DE LEVENSGENIETER
Inhoud blog
  • Nieuws in verband over mijn kleindochter Aline SAX
  • Wij nemen de draad weer op.
  • St.Petersburg 2008
  • St.Petersburg 2008
  • St.Petersburg 2008

    Voorwoord

            Dit is de nieuwe blog van een persoon, die na meer dan 4O jaar werken, een tiental jaren geleden met pensioen gegaan is en de knop van zijn levensritme omgedraaid  heeft.

    Hij is een neiuw leven begonnen, althans wat betreft bepaalde activiteiten.  Hij tracht nu van het leven te "genieten" maar dit op een gezonde wijze en het leven te beschouwen als iets aangenaam, nuttig na het werken en zeker " POSITIEF"
    Misschien ook "leven en laten leven" maar dit onder alle positieve aspecten.

    Eén van zijn grootste hobby's is " REIZEN " en dit meestal als vrijwillige reisleider en zo weinig mogelijk als reislijder.  Ondertussen heeft hij een groot deel van Europa afgereisd, van de Noordkaap tot de Algarve. Thans en dit al enkele jaren, heeft hij zijn hart verloren aan het mooie en vriendelijke Zuid- Afrika.

    Geleidelijk aan zullen hier berichtjes  over andere zaken verschijnen, waaronder ook info over zijn kleindochter ALINE SAX, die reeds verschillende boeken geschreven heeft. Haar eerste boek is verschenen als zij 17 jaar  oud was.

    Ondertussen is haar 5e boek, WIJ TWEE JONGENS, ook al verschenen en eerstdaags verschijnt deze uitgave  ook in de Duitse taal en  zal worden verkocht in alle Duitssprekende landen.
    Later, ook meer daar over en ook over vele andere zaken.

    Ook de andere kleindochters zullen aan de beurt komen, als er een speciale gebeurtenis zal optreden.


    Zoals beloofd en dit naar aanleiding van de Boekenbeurs 2005 en de themadag " RUSLAND" op 5.11.2005 hierna een korte samenvatting van het nieuwe boek van Aline SAX  "GEEN STAP TERUG"

    Het is augustus 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse leger wil Stalingrad in minder dan een week tijd veroveren. Het Russische leger en de bevolking van Stalingrad bieden echter hevig verzet. De strijd duurt tot diep in de ijskoude Russische winter. In beide kampen sneuvelen mensen door het oorlogsgeweld en door honger en ontbering. Na een uitputtende strijd slagen de Russen er in de stad hun stad weer in handen te krijgen.

    In 'Geen stap terug' beleef je de belegering van Stalingrad van heel dichtbij. Aline Sax (°1984) beschrijft het gebeuren vanuit verschillende perspectieven: door de ogen van Lena, een jonge Russische journaliste, door de ogen van Dmitri, een Russische jongen die met zijn broertje tussen het puin moet overleven, en door de ogen van Friedrich, een Duitse soldaat die met gemengde gevoelens aan de belegering deelneemt. Drie jonge mensen in tijd van oorlog, drie levens die door hetzelfde lot worden bepaald. Een boeiend maar huiveringwekkend ooggetuigenverslag.

     

    Geen stap terug stond onlangs ook op de shortlist van de Thea Beckmanprijs (prijs voor beste historische jeugdboek).

     

     


    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boelwerf
    blog.seniorennet.be/boelwer

    Zoeken in blog



    MAAK KENNIS MET EEN JONGE SCHRIJFSTER ALINE SAX. GE KUNT ALLES OVER HAAR TE WETEN KOMEN DOOR OP GOOGLE ,"ALINE SAX " IN TE BRENGEN EN ZO ZULT GE OVER HAAR EN HAAR BOEKEN ALLES VERNEMEN. DOEN.!!!!!


    Foto

    Foto

    Happy Klappydienst (kerkdienst) bij de plaatselijke bevolking

    Het derde boek van de jonge schrijfster  Aline SAX gaat over de Ierse opstand  in 1916 en heeft plaats in Dublin.
    Zij behaalde hiermede een nominatie op de longlist van de Thea Beckmanprijs 2004 voor het beste historische jeugdboek. Dit boek staat ook op de nominatielijst van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen  2006 (KJV).
    Hierna een samenvatting van dit 3e werk van Aline SAX.
    DE GEBROKEN HARP van Aline Sax

    Dublin 1916. Het leven is hard voor Brian O’Malley.
    Als oudste van een groot gezin, zonder vader en met een zieke moeder, is hij de kostwinner. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, combineert Brian verschillende baantjes. Hij werkt dag en nacht. En hoewel hij zijn vader erg mist en heel wat afpiekert, rebelleert Brian niet tegen zijn lot. Hij geniet van de schaarse vrije momenten met zijn vriend Kevin en ook zijn bezoekjes aan de pub, met mooie Hannah aan de tapkast, zorgen voor vergetelheid.

