NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • InsBIERatienamiddag Westtour - Café De Vrede - Westvleteren
  • Alvinne Craft Beer Festival 2015 - Bierhalle Deconinck - Vichte
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (Hoogheid IPA – Limbiorix - The chocolate kiss - Hop verdomme – De Poes)
  • Beer & Gastronomy Ambassador 2015 - Breendonk
  • Op ontdekking naar het witte goud van Poperinge
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • x
  • 5
  • Erm? Geen
  • Goede morgen een bezoekje aan het mooie bierblog
  • Verdorie zeg,

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    18-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.InsBIERatienamiddag Westtour - Café De Vrede - Westvleteren






    InsBIERatienamiddag

     





    Herberg 'In de Vrede’ te Westvleteren






    Donderdag 12 maart jl werd in café ‘In de Vrede’ te Westvleteren door Westtoer
    een info namiddag gehouden met als originele naam 'InsBIERatienamiddag'.
    De bedoeling was om de bieren uit de Westhoek als toeristische troef uit te spelen in de regio.
    Alle geïnteresseerden uit de toeristische sector B&B, restauarants en

    diensten voor toerisme werden uitgenodigd.
    Tal van sprekers kwamen aan bod










    VLNR : Stefan Gheysen, Peter De Vleeschouwer en Frank Vansteeland




    Algemeen directeur Westtoer Stefan Gheysen,
    heette met enige vertraging namens Westtoer iedereen van harte welkom.

    Peter De Vleeschouwer, docent Toerisme en recreatiemanagement bij Howest
    had het over het inzetten en klaarstomen van studenten als hulp bij allerhande
    toeristische evenementen. Ook in de horecasecor kunnen ze hun nut bewijzen.
    Zij kunnen nieuwe ideeën naar voor schuiven om toeristen te lokken.
    Helpen zoeken en hoe aanbrengen van nieuwe streekproducten uit de Westhoek
    zoals bvb kaas, koffie, bier enz…
    Wat zijn de nieuwe trends in zake beleving enz…

    Frank Vansteeland, provinciaal coördinator Vlaanderen Lekker Land bij Westtoer
    had het over goede voorbeelden op vlak van bierbeleving buiten de Westhoek
    en wat de mogelijkheden zijn om hier de bierbeleving aantrekkelijk te maken.
    Hij noemde tal van mogelijkheden die andere regio’s al hadden verwezenlijkt
    of nog in de loop van het jaar gingen inplanten.







    VLNR : Chris Vandewalle, Valérie Heyman en Jurgen Vanlerberghe



    Chris Vandewalle, brouwer bij Seizoensbrouwerij Vandewalle sprak over de geschiedenis
    en het belang van het bier in de Westhoek.
    Hij zelf zoekt naar de Historische bierterroir van de Westhoek vanaf de 19de eeuw
    en welke typische bieren produceerden men in die tijd.
    Chris probeert zijn bieren te brouwen naar de recepten van zijn voorvaderen.
    "Een brouwgeschiedenis kan veel bijdragen naar het toerisme toe".

    Valérie Heyman, regiomanager Westhoek bij Westtoer plaatste de toekomst
    van de streek in de kijker.
    Wat zijn de komende toekomstplannen vanaf 01 september 2015 tot 31 augustus 2019
    voor de regio Westhoek?
    Ze gaf ook enkele voorbeelden hoe u de streek kan promoten als uitbater van een logie of B&B.
    De gasten verwelkomen met een streekbiertje op de kamer bvb.
    Zo kun je al vanop uw website toeristische info leveren zodat uw gasten
    een bezoek aan een hoppeboer of brouwerij op voorhand kunnen plannen.
    Kortom allemaal nuttige tips om het verblijf van de toeristen zo aangenaam
    mogelijk te maken en hen vertrouwd doen raken met de streek.

    Jurgen Vanlerberghe, voorzitter Toerisme Westhoek nam de slotbeschouwingen
    voor zijn rekening en hoopte net als vorig jaar op een prachtige en leerrijk toeristisch seizoen.
    Hij nodigde alle aanwezigen uit om te genieten van de netwerkreceptie verzorgd
    door de verschillende de brouwerijen uit de Westhoek en Hoeveslagerij 't Lindebos 








    Veel geïnteresseerden in de Vrede!




