Dit overheerlijk Grieks gerecht maak je als volgt klaar : kom nr 1. : 750 gram gemengd gehakt afbakken met een klein beetje olijfolie of boter onder voortdurend roeren tegen het aanbakken, tot het helemaal korrelig is geworden en niet meer rood ziet. kom nr 2. : 1 kg courgetten (geschild of niet, volgens eigen keuze) in dwarse schijfjes snijden - niet te dik!- kom nr 3. : 1 kg aardappelen koken tot ze halfzacht zijn (dus halve kooktijd). U kunt ze best koken in de schil en daarna onmiddellijk pellen. Deze ook in dwarse schijven snijden - op de korste kant dus kom nr 4. : 250ml room samen met 250n ml melk opwarmen en daarin teentjes look uitknijpen; hoe meer look hoe "griekser" het gerecht... kom nr 5. : 150 gr geraspte kaas
 afwerking - (voor deze hoeveelheden) een vrij grote, liefst hoge ovenschotel inwrijven met wat boter - laag gehakt inleggen (van alle ingrediënten de helft nemen) - laag courgetten in dakpanvorm er op leggen - laag aardappelen in dakpanvorm er op leggen - kruiden met vooral peper en wat zout - overgieten met room-melk-lookmengsel - een derde van de kaas opstrooien een tweede keer alle ingrediënten in lagen in de kom leggen, kruiden, overgieten en nog een derde van de kaas opstrooien.
 bakken - de schotel, afgedekt met aluminiumpapier, minimum drie kwartier in een voorverwarmde oven van 220° (200° bij warme luchtoven) - dan zilverpapier verwijderen, rest van de kaas op strooien en onder de grill een korstje laten bakken - een goed flesje rode wijn bij openen en SMAKELIJK

|