    Maar de algemene onvrede over de schrijnende armoede en de onderdrukking door de Engelsen broeit. Een opstand lijkt onafwendbaar en Brian wordt toch nog onverwachts en tegen zijn zin meegesleurd in een spiraal van geweld.
    Perscommentaar
    Op aangrijpende wijze geeft de auteur weer dat je in je leven onvermijdelijk voor keuzes komt te staan. Ook Brian móét kiezen, of hij wil of niet. Voor zichzelf of zijn familie, voor rede of gevoel, voor berusting of engagement.

     

     


    Foto

    Blog als favoriet !

    Een Hart voor Zuid Afrika.
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws in verband over mijn kleindochter Aline SAX
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het wordt tijd dat wij U nog  eens wat nieuws geven over het schrijverstalent van mijn kleindochter Aline SAX.

    In maart 2008 is haar boek " SCHADUWLEVEN ", het vervolg op "WIJ, TWEE JONGENS" ook in het Duits verschenen onder de naam "IN EINEM LEBEN WIE DIESEM". Aan de reacties te zien op haar website is het in de Duitssprekende landen eveneens een succes, wat het ook was voor " EINE WELT DAZWISCHEN" (vertaling voor het boek "Wij, Twee Jongens"). Beide boeken werden vertaald door Verena Kiefer en uitgegeven bij Arena Verlag uit Würzburg.

    Dit is nog niet alles. In oktober 2008 verscheen "Wij, Twee Jongens" ook op de Amerikaanse markt onder de titel: " WE, TWO BOYS". 
    Dit Engelstalig boek zal uiteraard ook op het INTERNET te verkrijgen zijn. Hopelijk loopt het daar even goed zoals hier in Vlaanderen, Nederland en in de Duitssprekende landen.

    Nog een kleine bijzonderheid. Door vele lezers van beide laatst genoemde boeken wordt de vraag gesteld of er er geen derde vervolg komt, want volgens hen willen ze weten wat er met de personages verder gebeurd is.
    Wie weet?? Afwachten, alleen de auteur kan ons meer vertellen.

    Nog zeer goed nieuws over Aline SAX.
     
    Op 27 november 2008 heeft Aline SAX met haar boek "WIJ, TWEE JONGENS" , dat herdrukt werd en een nieuwe cover kreeg, de Driejaarlijke Provinciale Prijs voor Letterkunde  2008 " van de Provincie Antwerpen gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt aan het beste kinder- en jeugdboek.
    De prijsuitreiking zal gebeuren op de Provinciale Cultuurdag in mei 2009.

    Later nog meer info.

    Op 25 mei 2008 won zij met "WIJ, TWEE JONGENS " de 2e prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie groep 6 ( 14-16 jaar).

    En de "hoeralijst" is nog niet gedaan.

    Aline SAX heeft op 17 april 2008  met " WIJ TWEE JONGENS" de "Kleine Cervantesprijs"  voor Jeugdliteratuur  van de Stad Gent ontvangen.

    Voor de prijs van de KJVjury, staat " DE HOND VAN ROOSEVELT" ook reeds op hun nominatielijst voor schooljaar 2008-2009.

    Toch allemaal zaken waarop grootouders fier mogen zijn.

    Om nog meer te weten te komen OVER DE AUTEUR, "googel" op Aline SAX

    09-01-2009, 00:00 geschreven door Frans

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij nemen de draad weer op.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals beloofd in een vorig berichtje op mijn blog, nemen wij, als levensgenieter, de draad weer op. Door omstandigheden was het een beetje kalmer. De reizen werden voorlopig gestopt
    Mijn hobby van reisleider nam een einde en wij deden het wat kalmpjes aan.
    Alhoewel wij toch nog een klein(?) reisje ondernamen met enkele leden van Seniorennet. In augustus 2008 trokken wij onder leiding van kunstenaar Harold VAN DE PERRE uit Dendermonde voor 8 dagen naar de meest Westeuropese stad in Rusland, nl.St.Petersburg en ook naar Novgorod.
    Het was een echte kunstreis. Van 's morgensvroeg tot 's avonds laat bekeken wij al het mooi dat daar te zien was en aanhoorden wij de woordenvloed van Harold. Een betere kenner van de " Vlaamse"-en "Russische kunst" aldaar konden wij ons niet indenken. Hij is wel de specialist terzake en blijkbaar is hij ter plaatse ook zeer goed gekend.
    Wij hebben gedurende die periode zowel een kunstbad als een kleurenbad van Harold gekregen. Nog nooit zoveel kerken ter plaatse bezocht. Het is daar, buiten de musea natuurlijk, dat ook de kunst met  zijn iconen te vinden is. Uiteraard waren de Russische Orthodoxe kerkrituelen ook van de partij.
    Het was een mooi programma en moest U de kans krijgen om een kunstreis naar St.Petersburg en omstreken ofwel naar Italie te maken met Harold Van de Perre, grijp deze kans. Onvergetelijk.
    Er werden mooie foto's gemaakt door de deelnemers.
    Ik voeg enkele van mijn foto's hierbij. Het grootste deel zal binnenkort verschijnen in mijn FOTO-ALBUM van Seniorennet onder de rubriek: REIZEN-EUROPA-RUSLAND.
    Op deze website vindt U ook een hoeveelheid foto's van mijn 10 jaar reizen naar het regenboogland Zuid Afrika.( Reizen-Afrika-Zuid Afrika- Charlyfoxtot)
    Zeer waarschijnlijk, maak ik van 27.09.2009 tot 14.10.2009, met onze vereniging I.P.A, een nieuwe rondreis door dit mooie land Zuid Afrika. Later krijgt U daarover een fotoverslag.

