We bezoeken de tempel van de maan, met zijn indrukwekkende pyramide, een getuige nog van de Mochecultuur.
Deze is opgebouwd met abdobestenen, een soort kleisteen. Echt de moeite. Momenteel worden er nog veel opgravingen hier gedaan. Daarna bezoeken we nog een tempel, die ook de moeite is. Maar wat het meeste opvalt is de hitte. Warm, dat het hier is, niet te doen.
Onze lunch nemen we in Chan Chan, een oud visserstad, waar we hier lekkere tapa's krijgen. Dit heb ik gefilmd omdat het zo smakelijk uit zag. Er lag van alles op : sint Jacobsschelpen, gamba's. Maar ook majok en zoete patatten enz. Heel lekker.
Daarna hebben we nog langs het strand gewandeld. De mensen waren hier gewoon krabben aan het vangen,en dit met massa's.
We bezoeken de tempel van de maan, met zijn indrukwekkende pyramide, een getuige nog van de Mochecultuur.
Deze is opgebouwd met abdobestenen, een soort kleisteen. Echt de moeite. Momenteel worden er nog veel opgravingen hier gedaan. Daarna bezoeken we nog een tempel, die ook de moeite is. Maar wat het meeste opvalt is de hitte. Warm, dat het hier is, niet te doen.
Onze lunch nemen we in Chan Chan, een oud visserstad, waar we hier lekkere tapa's krijgen. Dit heb ik gefilmd omdat het zo smakelijk uit zag. Er lag van alles op : sint Jacobsschelpen, gamba's. Maar ook majok en zoete patatten enz. Heel lekker.
Daarna hebben we nog langs het strand gewandeld. De mensen waren hier gewoon krabben aan het vangen,en dit met massa's.
Amai dat was een kort nachtje. Om 4 u 30 vertrekken we richting luchthaven. Wat een chaos hier. Nog zo vroeg en al zoveel volk.
Lima is ook niet echt een propere stad. Het is ook een stad dat dag en nacht leeft. Dus vanacht was er nog veel tumult.
De vlucht naar Trujillo duurt amper een uurtje, maar als we dit met de bus zouden doen, zouden we er minstens 10 uur over doen. Dan toch liever vliegen.
In Trujillo aangekomen rijden we langs de stille oceaan. Wat opvalt is dat het hier zo droog. Overal staan er cactussen langs de weg.
In Lima logeren we in het hotel Casa Andina Classico. De kamers zijn ruim en mooi. Het avondeten is niet direct mijn ding. We kregen lomosalado. Dit is rundsvlees met koude fritten en rijst met veel pepers.
Snel nog wat internetten en dan nadien, het bed in.
4 uur in de morgen zijn we opgestaan. Zoonlief heeft ons naar Zaventem gebracht (mercie zoneke).
Na een vlucht van 3 uur zijn we aangekomen in Madrid. Met een shuttle zijn we naar de gate gebracht voor de vlucht naar Lima. Allee nog 9.500 km en we zijn in Peru.
De vlucht duurde ongeveer 11 u 30, amai dat was weer lang. Boven het amazone woud hadden veel turbulentie.
In Lima aangekomen was het een drukte van jewelste. Uiteindelijk de koffersopgehaald en naar het hotel gebracht. Nog wat eten en dan naar bed. Belgische tijd is het 5 uur, hier 10 uur. En morgen moeten we plaatselijke tijd om 3 u30 op voor de volgende vlucht
Slaapwel iedereen
Amai nu komt het wel heel dicht bij. Vandaag alles nog eens extra gepoetst, dan kunnen we de volgende dagen aan de was en het inpakken denken.
Wat moeten we weer allemaal meenemen. Overdag zou het warm zijn, 's nachts heel fris. Dus dat wordt van alles wat. Ai ai en we mogen maar 20 kg per koffer meenemen. Het zal weer tassen worden.
Vandaag zijn de papieren toegekomen met alle nodige informatie. Dus nu wordt het menens. Vliegtuigticketten en een hele boel informatie. Daar zijn we nog even zoet mee om dit allemaal door te nemen.
We zouden met een groep van 25 man zijn.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!