NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Inhoud blog
 • Caudron sneuvelt in de halve finale
 • Eeuwfeest KBBB
 • Enkele tips en trucs
 • Wat regeltjes om het biljartspel onder de knie te krijgen
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  We zijn de 50de week van 2018
  Zoeken met Google


  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  bekijk ook eens het
  blogje van mijn huidige
  biljartclub bc.onder ons
  klik hierboven
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Biljarten
  drieband , vrijspel , overband , artistiek , enz


  19-04-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caudron sneuvelt in de halve finale
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Porto
  wereldkampioen Dany Sanchez toonde zich van alle toppers de meest regelmatige speler in het tweede wereldbekertornooi driebanden . In porto klopte hij in de finale Dick Jaspers , die in zijn halve finala tegen onze landgenoot Frédéric Caudron blijkbaar net iets teveel gegeven had .

  19-04-2006 om 17:35 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (142 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eeuwfeest KBBB

  De Belgische bond KBBB zette zijn eeuwfeest in , in het Leuvense stadhuis , bijna honderd jaar geleden op 17 oktober 1906 , werd de KBBB opgericht op initiatief van de Brusselse club L'Elite één van zes clubs die Belgié toen telde

  18-03-2006 om 11:44 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (31 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele tips en trucs
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Enkele tips.XML:NAMESPACE PREFIX = O />

  ·  Houdt de keu steeds goed in orde. Krijt de pomerans bij elke stoot.

  ·  Let zeer goed op de houding van de voeten en de handen.

  ·  Stoot recht en zonder zwaaien door de hand op de tafel te houden tot na de stoot.

  ·  Houdt de speelbal in de buurt van de laatste aanspeelbal.

  ·  Tracht ook de eerste aanspeelbal bij de laatste te brengen.

  ·  Probeer de ballen in een hoek of bij een band te verzamelen.

  ·  Oefen vooral trekstoten en doorschietstoten.

  ·  Geef veel aandacht aan bepaalde modelposities uit literatuur.

  ·  Oefen ook verzamelstoten goed in.

  ·  Wees sportief tegenover uw tegenspelers.

  ·  Veel oefening en volharding en moed brengt resultaat.  Nog veel biljartgenot en goede vooruitgang !

  09-03-2006 om 00:03 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (208 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat regeltjes om het biljartspel onder de knie te krijgen

  ·  Bij vrij spel MAG men zijn carambole maken op eender welke vrijgekozen manier, t.t.z. rechtstreeks, of met een of meerdere banden te raken. XML:NAMESPACE PREFIX = O />

  ·  Bij overband MOET men zijn carambole maken door met de speelbal ten minste EEN band te hebben geraakt, alvorens men de laatste bal raakt.

  ·  Bij kader wordt het biljart in vakken, kaders, verdeeld, waarna men met zijn speelbal MAXIMUM twee caramboles, soms ook maar een carambole MAG maken, wanneer de 2 aanspeelballen in een en dezelfde kader liggen, met inbegrip van de kaderlijn, dit met of zonder banden te raken. Daarna MOET een van de aanspeelballen de kader verlaten. Mag wel terug in de kader komen en dan geldt terug dezelfde regel.

  ·  Bij drieband MOET men zijn carambole maken door met de speelbal ten minste DRIE banden te hebben geraakt, alvorens men de laatste bal raakt.

  ·  Bij kunststoten moeten de caramboles gemaakt worden op een vooropgestelde manier, waarbij de 3 biljartballen ook op een vooropgestelde welbepaalde plaats worden gelegd.

  08-03-2006 om 23:53 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (110 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-03-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische biljartbond bestaat 100 jaar in 2006
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische Biljartbond bestaat in 2006 100 jaar. Dat is in september, maar de festiviteiten zoals het houden van het UMB-congres en de uitgifte van speciale postzegels met allerlei biljartcoryfeeën van vroeger en nu, vindt al in april plaats.

