NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • '24 Belgen/24 Bieren' Hopmuseum - Poperinge
  • Brouwerij Kazematten - Ieper
  • La Hervoise - Brasserie Grain d'Orge (Hombourg)
  • Kaas en bier degustatie met Gouden Carolus bij Bierhalle Deconinck (Vichte)
  • Restobière - gezelligheid in de Hoofdstad!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Image Hosted by ImageShack.us
    Dankbare herinnering aan
    Mijn echtgenote
    Myram De Vos (Voske)
    1953 - 2009


    'n MAUROOTJE

    Het is een biertje
    naar eigen recept.
    genoemd naar mijn
    kleinkind Mauro


    Het biertje wordt
    slechts eenmaal per jaar
    gebrouwen bij
    Picobrouwerij Alvinne
    in Heule.
    U moet er dus vlug bij zijn !!!


    Translator for the
    English language

    traducteur pour la
    langue Française

    Foto

    HOP
    Heerlijk Objectief Proeven


    Het Hopmuseum
    Poperinge.
    Alles over dit
    boeiend museum

    Foto

    Zythos
    Confederatie van
    Belgische Objectieve
    Bierproevers

    Bier en Gezondheid

    "Bier en Gezondheid"
    Een website die U
    duidelijk maakt dat
    bier goed is voor de
    gezondheid !!!


    Zeg maar onze Waalse
    bierproevers
    Website in verschillende talen

    Foto

    De Belgische
    Bierviltjeskrant.
    Alles over nieuwe
    Belgische Viltjes,
    Clubs en ruilbeurzen
    van bierattributen.

    Foto

    H.I.C.
    Heerlijk Intens Consumeren.
    Een bierproeversclub uit
    Ingelmunster waarvan ik lid ben.


    Den Proefzolder.
    en
    Den Bierzolder.
    Voor de proeverijen
    en openingsuren
    klik op de bakken bier

    Foto

    HORAL
    Hoge Raad voor
    Ambachtelijke
    Lambikbieren


    Een Nederlandse website
    van
    Han Hidalgo
    over koken met bier.


    Website van de
    Artisanale Brouwers,
    die meer willen dan alleen
    maar bier verkopen.


    Bier Keurmeesters Gilde
    Een interessante
    Nederlandse site
    over Nederlands
    en Belgisch bier


    Dit is het Originele
    Trappisten Logo.
    Er zijn slechts 6
    Trappistenbrouwerijen
    in België.

    Achel
     
    Chimay
    Orval
     Rochefort
    Westmalle
    Westvleteren
     
    In Nederland één

    La Trappe

    Voor meer info
    http://www.zythos.be
    zie dossier Trappist

    Image Hosted by ImageShack.us
    Prof Arnoldus Goedbier.
    Serveert bierwetenschap
    met een knipoog.


    Een festival waar wij graag
    gaan proeven is
    'Festibière' in Jenlain
    Frankrijk.





    Bapas

    Karel Van Malderen en Sven Gatz

    De Belgische kwaliteitsbieren zijn wereldvermaard.
    En tapas, de Spaanse hapjes, zijn trendy.
    Wat krijg je als je die twee combineert?
    Juist: bapas.
    Vertrekkend vanuit een suggestiebier
    creëren de auteurs een bijpassende tapa,
    vaak met een streekgebonden
    seizoensproduct.
    Het resultaat is een
    unieke smaaksensatie.

    Info




    Biertapas

    Han Hidalgo

    Biertapas is het eerste boek dat zich specifiek
    richt op hapjes en kleine gerechtjes
    die goed combineren met bier.
    In een heel aantal gerechten is bier
    zelfs een van de ingrediënten.
    Bier is met stip de meest populaire drank
    in Nederland en Vlaanderen.
    Ook de speciaalbieren worden
    steeds populairder.
    Het boek biedt de bierliefhebber
    daarnaast informatie
    over de verschillende speciaalbieren en
    welk soort bier het best combineert
    met welke soort spijs.
    Het perfecte cadeau
    voor bier- en culinaire liefhebbers.

