NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (38) - The Calling IPA - Gouden Pier Kloeffe - Leffe Royal Mount Hood - Oster Dark - Tohil
  • Dinsdagnamiddag proeverijen (5) - Hip Hop Porter - Bask Wadder Dubbel - Mi-Orge Mi-Houblon SÚrie Ó L’Encre Noire - Batch #1
  • Nieuwjaarsreceptie van VZW Hop en uitreiking Hopcertificaten 2016 - 2017 - Hopmuseum Poperinge
  • Na meer dan 50 jaar wordt er weer bier gebrouwen in Tielt! - Brouwerij De Poes
  • Voorstelling Homo Beerectus in brouwerij De Oude Maalderij - Izegem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • Hopmail
  • Inschrijving hopmail
  • Het jaar 2016 loop weer ten einde
  • vraagjes
  • Gentse Mannekes Pis bierplassers,

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (38) - The Calling IPA - Gouden Pier Kloeffe - Leffe Royal Mount Hood - Oster Dark - Tohil









    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (38)











    The Calling IPA (8,5% Alc.Vol.)
    Boulevard Brewing Company (Duvel-Moortgat) – Kansas City







    Donkeramber bier met romige schuimkraag

    Een heerlijk floraal aroma van citrus, pompelmoes

    De aanvang is heerlijk
    Frisse zoete toetsen van citrus, pompelmoes
    Afwisselend met een bittertje van sinaasappelschil.
    In de achtergrond een lichte moutsmaak van karamel
    Het zoete blijft aanhouden
    Hier en daar een bitter prikje
    Mooi evenwicht
    Droge afdronk
    Een toppertje!
    Maar oplettenvoor de 8,5% want het drinkt vlot











    Gouden Pier Kloeffe (8,1% Alc.Vol.)
    Gebrouwen bij De Proefbouwerij (Lochristi)
    Voor de Orde van Pier Kloeffe







    Goudblond van kleur met romige schuimkraag

    De neus ruikt karamelmout
    Ietwat fruitigheid

    Matige zoete smaak.
    Beetje gist
    Licht fruitig
    Ook een zekere kruidigheid laat zich af en toe smaken.
    Een kleine bitterheid in de afdronk.
    Een goed gebrouwen toeristisch biertje!











    Leffe Royal Mount Hood (7,5%Alc.Vol.)
    AB inBev - Leuven







    Donkeramber kleur met witte schuimkraag

    Moutig aroma
    Kruidige toetsen

    Zoete aanzet
    Karamel op de achtergrond
    Zoete aanzet
    Tikje sinaas
    Banaan
    Kruidige toetsen (kruidnagel)
    Weinig hopaanwezigheid.
    Droge afdronk
    Niet slecht maar er mocht meer power in het bier










    Oster Dark (8,0%Alc.Vol.)
    Brasserie d’Oster – Manhay
















    Tohil (8,0%Alc.Vol.)
    Totem Brouwerij – Gent
    Gebrouwen bij Bryggja – Moerkerke

    Donkerbruin bier met romige beige schuimkraag

    Geurige gerookte neus
    Karameltoetsen.
    Kruiden

    Moutige aanzet
    Lekkere gerookte matige smaak
    Karamelprikken
    TIkje chocolade
    Een matige bitterheid
    Het bier is mooi in evenwicht.
    De afdronk is licht gerookt!
    Weerom een top bier voor mijn smaakpapillen van de Totembrouwerij!




    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William

    22-02-2017 om 00:00 geschreven door William Roelens


    18-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdagnamiddag proeverijen (5) - Hip Hop Porter - Bask Wadder Dubbel - Mi-Orge Mi-Houblon SÚrie Ó L’Encre Noire - Batch #1







    Voordrachtgever Geroen en ik komen regelmatig de dinsdagnamiddag samen om enkele nieuwe biertjes te proeven.

    Waarom op dinsdag?
    Het zou kunnen dat de Nederlandse naam ‘dinsdag’ genoemd is naar de ‘dingen’ zoals vroegere voorlopers van rechtsgedingen of rechtszaken genoemd werden. Het woord 'ding' verwijst in deze betekenis ook weer naar Tyr als god van de rechtspraak.
    Daarom zullen we de biertjes eerlijk bespreken naar wat onze ogen, neus en smaakpapillen te vertellen hebben.

    Van nu af aan zal ik onze bevindingen op deze blog neerpennen onder de titel
    ‘Dinsdagnamiddag proeverijen’





    Dinsdagnamiddag proeverijen (5)




    Hip Hop Porter
    Bask Wadder Dubbel
    Mi-Orge Mi-Houblon Série à L’Encre Noire - Batch #1






    Brouwerij Leysen


    Brouwerij Leysen word gerund door Jorge Leysen een veertigjarige burgerlijk ingenieur.
    Hij startte zijn brouwerij in de Meivuurstraat (Herentals) met een brouwketel van 200 liter waar hij 160 liter per keer brouwde.
    Door de vlotte verkoop van zijn bier Baskwadder op de Herentalse markt moest Jorge al vlug twee batchen per week brouwen. Extra vergistingstanks en brouwketels geven hem nu de mogelijkheid om 800 liter per week te brouwen.
    Onlangs kwamen er nog twee vergistingstanks van 600 liter bij.
    De eigenaardige naam Baskwadder verwijst naar een angstaanjagend wezen dat ergens in de bossen bij de Aa in Herentals zwerft, verzonnen door bezorgde ouders uit de buurt die niet wilden dat hun kroost te ver van huis zou spelen.
    Geroen en ik proefden de Bask Wadder Dubbel.


