NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Dinsdagproeverijen 16 - La Fruitée à la griotte - La Douce a l’eau de Villée - La Consée - Reuzz
  • VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 60 - 28 White Brett - Cabrakan - d'Oude Maalderij Chtulhu - La Goudale - Tumulus experiment X
  • TRIPELS 2 - La Triple Blonde - Nachtraaf Tripel - Trippel Plukker
  • Verjaardagsfeest Chris Bauweraerts in het Duveldepot - Breendonk
  • Bedankt x 1000
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
    Gastenboek
  • dag bloggertjes
  • Een fijne oudejaarsavond
  • Wens u nog een fijn weekend
  • Een fijne namiddag en avond
  • Hallo

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    24-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagproeverijen 16 - La Fruitée à la griotte - La Douce a l’eau de Villée - La Consée - Reuzz








    Dinsdagproeverijen  16


    Voordrachtgever Geroen en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag?
    Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden. Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als god van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    ik meld onze bevindingen op deze blog onder de titel
    ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’

     

    Voor onze 16de proeverij bracht Geroen 3 bieren mee van de distilleerderij van Biercée
    en een van Brouwerij Moergestel

      

    De Distilleerderij van Biercée


    Deze Waalse stokerij werd opgericht in 1946 en heeft in al die tijd een stevige reputatie opgebouwd. Op basis van vruchten uit eigen regio werd een stap gezet naar kwaliteit. Meester-Distilleerders Christophe Mulatin en Pierre Gerard werken enkel met topproducten. De smaak van hun gebruikte fruit staat centraal en moet goed tot zijn recht komen in alle dranken. De producten worden bereid op het ritme van de seizoenen, met uitsluitend verse, onbehandelde vruchten.
    Dat ze een stevige bekendheid hebben opgebouwd bewijzen hun Awards die ze behaalden op bepaalde wedstrijden.

    Sinds 2004 heeft de Distilleerderij zijn intrek genomen in een prachtig gerestaureerde vierkantshoeve. De ‘Ferme de la Cour’, een plaats waar in de 16e eeuw ooit recht werd gesproken, vooraleer het werd omgetoverd tot een artisanale distilleerderij, inclusief een seminariecentrum, het restaurant ‘La Grange des Belges’, een boetiek, een museum en een unieke geurenkamer.

    De distilleerderij heeft een partnerschap aangegaan met een andere deskundige van de Belgische expertise nl. Brasserie de Silly,

    Samen ontwikkelden ze een originele trio van lokale bieren, "The Taste of België".
    Elke smaak van het bier heeft de kleur van de Belgische nationale vlag: zwart voor full-bodied, geel voor La Douce en rood voor de Fruity.
    Ook de etiketten hebben de kleuren van onze Nationale driekleur.




    La Fruitée à la griotte (5,0%Alc.Vol)






    Robijnrood bier met licht roze schuimkraag

    Zoet aroma domineert
    Geur van Haribo snoepjes
    Aroma van blote billen beter bekend als rode Poepkes

    Zoete aanzet
    Licht zuurtje waarneembaar (tarwe)
    Net als de geur smaak het bier naar zoete fruitige snoep
    Bitterheid is nergens te bespeuren
    Zoete afdronk
    Voor zoetekauwen!

     






    La Douce a l’eau de Villée (5,9%Alc.Vol)





    Goudblond licht wazig bier met witte schuimkraag
    Lichte koolzuurpareling

    Citroen aroma
    Toetsen van likeur
    Zure prikjes

    De eerste slokken hebben de smaak van citroenlikeur
    Licht zurig afwisselend zoet
    Geen samenhang
    Weinig smaak van bier
    Hop? Nergens te proeven!
    Op het eind komt er een alcoholwarmte naar boven.
    Vervelend bier
    Nogal plakkerig!








    La Consée (8,0%Alc.Vol)






    Donkerbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    Kruidig aroma van jeneverbes
    Granig
    Licht hoppig

    Zoete aanzet
    Moutig
    Zacht geroosterde toets
    Lichte bitterheid
    Lichte bittere afdronk
    Het beste bier van de drie








    Reuzenbieren


    De brouwers van Reuzenbieren vragen zich af of ze een Brouwerij of een brouwfirma zijn? In hun thuisbasis hebben ze een eenvoudige kleine proefbrouwerij. Daar worden hun recepten ontwikkeld op ambachtelijke wijze. Ze laten die proeven door familie en vrienden. Na verbetering gaan de recepten hun weg naar commerciële brouwketels. Daar brouwen ze samen met de brouwmeester. Geen brouwerij of brouwfirma! Laten we ze zigeunerbrouwers noemen!



