Klas-Reunie te organiseren.

    Trees en ik keren namelijk toch jaarlijks een paar weken nog eens naar België terug om met familie en vrienden contact te houden.  (Een enorme investering voor ons, but worth every penny).   Ook al wonen we reeds jaren niet meer in België, contact met oud-klasgenoten is één van de enige dingen die ik eigenlijk wel een beetje mis van tijd tot tijd.

    Ik weet dat dit een long-shot is (ken er geen Vlaams woord voor), maar de school bestaat niet meer en ik heb geen idee hoe ik anders contact zou kunnen maken dan met het internet.  Gelukkig heb ik in mijn oude nota's de namen gevonden van een aantal klasgenoten en vinden misschien enkelen van jullie mijn website.  Als U zichzelf herkent op deze foto, of U bent een oud-leerkracht, of U hebt een idee om mijn lijstje te helpen vervolledigen (of corrigeren), had ik graag iets van U vernomen.

    Toelichting bij deze foto:
    Onze klas studeerde af tussen 1979 en 1983.  Een periode dat er bijna helemaal geen jobs te vinden waren in ons Belgiekske!

    Eigenlijk heb ik gedurende mijn 27+ jaar carrière vaker gedacht om ooit eens terug contact op te nemen met ex-klas genoten, maar dat is er nooit van gekomen, ge weet wel hoe dat gaat.   Het in verre landen wonen is daarbij niet echt een hulp geweest.  Nu ben ik eindelijk op een wat minder veel-eisende periode in mijn leven geraakt, en dat zou ook bij mijn oud klasgenoten eens kunnen het geval zijn of worden in de komende jaren.   Vandaar deze blog als aanzet tot contact.

    Dit nog: Ik wil ABSOLUUT duidelijk maken dat ik NOOIT ENIGE CONTACT INFORMATIE uit zal wisselen op deze website of elders zonder de uitdrukkelijke wens en toestemming van de persoon zelf.  Mits wat positieve inzet kijk ik uit met jullie ideeën uit te wisselen en misschien zetten we ooit eens met zijn allen een Leuvens café op zijn kop !   Tenzij jullie betere voorstellen hebben ?

    Op voorhand wil ik U bedanken voor Uw reactie.

    tot binnenkort

    Bart

    07-05-2007 om 00:00 geschreven door Bart Blommaert




    E-mail Bart Blommaert

    Druk onderstaande knop (via deze browser) of klik mijn naam onder elke paragraaf, waar staat "geschreven door Bart Blommaert". (via je eigen e-mail software)


    Hoe je deze site eenvoudig terug vind?
  • Google naar de trefwoorden "Klasgenoten RMS Kessel-Lo" en eventueel ook "Uw naam" erbij.

  • Waan je terug in de tijd dat deze foto genomen was. Klik een van de Muziek-sound-bites hieronder !
    Leuke 60's sounds & Muziek
  • Green Onions - Booker T & The MGs
  • Play That Funky Music - Wild Cherry
  • What'd I Say - Ray Charles
  • Soul Man - Sam & Dave
  • Venus - Shocking Blue
  • Louie Louie - The Kingsmen
  • In The Midnight Hour - Wilson Picket
  • Your Love Keeps Lifting Me Higher And Higher - Jackie Wilson
  • All Day And All Of The Night - The Kinks
  • Sunny Afternoon - The Kinks

    Leuke 70's sounds & Muziek
  • Spanish Stroll / Mink DeVille
  • All Over The World / ELO
  • Going Back To My Roots / Odyssey
  • Let_s go dancing + Celebration / Kool & The Gang


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!