NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 08de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Als je je geen dwaasheid
kunt herinneren
die je uit liefde hebt gedaan,
dan heb je nooit echt liefgehad.

Muzieknoten

Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nemen we de tijd

  Nemen we de tijd...

  Nemen we de tijd om te luisteren?
  Iedereen heeft nood aan
  zijn inzichten te laten kennen
  en au sérieux te worden genomen.

  Aanvaarden we de andere zoals hij is?
  Iedereen het het recht zichzelf te zijn
  en wij zelf hebben naast onze goede ook kwade kanten.

  Kunnen we van harte feliciteren?
  iedereen wenst
  dat hij wordt erkend en
  dat zijn prestaties worden gewaardeerd.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaneel

  Kaneel

  Kaneel heeft een ontsmettende, verwermende en krampwerende werking. Vandaar dat het kruid gebruikt wordt bij darmproblemen en verkoudheden. Daarnaast heeft het ook de bloedsuikerspiegel baat bij het regelmatig gebruik van kaneel.

  Kaneel kan toegepast worden in heel wat recepten. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grapje

  Een oude Schot is zo ontzettend gierig dat hij zelfs spaarzaam is met woorden. Als hij "ontbijt" roept, dan liggen meteen ook de krant, de post, zijn hoed en zijn jas klaar. Op een morgen roept hij "ziek"!
  Zijn vrouw verwijnt in allerijl. Een uur later is ze terug en vraagt de schot: Waar ben je geweest? Waarop de vrouw zegt: arts gebeld, kist gekocht, grafsteen gekozen, overlijdensbericht gestuurd.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grote oorlog 14-18

  De Grote oorlog 14-18

  De Grote oorlog zorgde voor een belangrijke vooruitgang in de medische wetenschap. Eén  van de belangrijkste ddorbraken was wellicht de erkenning van het posttraumatisch stresssyndroom, ook wel "SHELLSHOCK" genoemd.
  Psychisch was de oorlog zo waar dat heel wat soldaten wel gek leken te worden. Ze keerden zich in zichzelf, kregen angstaanvallen en verminkten zichzelf.
  De legerkeiding zal zich genoodzaakt maatregelen te treffen. Heel wat soldaten werden ervan beschuldigd te weinig discipline en plichtsgevoel te hebben en werden geëxecuteerd. 
  Toen echter steeds meer soldaten ie symptomen begonnen te vertonen, werd de oorzaak in de psychologie gezocht en gevonden. Jammer dat daarvoor vooraf al soldaten werden doodgeschoten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijnsdag

  Valentijnsdag

  Jou leven, liefste, is poëzie
  veel méér nog dan de woorden
  waarmee ik, dichter, liefde zing
  en droom in tervergeefs verlangen.

  Jij ademt licht, jij drinkt het sap
  dat bloemen in mij doet ontluiken,
  een droom die soms een aanval waagt
  treft in jouw kracht zijn ondergang.

  Hoe lief is het leven dat je danst
  doorheen het web
  van fijn gesponnen draden
  die  soms mijn dagen strikken
  in de angst
  van niet meer kunnen, bijna falen.

  Maar liefde wint en zaait en oogst
  zelfs waar de stenen zich verzetten,
  de grens vervaagt tussen mij en gij
  en tilt de zwaarte op in lichte stralen.

  Gedicht van: Eke veenbrand


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnaval

  Carnaval

  Carnaval bestaat al heel lang. Al in het Oude Egypte en bij de Grieken en Romeinen werd er op het einde van de winter heel uitbundig feestgevierd. De voedselvoorraden waren op en de mensen waren zo blij dat ze de velden eindelijk konden bewerken, dat ze verkleed door de straten liepen om dat te vieren.
  Toen de Frankische Koning Covis zich bekeerde tot het cristendom, moesten zijn onderdanen dat ook doen. De Katholieke kerk wilde niet dat carnaval nog werd gevierd, maar het feest was zo populair dat ze geen andere keus had dan het toch toe te laten, weliswaar met een beperking: de mensen mochten zich met carnaval nog een laatste keer goed laten gaan, maar moesten daarna 40 dagen lang vasten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Skivakentie -bescherm uw ogen.

  Als de ogen te lang worden blootgesteld aan zonlicht dat weerspiegeld op een sneeuwvlakte, kan er sneeuwblindheid optreden.
  De schadelijke inwerking van uv-stralen, veroorzaakt een ontsteking van het hoornvlies en het bindvlies.
  Draag daarom steeds een goede zonnebril met volledige uv-bescherming. (bv. uv 400-filter).
  Dit is een goeie tip voor mensen met skiplannen. Hierbij ons zullen we geen last hebben van zonlicht op een sneeuwvlakte. Hier hebben we nog maar weinig sneeuw gezien en al evenmin veel zon. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officieel met pensioen

  Eens komt de dag dat we officieel met pensioen kunnen gaan. Heel misschien krijgen we dan van de werkgever een gouden handdruk en als we geluk hebben nog een cadeautje ook, gevolgd met de woorden "gefeliciteerd" en geniet ervan.
  Maar als je wil genieten van je pensioen moet je ook wat centjes hebben. Dat is vaak een probleem. Meestal zijn de pensioenen voor de gewone werkmens te laag en dan komt er van genieten niet veel in huis. De gewone werkman klaagt steen en been over zijn pensioentje. Voor zijn pensioen hard gewerkt en altijd een goed loon gekregen. Dan komt de tijd dat men op pensioen gaat, een tijd waarvan men denkt, nu wordt ik beloond voor mijn harde werken. Maar als men dan loon en pensioen vergelijkt, zit daar toch een hele kloof tussen. Men krijgt niet eens de helft van hetgene men als werknemer verdiende.
  Betaal iedere maand de standaardfacturen van water, electriciteit, mischien ook huishuur, gas en internet, en van het pensioentje blijft er niet veel meer over. We moeten ook nog zorgen dat we met ziekteverzekering in orde blijven en misschien nog wel met andere zaken. Aja, we moeten nog eten ook en we moeten naar de huisarts als we ziek zijn.
  Zij die hoge functie's hebben bij de overheid, het bankwezen, in de regering enz... zullen zeker en vast wel een hoger pensioen hebben dan de gewone werknemer.
  Duidelijk is dat mensen met een laag pensioentje helemaal niet rondkomen, dat mensen met een normaal pensioentje toch de eindjes aan elkaar moeten knopen. PROBEER DAN MAAR EENS TE GENIETEN VAN JE PENSIOEN !
  Er was in de regering sprake om iedereen een volwaardig pensioen te geven van 1500 euro per maand. Als dat een echt zou kunnen doorgaan zou men misschien nog wel kunnen genieten van een leven als gepensioneerde. Maar ondertussen horen we hier maar weinig meer over.  Niet haalbaar zegt men, maar dat is een uitleg als een andere.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in de olifantenfamilie, Tun Kai!

  Welkom in de olifantenfamilie, Tun Kai!

  Het baby-olifantje van Kai-Mook heeft  in Planckendael haar naam gekregen. Uit de 1.700 suggesties kozen de zes olifantenverzorgers de Indiase naam Tun Kai.

  Tun betekent zaterdag (de dag waarop ze geboren is) en Kai verwijst naar mama Kai-Mook.

  Deze mooie naam werd donderdag, 8 februari 2018, tijdens een traditionele Indiase naamgevingsceremonie in haar oor gefluisterd door de Indiase priester Chandra Kant van de tempel BAPS in Antwerpen. Een bijzonder moment in de olifantentempel van Planckendael. 

  Baby-olifantjes Tun Kai en Suki kregen allebei een prachtige bloemenkrans om hen voorspoed en geluk toe te wensen. Om de olifantenfamilie te beschermen werd fruit gezegend. Fruit dat de olifanten nadien met plezier verorberden. Ook de verzorgers en de toeschouwers in de tempel namen deel aan de ceremonie. Iedereen kreeg een geel-rood bandje om de arm en een stip op het voorhoofd als een teken van bescherming door de Indiaanse god Swaminarayan. Niets staat hun geluk nu nog in de weg!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuinvogels herkennen: De Groenling

  Groenling (Chloris chloris)

  De groenling is een dikke, forse zaadeter met een stierennek. Met zijn krachtige snavel kan de vogel gemakkelijk harde zaden kraken.

  Hoe kan je de groenling herkennen?

  • forse vink met mosgroene bovendelen en geelgroene onderdelen
  • dikke kop met grijze wangen en krachtige, kegelvormige snavel
  • in vlucht valt geel op staartzijden en in vleugel op
  • het vrouwtje is doffer, met een bruingetinte en zwak gestreepte rug.

  Wat eet de groenling?

  De groenling eet hoofdzakelijk zaden van kruiden, struiken en bomen. Rozenbottels (van rimpelroos en hondsroos) zijn erg in trek. Op de voedertafel worden vooral zonnebloempitten en ongezouten pindas gegeten. De stevige snavel wordt gebruikt om de zaden te kraken. Dat doen ze op een bijzondere manier: de vogel trilt de zaden in de snavel terwijl hij die ronddraait. Hierdoor komt de vrucht los uit de schil. De vrucht wordt opgegeten, het omhulsel niet.

  Waar leeft de groenling?

  • De groenling is geëvolueerd van een typische bosrandsoort tot een vogel van parken en tuinen. De aanwezigheid van enkele hoge bomen (zangpost) en coniferen (broedplek) zijn van belang. Ook in de omgeving van bomenrijen, houtkanten, boomgaarden kan je groenlingen aantreffen.

  Hoe plant de groenling zich voort?

  Groenlingen maken vaak een nest in het oud nest van een andere soort. Vooral het vrouwtje staat in voor de nestbouw. Het bouwen van een nest duurt doorgaans acht à twaalf dagen. Een legsel bestaat gemiddeld uit vier tot zes eieren. In grote delen van Europa houden groenlingen er twee legsels per jaar op na. Het uitbroeden van de eieren duurt twaalf dagen. Die taak wordt alleen door het vrouwtje uitgevoerd. Het mannetje helpt wel bij het voederen van de jongen. Mannetjes groenling paren vaak met meerdere vrouwtjes in eenzelfde broedseizoen. Eén mannetje kan er uitzonderlijk zelfs vijf vrouwtjes tegelijk op na houden.

  Hoe krijg je de groenling te zien?

  Let vooral op het kanarieachtig gekwetter dat wordt afgewisseld met een rauw, dalend wèèèèèèh. In het broedseizoen zingt de groenling doorgaans na zonsopgang, op zonnige dagen, vanuit een boomtop of soms tijdens een opmerkelijke, vleermuisachtige vlucht (met trage, diepe vleugelslagen). Ook op de voedertafel is de groenling een vaak voorkomende en opvallende verschijning.

  Weetjes over de groenling

  • Vinkachtigen behoorden tot de basisingrediënten van de 17de eeuwse keuken. De groenling vormt hier geen uitzondering op. In het werk van de schilder Frans Snyders (1579 - 1657) - een tijdgenoot en persoonlijke vriend van Rubens, Van Dyck en Jan Brueghel de Oude- komt de soort vaak voor. In de barokschilderkunst was hij de onovertroffen meester in stillevens met dieren en jachtscènes. Een aanzienlijk deel van zijn oeuvre bestaat uit voorstellingen van voorraadkamers met een weelderig aanbod aan wild en groenten. Op 85% van zijn doeken staan dode vinkachtigen, vaak op hoopjes of aan een snoer geregen. Groenling (15%) komt er evenwel minder frequent op voor dan vink (75%), goudvink (63%), putter (40%) en keep (33%).
  • Een vondst in een afvalput uit de 17de of 18de eeuw in de Sint-Pietersabdij bevestigt dat de groenling destijds ook in Gent op tafel kwam. Ten minste tot in de Tweede Wereldoorlog werden vinken regelmatig gegeten. Dit blijkt uit recepten uit Het Spaarzame Kookboek waarin tijdens de oorlogsjaren werd uitgelegd hoe men met weinig geld smakelijk eten kon bereiden. Hierin wordt een braadtijd van 18 minuten voor vinken en leeuweriken opgegeven.
  • Aan de voorkeur voor vlasvelden dankt de groenling de dialectnaam vlasvink, die in heel West-Vlaanderen en het westen van Oost-Vlaanderen gebruikt wordt. Er wordt evenwel minder en minder vlas verbouwd - in 2001 amper nog 1,8% van de landbouwteelten in België - waardoor groenlingen genoodzaakt werden op ander zaad over te schakelen.

  Wat kan jij doen voor de groenling?

  De groenling bezoekt in de winter vaak voedertafels. Met ongezouten pinda’s en zonnebloempitten is de kans groot dat deze forse zaadeter ook op jouw voedertafel zal verschijnen.

  Bron Natuurpunt


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een Nicknaam gebruiken ?

