Hier het recept voor een lekkere rabarbertaart:
Nodig:
- bladerdeeg
- 750 g rabarber
- 2 eieren
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel gesmolten boter
- 150 g suiker
- sap van 1 grote sinaasappel
- mespunt nootmuskaat
Werkwijze:
Beleg de taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork een aantal gaatjes in het deeg. Maak de rabarber schoon en snij deze in stukjes en leg deze op de taartbodem. Klop de eieren los met bloem, boter, suiker en sinaasappelsap. Meng hier de nootmuskaat onder. Schenk het eiermengsel over de stukjes rabarber. Zet de taart ruim 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C, tot de rabarber gaar is en de taart goudbruin van kleur. Laat de taart in de vorm afkoelen.
Tip:
Volgens Rita (een bakkerstalent) is 200°C te hoog, beter is 180°C.
bron: "Dagkookboek 3" van Marianne Stuit
|