Foto
Inhoud blog
  • Renaat Grassin ('t Brussels Ketje) (e 08-02-1900 - + 12-10-1964)
  • Will Ferdy
  • Jaak De Voght (1911-1979)
  • Carlo Deman
  • Ray Franky(1917-2002)
  • Terry Lamo
  • Tante Terry
  • Francis Bay
  • Tony Bell
  • Bob Benny
  • Sylvain Adriaensens
  • Pater Mestdagh
    Zoeken in blog

    Biografieën Vlaanderen
    Levensbeschrijvingen van artiesten in muziek en cabaret
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sylvain Adriaensens

    Sylvain Adriaensens is een Vlaams minderbekend natuurtalent.

     img207/2100/adriaensens013wr.jpg

    Met maar één gebrek: zijn wieg stond in Antwerpen en niet in Parijs, Londen of New York. Was dat wel het geval geweest, dan had Sylvain de grootste concertpodia ter wereld kunnen bespelen. Want zijn stemvolume, zijn klankkleur en expressie, zijn repertoire hebben een internationaal niveau.
    Gelukkig voor ons bleef Sylvain altijd de ietwat teruggetrokken zanger, wars van barnumpubliciteit, die optrad als hij met zijn heel hart kon zingen. De perfectionist niet aanspreekbaar voor een concert, maar zielsgelukkig als de vonk van zijn groot talent op de zaal oversprong en het publiek in staande ovatie rechtveerde.

     img476/8574/adriaensens021dg.jpg   img476/8210/adriaensens037ih.jpg

    Wij zijn gelukkig dat Sylvain Adriaensens al vele jaren de eregast wou zijn van de 'Goud en Zilver'-concerten van BRT-1. Ook op zijn zeventigste blijft Sylvain als de goede wijn: Beter met de jaren! Deze plaat is er het beste bewijs van.
    Ondergetekend: Roger Thys, 1° producer.

    Op de foto's(hierboven) merk je Sylvain in gesprek met de lachende Roger Thys en tijdens een optreden met de BRT-Big Band, versterkt met het BRT-combo olv Freddy Sunder.

     img476/8231/adriaensens040jb.jpg

    Met nummers als "Auf der Heide", Ob blond, ob braun, Wolgalied of In Wien hab ich einmal ein Mädl geliebt ging hij de internationale toer op. Met Als ik in mijn tuintje sta, Oh mijn Kempen, Ieder huisje heeft zijn kruisje, Op de purpere hei of Kempen o land van Armand Preud'homme bewees hij dan weer het tegenovergestelde dat zijn kleine Kempenland dichter bij zijn hart ligt dan zo'n grootse carrière laat uitschijnen.
    Spijtig dat we van Sylvain Adraensens zo goed als niets kunnen terugvinden in de net-archieven of boeken. Bij wie een uitgebreidere biografie in de schuif ligt is deze site steeds met open brievenbussen bereid je te ontvangen.
    Gelukkig hebben we nog een prachtige LP op de kop kunnen tikken, digitaliseren en daardoor 14 nummertjes in onze 78-toerenradio bewaren voor een luisterend oor dat houdt van Vlaamse muziekgeschiedenis. (Gi)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (7)

    08-04-2020
    Cd's met Sylvain Adriaensens
    Hallo allemaal. Ik heb 2 cd's van Sylvain Adriaensens. Een eerste CD met hoogtepunten uit de operette 'Op de purp're hei" van Armand Preud'homme. De tweede CD is een kopie van LP waarop hij 14 nummers zingt met begeleiding van de BRT-Big Band en het BRT-Combo o.l.v. Freddy Sunder. Twee mooie herinneringen aan een man met een gouden stem. Kan er mij iemand vertellen of hij nog leeft? Groetjes.

    08-04-2020 om 15:26 geschreven door Dirk Daelemans


    17-12-2017
    Op zoek
    Ben op zoek naar Sylvain Adriaensens ... Hij is een neef van ons en hij heeft ook op mijn plechtige communie het Avé Maria gezongen op 6 mei 1962 ... Jammer genoeg kan ik nergens gegevens van hem vinden ! Wie kan mij helpen ik zou daar heel dankbaar voor zijn .

    17-12-2017 om 22:23 geschreven door Martin Godelieve


    27-09-2007
    sylvain adriaensens
    En ik zou het nog vergeten. Sylvain heeft in 1969 nog een tv-recital gegeven met Als het avond wordt (Maritza), Ieder huisje (Lustige Boer), Auf der Heide blühen die letzte Rosen en Donkerrode rozen (Gasparone). Presentatie: Annemie Coppieters (slecht). Ik heb dat toen ook opgenomen en ik heb veel later in onze VRT-filmotheek gezocht of men dat programma op kineskoop had gefilmd zodat men mij een videocassette kon maken. Dat was jammer genoeg niet gebeurd en daarmee hebben we geen getuigenis van sylvain in zijn grote jaren. Toen Roger Thijs en Miel Goelen hem later engageerden was hij nog altijd zeer goed maar men moet hem gehoord hebben in de jaren 50 en 60 om te begrijpen hoe goed hij wel was.

    27-09-2007 om 00:16 geschreven door jan neckers


    sylvain adriaensens
    er bestaan 2 integrale operettes op cd-r met sylvain: de lustige boer en hare hoogheid walst; en ik kan het weten want ik heb ze zelf opgenomen in 1960 in mechelen met mijn bandopnemertje (mijn vader zong bij het mechels operettengezelschap waar sylvain altijd de hoofdrol zong)

    27-09-2007 om 00:04 geschreven door jan neckers


    12-07-2007
    Avé Maria
    Sylvain is familie, die ik niet meer gezien heb sinds de begrafenis van mijn peter nonkel Willy. Kunnen jullie hem mijn e-mail-adres doorgeven ? Ik woon te Lanaken. Op mijn plechtige communie zong hij het "AVE MARIA", dat was prachtig !

    12-07-2007 om 20:53 geschreven door Rita Martin


    Avé Maria
    Sylvain is familie, die ik niet meer gezien heb sinds de begrafenis vean mijn peter nonkel Willy. Kunnen jullie hem mijn e-mail-adres doorgeven ? Ik woon te Lanaken. Op mijn plechtige communie zong hij het "AVE MARIA", dat was prachtig !

    12-07-2007 om 20:53 geschreven door Rita Martin


    17-05-2007
    sylvain adriaensens
    Beste, Ik heb zelf zo'n 18 opnames van Sylvain. Zouden er nog meer bestaan, of denkt U dat dit een hopeloze zoektocht. Ik denk bv aan een nummertje over een kapelletje in Vlaanderen uit een operette van Armand Preud'homme. Ik vind dat nergens en vind het een schitterend lied. Groeten Bart

    17-05-2007 om 14:14 geschreven door Bart Pepermans




    Archief per jaar
  • 2007
  • 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!