Zoeken in blog

Foto
Inhoud blog
  • Bertje! Nee toch... Foei!
  • Iedereen verdient veel te veel. Behalve ik !
  • De Helpdesk
  • Woon- en Zorgcentrum Salvator - Hasselt
  • Welkom thuis... 't Is weer lente !
    SCHUINSER dan SCHUINS
    Bij velen zit het tussen de oren. Bij anderen in de broek
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertje! Nee toch... Foei!

    Och, dat ons Bertje zich voortdurend voorbij holt tussen de speeltuigen van een pretpark is zijn volste recht. Liefst met zijn ganse familie. Maar hollen tussen de parlementaire zitjes? Nee, Bertje, echt niet. Dat past niet. Ook al zijn niet alle zitjes bezet. Dat had je papa je vroeger toch moeten bijbrengen. Zo nodig inkloppen. Toen mocht dat nog. En zeker niet als je, zoals nu, wat bevorderlijke strepen op je uniform meedraagt. Dat betekent verantwoordelijkheid op je schouders nemen, Bertje. Snap je? Geen weg-wuif-handje van 'n Didier die ineens met een uit de kast gevallen skelet van 3 miljard euro geconfronteerd wordt met zichzelf. Uit zijn "eigen" paarse kast gevallen. Weet je? En dan de schoenen van ons Freya maar vullen hé. Ocharme. Voorlopig ziet het meiske er heel opposant uit.

    img230/5395/bertje2hm8.jpg

    Zo Bert, en dan ineens een hoopje muzikale fankaarten aankopen met overheidsgeld dat eigenlijk het onze is, van je lievelings-BV'tjes in de populaire muziekwereld, ruikt niet alleen, maar is gewoon puur favoritisme. Electoraal bedoeld misschien! Maar je zoveelste miskleun op rij. Al verklaar je "té" dikwijls dat het zo niet is. Niemand gelooft je. Zelfs het gros van die artiesten niet. Geloof je jezelf wel? Uitleggen doe je het altijd met van die opgezwollen bolle bloze wangen, terwijl ik menig traan moet pinken voor je smartlapperig taaltje met een cultureel trekje. Maar met het politieke accent erbij totaal onduidelijk is geworden. Een Vlaming verdient meer dan dat. Dat moet je toch weten. Je at toch ook ooit van die goeie Vlaamse wortels. De waarheid is al voldoende.
    Natuurlijk vinden we het fijn dat een zangeresje - uit het niet opgeklommen met de hulp van een Radio 2-zomerflater van jewelste en op de rug van de ene cover na de andere terecht een klein lottobedrag mag opstrijken voor een of ander, prima omlijst project, dat naast de normale overheidstoelagen valt, is haar van harte gegund. Maar niet elke artiest heeft een secretariaat om dossiers samen te stellen met risicodragende projecten die eigenlijk, achteraf gezien, geen risico zijn. Ook al strijkt ze vandaag al meer dan 3.000 euro op om, een half uurtje, begeleid met een kaoroke-bandje én een niet zo goedkoop gezelschap, het Vlaamsche Volk van piep- tot stokoud te entertainen. Waw! M'n rimpels staan er nog. De ruime media heeft er de jongste dagen het toetsenbord van vol. En het nieuwe, jonge, mindere, maar allergrootste grut uit de muziekwereld zoekt zijn allerlaatste eurocentjes bij mekaar om, als het lukt, op eigen kosten een single-CD'tje uit te geven dat nog amper als steun, veel te duur - 5 euro per single-CD - gekocht wordt door de allervurigste fans die het misschien nooit in de CD-speler zullen stoppen. Als de artiest het minimum-pers-aantal van 500 exemplaren volledig verkocht krijgt zal die misschien heel nipt maar net uit de kosten komen. Maar vooreerst gaat er al een hele brok van die 500 gratis op eigen idealistische artistieke verzendingskosten de postzakken in, maar zelfs nog liever ter plaatse brengen, naar mogelijke promotiegroepen als dj's en radio's. Maar er zijn weinig uitverkorenen die hun startpersing aan de man of vrouw kunnen brengen én dus met veel soeveniers voor hun pensioentijd blijven zitten of in de richting van de goede doelen laten verhuizen.
    Bijpersingen doen de B en C-artiesten enkel nog in hun dromen.
