NIEUW: Blog reclamevrij maken?

Ik schrijf hier over allerlei dingen. Dat kunnen interessante schrijfsels zijn, maar ook vrije meningsuitingen die over van alles kunnen gaan. Bezoekers kunnen er desgewenst op reageren.

We zijn de 08de week van 2018

free hits

Springkasteel huren? Woon je in de provincie Antwerpen? Klik dan op bovenstaande button om op de website te gaan kijken. Daar vind je alle info. Reserveer tijdig wanneer je een springkasteel wil huren.

Als er hoop is

Als er hoop is:
voor deze wereld, dan ligt die in kleine gebaren van menselijke vriendelijkheid.

bedankt voor je vriendschap

Op het pad der vriendschap bloeien de mooiste bloemen. Ze heten verdraagzaamheid, eerlijkheid, hulpvaardigheid en vertrouwen.

Gedachten

Waak over je gedachten,
ze worden je daden,
waak over je daden,
ze worden je karakter,
waak over je karakter,
het wordt je toekomst.

Als je je geen dwaasheid
kunt herinneren
die je uit liefde hebt gedaan,
dan heb je nooit echt liefgehad.

Muzieknoten

Mensen kun je vergelijken met muzieknoten. Als ze eenmaal op elkaar zijn afgestemd, vormen ze een prachtig orkest.

Archief per maand
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017

  Brabbeliaans

  Op zoek naar een springkasteel voor een feestje, klik dan op de bovenstaande link. Daar vind u alle informatie.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schattigste kat ter wereld is de dodelijkse ter wereld

  Dit schattig katje is het dodelijkste katje ter wereld.

    Ze worden amper 50 cm lang, wegen niet veel meer dan een zak suiker en je zou ze zo willen knuffelen. En toch is de zwartvoetkat de dodelijkste katachtige ter wereld.

  Vergeet tijgers en leeuwen, het is de zwartvoetkat die de titel ‘dodelijkste kat ter wereld’ verdient. Het dier is de kleinste kattensoort in Afrika (met een lengte van amper 27 tot 50 cm inclusief staart), maar trekt er toch iedere nacht op uit om te jagen. Daarbij azen ze vooral op kleine knaagdieren, maar ook vogels, spinnen en hagedissen. En maar liefst 60 procent van hun aanvallen leiden ook effectief tot een prooi: de beste cijfers van alle katachtigen. Niet slecht voor een dier dat meestal in je handpalm past. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Boomklever

  Boomklever (Sitta europeae)

  De boomklever is een echte bosvogel. Hij klautert schokkerig maar behendig alle richtingen uit op boomstammen, ook ondersteboven.

  Hoe kan je de boomklever herkennen?

  • compact, halsloos, met korte, recht afgesneden staart en forse, spitse snavel
  • blauwgrijze bovendelen en oranjebruine flanken en onderdelen
  • opvallende zwarte oogstreep die de blauwgrijze kruin scheidt van witte kin en keel
  • roestbruine buik
  Wat eet de boomklever?

  De boomklever eet vooral ongewervelden (insectenlarven, oorwormen, kevers, spinnen). Het dieet wordt in de herfst en de winter in belangrijke mate aangevuld met zaden en noten (vooral beuk- en hazelnoot). Soms voedt de boomklever zich ook met het sap van es, esdoorn, populier en berk.

  Waar leeft de boomklever?

  • De boomklever komt vooral voor in oude loofbossen. Ook parken en grote tuinen met eik of beuk kunnen geschikt zijn. Naaldbossen zijn in Vlaanderen minder in trek.

  Hoe plant de boomklever zich voort?

  De boomklever broedt in boomholtes (vaak oude holtes uitgehakt spechten). De ingang wordt doorgaans dichtgemetseld met modder. Die gedroogde modder wordt steenhard en verhindert grotere soorten (spreeuwen, spechten) om het hol binnen te dringen. Het metselwerk wordt enkel door het vrouwtje uitgevoerd, een taak die enkele dagen in beslag neemt. De nestholte wordt binnenin bekleed met droge bladeren en houtschilfers (vaak schors van den). Er wordt vermoed dat dit materiaal het nest zou beschermen tegen parasieten. Boomklevers vind je het hele jaar door in paren.

  Hoe krijg je de boomklever te zien?

