Welkom in de Indianentipi
Inhoud blog
  • De kleuren van het Medicijnwiel
  • De 20 Heilige Getallen
  • Het Medicijnwiel
  • Het scheppingsverhaal van de oerreligie
  • Welkom in de Indianentipi
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Indianentipi

    14-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Medicijnwiel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Medicijnwiel, de Heilige Cirkel, is de mens zelf, de mogelijkheid van het goddelijke, die hem al op aarde wordt geschonken als hij bereid is zich in dienst van dit weten te stellen. In het middelpunt staat de bewustzijnsontwikkeling van de mens van de Heilige 5 tot de Heilige 20. Het getal 20 speelde in het Oude Weten altijd al een belangrijke rol. Bij de indianen wordt het als verbinding van de twee handen met hun tien vingers en de twee voeten met hun tien tenen uitgelegd. Wat zegt dat? Late we eens kijken naar de twee hersenhelften: de rechterhelft verbeeldt de wereld van het mogelijke, de wereld van de driften en de droom; de linkerhelft is het gebied van de zintuiglijke gegevens, de wereld van het groeien.
    Als we nu als mens, als Heilige 5, de vingers van de beide handen en de tenen van de beide voeten op elkaar leggen, verbinden we in dat gebaar onze beide lichaamshelften, waarvan de linker lichaamshelft het gebied van de rechter hersenhelft weerspiegelt en de rechter lichaamshelft het gebied van de linker hersenhelft. Als we de handen tot gebed vouwen, betekent dat niets anders dan dat we in de Heilige 10 zijn, in ons Hogere Zelf, met behulp waarvan we contact met het Hoogste Wezen leggen. De 5 als getal van de mens is veelzeggend: we hebben vijf zintuigen en vijf uiteinden, een hoofd, twee handen en twee voeten. Als we deze uiteinden met elkaar verbinden, krijgen we de vijfpuntige ster als symbool van de mens. De kosmische energie, de levensstroom, vloeit in overeenstemming met de vijfpuntige ster in ons lichaam, zodat de rechter lichaamshelft positief geladen is en de linker negatief geladen en in het gebied van het hoofd andersom.

    14-10-2005 om 16:14 geschreven door wakonda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (16 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het scheppingsverhaal van de oerreligie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het begin en aan het einde, buiten ruimte en tijd, als eeuwig zijnde Niets, als al-enige oergrond, waarin alle mogelijkheden van het leven, leegte en bron zijn, is Wakan - onze oergrootmoeder, het vrouwelijke, waaruit alles geboren wordt.
    Wakan is de kring, het al, het in zich rustende, het ontvangende.

    En Wakan verandert zich onafgebroken in Skwan, onze oergrootvader, het oermannelijke. Hij is de oorsprong, de Heilige Schepping.
    Skwan is de spiraal, het actieve, het scheppende en komt in ons zonnestelsel overeen met de melkweg.

    Wakan en Skwan hebben gemeenschap. Skwan schenkt zijn zaad aan Wakan en als vrucht van hun liefde scheppen ze al het leven.
    Uit hun Heilige Huwelijk komen twee kinderen voort: zon en aarde.

    Hun eerste kind is de zon, onze Grote Vader, het Heilige Getal 1, de kracht van het oosten, de kracht van de verlichting, de kracht van het visioen, de kracht van het vuur en de bliksem.

    Hun tweede kind is de aarde, de wereld van de mineralen, onze Grote Moeder, het Heilige Getal 2, de kracht van het westen, de kracht van verandering, de kracht van intuïtie, de kracht van het innerlijke zien, de kracht van de magie, de kracht van de dood en het duister.

    Ook onze Grote Vader Zon en onze Grote Moeder Aarde hebben gemeenschap. Uit hun liefde ontstaat het leven op aarde:

    Hun eerste kind is het rijk der planten, het Heilige Getal 3, de kracht van het zuiden, de kracht van onschuld en vertrouwen, de kracht van harmonie, de kracht van gevoelens, de kracht van alle gewassen, de kracht van de maan.

    Hun tweede kind is het rijk der dieren, het Heilige Getal 4, de kracht van het noorden, de kracht van het instinctief-zekere handelen, de kracht van de logica en het verstand, de kracht van het weten, de kracht van de sterren, de lucht en de wind.

    Hun derde kind is het rijk van de mens, het Heilige Getal 5, het zuidelijke midden van de cirkel, de kracht van de aanraking, de kracht van de taal, de communicatie.
    Als gemeenschappelijke kinderen van zon en aarde zijn mineraal, plant, dier en mens aan elkaar verwant. Ze vormen de Grote Familie.

    In het middelpunt van de schepping staat de mens, de Heilige 5, op de weg naar voltooiïng, het Heilige Getal 20. Om hem heen zijn de vier elementen: het vuur van het oosten, het water van het zuiden, de aarde van het westen, de lucht van het noorden. De kracht van de liefde maakt voor de mens als Heilige 5 het huwelijk mogelijk met deze vier verwanten in de vier krachten van de tussenrichtingen:

    In het huwelijk van de Heilige 5 met de Heilige 1, de zon, is de mens in de wereld van de Heilige 6 in het zuidoosten van het scheppingswiel. het is de wereld van zijn voorouders, de wereld van zijn vroegere incarnaties, het rijk van de geschiedenis.

    Als de Heilige 5 zich verenigt met de Heilige 2, de aarde, wordt zij één met de wereld van de Heilige 7 in het zuidwesten van de cirkel. Het is de wereld van de droom.

    Als de mens zich als Heilige 5 verenigt met de Heilige 3, de kracht van de planten in het noordwesten van de cirkel, treedt hij binnen in de wereld van de Heilige 8, in de wereld van de oneindig eindige kringlopen, in de wereld van de Grote Wetten.

    En in de verbinding van de Heilige 5 met de Heilige 4, de kracht van de dieren in het noordoosten van de cirkel, opent zich voor hem de wereld van de Heilige 9, de kracht van alle energie-impulsen, de kracht van de beweging.

    En tot slot, in de eenheid van de Heilige 5 met zijn spiegelbeeld, de kracht van de mens, gaat hij naar het noordelijke midden van de cirkel en wordt de Heilige 10, de wereld van zijn Hogere Zelf.

    Met de kracht van zijn Hogere Zelf staat de mens weer in contact met acht andere krachten, die als verhoogde octaven de eerste terzijde staan.

    10-10-2005 om 22:31 geschreven door wakonda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in de Indianentipi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Welkom,

    Welkom in de indianentipi. Ik ben Dave en ben een alleenstaande man. Mijn interesse is vooral de indianen van Noord- Amerika. Dit is iets wat mij al een tijdje boeit en waar ik ongeloofelijk veel over lees.Deze blog is momenteel nog onder constructie, maar ik ga proberen om er dagelijks iets op te plaatsen. Ik wens jullie veel leesplezier !!!

    Hoka Hey !!!

    08-10-2005 om 14:35 geschreven door wakonda

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    >> Reageer (0)




    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!