    Bertje, als een platenfirma de artiesten niet meer wil, is het niet de taak van een regering om met de vislijn aan de kant elke vertroetelde drenkeling op te vissen die naast de labelmand trult. Dan spreek ik nog maar eens niet van de vele minivisjes die al lang op het droge liggen te kreunen. Zuurstof genoeg. Maar water! Snak! Snak! Laat ons zwijgen van een prikje gratische aandacht, waar zelfs honden gevoelig voor zijn. Want velen toeren Vlaanderen rond op eigen kosten om waar dan ook gratis wat publiek in de ogen te mogen kijken. Podiumervaring opdoen is voor de selfmades ook niet zo idooleenvoudig om niet openlijk in het belachelijke te worden getrokken.
    Bert, je moet toch zelf weten dat de groten van Vlaanderen makkelijk hun eigen beleg op de boterham (kunnen) verdienen en een overheid al via een billijke vergoeding er nog eens een aardig toetje bovenop schept. Bovendien begrijp je toch ook best dat die 0,14 euro op elke blank-CD'r niet naar de honderden Lazarussen met gescheurde broeken onder de tafel schuift... Janken dat de grote radio's terugvallen van 5% op 3% nederlandstalige muziek... waaronder onze eigenste openbare zender, is wraakroepend. Rechtlijnig en duidelijk daar iets tegen doen is de politieke taal die de Vlamingen van hun verkozenen verwachten, maar zich nu apatisch bij de misnoegde antistemmers, nietstemmers of blancostemmers voegen. Het onlangs vernoemde meer dan 1 miljoen van die stemmers zou nog wel eens veel meer kunnen zijn als men de juiste cijfers zou aanhalen. Gelukkig ligt er nu een heel belangrijk voorstel op de onderhandelingstafel voor de nieuwe federale regering: namelijk: afschaffen van de stemplicht. Nog één van de superdemocratische maatregelen die ooit een overheid genomen heeft. En valt dit cijfer voor de toekomst niet meer op als we spreken van een zeer goede opkomst van 70% bv. Bij de werklozen worden de 50-plussers zonder werk ook al jaren niet meer meegeteld en buiten de statistieken gehouden. Er zijn heel wat andere ondemocratische kieshandelingen die een steviger aanpak verdienen. Lijststem naar de plaats op de lijst, opvolgersplaatsjes voor de vriendjes en nog vriendelijker de coöptaties. Kiest u maar! 
    De vinger wijzen naar de illegale downloaders komt vanuit de verklik-kleutertijd. Bestraffen door bijkomende heffingen in te voeren, ook.
    Onze cultuur is alleen maar gediend als de overheid "belonende" inspanningen aanbiedt. Maar dan voor iedereen over de ganse lijn. Zonder favoritisme. Waar zitten de politieke Margrieten en Verstrepes om dat mes eens rond te draaien inplaats van voortdurend ballonnetjes op te laten.
    Een Stevaert was daar een fantast in en heeft ooit verklaard, als je wil kan ik je de krant voorleggen, dat de (toen) komende Vlaamse regering al die billijke vergoedingen voor haar rekening zal nemen. Van horeca, radiostation tot evenementenorganisator. Hoe lang is die nieuwe regering er nu al? En muziek is nu eenmaal geen Brussel-Halle-Vilvoorde-dossiertje hé. Nog simpeler en puur Vlaamse cultuur. Hier kan geen taal-ping-pong gespeeld worden.
    Want aan Waalse kant doet men dan weer heel anders.
    Daarom zijn ook alle Belgen gelijk voor de wet. 
    Ik denk bv aan het afschaffen van deze billijke vergoeding, want het zijn net die kleine artiesten die via hun eigen pc'tje wat willen/kunnen recupereren op deze belaste CDR's.
    Of zoals in de uitgeverswereld van boeken met de BTW te verlagen van 21 naar 6 %.
    Dit maakt toch al vlug meer dan 2 euro uit per CD.
    Muziek is toch zeker zo goed cultureel als een pornoboekje? Niet?
    De radio's die bv meer dan 25% nederlandstalige muziek draaien betoelagen met bv in de Sabamkosten tussen te komen.
    Of een totaal eigen muziek-tekst lied te belonen tov van een ruwe vertaling van een cover... Want vele grensoverschrijdende artiesten hebben je al duizend maal belogen... Want er zijn heel wat Tien-om-te-Zien vriendjes die uitsluitend gepromoot worden met hun covertalenten, terwijl eigen Vlaamse producten vanzelfsprekend thuishoren in dit programma. Beweert men. Maar, voor de rozekorrel van de kijkersgroei, komen heel wat buitenlanders er hun stembanden testen. Gelukkig zijn er nog verstandige uitzonderingen die niet altijd dansen naar de pijpen van de "goddelijke Neuro's".