  Waarom gebruiken vele mensen een nicknaam? Ik weet het eigenlijk niet. De enige reden die ik kan bedenken is dan de echte naam niet mag bekend zijn. Waarom niet? Dat weet ik eveneens niet.
  Ik ga ervan uit dat we allemaal een naam hebben gekregen van onze ouders. Is het dan ook niet logisch dat we onze echte naam gebruiken? Op z'n minst toch onze voornaam. Elkaar aanspreken met de voornaam vind ik ook beter dan een nicknaam. Ik vind het raar dat mensen een nicknaam gebruiken. Bloggers die hun voornaam vermelden op hun blog en toch een nicknaam gebruiken, het klopt niet. Nu kan het wel zijn dat men een nicknaam gebruikt als een soort van troetelnaam. Maar dat denk niet.
  Waarom men een nicknaam gebruikt is voor mij niet zo duidelijk. Als ik de voornaam van bloggers of andere mensen ken, dan zal ik die daarmee ook altijd aanspreken of aanschrijven. We hebben immers een naam gekregen om die ons hele leven mee te dragen en te gebruiken. Wat denkt U ?


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf mythes over de derde leeftijd

  <

  Vijfenzestigplussers maken een steeds groter deel uit van de bevolking, en toch bestaan er nog veel misverstanden over ouder worden. Deze vijf mythes over de derde leeftijd verwijzen we alvast naar de prullenmand. 

  1. Het libido neemt af

  Je hormoonhuishouding verandert met de leeftijd, maar dat betekent niet per se dat je libido ook daalt. Zo neemt de zin in seks bij vrouwen net toe na de menopauze. Dat oudere mensen minder seks hebben, heeft andere oorzaken. Vaak gaat het om bijwerkingen van medicatie of de afwezigheid van een partner. Omdat vrouwen langer leven dan mannen zijn ze op hogere leeftijd vaker weduwe, wat niet meteen de seksuele frequentie vooruit helpt.

  2. Je hersenen takelen af

  Naarmate we ouder worden, werken de neuronen in onze hersenen anders. Oudere mensen worstelen soms met hun geheugen, maar veel hangt af van de omgeving en de mate van fysieke en mentale activiteit. Oudere mensen denken anders, maar hun gedachten zijn daarom niet minder diepgaand, creatief of betekenisvol. Michelangelo ontwierp op zijn 88ste nog ingewikkelde architecturale plannen.

  3. Je wordt conservatiever

  Niet noodzakelijk. Oudere mensen hebben doorgaans iets conservatievere opvattingen dan jongeren, maar dat komt vooral omdat ze zijn opgegroeid in een ander tijdperk. Wat vooruitstrevend was in de jaren dertig van de twintigste eeuw is dat vandaag al lang niet meer. Onderzoek toont aan dat veranderde politieke opvattingen even vaak voorkomen bij jongeren als bij ouderen.

  4. Je wordt ongelukkiger

  Gelukkig klopt dat niet. Uit onderzoek blijkt dat het geluksgevoel een dipje kent tussen je dertigste en je veertigste, maar verder gaat het alleen maar in stijgende lijn. Hou ouder je wordt, hoe meer je de neiging hebt om te focussen op positieve herinneringen en informatie. Je slaagt er doorgaans ook beter in om je gevoelens onder controle te houden.

  5. Je immuunsysteem verzwakt

  Dat klopt grotendeels wel, al zijn er enorme verschillen tussen individuen. Zo wordt de kwaliteit van iemands immuunsysteem grotendeels bepaald door het voedingspatroon. Oudere mensen hebben wel het voordeel dat ze vaak immuun zijn voor bepaalde virussen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarheid

  Waarheid

  Elke waarheid
  gaat door drie stadia:
  Eerst wardt zij bespot,
  daarna verzet men
  er zich kractig tegen,
  Tenslotte
  wordt zijn geaccepteerd
  als vanzelfsprekend.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom word jij altijd ziek...

  Waarom word jij altijd ziek, en andere mensen niet

  Het is misschien wel herkenbaar: je probeert zo gezond mogelijk te leven, slaapt elke nacht acht uur, eet genoeg fruit en groenten, en toch word je om de haverklap ziek. Keelpijn, griep, verkouden, you name it, you have it. En dat terwijl andere mensen in je omgeving bijna nooit ziek zijn. Hoe komt dat?

  Het korte antwoord: het is mogelijk dat sommige mensen van nature uit een sterker immuunsysteem hebben dan anderen. “Ik heb perfect gezonde patiënten die vijf tot zes keer per jaar verkouden zijn, terwijl anderen met hetzelfde gezondheidsprofiel amper ziek zijn, “Het lijkt niet eerlijk, en dat is het ook niet.”

  Sommige mensen zouden zelfs resistent zijn tegen bepaalde bacteriële en virale infecties. “Volgens immunologen hebben zij een zogenaamd ‘super-immuunsysteem’. De opbouw van hun genen wordt al jarenlang onderzocht door wetenschappers,

  Het menselijk immuunsysteem is dan ook een complex en moeilijk te ontrafelen kluwen. “We weten dat genen een belangrijke rol spelen, maar experts geloven bijvoorbeeld ook dat het immuunsysteem sterker of zwakker kan worden als je jong bent en zelfs nog voor je geboren bent. “Er zijn factoren tijdens de kindertijd en nog daarvoor, die bijdragen aan de ontwikkeling van het immuunsysteem. Zo is er bijvoorbeeld de hypothesis dat hoe vaker je als kind in contact komt met bacteriën en virussen, hoe ‘slimmer’ je immuunsysteem wordt.

  Levensstijl

  Daarbovenop komt natuurlijk dat levensstijl, denk stress, obesitas, alcohol en slechte lichaamshygiëne, wel degelijk je immuunsysteem kan verzwakken waardoor je vaker ziek bent. “Het is niet omdat je je immuunsysteem niet volledig zelf kan controleren, dat je daarom maar elke avond fastfood moet eten en nooit op tijd onder de wol moet kruipen. Bepaalde voedingstoffen uit groenten en fruit zoals vitamine C, ijzer en zink, zijn essentieel voor een gezond immuunsysteem. Ook omega 3, wat je bijvoorbeeld vindt in vette vis zoals zalm, is noodzakelijk om je immuunsysteem te ondersteunen.”

  “Ook voldoende slapen en sporten geeft een boost aan je immuunsysteem, zelfs al lijkt het misschien alsof het niets uithaalt bij jou. Sporten verbetert de bloedcirculatie, waardoor je lichaam automatisch antilichamen aanmaakt die bacteriën tegengaan. Het reduceert ook stress, waardoor je immuunsysteem optimaal kan werken. Tijdens je slaap maakt je lichaam dan weer cytokines aan die je immuunsysteem reguleren en onder andere ontstekingen tegengaan.

  De reden dat jij zo vaak ziek wordt en andere mensen in je omgeving niet, is kortom een combinatie van pech, maar anderzijds toch ook levensstijl. Denk dus vooral niet dat het niet loont om gezond te proberen leven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk bericht

  Woon je in een straal van 25 km in de omgeving van Balen - Mol en geef je in de nabije toekomst of ooit een feestje, dan mag een springkasteel zeker niet ontbreken. Met een Loko-Springkasteel is plezier voor groot en klein altijd gegarandeerd.
  Woon je net buiten die zone van 25 km dan is dan hoeft dat geen probleem te zijn. Uiteraard komt Loko-Springkastelen niet naar de andere kant van België. Boven de 25 km vraagt men wel een kilometervergoeding die best meevalt. Maximaal gaan we tot 40 km.
  Wil je een springkasteel huren dan vind U alle inlichtingen

  op http://www.lokospringkastelen.be

  en op 

  http://www.bloggen.be/lokospringkasten


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weinig zonlicht, toch vitamine D: zo krijgt die winterdepressie geen kans.

  Weinig zonlicht, toch vitamine D: zo krijgt die winterdepressie geen kans.

  Waar is de lente, waar is de zon? De voorbije decembermaand was de op één na donkerste sinds de metingen begonnen in 1887, en ook januari stevent af op het record van het minste aantal zonlicht in jaren. Weinig zonlicht leidt tot een vitamine D-tekort, dat behalve voor chagrijnige gezichten ook voor wankelende immuunsystemen zorgt. Zo krik je het niveau van vitamine D op, zonder het vliegtuig naar Zuid-Spanje te moeten nemen. 

  Nog niet zo lang geleden van een lange reis in het zonnige zuiden genoten? Dan zit het mogelijk nog snor met je voorraad vitamine D. Maar ongeveer 7% van de wereldbevolking kampt in de wintermaanden met een stevig tekort aan de vitamine, en na de donkere maanden december en januari bij ons is de kans groot dat jij hier ook last van hebt. Ons immuunsysteem wordt daar niet bepaald blij van, met ziekte en brozere botten en tanden tot gevolg. Door de juiste voedingsmiddelen te kiezen, kan je gelukkig dat tekort wel aanvullen. 

  Portobello’s

  Deze stevig uit de kluiten gewassen champignons zijn niet alleen perfecte vleesvervangers voor vegetariërs, als ze zijn opgegroeid in het wild en dus blootgesteld aan zonlicht, dan zijn ze een perfecte bron van vitamine D. 

  Vette vis

  Vette vissoorten zoals forel, makreel, zwaardvis en zalm zijn rijk aan vitamine D. Daarnaast zit vis boordevol omega 3-vetzuren, en dat is zowel voor je geestelijke als fysieke gezondheid een verstandige keuze.

  Kaviaar

  Voor wie het al eens wat chiquer mag zijn: ook kaviaar is een belangrijke bron van vitaminen en mineralen, waaronder vitamine D. Een portie kaviaar komt het immuunsysteem, het zenuwstelsel en de bloedsomloop ten goede.

  Zuivelproducten

  In zuivelproducten komen van nature geen grote hoeveelheden vitamine D voor. Toch is vitamine D cruciaal bij het proces in je lichaam waarmee calcium wordt opgenomen. Daarom wordt aan producten die calcium bevatten vaak kunstmatig vitamine D toegevoegd, zoals bij melk, kaas, yoghurt en boter.

  Eieren

  In de dooier van een ei zit ook vitamine D, wat een makkelijke manier is om er genoeg van binnen te krijgen. Een eitje bij het ontbijt, een quiche of een dessert met ei is makkelijk klaargemaakt.  

  Meer tips om de moed erin te houden op donkere dagen

  Niet alleen een vitamine D-tekort is het gevolg van weinig zonlicht, de kans is groot dat je vermoeider bent en je slaap-waakritme in de war is. Probeer daarom ook deze tips om je slaappatroon en humeur een boost te bezorgen. 

  - Kom zoveel mogelijk buiten in natuurlijk daglicht

  Voldoende blootgesteld worden aan licht - zeker als je een hele dag binnen zit en dus weinig natuurlijk daglicht ziet - is extra belangrijk. Dat komt omdat daglicht ons bioritme mee bepaalt, waardoor we ’s avonds beter de slaap kunnen vatten. Bovendien zorgt het ervoor dat ons lichaam serotine produceert, wat ons humeur een boost geeft. Haal eens - letterlijk - een frisse neus voor je thuis in de zetel ploft, of doe een ommetje tijdens de lunchpauze.

  - Laat het licht binnen

  Ook als je wél binnen zit, is het belangrijk om voldoende daglicht te absorberen. Open de gordijnen en zet regelmatig de ramen open, zodat er voldoende licht naar binnen schijnt. Is het nog pikdonker voor je ’s ochtends moet vertrekken? Laat je nachtlampje eens een halfuur voor je moet opstaan al aanspringen met een timer. Zelfs al zie je het lichtschijnsel door je gesloten oogleden, dan nog wordt je brein geactiveerd om in actie te schieten. Ook zou het beter zijn voor je humeur. 

  - Beweeg voldoende

  Heerlijk zonnebaden in de warmte van de zon levert endorfines op, gelukshormonen die je een goed gevoel bezorgen. Bij gebrek aan zon kan je die ook zelf opwekken door een stevige sportsessie in te lassen. Daarbij komen endorfines en dopamines vrij, die je een gelukzalig gevoel bezorgen. Je kan ‘beweging’ ook iets ruimer interpreteren, en je partner nog eens diep in de ogen kijken: ook bij het vrijen of knuffelen worden namelijk gelukshormonen opgewekt, zonder dat daar zon of licht bij moet komen kijken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse kippensoep

  Verse Kippensoep

  Kippensoep is een wondermiddel tegen verkoudheid, keelpijn, griep en infechties van de bovenste luchtwegen. Bij een ontsteking van het neusslijmvlies bewegen witte bloedcellen zich naar de infectiehaard, waardoor de neus verstopt raakt. 
  Kippensoep remt de activiteit van de witte bloedcellen. Dat is te danken aan de aanwezigheid van het aminozuur cysteïne, dat ontstekingsremmend werkt, en een hoog gehalte aan zink, wat de immuniteit verhoogt. U kunt de ontstekingsremmende werking van kippensoep nog verhogendoor er een stukje gember en wat cayennepeper aan toe te voegen.
  Opgelet: alleen verse kippensoep bezit die toverkracht, kant-en-klare soepen niet!

