Inhoud blog
  • Schoolfeest plezier
  • En de winnaars zijn ...
  • Bezoek aan DSN - Een ware voltreffer !
  • Go Go Go voor onze Rode Duivels ...
  • Schoolreis Bellewaerde
    Zoeken in blog

    Foto
    Mijn favorieten
  • Blog Sint-Amandus
  • Blog Marialoop
  • Blog Sint-Antonius
  • Paandersschool, toffe school!
    Foto

    Ons nieuw internationaal project:
    Strips in @ction

    De Paanders
    Op de Paanders is 't anders!
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklasdagboek: dinsdag
    Iedereen was vanmorgen al vroeg uit de veren, klaar om er een leuke dag van te maken! Een blik uit het raam gaf ons wel niet veel hoop op mooi weer...
    Eerst gezellig (en uitgebreid!) ontbeten (tijdens een fikse regenbui) om daarna de duinen in te trekken met een gids. Het werd een supertoffe, leerrijke wandeling! We waren goed ingeduffeld en hadden geen spatje regen! Na het eten (kaaskroketjes) was er voor de tweede en de derde graad een ander programma. De jongsten konden naar hartelust zandkastelen bouwen en voor de oudsten stond er een fietstocht op het programma. We fietsten dertig kilometer door de Polders...een prachtige streek! Mijn ouders zorgden voor versterking bij de fietstocht en zorgden ook voor eerste hulp bij...kettingen die ons in de steek lieten! Juf Barbara is ondertussen ook aangekomen en blijft de rest van de week bij ons. En om weer eens een spreekwoord te gebruiken geldt hier zeker...hoe meer zielen...
    Tot morgen!











































    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklasdagboek: maandag
    Vandaag zijn we met een stoet van auto's vertrokken richting Tielt, klaar voor een zalig weekje zee. Een leuke verjaardag voor Bieke, zoveel is zeker! De kamers werden gekeurd en meteen ook goedgekeurd, want geef toe, per kamer een douche en toilet is natuurlijk niet mis!
    Ook de kamerverdeling was een schot in de roos. Een uurtje spelen aan het strand mocht natuurlijk ook niet ontbreken en met zo'n mooi weer is alles nog net iets leuker! 's Middags meteen al lekker gegeten (aardappelen, hamburgers en appelmoes) en daarna de omgeving verkend aan de hand van een fotoquiz.
    Gaan gocarten op het circuit werd op algemeen gejuich onthaald en was supertof! Zelfs de juffen waagden zich op het circuit...
    We wandelden terug langs het strand en op het domein prikkelde de heerlijke geur van verse spaghettisaus onze neus...
    Vanavond vliegen we er al meteen in met een quiz, kwestie van de vrolijke sfeer erin te houden, zodat er zelfs geen tijd is om heimwee te krijgen!
    Niets dan lachende gezichten! Hoe zeggen ze dat ook alweer? Goed begonnen...
    Tot morgen!





































    01-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op bezoek bij de plantenkweker
    Donderdag trokken de kleuters erop uit naar de plantenkwekerij. Ver moest er niet gezocht worden...Seppe Delmottes mama en papa hebben een plantenkwekerij!
    De kleuters van de tweede kleuterklas ontdekten tijdens hun bezoek hoe planten gekweekt en verzorgd worden. Een leuke belevenis, zoveel is zeker!











    29-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verblind
    Naar aanleiding van het thema 'gezondheid' had het tweede leerjaar les over tanden en tandhygiëne.
    Ze brachten hun tandborstel, tandpasta en bekertje mee naar school. We oefenden het tandenpoetsen. Het resultaat: schitterende tanden en heel veel muntgeur!







    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als een vis in het water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 18 april ging de zwemmarathon door in Ter Borcht. We hadden maar vier deelnemers, maar iedereen merkte meteen dat Fien en Bo dubbel zo snel zwommen als de meeste andere deelnemers (102 en 100 lengtes). Ook Kelsey en Lexi zwommen heel goed (54 en 52 lengtes). Zij behaalden gemakkelijk het gemiddelde van de andere scholen (50). Met deze vier fantastische zwemmers haalden we het hoogste gemiddelde van alle Meulebeekse zwemmers!
    Proficiat met jullie prestatie!