    Maar ons Bertje... Hij dacht dat daar muziek in zat!
    Want waar de noot het hoogst is. Is de redding nabij.
     (GîG)


    >> Reageer (1)
    02-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen verdient veel te veel. Behalve ik !

    Op een ogenblik dat ik overgelukkig zou moeten zijn, lijkt me deze 1ste mei 2007 een overmatig zielige bedoening van Vlaams-Waalse opvrijerijen, waarin politieke partijverschillen niet meer bestaan of we zeilen extreem.
    Met legt mekaar niets meer in de weg
    omdat men mekaar, voor de voet, uit de weg gaat. 
    Zelfs met een andere gang in de afbrokkelende mediapaleizen.

    img76/8606/optimistpessimistls4.jpg

    Ondanks gisteren, een nietsnuttige overbrugdag die weer zoveel RSZ opbrengt en kost aan de verkeerden, met hip hip hoera vandaag een bruggelijke feestdag van de arbeid met eenzelfde prijskaartje, een zon die al-weer alle weer-records aan diggelen slaat... maakt het 1-mei-carnavalgebeuren de onbekende soldaat hypertriest. De politieke carnaval die net na de toch nog een beetje eerlijke andere zotternie komt én met de verkiezingen in het vizier een opgefokt slagveld van beloftes oplevert, aangedikt met de allergrootste en massa leugens aller tijden.
    Schijn bedriegt maar is soms heilig.
     Jassen draaien en liegen zijn er vandaag niet meer
    om rood van te worden. Eerder om fier op te zijn.
    De records zijn de wereld nog niet uit.
    Terwijl men op de grens van Brabant en Limburg naarstig zoekt naar de speld in de hooiberg: de 18-jarige Annick uit Schaffen, die na een fuifje niet meer thuisfietste en na wat geheimzinnige GSM-signalen bij de speurders het allerergste doet vermoeden in dit rivierrijke broek dat toch niet helemaal op haar thuisweg fuif-huis ligt, maar zorgt voor een intriest familiaal drama, lopen de Belgische toppolitici-vijanden arm in arm, net of ze mekaar helemaal niet meer vertrouwen, dezelfde podia en schermen af om de oproergetinte, op zoek naar de laatste druppel, bevolking nog wat hoger in het zadel te heffen door medeknikjes en losse handjes. Een bevolking die buiten belspelletjes, GSM-polls, BB-toestanden idolen van de éne soap naar de andere inhoudloze schermverslinders, verstandelijk van het éne dal in de andere trappen. Want de politieke kunst is nu eenmaal: het nadenken bij het plebs afschaffen, dom, heel dom houden en de verdeel- en heersstrategie hanteren in de zwalpende verkiezingsvelden die hun duidelijkheid en sla(a)g-kracht van weleer missen. De werkgevers en bedrijfsleiders zijn nu eenmaal de slokkoppen die de economie als bloedzuigers financieel leegpompen. Het wordt eens tijd dat men de 2.500 euro-plussers per maand streng gaat aanpakken. Mijn ouders hebben mij ooit geleerd: bekeer de wereld, begin met jezelf. En toen zag ik af van het witte pater worden. Ik dacht dat ook, en welke politieker spreekt over zijn/haar eigen portemonee eerst: geenenkele ! En toch lopen er zo'n honderden (wat schrijf ik..?) van federaal tot lokaal 2.500 euro-pluspolitiekers rond met de schreeuwerige affiche: graaiers moeten afgeschuimd !
    Het koningshuis heeft al in de arena mogen, nee, moeten bloeden, terwijl men in Madrid al een kruis heeft gemaakt over Toria's en andere doren. Wij, Belgen uit roestvrij onverwoestbaar staal, wij als de toppers, de nummero uno ter wereld van de loonkost, durven ons nog opstellen als de redders van de smeulende wereldeconomie die men zelfs niet meer aan de straatstenen kwijt kan. Het geloof in dat kleine morsvlekje, vliegenstrontje, op de aardbol is zo goed als totaal wereldvreemd en na de Ford, Renault, VW en nu Opel-hysterie... begint men in het Antwerpse te beseffen en toe te geven dat daar de Opel-tragedie eens een "allochtone bom" tot ontploffen kan brengen die zich vlug als kettingreactie kan uitspreiden over die schamele 30.500 vierkante kilometers tussen Ardennen tot kust. Op minder dan 3 uren rij je van Noord naar zuid en van Oost naar west. Zelfs als je de overvloedige verkeersreglementen halstarrig in acht houdt. 
    Een regering die bluft met 53.000 nieuwe arbeidskrachten creëren door dienstencheques in te voeren is blind voor zichzelf, want uiteindelijk kosten die dienstencheques meer aan een gemeenschap dan de werklozensteun rechtstreeks aan de gevizeerde betrokkenen uit te betalen. Nu krijgen ze via omwegen de kans om via andere handjes en pootjes als losgeld te fungeren. Het was vroeger zo, heel vroeger en ook vandaag... Wie niet wil werken zal er ook geen vinden, krijgen of houden. Gelukkig zijn er nog idealisten die er hier in blijven geloven en voor de voet al hun risico's in gooien om die oh zo dure broeken aan te mogen scheuren. Zot zijn is een deugd en weldaad. Maar vandaag tracht men dat te verbloemen met tegenstrijdige uitspraken en vooral van beloften door hen die boven de normale maatschappelijke ladder risicoloos zonder enige verantwoordelijkheid leven én waarin een grote massa blijft geloven. De paus heeft het vagevuur, dat niemand nog kende en eigenlijk nooit in geloofd heeft, afgeschaft. Maar de Lazerussen die uit de politieke handen blijven en moeten eten zijn broodnodig om kiesvoer binnen te halen.
    Met een glim- of grijnslach door iedereen geweten, gevreten en bescheten!
    Haal het sponsorgeld van onze overheid weg uit de auto-industrie en andere grote arbeidsintensieve bedrijven (in Wallonië noemt men dat staalhard) en je zult merken dat de belofte van 200.000 werkplaatsen scheppen veel meer geld kost dan het gewoon uit te strooien als het manna.
    Een belofte vandaag om al een inspanning te doen van de werkplaatsen te "houden" die we nu hebben zou veel geloofwaardiger kunnen klinken. Wat voor zin heeft het om er 200.000 kunstmatig bij te "maken" terwijl er in werkelijkheid elders 500.000 teloor gaan. Volgens mijn goedkoop telmachientje is dat nog altijd -300.000 of zoveel meer op de dop, ziekenkas of OCMW. Gelukkig zijn er nog privé-initiatieven die dat getal sterk verkleinen en zelfs zorgen voor een evenwicht. Mij om het even. De jongleurs van de arbeid weten hun weg beter dan diegenen die daarvoor (meestal onder druk) de wetten hebben uitgevonden. Een stroper blijft nog altijd een vakbekwame boswachter en een gaaier een dief.
    Laten we zeggen: verbeter de wereld, begin met je geëmancipeerde buurman of -vrouw !
    We zijn immers gewoon van andermans rekening te maken en macht te veroveren met straffen in de verdeel- en heerspolitiek. Eigen in alle onderdelen van onze/'n samenleving.
    Van gezin tot land
    Het is de risicovolle verantwoordelijkheid die spant
    Nog 'n prettige, zonnige, gelukkige, vreugdevolle, rustige, gezonde ... 1 mei!
    Blijf optimist !
    Want het zou wel eens je laatste kunnen zijn. (GîG)


    >> Reageer (0)
    08-02-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Helpdesk

    DRINGENDE VRAAG AAN ALLE HELPDESKS TER WERELD:
    ZEER AMBETANT SOFTWARE-PROBLEEM!!!!

     img207/6886/vrouwen6zu1.jpg

    Anderhalf jaar geleden ben ik van de versie Verloofde 7.0 overgestapt op Vrouw 1.0 en ik heb opgemerkt dat het programma een applicatie heeft geïnstalleerd, genaamd Baby 1.0, die heel veel ruimte inneemt op mijn harde schijf. Deze applicatie wordt niet genoemd in de gebruikershandleiding van Vrouw 1.0. Met het bijplaatsen van een externe harde schijf is het probleem helemaal niet opgelost want ondertussen had ik HOME.gif aangeschaft. Integendeel zelfs ruimtelijk en in tijd waren de problemen vergroot, zodat mijn moederbord die hele uitbreiding niet meer aan kon en ik verplicht was regelmatig het programma GeboeidDoorHetLeven.runaway te laten draaien om weer een tijdje soepel te kunnen werken.
    Het programma AutoWeg 4.11 draaide opvallend goed.