  Zo nu en dan een lekkere tas kippensoep smaakt altijd. Probeer het maar eens.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebed van de schutter

  Gebed van de schutter

  Heer, wij stellen ons onder Uw hoede. Help ons in de strijd voor het bevorderen der broederlijkheid in ons midden. Geef ons een zuiver hart, opdat we mogen leifhebben zonder bijbedoelingen en opdat wij klaar en nelder zijn in alles wat wij doen en zeggen. Geef dat wij ons, als schutters, beschermers weten van waarden en principes, die Gij in het hart van ieder mens hebt ingeprent. Laat ons bezielde medewerkers zijn aan de uitbouw van ons vaderland, opdat eenieder in vrede en geluk zou kunnen leven. Maak ons tot verdedigers van Uw kerk, ook wanneer dit van ons een grote inzet vraagt. En laat ons ten slotte trouw blijven aan onze familieband zoals Gij dit hebt gewild. Zegen onze inspanningen en laat alles een liefdedienst zijn en voor al onze gildebroeders.
  Mogen wij, daar die trouwe vervulling van onze taak in een steeds dienende liefde, eenmaal het volkomen geluk bereiken bij UW Zoon en dit tot in de eeuwen der eeuwen. Amen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schattigste kat ter wereld is de dodelijkse ter wereld

  Dit schattig katje is het dodelijkste katje ter wereld.

    Ze worden amper 50 cm lang, wegen niet veel meer dan een zak suiker en je zou ze zo willen knuffelen. En toch is de zwartvoetkat de dodelijkste katachtige ter wereld.

  Vergeet tijgers en leeuwen, het is de zwartvoetkat die de titel ‘dodelijkste kat ter wereld’ verdient. Het dier is de kleinste kattensoort in Afrika (met een lengte van amper 27 tot 50 cm inclusief staart), maar trekt er toch iedere nacht op uit om te jagen. Daarbij azen ze vooral op kleine knaagdieren, maar ook vogels, spinnen en hagedissen. En maar liefst 60 procent van hun aanvallen leiden ook effectief tot een prooi: de beste cijfers van alle katachtigen. Niet slecht voor een dier dat meestal in je handpalm past. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Boomklever

  Boomklever (Sitta europeae)

  De boomklever is een echte bosvogel. Hij klautert schokkerig maar behendig alle richtingen uit op boomstammen, ook ondersteboven.

  Hoe kan je de boomklever herkennen?

  • compact, halsloos, met korte, recht afgesneden staart en forse, spitse snavel
  • blauwgrijze bovendelen en oranjebruine flanken en onderdelen
  • opvallende zwarte oogstreep die de blauwgrijze kruin scheidt van witte kin en keel
  • roestbruine buik
  Wat eet de boomklever?

  De boomklever eet vooral ongewervelden (insectenlarven, oorwormen, kevers, spinnen). Het dieet wordt in de herfst en de winter in belangrijke mate aangevuld met zaden en noten (vooral beuk- en hazelnoot). Soms voedt de boomklever zich ook met het sap van es, esdoorn, populier en berk.

  Waar leeft de boomklever?

  • De boomklever komt vooral voor in oude loofbossen. Ook parken en grote tuinen met eik of beuk kunnen geschikt zijn. Naaldbossen zijn in Vlaanderen minder in trek.

  Hoe plant de boomklever zich voort?

  De boomklever broedt in boomholtes (vaak oude holtes uitgehakt spechten). De ingang wordt doorgaans dichtgemetseld met modder. Die gedroogde modder wordt steenhard en verhindert grotere soorten (spreeuwen, spechten) om het hol binnen te dringen. Het metselwerk wordt enkel door het vrouwtje uitgevoerd, een taak die enkele dagen in beslag neemt. De nestholte wordt binnenin bekleed met droge bladeren en houtschilfers (vaak schors van den). Er wordt vermoed dat dit materiaal het nest zou beschermen tegen parasieten. Boomklevers vind je het hele jaar door in paren.

  Hoe krijg je de boomklever te zien?

  De boomklever is erg luidruchtig (vooral in het voorjaar). De soort verraadt haar aanwezigheid dan ook vooral door haar uitgebreid repertoire van luide roepen.

  Weetjes over de boomklever

  • De boomklever is de enige inheemse vogel die zowel naar boven als naar beneden (dus met de kop naar omlaag) kan klimmen. In tegenstelling tot spechten en boomkruipers gebruiken boomklevers hun staart niet als steun. Boomklevers hebben een korte staart maar stevige, korte poten met relatief lange tenen en lange nagels waardoor ze een goede grip hebben op boomschors. Vooral de zeer lange klauw aan de achterteen is hierbij van belang. Ze wandelen over de boomschors waarbij ze zich afwisselend met de ene of de andere poot blijven vasthouden. Spechten en boomkruipers klimmen schoksgewijs waarbij er altijd een moment is dat ze beide poten tegelijk loslaten.
  • Boomklevers leggen voedselvoorraden aan waarbij ze elk item apart verstoppen. Onderzoek heeft aangetoond dat boomklevers de exacte locatie van hun verstopplaatsen tot 30     dagen kunnen onthouden.
  • Sitta, het eerst deel van de wetenschappelijke naam van de boomklever, is afgeleid van het Griekse sittē en betekent spechtachtig. De boomklever heeft met zijn krachtige snavel en boomkruipend gedrag inderdaad veel weg van een minispecht.
  • Jonge boomklevers zijn erg vroegrijp. Ze hebben geen jeugdkleed en verlaten dus het nest met hetzelfde verenkleed als hun ouders. Dit hangt samen met het feit dat jonge vogels al heel vroeg in een territorium kunnen innemen. Er zijn gevallen bekend van jonge boomklevers die minder dan twee weken na het uitvliegen al gepaard waren met een volwassen man of vrouw en er een eigen territorium op nahielden.
  • Net als boomklevers hebben ook halsbandparkieten in ons land een voorkeur voor oude nestgaten van de grote bonte specht. Boomklevers gaan echter pas in maart op zoek naar een geschikte broedplaats, terwijl halsbandparkieten al eind november starten met het verkennen van potentiële nestholten. Op het ogenblik dat boomklevers op zoek gaan naar geschikte nestholte, zijn de beste plaatsen vaak al bezet door halsbandparkieten, waardoor ze moet uitwijken naar minderwaardige broedplaatsen.
  • Boomklevers zijn standvogels, maar als de oogst aan beukennootjes mislukt, verplaatsen ze zich toch soms in het najaar: dan duiken ze ook vaak op in tuinen.


  Wat kan jij doen voor de boomklever?

  De boomklever is een uitgesproken bosvogel. Toch duikt de soort ook vaak op in tuinen en parken, zeker in een bosrijke omgeving. Een oude boom in de tuin (liefst met spechtengaten) of en een nestkast kan zeker een boomklever aantrekken. In de winter komt de boomklever ook vaak naar voederplaatsen. Vooral vetbollen, hazelnoten en pindanetjes scoren goed. Door hun specifieke manier van voedsel zoeken (op- en neer klauteren van boomstammen) kan je het voedsel best op maat aanbieden. Zoek een boomstam met enkele gaten en stop daar hazelnoten ongezouten pinda’s of vet in.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Boots

  Dit is Boots

  Boots is mijn huidig huisdier. Groter wordt hij niet. Hij is nu bijna vier jaar. Komt uit een nest van zes puppy's. Hij is een kruising van een poedel en een Boomer hondje. Zijn naam kreeg hij van mijn kleinkinderen.
  Boots is een echte speelvogel en een grote kindervriend. En zoals je ziet komt hij me soms ook helpen met mijn bureauwerk. Ik heb de foto een beetje bijgeknipt omdat jullie niet zouden zien hoe rommelig mijn bureau er soms kan uitzien. 
  Door de dag is Boots nogal lui van aard. Dan doet hij niets anders dan slapen, eten en op tijd buiten gaan wandelen om zijn behoefte te doen. Wanneer hij naar buiten wil, dan komt hij dat ook wel vragen. Zo'n zestal keer per dag wil hij een wandelingetje gaan maken. Bij slecht weer is dat het blokske rond,  zoals ik dat zeg. 
  's Avonds als ik TV wil kijken dan komt hij af om te ravotten. Hij zoekt dan iets uit zijn speelgoed, komt daarmee naar mij en ik moet dat dan af pakken. Als ik het dan afgepakt heb dan gooi ik dat naar de andere kant van de living. Hij gaat dat dan halen en brengt het terug naar mij. Dat duurt net zolang tot hij moe is en daarna gaat hij dan ergens ligeen om uit te rusten. Wanneer hij uitgerust is begint hij gewoon opnieuw. Het gebeurt wel eens dat hij ook alleen speelt. Dan gaat hij gewoon een balletje rollen in huis, gooit dat weer weg als hij het te pakken heeft enz... 
  Als het goed weer is, dan ga ik met boots op wandel. Dat zijn dan meestal wel grote wandeltochten en als we van zo'n wandeltocht thuis komen, dan is zowel het baasje als Boots uitgeteld. De rest van de dag zijn we dan allebei rustig. Maar jammer genoeg is er niet alle dagen tijd of goed weer om dergelijke wandelingen te maken.
  Boots gaat jaarlijks naar de dierenarts voor z'n inentingen. Als hij ziek is natuurlijk ook, maar dat is nog maar 1 keer gebeurt. Drie of vier keer in 't jaar gaat hij naar de kapster en thuis krijgt hij regelmatig een badje.
  Tot zover een beetje uitleg over mijn beste vriend des huizes. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het langste woord dat je de bovenste rij uit een azerty toetsenbord haalt

   Het langste woord dat je met de bovenste rij letters op een AZERTY toetsenbord kunt maken is:  "topprioriteit ?".

   Als je de bovenste rij met toetsen bekijkt op je AZERTY toetsenbord, en je probeert dan "topprioriteit" te typen, dan zie je dat je daar echt alleen maar de bovenste rij toetsen voor nodig hebt. Je kan natuurlijk ook nog veel andere woorden maken, maar die zijn dan korter.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zou wel eens kunnen....

  Wie het risico op dementie zoveel mogelijk wil beperken, doet er goed aan om regelmatig van bil te gaan. Zeker op oudere leeftijd stimuleert regelmatige seks de hersenen blijkbaar meer dan pakweg kruiswoordraadsels invullen.

  Voor het onderzoek werd aan 73 vijftigplussers (waarvan 45 vrouwen en 28 mannen) gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hoe vaak seks ze hadden gehad in de twaalf maanden voorafgaande aan het onderzoek, was daarbij één van de vragen. Daarna werden ze onderworpen aan een aantal testen, gaande van geheugentesten tot oefeningen rond ruimtelijke oriëntatie en verbaal vermogen.

  37 deelnemers hadden wekelijks seks gehad, 26 maandelijks en 10 niet. Zij die regelmatig seks hadden gehad, scoorden gemiddeld twee punten meer op bepaalde taken, dan wie maandelijks seks had gehad en zelfs vier punten meer dan wie geen seks had gehad. Vooral op vlak van verbale vloeiendheid, bijvoorbeeld in één minuut zoveel mogelijk woorden opnoemen die beginnen met de letter ‘F’, heeft regelmatig seks hebben impact.

  Dopamine

  De auteurs van de studie zijn niet zeker waarom seks goed is voor de hersenen, maar ze suggereren dat de hormonen zoals dopamine en oxytocine die afgescheiden worden tijdens het vrijen, signalen doorsturen die bepaalde delen in het brein zouden “trainen”. Al is er meer en grootschaliger onderzoek nodig om dit te bevestigen.

  “Men gaat er maar al te graag vanuit dat oudere mensen geen seks meer hebben, omdat die gedachte niet aantrekkelijk is. Maar het is belangrijk dat we het taboe doorbreken en kijken naar wat voor een impact seks op latere leeftijd kan hebben. Op de hersenen, maar ook op de fysieke gezondheid.

  Terugbetaling voor ouderen die seks willen

  Goed nieuws trouwens voor de oude generatie in ons land die graag seks wil, maar fysiek niet meer in staat is om zelf op zoek te gaan naar een bed partner. Zij kunnen namelijk aankloppen bij de gespecialiseerde vzw Aditi, waar ze een gesprek met een psycholoog of seksuoloog kunnen hebben over de problemen die ze ervaren om seksueel actief te zijn. Daarna wordt samen met hen naar een praktische oplossing gezocht. Zo’n gesprek kost negentig euro, maar daar wordt sinds deze maand een stuk van terugbetaald.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen:
  een glimlach op een drukke trein,
  een zacht geschonken warme zoen,
  een lange babel op het plein.