    08-01-2009, 15:31 geschreven door Frans

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Petersburg 2008
    En.....                                                                         
    Oude beursgebouw op het Vassilievskyeiland met vooraan een Rostra.



     Het Russisch heldenmonument van 9OO dagen Duitse blokkade van Leningrad (St. Petersburg).



     Paleisplein



     Fonteinpark Peterhof


    08-01-2009, 00:00 geschreven door Frans

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Petersburg 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En nog meer.......

    De NEVA (de stroom van St. Petersburg) met spuitende fonteinen.



    De Kathedraal van het Smolnycomplex



    Petershof



    Peterhof met Samsonfontein

    08-01-2009, 00:00 geschreven door Frans

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St.Petersburg 2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Enkele foto's
    Orthodoxe kerk met gouden koepel



    Wandeling door Peterhof



    Een van de vele gouden koepels

    08-01-2009, 00:00 geschreven door Frans

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 15/09-21/09 2008
  • 22/01-28/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 26/09-02/10 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 06/06-12/06 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Dinicreatief
  • Een lieve groet
  • Avondgroetjes. Nog even komen bijlezen.
  • De wind heeft me...
  • zaterdag, allerheiligen

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Charlyfoxtrot heet U hartelijk WELKOM op zijn blog.!


    Foto

    Zuid Afrika, Kaapstad, Stadhuis(City Hall) met de Tafelberg (voorzien van tafelkleed = wolken) op de achtergrond.

    Zoeken in blog


    Foto

    Waterfront in Kaapstad (Zuid Afrika), de uitgangsbuurt van deze wereldstad.
    Jaren terug (1988) werd aanvang gemaakt om van deze oude haven met zijn werven en opslagplaatsen een commercieel centrum te maken dat thans de ontmoetingsbuurt is van de toeristen en anderen. Het is het mekka van de winkelliefhebbers, met de boetieks  van de grote modemerken, maar ook van alternatieve kledingszaakjes. Men vindt er ook verschillende musea en uiteraard talrijke restaurantjes (zelfs Belgische). Ook de  cruiseschepen leggen er aan. Het is ook de buurt van de verschillende  plaatselijke (en ook andere) muziekgroepjes, zowel buiten als  binnen in de bars, w.o. uitstekende jazz.
    Vanuit deze plaats kan men ook het Robbeneiland, met de gevangenis waar meer dan 2O jaar  lang Nelson Mandela (en anderen) opgesloten zijn geweest., per boot bezoeken. 

    Foto

    Nieuws VRT NWS
  • Verdrievoudiging van hernieuwbare energie, batterijparken en koolstofarme gassen: Engie investeert 4 miljard euro in energiestransitie
  • 23-jarige Israëlische gijzelaar duikt op in video van Hamas en verwijt regering-Netanyahu gijzelaars in de steek te laten
  • Pro-Palestijnse protesten aan Amerikaanse universiteiten breiden zich uit, Republikeinse voorzitter Mike Johnson dreigt met Nationale Garde
  • Oekraïense leeuwen Tsar en Jamil: eerst oorlogsslachtoffers, nu gelukkig in Zuid-Afrika dankzij Natuurhulpcentrum in Oudsbergen
  • Filip werd slachtoffer van beleggingsfraude: "De 170.000 euro die ik in mijn leven spaarde, is volledig weg"
  • KU Leuven ontwikkelt bloedtest die complicaties tijdens zwangerschap en bepaalde kankers makkelijker kan opsporen
  • BEKIJK - Japanse schansspringer vliegt 291 meter ver, maar een wereldrecord is het niet
  • Te weinig of te veel Europa? Guy Verhofstadt (Open VLD) en Geert Bourgeois (N-VA) blikken terug op hun jaren in het Europees Parlement
  • N-VA wil gevangenis bouwen in Kosovo voor gedetineerden zonder papieren, maar hoe haalbaar is dat?
  • 5 euro entreegeld en een QR-code: proefproject voor dagjestoeristen in Venetië van start




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!