    Bask Wadder Dubbel (6,8% Alc.Vol.)
    Brouwerij Leysen – Herentals






    Donkerbruin bier met een gebroken witte schuimkraag.

    Zoet en fruitig aroma
    Geroosterde prikken
    Koffie in de verte


    In de verte zoethout
    Geroosterde toetsen
    Licht zurig
    Fruitig zwarte besjes
    Alles mooi in balans
    Lekker bier












    De Keukenbrouwers

    Koen Van den Heuvel en Jan Vandijck, ook de keukenbrouwers genoemd bestaan bijna twee jaar.
    Hun naam hebben ze gekozen omdat ze net zoals veel hobbybrouwers gestart zijn in hun keukens. Vijf jaar hebben ze met een brouwkit gewerkt. Tot ze over stapten naar verse grondstoffen.
    Door het enthousiasme van familie en vrienden over de gebrouwen bieren
    besloten ze hun hobby te professionaliseren. Ze zijn gestart als hobbybrouwers maar hebben verleden jaar de professionele roerstok aangenomen.
    Liever zelf brouwen dan een bierfirma op te richten was hun gedachtegang.
    In Hove in de achtertuin van Jan hebben ze in een container hun eigen brouwerij gevestigd.
    In hun tot nu toe kort bestaan hebben ze al heel wat bieren gebrouwen de meeste onder de naam Hip Hop. Met hun 'Hip Hop Extreme IPA’ brouwden ze het bitterste bier van België. Op het modest bierfestival verleden jaar (In 2015 stonden ze daar als jongste brouwerij) werd hun Hip Hop Modeste IPA verkozen tot het beste bier van het Bierfestival. Inmiddels hebben ze een 20-tal bieren op de markt gebracht.

    We proefden hun Hip Hop Porter.






    Hip Hop Porter (5,0% Alc.Vol.)
    De keukenbrouwers – Hove







    Donker amber van kleur met een gebroken witte schuimlaag

    Zoet aroma
    Nu en dan een licht zuurtje in de neus.
    Chocolade toetsen
    Licht gebrand

    De eerste slokken zijn lichtzurig die overgaan naar zoet.
    Romig en zacht
    Chocoladetoets

    Zeer toegankelijk bier
    Mocht toch een beetje meer power inzitten.
    De naam Porter is toch ver te zoeken in dit bier.
    Laten we het een allemans vriend noemen.





    Jan Vandijck op het Modest Bierfestival 2015.







    Brasserie de la Lienne



    Nicolas en Melissa Resimont,(broer en zus) startten met hun ambachtelijke brouwerij in 2013 in het rustig gehucht Lierneux gelegen tussen de provincies Luik en Luxemburg in het hart van de Belgische Ardennen, De microbrouwerij is gevestigd in een oude boerderij waar rust en sereniteit de brouwers inspireert. De aanpalende schuur doet dienst als degustatieruimte.
    Melissa is afgestudeerd in de biochemie en heeft een Master diploma in de biologie aan de Universiteit van Luik, Zij was werkzaam bij Ortis. Ze volgde een micro-brouwer training bij IFAPME !n Villers-le-Bouillet. Haar broer Nicolas is afgestudeerd aan het Hoger Instituut voor Technisch Onderwijs van Luik en werkte in een bestemmingsplan bedrijf van Petit-Rechain.
    Ze kochten een kit in brouwland van 10 liter. Elk weekend brouwden ze een brouwsel. Ze lieten hun vrienden proeven en door hun positieve aanmoedigingen besloten ze verder te brouwen.
    Door het bezoeken van kleine brouwerijen (Bellevaux, Courtil en Bastogne) werd hun liefde voor het brouwen nog sterker en zo kochten ze de boerderij waar nu hun brouwerij is in gevestigd.







    Mi-Orge Mi-Houblon Série à L’Encre Noire - Batch #1 (10% Alc.Vol.)
    Brasserie de la Lienne – Lierneux in samenwerking met MiOrge Mi Houblon






    Zwart bier met beige schuimkraag

    Geurig aroma van koffie
    Geroosterde prikjes
    zoet nootachtig

    Zoete aanzet
    Geroosterde toetsen
    Karamel
    Donker chocolade
    Lichte alcoholwarmte
    Iets plakkerig

    Lekker zetelbier!

    Het liefst proeven op 14°c














    Beste bezoeker

    Uw smaaknotities kunnen soms afwijken van de onze.
    Wat volledig normaal is.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.





    Groeten Geroen & William





    18-02-2017 om 09:25 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!