  Het zijn de dingen die het doen:
  dat stukje steun midden de pijn,
  dat zomaar gratis zonder poen,
  dat zomaar vrienden wille zijn.

  Bron: Pr. Jan Coghe


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wist je dat Maneken Pis een zusje heeft?

  Weet je dat Manneken Pis een zusje heeft?

  Sinds 1987 heeft Manneken Pis van Brussel een zusje, Jeanneke Pis.
  Jeanneke Pis is een beeld van een plassend meisje. Het initiatief voor dit beeld kwam van lokale handelaren om meer bezoekers in hun wijk te krijgen.
  Het beeld staat in de Getrouwheidsgang (Frans: Impasse de la Fidélité), vlakbij de Grote Markt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een maand op voorhand hartinfarct herkennen

  Iedere dag krijgen  mensen een hartinfarct. Het is dus van groot belang dat je de waarschuwingssignalen van je lichaam herkent zodat je op tijd hulp kan zoeken. Roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en langdurige stress zijn een aantal factoren die het risico op een hartinfarct of hartaanval verhogen.

  Gezond leven en goed voor jezelf zorgen kan dus het risico op een hartinfarct verlagen. Maar mocht je toch getroffen worden door een hartinfarct dan begint je lichaam je een maand van te voren al te waarschuwen. Wanneer je deze aanwijzingen kent kun je op tijd hulp zoeken om erger te voorkomen! Het is dus belangrijk dat je deze waarschuwingen herkent, je kan er levens mee redden!

  Zwak gevoel – Eén van de meest voorkomende symptomen is het gevoel dat je lichaam verslapt. Je lichaam voelt zwak omdat er een ader bij je hart is verbouwd. Dit betekent een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Je spieren krijgen zo minder zuurstof wat resulteert in spierslapte en het gevaar van vaker vallen.

  Duizeligheid en zweten – Dit is ook het gevoel van een verminderde bloedcirculatie. Wanneer er minder bloed naar je hersenen wordt gepompt kan je je duizelig gaan voelen. Je lichaam kan ook klam en zweterig aanvoelen. Je hersenen hebben voldoende bloed en zuurstof nodig om je lichaam goed te laten werken.

  Druk op de borst – Wanneer je druk op je borst voelt is het altijd een goed idee om dit bij een arts te laten onderzoeken. Dit geldt al helemaal wanneer je tot een risico groep behoort. De druk op je borst zal in het geval van een aankomende hartaanval steeds meer toenemen. De druk en pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals armen, schouders en rug.

  Verkoudheid of griep – Veel mensen die ooit een hartaanval hebben gehad omschrijven griepachtige symptomen in de periode voordat de hartaanval toesloeg.

  Vermoeidheid – Voel je je vaak moe? Vermoeidheid is ook een symptoom dat er een minder goede doorbloeding van je hart is. Wanneer je hart een slechte bloedtoevoer heeft moet het harder werken om je bloed rond te blijven pompen. Dit voel je doordat je vermoeid raakt.

  Kortademigheid – Een andere waarschuwing van je lichaam is kortademigheid. Wanneer de bloedvaten vernauwen krijgen ook je longen minder bloed waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. Je hart en longen werken nauw samen. Wanneer één van de twee minder goed werkt heeft dit direct een effect op de andere.

  Wanneer je deze symptomen herkent is het slim om een arts te raadplegen. Vergeet deze belangrijke informatie niet verder te delen met je vrienden!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

  Tijdens het weekend ben ik niet online. Dan gaat mijn pctje en ook ikzelf op rust. Ik ben de hele week in de voormiddag al online en dat vind ik wel voldoende. De berichten die toch tijdens een weekend op mijn blog verschijnen zijn op voorhand gemaakt en verschijnen automatisch. 
  In het weekend hou ik me vooral bezig met m'n hobby's. Deze zijn wandelen en fietsen als de weersomstandigheden dat toelaten. Maar het kan gewoon ook zijn dat ik een dagtripje maak. 's Morgens vertrekken en 's avonds weer thuis. Kortom, vervelen doe ik me nooit en moe wordt ik ook niet van die hobby's. Heb ook nog andere habby's, maar daar vertel ik later nog wel meer over.
  Al diegenen die mijn blog bezoeken tijdens het weekend wens ik van harte een:

  Heel graag tot maandag 14 januari.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alienhaai ontdekt in Taiwan

  De lieverdjes zien er niet uit maar gaan momenteel wel vlot rond op sociale media.

  350 meter onder het wateroppervlak moesten Taiwanese onderzoekers gaan vooraleer ze hun toekomstige vangst vonden.

  Ze wisten maar liefst vijf exemplaren van de adderlantaarnhaai (ook gekend onder de naam ‘alienhaai’) te vangen. Wel heel jammer dat van de vijf exemplaren die ze wisten te vangen, geen enkel diertje nog leeft.

  De adderlantaarnhaai heeft zijn naam te danken aan de lichtgevende vlekken op zijn buik. Ook beschikt de soort over een stel ‘uitschuifbare kaken’. Die combinatie zorgt er dan weer voor dat velen hem de ‘alienhaai’ noemen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dronken man neemt taxi voor een rit van 600 km

  Dronken man maakte taxiritje van 600 km. Hij kwam in ieder geval veilig thuis.

   De rit ging vanuit Kopenhagen (Denemarken) via Göteborg (Zweden) naar Oslo (Noorwegen). 


  Een dronken man uit Noorwegen is op oudejaarsavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen in een taxi gestapt om zich naar huis te laten rijden, ongeveer 600 kilometer verderop in Oslo (Noorwegen). Eens aangekomen, kroop hij in zijn bed zonder de rekening te betalen.

  De man van rond de veertig jaar hield het nog voor middernacht voor bekeken op het oudejaarsfeestje waar hij was en ging op zoek naar een taxi. De chauffeur moest wellicht even slikken toen hij de bestemming hoorde: “Oslo, Noorwegen. Snel naar huis!” Maar hij ging akkoord, en daarop startte een rit van 600 kilometer doorheen drie landen, goed voor zo’n zes uren rijden.

  Maar na de lange en blijkbaar uitputtende reis had de dronken man bij aankomst blijkbaar alleen nog maar zin om snel zijn bed in te kruipen. De rekening van goed 18.000 Noorse kronen (ongeveer 1.860 euro) betaalde hij niet. De taxichauffeur riep daarom de politie ter plaatse, die de man aantrof in zijn bed. Hij zal de rekening alsnog gepresenteerd krijgen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. - 89,2 graden als buitentemperatuur

   -89,2 °C de laagste buitentemperatuur ooit gemeten is?

  Vostok is een Russisch weerstation op de Zuidpool. Het ligt 3488 meter (bijna 3,5 kilomter) boven zeeniveau. Tijdens de lange winters is de temperatuur gemiddeld -65 °C, terwijl in de korte zomers deze gemiddelde -30 °C is. De laagste temperatuur die ooit op aarde is waargenomen werd hier gemeten op 21 Juli 1983 en was -89,2 °C (-128,6 °F).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dankbaar

  Dankbaar

  Iets dankbaar in ontvangst nemen
  is een bevestiging van
  de waardigheid van het geven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herinnering

  Herinnering

  Ik wil iedereen er nog eens een keertje aan herinneren dat de "STILLE PAGINA" nog altijd bestaat. Velen weten wel dat dit een blog is waar men overleden bloggers een  stille groet kan brengen. Het zijn niet allemaal bloggers die je er aantreft, het kunnen ook familieleden zijn van bloggers.
  De "Stille Pagina" is niet alleen bestemd voor bloggers. Mensen die het wensen kunnen er ook een  dierbare overledene een plaatsje geven. Kortom, alle mensen die een overledene een herdinkingsplaatsje willen geven op de "Stille Pagina" kunnen dat doen. Het voordeel daarvan is, dat je de overledene altijd kan gaan begroeten, zonder dat je daarvoor naar de begraafplaats moet. Je kan het adres van de "STILLE" pagina altijd doorgeven aan familieleden, vrienden enz... Op die manier kunnen ook zij een groetje brengen aan de overledene. 
  Om zo'n herdenkingsbericht te laten plaatsen, neem je via het gastenboek contact met me op. Ik laat je dan weten welke gegevens ik nodig heb om het bericht te kunnen plaatsen. Uiteraard is deze dienst volledig gratis. 
  Je kan op het plaatje hierboven klikken op de pagina te bezoeken of op de hierna volgende link: http://blog.seniorennet.be/stille_pagina


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 januari DrieKoningen

  Op 6 januari vieren we DrieKoningen

  De drie wijzen kwamen uit een verre wereld.
  Ze hadden alle drie een ster gezien.
  Ze wisten dat die ster betekende: de nieuwe koning van de joden is geboren.
  Ze volgden daarom de ster.
  Ze moesten en zouden de nieuwe koning ontmoeten, ook al was het een verre tocht en moesten ze lang reizen.

  Ze groetten Jezus zoals je dat doet met een echte koning.
  Daarom hadden ze dure geschenken mee voor Jezus: goud, wierook en mirre:

  • Wierook staat symbool voor de goddelijkheid.
   Als men in die tijd iemand wierook cadeau gaf, betekende dat: jij staat vast en zeker dicht bij God.
  • Goud is het geschenk bij uitstek om aan een koning te geven.
   In die tijd waren het alleen koningen die goud cadeau kregen.
  • Mirre werd onder andere gebruikt als zalf.
   Mensen wreven er zich soms mee in.
   Maar die zalf werd ook gebruikt om een dood lichaam mee in te wrijven.
   Dat was zo de gewoonte in die tijd.
   Daarom kunnen we zeggen dat het geschenk ook al een beetje verwijst naar de dood van Jezus.
   De dag die we herdenken op Goede Vrijdag.


  Met deze feestdag komt ook een einde aan de kerstperiode.
  Hopelijk komen al jouw wensen voor het nieuwe jaar uit.
  Ik wens het jou alvast van harte toe!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ook schilders in huis tijdens vakantie's ?
   Het kan altijd wel eens gebeuren
  Heerlijke quality time met de kinderen in de vakantie's. Samen knutselen, samen liedjes zingen en...samen de muren bekliederen. Oeps!  Enkele tips om tekeningen van je mooi geverfde muur te verwijderen.

  Een paar trucjes om tekeningen van de muur te verwijderen:


  - Doe tandpasta op een borstel en schuur zacht over de tekening.

  - Veeg de tandpastaresten weg met een vochtige doek.

  - Maak de speciale spons nat en wrijf over de Tovergom.
  - Knijp tot er schuim ontstaat.
  - Veeg schoon met een droge doek.

  Wat is Tovergom?

  Tovergom is een sterkreinigend en natuurvriendelijk onderhoudsproduct. Reinigt zonder te krassen en is geschikt voor het reinigen van metalen als chroom, aluminium, inox, zink, koper, goud, zilver, brons en messing; glas en spiegels; kunststof, pvc en plastic; marmer, graniet, natuursteen, kalksteen, Franse steen en blauwe steen; alle vinyl-, stof- en ledersoorten en zelfs parket.

  Bron: Het Poetsbureau


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fluor

  Fluor (Waar of niet waar?)

  Fluor zit bijna in alle tandverzorgingsproducten en maakt het tandglazuur harder. Dit zal wel waar kunnen zijn.
  Maar zorg er dan wel voor dat je niet te veel fluor inslikt, want dan komt het in je lichaam terecht, waar het de plaats van andere mineralen inneemt.
  Zo verdingt een teveel aan fluor jodium, wat tot schildklierproblemen kan leiden. Fluor bemoeilijkt ook de opname vancalcium, wat broze botten en nervositeit tot gevolg heeft. Tot slot is te veel fluor ook schadelijk voor de nieren, de zenuwen en de spieren. Ook dit kan wel waar zijn.
  Is dat een reden om onze tanden niet meer te poetsen??? Absoluut niet! Als je nooit meer dan een hoeveelheid aan tandpasta ter grootte van een erwt gebruikt, kan de fluor geen schade aanrichten in ons lichaam. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vaarwel 2017 - Welkom 2018

  Vaarwel 2017 - Welkom 2018 !

  Het jaar 2017 was voor mij een heel druk jaar. Een jaar dat ik waarschijnlijk niet vlug zal vergeten omwille van de droevige gebeurtenissen, beetje tegenslag met de gezondheid en ook op familiaal vlak liep alles niet zoals verwacht. Gelukkig waren er ook mooie momenten, maar die kan ik op één hand tellen. De bezigheden die ik in 2017 had, verzettten mijn gedachten, zodat ik niet al te veel aan de trieste dingen dacht.