     img220/5383/helpdesk6be5.jpg

    Bovendien installeert Vrouw 1.0 zichzelf als worm in alle andere programma's, tot in de mailbox en start zichzelf op, zodra ik eender welk ander programma open én Vrouw 1.0 saboteert op deze wijze de correcte uitvoering van al de andere programma's.
    Met het uiterst krachtige photoboot 5.01, zoals je merkt de allernieuwste versie, kun je dan geen enkele kant meer op en dien je herhaaldelijk te herstarten met de C-toets ingedrukt én RoeiTegenStroom.REG.

     img207/2410/helpdesk7ga6.jpg

    Sommige programma's zoals AvondjeKroegMetVrienden 10.9, BiljartenNaHalfTien 6.08, HeleNachtFeesten 2.5 en RustigZondagavondjeVoetbalVoorDeBuis 16.4 werken zelfs thuis helemaal niet meer!
    Daar komt nog bij dat een bepaald achtergrondprogramma (virus vermoed ik?) zichzelf auto-installeert (Schoonmoeder 1.0) waardoor het hele systeem vastloopt en Vrouw 1.0 ineens heel raar gaat doen. Nergens geen punten meer toelaat en alle leestekens in komma's verandert. Undo, Redo, New of wat dan ook helpen daar niet aan. Het lukt niet om dit programma te des-installeren en dat is bijzonder ergerlijk, vooral als ik het programma ZondagochtendKnuffelen 3.0 wil uitvoeren.
    Het lijkt er zelfs op dat sommige onderdelen hiervan permanente bugs vertonen. Bijvoorbeeld, het commando C:standjesopzateragavond.exe activeert niets meer.
    Ik overweeg om weer gebruik te gaan maken van Verloofde 7.0, maar de desinstallatie van Vrouw 1.0 schijnt mij buitengewoon ingewikkeld toe, en ik kan niet inschatten welke consequenties dat zou kunnen hebben voor de andere programma's zoals Baby 1.0 die, ik moet het toegeven, mij toch zeer bevalt.

    Kunt u mij helpen?

    Een ontmoedigde gebruiker

     img99/9552/helpdesk3qd3.gif

    ANTWOORD VAN DE HELPDESK:

    Geachte gebruiker,

    Uw klacht komt regelmatig voor bij onze trouwe gebruikers, en heeft voortdurend, zelfs meestal, een perceptiefout als grondslag. Vele gebruikers gaan over van Verloofde X.0 op Vrouw 1.0 met het totaal verkeerde idee dat Vrouw 1.0 slechts een ontspannings- en utility-programma is.
    Vrouw 1.0 is daarentegen veel meer dan dat. Het is een compleet Operating System, gecreëerd om al uw toepassingen te managen en te controleren.
    Het is vrijwel onmogelijk om Vrouw 1.0 te desinstalleren en te downgraden naar Verloofde 7.0, want Verloofde 7.0 zal zich dan precies zo gedragen als Vrouw 1.0. Hetgeen inhoudt dat het niet veel verschil uitmaakt en het hele proces veel moeite, maar vooral veel geld zal kosten. Hoe mooi het programma ook kan zijn het heeft zijn chat- en lockkuren.

     img214/5172/vrouwen5ng7.jpg

    Hetzelfde doet zich voor bij Schoonmoeder X.0. Deze programma's, van de oudere generatie, zijn afgeleid van Vrouw 1.0 en er doen zich daarbij vaak compatibiliteitsproblemen voor. Deze toepassingen zijn slecht bestand tegen de moderne virussen, zullen al snel aangetast worden en vervolgens vanzelf verdwijnen.
    Sommige gebruikers proberen de harde schijf opnieuw te formatteren om vervolgens VerloofdePlus of Vrouw 2.0 te installeren, maar dat kan nog veel grotere complicaties hebben (zie gebruikershandleiding, vooral de paragrafen Alimentatie en Co-ouderschap.)
    Upgrades van het programma hebben meestal niets om het lijf en zijn er enkel uit financieel oogpunt nadelig te noemen omdat je tegenwoordig niet meer langs de allernieuwste versie van GaWinkelen 4.5 om kunt.

     img459/8969/vrouwen3vs8.jpg

    Belangrijk: indien u Verloofde 8.0 installeert, ga dan vervolgens niet onmiddellijk over op Vrouw 2.0 want de compatibiliteitsproblemen die zullen ontstaan, zullen complexer zijn dan met Vrouw 1.0. De versies Vrouw 3.0 en Vrouw 4.0 tenslotte, zijn voor gevorderden en gespecialiseerde gebruikers. Bovendien zeer duur en niet aan te raden voor normale gebruikers die dan meestal al reeds de eerste tekenen van schizofrenie.stor vertonen.
    Mocht het u met geen enkel van deze systemen willen lukken, dan raden wij je aan om Vrijgezel 1.0 of Trio 5.3 te proberen - maar eerder nog adviseren wij u gebruik te blijven maken van Vrouw 1.0 en er voorzichtig mee om te springen en het freeprogramma: TijdBrengtRaad eens regelmatig je over het ganse geheugen te laten scannen. Maar ook niet te opvallend dikwijls omdat de Geduldversie niet altijd optimaal werkt en heel wat onherstelbare toegeeflijke schadeclaims kan aanrichten.

