Onze very special friend Inge is een paar dagen stil geweest omdat... ze bezig was! Met het massaal bakken van bananenorgieën! Iedereen doet de banana op zijn manier nietwaar.
Tof krokusverlof idee voor de kids! Hier gaan we:
Smelt 60 gram boter tot die lekker zacht en romig is. Maak het dan wat zoeter door er 2/3 kop (een tas dus) basterdsuiker aan toe voegen. Mjam.
Pak nu 2 à 3 rijpe bananen en prak die helemaal fijn zodat je een gele brij hebt. Voeg de banaantjes toe aan het boter/suiker-mengsel. Na de bananenpuree moet er nog een losgeklopt ei door het mensel geroerd worden! Doe er nu wat druppeljes vanille-aroma bij (mag ook rum zijn, ahum) en voeg er dan afwisselend melk (in totaal 1,25 dl melk) en zelfrijzende bloem (1 en 1/2 kop) aan toe. Giet het deeg in een langwerpwige vorm :-) en zet het 45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. En dan .... een ware bananenorgie in je mond!
POST OOK UW BANAAN PIX op www.dothebanana.be !!
|