  Op het einde van het jaar 2017 nam ik de tijd om alles op een rijtje te zetten en om bepaalde dingen een plaats te geven. Ben al blij dat Kerstmis goed verlopen is en dat ik een goede start kon maken van het oude- naar het nieuwe jaar 2018. Zoals wellicht iedereen heb ik wensen en bepaalde voornemens gemaakt. Eigenlijk heel simpel. Leven van dag naar dag en afwachten wat erop me afkomt. Plannen maken voor de toekomst doe ik al lang niet meer omdat ik er mij door bedrogen voelde. Toch hoop ik dat het nieuwejaar beter wordt dan het voorbije jaar. Dat zal ik wel merken of ondervinden de komende 362 dagen, dit jaar nog te bieden heeft. Blij zal ik zijn dat ik dit jaar overleven mag in betere omstandigheden.

  Bedankt aan diegene die dit gelezen hebben. Vraag absoluut geen medelijden, maar gewoon vriendschap. Ik wens iedereen een heel mooi jaar 2018 en hoop dat al julle wensen in vervulling mogen gaan. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo maar een versje om het jaar mee te beginnen

  Zo maar een versje

  Gezondheid is het grootste geschenk,
  tevredenheid de grootste rijkdom,
  trouw de beste relatie.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel 2017 - Welkom 2018

  Beste vrienden en vriendinnen bloggers,

  Bij deze neem ik afscheid van het jaar 2017 en ook wel een beetje van jullie.
  Ik ga namelijk Kerst- en Nieuwjaar vieren in mijn familiekringen.
  Daar ik een tamelijke grote familie heb, wordt het een drukke periode.
  Vandaar dat ik geen tijd zal hebben om te bloggen tijdens de feestdagen.
  Ik ben weer terug op woensdag 3 januari 2018.

  Ik wens al mijn bezoekers een zalig Kerstfeest en
  een gelukkig nieuwjaar 2018.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmens zijn

  Kerstmens zijn

  Is volop leven en een en al vrede zijn.

  Is alle geweld bannen uit landen en huizen en straten en gebouwen en harten.

  Is handen reiken en inzien:
  als God het de moeite vindt om echt mens te worden... waarop wachten wij dan...

  Mensen zijn tot grootse zaken in staat... op voorwaarde dat het voor iedereen is...

  Ook jij bent van goede wil, toch?

  LEEF !


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel mensen leven maar half

  Veel mensen leven maar half,
  omdat ze zich blind staren
  op al wat negatief is en verkeerd loopt.

  Leer het goede der dingen zien,
  want "de mooiste rozenstruik heeft niet de minste doornen,
  maar de mooiste rozen".

  Wees geen verwend kind dat humeurig wordt,
  wanneer het niet alles heeft wat het wenst.

  Het geluk ligt meestal binnen handbereik
  en het is niet nodig het ver te gaan zoeken.

  Als je denkt: het leven heeft me niets te bieden,
  denk dan aan mensen,
  Al was het maar één,
  die veel van je houden.

  Bron: Valeer Deschacht

  bloemen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmis

  Kerstmis wordt elk jaar gevierd op 25 december.  Christenen in West-Europa vieren op de dag de geboorte van Jezus.
  Hij wordt de Zoon van God of Messias genoemd.
  In de oosterse christelijke kerken viert men Kerstmis dertien dagen later.
  Kerstmis is een belangrijk christelijk feest.
  Vaak zijn er op de avond voor Kerstmis (24 december) speciale vieringen in de kerk: een kerstviering of een middernachtsmis.
  Christenen hebben Kerstmis voorbereid in de advent.
  Licht en kaarsen spelen een belangrijke rol in de advent, maar ook met Kerstmis.
  Kerstmis wordt ook wel eens 'het feest van het Licht' genoemd.
  Het 'Licht' verwijst niet enkel naar de kaarsen, maar ook naar Jezus die ook wel eens 'het Licht van de wereld' wordt genoemd.

  kerststal


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje

  Vraag niet wat een ander zegt van uw doen en laten,
  Handel eerlijk en oprecht en laat eenieder praten.
  Het ware te wensen dat menige mensen
  met al hun gebreken zichzelf eerst bekeken.
  Dan zouden zij 't praten van een ander laten.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pensoioen

  Pensioen

  Al jaren is de overheid aan 't klagen over de pensioenuitkeringen. Voor de gewone burger is er niet genoeg geld in de kassa om een redelijk pensioen uit te keren. Maar ik ben er zeker van dat de mensen van de overheid niks zullen te kort komen als zij op pensioen gaan.
  Nu heb ik tijdens het nieuws wel een heel merkwaardige uitspraak hierover gehoord. Ik noem geen namen, maar die mijnheer zei hetvolgende:

  Het wordt alsmaar moeilijker om pensioenen uit te betalen. Vroeger leefden de mensen na hun 65ste jaar nog ongeveer 10 jaar lang. Heden ten dage is dat gestegen met 20 jaar en dat is een probleem.

  Krasse uitspraak als je me vraagt. Dat komt er eigenlijk op neer, dat wanneer we op pensioen zijn, we niet te lang meer zouden mogen leven. Want hoe langer we leven als gepensioneerde, des te langer pensioenen er moeten uitbetaald worden. En dat is een probleem volgens die mijnheer.

  We moeten in ons leven al hard en lang genoeg werken en als je uiteindelijk op pensioen gaat, krijg je een uitkering waarmee je amper je rekeningen kan betalen. Voor vertier en plezier hebben we dan niet genoeg geld meer over. Zelfs naar de dokter gaan wordt vaak uitgesteld. Een ziekenhuisopname kost handen vol geld en je kan dan maar beter hiervoor verzekerd zijn, tenminste als je al die sociale bijdragen nog kan betalen enz.... enz...

  Hebben mensen die altijd gewerkt hebben dan geen volwaardig pensioen verdiend? Of moeten we werken tot op het einde van onze dagen? We mogen wel belanstingen genoeg betalen. 

  Dan zegt men: Geniet maar van je pensioen!
  Dat kan alleen maar als we daarvoor genoeg centjes krijgen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescherm e schoenen tegen sneeuw en zoutkringen

  Zo bescherm je schoenen tegen sneeuw en verwijder je zoutkringen.

  schoenen  

   
   
  De hevige sneeuwval slibt niet alleen de wegen dicht, dit weer is ook een regelrechte ramp voor je schoenen. Zonder de juiste bescherming, krijg je de vlekken van sneeuw en strooizout er nooit meer uit. Onder het motto dat voorkomen beter is dan genezen, leggen we jullie haarfijn uit hoe je schoenen mooi houdt bij sneeuw.

  Je schoenen zo goed mogelijk voorbereiden op de winterse weersomstandigheden is de sleutel om ze langer mooi houden. Al moet je elke stof wel nét iets anders behandelen:

  Lederen schoenen smeer je liefst regelmatig in met schoensmeer. Het voedt de stof waardoor ze niet uitdrogen en het leder soepel blijft. Laat een kwartiertje intrekken en spuit ze daarna in met een water- en vuilafstotende spray, en dit ritueel herhaal je best wekelijks. 

  Suède is de binnenkant van leer en staat erom bekend heel gevoelig te zijn voor water en vuil. Als je kunt, draag je dan best ook geen suède als het sneeuwt of regent, al zijn er wel een aantal trucjes om suède enigszins te beschermen tegen winterse weersomstandigheden. Maak de schoenen proper met een rubberen suèdeborstel en spuit ze daarna in met een speciale suède spray. Gebruik vervolgens de zachte kant van de suèdeborstel om ze er terug als nieuw te doen uitzien. Spray tenslotte in met een water- en vuilafstotende spray en herhaal op wekelijkse basis. Vlekken kun je proberen verwijderen met een speciaal vlekschuim (dat je bij de schoenmaker koopt), waarna je het hele proces met de suèdeborstel moet herhalen.

  Nubuck wordt net als suède snel vuil, maar het fluweelachtige leder is wel makkelijker te onderhouden. Of vlekken zijn in ieder geval sneller te verwijderen. Beschermen doe je als volgt: maak de schoenen schoon met een nubuckborstel en spuit ze daarna in met een spray voor nubuck. Gebruik de zachte kant van de gom om de stof terug te doen heropleven. Ook schoenen van nubuck moet je daarna insprayen met een water- en vuilafstotende spray. Zoals bij suède kun je vlekken verwijderen met een vlekschuim. 

  Schoenen van textiel zijn het makkelijkst in onderhoud, maar meestal qua warmte dan weer niet geschikt voor sneeuw. Je beschermt ze simpelweg door ze regelmatig in te spuiten met een water- en vuilafstotende spray. Vlekken verwijder je met ossengalzeep, warm water en een sponsje. 

  Hoe verwijder je witte kringen?

  Heb je ondanks de goede zorgen toch nog last van witte kringen door strooizout en vocht? Behandel je schoenen dan zo snel mogelijk nadat je de kringen opgemerkt hebt. Door met een vochtige doek over je schoenen te gaan, zorg je ervoor dat het zout er niet verder in doordringt. Eens je thuis bent is het tijd voor het iets grovere geschut.

  Als we tante Kaat mogen geloven, krijg je witte kringen uit je schoenen door een mengsel van lauw water met witte azijn te deppen op de kringen. Het kan zijn dat je deze behandeling moet herhalen, maar doorgaans merk je al na één beurt een groot verschil.

  Zijn je schoenen echt heel nat? Laat ze drogen door er krantenpapier in te stoppen. Zet ze in ieder geval nooit vlak bij de verwarming. Het leer droogt daarvan uit, wat je schoenen in sneltempo naar de knoppen helpt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt gebeurt!

  Kleuter sluit rokende ouders buiten.

  De ouders van een 3-jarig kind in het Duitse Bremen wilden nog snel even voor het slapen gaan een sigaretje roken op het balkon. Maar het werd een angstig, langdurig nachtelijk avontuur toen de kleuter de sleutel omdraaide en de ouders buitensloot. 

  Het kind was niet van plan de twee weer binnen te laten. Uiteindelijk moesten de politie en de brandweer er aan te pas komen om de verkleumde ouders uit hun benarde positie te halen.
  De kleuter keek vol belangstelling toe hoe het een brandweerman uiteindelijke lukte via een ladderwagen en een raam binnen te komen.
  Echt waar gebeurt, maar dit gebeurde wel in 2008. Dus, beste (groot)ouders, wees op uw hoede als je een peuter in huis hebt, die absoluut tegen roken is.

  roken


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilige Kerstmis

  Veilige Kerstmis

  In deze tijd van het jaar vergt veiligheid in huis toch net dat tikkeltje extra aandacht. Elk winter opnieuw vatten er immers, ondanks alle waarschuwingen, enkele kerstbomen vuur. Laat het u niet overkomen!

  Tips voor een (brand-)veilige kerst

  Het lijkt allemaal zo evident en toch... In de drukte van de feestelijke familiebijeenkomsten durft men wel eens zondigen tegen de veiligheidsvoorschriften. Daarom zetten we ze nog eens op een rijtje.

  De kerstboom

  • Plaats de boom in de woning op een plaats waar het koel is en ver van drukke plaatsen, zeker niet in de nabijheid van deuren die naar buiten leiden.
  • Plaats bij voorkeur een echte kerstboom; indien u een kunstkerstboom koopt, verifieer dat deze niet ontvlambaar is
  • Geef regelmatig water, ook aan een kerstboom zonder wortel. De voet moet altijd vochtig zijn. Is de pot of voet moeilijk bereikbaar? Gebruik een stuk plastic buis of een stevige kartonnen binnenrol van verpakkingspapier, plaats die in de pot en giet daar het water doorheen.
  • Controleer regelmatig de naalden: zijn de naalden droog of vallen ze af, dan is er brandgevaar en moet kerstboom onmiddellijk buiten
  • Kaarsen horen niet thuis in en rond de kerstboom
  • Doof alle kaarsen en elektrische slingers bij het verlaten woning of het slapengaan
  • Verhinder dat kinderen de elektrische slingers aanraken
  • Gebruik bij voorkeur kaarsjes met batterijen
  • Gebruik geen ontvlambare decoratie

  Vuurwerk

  • Vuurwerk en alcohol zijn geen goede vrienden: zorg dat wie het vuurwerk afsteekt niet drinkt of laat de kurken pas na het vuurwerk knallen.
  • Ontsteek vuurwerk op een open en veilige plaats: dus niet bij droog hout, een gastank of op een plaats waar veel mensen samen zijn.
  • Lees eerst goed de gebruiksaanwijzing en bescherm u met een veiligheidsbril ( de meeste letsels doen zich voor aan handen en ogen ). Een correcte leverancier van vuurwerk levert gratis een veiligheidsbril.
  • Hou kinderen uit de buurt van vuurwerk
  • Niet ontploft vuurwerk mag niet terug aangestoken worden. Maak nat of bewaar in een emmer water.
  • Ga naar of er geen reglement is uitgeschreven in uw gemeente over het gebruik van vuurwerk. In sommige gemeenten of steden is er een totaal verbod.

