Beagles Ter Elst
Inhoud blog
  • Strandwandeling op 27 april
  • Beagle wandelingen
  • Pups
  • De geschiedenis van de Beagle
  • Wie zijn wij

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    30 jaar Beagles in Belgie
    23-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zijn wij

    Eind 1970, kwamen wij voor de eerste maal in contact met de Beagle. Zijn blik sprak ons meteen aan en we gingen op zoek naar meer informatie.

    Boeken, info vragen aan andere fokkers en zoveel mogelijk verzamelen over, vooral het karakter van de Beagle, was voor ons heel belangrijk.

    Op dat moment waren onze kinderen,3 en 7 jaar. We waren nooit zonder hond geweest en hadden voordien al Basset Hound, Basset Artesien Normand en Pointer.

    Het was trouwens met de Pointer dat we op dat moment tentoonstelling liepen en zo uiteindelijk bij de Beagle terecht kwamen. Veel info viel er echter niet te rapen want eigenlijk was de Beagle in 1978 nog niet zo bekend in België. De tentoonstellers van die tijd waren vooral buitenlanders.

    Uiteindelijk door het uitpluizen van alle mogelijke hondentijdschriften in binnen- en buitenland, kwamen we terecht bij een Engelse fokker die ons twee pups wilde verkopen.

    Die pups waren de start van “Kennel Ter Elst”

    Het eerste nestje, 2 stuks, werd geboren in 1980.

    Intussen hadden we ook nog een teefje aangeboden gekregen uit Luxemburg, met Engelse afstamming. Zij gaf ons enkele nestjes waaruit we zelf gingen selecteren en enkele pups hielden. Datzelfde jaar vernamen we dat er in Denemarken een reu te koop was, import van Amerika, die daar voldoende afstammelingen had en zo ook bij ons terecht kwam. Deze reu was toen een heel grote financiële investering voor ons, maar we hebben er nooit spijt van gehad dat we hem in huis haalden. Bovendien was het een hond met een fantastisch karakter, iets wat hij ook doorgaf aan zijn kinderen! Hij won ook op alle binnen- en buitenlandse tentoonstellingen vooral door zijn bewegen en uitstraling.

    Vanaf toen waren er regelmatig enkele nestjes per jaar en stelden we na al die jaren toch wel vast dat er duidelijke verschillen waren tussen de Engelse afstamming en de Amerikaanse. Qua karakter vooral en ook qua grootte is er een groot verschil.

    Momenteel(2005) zijn er 7 Amerikaanse importen bij ons aanwezig, die u kan terugvinden tussen de foto’s op deze site.

    Veel plezier gewenst met uw bezoek!

     

    23-08-2005, 10:55 geschreven door beagling

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (39 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geschiedenis van de Beagle

    Oorsprong en geschiedenis van de Beagle

    ------------------------------------------------

    De Beagle is afkomstig uit Groot-Brittanië . Het is een zeer oud ras . Reeds ver voor Christus werden kleine honden gebruikt voor de meutejacht op haas . Deze honden leken echter nog niet op de Beagles zoals we die nu kennen .

    De naam Beagle is afkomstig van beag , beg of beigh , wat "klein" betekent in het Keltisch . In Groot-Brittanië wordt nog steeds met Beagle-meutes gejaagd , waarbij de honden te voet gevolgd worden . Ook in België zijn nog enkele jagende Beagle-meutes bedrijvig .Daar de Beagle voornamelijk op de jacht op klein wild (haas en konijn ) wordt gebruikt , behoort hij tot de "lopende honden " of "hounds". Zij achtervolgen het wild en oriënteren zich met de neus op het spoor en niet met de ogen . Vroeger was er bijna géén verschil tussen de jagende Beagle en de show-Beagle , tegenwoordig is er tussen deze twee een groter verschil . De showhond is doorgaans compacter van bouw , de jachthond is een wat grotere hond met langere benen , die zich doorgaans wat beter en sneller kan verplaatsen op omgeploegd land en door beboste gebieden . In Groot-Brittanië wordt de Beagle ook steeds meer als huishond en showhond gehouden. In België en Nederland worden ze bijna uitsluitend als show- en of huishond gehouden , buiten nog enkele bedrijvige meutes in het Waalse landsgedeelte .

    De pocket Beagle , die niet hoger is dan 10 inches (25 cm) komt op het europese continent niet voor . Wel kennen we 2 types met name het Engels en het Amerikaanse type . Beiden hebben hun eigen rasstandaard , in Europa wordt enkel de Engelse rasstandaard erkend . Rastypisch voor het Amerikaanse type is dat deze Beagles over het algemeen compacter ( korter in rug , kortere hoofden , duidelijker stop ) en meer verfijnder zijn en in het algemeen ook een zachtere uitdrukking hebben dan het Engels type. De Amerikaanse Beagles hebben meestal een kompleet zwarte rug met tan aan het hoofd en witte aftekeningen . Enkele Engelse Beagles hebben dezelfde aftekeningen maar vaak hebben ze meer wit met grote vlekken . Na de tweede wereldoorlog heeft de Beagle in Groot-Brittanië een snelle metamorfose ondergaan door de invoering van Amerikaans bloed.

     

    23-08-2005, 12:29 geschreven door beagling

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 22/08-28/08 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!