     img214/5045/vrouwen4pi7.jpg

    Ik persoonlijk maak al jaren succesvol gebruik van Vrouw 1.0 en kan u uit ervaring aanraden de hoofdstukken Frequently Asked Questions en Veelgemaakte Fouten te raadplegen. Vrouw 1.0 is een zeer gevoelig programma en gaat onmiddellijk over op veilige modus bij eventuele fouten.
    Dat houdt in dat je zeer behoedzaam met het programma dient te werken, gegeven het feit dat bij Vrouw 1.0 van iedere fout die zich ook maar voordoet, willekeurig welke, de bron onvermijdelijk enkel en alleen bij u ligt en ook enkel en alleen bij u zal gezocht worden. De oplossing ligt meestal bij het gebruik van het commando C:SORRY.EXE zodra zich een onregelmatigheid voordoet en het commando TeLaat.admin nog wel sound met caps lock geeft maar undo totaal uit beeld verdwijnt.
    Probeer het gebruik van Escape en Delete te vermijden, evenals Backspace, want hierna zult u het paardenmiddel C:SORRY.EXE/BLOEMEN/ALL moeten gebruiken om het programma weer optimaal te laten functioneren, en zoals u weet, moet u dit niet al te vaak doen.
    Eens dat je het toch aangeschaft hebt is Vrouw 1.0 een vrij interessant programma, maar het kan grote uitgaven met zich meebrengen bij onjuist gebruik. Ik raad u dan ook aan om de uitbreidingsets bloemen 5.0, Sieraden 2.3 ofwel WeekendCenterParks 3.2 aan te schaffen. Maar overdrijven is hier ook weer de achterdochtelijke dooddoener. U kunt hiervoor tevens gebruik maken van JaSchat 14.7 of JeHebtGelijkLieverd 8.0. U kunt deze programma's downloaden via Uiternet naar Internet. Hun resultaten zijn redelijk tot goed te noemen. Al moet je oppassen voor de detail-bugs die dan bij Vrouw 1.0 vrij komen. Dit kunnen er enorm veel zijn en op de achtergrond meedraaien zonder dat je het beseft. Spam en Tool.brom zijn ondermeer van die uiterst ongezellige naweeën bij oudere programma's als NeusOveralTussen 3.05 en Bemoei./ALL/GoeieRaad.EXE.

     img480/8763/helpdesk5mf9.jpg

    Installeer nooit Vlam 7.12, SecretaresseInMinirokje 3.3, Vriendin 1.1 of VanavondKomenMijnVrienden 4.6! Deze programma's werken niet in de Vrouw 1.0-omgeving en kunnen onherstelbare schade veroorzaken aan uw systeem.
    Om C:standjesopzaterdag.exe te laten werken dient u eerst andere commando's zoals C:DIAMANTENHALSSNOER.EXE of C:HAARDRONKENVOEREN.EXE uit te voeren.

    Veel succes met dank aan Alo.is.hier en je weet het: koop nooit een programma in een zak en doe beroep op en raadpleeg regelmatig onze helpdesk. Wij staan altijd 7/7-24/24 voor julie klaar.

     img207/5083/dictatorpq0.jpg
    Je Helpdesk (GîG)


    >> Reageer (0)
    26-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woon- en Zorgcentrum Salvator - Hasselt

    Oude bomen verplant men
    op een vakkundige en degelijke manier!

    Ook al waren de werken voor een nieuwbouw al gestart in september 2004, getuigt het Salvatorcentrum te Hasselt de laatste tijd eerder van een onbekwame (in)drukte van belang bij de verhuis van zijn senioren van het 6-verdiepen hoge gebouw naar het in aanbouw zijnde nieuwe complex met slechts één verdieping. Met de klemtoon op "in aanbouw zijnde", want het is nog verre van ontvankelijk voor bewoners, laat zwijgen bezoekers. Ik vraag mij af of de brandweer van Hasselt hierover reeds zijn goedkeurende zegen gaf. Toch konden we in onze Limburgse dinsdagkrant lezen dat de 161 oudjes uit het Salvatorrusthuis in drie dagen verhuisden van de hoogbouw naar de werf van de nieuwbouw, die zo'n 500 meter zuidwaarts, in een rustigere en natuurlijkere omgeving,
    ingeplant werd. Zodat nu al de Salvatorgebouwen met klooster, verpleegschool, kliniek en rustoord dicht bij mekaar  bereikbaar zijn. Al hebben we onze twijfels over de bouwvalligheid van de huidige oude hoogbouw, konden we er toch al regelmatige ouderdomsverschijnselen vaststellen. Zonneblenden die verscheurd fladderen in de wind, een lift die weken hopeloos buiten strijd bleef, stalen ramen die zich trachtten dicht te houden... is elk nieuw sociaal initiatief lovenswaardig welkom. Ook naar de verruimde nieuwbouw keken we met volle verwachtingen uit. Mocht ook, meen ik, als je buiten al de bijkomende kosten, van dokter, pedicure, kinesist tot haarkapper voor één senior maar even 41 euro per dag mag neertellen, met enkele maanden geleden een eerste merkelijke opslag die geenenkele privé-verhuurder zich wettelijk mag permiteren mét de aankondiging van een
    tweede heuse opslag... die, naar verluid, niet door de ministeriële beugel geloods werd.

     img215/2579/salvatorrusthuisxf8.jpg

    Talrijke keren werd de verhuis aangekondigd... maar dan weer uitgesteld.
    Net 'n terdoodveroordeelde in Amerika die van het
    ene uitstel in het andere verzeilt, maar toch ooit... Maar nu leek er hier toch meer aan de hand dan nog even geduld te tonen.
    Hals over kop moest de hoogbouw, met zicht op de stad Hasselt en z'n grote ring, ontruimd te worden en werden de senioren in drie dagen, per twee verdiepingen, naar hun toekomst geholpen. De verantwoordelijken hadden de beste schuilkelders gevonden om zich te verstoppen, terwijl alles wat op de familiale levers lag in de richting van het, zo goed als blijkbaar onvoorbereide en onwetende, personeel gestuurd werd. De nieuwe huisvesting werd een doolhof van jewelste, waarbij de klemtoon voortdurend gelegd werd op de inzet van hoofdzakelijk de familieleden die hun senior, zo goed als kon, moesten geruststellen om, voor hen, zo'n wereldreis te overbruggen.
    Ook al had men in de hoogbouw voortdurend een merkelijk tekort aan personeel, maakte men toch gebruik van de
    verhuisgelegenheid om nog enkele overbodige personeelsleden een C4tje toe te stoppen.