  Fondue of gourmet

  • Gebruik bij voorkeur elektrische toestellen, maak het snoer altijd stevig vast aan de tafel poot en laat kinderen nooit alleen met dit toestel
  • Vermijd overbelasting van het elektrisch circuit door teveel aansluitingen op hetzelfde stopcontact; stekkerdozen mogen niet op elkaar worden aangesloten
  • Plaats ontvlambare en brandbare vloeistoffen op minstens 1 meter van een hittebron

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloof je in mirakels

  mirakels

  Geloof je in mirakels?
  Ze bestaan echt.
  En wat meer is,
  we kunnen ze elke dag doen.
  Het is bovendien gemakkelijk
  en het kost niets.
  Door een glimlach, een knuffel,
  een streling, een zoen.

  Wat vriendelijkheid, behulpzaamheid,
  beleefdheid, meevoelen, troost, geduld,
  Liefde kortom.

  Bron: Pol Vanhaverbeke.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sint Nicolaas

  SINT-NIKOLAAS

  Volgens de overlevering zou Sint-Nikolaas heel wat mirakelen verricht hebben. Zo redde hij niet alleen drie kinderen uit de handen van een bloeddorstige herbergier, hij zorgde er ook voor dat de drie huwbare dochters van een arme edelman, die geen geld had om ze uit te huwelijken, niet in de prostitutie belandden. Hij deed dat door, telkens wanneer een van de meisjes, de huwbare leeftijd bereikt had, een beurs met geld door het raam naar binnen te gooien, zodat ze toch een eerbaar leven konden leiden.
  Hierdoor ontpopte zich Sint-Nikolaas zich tot de patroon van de trouwlustige en jonge meisjes en bestond vroeger in sommige kerken het gebruik om op 6 december een arm meisje uit tehuwelijken en haar een bruidsschat te geven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je van kou verkouden worden?

  Kan je van kou verkouden worden?

  Veel mensen denken dat je letterlijk kou vat door tocht of winterkou, maar dat is niet waar. Een verkoudheid is een virusinfectie van de bovenste luchtwegen. Je moet op de een of andere manier incontact komen met het virus.

  Kan je van kou verkouden worden?

  Microdruppeltjes

  Verkoudheidsvirussen zijn in staat om de luchtwegen binnen te dringen. Eenmaal binnen begint de productie van nieuwe virusdeeltjes en dan word je ziek. Mensen die besmet zijn, kunnen dit weer makkelijk overbrengen naar anderen door te niezen, lachen of hoesten. Hierdoor komen namelijk kleine druppeltjes terecht in de lucht en zo in de luchtwegen van anderen. Die mensen kunnen ook weer verkouden worden en op die manier verspreidt het virus zich steeds verder.

  Maar hoe komt het dan dat er in de herfst en winter, als het kouder is, veel meer mensen verkouden en grieperig zijn? De reden is eigenlijk heel simpel: doordat er veel meer binnen gezeten wordt met de ramen dicht en de verwarming aan. Kijk bijvoorbeeld naar scholen. Kinderen spelen minder buiten. En in klaslokalen wordt veel minder geventileerd dan in het voorjaar en de zomer. Wanneer iedereen dicht op elkaar zit, is de kans dat virussen worden overgedragen veel groter.

  Vatbaarder

  Je wordt dus niet verkouden van kou, maar bent wel vatbaarder voor een infectie als je het koud hebt. Dit komt doordat je slijmvliezen bij kou slechter doorbloed worden en het natuurlijke afweersysteem daardoor minder werkt. Ook moet het lichaam bij kou harder werken om warm te blijven en daardoor is de weerstand ook niet optimaal.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas

  Sinterklaas is alweer een poosje in ' land. Alhoewel de brave man en z'n pieten het hard te verduren kregen, geven ze het toch niet op. Niet alleen omdat ze veel werk hebben, maar ook vanwege hun uiterlijke.
  Zo zouden de pieten niet zwart meer mogen zijn en mag de Sint geen kruis meer op z'n mijter dragen. Wat eeuwenlang als normaal beschouwd werd is ineens abnormaal. 
  Maar ja, buiten al die kritiek is het Sinterklaasfeest ook niet meer wat het ooit geweest is. Vroeger geloofde alle kinderen er nog echt in. Ze dachten dat hij echt bestond en vele kinderen hadden het ook niet zo op hem staan. Het speelgoed dat gebracht werd was meer dan welkom. Maar de Sint en z'n pieten waren niet zo graag gezien. Want Sinterklaas kon de kinderen het hele jaar door volgen en kijken of ze wel braaf waren geweest. Ze begrepen het niet hoe de Sint dat kon weten.
  De dag van heden geloven de allerkleinsten nog in Sinterklaas. Kinderen vanaf ongeveer 4 à 5 jaar, weten nu al maar te goed wie de man is. Alhoewel de Sint of de pieten nu ook van het vrouwelijk geslacht kunnen zijn. In ieder geval, wordt Sinterklaas nog altijd gevierd en brengt hij nog steeds speelgoed en andere geschenken. Alleen jammer dat de Sint de armste kinderen vergeet. Zijn er dergelijke kinderen die in uw buurt wonen??? Schenk ze dan het speelgoed waar uw (klein)kinderen niet meer mee spelen en dat nog in goede staat is.

  Prettig Sinterklaasfeest voor iedereen!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste zondag van de advent

  De eerste zondag van de avendstijd

  De adventstijd begint vier zondagen voor Kerst. In 2017 is dat op zondag 3 december. De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. Omdat het Latijnse woord voor 'komst' of 'het komen' 'adventus' is, worden de vier weken voor Kerst 'Advent' genoemd.

  advent  Adventus
  Het woord 'advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe. De Advent heeft in de liturgie een dubbel karakter: Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden.

  Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

  Vier zondagen
  De Advent omvat ongeveer vier weken. De Advent begint op zondag vier weken voor Kerstmis, dus de zondag tussen 26 november en 4 december. De zondagen van deze tijd heten 1e, 2e, 3e, 4e zondag van de Advent. De Advent telt altijd vier zondagen, terwijl het totaal aantal weekdagen kan varieëren van 22 tot 27.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogels voederen

  Het vriest (nog) geen stenen uit de grond. En toch is het een goed idee om nu al je tuinvogels te beginnen voederen. In de periode voor de winter stippelen vogels namelijk routes uit om zo efficiënt mogelijk voedsel te verzamelen. Wie er op tijd bij is, heeft deze winter gegarandeerd meer vogels op de voederplank.

  Wordt er regelmatig gevoederd in een tuin? Is er voedzaam eten dat makkelijk bereikbaar is? Ligt er geen kat op de loer? Zijn er goede vluchtroutes voor het geval er een Sperwer opduikt? Het is cruciale informatie die voor vogels het verschil kan betekenen tussen leven en dood.

  Vanaf de herfst, wanneer het flink kouder wordt, de bessen op geraken en insecten in de grond kruipen, beginnen tuinvogels aan de verkenning van hun ideale winterparcours. Dat vaste parcours bevat vaste toplocaties waar ze zeker zijn van voedsel en veiligheid. Dat is cruciaal, want de winter kan soms ongenadig hard en onverwacht toeslaan. Vogels die pas na de winterprik beginnen zoeken, zijn er dikwijls aan voor de moeite. De dagen zijn korter, terwijl een afgekoeld lijf net meer voedsel nodig heeft.

  Appels en zaden
  Wie komende winter veel vogels op z'n plank wil, schiet dus maar beter in actie. Enkele tips: momenteel worden er in ons land veel lijsters gemeld. Wie bessen in de tuin heeft, zal dat al gemerkt hebben. Die lijsters kan je naar je tuin loodsen door extra fruit (appels) te voorzien. Ook vinkachtigen zijn er dit jaar overvloedig. Die kan je dan weer aantrekken met zaden en zonnebloempitten. En dan zijn er natuurlijk de klassieke vetbollen voor mezen.

  In elk geval is zorgen voor variatie een goed idee. Kleine voederplaatsen op verschillende plaatsen in de tuin werken doorgaans trouwens beter dan één grote. Zo krijgen de verschillende soorten de kans op verschillende plaatsen te eten en wordt het voor grotere vogels als duiven moeilijker om zich meester te maken van de hele voedertafel.

  Waarom is voederen belangrijk?
  Volgens de wetten van de biologie hoef je vogels niet bij te voederen. Toch zijn er een aantal redenen waarom we adviseren om dat toch te doen. Vogels verteren bij strenge vorst snel hun vetreserves om een hoge lichaamstemperatuur van om en bij de 40° celsius te behouden. Een Winterkoninkje kan in een koude winternacht wel 10% van zijn lichaamsgewicht verliezen. Bovendien is het natuurlijke voedselaanbod van vogels in ons land de voorbije decennia sterk afgenomen door verstedelijking, industrialisering en intensivering van de landbouw. Daardoor zijn ze aangewezen op onze hulp.

  Schouwspel
  Niet alleen help je de vogels om barre tijden door te komen, je krijgt er een schitterend schouwspel voor terug. Vogels die vaak verscholen blijven of in een flits voorbijvliegen, laten zich nu gemakkelijk bekijken.


  Bron: Vogelliefhebber-NaTuurpunt


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stilziiten

  Stilzitten is niet goed!

  Wie de hele dag stilzit loopt meer risico op kanker, hartziekten, diabetes, depressie en een vroegtijdige dood.
  Het is aangeraden om regelmatig (om de 30 minuten) even op te staan en de benen te strekken.
  Zo kun je in plaats van zittend ook staand telefoneren. De vuilbak een beetje verder van je bureau zetten, zodat je ernaartoe moet lopen om er iets in te gooien, helpt ook al. Moeten we ons hierver zorgen maken? NEEN, maar alle beetjes helpen wel. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook is goed voor 61 verschillende ziektes
  Enkel en alleen met knoflook kun je 61 verschillende ziektes genezen. Dat komt onder meer omdat het parasieten elimineert en de groei van schimmels, gisten zoals candida albicans en andere organismen vertraagt.

  knoflook

  Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, infectieziektes (griep, keelontsteking, verkoudheid, tandvlees- of dikkedarmontsteking, cholera, dyenterie...), wonden, abscessen en tumoren: er zijn maar weinig aandoeningen waar knoflook geen positief effect op lijkt te hebben. De krachtige antibacterie werking werd al in 1858 vastgesteld door Louis Pasteur, nadat hij knoflook in een petrischaaltje deed en merkte dat de omringende bacteriën werden verwoest.

  Om van een teentje knoflook een krachtig natuurlijk antibioticum te maken, moet je wel wat geduld hebben. Pas wanneer je je versgeperste knoflook vijf minuten laat liggen, wordt er een enzym geactiveerd dat het zwavelhoudende alliine in de knoflook omzet in het krachtige allicine.

  Natuurlijke aspirine

  Knoflook wordt al eeuwen aangeraden als geneeskrachtig middel. De slaven in het oude Egypte moesten het verplicht eten voor hun gezondheid. Het gaf hen het uithoudingsvermogen dat ze nodig hadden om de piramides te bouwen. Maar er is meer.Als je graag op een natuurlijke manier je bloeddruk wilt verlagen, dan is het eten van veel knoflook een natuurlijke methode. Net zoals een aspirientje verdunt het je bloed en zorgt het ervoor dat het sneller door je bloedvaten stroomt. Hierdoor worden er meer voedingsstoffen en zuurstof bij de cellen afgeleverd. Het heeft ook een bloedzuiverend effect, wat betekent dat je lever het wat rustiger krijgt als je look door je eten mengt.

  Daarnaast is het een verrassende mooimaker. Als je je huid graag jong en in conditie wilt houden, ondersteun je die het best van binnenuit met onder meer knoflook. Het zwavel dat in knoflook zit, heeft namelijk een verstevigende werking.

  Heet, heter, heetst

  Knoflook is ook een must wanneer de temperaturen zakken, omdat je het er lekker warm van krijgt - net zoals gember, zwarte peper en ui trouwens. Doe het dus zeker in je wintersoepen en stoofpotjes. Wist je trouwens dat het een goede reputatie heeft als afrodisiacum? Dat laatste werkt natuurlijk alleen als je niet met een lookadem zit. Een vroegere collega van mij was een grote fan van cremekaas met look, en dat ruik je. Omdat ik voor geen goud dezelfde geur wilde verspreiden, heb ik look jarenlang gemeden. Gelukkig kun je er iets aan doen. Bijt na je scampia's met knoflook in een schijfje citroen of limoen, kauw op wat peterselie, basilicum of muntblaadjes, sip van een kop groene thee of pepermuntthee, of eet een appel. De polyfenolen in deze groente- en fruitsoorten neutraliseren de zwavel die knoflook zo adembenemend maakt.