  De boomklever is erg luidruchtig (vooral in het voorjaar). De soort verraadt haar aanwezigheid dan ook vooral door haar uitgebreid repertoire van luide roepen.

  Weetjes over de boomklever

  • De boomklever is de enige inheemse vogel die zowel naar boven als naar beneden (dus met de kop naar omlaag) kan klimmen. In tegenstelling tot spechten en boomkruipers gebruiken boomklevers hun staart niet als steun. Boomklevers hebben een korte staart maar stevige, korte poten met relatief lange tenen en lange nagels waardoor ze een goede grip hebben op boomschors. Vooral de zeer lange klauw aan de achterteen is hierbij van belang. Ze wandelen over de boomschors waarbij ze zich afwisselend met de ene of de andere poot blijven vasthouden. Spechten en boomkruipers klimmen schoksgewijs waarbij er altijd een moment is dat ze beide poten tegelijk loslaten.
  • Boomklevers leggen voedselvoorraden aan waarbij ze elk item apart verstoppen. Onderzoek heeft aangetoond dat boomklevers de exacte locatie van hun verstopplaatsen tot 30     dagen kunnen onthouden.
  • Sitta, het eerst deel van de wetenschappelijke naam van de boomklever, is afgeleid van het Griekse sittē en betekent spechtachtig. De boomklever heeft met zijn krachtige snavel en boomkruipend gedrag inderdaad veel weg van een minispecht.
  • Jonge boomklevers zijn erg vroegrijp. Ze hebben geen jeugdkleed en verlaten dus het nest met hetzelfde verenkleed als hun ouders. Dit hangt samen met het feit dat jonge vogels al heel vroeg in een territorium kunnen innemen. Er zijn gevallen bekend van jonge boomklevers die minder dan twee weken na het uitvliegen al gepaard waren met een volwassen man of vrouw en er een eigen territorium op nahielden.
  • Net als boomklevers hebben ook halsbandparkieten in ons land een voorkeur voor oude nestgaten van de grote bonte specht. Boomklevers gaan echter pas in maart op zoek naar een geschikte broedplaats, terwijl halsbandparkieten al eind november starten met het verkennen van potentiële nestholten. Op het ogenblik dat boomklevers op zoek gaan naar geschikte nestholte, zijn de beste plaatsen vaak al bezet door halsbandparkieten, waardoor ze moet uitwijken naar minderwaardige broedplaatsen.
  • Boomklevers zijn standvogels, maar als de oogst aan beukennootjes mislukt, verplaatsen ze zich toch soms in het najaar: dan duiken ze ook vaak op in tuinen.


  Wat kan jij doen voor de boomklever?

  De boomklever is een uitgesproken bosvogel. Toch duikt de soort ook vaak op in tuinen en parken, zeker in een bosrijke omgeving. Een oude boom in de tuin (liefst met spechtengaten) of en een nestkast kan zeker een boomklever aantrekken. In de winter komt de boomklever ook vaak naar voederplaatsen. Vooral vetbollen, hazelnoten en pindanetjes scoren goed. Door hun specifieke manier van voedsel zoeken (op- en neer klauteren van boomstammen) kan je het voedsel best op maat aanbieden. Zoek een boomstam met enkele gaten en stop daar hazelnoten ongezouten pinda’s of vet in.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Boots

