NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (23) - Filou - Orgami 6 - Poperings Nunnebier - Schieve Funombulo - Straffe Hendrik Quadrupel
  • Van ‘t Brouwersverzet naar Brouwerij ’t Verzet
  • Proeflokaal ‘t Arendsnest - Amsterdam - Kiel - Ciel Bleu Imperial Stout
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (22) - Babeleir de Bretagne - Groenendael Egotripel - Ikarus - Malheur Zestig - N’Ice Chouffe
  • HOPmuseum Poperinge - Degustatie Quadrupels - Guldenspoor Quadrupel - Ferre - Fort lapin 10 - La Trappe Quadrupel - Gulden Draak 9000 Quadrupel - Straffe Hendrik Brugs Quadrupel bier
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • dikke knuffel uit Oberhausen
  • Foto Kazematten
  • Beste wensen voor 2016
  • welkom in het bierglazenmuseum
  • nieuw concept: online beer workshops

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (23) - Filou - Orgami 6 - Poperings Nunnebier - Schieve Funombulo - Straffe Hendrik Quadrupel







    Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren 23










    Filou
    (8,5 Alc.Vol.)
    Van Honsebrouck – Ingelmunster







    Blond helder bier met witte schuimkraag

    Aroma is gistig
    Een beetje muffig
    Moutig
    Tikje fruit

    De eerste slok is moutig.
    Zoet
    Suiker
    Fruitig – tikje banaan.
    Zwoel plakkerig
    Alcohol neemt te veel de bovenhand.
    Zoete afdronk.
    Veel mensen zullen dit bier wel lusten.











    Orgami 6 (6,5 Alc.Vol.)
    Brasserie Du Brabant – Baisy- Thy








    Geel tot donkergeel bier met een romige witte schuimkraag

    Kruidige neus
    Hoppige prikken
    beetje gist

    Fruitig begin.
    Tikje citrus
    lichte bitterheid
    Afwisselend met zoete toetsen van karamel
    Koriander?
    Kruidige droge afdronk.





    Poperings Nunnebier (7,7Alc.Vol)
    Brouwerij Verhaeghe – Vichte







    Helder blond bier met witte schuimkraag

    Mout aroma
    Gist
    Brood

    Moutig
    Licht hoppig
    tikje citrus
    Zoete toetsen
    Verfrissend bier maar iets te weinig weinig karakter.
    Leuk voor de toeristen

    Men spreekt van Poperings Nunnebier maar het wordt gebrouwen in Vichte!











    Schieve Funonbulo (10%Alc.Vol.)
    De Zenne brouwerij – Brussel
    Gemeenschappelijk brouwsel met Toccalmatto4






    Blond bier met witte schuimkraag

    Hoppig aroma.
    Pompelmoes.

     

    Floraal begin.

    Erg hoppig
    Ook pompelmoes in de smaak.
    Bittere achtergrond
    Kruidig
    Aardse smaken.
    De bitterheid blijft aanhouden.
    Mooi in balans.
    10% en geen alcohol waarneembaar!
    Bittere afdronk.
    Lekker!










    Straffe Hendrik Quadrupel
    De Halve Maan – Brugge








    Donkerbruin bier met gebroken witte schuimkraag

    geroosterd aroma
    Een prikje zoethout
    Moutig

    De aanzet is moutig
    Geroosterde smaak
    Een bittertje in de achtergrond
    Donkere chocolade toetsen
    Warme alcohol
    Zoethout
    Aardse prikken
    Bittere afdronk

    Heerlijk degustatiebier!








    Let op!
    Het degusteren van een bier doe je om er van te genieten.
    Bij het proeven zijn er veel aspecten die het aroma en de smaak kunnen bepalen.
    Bvb. de ouderdom, schenktemperatuur, omstandigheden of plaats waar u het proeft.
    Daarom zijn de bierbesprekingen hierboven de smaaksensatie die ik persoonlijk beleefd
    op het moment van proeven!
    Bij u kan dit dus volledig anders zijn.
    De smaakpapillen veranderen nu eenmaal van mens tot mens.


    Groeten William











    01-05-2016 om 17:47 geschreven door William Roelens


    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van ‘t Brouwersverzet naar Brouwerij ’t Verzet










    Van ‘t Brouwersverzet
    naar
    Brouwerij ’t Verzet.




    Brouwers Koen Van Lancker en Alex Lippens en in het midden vertegenwoordiger
    Jens Tack.









    Joran Van Ginderachter zal voorlopig bij de Three Taverns Craft Brewery (USA) blijven brouwen.






    In 2009 noemde ze ik al in een reportage 'Drie jonge leeuwen'
    Een jaar later in een ander rapport schreef ik onder hun foto “De toekomst van het Belgisch bier”!

    Precies 5 jaar geleden (15 april 2009) dag op dag stelden ze op hun lanceringsfeest
    Rebel Local voor aan de pers. Hun eerste eigen gebrouwen bier.

    Alex, Joran en Koen studeerden in 2008 af als bio-ingenieurs aan de brouwerijschool van Gent.
    Ze vonden al gauw werk in diverse grote brouwerijen w.o. Van Honsebrouck,
    Omer Vander Ghinsteen De Proefbrouwerij.