  KOOKTIP

  Wanneer je knoflook eventjes opwarmt, wordt het zachter van smaak. Als je alle voedingsstoffen in je knoflook wilt bewaren, voeg je die wel het best een minuutje voor je je kookpot van het vuur haalt toe.

  Wil je rauwe look onder je hummus mengen of in je olijfdip verwerken? Haal er dan de groene kern uit. Zo wordt de looksmaak niet te overheersend.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Senioren

  Onze Senioren

  Ze zeggen dat je de oude dag als de "gouden" leeftijd beschouwen mag. Maar af en toe twijfel ik daar toch wel aan, als ik 's avonds weer moe naar bed ben gegaan met mijn oren in de la, mijn tanden in een glas en mijn ogen op tafel, toen ik uitgelezen was.
  En voordat ik inslaap, denk ik dan: "zit er nog iets los dat ik wegleggen kan?", terwijl het mij zo slecht nog niet zit, want ik ben voor mijn leeftijd nog tamelijk fit.
  Elke morgen stof ik mijn hersens wat af en ben blij met de dag die God me weer gaf. 
  Dan haal ik de krant en lees na mijn bad de overlijdensberichten in het ochtendblad. Als mijn naam er niet bij staat, weet ik dat ik nog leef. Het was dus de bedoeling dat ik nog wat bleef.
  Ik geloof dat er toch iets heilzaams in zit, want ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk fit.
  Wat is van dit alles tot slot de moraal die te leren valt uit dit goedmoedig verhaal? Voor elk die het ouder zijn glimlachend draagt, als een ander je weer eens "hoe maak je het?" vraggt. Is het beter te zeggen dat het best met je gaat dan die lui te vertellen hoe het echt met je staat!

  Verhaal van: Frans Reekmans uit Diepenbeek. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De meeste vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen

   De meeste vrouwen hebben het vaak kouder dan mannen.

  Behalve dat het heel romatisch is om te zeggen dat je het koud hebt, zodat je vriend even z'n arm om je heen kan leggen, is het ook wetenschappelijk bewezen dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. Bij vrouwen vloeit er minder bloed naar de uiteinden van het lichaam dan bij mannen. Maar er zijn nog meer redenen.

  Zowel mannen als vrouwen hebben het moeilijk met lage temperaturen. Volgens professor menselijke fysiologie Mike Tipton van de universiteit van Portmouth komt dat doordat de mens ontstaan is in warme streken.

  Later heeft hij zich moeten aanpassen aan lagere temperaturen. Maar van nature hebben we dus liever hoge temperaturen. Toch is het opvallend dat mannen minder problemen hebben met de kou dan vrouwen.

  Tipton onderzocht het fenomeen en kwam tot de conclusie dat vrouwen het wel degelijk kouder hebben dan mannen. Vreemd genoeg komt dat deels doordat vrouwen efficiënter omgaan met de warmte die ze produceren.

  Omdat het vet bij vrouwen beter verdeeld is over het lichaam dan bij mannen, zijn vrouwen beter in staat om het bloed naar de belangrijkste organen te laten stromen. Handig zou je denken, maar daardoor stroomt er bij vrouwen ook wel minder bloed naar de handen en voeten. En zo krijgen vrouwen het koud.

  Dat is niet de enige oorzaak. Ook hormonen spelen een rol. Tijdens de menstruatiecyclus verandert de temperatuur van vrouwen. In de fase na de eisprong kan dat al snel een verschil maken van 1 graad Celsius.

  Overigens heeft ook onze slaap een invloed op onze temperatuur. Nachts daalt onze lichaamstemperatuur, zowel van mannen als van vrouwen. Bij vrouwen gebeurt dat sneller en nadrukkelijker.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo worden je fietstochtjes een succes

  Fietsen met succes!

  bericht

  Kwam jij al eens thuis en dacht je: ˜Deze keer was ik beter thuis gebleven. Met deze tips worden jouw ritjes keer op keer een plezier.


  1. Je fiets

  Check voor je vertrekt nog eens de staat van je tweewieler. De juiste bandenspanning, goede remmen, goed geoliede ketting en werkende lichten: ze zijn essentieel. Voorzie ook een kleine reparatiekit. Handig bij pech onderweg.


  2. Het weerbericht

  Echte fietsers laten zich niet afschrikken door een regendruppel. Toch is het wijs te weten welk weer je kan verwachten. Al is het maar om de geschikte kledij aan te trekken. Eventuele stops kan je incalculeren volgens de kans op neerslag.


  3. Het parcours

  Een goede planning is belangrijk. Dit gezegd zijnde, plan vooraf het aantal kilometers. En houd rekening met wat jij wil: enkel fietsen, iets bezoeken of onderweg iets lekkers eten. O, en kijk ook eens na of je parours over verharde of ook over onverharde wegen gaat.

  Goed voorbereid? Vertek dan maar!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Den grootten oorlog 1418

  Tankslag bij Cambrai

  Tijdens de tankslag bij Cambrai op 20 november 1917, in het noorden van Frankrijk werden voor het eerst op grote schaal en met succes tanks ingezet, een jaar na hun mislukte debiit in Fiers aan de Somme in september 1916.
  Het superwapen warvan opperbevelhebber Haig toen had gedacht dat het de oorlog vroegtijdig zou beëindigen, werd sindsdien beschoouwd als onvalmaakt en onbetrouwbaar.
  Ook de Duitsers keken neer op dat mechanische monster op het slagveld. De Britten daarentegen waren er van overtuigd dat tanks meer succes zouden hebben als ze konden worden ingezet op een vastere ondergrond.
  De aanval werd ingezet met 476 Mark IV-tanks over een 8 km breed front,vergezeld van zes infanterie- en twee cavaleriedivisies en 1000 stukken geschut.
  Nauwelijks een paar uur later waren de lichtbewapende Duitsers 6 km teruggedreven naar Cambrai en werd de Siegfriedline voor het eerst in de orrlog doorbroken. Er werden 10.000 Duitse soldaten krijgsgevangen genomen en 123 kanonnen en 281 michinegeweren veroverd.
  Jammer genoeg kregen de Britten de volgende dagen te weinig ondersteuning en bleef de kans om definitief door te breken onbenut. Een week later was het gebied weer in Duitse handen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.boekenwinkel

  boekenwinkel

  Boekenwinkel

  Een boekenwinkel is een van de weinige bewijzen
  die we nodig hebben ven het feit
  dat mensen nadenken.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tegenslagen

  Tegenslagen

  Als je tegenslagen je verdrietig maken,
  dan mag je niet vergeten dat ieder mens
  harde situarties te verwerken krijgt
  en ook voor jou ie het leven veel te kort
  om jezelf ook maar één uur te beklagen.

  Als kwetsende kritiek je neerslachtig maakt,
  mag je niet vergeten
  dat geen klacht ter wereld zal verhinderen
  dat iedereen over iedereen iets weet
  en dat het na het sterkste applaus
  vorr jou straks ook weer stil wordt.

  Bron: Valeer Deschacht


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verhoogt eten opwarmen in de microgolf het risico op kanker?

  Verhoogt eten opwarmen in de microgolf het risico op kanker?

  voedselbakjes

  Het lijkt tegenwoordig wel alsof je van alles kanker krijgt. Vlees eten, alcohol drinken, zonnen op vakantie en ook van eten in de microgolf opwarmen wordt vaak gezegd dat het de kans op kanker verhoogt. Maar klopt dat ook?
  Zonder een microgolfoven is een keuken niet meer compleet anno nu. Dat bewijst het feit dat meer dan 70% van de Vlaamse gezinnen over een magnetron beschikt. Maar hoewel het uiterst handig is om eten in op te warmen, of zelfs cakes of pizza te maken zoals wij hier al uitprobeerden, bestaat er ook veel argwaan over eten opwarmen in de micro. De stralen zouden namelijk het risico op kanker verhogen.  Alleen bestaat er geen enkel wetenschappelijk bewijs voor die stelling, integendeel zelfs.
  Er zijn verschillende onderzoeken gepubliceerd die opwarmen in de microgolfoven vergeleken met de traditionele manier van opwarmen. De conclusies waren altijd unaniem hetzelfde: eten in microgolven klaarmaken houdt geen groter risico in.

  Plastic

  Een microgolf werk namelijk op elektromagnetische straling en niet op radioactiviteit zoals vaak gedacht wordt. Radioactiviteit wordt wel degelijk aan kanker gelinkt, elektromagnetische straling niet. Maar wat wél risico inhoudt, is het potje waarin je eten opwarmt. “Als je plastic opwarmt, kan dat gevaarlijke stoffen doen vrijkomen. In plastic zitten bijvoorbeeld ftalaten, industriële chemische stoffen die worden toegevoegd om kunstmateriaal flexibeler te maken. Door het opwarmingsproces kunnen die vrijkomen en zo in je eten terecht komen, wat gezondheidsproblemen kan veroorzaken.  Ftalaten worden onder meer gelinkt aan borstkanker, maar ook diabetes, haarverlies, een hoge bloeddruk en zelfs slaapproblemen. Door plastic potjes in de afwasmachine te wassen, verhoog je de kans dat schadelijke chemicaliën vrijkomen nog meer. Eten opwarmen in de microgolf is op zich dus niet schadelijk, maar schep het op een bord of gebruik glazen potjes.

  Haalt opwarmen in de microgolf voedingstoffen weg?

  Nog zoiets waar vaak voor gewaarschuwd wordt, is dat eten opwarmen in de microgolfoven belangrijke voedingstoffen uit eten weghaalt. Maar ook dat blijkt volgens talloze onderzoeken niet te kloppen. Groenten koken of stomen, haalt zelfs meer voedingstoffen weg dan opwarmen in de magnetron. In water lossen namelijk sommige nutriënten op als sneeuw voor de zon. Het is tenslotte wel belangrijk om voeding niet te lang en op een te hoge temperatuur op te warmen, anders verlies je alsnog voedingstoffen. Zoek dus altijd op voorhand even de instructies op.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Sint - Maarten

  Sint-Maarten

  Sint-Maarten was de patroon van heel wat bevolkingsgroepen, zoals de ridders, soldaten, schutters, hoef- en wapensmeden en dit omwille van zijn connecties met het soldatenleven.
  De kleermakers en de wevers kozen hem tot patroon vanwege de mantel die hij doormidden had gesneden en aan een bedelaar gegeven.
  Om diezelfde reden werd hij ook patroon van de armen en de bedelaars. Omdat hij op een bepaald ogenblik uit Poitiers moest wegvluchten om niet in handen te vallen van de ketterse arianen, werd hij tot slot ook verkozen tot patroon van de vluchtelingen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 1917

  Boomskeletten kreunen bijna menselijk
  in schemering van troostloze dagen
  die over 't overstrromde land vervagen
  in kruiddamp van mistgordijnen.
  Omdat landen
  hun vermeende recht betwisten
  moeten mensen hier de wapens richten
  op wie zij eens als vriend erkenden!
  En in 't late uur sterft ook de zon
  haar bloed een stroom
  van kim tot jil een eerbetoon
  aan elke stille droom
  die pas begon
  en hier zijn einde vond...

  Bron: Emmy Swerts


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Laat je niet vangen door misbruik of phishing

  De ene keer proberen cybercriminelen je op te lichten via telefoon, de andere keer via e-mail. Je kunt bijvoorbeeld een e-mail ontvangen van een zogenaamde Nigeriaanse prins die zijn fortuin met je wilt delen. We ontvangen regelmatig berichten dat consumenten worden opgebeld door oplichters die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Let op: het gaat hier in alle gevallen om zogenaamde phishing-aanvallen, waarbij criminelen privacygevoelige informatie proberen te stelen. Microsoft zal zelf nooit ongevraagd bellen naar consumenten. Ben jij telefonisch of via e-mail benaderd door oplichters? Neem dan direct maatregelen.

  Laat je niet vangen! 5 tips tegen misbruik of phishing
  © Pulse Laat je niet vangen! 5 tips tegen misbruik of phishing

  1. Vertrouw geen ongevraagde telefoontjes

  Cybercriminelen versturen frauduleuze e-mailberichten en zetten valse websites op. Maar ze kunnen je ook opbellen en beweren dat ze van Microsoft zijn. De gouden regel: wij of onze partners zullen je nooit bellen en kosten in rekening brengen voor het oplossen van computerproblemen. Als je dus zo’n telefoontje krijgt, wees dan meteen op je hoede. De oplichters bieden je zogezegd hulp aan bij het oplossen van je computerproblemen of ze maken je wijs dat ze van het hoofdkantoor van Windows of Microsoft zijn. De bedriegers vragen vervolgens je toestemming om je computer over te nemen en voor dat je het weet wissen zij al je bestanden op je computer, waarvoor ze nadien geld vragen om die terug op je computer te krijgen.

