Foto
Inhoud blog
  • Culturele infrastructuur in Waregem
  • Memorial Day 2008 'please be seated'
  • Verhuisd naar de Kortrijkseweg
  • Dwars door Desselgem: veel te warm maar redelijk resultaat
  • honderden beha's op boezemvrienden
    Zoeken in blog

    cappuccino
    begin elke dag met cappuccino
    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.29ste Feest van de Cultuurraad staat in het teken van beeld

    Het Feest is zeer goed verlopen volgens een heel strikte timing.  Proficiat aan alle jubilarissen en laureaten!  Zeker ook proficiat aan Laidos voor de prachtige zang.  Hieronder mijn slotwoord, met daarin hulde aan voorzitter Nico Vandenberghe.


    Geachte genodigden,
    Geachte jubilarissen,

    Ik ben blij dat ik namens het stadsbestuur een slotwoord tot u allen mag richten tot besluit van dit 29ste Feest van de Cultuurraad.Het is ons een genoegen dat we bij deze huldiging telkens opnieuw mogen vaststellen hoeveel inzet er is van onze Waregemse socioculturele verenigingen en vrijwilligers op cultureel vlak.
      

    Naast de jubilerende verenigingen en de beklijvende poëzie van Diewertje Castelein, stond dit jaar vooral in het teken van de beeldende kunst, via film, grafische kunst en fotokunst.
      Het toont aan dat we in onze stad heel wat creativiteit hebben en een bloeiend verenigingsleven.  Niet voor niets kreeg onze stad in de enquête van het Nieuwsblad de afgelopen week nog 9 op 10 voor het gevarieerd verenigingsleven in Waregem.  Enkel de afwezigheid van een holebi-vereniging kost ons blijkbaar dat laatste punt.  Ongetwijfeld hebben de betrokken onderzoekers uit het oog verloren dat ons beleid juist gericht is op participatie en alle kansengroepen voldoende aan bod wil laten komen binnen het reguliere aanbod. 

    De huldigingen van vanavond zijn het bewijs dat ook ons onderwijs, zowel het gewoon onderwijs als deeltijds kunstonderwijs, de culturele interesse bij de jongeren aanwakkert en stimulansen biedt om het te maken in Vlaanderen en daarbuiten.  Dank voor die mooie samenwerking die duidelijk vruchten afwerpt.

    Ik houd er aan alle jubilarissen en verdienstelijke personen namens het stadsbestuur nogmaals van harte te feliciteren.
     

    Maar naast de jubilea en verdienstelijke personen die op het programma vermeld staan, moet er vandaag eigenlijk ook nog een jubilerende persoon gehuldigd worden die al 25 jaar lang uitzonderlijke prestaties levert voor de cultuur in Waregem.
      

    Inderdaad dames en heren, onze voorzitter van de cultuurraad, Nico Vandenberghe, is dit jaar maar liefst 25 jaar voorzitter, en dit konden we niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Nico’s eerste vergadering als voorzitter vond plaats op 21 november 1983 in de Witte Zaal van het Cultuurcentrum.  Sindsdien is hij nu al een kwarteeuw voorzitter van dit adviesorgaan waarbij hij de cultuurraad in die periode heeft zien evolueren van een 50 tal verenigingen naar maar liefst drie keer zoveel.
     

    Nico is als geen ander steeds pleitbezorger geweest van een verbetering van de subsidiestelsels, waarbij verenigingen beter betoelaagd worden volgens hun creatieve werking, eerder dan volgens hun creatief invullen van activiteitenverslagen.
      De laatste ingrijpende wijziging aan het subsidiestelsel met invoering van basissubsidie en werkingssubsidie getuigt dan ook van een blijvend dynamisme in hoofde van de voorzitter om nog betere betoelaging te kunnen voorzien.  De hoofdbekommernis blijft altijd: hoe moeten we de beschikbare middelen zo eerlijk mogelijk verdelen om culturele initiatieven aan te moedigen?  Gelet op de toenemende mobiliteit en internationale kwaliteit van sommige culturele verenigingen, dient zich nu een nieuwe uitdaging aan, met name een bijkomend subsidiëringssysteem uitwerken voor de culturele ambassadeurs die Waregem nationaal en internationaal op de kaart zetten.

    Nico maakt ook al jarenlang deel uit van de jury van de Gaverprijs, hij was de drijvende kracht achter de uitgebreide 11 juli viering in de vier deelgemeenten nav 700 jaar Gulden Sporen Viering, hij ijverde voor de uitbouw van een stedelijke cultuurdienst - waar ik hem dankbaar voor ben- en aanstelling van een cultuurbeleidscoördinator.  Als voorzitter maakt hij ook deel uit van de raad van bestuur van ons cultuurcentrum, waar hij een gewaardeerde inbreng heeft dank zij zijn jarenlange ervaring met het verenigingsleven.

    Met de hem gekende degelijkheid en vleugje ironie leidt hij telkens op voortreffelijke wijze de vergaderingen, waarbij iedereen aan bod kan komen.
      [attentie voor voorzitter op het podium] 

    Tot slot wens ik de voorzitter en bestuursleden van de Cultuurraad te bedanken voor de mooie organisatie van deze avond, en dit voor de 29ste keer.  Onze dank gaat natuurlijk ook uit naar de cultuurdienst die alles perfect heeft voorbereid.  En uiteraard danken we ook heel speciaal Tom en Riet die instonden voor de presentatie.

    Mij rest nu in elk geval ook nog de aangename taak u uit te nodigen tot de receptie aangeboden door de cultuurrad zometeen in de hall.  Zo krijgt u allemaal de gelegenheid om de jubilarissen nog eens persoonlijk te feliciteren.  De jubilarissen worden wel nog even vooraan gevraagd voor een groepsfoto.

    Bedankt voor uw komst en tot zometeen!

    (c) pi



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per maand
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Deel uw mening!

    Heeft u iets al dan niet zinnigs op te merken, klik dan op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Deze letters verdwijnen hier meteen in een soort onzichtbare lettervreter op uw scherm. Zo hoeft u zich niets meer aan te trekken van de woorden die die letters vormen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!