    De gastsprekers vlnr : Peter De Vleeschouwer, docent Toerisme en recreatiemanagement bij Howest,
    Chris Vandewalle, brouwer bij Seizoensbrouwerij Vandewalle, Frank Vansteeland, provinciaal coördinator Vlaanderen Lekker Land bij Westtoer, Schepen Jurgen Vanlerberghe, voorzitter Toerisme Westhoek, Jef Verschoore Schepen van Toerisme Ieper en Valérie Heyman regiomanager Westhoek bij Westtoer





    Aanwezige Brouwerijen


     





    Brouwerij Van Eecke-Het Sas (Watou-Boezinge).

    Sandrino presenteerde o.a. De Kapittel-bieren en Hommelbier.

    De Kapittel-bieren worden gebrouwen sinds 1950 en zijn vermeld als West-Vlaams streekproduct.
    Het hoppig Hommelbier wordt gebrouwen sinds 1981.
    Het bier werd door brouwer Karel Leroy gecreëerd ter gelegenheid van
    de driejaarlijkse Hoppefeesten.











    Joris Cambie en Kris Langouche Brouwerij De Plukker (Poperinge) druk in de weer.

    Deze jonge Poperingse brouwerij werd in 2010 opgericht door Joris Cambi en Kris Langouche..
    Ze brouwen er o.a. Keikoppenbier en Rookop.
    Twee biologische bieren met karakter.  De hop is afkomstig van hun eigen hopbedrijf.








    Adam Verstraete van Bierfirma Verstraete uit Diksmuide schenkt een papaegaei in het glas

    Dit bier wordt sinds 2009 gebrouwen bij Brouwerij Deca te Woesten door
    Adam Verstraete himself. Adam is een brouwerijhuurder.
    Het wordt gebrouwen met verse hopbellen van 't Hoppecruyt uit Proven


     







    Toosten op de West-Vlaamse biercultuur.
    VLNR : Peter Cleenewerck, Yannick de Cocquéau, Hendrik nelde, Kris Langouche,
    Kristel Logie en Joris cambie








    Streekknabbels van Hoeveslagerij 't Lindebos











    Karin Van Acker vertegenwoordigster van Brouwerij St. Bernardus (Watou) schenkt een
    St. Bernardus abt in een proefglaasje.

    De bieren van St. Bernardus zijn van Internationaal niveau.

    Vooral de Abt 12 staat bij de 100 beste bieren van de wereld.
    Het recept is nog altijd het oude recept van vroeger.
    Het heette toen St. Sixtus.
    In 1992 stopte de licentie en het bier veranderde in St. Bernardus.

     






    Julie Depypere van brouwerij De Kazematten (Ieper) schenkt met heel veel
    liefde een Wipers Times 14 uit.

    Deze nog jonge brouwerij (gestart op 02 april 2014) heeft voorlopig twee bieren in hun gamma
    Wipers Times 14 en Grotten Santé.








    Yannick de Cocquéau, Ivan Vandekerkhove en Frank Vansteeland poggen
    (Proeven, Ontdekken en Genieten) van de aangeboden streekbiertjes.









    Brouwer Kris Herteleer De Dolle Brouwers (Esen-Diksmuide) schenkt met volle
    overgave een Oerbier uit.

    De brouwerij bestaat nog steeds onder haar huidige naam sinds 1980.
    De brouwerij heeft landelijke en internationale bekendheid met
    bieren als Oerbier, Arabier en Stille Nacht.



     






    Brouwer Chris Vandewalle Seizoensbrouwerij Vandewalle (Lo-Reninge) vult een glas
    met Reninge Bitter Blond.

    Seizoensbrouwerij Vandewalle opgericht in 2011 brengt drie streekgebonden bieren op de markt;
    Reninge Oud Bruin, Reninge Bitter Blond en Reninge Kriekenrood.
    Hij werkt met Poperingse hop en Veurnse Krieken.

     









    Knapperige broodjes met streekebonden beleg vergezellen de bieren.









    Eva dame Annemie Declerck en Deliria dame Kristel Logie, beiden uit Poperinge
    toosten op het nieuwe toeristische seizoen!








    INFO :


    Westtour
    Howwest
    Toerisme Poperinge
    Hopmuseum




    18-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens


    14-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alvinne Craft Beer Festival 2015 - Bierhalle Deconinck - Vichte









    Alvinne Craft Beer Festival 2015
    Bierhalle Deconinck - Vichte






    Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart 2015 werd er in de loods van Bierhalle Deconinck
    het Alvine Craft Beer festival georganiseerd.
    Van de vijftien aanwezige brouwerijen, kwamen er maar liefst 12 uit het buitenland.
    Niet alleen de aanwezigheid van deze microbrouwerijen maakte dit festival uniek
    maar ook de bieren die er geserveerd werden waren van een categorie apart.

