NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Brasserie Desevaux - Boussu
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (52) - Vrie Weisse - Schenenschopper - Saison de Dottignies - Xquic El Dorado Pale Ale - Léonce d'Armentiéres
  • Beer awards 2017
  • Poperinge - VZW Hop reikt de Hopcertificaten 2017 - 2018 uit.
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (51) - Blond Zoetje - Double Saison - Gouden Carolus Sauvage summer 16 - Hip Hop Milk Stout - Mongy Blonde Houblonnée
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
    Gastenboek
  • Rx Customer Service Pharmacy HaroZera
  • Cialis 5g HaroZera
  • Een angename herfst dinsdag toegewenst
  • Viagra Berichte HaroZera
  • Bieradventskalender? Check!

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    19-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasserie Desevaux - Boussu










    Brasserie Desevaux




    Het was al een tijdje geleden dat Geroen en ik nog op bierexpeditie waren geweest.
    Net als vroeger reden we weer door tal van Belgische Provincies op zoek naar nieuwe bieren.
    De ochtend werd goed ingezet met een bezoek aan Brasserie Desevaux.









    De brouwerij uit 1821 is gevestigd in een mooie oude vierkantshoeve, 'Ferme du Hanneton' genaamd,
    en ligt in Boussu meer bepaald in de vallei van Hanneton.
    De Hanneton (meikever) is een kleine stroom achter de brouwerij waarvan het water over voldoende
    kwaliteit beschikt om gebruikt te worden tijdens het brouwen.






     

    De grote binnenplaats met een groene ruimte wordt soms gebruikt voor incidentele evenementen.





    Deze enorme boerderij was eigendom van de oom van Veronique de echtgenote van Sébastien Deseveaux. 
    Hij kocht ze in 2008 om ze vervolgens vanaf 2011 te transformeren om er een 2de handse Duitse brouwerij te installeren.
    De brouwerij werd in 2015 in productie genomen.
    Vroeger werden de bieren van Sébastien bij de Proefbrouwerij gebrouwen.



























    Meester Brouwer Sébastien houd het brouwproces nauwlettend in het oog.





    Brouwer Sébastien herstelt voorouderlijke granen zoals haver en boekweit terug in ere.
    De ingrediënten zijn gekozen voor hun originaliteit, hun smaak en de duurzaamheid van hun productie.



    "Er zijn veel bieren in België, mijn doel bij het creëren van de brouwerij is
    om nieuwe smaken te kunnen brengen."
























    De helft van de productie is momenteel Bio en evolueert naar de toekomst toe in stijgende lijn.
    Er wordt gebruik gemaakt van de biohop van Joris Cambie uit Poperinge.
    De mouten komen van 2 leveranciers nl. Dingemans en Malterie de Chateau.












    Wekelijks wordt er 3 x gebrouwen met telkens 2 brouwsels na elkaar van 1.400 l.
    met een nettorendement van ong. 1.300 liter van elk brouwsel.












    Stap voor stap is men bezig de brouwerij zorgvuldig aan het inrichten.
    Tijdens ons bezoek waren ze de 'warme kamer' aan het optimaliseren.
    De brouwerij is in ieder geval zeer netjes en clean.
    Ze is met verstand opgebouwd om bezoekers te ontvangen.








    De bieren van Brasserie Desevaux.









    Het gezellige proeflokaal.





    Vooraleer we andere bestemmingen opzochten nam Veronique ons mee naar hun mooi proeflokaal.
    We proefden er hun prijswinnaar een 2-granenbier 'Avena Bio Saison' (haver en gerstemout).
    Deze echte Waalse Saison heeft ondanks dat er geen kruiden inzitten een licht kruidentoetsje en een tikje bitter
    met een scherpe uitzonderijke smaak. Heel lekker! 

    Ook van hun nieuwe tripel vers getapt van het gistingsvat mochten we even nippen.
    De smaak was reeds veelbelovend.















    De nieuwe tripel vers getapt van het gistingsvat mochten we even nippen.
    De smaak was al veelbelovend.






    Hun beste verkochte bier is de Sarazen. Maar ze mogen ook terecht fier zijn op hun
    Saison Avena Biologique, dit bier behaalde een gouden medaille op het Brussels Beer Challenge 2016.
    Ook nieuw is hun Sarazen bio Brune, een bier gebrouwen met boekweit, rogge, en verschillende moutsoorten.














    In maart komt hun Triple 8,8%Alc.Vol. op de markt.
    Er ontbreekt nog een eigen flessenspoelmachine maar Sébastien werkt hiervoor samen
    met Brasserie des Legendes uit Irchonwelz.
    De jaarlijkse productie (2017) is momenteel 1.200 hl, volgens zijn verwachting
    zal Sébastien in 2018 naar schatting 2000 hl produceren.