  2. Herken een phishingbericht of misleidende e-mail

  Een phishingbericht of misleidende e-mail is vaak te herkennen aan een aantal factoren:

  • Er wordt een iets te mooi aanbod voorgesteld.
  • Je wordt gevraagd om je privéof accountgegevens op te sturen.
  • Er staan spelfouten in het bericht.
  • Het e-mailadres heeft een buitenlandse domeinnaam zoals someone@example.uk.com.

  3. Verwijder verdachte mails en ga er niet op inq

  Phishingberichten proberen via een e-mail jouw persoonlijke gegevens of geld te verkrijgen. Reageer nooit op e-mails die je vragen privé- of accountgegevens op te sturen. Klik in e-mails die je niet vertrouwt nooit op een link die je zogezegd naar de website van een bedrijf brengt. Die website kan vervalst zijn. Open ook nooit een bijlage bij een verdacht uitziende mail. Als de e-mail van een bedrijf afkomstig lijkt, neem dan telefonisch of online contact op met dat bedrijf om te controleren of die e-mail ook echt van hen afkomstig is.

  4. Meld misbruik

  Ook door phishingberichten of ongevraagde e-mail te melden, help je  bij het blokkeren van spammers. En je hoeft er niet veel voor te doen! Als je een Hotmail of Outlook e-mailadres hebt, ga dan naar Outlook.com, klik op de pijl naast Ongewenst en kies Phishingbericht. Zo wordt de misleidende e-mail bij ons gemeld. Word je opgebeld door iemand die beweert van Microsoft te zijn, noteer de informatie van de beller. Meld dit onmiddellijk aan de politie en dien klacht in bij Federal Crime Unit.

  5. Beveilig je computer

  Werd je telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als medewerker van Microsoft, en heb je gevoelige informatie afgegeven? Of denk je dat je mogelijk schadelijke software hebt geinstalleerd of phishers toegang hebt gegeven tot je computer? Neem dan direct de volgende maatregelen:

  • Wijzig alle mogelijke wachtwoorden: je computer, je e-mailaccount, je internetbankieren, je creditcards, je sociale media en meer. Bij voorkeur vanaf een andere computer.
  • Download en installeer Microsoft Safety Scanner gratis op je computer en voer een scan uit op schadelijke software.
  • Gebruik antivirus-software. Heb je Windows 7, download dan Microsoft Security Essentials. Heb je Windows 8.1 of Windows 10, dan is er automatisch een gratis virusscanner, Windows Defender, geinstalleerd.

  Wie problemen ondervindt kan altijd bij de Microsoft helpdesk terecht. Je kan hen van maandag tot vrijdag bereiken tussen 8:00 en 18:00 op het nummer: +32 2 503 31


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parijs opent zijn eerste nudistenrestaurant

  In Frankrijk kan je al naar hartenlust de nudist uithangen, met menig strand, camping en zwembad tot je beschikking. Nu is er ook een nieuw restaurant in Parijs waar je zonder blikken of blozen in je adamskostuum mag tafelen. Het restaurant met de toepasselijke naam O’Naturel is sinds vrijdag open. Er is plaats voor veertig naakte gasten, met maaltijden vanaf dertig euro. Bij de binnenkomst worden de klanten gevraagd om hun kleren achter te laten in de vestiaire en gezellig plaats te nemen.

  Geen pottekijkers

  Geïnteresseerden met een hongerige maag moeten zich geen zorgen maken, want pottenkijkers worden koste wat het kost vermeden. Zo blokkeren ze het zicht vanuit de straat, zodat gasten in alle rust aan tafel kunnen schuiven. Wie te benieuwd is, zal zelf uit de kleren moeten gaan.

  Naakt dineren

  Hoewel het valt af te wachten of Parijzenaars staan te springen om naakt te dineren, vielen eerdere initiatieven in bijvoorbeeld Londen al in de smaak. Dat 2,6 miljoen mensen in Frankrijk een regelmatige gewoonte maken van nudisme, kan ook al helpen. Naakt op restaurant gaan, kan een leuk uitje zijn met je partner. Voor een etentje met je schoonouders kies je misschien best tocht een andere plek. Of het eten beter smaakt als je naakt eet, daar twijfel ik sterk aan. Nudisten denken er blijkbaar anders over.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het leven is...

  Het leven is...

  Het mensenleven is als een trein:
  Hij komt eraan,
  hij raast voorbij,
  lang of kort, maar één geheel.
  Dan verdwijnt hij in de verte,
  weg, af, voltooid.
  Ik weet, hij is voorbij,
  ik zie hem niet meer,
  maar hij is er nog steeds.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dolfijnen en walvissen slapen met n oog open

  Dolfijnen en walvissen slapen met één oog open

  Dolfijnen en walvissen zijn zoogdieren. Ze zijn dus warmbloedig en om goed te functioneren moeten ze slapen. Het probleem is de omgeving waarin ze leven. De zoogdieren die op het land leven ademen zonder erbij na te denken. Het lichaam ademt automatisch. Dit zijn 'onbewuste' ademers.

  Dolfijnen en walvissen leven in het water en kunnen vrij lang onder water doorbrengen (soms 30 minuten of zelfs nog langer). Zij moeten dus naar de oppervlakte gaan om te kunnen ademen. Zij zijn dan ook 'bewuste' ademers.

  Dit veroorzaakt dus een probleem wat slapen betreft. Korte periodes slapen is geen optie vanwege het risico dat ze te lang zouden slapen. De oplossing voor hen is dan ook dat ze één hersenhelft tegelijk 'uitgeschakelen'. Er slaapt dus maar één hersenhelft tegelijk. De ander kan dan gewoon in de gaten houden of er geademd moet worden en daar op in spelen. Dolfijnen en walvissen zijn dus altijd minimaal voor de helft wakker.  walvis staart


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Allerzielen

  In het timbre van de dagen
  die vervlakken en vervagen
  op het ritme van de tijd
  dans de salsa, heb geen spijt
  van het niet geleefde leven
  we zijn hier alleen maar voor even
  op dit komisch punt aanbeland
  op de blauwe planeet gestrand
  net een universeel gegeven
  gewond, ofniet, verder leven
  met een ticket retour
  ligt ons sterven op de loer
  bij het vallen worden we opgeraapt
  als dode bladeren bijeengeschraapt
  onze laatste adem verspild
  ons zwijgen voor eeuwig verstild.

  Bron: Tine Hermans 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Allerheiligen

  Allerheiligenmens zijn

  Is volop leven en nooit vergeten wie ons voorgingen.
  Is zich laten inspireren en aanvuren door alle geliefden en heiligen en helden die echt "mens" waren.
  Zij begrepen wat betekent om "Gods werk op aarde te voltooien".
  En nu is het aan ons...
  Hun werk verderzetten
  en handen reikeN
  over de dood heen.
  De liefde doorgeven
  omdat niemand verloren gaat.
  DOORGEVEN!

  Bron: Pr. Filip Vanbiesen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Winden waaien over de vlakte

  Herfstgedicht 

  Gerelateerde afbeelding


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Aan de Powerpoint makers

  Berichtje voor Powerpointmakers

  Regelmatig krijg ik uitnodigingen via mijn gastenboek of mail om naar Powerpoints te kijken. Hoe graag ik dat ook zou willen doen, moet ik eerlijkshalve bekennen dat ik daarvoor geen tijd heb.
  Soms gebeurt het wel eens dat ik toch Powerpoints bekijk, maar daar blijft het dan bij. Ik reageer dus zelden na het bekijken van zo'n Powerpoint. Hoe mooi ze ook zijn, momenteel heb ik te weinig tijd om een uitgebreide reactie te schrijven aan de maker. Als ik later wat meer tijd zal hebben kan ik dat zeker wel doen.
  Ik hoop dat de Powerpointmakers niet boos op me zullen zijn en dat ze niet gaan wegblijven op mijn blog. Dat zou ik jammer vinden. Weet wel dat het mogelijk is dat ik de powerpoint heb bekeken maar er gewoon niet op reageer.
  Ik dank jullie voor het begrip dat jullie hiervoor wel of niet zullen hebben. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Opwarming van de aarde erger dan gedacht
   Opwarming van de aarde erger dan gedacht!

  Volgens een nieuwe studie is de opwarming van de aarde wellicht veel erger dan we totnogtoe dachten. Wetenschappers ontdekten dat zeetemperaturen jarenlang fout werden gelezen, wat betekent dat de klimaatverandering veel sneller gaat dan voordien gedacht.

  De nieuwe studie stelt dat de methodologie die wetenschappers gebruikten om de zeetemperatuur door de eeuwen heen te begrijpen op een vergissing berust. Ons begrip van de klimaatverandering zou daardoor fundamenteel fout zijn.

  Kouder dan gedacht

  Het nieuwe onderzoek stelt dat de oceanen honderden miljoenen jaren geleden veel kouder waren dan gedacht. Als dit klopt, betekent dit dat de opwarming van de aarde die we momenteel meemaken de ergste is van de voorbije 100 miljoen jaar en dus veel erger dan voordien werd becijferd.

  Tot nog toe meenden wetenschappers dat de temperaturen van de diepzee en het oppervlak van de polaire oceaan 100 miljoen jaar geleden zo'n 15 graden hoger lagen dan vandaag. Maar in werkelijkheid bleven die temperaturen al die tijd relatief stabiel, wat de opwarming vandaag nog alarmerender maakt.

  Sleutelrol

  “Als we het bij het rechte eind hebben, ondermijnt onze studie decennia van klimaatonderzoekâ€, stelt Anders Meibom, hoofd van het Labo voor Biologische Geochemie aan de universiteit van Lausanne. Oceanen bedekken 70% van onze planeet en spelen een sleutelrol in het klimaat op aarde. De mate waarin hun temperaturen hebben gevarieerd is cruciaal om te begrijpen hoe ze zich gedragen en de gevolgen van de huidige klimaatverandering te voorspellen.

  De vorsers menen dat wetenschappers belangrijke processen over het hoofd hebben gezien toen ze de temperatuur van de oceanen miljoenen jaren geleden berekenden. Daardoor dachten ze dat het zeewater warmer was dan in werkelijkheid het geval was.

  Bron: Het Laatste nieuws


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vergeet jullie klokjes niet over te schakelen naar het winteruur

  Zondag 29 oktober moeten we de klok een uurtje terugdraaien. 3 uur wordt 2 uur. 
  Vervelende klus en niet goed voor onze gezondheid. Maar misschien is het wel de laatste keer dat we dit moeten doen. Men heeft eindelijk ingezien dat het qua energiebesparingen niet veel uithaalt. In deze moderne tijden wordt er gebruik gemaakt van besparende energietechnieken. Als de ganse Europese Unie het daarover eens kan worden hoeven we ons niet meer bezig te houden met het zomer- en winteruur. Laat het ons hopen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Haver

  Haver

  Haver, een bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten, is belangrijk voor een goede gezondheid, want ze bevat bétaglucanen, oplosbare voedingsvezels die de LDL-cholesterol -in het bloed verlagen.
  Hver is goed voor de darmflora en bevordert de activiteit van de cellen, wat het immuunsysteem te goede komt.
  Haver wordt dan ook de in de voedselketen zeer veel gebruikt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Telenet werkt in onze straat

  OPGELET!

  Mijn internet operator gaat vanaf maandag 23 oktober tot en met 26 oktober, werken uitvoeren in mijn straat.
  Op maandag 23 oktober zijn mijn telenet-diensten NIET BESCHIKBAAR tuusen 7u30 en 18u. Ik zal die dag dan zeker niet op internet kunnen.
  Vanaf dinsdag 24 oktober wordt er nog verder gewerkt en dan kunnen er onderbrekingen voordoen. Daarmee is een vlot verloop van mijn internet niet gegearandeerd. Deze werken duren tot donderdag 26 oktober tot 18u. 
  Neem het mij dus niet kwalijk als ik geen tegenbezoekje  kan brengen door deze omstandigheden. Ik kan vanaf vrijdag waarschijnlijk zonder problemen weer gebruik maken van mijn telenet-diensten. 

  Bedankt voor uw aandacht en tot zo snel mogelijk!


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.

  Ik heb ook weer recent een Facebookpagina. Klik op bovenstaande button.

  Je kan me ook vinden op twitter.


  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.  Kerstawards

  Deze awards bliven op mijn blog staat tot na kerstmis. Eind januari 2019 worden ze verwijderd. De awards zijn aanklikbaar.  Nikki  Diana  Eddy  Liliane  Roosje  Christiane


  Claire  Ria  Ella  Brigitte
  Charlotte


  Klaas & Marian  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!