  Dit is Boots

  Boots is mijn huidig huisdier. Groter wordt hij niet. Hij is nu bijna vier jaar. Komt uit een nest van zes puppy's. Hij is een kruising van een poedel en een Boomer hondje. Zijn naam kreeg hij van mijn kleinkinderen.
  Boots is een echte speelvogel en een grote kindervriend. En zoals je ziet komt hij me soms ook helpen met mijn bureauwerk. Ik heb de foto een beetje bijgeknipt omdat jullie niet zouden zien hoe rommelig mijn bureau er soms kan uitzien. 
  Door de dag is Boots nogal lui van aard. Dan doet hij niets anders dan slapen, eten en op tijd buiten gaan wandelen om zijn behoefte te doen. Wanneer hij naar buiten wil, dan komt hij dat ook wel vragen. Zo'n zestal keer per dag wil hij een wandelingetje gaan maken. Bij slecht weer is dat het blokske rond,  zoals ik dat zeg. 
  's Avonds als ik TV wil kijken dan komt hij af om te ravotten. Hij zoekt dan iets uit zijn speelgoed, komt daarmee naar mij en ik moet dat dan af pakken. Als ik het dan afgepakt heb dan gooi ik dat naar de andere kant van de living. Hij gaat dat dan halen en brengt het terug naar mij. Dat duurt net zolang tot hij moe is en daarna gaat hij dan ergens ligeen om uit te rusten. Wanneer hij uitgerust is begint hij gewoon opnieuw. Het gebeurt wel eens dat hij ook alleen speelt. Dan gaat hij gewoon een balletje rollen in huis, gooit dat weer weg als hij het te pakken heeft enz... 
  Als het goed weer is, dan ga ik met boots op wandel. Dat zijn dan meestal wel grote wandeltochten en als we van zo'n wandeltocht thuis komen, dan is zowel het baasje als Boots uitgeteld. De rest van de dag zijn we dan allebei rustig. Maar jammer genoeg is er niet alle dagen tijd of goed weer om dergelijke wandelingen te maken.
  Boots gaat jaarlijks naar de dierenarts voor z'n inentingen. Als hij ziek is natuurlijk ook, maar dat is nog maar 1 keer gebeurt. Drie of vier keer in 't jaar gaat hij naar de kapster en thuis krijgt hij regelmatig een badje.
  Tot zover een beetje uitleg over mijn beste vriend des huizes. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het langste woord dat je de bovenste rij uit een azerty toetsenbord haalt

   Het langste woord dat je met de bovenste rij letters op een AZERTY toetsenbord kunt maken is:  "topprioriteit ?".

   Als je de bovenste rij met toetsen bekijkt op je AZERTY toetsenbord, en je probeert dan "topprioriteit" te typen, dan zie je dat je daar echt alleen maar de bovenste rij toetsen voor nodig hebt. Je kan natuurlijk ook nog veel andere woorden maken, maar die zijn dan korter.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zou wel eens kunnen....

  Wie het risico op dementie zoveel mogelijk wil beperken, doet er goed aan om regelmatig van bil te gaan. Zeker op oudere leeftijd stimuleert regelmatige seks de hersenen blijkbaar meer dan pakweg kruiswoordraadsels invullen.

  Voor het onderzoek werd aan 73 vijftigplussers (waarvan 45 vrouwen en 28 mannen) gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Hoe vaak seks ze hadden gehad in de twaalf maanden voorafgaande aan het onderzoek, was daarbij één van de vragen. Daarna werden ze onderworpen aan een aantal testen, gaande van geheugentesten tot oefeningen rond ruimtelijke oriëntatie en verbaal vermogen.

  37 deelnemers hadden wekelijks seks gehad, 26 maandelijks en 10 niet. Zij die regelmatig seks hadden gehad, scoorden gemiddeld twee punten meer op bepaalde taken, dan wie maandelijks seks had gehad en zelfs vier punten meer dan wie geen seks had gehad. Vooral op vlak van verbale vloeiendheid, bijvoorbeeld in één minuut zoveel mogelijk woorden opnoemen die beginnen met de letter ‘F’, heeft regelmatig seks hebben impact.

  Dopamine

  De auteurs van de studie zijn niet zeker waarom seks goed is voor de hersenen, maar ze suggereren dat de hormonen zoals dopamine en oxytocine die afgescheiden worden tijdens het vrijen, signalen doorsturen die bepaalde delen in het brein zouden “trainen”. Al is er meer en grootschaliger onderzoek nodig om dit te bevestigen.

  “Men gaat er maar al te graag vanuit dat oudere mensen geen seks meer hebben, omdat die gedachte niet aantrekkelijk is. Maar het is belangrijk dat we het taboe doorbreken en kijken naar wat voor een impact seks op latere leeftijd kan hebben. Op de hersenen, maar ook op de fysieke gezondheid.

  Terugbetaling voor ouderen die seks willen

  Goed nieuws trouwens voor de oude generatie in ons land die graag seks wil, maar fysiek niet meer in staat is om zelf op zoek te gaan naar een bed partner. Zij kunnen namelijk aankloppen bij de gespecialiseerde vzw Aditi, waar ze een gesprek met een psycholoog of seksuoloog kunnen hebben over de problemen die ze ervaren om seksueel actief te zijn. Daarna wordt samen met hen naar een praktische oplossing gezocht. Zo’n gesprek kost negentig euro, maar daar wordt sinds deze maand een stuk van terugbetaald.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen

  Het zijn de kleine dingen die het doen:
  een glimlach op een drukke trein,
  een zacht geschonken warme zoen,
  een lange babel op het plein.