    Haast en spoed is...

    De verhuis gebeurde als bij 'n, je weet wel:
    1. Een voorspel waarbij de familieleden erg beperkte uren en dagen opgelegd kregen om, mits opgelegde grenzen, het
    noodzakelijke persoonlijk bezit over te brengen van oud op nieuw. Sommigen hebben daar speciaal verlof voor moeten nemen
    want buiten hun eigen werkuren en weekeindes kende de directie niets en wie denkt nu nog in een rusthuis aan andermans werken.
    Werkende familieleden leerden nu op korte tijd grote meubelstukken 500 meter te verplaatsen via een kelderdeur, richting lift en zoekt u maar, want wegwijzertjes waren er niet of hingen enkel in plakbriefjes te fladderen. Heel wat kamers stonden nog in hun onafgewerkt ruwbouwblootje, telefoonaansluitingen zijn er vandaag nog steeds niet. Wellicht is iedereen, zoals daar alles in die nieuwbouw gericht op het digitaal allernieuwste, GSM-gericht, en de
    kuisploeg was blijkbaar al met met Krokusverlof. In elk geval iedere senior moet zijn telefoonnummer van de hoogbouw zelf opzeggen. Over bijkomende kosten, nieuwe aansluiting enz. wordt niet gepraat. De nieuwe telefoonnummers zijn in aantocht en de adres- en telefoonwijzigingen worden in de pantoffels van de senioren geschoven.
    Wie betaalt hiervan de af- en aansluitingskosten?
    Want het gaat toch over een eenzijdig van de Salvatordirectie opgelegd verplichte verhuis?

    2. De climax: de dag van verhuizen, waarbij men liever geen familieleden op de vingers zag kijken, werd in de avonduren door
    de familie opgevuld met troostende woorden van verstoorde senioren die compleet door die verhuis én het vernieuwd intern reglement de kluts kwijt waren en wellicht één van hun ergste dagen hebben meegemaakt. Weinigen vonden zomaar hun kamer terug en paniek was er troef enz. Niet één kamer was volwaardig inorde. Overal ontbrak er wel ergens iets om de ontvangst zo onopvallend en gezellig
    mogelijk te maken. Men weet daar toch zeker dat met het ouder worden ook de aanpassingsproblemen sterk groeien.

    3. Het naspel begon met een gemakszuchtige welgekome postkaart vol handtekeningen aan de senior die het nog net of niet
    kon zien en lezen, want bloemen stonden op de verboden lijst. Dus lieve families de bloemetjes werden in de nieuwbouw letterlijk buiten gezet... Ook al moeten we toegeven: de kamers op zich zijn aangepast netjes, maar toen niet netjes en vierkantiger ruimer dan vroeger met een toilet waarin je een fuif kunt houden. Het keukentje werd in de oude pompbak in de hoogbouw achtergelaten. Dus een gasten-kop-koffie met ondertas en lepeltje dienen het toilet te paseren om weer netjes op de volgende te wachten. Ook een deurkast met veilig slot op werd in de grote inbouwkast voorzien. Bij velen was wel de sleutel zoek. Maar dat waren we al vlug gewoon in dit seniorenstadje in aanbouw waar nog menig straatnaambordje ontbrak. Op het eindelijk gevonden gastentoilet in doolhof gangen moest ik met één hand de deur dichthouden, want de sleutel had zich ook even van deur vergist. Het klassieke noodtoestelletje met knopjes, waaraan een senior zo levens-gehecht is, om het personeel te bellen was nu ineens vervangen door een mini-degitale afstandsbediener met uiterst gevoelige knopjes waarvan het bovenste knopje diende om het personeel te roepen, het middenste om het grote licht in de kamer aan te steken en het onderste... Ja, het onderste? Daar wist zelfs het pijnvoetig krijgend personeel niet dadelijk een juist antwoord op. De senioren die buiten radio beluisteren, TV-, naar buiten kijken en bezoek ontvangen ook nog even op internet de wereld willen bewonderen kunnen vermoedelijk op deze allernieuwste aanwinst
    terecht. Vermoedelijke en terecht vraag vol twijfels vermits alles daar toch zo vlot verliep.
    Het is eigenlijk de bedoeling dat de senioren, in zo'n groepjes van tien, samen wat verder dan hun neus en kamer kijken en in de
    ontmoetingsruimte wat contacten, babbeltjes, tijdverdrijf... plegen en vooral kilometerbesparend: samen eten. Lovenswaardige vooruitzichten die zeker twee ruggesteuntjes verdienen. Eigenlijk een hele rolstoel. Tenminste als die oude bomen zich nog
    willen aanpassen. Niet iedereen houdt van het nieuwe als ze het oude al jaren gewoon zijn. Het ontbrak er eigenlijk alleen maar aan "tijd en geduld" wat men toch van bejaardenvakmensen mocht verwachten. Het kon helemaal anders.
    In deze verhuisperiode werd bv niet eens één personeelslid méér ingeschakeld om deze totale ommezwaai en volksverhuizing op
    te vangen. Een ommezwaai die toch voor de senioren veel drukker en harder over komt dan bv bij nonnen die op missiereis
    mogen, eventueel van klooster veranderen of de kap over de haag...