    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De boomhut
    Net voor de paasvakantie vond de feestelijke inhuldiging van de boomhut plaats, een echt pareltje in het 'Paanderbos',  maar de ouderraad deed er nog een schepje bovenop en zorgde voor een kleurrijke omheining in de tuin.
    Niet alleen de burgemeester was uitgenodigd, ook de paashaas behoorde tot de eregasten.
    Na het officiële gedeelte mochten alle kinderen een kijkje nemen in de boomhut en naar beneden glijden. Daar kregen ze een hele zak lekkere paaseiren.
    Daarna was een nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, georganiseerd door de ouderraad...tof!



















    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op de valreep...maandopener april
    De leerlingen van het tweede leerjaar hebben de maand april superstijlvol en origineel geopend!
    Cigoniño was de presentator van de televisieshow en deed dit voortreffelijk, samen met z'n juf en klasgenoten maakte hij er een toffe show van!

















    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marc de Bel...jawel!

    Voor de leerlingen van het derde leerjaar ging een droom in vervulling...niemand minder dan Marc de Bel was voor hen uitgekozen als schrijver tijdens de jeugdboekenweek! Ook het vierde en het zesde hadden geluk!
    Terwijl andere klassen stiekem jaloers waren mochten zij kijken, luisteren en genieten van een geboren entertainer!
    Thibo en Siemen hadden een boek bij om te laten signeren. Natuurlijk mochten we ook nog even op de foto met Marc de Bel.








    29-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen spelen

    De samenwerking tussen de tweede kleuterklas en het derde leerjaar duurt voort. Na het voorlezen zijn we al enkele weken gestart met gezelschapsspelen. Elke week op donderdagvoormiddag gaan twee leerlingen van het derde leerjaar naar de tweede kleuterklas. Eerst leggen ze het gezelschapsspel uit aan de kleuters. Daarna spelen ze samen het spel. Een leuke en leerrijke belevenis voor iedereen!






    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt juf Caroline!
    Juf Caroline, die onze kleuters leerde hoe leuk sporten wel kan zijn, heeft ervoor gekozen om zich samen met haar man volledig toe te leggen op hun fietsenzaak 'Sport Lieven' in Pittem.
    Hoewel ze hier samen naar uitkijken, zal juf Caroline haar kleuters toch wel missen...
    We organiseerden een afscheidsfeestje waar alle leerlingen een liedje en dansje voorbereid hadden, dat te maken had met sport. Iedereen genoot met volle teugen!
    We wensen haar het allerbeste toe!



























    23-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussels...here we come!

    Op donderdag 12 maart trokken we met de zesde klas naar Brussel. Er stond heel wat op het programma. ’s Morgens trokken we naar het federaal parlement. Heel indrukwekkend en interessant. We konden zelfs een glimp opvangen van enkele bekende politici. Over de middag dwaalden we wat rond in de Brusselse binnenstad om dan uiteindelijk te vertrekken met de bus naar de VRT. Dit loonde echt de moeite! We werden verwelkomd door de sympathieke Ann en Dave van MNM. Onze dag kon toen al niet meer stuk! Na wat foto’s en handtekeningen konden we de VRT gebouwen gaan verkennen. We hadden ogen tekort! Helaas was het toen al tijd om huiswaarts te keren! Kortom, een dag om niet meer te vergeten! Bedankt ook aan mevrouw Ellen, mevrouw Rita, juf Els om deze dag in goede banen te helpen leiden.




























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar in die molen...