  Het zijn de dingen die het doen:
  dat stukje steun midden de pijn,
  dat zomaar gratis zonder poen,
  dat zomaar vrienden wille zijn.

  Bron: Pr. Jan Coghe


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wist je dat Maneken Pis een zusje heeft?

  Weet je dat Manneken Pis een zusje heeft?

  Sinds 1987 heeft Manneken Pis van Brussel een zusje, Jeanneke Pis.
  Jeanneke Pis is een beeld van een plassend meisje. Het initiatief voor dit beeld kwam van lokale handelaren om meer bezoekers in hun wijk te krijgen.
  Het beeld staat in de Getrouwheidsgang (Frans: Impasse de la Fidélité), vlakbij de Grote Markt.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Een maand op voorhand hartinfarct herkennen

  Iedere dag krijgen  mensen een hartinfarct. Het is dus van groot belang dat je de waarschuwingssignalen van je lichaam herkent zodat je op tijd hulp kan zoeken. Roken, een hoge bloeddruk, overgewicht en langdurige stress zijn een aantal factoren die het risico op een hartinfarct of hartaanval verhogen.

  Gezond leven en goed voor jezelf zorgen kan dus het risico op een hartinfarct verlagen. Maar mocht je toch getroffen worden door een hartinfarct dan begint je lichaam je een maand van te voren al te waarschuwen. Wanneer je deze aanwijzingen kent kun je op tijd hulp zoeken om erger te voorkomen! Het is dus belangrijk dat je deze waarschuwingen herkent, je kan er levens mee redden!

  Zwak gevoel – Eén van de meest voorkomende symptomen is het gevoel dat je lichaam verslapt. Je lichaam voelt zwak omdat er een ader bij je hart is verbouwd. Dit betekent een minder optimale bloedsomloop en doorbloeding. Je spieren krijgen zo minder zuurstof wat resulteert in spierslapte en het gevaar van vaker vallen.

  Duizeligheid en zweten – Dit is ook het gevoel van een verminderde bloedcirculatie. Wanneer er minder bloed naar je hersenen wordt gepompt kan je je duizelig gaan voelen. Je lichaam kan ook klam en zweterig aanvoelen. Je hersenen hebben voldoende bloed en zuurstof nodig om je lichaam goed te laten werken.

  Druk op de borst – Wanneer je druk op je borst voelt is het altijd een goed idee om dit bij een arts te laten onderzoeken. Dit geldt al helemaal wanneer je tot een risico groep behoort. De druk op je borst zal in het geval van een aankomende hartaanval steeds meer toenemen. De druk en pijn kan ook uitstralen naar andere delen van het lichaam zoals armen, schouders en rug.

  Verkoudheid of griep – Veel mensen die ooit een hartaanval hebben gehad omschrijven griepachtige symptomen in de periode voordat de hartaanval toesloeg.

  Vermoeidheid – Voel je je vaak moe? Vermoeidheid is ook een symptoom dat er een minder goede doorbloeding van je hart is. Wanneer je hart een slechte bloedtoevoer heeft moet het harder werken om je bloed rond te blijven pompen. Dit voel je doordat je vermoeid raakt.

  Kortademigheid – Een andere waarschuwing van je lichaam is kortademigheid. Wanneer de bloedvaten vernauwen krijgen ook je longen minder bloed waardoor ze minder goed hun werk kunnen doen. Je hart en longen werken nauw samen. Wanneer één van de twee minder goed werkt heeft dit direct een effect op de andere.