    Drie goeie vrienden met allemaal interesse voor het gerstenat.
    Zoals veel hobbybrouwers begonnen ze na hun uren te experimenteren.
    In het weekend moesten ze geen opgelegde recepten volgen, maar konden ze hun eigen ding doen.
    Het was hen een aangenaam verzetje.
    Zo is ook de naam van hun bierfirma ontstaan in ’t Brouwers Verzet.




     33cl flessen met de nog oude etiketten. Maar al in de vernieuwde verpakking.




     

    Naast het brouwen van experimentele brouwsels probeerden ze hun eigen
    klein hobbybrouwerijtje te optimaliseren.
    Zoals veel jonge amateurbrouwers lieten ze hun vrienden en de familie proeven.
    Dat die hun bieren al goed vonden was meer dan normaal.
    Een groter en professioneler proeverspubliek vonden ze in St. Niklaas.
    Op het Zythos Bier Festival van 2010 kon men aan de stand van-toen nog- brouwerij Bockor
    al proeven van een proefbrouwsel van hen.
    Het bier was nog ietsje te veel gekruid, te veel kardemom.
    Beginnersfout maar er was toen al een evolutie te bespeuren.
    Ermee stoppen stond niet in hun brouwersvocabulaire.
    Integendeel nog meer proefbrouwsels creëren was het resultaat.
    En dit is de spirit. Niet zo maar content zijn.


    De bieren kregen meer karakter en ook meer fans.
    Ze vonden het tijd om met het echte werk te beginnen. Een eigen bedrijfje oprichten.
    In de persoon van ondernemer Johan Delrue uit Anzegem vonden ze een vierde vennoot
    die zorgde voor de administratie en hen vertrouwd maakte met de bedrijfswereld

    De voorlopige bierfirma het ‘t Brouwers Verzet was geboren.
    Omdat ze een bierfirma waren wilden ze het woord ‘brouwerij’ bewust niet in hun naam.
    De bieren die ze op de markt brachten, zijn qua recept door het drietal ontwikkeld en geoptimaliseerd.
    Ze werden ook door henzelf gebrouwen. Maar investeren in een eigen brouwerij
    was in die tijd nog ietsje te hoog gegrepen.
    Ze huurden voorlopig nog de brouwinstallaties van brouwerijen Het Gulden Spoor in Gullegem,
    De Ranke in Dottenijs en Toye in Kortrijk.

    De Brouwers lieten hen alles bedienen om hun bieren te brouwen.
    Ze lieten hen volledig vrij in hun experimenten, zolang de installaties dat toelieten welteverstaan.
    De brouwcapaciteit liep op tot 4000 liter

    Het doel van ‘t Brouwers Verzet was en nu nog altijd eerlijke en eigenzinnige bieren maken voor de liefhebbers die houden van persoonlijkheid en karakter.
    De brouwerij zal openstaan voor andere brouwers en er zal ook gebrouwen worden op aanvraag.






    Een pareltje! De nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec.
    Brouwerij het IJ in Amsterdam beschikt over dezelfde installatie.





    VIJF JAAR LATER

     

    We zijn vijf jaar later en kijk In het pand van zakenpartner Johan Delrue
    en met een kapitale injectie van Hein Vandecasteele (nv VDC-Retail)
    hebben ze na vijf jaar hun droom kunnen verwezenlijken.
    In het pand in Anzegem staat naast enkele Duitse opslagtanks een nieuwe brouwinstallatie van de Tsjechische firma MBA 21 uit Strubec te blinken.
    De afvullijn hadden ze al een jaar geleden aangekocht.
    Koen Van Lancker word fulltime brouwer en zal 2 x daags (2000 l) brouwen.
    Alex Lippens blijft verder werken bij Omer Vander Ghinste en Joran Van Ginderachter
    blijft voorlopig brouwen bij de New Belgium Brewing Company in Fort Collins (Colorado USA).































    Naast de vaste bieren zullen er regelmatig Bootleg’s gebrouwen worden.
    Zeg maar éénmalige experimentele bieren die enkel op vat verkrijgbaar zullen zijn.
    De bedoeling is om de mensen weer naar ’t café te lokken om het bier ter plaatse te beleven.
    Ook experimenten op houten vaten met infusions van eikenbladeren, zure krieken en
    zoete witte druiven zullen eenmaal per jaar gepresenteerd worden.





    Proeflokaal


    De attributen van het vroegere Brewpub Café local zijn nu ondergebracht in het degustatielokaal van de brouwerij zelf.
    Het eigenzinnige interieur werd ontworpen door de mensen van Studio Henk Kortrijk.
    De prachtige tekening op de muur boven de brouwinstallatie (waar enkele grote brouwerijen het karikaturistisch te verduren krijgen en de etiketten
    werden ontworpen door kunstenaar Tom Heye.























    De nieuwe look !

    Vast Gamma

    Rebel Local, Moose Blues, Super Noah, oud bruin, Golden tricky en Oaky Moaky.



    De Feestelijke voorstelling aan familie en vrienden








    Zalmtartaar in Golden Tricky met mierikswortelmayonaise







    Runderscarpaccio met rucola, parmezaan en dressing met Moose Blues





    Het feest werd muzikaal omkaderd door The Kissingers! 



    VEEL SUCCES!!!


    Brouwerij 't Verzet

    Grote Leiestraat 117
    8570 Anzegem
    +32 470 17 06 34 (mobile)

    Website:

    https://www.facebook.com/events/195634197482879/
    info@brouwerijtverzet.be




    19/04/2016
    William Roelens HOPnieuws







    25-04-2016 om 17:40 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!