     img143/5958/wzcsalvatorhasselt1hr0.jpg

    Het is en was er deze week een zielig vertoon, waarbij je door de ramen een sierlijke buldozer kon bewonderen, de klusjesmannen
    hun gangetje zag gaan en vooral, binnengangs, het personeel zichzelf hoorde voorbijhollen.
    Wie nog wat achtergebleven spullen uit de oude hoogbouw wilde halen kreeg op papier nog de tijd tot 28 januari om niet aan
    een gesloten deur te moeten staan... maar moest vandaag 25 januari al vaststellen dat de elektriciteit afgesloten was en dus de
    liften onbeweeglijk op een ander leven hingen te wachten...
    Hoe de familie en bezoekers het beste naar de nieuwbouw kunnen fietsen wordt hen binnenkort nog wat juister uitgelegd.
    Plannetjes zijn blijkbaar in de maak... want nu beseft men ineens dat de senioren-sponsors van de Salvator niet allemaal van
    Hasselt waren.
    Het salvatorrusthuis dat in 1974 opgericht werd door de nu 102-jarige orde Zuster Salvatorianessen noteren deze week, laatste
    week van januari 2007, na bijna 33 jaar, alvast een nieuwe historische datum in hun agenda. Met een start van 119 bewoners in 1974 hopen ze binnenkort - misschien dit keer wél met wat nodig geduld - maar even 245 senioren van dement tot valide te kunnen
    huisvesten.

    Deze hals-over-kop-operatie, wellicht onder druk van de nieuwe eigenaar - alhoewel eerder beweerd werd dat ze nog niet
    wisten wat er met die oude bouw ging gebeuren - van de hoogbouw en mogelijk hoge boetes boven het hoofd, want de termijn van verhuis was reeds lang voorbij, hoe lovenswaardig ook het toekomstig ideaal, kreeg voor al de familieleden, maar vooral de senioren die er verblijven, een koude douche van een plotse overhaaste vernieuwing, over hen uitgeschud. Met misschien een maandje geduld had men de toekomstige "afbetalers" van dit nogmaals lovenswaardig initiatief in veel leukere omstandigheden en op een seniorentempo feestelijk kunnen binnenhalen en dat bloemetje hoort er nu eenmaal ook nog bij. 
    We kunnen zeer moeilijk de directie een proficiat toesturen voor zo'n belabberde volksverhuizing. Wel een dikke proficiat voor het personeel en een
    schouderklop voor de blijvende inzet en hun eeuwige glimlach.
    Want iedereen weet dat zeker de senioren
    niet de
    gemakkelijkste kinderen zijn om te verzorgen.
    Sinds de nonnen hun paternoster omgewisseld hebben voor een telraam... is zuster Cent van primair belang, ook al slaat ook
    daar de schaarste in aangroei sterk toe en horen de meeste stichteressen in hun huidig eigen splinternieuw tehuis thuis...
    Tenminste als het ooit
    afgeraakt, want daar heeft men blijkbaar nu nog tijd genoeg.
    Ik ga toch eens overwegen of ik niet ergens zo'n projekt ter wereld kan helpen.
    Je voelt het zo aan. Senioren dat is werk voor de toekomst!
    Bejaardenhelpers en -helpsters de toekomst lacht u toe.
    En voor de busness: there is no... like seniorenbusness!

    Opmerkelijke opmerkingen

    Nieuwsblad - 2-12-2005

    - HASSELT - Het woon- en zorgcentrum Salvator bouwt een nieuw rusthuis met plaats voor 177 bedden maar kan binnenkort ook 36 zorgflats optrekken. De provincie trekt daarvoor een half miljoen euro uit.

    - De voorlopig laatste goedkeuring heeft betrekking op een subsidieaanvraag van de vzw Salvator Rusthuis, dat via het woonfonds 36 zorgflats extra wil bouwen, gekoppeld aan een nieuw rusthuis van 177 bedden. De totale kostprijs van het project bedraagt ruim drie miljoen euro waarvan 500.000 euro uit het fonds komt.

    Belang van Limburg - 29-10-2004

    - De congregatie van de Salvatorianessen bouwt naast het huidige Salvatorklooster een nieuw rusthuis. Dat bleek een goedkopere oplossing dan het huidige gebouw uit 1974 te renoveren. Het nieuwe complex zal 177 eenpersoonskamers tellen. Tegen de herfst van 2006 moet het rusthuis klaar zijn. Bijna tegelijk verrijzen 36 serviceflats. Die komen midden 2007 in gebruik. De totale investering bedraagt 15 miljoen euro.

    - "Het oude gebouw voldoet niet meer aan de huidige normen," vult Rudy Matheus, voorzitter van de raad van bestuur van de vzw Salvatorrusthuis aan. "De renovatie zou 75 procent van een nieuwbouw kosten. Bovendien zijn wij het laatste rusthuis dat zo'n grote subsidie kon krijgen van het ministerie van Welzijn. Dat betaalt 60 procent van de prijs. Onze bewoners krijgen extra comfort. Per persoon voorzien we 65 m2 leefruimte. Dat is 10 m2 meer dan nu. De kamers groeien van 22 naar 27 m2. Per 10 kamers is een eigen ontspanningszaal en zijn badkamers voorzien. De totale oppervlakte van onze site stijgt van 8.000 naar 11.000 m2." De kamers kunnen aan mekaar worden gelinkt.

    Het Laatste Nieuws - 23-06-2003

    - Elke afdeling van 3 wooneenheden beschikt over dagzalen met buitenterrassen, die op het gelijkvloers grenzen aan binnentuinen. De kamers voor de bewoners zijn 27,5 vierkante meter groot. In elke wooneenheid zijn er twee kamers voorzien die makkelijk samengevoegd kunnen worden voor het verblijf van echtparen. Er komt ook een cafetaria en een nieuwe kapel.

    Een erg ontgoocheld bejaardenhelper op pensioen.


    >> Reageer (1)
    17-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom thuis... 't Is weer lente !