    Info



     



    The Taste Of Bier,

    Han Hidalgo


    Jazz & Blues.
    32 Swingende gerechten
    geïnspireerd door
    Jazz, Blues & Bier.
    Informatie en bestelling:

    www.biermagazine.nl



     
    Info 1



    Info 2

    In het TV programma Tournee Genrale
    nemen muzikant en
    duivel-doet-al Jean Blaute
    zijn Britse vriend en oer-veejay
    Ray Cokes mee
    op een queeste naar de
    geheimen van het Belgische bier.
    Tijdens hun verrassende, verfrissende
    en van tijd tot tijd hilarische trip
    maken ze kennis met 1001 onvermoede
    aspecten van de rijke Belgische biercultuur
    de boeken onthullen veel bekende en
    vooral onbekende weetjes over een van onze
    exportproducten bij uitstek.
    En natuurlijk met tientallen
    toeristische en gastronomische tips.




    Er bestaan momenteel ruim
    1000 Belgische bieren
    in alle kleuren en smaken.
    Sven Gatz, benadert deze
    rijkdom vanuit de
    onverwachte invalshoek
    der seizoenen.
    Info



    Nederlandstalige
    Biertijdschriften




    De Zytholoog
    4 x per jaar
    Info





    Bierpassie Magazine
    4 x per jaar
    Info




    Café Revue
    Twee maandelijks
    Info





    Bier
    Magazine uit Nederland.
    4 x per jaar
    Info



    Hopper Magazine
    http://www.hoppermagazine.be/

    Bierblog



    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'24 Belgen/24 Bieren' Hopmuseum - Poperinge






    '24 Belgen/24 Bieren'







    Het boek


    Op vrijdag 04 april 2014 werd de tentoonstelling '24 Belgen/24 Bieren'
    in het Hopmuseum in Poperinge geopend.
    De in Poperinge geboren fotograaf Koen Bauters en auteur Christophe De Schauvre
    hadden het idee opgevat om 24 bekende Belgen te koppelen aan 24 Belgische bieren.
    Wetend dat er ongeveer een 1500 biernamen bestaan was het
    voor het duo een hele opdracht om er 24 bekende Belgen aan te koppelen.
    Het resultaat is verrassend en het is aan de bezoeker van de tentoonstelling
    om uit te zoeken welk bier gelinkt wordt aan de prachtige 24 foto’s.
    De naam kan een link bevatten naar de naam van het bier.
    Ook de naam van de woonplaats kan genoeg zijn om tot een pairing te komen
    maar ook de karaktertrekken van de bekende Belg kan tot een overeenkomst leiden.
    De 24 foto’s zijn van heel hoog niveau en doen me soms denken
    aan de fotografie van Filip Naudts.
    Koen Bauters wist de bekende Belgen zo ver te krijgen
    dat ze eventjes hun fierheid op zij plaatsten om een zo goed mogelijke sfeervolle foto
    te bekomen met een knipoog naar het bijhorende bier.
    Het cijfer 24 staat symbool voor een krat bier.

     





    In het zo pas geschonken Interieur (toog, kast en stoelen van de vroegere brouwerij Bartier)
    heette Conservator Sofie Adriaen in naam van het Hopmuseum iedereen welkom.















     Auteur Christophe De Schauvre (links) en de in Poperinge geboren fotograaf Koen Bauters
    zochten 24 BV's op en linkten er 24 Belgische bieren bij.
    Tijdens hun toespraak haalden ze enkele anekdoten op 
    De heren maakten van het gebeuren een mooi boek dat je in het Hopmuseum kunt verkrijgen.









    Schepen voor toerisme Jurgen Vanlerberghe was vol lof over
    de tentoonstelling en het Hopmuseum.
    Niets voor niets is Poperinge de hoofdstad van het goede leven.
    Hij had het over de komende evenementen in het teken van het bier
    en verwelkomde ook Vrouwen en bier dame Sofie Vanrafelghem









    Burgemeester Christof Dejaegher mocht de 24 verschillende bieren openen!







