Een wijnstok draagt drie trossen; de eerste van genot, de tweede van dronkenschap, de derde van berouw. (Anacharsis)
17-10-2008
Vrees niet
Iemand heeft eens nauwkeurig geteld hoe vaak deze woorden als troost in de Bijbel staan vermeld. "Vrees niet" komt daarin voor elk luisterend oor driehonderdvijfenzestig keer voor. Voor iedere dag hebt u dus nooit iets te vrezen. Ook voor vandaag... het zij u gezegd dan bij dezen.
Harmen Oosterhof.
16-10-2008
sexy natuur
Soms kan de natuur heel sexy zijn. Een powerpoint.
15-10-2008
Verandering van tijd
Er is een tijd geweest dat een paard schrok als het een auto zag. Nu schrikt een paard alleen nog als het een ander paard ziet.
14-10-2008
Opwarming van de aarde
Aan het lijntje is de opwarming van de aarde te zien.
Hoe vaak u het ook op de t.v. ziet, zelf door Venetië lopen en varen is een unieke ervaring Venetië is uniek:gebouwd op eilanden en palen in de modderige bodem van een lagune en met een imposante historie als machtige en welvarende republiek.Vanaf de 18e eeuw ging het bergafwaarts, maar de prachtige stadspaleizen langs de kanalen en de kerken met kunstwerken van Titiaan,Tintoretto en Veronese uit de glorieuze tijden zijn bewaard gebleven en spreken nog altijd tot de verbeelding, ondanks verzakkingen en verval.
Klik op de foto voor een kolderlied, samengesteld uit titels van bekende smartlappen. Gezongen door Shantykoor Bravour uit Woerden.
09-10-2008
Power point van bijzondere foto's
08-10-2008
Wie niet reist.
Wie niet reist wordt niet gemist, maar kan wel veel missen.
Flower Art 2008.
Leerlingen van het ROC, afd. Design, hadden een opdracht om in de tuin van Boomkamp Gardens in Borne iets te maken met natuurlijke materialen in de stijl van Gaudi. Dat ze daarin zijn geslaagd bewijst dit fotoalbum. Flower art van hoog niveau. Geniet er van.
De Abdij van Sankt Gallen is een van de zeven monumenten op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO in Zwitserland. De abdij staat sinds 1983 op deze lijst.
De abdij ligt in het kanton Sankt Gallen in Oost-Zwitserland.
De Benedictijner abdij van Sankt Gallen is een voorbeeld van een karolingisch klooster. Het was vanaf de 8e eeuw tot aan de secularisatie in 1805 één van de belangrijkste kloosters in Europa. Zijn bibliotheek is een van de grootste en oudste van de wereld en bevat onschatbare manuscripten zoals de oudste architectonische tekening op perkament uit 820. Van 1755 tot 1768 is het klooster herbouwd in barokke stijl.
De kathedraal en de bibliotheek zijn de belangrijkste exponenten van dit opmerkelijke complex, die de activiteiten in de 12e eeuw weerspiegelen.
In 612 stichtte de Ierse monnik Gallus een christelijke cel aan de rivier de Steinach. Gallus is de naamgever van de abdij, de stad Sankt Gallen en het kanton Sankt Gallen. De eigenlijke stichter van het klooster was in 619 Othmar, die hiertoe werd aangezet door Karel Martel. Op een tekening van 820, het zogeheten kloosterplan van Sankt Gallen, zijn ook de bibliotheek en de kloostertuin te vinden. Meer dan een feitelijke plattegrond van het klooster van Sankt Gallen geeft de tekening een geïdealiseerd beeld weer. Lange tijd werd dit beschouwd als het welhaast officiële model van een Karolingisch klooster. De kruidentuin op deze tekening heeft velen geïnspireerd voor de aanleg van een eigen tuin. Ook zijn er in de 20e eeuw naar voorbeeld van het kloosterplan van Sankt Gallen bij een aantal kerken kruidentuinen aangelegd. Het klooster was direct al een centrum waar christelijke en wetenschappelijke teksten van een hoog gehalte ontstonden.
Stein am Rhein is een zeer pittoresk plaatsje dat op de plaats ligt waar de Rijn uit de Bodensee stroomt. Het stadje heeft prachtige beschilderde gevels, mooie erkers, stille hoekjes, leuke uithangborden en indrukwekkende vakwerkhuizen. Het stadhuis, het meest imposante gebouw op de Rathausplatz werd tussen 1539 en 1542 gebouwd. Het intact gebleven benedictijnse kloostercomplex (is thans kloostermuseum) St. Georgen ontstond tussen de 14e en 16e eeuw.
Schaffhausen is een stad in Zwitserland, aan de Rijn. Het is de hoofdstad van het kanton Schaffhausen en telt circa 33.000 inwoners (2003). De stad is bekend van de grootste waterval van Europa: de Rheinfall, enkele kilometers stroomafwaarts. Wegens de vele erkers en de kostbaar beschilderde huisgevels wordt de verkeersvrije binnenstad van Schaffhausen tot een van de schilderachtigste van Zwitserland gerekend. Veel mooie gilde- en herenhuizen stammen uit de tijd van de gotiek of van de barok. De levendige oude binnenstad kent veel shoppingsmogelijkheden. De kiem van de stad was de straatmarkt in de huidige Vordergasse. Hier staat ook de hooggotische St. Johann-kerk met haar buitengewone akoestiek.