    Zoals de titel van m'n blogje het niet zegt...
    Als we thuis niets te zeggen hebben kakken we het gewoon de wereld in.
    Ook al luistert er geen kat naar en is zo'n ding zo strikt persoonlijk
    - dat het bijna nieuws voor mezelf is - om je eigen er wat aan op te krikken...
    Krikken op zo'n leeftijd... ?
    Man, man, platte band is het nu ook weer niet helemaal. Maar ja, er zit toch een gaatje in. Van jeugdbeweging werden wij een interloktuele vooraanstaande zuipclub
    met lullen als vlaggemasten.
    Vaandeldragers noemde men dat vroeger
    en heel wat pastoors hebben geholpen om dat vaandel top te houden.
    Laat het door mij gezegd en door velen gedacht zijn. Amen.
    Niet iedereen kan de Lotto verliezen hé.
    Ik schrijf me leeg met het hoofd op hol. Kedeng, kedeng...
    Paardenvijgen na Pasen.

    img222/2413/walkingman1hn6crdl8.gif

    Als je verandert van gedachten... zou Jo Leemans zingen, met het frivoolste stemmetje op knikkende maagdelijke knietjes, dat een schoolmeiske in wit-zwart zo lief is. Dus ik spreek van 150 jaar terug toen Jo nog geen rimpels had lijk de Demer met al zijn zijrivieren en -grachten. Ook die blijven zelden binnen hun oevers. Aan de oever van de vliet... zat er een eenzaam muisje... Lalalalalalala... De klok wijst... Foei, al 4.55 uur Paas-uchtend.
    Het jaar vul je maar zelf in. Dat hangt er van af wanneer je het leest en wie er hier nog  wat anders ziet dan uitsluitend kerkhofblommen verdommen.
    Je ziet ! Ik schrijf met vooruitziende terugwerkende kracht. Een soort los remcircuit.
    Geen advokaat die beseft wat een eend in de bijt betekent.
    Terwijl ie al fietsend naast het water stemmen denkt te ronselen.
    Mochten de vissen maar stemmen ? "
    Veur gien honderdduzend frang: zong de Juul van Katastroof.
    En ik zit nog maar - ei zo na - aan zin 15. En er zijn er weer een paar voorgekropen.
    Dus binnen een paar uur terug aan een ingekorte werkweek beginnen.
    Of zou ik straks bij de dokter geen briefke gaan halen met een gezicht of het goeie vrijdag was? Of aswoensdag?
    Nog beter! Bloggen voor het examen... Brossen misschien?
    Geil belangrijk! Daarvoor moet je niet van Kuttekoven zijn.
    Zeg maar dat ik het gezegd heb. En vermits ik thuis niks... Ah ja, klopt, heb het al gezegd. Geheugen en ouderdom, begrijp je. Hand in hand. Bij u ook? Un soutien de memoire(s) avec jeux de boules. Geheugensteuntje met ballen. Is dat nu enkelfout of meerfout? Nooit vergeten. Ooit schrijf ik er nog een heel heel dun boekje over.
    Je ziet, het wordt amper een half blaadje aan één kant.
    Als die kelk ook maar niet aan mij voorbij gaat.
    Het ene oor in... Diareert het andere uit.
    Maar ok we hebben "dit" weer gehad. Nu "dat" nog. De gekste, onmogelijkste, serieuste... in elk geval "praat" en vieze foto's ga je er moeten bijnemen!
    Of, uit alle veiligheid, je blijft misschien toch best volledig weg.
    Lig daar echt niet van wakker.
    Laura is ook ooit buiten gegaan toen een bekende Martin
    teveel over de Westvlaamse blote kontjes uit zijn kraam sloeg.
    Fantastisch ! Het ergste was, dat niet één zijn belabberd taaltje verstond.
    Blijkbaar, buiten haar gerekend. Daaaag! Alhoewel... Kado!
    Gratis en voor niks, lijk de Stunt er ooit aan begonnen is,
    maar nooit afmaakte omdat Vandebroucke niet boog voor de führer...
    Maar Stevie zichzelf achteraf heel verstandig op een zeer aantrekkelijk onbelangrijk zijspoortje heeft gezet omdat er teveel beloftevliegen rond zijn oren zoemzoemden... Juist! Dat doen stekelige muggen. Zoemmmmmmmmm. Zoemmmmmmm.
    En hoe meer je luistert hoe zoemer ze worden. Akelig 's nachts.
    Dan zijn die lage decibels toch zo stijlhoog. Zelfs die laatste en grootste heeft hij gratis in rechte LIJN met die van Willy op vakantie gestuurd.
    One-way-ticket zonder retour. Forever!
    Ik heb horen vertellen dat dit het énige verstandige was dat hij ooit over de Limburgse purpere hei heeft uitgespreid.
    Behalve dan het verteerde gerstenat dat hij straal de natuur inzond. Al was ie stapel van groen.
    Je hebt het of je hebt het niet! Zei Toon toen. Maar Vera njet !
    Maar die heeft het blijkbaar meegenomen naar de onderaardse gangen van het aar(d)sparadijs. Homo sapiens. Menselijke verloedering tot Pick Brothers.
    Zeg nu niet dat ik rassist ben hé. Maar wie schreef weer "The Pickwickpapers"?
    Juist ! Je mag verderlezen en soms Huxlie's terugkomen.
    Niet te dikwijls of de roddels gaat weer overhaags.
    Het is weer even stil.
     
    Radijzen! Heel gezond, maar vree slecht voor het speen.
    Gatlikkers alle landen, verenigt u en we sturen bush de bush in!

    Poes, poes... kom, happekes doen! We moeten het beddeke in hé!
    Hier nog gelijk vroeger: een inlegkruisje voor het slapen gaan. Tot morgen.
    Zeg eens heel lief: tot morgen ?


    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 16/07-22/07 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 11/12-17/12 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 04/07-10/07 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!