Een doosje 'Kip in witloofroomsaus en puree' voor de microgolfoven:
Bevat 27% aardappelen, 20% witloof, 17% kip en 9 % room. Wat de overige 27% bevat is niet zo duidelijk. Het zijn alvast geen belastingen, want die liggen rond de 40%.
Per 100g bevat het mengsel 6g eiwitten, 10g koolhydraten en 6,5g vetten.
Aan de hand van een voedingswaardetabel de juiste hoeveelheden eiwitten etc... opgezocht en percentsgewijze omgerekend. Resultaat per 100g zou het doosje moeten bevatten : 4,85g eiwitten, 5,19g koolhydraten, 1,7g vetten
Zou het kunnen dat de niet gespecifieerde 27% bestaat uit wat afgedankte motorolie en geconcentreerde bloem ? Bij elke rekenoefening hoort een vraagstuk : Als ik dit twee keer per week eet, hoelang heb ik dan nog te leven ?
Toen ik pas aan het werk was, kreeg ik een uitleg over de sociale zekerheidsbijdragen. Een gedeelte daarvan diende om later mijn pensioen te betalen. Jaren later, toen de bijdragen altijd maar stegen, kreeg ik de uitleg dat we moesten mee betalen voor de pensioenen van de vorige generatie. Die hadden ook recht op een pensioen, maar hadden daar indertijd geen bijdragen voor gestort. Een paar jaar geleden legden ministers uit dat we moesten bijdragen aan het pensioen van de volgende generatie, want het geld was op.
Eén generatie die de pensioenen van drie generaties moet betalen, is dat niet wat overdreven ? Benieuwd wat de uitleg over de vermogensbelasting zal zijn na 2008.
De NMBS had schulden - heeft er waarschijnlijk nog altijd. De NMBS hoort toe aan de Staat. Dus voor de totale staatsschuld moet ge die van de NMBS erbij tellen. De Staat neemt een deel van de schulden van de NMBS over, de totale Staatsschuld blijft dezelfde.
Mirakel : het tekort op de begroting wordt niet groter maar verdwijnt , terwijl bovendien de schuld van de NMBS gedaald is. Als de 60 miljoen euro van het Waals Gewest nu ook eens zou overgenomen worden, zou er dan een overschot op de begroting zijn ?
De mensen die mij hebben leren rekenen kenden er helemaal niets van.
---------- In het regeerakkoord van Paars stond hoeveel mensen er op het einde van de regeerperiode werk zouden hebben. Om dat cijfer te halen moesten er 200.000 nieuwe jobs gecreëerd worden. Nu, 1 jaar voor het aflopen van de regeerperiode zijn er minder mensen aan het werk dan bij de start. De premier vindt dat hij daardoor een 8 op 10 haalt. Als hij een 10 op 10 haalt, verliezen er dan nog eens 20% hun job ?
Ik denk dat ik stilaan chronische rekenstoornissen heb.