  Wanneer je deze symptomen herkent is het slim om een arts te raadplegen. Vergeet deze belangrijke informatie niet verder te delen met je vrienden!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

  Tijdens het weekend ben ik niet online. Dan gaat mijn pctje en ook ikzelf op rust. Ik ben de hele week in de voormiddag al online en dat vind ik wel voldoende. De berichten die toch tijdens een weekend op mijn blog verschijnen zijn op voorhand gemaakt en verschijnen automatisch. 
  In het weekend hou ik me vooral bezig met m'n hobby's. Deze zijn wandelen en fietsen als de weersomstandigheden dat toelaten. Maar het kan gewoon ook zijn dat ik een dagtripje maak. 's Morgens vertrekken en 's avonds weer thuis. Kortom, vervelen doe ik me nooit en moe wordt ik ook niet van die hobby's. Heb ook nog andere habby's, maar daar vertel ik later nog wel meer over.
  Al diegenen die mijn blog bezoeken tijdens het weekend wens ik van harte een:

  Heel graag tot maandag 14 januari.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Alienhaai ontdekt in Taiwan

  De lieverdjes zien er niet uit maar gaan momenteel wel vlot rond op sociale media.

  350 meter onder het wateroppervlak moesten Taiwanese onderzoekers gaan vooraleer ze hun toekomstige vangst vonden.

  Ze wisten maar liefst vijf exemplaren van de adderlantaarnhaai (ook gekend onder de naam ‘alienhaai’) te vangen. Wel heel jammer dat van de vijf exemplaren die ze wisten te vangen, geen enkel diertje nog leeft.

  De adderlantaarnhaai heeft zijn naam te danken aan de lichtgevende vlekken op zijn buik. Ook beschikt de soort over een stel ‘uitschuifbare kaken’. Die combinatie zorgt er dan weer voor dat velen hem de ‘alienhaai’ noemen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dronken man neemt taxi voor een rit van 600 km

  Dronken man maakte taxiritje van 600 km. Hij kwam in ieder geval veilig thuis.

   De rit ging vanuit Kopenhagen (Denemarken) via Göteborg (Zweden) naar Oslo (Noorwegen). 


  Een dronken man uit Noorwegen is op oudejaarsavond in de Deense hoofdstad Kopenhagen in een taxi gestapt om zich naar huis te laten rijden, ongeveer 600 kilometer verderop in Oslo (Noorwegen). Eens aangekomen, kroop hij in zijn bed zonder de rekening te betalen.

  De man van rond de veertig jaar hield het nog voor middernacht voor bekeken op het oudejaarsfeestje waar hij was en ging op zoek naar een taxi. De chauffeur moest wellicht even slikken toen hij de bestemming hoorde: “Oslo, Noorwegen. Snel naar huis!” Maar hij ging akkoord, en daarop startte een rit van 600 kilometer doorheen drie landen, goed voor zo’n zes uren rijden.

  Maar na de lange en blijkbaar uitputtende reis had de dronken man bij aankomst blijkbaar alleen nog maar zin om snel zijn bed in te kruipen. De rekening van goed 18.000 Noorse kronen (ongeveer 1.860 euro) betaalde hij niet. De taxichauffeur riep daarom de politie ter plaatse, die de man aantrof in zijn bed. Hij zal de rekening alsnog gepresenteerd krijgen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. - 89,2 graden als buitentemperatuur

   -89,2 °C de laagste buitentemperatuur ooit gemeten is?

  Vostok is een Russisch weerstation op de Zuidpool. Het ligt 3488 meter (bijna 3,5 kilomter) boven zeeniveau. Tijdens de lange winters is de temperatuur gemiddeld -65 °C, terwijl in de korte zomers deze gemiddelde -30 °C is. De laagste temperatuur die ooit op aarde is waargenomen werd hier gemeten op 21 Juli 1983 en was -89,2 °C (-128,6 °F).


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dankbaar

  Dankbaar

  Iets dankbaar in ontvangst nemen
  is een bevestiging van
  de waardigheid van het geven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Herinnering