     Koen Bauters en Auteur Christophe De Schauvre met hun boek







    Actrice Gilda De Bal (Overal waar bier vloeit, ben ik BOB) gelinkt aan
    Blanche des neiges (Brouwerij Huyghe) 








    Silvy De Bie en Kobe Desramaults.
    Het bier dat aan hen gelnkt is vind je in het kastje onderaan de foto!
    Daarvoor moet je een bezoek brengen aan de tentoonstelling!








    Dany De Smet en Marleen (Bierfirma Slaapmutske). 
    Hun Slaapmutske werd gelinkt aan Veronique Leysen.

















    Gudrun en Bruno (Brouwerij 't Gaverhopke)
    Hun Koerseklakske werd gelinkt aan Marc Coucke









    Het EVA bier van Sofie Vanrafelghem werd gelinkt aan de bloedmooie
    Eva Daeleman.
































    Handtekensessie door de eigenaars van de bieren!




    Wie benieuwd is naar de andere BV's kan de tentoonstelling
    nog tot 30 september bezoeken in het Hopmuseum.
    Af en toe komt ook een van de bekende Vlamingen langs voor een gezellige avond.
    In het museum is ook een fotoboek te koop over het project met
    prachtige en soms grappige teksten van auteur Christophe De Schauvre (Heusden-Zolder).
    Hij peilt naar het goede leven van de 24 bekende Belgen.
    Niets voor niets is Poperinge de hoofdstad van het goede leven
    Een boek om te koesteren.

    24Belgen/24bieren nog tot 30 september in het HOPmuseum

    Meer info: www.hopmuseum.be







    X

    15-04-2014 om 00:00 geschreven door William Roelens


    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerij Kazematten - Ieper





    Brouwerij Kazematten
    is de nieuwe stadsbrouwerij van Ieper














    De zoektocht om Ieper terug zijn eigen stadsbrouwerij te bezorgen,
    leidde dankzij het Ieperse stadsbestuur tot deze unieke en historische plaats.
    De kazematten aan het Houten Paard werden gebouwd rond 1680
    naar plannen van Vauban, de grote vesting ingenieur van Lodewijk XIV.
    Ze maken deel uit van de vestingen die Ieper omwallen.
    Gedurende de eeuwen werden deze souterrains gebruikt als
    opslagplaats voor munitie & legermaterieel en als slaap- en schuilplaats
    voor de troepen die Ieper tijdens de vele belegeringen hebben verdedigd.
    Zo richtten de Britse troepen tijdens WOI de kazematten in als ‘mess’ voor de officiers.
    Ook hun commandopost, rustplaats en veldhospitaal werden in ‘Hotel de Remparts’,
    zoals de kazematten ironisch werden genoemd, ondergebracht.
    Ook de Britse soldatenkrant The Wipers Times werd er gedrukt, maar daarover later meer.
    En nu is er dus een stadsbrouwerij op deze unieke locatie.







    Brouwerij Kazematten - Houten Paard 1 – 8900 Ieper (Belgium)








    De gelagzaal.  Een lange toog rechts en op het einde een proeflokaal.
    Dit om de bezoekers te kunnen ontvangen
    Links wanden met enkele oorlogstaferelen.















    Het project begon toen Sint-Bernardus op zoek ging
    naar een locatie voor het Grottenbier.
    Na een hint van Rudi Ghequire, brouwmeester bij Rodenbach,
    werden de zinnen gezet op de kazematten in Ieper.
    Ook het stadsbestuur was voor het idee gewonnen,
    en zo werd in samenspraak met erfgoedcel en de dienst volksgezondheid
    begonnen aan de bouw van de brouwerij.
    Die zal beheerd worden door de dochter van Depypere en de zoon van Ghequire.
    "Een huwelijk... uit liefde voor het bier", aldus dochter Julie Depypere









    vlnr : Hans Depypere, Julie Depypere, Maarten Ghequire en Rudi Ghequire








    Julie Depypere en Maarten Ghequire




















    JULIE DEPYPERE

    Julie werd geboren in Newport Beach (CA, USA) in 1982.
    Ze woont samen met Pierre Sagaert en hun drie kindjes.
    Na haar opleiding Handelswetenschappen in Brussel vervolledigde ze haar
    studies met een Revisoraat aan de KU Leuven.
    Na enkele jaren als bedrijfsrevisor bij PWC volgde er 2 jaar Compo als controller.
    Daarna verhuisde ze naar IVC om hoofd van de boekhouding te worden.