  Ten opzichte van Nederland is de Belgische Biljartbond een nietig bondje. Met vroeger een grote aanhang en nu nog maar een goede 3.000 leden. Overigens waarvan verschillende spelers met zeer grote faam. Laat dat duidelijk zijn. Nederland beschikt over zo’n dertigduizend caramboleurs. Het tienvoudige dus.

  Totaal niets met de viering van een eeuw georganiseerde biljartsport heeft de inspanning van Ludo Dielis te maken. De ex-wereldkampioen in verschillende spelsoorten organiseert al vijf jaar verschillende evenementen, waarvan het succes ver uitstijgt boven het normale. Een situatie waar men buiten België jaloers op mag zijn.

  Ook in Nederland. Want de uitwerking van de inspanningen van Dielis zijn namelijk zeer groot. Wat doet de Antwerpenaar zoal om de biljartsport te steunen? Hij houdt een complete biljartweek, waarin hij met spelers naar bedrijven gaat om biljarten onder het personeel en/of relaties te prediken. Mini-workshops met kleine toernooitjes, om de zin in het biljarten te prikkelen. Verder zijn er in heel België verschillende demonstraties van topspelers; haalt hij de jeugd bijeen om met de wereldtop te kunnen spelen en doet hij hetzelfde met oudere biljartliefhebbers. Beide workshops waren compleet uitverkocht, met wel zo’n vijfhonderd à zeshonderd liefhebbers, die afgelopen vrijdag weleens tegen een wereldster wilden biljarten.

  Daarmee is het nog niet gedaan. Ook behoort een afsluitend biljartgala voor vijfhonderd personen tot de festiviteiten. Een gala inclusief de strijd om de supercup en de verkiezing van ’Speler van het Jaar’. Dit allemaal omlijst met een diner en entertainment. Tot en met de zangeres Bella Perez toe. De lokale Antwerpse televisie deed rechtstreeks verslag van het evenement, terwijl de BRT zondagmiddag in het televisiesportprogramma Sporza ruim een uur aandacht schonk aan driebanden en kunststoten. Want die kwamen tijdens het gala van de driebandenmatadoren uiteraard ook voorbij.

  Een geweldige propaganda voor de biljartsport, waarbij menigeen de vingers bij aflikt. De Belgische Biljartbond kennende, wordt er te weinig van deze mogelijkheden gebruik gemaakt. Een vergelijking met Nederland gaat in z’n geheel niet op. Wij hadden twee grote evenementen (Masters en Bekerfinale) weliswaar niet uitgebreid op televisie, maar wie er naartoe ging was verzekerd van absolute topsport. Wij zijn al blij dat we één van de twee evenementen kunnen behouden.

  07-03-2006 om 03:53 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (25 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etiquette in de biljartsport
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etiquette in de biljartsport

  vWees altijd sportief, ook als u verliest.XML:NAMESPACE PREFIX = O />

  vWaardeer het spel van uw tegenstander (toon ook interesse als u niet aan de beurt bent).

  vEen hand geven voor en na de wedstrijd is een normale sportieve vorm van wederzijds respect.

  vGa tijdens de wedstrijd niet in discussie met de arbiter over de vraag of een bal goed of fout was.

  vVraag aan de arbiter of hij nogmaals wil beoordelen of een bal vastligt.

  vHoud uw eigen concentratie vast en verstoor die van uw tegenspeler nooit.

  vBlijf altijd beheerst, niet praten, schelden of stampen met de keu.

  vWanneer u tijdens een wedstrijd naar het toilet moet, laat dan eerst uw tegenstander uitspelen. Bent u aan de beurt, laat dan de arbiter zeggen dat u eerst naar het toilet gaat.

  vGa, nadat uw beurt voorbij is, altijd op uw stoel zitten. Blijf niet bij de tafel staan.

  vNeem uw krijtje mee naar uw zitplaats wanneer uw beurt voorbij is.