  Herinnering

  Ik wil iedereen er nog eens een keertje aan herinneren dat de "STILLE PAGINA" nog altijd bestaat. Velen weten wel dat dit een blog is waar men overleden bloggers een  stille groet kan brengen. Het zijn niet allemaal bloggers die je er aantreft, het kunnen ook familieleden zijn van bloggers.
  De "Stille Pagina" is niet alleen bestemd voor bloggers. Mensen die het wensen kunnen er ook een  dierbare overledene een plaatsje geven. Kortom, alle mensen die een overledene een herdinkingsplaatsje willen geven op de "Stille Pagina" kunnen dat doen. Het voordeel daarvan is, dat je de overledene altijd kan gaan begroeten, zonder dat je daarvoor naar de begraafplaats moet. Je kan het adres van de "STILLE" pagina altijd doorgeven aan familieleden, vrienden enz... Op die manier kunnen ook zij een groetje brengen aan de overledene. 
  Om zo'n herdenkingsbericht te laten plaatsen, neem je via het gastenboek contact met me op. Ik laat je dan weten welke gegevens ik nodig heb om het bericht te kunnen plaatsen. Uiteraard is deze dienst volledig gratis. 
  Je kan op het plaatje hierboven klikken op de pagina te bezoeken of op de hierna volgende link: http://blog.seniorennet.be/stille_pagina


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 6 januari DrieKoningen

  Op 6 januari vieren we DrieKoningen

  De drie wijzen kwamen uit een verre wereld.
  Ze hadden alle drie een ster gezien.
  Ze wisten dat die ster betekende: de nieuwe koning van de joden is geboren.
  Ze volgden daarom de ster.
  Ze moesten en zouden de nieuwe koning ontmoeten, ook al was het een verre tocht en moesten ze lang reizen.

  Ze groetten Jezus zoals je dat doet met een echte koning.
  Daarom hadden ze dure geschenken mee voor Jezus: goud, wierook en mirre:

  • Wierook staat symbool voor de goddelijkheid.
   Als men in die tijd iemand wierook cadeau gaf, betekende dat: jij staat vast en zeker dicht bij God.
  • Goud is het geschenk bij uitstek om aan een koning te geven.
   In die tijd waren het alleen koningen die goud cadeau kregen.
  • Mirre werd onder andere gebruikt als zalf.
   Mensen wreven er zich soms mee in.
   Maar die zalf werd ook gebruikt om een dood lichaam mee in te wrijven.
   Dat was zo de gewoonte in die tijd.
   Daarom kunnen we zeggen dat het geschenk ook al een beetje verwijst naar de dood van Jezus.
   De dag die we herdenken op Goede Vrijdag.


  Met deze feestdag komt ook een einde aan de kerstperiode.
  Hopelijk komen al jouw wensen voor het nieuwe jaar uit.
  Ik wens het jou alvast van harte toe!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ook schilders in huis tijdens vakantie's ?
   Het kan altijd wel eens gebeuren
  Heerlijke quality time met de kinderen in de vakantie's. Samen knutselen, samen liedjes zingen en...samen de muren bekliederen. Oeps!  Enkele tips om tekeningen van je mooi geverfde muur te verwijderen.

  Een paar trucjes om tekeningen van de muur te verwijderen:


  - Doe tandpasta op een borstel en schuur zacht over de tekening.

  - Veeg de tandpastaresten weg met een vochtige doek.

  - Maak de speciale spons nat en wrijf over de Tovergom.
  - Knijp tot er schuim ontstaat.
  - Veeg schoon met een droge doek.

  Wat is Tovergom?

  Tovergom is een sterkreinigend en natuurvriendelijk onderhoudsproduct. Reinigt zonder te krassen en is geschikt voor het reinigen van metalen als chroom, aluminium, inox, zink, koper, goud, zilver, brons en messing; glas en spiegels; kunststof, pvc en plastic; marmer, graniet, natuursteen, kalksteen, Franse steen en blauwe steen; alle vinyl-, stof- en ledersoorten en zelfs parket.

  Bron: Het Poetsbureau


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Fluor

  Fluor (Waar of niet waar?)

  Fluor zit bijna in alle tandverzorgingsproducten en maakt het tandglazuur harder. Dit zal wel waar kunnen zijn.
  Maar zorg er dan wel voor dat je niet te veel fluor inslikt, want dan komt het in je lichaam terecht, waar het de plaats van andere mineralen inneemt.
  Zo verdingt een teveel aan fluor jodium, wat tot schildklierproblemen kan leiden. Fluor bemoeilijkt ook de opname vancalcium, wat broze botten en nervositeit tot gevolg heeft. Tot slot is te veel fluor ook schadelijk voor de nieren, de zenuwen en de spieren. Ook dit kan wel waar zijn.
  Is dat een reden om onze tanden niet meer te poetsen??? Absoluut niet! Als je nooit meer dan een hoeveelheid aan tandpasta ter grootte van een erwt gebruikt, kan de fluor geen schade aanrichten in ons lichaam. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Vaarwel 2017 - Welkom 2018

  Vaarwel 2017 - Welkom 2018 !