    Julie is de dochter van Hans Depypere,
    zaakvoerder van Brouwerij St. Bernardus uit Watou,
    en zo werd er aan haar mouw getrokken om de familiebrouwerij te vervoegen
    en hoofd van de administratie te worden.

    Samen met haar broer Timothy en zus Helen
    is ze van begin af aan nauw betrokken geweest bij
    de opstart van Brouwerij Kazematten in Ieper.
    Ze is er verantwoordelijk voor de administratieve en boekhoudkundige
    aspecten van de brouwerij.








    MAARTEN GHEQUIRE

    Maarten (°1986) woont in Leuven, waar hij in 2009 afstudeerde als bio-ingenieur.
    Hij volgde een cursus bierbrouwen en maakte zijn masterthesis
    aan het Centrum voor Mouterij en Brouwerij.
    In 2013 beëindigde hij zijn doctoraatsstudie aan het Centrum
    voor Microbiële en Plantengenetica aan de KU Leuven,
    waar hij momenteel nog steeds actief is als postdoctoraal onderzoeker.

    Maarten is ook de zoon van Rudi Ghequire van Brouwerij Rodenbach,
    waar hij overigens meermaals een vakantiejob deed.
    De passie voor het bier is hem dus met de paplepel ingegeven.

    Maarten is in Brouwerij Kazematten verantwoordelijk voor het brouw-technische aspect
    en hielp mee de brouwerij op poten zetten.







    Rudi Ghequire Manager van Brouwerij Rodenbach geef uitleg over de
    nieuwe brouwerij.























    Brouwer Koen Hugelier

    Brouwer KOEN HUGELIER

    Koen Hugelier (°1976) woont met zijn vrouw Ilse en 2 kindjes in Kortrijk.
    Hij genoot een dubbele opleiding als medisch en farmaceutisch
    laborant aan de Hogeschool Gent en Hogeschool West-Vlaanderen
    en werkte een 10-tal jaar in laboratoria van de UGent.
    In 2006 ruilde Koen het laboratoriumwerk in om zijn toenmalig bijberoep
    als entertainer uit te bouwen.
    Hij kreeg de bier-microbe te pakken via de cursus Zythologie in Syntra West Kortrijk,
    en al gauw werd Koen een gepassioneerd bierliefhebber en hobbybrouwer.

    Koen is momenteel docent drankenkennis en foodpairing
    aan Syntra West en Syntra Midden-Vlaanderen.

    Koen werd in september 2013 de brouwer van Brouwerij Kazematten.
    Daarnaast zal zijn ervaring als entertainer en creatieve duizendpoot
    zeker van pas komen om de bezoekers rond te leiden
    en hen wegwijs te maken in de brouwerij.






    Op die locatie zullen twee bieren gebrouwen worden:
    de Grotten Santé, dat de opvolger moet worden van het Grottenbier, en de Wipers Times.
    Met de naam van dat laatste bier wordt verwezen naar het feit dat de kazematten
    in de Eerste Wereldoorlog nog gebruikt werden door het Britse leger
    om het satirische krantje Wipers Times te drukken.
    "We wilden die link behouden, zonder daarmee in te spelen
    op de Groote Herdenking", aldus salesmanager Marco Passarella.

















    WIPERS TIMES (6,2% Alc.Vol)
    .

