Ik ben hubert, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bebert41.
Ik ben een man en woon in De Panne (belgie) en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/08/1941 en ben nu dus 83 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: petanque en nu ook pc ontdekt, chatten en beetje surfen.
ik hou me graag bezig met mijn 4 kleinkinderen,nu ook beginnen fietsen met de vrouw
Het strand van DE PANNE is ideaal voor zeilwagens omdat het breed is en geen golfbrekerszijn .Ook word er veel aan garnaalvissen gedaan dicht bij franse grens ,dus veel fransen die komen vissen hier 20 jaar geleden was dat ook een hobby van mij het ideale moment om te vissen of kruien zoals wij het hier zeggen is 2 uur voor laag water , tot 1 uur na het opkomen van het water. het beste moment is ook na klein stormpje en in de ochtend , beetje donker zo.Mijn net had een breedte van 2,5meter,er was een keten aan bevestigd deze keten drukte op het zand zodat de garnaal opsprong en zo in het net belande, ook strandtongetjes werden zo ook verschalkt na mijn net zo een klein half uurtje getrokken te hebben, kwam ik terug op het strand om het te legen,Dat goot ik in 2op elkaar gezette zeven (ziften)waarvan de bovenste brede gaten had , waardoor garnaal naar beneden in 2 de viel en afval en krabben boven bleven liggen Na 2 tot 3 uur vissen begon dan het andere werk , het koken van de garnaal. Na goed gespoelt te hebben voor. eventueel zand, kookte ik mijn garnalen per 500 gr ongeveer , kwestie van ze zo rap mogelijk te kunnen laten afkoelen.Moest dat wel binnen bij mij thuis doen Het koken gebeurde in gewoon water,waar zout en klein beetje peper werd toegevoegd. Een trukje die werd toegepast om het ideaale zoutgehalte te weten , was een aardappel in je water leggen , zout indoen tot aardappel boven kwam,hoe meer zout hoe slechter garnalen pellen bij het vissen moet je wel opletten voor kleine visjes, pietermannen genoemd,zien er onschuldig uit maar hebben een veraderlijke stekel die plots rechtkomt .Een steek staat gelijk met doktersbezoek Ook opletten in nabijheid van golfbrekers, voor veraderlijke draaikolkken en stroming waardoor water in je pak kan sijpelen en terug keren naar strand moeilijk word ik was slechts amateur , maar hopelijk iets kunnen uitleggen over deze heerlijke delicatesse Van 1 kg ongepelde garnaal bekomt men ongeveer 370 gram netto en van de pellen,, kan men eventueel bouillon trekken,wel te verstaan als de garnalen vers zijn