Dit is de nieuwe blog van een persoon, die na meer dan 4O jaar werken, een tiental jaren geleden met pensioen gegaan is en de knop van zijn levensritme omgedraaid heeft.
Hij is een neiuw leven begonnen, althans wat betreft bepaalde activiteiten. Hij tracht nu van het leven te "genieten" maar dit op een gezonde wijze en het leven te beschouwen als iets aangenaam, nuttig na het werken en zeker " POSITIEF" Misschien ook "leven en laten leven" maar dit onder alle positieve aspecten.
Eén van zijn grootste hobby's is " REIZEN " en dit meestal als vrijwillige reisleider en zo weinig mogelijk als reislijder. Ondertussen heeft hij een groot deel van Europa afgereisd, van de Noordkaap tot de Algarve. Thans en dit al enkele jaren, heeft hij zijn hart verloren aan het mooie en vriendelijke Zuid- Afrika.
Geleidelijk aan zullen hier berichtjes over andere zaken verschijnen, waaronder ook info over zijn kleindochter ALINE SAX, die reeds verschillende boeken geschreven heeft. Haar eerste boek is verschenen als zij 17 jaar oud was.
Ondertussen is haar 5e boek, WIJ TWEE JONGENS, ook al verschenen en eerstdaags verschijnt deze uitgaveook in de Duitse taal en zal worden verkocht in alle Duitssprekende landen. Later, ook meer daar over en ook over vele andere zaken.
Ook de andere kleindochters zullen aan de beurt komen, als er een speciale gebeurtenis zal optreden.
Zoals beloofd en dit naar aanleiding van de Boekenbeurs 2005 en de themadag " RUSLAND" op 5.11.2005 hierna een korte samenvatting van het nieuwe boek van Aline SAX "GEEN STAP TERUG"
Het is augustus 1942, midden in de Tweede Wereldoorlog. Het Duitse leger wil Stalingrad in minder dan een week tijd veroveren. Het Russische leger en de bevolking van Stalingrad bieden echter hevig verzet. De strijd duurt tot diep in de ijskoude Russische winter. In beide kampen sneuvelen mensen door het oorlogsgeweld en door honger en ontbering. Na een uitputtende strijd slagen de Russen er in de stad hun stad weer in handen te krijgen.
In 'Geen stap terug' beleef je de belegering van Stalingrad van heel dichtbij. Aline Sax (°1984) beschrijft het gebeuren vanuit verschillende perspectieven: door de ogen van Lena, een jonge Russische journaliste, door de ogen van Dmitri, een Russische jongen die met zijn broertje tussen het puin moet overleven, en door de ogen van Friedrich, een Duitse soldaat die met gemengde gevoelens aan de belegering deelneemt. Drie jonge mensen in tijd van oorlog, drie levens die door hetzelfde lot worden bepaald. Een boeiend maar huiveringwekkend ooggetuigenverslag.
Geen stap terug stond onlangs ook op de shortlist van de Thea Beckmanprijs (prijs voor beste historische jeugdboek).
MAAK KENNIS MET EEN JONGE SCHRIJFSTER ALINE SAX. GE KUNT ALLES OVER HAAR TE WETEN KOMEN DOOR OP GOOGLE ,"ALINE SAX " IN TE BRENGEN EN ZO ZULT GE OVER HAAR EN HAAR BOEKEN ALLES VERNEMEN. DOEN.!!!!!
Happy Klappydienst (kerkdienst) bij de plaatselijke bevolking
Het derde boek van de jonge schrijfster Aline SAX gaat over de Ierse opstand in 1916 en heeft plaats in Dublin. Zij behaalde hiermede een nominatie op de longlist van de Thea Beckmanprijs 2004 voor het beste historische jeugdboek. Dit boek staat ook op de nominatielijst van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen 2006 (KJV). Hierna een samenvatting van dit 3e werk van Aline SAX. DE GEBROKEN HARP van Aline Sax
Dublin 1916. Het leven is hard voor Brian O’Malley. Als oudste van een groot gezin, zonder vader en met een zieke moeder, is hij de kostwinner. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen, combineert Brian verschillende baantjes. Hij werkt dag en nacht. En hoewel hij zijn vader erg mist en heel wat afpiekert, rebelleert Brian niet tegen zijn lot. Hij geniet van de schaarse vrije momenten met zijn vriend Kevin en ook zijn bezoekjes aan de pub, met mooie Hannah aan de tapkast, zorgen voor vergetelheid.
Maar de algemene onvrede over de schrijnende armoede en de onderdrukking door de Engelsen broeit. Een opstand lijkt onafwendbaar en Brian wordt toch nog onverwachts en tegen zijn zin meegesleurd in een spiraal van geweld. Perscommentaar Op aangrijpende wijze geeft de auteur weer dat je in je leven onvermijdelijk voor keuzes komt te staan. Ook Brian móét kiezen, of hij wil of niet. Voor zichzelf of zijn familie, voor rede of gevoel, voor berusting of engagement.
Als men ooit een bezoek brengt aan Zuid Afrika en men komt in de streek van Kaapstad in de Westkaap (de meest zuidelijke provincie van dit mooie land), dan moet men eens een bezoek brengen aan de Volmatroos Just Nuissance. Deze legendarische figuur kan men vinden in SIMON'S TOWN, een stadje met marinebasis, gelegen aan de Atlantische Oceean tussen Cape Point en Muizenberg. Tijdens de IIe Wereldoorlog, was deze Deense dog, de mascotte van de aldaar gelegen Britse matrozen. Zijn naam was (en is nog) JUST NUISSANCE en werd door de Britse Navy formeel in dienst genomen met de graad van volmatroos. Na zijn dood in het marinehospitaal van Simon's Town, werd hij begraven met militaire eer en in aanwezigheid van 200 zeelieden. Hij was de lieveling en "soulmate" van de aldaar aanwezige gelegerde matrozen en heeft vele van hen veilig vergezeld van de plaatselijke herbergen naar hun kazerne. Tijdens deze laverende tochten heeft hij vele liefdes- en oorlogsverhalen van deze vrolijke Britse matrozen moeten aan horen. In het Simon's Town Museum is een ganse zaal gewijd aan deze ongewone matroos van de toenmailge Engelse Navy in Zuid Afrika. Regematig liggen er nog bloemen ( maar ook lege bierblikjes) aan zijn voeten (of poten). Hij is zeker een bezoekje waard als in men in de omgeving komt.
Zuid Afrika, Kaapstad, Stadhuis(City Hall) met de Tafelberg (voorzien van tafelkleed = wolken) op de achtergrond.
Zoeken in blog
Waterfront in Kaapstad (Zuid Afrika), de uitgangsbuurt van deze wereldstad. Jaren terug (1988) werd aanvang gemaakt om van deze oude haven met zijn werven en opslagplaatsen een commercieel centrum te maken dat thans de ontmoetingsbuurt is van de toeristen en anderen. Het is het mekka van de winkelliefhebbers, met de boetieks van de grote modemerken, maar ook van alternatieve kledingszaakjes. Men vindt er ook verschillende musea en uiteraard talrijke restaurantjes (zelfs Belgische). Ook de cruiseschepen leggen er aan. Het is ook de buurt van de verschillende plaatselijke (en ook andere) muziekgroepjes, zowel buiten als binnen in de bars, w.o. uitstekende jazz. Vanuit deze plaats kan men ook het Robbeneiland, met de gevangenis waar meer dan 2O jaar lang Nelson Mandela (en anderen) opgesloten zijn geweest., per boot bezoeken.