    Het Nest


    Het Nest kocht in 2006  een kleine brouwinstallatie Door verschillende proefbrouwsels (zo moet het) te creëren zijn ze erin geslaagd om een eigen biertje te brouwen. Ze kwamen er voor het eerst mee uit in 2007 op hun eigen bierfestival
    De 12 uur van het bierpatrimonium.De commentaren waren telkens positief vooral toen ze een derde plaats haalden op het Open Nederlands Kampioenschap voor hobbybrouwers.Daar beslisten ze om voortaan met grotere volumes te werken.

    Ook zij waren plots zigeunerbrouwers geworden.
    Met hun eigen recept trokken ze naar grotere brouwerijen om er zelf te brouwen.
    Eerst brouwden ze bij Boelens in Belsele, daarna ’t Hofbrouwerijke in Beerzel en later bij de Scheldebrouwerij in Meer.
    Hun bieren met de namen van speelkaarten werden een groot succes!

    Om aan deze groei te kunnen voldoen bouwden we in 2015 een gloednieuwe en hypermoderne brouwerij in de industriezone Beyntel op de grens van Turnhout en Oud- Turnhout. Sindsdien gaat het alleen maar in stijgende lijn.



    Reuz (10,0%Alc.Vol.)
    Recept Reuzenbieren (Moergestel)
    Gebrouwen bij Het Nest (Turnhout) n.a.v. 5 jaar Reuzebieren


    G



    Koperkleurig bier met een gebroken witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Karamel toetsen
    Licht nootachtig

    De aanzet is moutzoet
    Karamel
    Nootachtige prikken
    Warme alcohol
    Bittere toetsen
    Licht bittere afdronk
    Zetel Barley Wine om te genieten met vrienden.

















    Geroen en William


     
     

     

    24-03-2019 om 09:56 geschreven door William Roelens


    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 60 - 28 White Brett - Cabrakan - d'Oude Maalderij Chtulhu - La Goudale - Tumulus experiment X



    VIJF BIEREN OM JE SMAAKPAPILLEN TE VERSIEREN 60








    28 White Brett (7,5% Alc.Vol.)
    Gebrouwen in De Proefbrouwerij - Lochristi
    Voor Caulier Devellopement









    Amberkleurig bier met gebroken witte schuimkraag

    Lichtjes gebrand

    Fruitige toetsen van abrikoos

    Moutig
    Eigenaardige brettsmaak
    Komt niet goed over
    Licht hoppig
    milde bitterheid
    heel diep toch een zoet kantje.
    Een richtingsbier
    Goed maar niet echt mijn ding.



    Cabrakan (11,0%Alc.Vol.)
    Gebrouwen voor Totem - Evergem
    Gebrouwen door Bryggia - Moerkerke





    Donker bruin tot zwart van kleur met een minieme licht bruine schuimkraag

    Geroosterd aroma van koffie
    Karamel
    Donkere chocolade

     

    De eerste slok dommelt u onder in geroosterde mout
    Bittere prikken
    Ook een klein zoetje komt even piepen
    Aardse smaken
    Geroosterd
    Soms een zwarte chocoladeprik
    Redelijke body
    Licht zoete uitvloei met bittere toetsen
    Een verdorie lekker zetelbier









    d'Oude Maalderij Chtulhu (14,0%Alv.Vol.)
    fles 638/999
    Gebrouwen door d'Oude Maalderij (Izegem)
    bij brouwerij Gaverhopke (Waregem)








    Amberkleurig bier met witte schuimkraag

    Aroma van mout en whisky

    Zoete aanzet
    Karamelmout
    Suiker
    Smaak van abrikozen
    toetsen van geturfde whisky
    Alcohol warmte
    De echte smaak van brandewijn
    Zoete alcoholische afdronk
    Zware smakelijke turf figuurlijk en letterlijk

    Prachtig etiket van Antonio Bravo

    Beperkte oplage en niet meer te verkrijgen!








    La Goudale (7,2% Alc.Vol.)
    Les Brasseurs Gayant – St. Omer (FR)








    Helder blond bier met witte schuimkraag

    Pils aroma
    Moutig

    De eerste slokjes zijn als van een pils
    Lichte bitterheid
    Soms een zoete toets
    Bittere afdronk
    Nu in een ander soort flesje van 33cl.
    geen wauw voor mij!  Waterig bier met weinig karakter en een pilsaroma.









    Tumulus experiment X (8,0%Alv.Vol.)
    Recept ; De Kale Ridders - Landen
    Gebrouwen door De Proefbrouwerij - Lochristi


    Licht amberkleurig met witte schuimkraag

    De neus ruikt gist
    Fruitige toetsen
    Een tikje brett

    De aanzet is moutig
    Karamel
    Nu en dan een zuurtje die doorbreekt
    Lichte kruidigheid
    Matige bitterheid
    Evenwichtig bier met een fruitige afdronk.






    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William







    16-03-2019 om 11:38 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!