NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • OfficiŽle opening Brouwerij De Meester - vrijdag 8 juli 2016
  • Een avondje Food en Beerpairing bij HOP (Heerlijk Objectief Proeven).
  • WV bierproeversgenootschap - 4de proeverij Moat,James,Vranckaertshoeve,My Imperial Brown Ale,Authentique Amber,La Bigot Blonde,Belgian Beetles Bier,Ullewipper,Cuvťe 1976,Saison du Lucien,Black Gold,Bux Brown
  • Vijf bieren om je smaakpapillen te versieren (26) - 13 Artisanale Pils - Black Pete - La Shaman - Monk's Cafe - Oud Strijder
  • De Biernieuwsbrieven trakteerden - Waregem
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 03-2006
  • 11--0001
    Gastenboek
  • BUX bieren
  • Muziek Box Abba 1979
  • Fijn Pinksterweekend
  • dikke knuffel uit Oberhausen
  • Foto Kazematten

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Bierblog



    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OfficiŽle opening Brouwerij De Meester - vrijdag 8 juli 2016





    Officiële opening Brouwerij De Meester

    Brouwerij ‘t Gaverhopke opnieuw actief!









    Het dorp Stasegem maakt deel uit van de stad Harelbeke.
    In 1835 had Stasegem voor het eerst een brouwerij. Die werd gebouwd door August Deconinck.
    De ‘Staceghemse bieren' waren lange tijd een bekende naam in de regio.
    In de jaren 60 sloot de brouwerij en de Stasegemnaars moesten wachten tot In 1994 om opnieuw Stasegemse bieren te kunnen proeven.

    Brouwerij ’t Gaverhopke opgericht door Erik Ameye werd een begrip in de streek.
    Na de brouwersfamilies Erik en Christiane Ameye-Soens, en Bruno en Gudrun Delrue-Vandoorne
    (die het Gaverhopke in oktober 2007 over nam) heeft Dirk De Meester (53) samen met zijn echtgenote Ann Verfaille (51) en twee zonen Kevin (28) en Wouter (24) uit Kuurne nu zijn intrek genomen in deze voormalige brouwerij.
    Als twintiger was Dirk al geboeid voor het biergebeuren, maar zijn gezin, carrière en een eigen huis waren toen belangrijker.
    Maar uitstel is geen afstel! Als vijftiger heeft hij uiteindelijk toch voor zijn droom gekozen.
    Namelijk zijn eigen bieren brouwen. Zo schoot “Brouwerij De Meester” uit de startblokken.
    Op vrijdag 8 juli 2016 vond de opening plaats.



    Brouwen in garage


    Een anderhalf jaar geleden brouwde hij nog op kleine schaal in zijn garage.
    Hij beschikte over een Braumeister van 50 liter.
    De capaciteit was echter te klein, vooral omdat hij zijn familie en buren kon overtuigen hoe lekker zijn bieren waren.
    Omdat de vraag naar zijn brouwsels bleef stijgen werd al vlug een Braumeister van 200 liter aangekocht. Maar dit was nog niet genoeg want elke week brouwde hij bijna 1000 liter.
    Zijn garage en living kon de opslagcapaciteit niet meer slikken
    en hij moest noodgedwongen uitkijken naar een nieuw pand.





    Gaverhopke wordt Brouwerij Meesters









    Doordat Bruno en Gudrun Delrue-Vandoorne de kans kregen om in het
    beschermd ‘Goed te Nieuwenhove’ te Waregem een nieuwe brouwerij op te starten
    kwam ’t Gaverhopke vrij te staan. Dit was een Godsgeschenk voor Dirk. Zijn droom werd werkelijkheid.
    De zaak werd volledig opgesmukt en in een volledig ander kleedje gestoken.
    De brouwcapaciteit wordt opgetrokken met een nieuwe Braumeister van 500 liter en een 5-tal lagertanks. Zo kan er maandelijks een 5.600 liter bier gebrouwen worden.
    in oktober komt er waarschijnlijk nog een automatische bottelarij bij.
    Voortaan wordt er enkel nog gebrouwen in Brouwerij Meesters, wat ook de naam van het nieuwe gerenoveerd pand wordt.













    Traditioneel brouwen

    Met de oprichting van de brouwerij wil Dirk het artisanaal brouwen nieuw leven in blazen.
    De bieren worden gebrouwen volgens het traditioneel brouwproces,
    met de grootste zorg en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen.
    Hij gebruikt enkel hoppebloemen afkomstig uit Poperinge en voegt er noch kleurpigmenten,
    noch schuimverbeteraars, noch kunstmatige smaakmakers aan toe.
    Hij wil de ecologische voetafdruk klein houden.
    Door te werken met enkel Belgische grondstoffen, het installeren van een zonneboiler en zonnepanelen kan hij het energieverbruik minimaliseren.












    Familieproject

    Hij wil zijn brouwerij en bijhorend sfeercafé uitbouwen samen met zijn gezin.
    Zo zal zijn oudste zoon Kevin instaan voor de verkoop, Wouter voor het administratieve en zijn echtgenote Ann zal het sfeercafé uitbaten.
    Het brouwen zal uiteraard Dirk voor zijn rekening nemen.
    Naast het café is er ook een degustatieruimte voorzien zijn waar hij groepen kan ontvangen.
    Verder beschikt het café over twee mooie terrassen waar een honderdtal wandelaars,
    fietsers en bezoekers kunnen plaatsnemen om te proeven van momenteel een zevental biertjes
    zoals Meesterke, het Kuurnaarke, 't Dul Meesterke, de Meester Dubbel, de Meester Trippel, Saeson De Meester en de Meester Quadruppel.
