    Wipers Times 14 is het eerste bier van de nieuwe Ieperse Stadsbrouwerij.
    Het is een blond speciaal bier van hoge gisting, gebrouwen met 4 granen,
    uitsluitend gehopt met streekeigen hop en afgewerkt met 4 kruiden.
    De naam van het bier is een verwijzing naar de ‘trench gazette’
    die door de Britse soldaten werd geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog.
    De krant werd gedrukt in de kazematten op een oude drukpers
    die de officieren redden uit de ruïnes van Ieper.
    Het krantje was een uitzonderlijke mix van grapjes,
    zwarte humor, sarcasme en poëzie en werd een instant succes onder de Britse soldaten
    die hun land dienden in de loopgraven.
    De naam en faam van The Wipers Times groeide met de jaren
    en behoort vandaag tot het Brits literair erfgoed.
    Omdat de Engelsen de naam Ypres moeilijk konden uitspreken
    verbasterden ze dit tot Wipers en zo is de naam van de krant ontstaan.

    Eén van de kruiden die gebruikt wordt om het bier op smaak te brengen,
    is het zaad van de geneeskrachtige Maria distel, ook wel Blessed Thistle genoemd.
    Deze distel vind je ook terug op de voorpagina van de krant en op het label van het bier.







    GROTTEN SANTÉ (6,5% Alc.Vol.)

    Naast de productie van de Wipers Times is Brouwerij Kazematten ook de
    nieuwe vaste ankerplaats geworden voor het unieke Belgische ‘Grottenbier’.
    Het Grottenbier werd gecreëerd door één van de grootste Belgische brouwers, Pierre Celis.
    De bedoeling van het Grottenbier is om op zoek te gaan naar wat
    constante lage temperaturen, zoals in een grot, doen met de smaakevolutie van een bier.
    In 2002 verkocht Pierre het bier (naam en recept) aan brouwerij St. Bernardus,
    die het de laatste tien jaar (een beetje) heeft gecommercialiseerd.
    Toen de kazematten aan het Houten Paard in de picture kwamen,
    zag men bij St. Bernardus onmiddellijk een mogelijke nieuwe thuisbasis voor het Grottenbier.
    De droom van Pierre wordt werkelijkheid.
    Maar ook de samenwerking met de mergelgrotten van Kanne en Valkenburg
    blijft in de toekomst verzekerd.
    In deze mergelgrotten kun je als bezoeker zelf ervaren wat de lage temperatuur
    met het rijpingsproces van de Grotten Santé doet.
    Net zoals men er de laatste 10 jaar het Grottenbier liet rijpen,
    zullen we dit in de toekomst met Grotten Santé
    en zijn broers en zussen (zie hieronder) ook doen.

    Brouwerij Kazematten is dan ook heel erg trots het Grottenbier te mogen brouwen.
    Bij de verhuis van het Grottenbier naar Brouwerij Kazematten
    krijgt het bier ook een facelift en bijhorende ‘lichte’ naamswijziging.
    Het oorspronkelijke bruine Grottenbier krijgt vanaf vandaag de naam Grotten Santé.
    Het wordt evenwel gebrouwen volgens hetzelfde recept.
    Grotten Santé is een kruidig bier van 6,5% alc. vol.,
    met kleine hoeveelheden ‘exotische’ kruiden die een lichte droogheid creëren.
    Het bier is kastanjebruin van kleur.

    In de toekomst worden aan dit gamma ook nog Grotten Santater,
    Grotten Salut, Grotten Tot Later en Grotten Merci toegevoegd.








    Grotten santé en Wipers Times 14 broederlijk naast elkaar








    Bij de voorstelling van de bieren behoorden natuurlijk ook hapjes!










    De proefruimte.







    Edwin Ghequire aan het werk




    De bieren van Brouwerij Kazematten zullen worden verdeeld
    met de logistieke ondersteuning van Brouwerij St. Bernardus uit Watou.
    Samen zal er zo'n 1.500 hectoliter op jaarbasis worden gebrouwen.
    De verdeling gebeurt via Sint-Bernardus.
    De brouwerij zal ook bezocht kunnen worden, en later volgt nog
    de uitbouw van een rijpingskamer en seminarieruimte.
    (Bron Persmap en DeRedactie)






    Sofie Vanrafelghem en Annemie Declerck toosten alvast op het
    succes van de Ieperse brouwerij.