  Het jaar 2017 was voor mij een heel druk jaar. Een jaar dat ik waarschijnlijk niet vlug zal vergeten omwille van de droevige gebeurtenissen, beetje tegenslag met de gezondheid en ook op familiaal vlak liep alles niet zoals verwacht. Gelukkig waren er ook mooie momenten, maar die kan ik op één hand tellen. De bezigheden die ik in 2017 had, verzettten mijn gedachten, zodat ik niet al te veel aan de trieste dingen dacht.

  Op het einde van het jaar 2017 nam ik de tijd om alles op een rijtje te zetten en om bepaalde dingen een plaats te geven. Ben al blij dat Kerstmis goed verlopen is en dat ik een goede start kon maken van het oude- naar het nieuwe jaar 2018. Zoals wellicht iedereen heb ik wensen en bepaalde voornemens gemaakt. Eigenlijk heel simpel. Leven van dag naar dag en afwachten wat erop me afkomt. Plannen maken voor de toekomst doe ik al lang niet meer omdat ik er mij door bedrogen voelde. Toch hoop ik dat het nieuwejaar beter wordt dan het voorbije jaar. Dat zal ik wel merken of ondervinden de komende 362 dagen, dit jaar nog te bieden heeft. Blij zal ik zijn dat ik dit jaar overleven mag in betere omstandigheden.

  Bedankt aan diegene die dit gelezen hebben. Vraag absoluut geen medelijden, maar gewoon vriendschap. Ik wens iedereen een heel mooi jaar 2018 en hoop dat al julle wensen in vervulling mogen gaan. 


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Zo maar een versje om het jaar mee te beginnen

  Zo maar een versje

  Gezondheid is het grootste geschenk,
  tevredenheid de grootste rijkdom,
  trouw de beste relatie.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel 2017 - Welkom 2018

  Beste vrienden en vriendinnen bloggers,

  Bij deze neem ik afscheid van het jaar 2017 en ook wel een beetje van jullie.
  Ik ga namelijk Kerst- en Nieuwjaar vieren in mijn familiekringen.
  Daar ik een tamelijke grote familie heb, wordt het een drukke periode.
  Vandaar dat ik geen tijd zal hebben om te bloggen tijdens de feestdagen.
  Ik ben weer terug op woensdag 3 januari 2018.

  Ik wens al mijn bezoekers een zalig Kerstfeest en
  een gelukkig nieuwjaar 2018.


  Hallo, de meesten zullen mij zich nog wel herinneren. Is dat niet zo, dan kan je me nu leren kennen. Ik ben Julien uit Mol en ik ga proberen om regelmatig wat op mijn blog te pennen. Breng je me een bezoekje en laat je een berichtje achter, dan kom ik zeker ook eens bij jou langs. Een aangenaam verblijf op mijn blog.


  Om een reactie te plaatsen in mijn gastenboek gebruikt u de toetsen Ctrl+v op je toetsenbord. 


  Kerstawards

  Kersrtawards van bloggers staan lager in deze kolom.

  Ik heb ook weer recent een Facebookpagina. Klik op bovenstaande button.

  Je kan me ook vinden op twitter.


  Contact

  U kan me een mailtje sturen, indien echt nodig. Stuur me a.u.b. geen mails met uitnodigingen om naar powerpoint of filmpjes te kijken. Daar heb ik helaas geen tijd voor. Bedankt voor uw begrip.   Bedankt voor je reactie in mijn gastenboek. Ik kom zo snel mogelijk bij jou langs. Tot dan!


   

  Op de "Stille Pagina" kan je uw medeleven betuigen aan onze overleden bloggers, familieleden van bloggers, maar ook aan andere mensen die op deze pagina een eeuwige rustplaats kregen. Klik op bovenstaand plaatje.  Kerstawards

  Deze awards bliven op mijn blog staat tot na kerstmis. Eind januari 2019 worden ze verwijderd. De awards zijn aanklikbaar.  Nikki  Diana  Eddy  Liliane  Roosje  Christiane


  Claire  Ria  Ella  Brigitte
  Charlotte


  Klaas & Marian  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!