  07-03-2006 om 03:50 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (34 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Raymond Ceulemans, (1937- ), biljarter. Raymond Ceulemans werd geboren op 12 juli 1937 in Lier. In zijn carrière als profbiljarter werd hij 35 keer wereldkampioen, 61 keer kampioen van België en 48 keer kampioen van Europa. Raymond Ceulemans, van opleiding diamantslijper, had als jongen twee grote passies: biljart en voetbal. Vanaf zijn zevende bekwaamde hij zich op de cafétafel van zijn vader in de biljartsport. Bij de plaatselijke voetbalvereniging stond hij gekend als een goede midvoor. Toch koos Raymond resoluut voor de groene mat van een biljarttafel en veroverde op 23-jarige leeftijd zijn eerste Belgische titel in de discipline drieband. In ‘62 werd hij voor de eerste keer Europees kampioen drieband en in ’63 wereldkampioen met “moyennes” van respectievelijk 1.159 en 1.307. Als eerste driebandbiljarter doorbreekt hij ook de barrières van 1.500 en 2.000. Na zijn honderdste overwinning staat Raymond Ceulemans bekend als “Mister 100”. In 1992 beleeft de grootmeester een woelige periode. Na een ernstige rugblessure belandt hij drie weken in het ziekenhuis. “Ik had een dag of drie enorme angst dat ik nooit meer zou kunnen biljarten”, zegt hij over die periode. Maar de maestro is zeker niet afgeschreven en handhaaft zijn positie bij de beste biljarters ter wereld. In 1995 behaalde hij zijn laatste tornooizege in de wereldbeker. Drie jaar later speelde hij voor zijn Nederlandse club Crystal Kelly een partij over 45 punten met een serie van 28. Een evenaring van het wereldrecord op naam van de Japanner Komori in 1993. In 2001 wordt Raymond Ceulemans voor de 61ste keer kampioen van België en in 2002 wint hij met zijn team Crystal Kelly opnieuw de Dutch Cup. De naam Ceulemans zal voorlopig nog niet verdwijnen uit de deelnemerslijsten, zowel zijn zonen als zijn kleinzonen hebben immers de biljartmicrobe van “Mister 100” geërfd. Raymond Ceulemans werd in juli 2001 in Las Vegas uitverkoren voor de Hall of Fame. Deze onderscheiding kreeg hij van de BCA, de leidende biljartorganisatie in de Verenigde Staten. In de zomer van 2002 werd Raymond Ceulemans door Koning Albert tot ridder benoemd.

  07-03-2006 om 03:47 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (22 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch kampioen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Stefan Neyens wordt Belgisch kampioen biljarten vanuit rolstoel stefan Neyens (26) is afgelopen weekend Belgisch kampioen geworden in het biljarten 55 vrijspel . Zijn overwinning krijgt nog extra glans , omdat Stefan al vijf jaar in een rolstoel zit en daardoor letterlijk en figuurlijk een handicap had tegenover andere , valide deelnemers . ""Deze overwinning is ook een overwinning op mezelf en dat doet deugd " , zegt de kersverse biljartkampioen . Een dikke proficiat gewenst van mijzelf , heeft mij ooit ook nog verslagen op het Belgisch kampioenschap driebanden te Welkenraedt

  07-03-2006 om 03:40 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (31 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kampioenschap van Belgie te Welkenraedt
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kampioenschap van Belgie 5°klasse
  kampioenschap van Belgie 5°klasse drieband te Welkenraedt seizoen 2004/2005

  winneke haalde de vierde plaats
  met dank aan de vaste supporters
  Rene ,louiske , Rosette , en Swakke kiekeboe

  07-03-2006 om 00:00 geschreven door rode ridder

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (54 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 17/04-23/04 2006
 • 13/03-19/03 2006
 • 06/03-12/03 2006

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Gastenboek
 • generic viagra cananda
 • buy cialis online
 • viagra soft flavoured
 • buy viagra online
 • cialis coupons

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  hallo , ik ben de rode ridder en wens u allemaal welkom op mijn blogje
  bezoek ook eens dit blogje

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!