    Brasserie Deseveaux straalt alles uit wat een hedendaagse brouwerij moet hebben.
    Een mooi verzorgde Brasserie met supervriendelijke uitbaters.



    Bedankt Sébastien en Veronique voor de leuke ontvangst



    William en Geroen




    INFO :

    Brasserie Deseveaux
    Rue d'Hanneton, 8
    7300 BOUSSU
    Téléphone: +32 (0) 65 69 12 42
    E-mail: info@brasserie-deseveaux.be
     Website: www.brasserie-deseveaux.be













    19-02-2018 om 21:42 geschreven door William Roelens


    11-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (52) - Vrie Weisse - Schenenschopper - Saison de Dottignies - Xquic El Dorado Pale Ale - Léonce d'Armentiéres





    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (52)












    Vrie weisse (5,7%Alc.Vol.)
    Eigenhandig gebrouwen door Totem & Hedonis Ambachtsbier
    bij brouwerij ’t Verzet (Anzegem)







    Blond bier met witte grove schuimkraag

    Moutig aroma
    Fruitige prikken
    Tarwe

    Licht bittere aanzet.
    Tikje mout.
    lichtzure toetsjes
    De smaak van tarwe komt soms naar boven
    De bitterheid zwelt lichtjes op.
    Fris
    De afdronk is droog en lichtbitter.
    Lekker biertje.









    Schenenschopper (3,5%Alc.Vol.)
    Hedonis Ambachtsbier - Asper
    Gebrouwen bij Contreras – Gavere







    Amberkleurig bier met witte schuimkraag

    Fruitige neus van abrikoos
    Licht moutige prikken

    De smaak gaat dezelfde weg op
    Subtiele fruitige prikken van tropisch fruit
    Citrus en pompelmoes spelen de hoofdrol
    Lichte bitterheid
    Mooi in evenwicht
    Een rijke smaakbom van slechts 3,5%Alc.Vol.









    Saison de Dottignies (5,5%Alc.Vol.)
    Brouwerij De Ranke – Dottenijs







    Lichtamber bier met fijnromige schuimkraag

    Moutige neus
    Met hoppige toetsen
    Tikje kruidigheid (koriander?)

    Moutige aanzet
    Bitterheid komt tegemoet
    Licht en fris
    Degusteert vlot
    In evenwicht
    Droge afdronk met aangename bitterheid
    Tja…een pittig TOPbier!









    Xquic (5,8%Alc.Vol.)
    Totem Brouwerij Gent
    Gebrouwen bij Bryggja Brugge







    Donkerblond bier met witte volle schuimkop

    Prachtige neus van exotisch fruit
    Ananas grapefruit
    De eerste slok verwend mijn smaakpapillen.
    Zacht florale smaak
    Licht moutig
    Tikje citroen
    Lichte bitterheid
    Evenwichtig
    Romig mondgevoel
    Verschillende smaken lopen door elkaar wat aangenaam is om te degusteren
    Lichtbittere afdronk
    Een bier waar een mens gelukkig van wordt!









    Léonce (9,0%Alc.Vol.)
    ESAT Ateliers Malécot – Armentière (FR)







    Amberkleurig bier met een witte schuimkraag

    De neus ruikt een zoet en zwoel aroma.
    Moutig
    Pittige prikken


    Zoete aanzet
    Tikje karamel
    het zoet blijft
    Moutige toetsen
    Weinig bitterheid
    Lichte alcohol toets
    Zoete afdronk
    Een gewone drinkbare Tripel






    Let op!

    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten. Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen. Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft. Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd op het moment van proeven! Bij u kan dit dus volledig anders zijn. De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.

    Het kan gebeuren dat sommige besproken bieren niet meer te verkrijgen zijn omdat ze slechts éénmaal en/of in een klein volume gebrouwen worden!

    Groeten William









    11-02-2018 om 12:26 geschreven door William Roelens


    10-02-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer awards 2017





    BEER AWARDS 2017




    Op donderdagavond 8 februari 2018 vond in Café Restaurant ‘Kantien’ in Gent
    de uitreiking plaats van de
    Digital Beer Awards 2017.



    Met deze BIERblog behaalde ik een Zilveren Award!
    Ik wil bij deze alle mensen van harte bedanken die op mijn blog hun stem hebben uitgebracht.

    Dank U x 1000                         😘😘😘


     


















    Fotomateriaal vind u op
    https://www.facebook.com/beerawards/


    De volledige uitslag vind u op
    http://www.beerawards.be/

    De Kantien - Gent
    http://www.kantien.be/new/index.php/nl/



    Groeten : William






    10-02-2018 om 16:57 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!