    INFO

    Brouwerij De Kazematten

    Houten Paard 1
    8900 Ieper
    Tel 0499 98 57 62
    Email : julie@sintbernardus.be






    08-04-2014 om 15:35 geschreven door William Roelens



    Foto



       



    Archief per maand
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 05-1973
  • 11--0001



    Image Hosted by ImageShack.us


    Nieuwigheden !!!

    Als u wilt op de hoogte gehouden worden van een nieuw biertje of Cafeetje die ik neerpen in deze bierblog. stuur me een e-mail. Klik op onderstaande knop met mijn naam


    Gastenboek
  • GOED WERK OP BIEREN
  • Weekendbezoekje
  • Van bier houden, maar niet van plaatjes? Bizar?
  • vrolijke vrijdagsgroeten
  • woensdaggroetjes vanwege Frankie

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Image Hosted by ImageShack.us





    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Image Hosted by ImageShack.us








    Basisuitrusting
    voor elke
    Bierproever


    Uitgave 2008

    Een niet te missen werkje
    dat in ieder wagen, fiets of rugzak
    thuishoort.
    Auteur : Bob Hendrickx


    80 leuke café's, restaurants, hotels,
    beer shops en familie pubs in Brugge
    waar het bier een hoofdrol speelt.
    Een leuk boekje van
    Chris Pollard en Siobhan McGinn.
    Is enkel te vinden in de genoemde café's in Brugge
    of via

    http://www.booksaboutbeer.com/

    Image Hosted by ImageShack.us
    Nieuwe Uitgave 2009


    Drie boeken die in uw
    boekenkast niet mogen
    ontbreken
    zijn



    Abdijbieren
    Geestrijk erfgoed


    Trappist
    Het bier en de monniken


    Geuze en Kriek
    de champagne onder
    de bieren


    Trappist
    de zeven heerlijke
    bieren



    De vier boeken zijn het
    werk van Zytholoog
    Jef Van den Steen

    Uitgegeven bij
    Het Davidsfonds
    http://www.davidsfonds.be/







    Alle Belgische
    Bieren
    Nieuwe uitgave

    een Bierbijbel
    met maar liefst
     1.132 unieke bieren
    van 178 brouwerijen.

    Samensteller
    Hilde Deweer.
    Stichting
    Kunstboek.


    Image Hosted by ImageShack.us

    100 van de beste
    Belgische bieren
    gekozen door 2
    Intern. Bierkenners
    Tim Webb (UK) en
    Joris Pattyn (B)

    Tim Webb, Chris Pollard
    & Siobhan McGinn

    Tweede editie. 128 pagina's.
    Volledig herzien en up to date
    met nieuwe hoofdstukken over de
    geschiedenis van de lambiek bieren,
    Verschillende soorten lambiek,
    recente ontwikkelingen enz...
    Jaszak formaat. Prachtig geïllustreerd.
    Met adressen van kleine cafeetjes,
    Gezellige restaurantjes
    in het Pajottenland
    Engelse versie

    Info



    Image Hosted by ImageShack.us 

    Dit boekje selecteert
    100 unieke cafés in Vlaanderen
    en Brussel.
    Oude herbergen, knusse kroegen
    en landelijke terrassen met een
    heel bijzonder kantje.
    Gevestigd in een klooster,
    een kasteel,
    een wafeltjestent
    of een koloniale lodge:
    verrassend én gezellig

    Bruno Loockx
    Uitgeverij Lannoo


    Image Hosted by ImageShack.us

    Ontdek ambachtelijke brouwerijen
    en authentieke cafés waar het
    lokale gerstenat rijkelijk vloeit
    Dompel je onder in de
    Belgische biercultuur:
    van de bekende Westvleteren,
    het beste bier ter wereld,
    over een
    Kuttekovense Tripel
    tot een Loterbol.

    Bruno Loockx en
    co-auteur
    Sofie Vanrafelghem
     
    Uitgeverij Lannoo






    Chris Bauweraerts

    My Chouffe Story tapt
    uit het rijke verleden van
    Brasserie d’Achouffe.

    Info



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!