    De officiële opening






































    De familie De Meester heet u van harte welkom in hun 
     sfeercafé en brouwerij.



    INFO

    Microbrouwerij, sfeercafé, groot terras, eetgelegenheid De Meester
    Steenbrugstraat 187, Stasegem (Harelbeke)
    Open ieder weekend: zaterdag vanaf 15.00u tot …. - zondag van 10.30 tot 22.00
    Tijdens de verlofperiode (21/07 – 15/08) donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 15.00 –
    zondag van 10.30 tot 22.00

    Contact
    056/90.38.03
    0468/14.36.80

    www.brouwerij-demeester.com
    Brouwerij-demeester@telenet.be
    Bezoek brouwerij (op afspraak) – mogelijkheid tot afhuren sfeercafé (ma – vrij)












    Groeten
    William





    19-07-2016 om 19:01 geschreven door William Roelens


    12-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een avondje Food en Beerpairing bij HOP (Heerlijk Objectief Proeven).






    Een avondje Food en Beerpairing bij HOP
    (Heerlijk Objectief Proeven)







    Onlangs was weer een TOP-evenement te beleven bij mijn biervereniging HOP
    (Heerlijk Objectief Proeven).
    Op het programma : een avondje Food en Beerpairing.

    Joann, Stefaan, Dominique en Lucas lieten ons 6 gerechtjes proeven.
    De lekkere combinaties werden ter plaatse klaar gemaakt.
    Ze waren telkens voorzien van een voor hen bijpassend bier.

    Voor alle duidelijkheid was de avond er niet om bieren of de hapjes apart te proeven.
    Nee het was de combinatie van de twee die primeerde.
    Harmonieerden de gerechten met het vooropgestelde bier?
    Lichte bieren bij lichte gerechten en zware bieren bij nogal stevige gerechten?
    Aan ons om te oordelen.

    De ultieme tip om dit tot het goed einde te brengen is POGGEN.
    Proeven, Ontdekken en Genieten
    of de 3 p’s - proeven, proeven en nog eens proeven.

    Let op! Smaak is zeer subjectief, wat werkt voor de ene persoon werkt
    daarom niet noodzakelijk voor een ander.

    ‘Niet hap slik weg’ was het motto van de avond!


















    Zuiders tapas bordje.
    Super Noah (4,9%Alc.Vol.) - Brouwerij ’t Verzet.

    Olijven, Notensalami, Pastrami en Chorizo.

    Op de Pastrami is er een beetje olijfolie en Parmezaan schilfers
    bijgevoegd om de droogte te vermijden.
    De vettigheid van de tapas worden mooi gedempt door de stevige na bitterheid van de Super Noah.
















    Stukje zelf gerookte zalm
    Chouffe Houblon (9,0%Alc.Vol.) – Brasserie Achouffe (Duvel Moortgat)

    De bitterheid van de Chouffe Houblonne is mooi te combineren met de pittige rokerige van de zalm.
    Het bier verzacht in de combinatie en is toegankelijker voor bv een niet bittere bierdrinker.
    Het gerecht met het bier is mooi in balans.

















    Kabeljauw gebakken op de plancha.
    Gestoomde worteltjes, takje dille, versterkt met een prikje unami smaakstof.
    Rex Artus Tripel (8,5% Alc.Vol) - Brouwerij Anders voor Biernatie Beselare

    Lekker gerechtje maar de kabeljauw mocht iets pittiger zijn.
    Het zoete bier past er perfect bij. Het neemt de smaak over en slokt alles een beetje op.
    Misschien met een meer gepeperde kabeljauw zou er meer evenwicht ontstaan zijn.












    Het kookteam vlnr : Stefaan, Lucas, Joann en Dominique.














    Stukje varkensgebraad geïnjecteerd met Oude Geuze Boon.
    Brochette van paprika’s en Champignons met een pittig sausje.
    Sarne Bruin (7,5%Alc.Vol.) Gulden Spoor

    Het vlees was een beetje droog maar harmonieerde perfect met dit bruin zoet bier.
    Het brochetje en het sausje zorgden enerzijds voor de pittigheid en een kleine smaak variatie .












     






    Een zuiders gekruid rundersgehakt balletje
    en een merguez worstje (Halal)
    Tripel De Plukker (7,5%Alc.Vol.)

    Een stevig pittig gerechtje waar het zoet bier het kruidige temt en evenwicht brengt.
    De zoete Tripel neemt op de duur de hartigheid van het gerecht over en verandert in een scherpe kruidige smaak.
















    Delfts Blauw (Blauwe brokkelkaas) met noten
    La Trappe Quadrupel (10%Alc.Vol.) – De Koningshoeven NL.

    Het hartige van de kaas harmonieert perfect met de zoete smaak van het Trappistenbier.
    Elk stukje van de kaas brengt bij mij een ander smaaksensatie te weeg bij het proeven. (eigen aan schimmelkaas?)
    De nootjes zorgen voor een lekkere overgang.






    Bedankt Joann, Stefaan, Dominique en Lucas voor deze geslaagde food-en beer pairing..

    Gelukkige mensen zijn betere mensen.


    © William Roelens





    12-07-2016 om 11:30 geschreven door William Roelens




    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!