    Aan bezoekers geen gebrek.
    Een 1500 bezoekers (waaronder een heel pak buitenlanders)
    kwamen hun smaakpapillen verwennen in de voor de gelegenheid prachtig opgezette hal.

    Als echte bierproever mag je eigenlijk niet stilstaan bij de klassieke bieren alleen.
    U moet proberen kennis te maken met de nieuwe generatie bieren.
    IPA’s, Sourbeers, Russian Imperial Stouts, Barley wine’s zijn momenteel schering en inslag.

    Deze ambachtelijke bieren (craftbeers) allemaal gebrouwen door kleine brouwerijen
    bieden een unieke smaaksensatie.
    Sommige bieren worden door Ratebeer beschouwd als de beste van hun land.
    Het zijn nu net een deel van deze bieren (een 150-tal) en hun bedenkers
    die Brouwerij Alvinne in samenwerking met Bierhalle Deconinck verzamelde in Vichte.





    Aanwezige brouwers

    België
    Alvinne (Moen)
    De Struise Brouwers (Oostvleteren)
    De Dochter van de Korenaar (Baarle-Hertog)

    Nederland
    Brouwerij De Molen (Bodengraven)
    Brouwerij Kees (Middelburg)

    Engeland
    Beavertown Brewery (Londen)
    Brodie’s Brewery (Londen)
    The Kernel Brewery (Londen)
    The Redchurch Brewery (London)

    Noorwegen
    Haandbryggeriet (Drammen)

    Spanje
    Laugar (Gordexola)
    Naparbier (Noain)

    Italië
    Loverbeer (Marentino)
    Birrificio Toccalmatto (Fidenza)

    USA
    Jester King Brewery (Austen – Texas)







    Maar liefst 1500 bezoekers uit binnen-en buitenland kwamen genieten.






    Restaurant 'Nuetnigenough'




    De aanwezigheid van een restaurant was goed bedacht.
    Het gerenomeerde restaurant 'Nuetnigenough' (Nooit niet genoeg) uit Brussel
    fungeerde er de twee dagen als Pop-Up restaurant.
    Deze eetgelegenheid gelegen in de Lombardstraat niet ver van de Grote Markt
    is geroemd om zijn Brusselse keuken waar veel gerechten met bier klaar gemaakt worden.







    In een hoek van de hal werd het Pop-Up restaurant ingericht.







    Van Eendepaté met Noir de Dottignies of Gravlax van zalm tot
    Kalfsballekes op z’n Gentsch met witbier.
    Alles was even lekker!








    Chef-kok Olivier leidde strak maar zelfverzekerd zijn team zodat de wachtrijen beperkt bleven.









    Kalfsballekes op z’n Gentsch met witbier.
    Het bier dat wij er bij degusteerden was
    Schieve Funambulo 10% Alc.vol. (Een Collaboration brew van de Zennebrouwerij met
    Toccalmatto uit Italië).





    ‘Hopsy Friday Bread’



    Het brood dat naast Brusselse stoemp geserveerd werd bij het middagmaal
    in het pop-up restaurant 
    was overheerlijk.
    ‘Hopsy Friday Bread’, ieen brood bereid met hop en Mano Negra bier.
    Het recept komt van de hand van Stijn Vanderdonckt, Belgisch Kampioen brood bakken.

    Hij kreeg onlangs een zilveren medaille op het laatste wereldkampioenschap bakken
    (Hij is een oud-leerling van de Alvinne Hobbybrouwcursus).






    Op de foto de sympathieke Brusselse Cécile van Nüetnigenough
















    Het Festival







    De bierlijsten bij de brouwersstanden waren origineel en overzichtelijk.







    Brewmaster Davy Spiessens (Brouwerij Alvinne) liet het restaurant
    voorlopig links liggen en genoot van een zakje Belgische Friet.









    De stand van Alvinne werd bemand door de twee Smedtjes
    Youri Skoeri Desmedt en Stephan Smedtje Desmedt







    Logan Plant van de Beavertown Brewery









    Big Mofo Stout van Brodie's een collaboration brew met Mikkeller.
    Gebrouwen met zoethout en 20kg veenbessen tijdens het vergisten.
    Een stevige stout van maar liefst 10,5 Alc.%
    Smaak van zoethout, donkere mout en koffietoetsen.
    Fruitig, licht zoet afwisselend met een bitetrheid.







