Inhoud blog
  • Wat is een elektrische heftruck?
  • Voordelen van een diesel heftruck
  • De ideale partner voor uw magazijn: een reachtruck
  • Hoe houdt u de werkvloer proper?
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Alles wat u moet weten over de bedrijfswereld

    30-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is een elektrische heftruck?

    Een elektrische heftruck is een heftruck die aangedreven wordt door een elektromotor.  Ten opzichte van een diesel of LPG-motor heeft een elektromotor toch wel wat voordelen.

    Geen schadelijke uitstoot

    De grootste voordelen van elektrische heftrucks vinden we terug in het feit dat ze geen geluidshinder veroorzaken en geen schadelijke emissies produceren.  Enkel zuurstofgas en waterstofgas komt er vrij bij het gebruik van een elektromotor.  Net zoals bij diesel of LPG zijn dit ontvlambare stoffen.

    Door het schone verbruik is een elektrische heftruck uitermate geschikt voor binnengebruik, denk maar aan afgesloten magazijnen.  Ook bedrijfshallen waar verontreiniging een belangrijk aandachtspunt is, hebben hun voordeel bij de elektrische heftruck.  We denken hier bijvoorbeeld aan de voedingsindustrie.  Maar ook voor buitengebruik kan hij ingezet worden.  De AC-techniek die bij vele modellen gebruikt wordt is veel krachtiger dan de DC-techniek, zodat laden en lossen geen probleem is.  Bovendien genereren de AC-motoren ook een lagere warmteontwikkeling.

    Efficiënt en kostenbesparend

    Wat gebruikerscomfort betreft zijn er ook veel mogelijkheden naar snelheid en andere functionaliteiten.  Zij zijn heel makkelijk in te stellen of aan te passen naargelang de wensen van elke chauffeur.  Elektrische heftrucks zijn bovendien eenvoudig in onderhoud en zijn dus ook op die manier efficiënter en goedkoper.  Door deze lagere onderhoudskosten en de lagere stroomkosten worden de hogere kosten in aanschaf ruim gecompenseerd.

    Je moet wel rekening houden met regelmatige herladingen van de batterij.  Voor intensief gebruikte heftrucks is dit makkelijk op te lossen met een wisselbatterij die de taken overneemt van de gewone batterij bij een herlading.

    30-07-2013 om 13:49 geschreven door android

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelen van een diesel heftruck

    Bent u aan het nadenken over de aanschaf van een heftruck voor uw bedrijf en vraagt u zich af wat voor soort heftruck u aan dient te schaffen? Neem dan zeker de heftruck die op diesel brandstof rijdt in overweging, want een dergelijke heftruck op diesel brandstof heeft verscheidene voordelen boven andere soorten heftrucks op bijvoorbeeld elektriciteit. Hieronder vind u een aantal van deze zeer belangrijke voordelen van diesel heftrucks boven andere soorten heftrucks systematisch geordend op een rijtje.

    Voordelen van diesel heftrucks

    Draagcapaciteit: Een diesel heftruck heeft over het algemeen een hogere draagcapaciteit dan ander soortige heftrucks vanwege het gebruik van een ruwe brandstof zoals diesel. Een heftruck op diesel kan gigantische gewichten dragen tot wel 50.000 kilogram.

    Langere afstanden: Over het algemeen is een diesel heftruck er op gebouwd om langere afstanden af te leggen tussen het punt van lossen en laden. Een elektrische heftruck kan dergelijke afstanden minder goed aan en moet dan te vaak worden opgeladen. Dit is niet altijd goed voor de batterij. Voor langere afstanden zijn heftrucks op diesel dus het meest geschikt.

    Aanschafprijs: Een diesel heftruck blijkt eveneens wat goedkoper te zijn dan andere heftrucks, omdat deze soort verbrandingsmotor minder technisch vernuft en nieuwe technologieën met zich mee brengt dan een elektrische heftruck of een heftruck op LPG.

    Diesel heftruck in het kort

    Een diesel heftruck is zeer handig voor uw bedrijf, vanwege veel redenen. Ten eerste is de draagcapaciteit van een diesel heftruck vaak wat hoger dan van bijvoorbeeld een elektrische. Spreken de bovenstaande voordelen u aan en passen deze voordelen bij uw bedrijf? Dan zijn diesel heftrucks zeker het overwegen waard.


    29-07-2013 om 12:56 geschreven door android

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale partner voor uw magazijn: een reachtruck
    Definitie

    Reachtrucks worden gebruikt in magazijnen om pallets met goederen efficiënt te stapelen en te plaatsen in stellingen.  Het verschil met een vorkheftruck is de positie van de bestuurder, die dwars op het voertuig zit, en daardoor een perfect zicht heeft op zijn handelingen.  

    Efficiënt en wendbaar
     
    De mast met de vork kan in zijn geheel naar voor en achter geschoven worden en kan dus in veel smallere ruimtes of gangen gebruikt worden.  Dat kan uiteraard wel voor heel wat ruimtebesparing zorgen in zowel kleine als grotere magazijnen.  Bovendien is de draaicirkel zeer klein wat ook weer bijdraagt tot een efficiënte benutting van de aanwezige ruimte.   

    Door de grote hefhoogtes en lastcapaciteiten zijn zij uitermate geschikt voor alle stapelwerk.  De reachtruck combineert dus de voordelen van de stapelaar met de vorkheftruck. 

    Bovendien voldoen ze ook aan alle ergonomische normen door de comfortabele zitpositie van de chauffeur, die ook voldoende beenruimte heeft.  Kort samengevat zijn flexibiliteit, efficiëntie en wendbaarheid de kernwoorden die van toepassing zijn op een reachtruck.

    25-07-2013 om 14:03 geschreven door android

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe houdt u de werkvloer proper?
    Kantoorgebouwen, fabrieksvloeren, evenementenhallen, ... De werkvloer proper houden, dat is geen evidente taak. Om de gezondheid en netheid in de werkomgeving te verzekeren, wordt vaak met industriële toestellen gewerkt. Zo heb je bv. veegschrobmachines en eenschijfsmachines, ideaal voor het zware schoonmaakwerk.  

    Veegschrobmachines
    Waarvoor wordt een veegschrobmachine ingezet? Voor de reiniging van grote vloeren zoals in parkeergarages, evenementenhallen, fabriekshallen, ... Perfect voor het schrobben en vegen van zwaar vervuilde vloeren

    Eenschijfsmachines
    Voor het zware schoonmaakwerk op verschillende soorten vloeren: industriële vloeren, steen en keramiek, tegels, PVC, ... Heel geschikt voor het schuren, slijpen, polijsten en opwrijven van vloeren.

    18-07-2013 om 09:20 geschreven door android

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    15-07-2013 om 09:52 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • business nieuws wordpress
  • faire des affaires wordpress
  • b2b hints wordpress
  • business wereld tumblr
  • des affaires tumblr
  • new business style tumblr
  • bedrijfswereld skynet
  • des affaires skynet
  • business today skynet
  • de bedrijfswereld squidoo

    Mijn favorieten
  • le monde des affaires squidoo
  • doing business squidoo


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!