    Een oude maalvaardige molen bezoeken is een heuse belevenis! De kinderen stonden er versteld van hoe alles kon werken zonder elektriciteit, enkel op windkracht of mankracht. De gigantische wieken zijn heel indrukwekkend. Samen probeerden we de molen op te heffen van de teerlingen, maar hij verroerde geen millimeter. De molenaar legde alles heel goed uit en beantwoordde de vele vragen met plezier. Hij demonstreerde ook hoe de zakken graan naar boven gehesen worden om daar gemalen te kunnen worden tussen de grote molenstenen. Enkele leerlingen hadden wel wat schrik om terug naar beneden te gaan. Ze werden geholpen door de molenaar en de mama van Tristan. Tot slot mochten de leerlingen samen met de molenaar de molen draaien.






















    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag,sportdag

    Zondag mochten we 7 sportievelingen van onze school verwelkomen op de veldloop in Meulebeke (5 leerlingen van het lager en 2 kleuters). Onder een stralende zon spurtten ze alles uit hun lijf tussen heel wat lopers van loopverenigingen. Thibo, Margot en Ellery moesten 300 m lopen, Niels en Jana moesten 625 m afleggen, Lexi had een parcours van 825 m te lopen en voor Kelsey stond 1200 m op het programma. We zijn trots op hun prestaties en doorzettingsvermogen.










    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer foto's van de estafette!
    Juf Valerie nam heel wat leuke foto's van de wissels! Nog wat napraten met de supporterende juffen mag natuurlijk ook niet ontbreken...










    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoolsport is tof!

    Een derde van alle leerlingen van het lager waren aanwezig op de schoolsport! Ze hebben er het beste van zichzelf gegeven en met succes!
    Ze behaalden een derde (meisjesploeg) , vijfde (jongensploeg) en zesde (gemengde ploeg) plaats.
    Een dikke proficiat aan alle sporters, jullie hebben echt het beste van jezelf gegeven tijdens deze estafette!
    We willen jullie dan ook deze prachtige actiefoto's, genomen door Cigoñino's mama, niet onthouden!


























    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Make @ wiz
    De leerlingen van het vijfde waren weer dolenthousiast om aan het nieuwe project van meester Lieven te werken! Ze maakten heel toffe animaties en deden het heel goed!




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 jaar juf Ank-10 jaar juf Joke
    De leerlingen van het eerste leerjaar mochten vrijdag feest vieren in de klas. Het leeslesje "Juf Ank 10 jaar juf" kon niet beter passen, want ook hun juf is net 10 jaar juf! De leerlingen mochten optredentjes voorbereiden en ze verrasten hun juf met een zelfgekozen liedje, versje, dansje, mopje, goocheltruc...
    Ambiance verzekerd!

























    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugblik op Dikketruiendag

    Ook dit jaar deden we met de hele school mee met dikketruiendag. Hier zie je enkele foto’s van het tweede en derde leerjaar. Zelfs Sloef, de klashond had zijn dikke trui, muts en sjaal aangetrokken. Om duidelijk te tonen dat iedereen wel degelijk een dikke trui aan had mochten de leerlingen kun dikke tui(en) uittrekken en op een grote hoop leggen. Enkele stoer jongens trokken al hun tuien uit om in hun onderhemd te poseren voor de foto. Het verschil is duidelijk.








    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantrekkelijke appelflappen

    Bert, Jolien en Sofie ontpopten zich tot echte keukenchefs ! Met z’n drieën gingen ze aan de slag … In een handomdraai maakten ze overheerlijke appelflappen klaar … Lekker !!!










    08-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coole maandopener

    Deze maand was de derde klas aan de beurt om de maandopener te verzorgen. Eerst vertelden we wat over de vasten en Broederlijke Delen. Daarna zetten we iedereen aan het werk om de rebus op te lossen. Zo vonden we het maandpunt. Enkele jongens brachten een prachtig stukje breakdance naar voor. Ook de jarigen werden weer even in de kijker gezet. Tot slot van de maandopener zongen we samen de schoolrap, aangevuld met een nieuwe strofe over het derde leerjaar.


















    Blog als favoriet !

    E-mail ons

    Stuur een mailtje als je wil reageren op een berichtje, de leukste reacties komen op de blog!


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!