    Ernstig gesprek tussen twee topbrouwers! Kees Bubberman (Brouwerij Kees) 
    en Ronald Mengerink (De dochter van de Korenaar)








    London Mild Ale (3,5% Alc.Vol.)
    Beetje Dyacithyl in de smaak
    Fruitig en licht bitter. Geroosterde prikken








    De twee Nederlandse Brouwers Menno Olivier(Brouwerij De Molen)
    en Kees Bubberman (Brouwerij Kees) hielden het bij water.









    Joris Van Esch (belangrijke persoon in de organisatie van het Borefts Bierfestival)
    en zijn vriendin Judy Van Vroonhoven helpen in de stand van De Molen.










    Modebewust naar een bierfestival gaan! Waarom niet?













    Ragnar van Haandbryggeriet tapt een Belgisk Pale-Ale









    Belgisk Pale Ale (6,5% Alc.Vol.)
    Oranje van kleur. Hoppig aroma, Toetsen van Karamel
    Hoppige smaak en licht kruidig
    Citrus prikjes
    Lekker bier








    Amber Watts van Jester King







    El Cedro (Jester King)
    Jester King brouwt dit bier met behulp van inheemse wilde gisten en verzuurde bacteriën.
    Aroma van wilde gist
    Lichte zurige aanzet
    Moutig en een tikje hout (ceder?) in de smaak.
    Droge afdronk met bitterheid in de mond.









    Eric Kukla van Jester King









    Ik denk dat ik mijn proefglaasje gaat moeten bijvullen!








    Avery Swanson van Jester King








    De mooie sympathieke Elena De Luigi van Loverbier.










    Geroen Vansteenbrugge degusteerde deze Saison de l'Ouvrier.









    Juan en Sven Bosch (Naparbier, Biercab)







    Naparbier ZZ+Amber Ale (5,5% Alc.Vol.)
    Moutig aroma met florale tint.
    Zoete aanzet - Grapefruit
    Karamelprikjes en een lichtbittere afdronk.









    Toby Munn van The Kernel Brewery.









    Massimo van Birra Toccalmatto









    Laugar Brewery











    Zo proef je in stijl !









    Mark Hislop van Redchurch bij de stand van Brodies!










    Bethnal Pale Ale (Redchurch Brewery) (5,5% Alc.Vol.)
    Gebrouwen met bleke mout en Amerikaanse en Nieuw-Zeelandse hop.
    Moutig aroma -fruitig (perzik) en hoppig.
    Moutige aanzet, zoete toetsen van karamel, hoppig en prikjes van grapefruit.
    Mals biertje met een
    droge bittere afdronk.








    Ney, Braziliaanse chauffeur voor de Londense brouwerijen






    Jorre Vanhemmens van de Struise Brouwers met het beeldmerk van het HOPnieuws in de handen.
    Meer dan verdiend.

    Ook Brouwerijen Alvinne en de Dochter van de Korenaar mochten
    het beeldmerk in ontvangst nemen.






    Ook aanwezig op het Festival was Uitgever en Hoofdredacteur Paul Walsh
    van het tijdschrift ‘Belgian Beer & Food’
    Hij kwam er zijn vijfde nummer presenteren.
    Ditmaal is dit interessant tijdschrift bijna volledig gewijd aan Vrouwen en Bier (A Woman Work).
    Eva dame Annemie Declerck mocht uit zijn handen
    het nieuwe nummer in ontvangst nemen.









    Enkele mensen die onmisbaar waren!











    Zoals altijd sluit ik mijn fotoreportage af met een lieve dame
    die wil poseren voor mijn (nu) Smarte Phone.
    Ditmaal een Franstalige schoonheid!
    Ze fluisterde zachtjes in mijn oor
    « jusqu'à la prochaine fois »




    INFO :

    Bierhalle Deconinck
    Bosstraat 37a
    8570 Vichte
    Tel: 056 77 98 95


    info@bierhalledeconinck.be


    Brouwerij Alvinne

    Vaartstraat 4a
    8552 Moen/Zwevegem
    West Vlaanderen

    info@alvinne.be
    tel.: 0496 35 96 19

    davy@alvinne.be - glenn@alvinne.be - marc@alvinne.be






    14-03-2015 om 00:00 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!