Ik vraag me af wie dit deze blogskens leest, niet enkel mijn schrijfsels, niemand of toch. Is dit enkel een spiegeltje voor onszelf, willen we hiermee iets meedelen aan de grote boze wereld of blijft dit toch enkel wat gespinsel tussen onszelf en de computer die toch nooit commentaar geeft.
ik ben thuis, mijn vrouw nog steeds in de kliniek maar normaal morgen naar huis.
Ik heb vandaag de foto van mijn vrouw haar steentjes op mijn facebook geplaats, en de meningen zijn zoals ik verwachte; verbaasd; het zijn geen kleine steentjes zoals men zou verwachten, ze zijn echt zoals muskaatnoten zo groot. Ook de dokters waren een beetje onder de indruk; een beetje met fierheid; kijk eens wat we hier uit gehaald hebben. Wat dit aan miserie en pijn heeft veroorzaakt is een beetje op de achtergrond verdwenen, het lijkt zo een beetje op een bevalling; ziedis wat een grote jongen... of meisje.
In ieder geval ik hoop dat heel wat miserie opgelost zal zijn, een neveneffect is dat we de onze vaste reis naar oostenrijk gaan moeten uitstellen, onze antwerpse vrienden gaan moeten missen, onze oostenrijkse vrienden ook, niet te vergeten het lekkere weissbier, de jagerthee ... en met ouderjaar de oostenrijkse hoempapa... dit is er wat over.
Normaal zouden we in ons stamhotel Huber Hochland in Maurach voor ons twintig jaar gevierd worden, maart dit is uitgesteld niet afgesteld .
Toch doet het deugd dat heel wat vrienden, kennissen reageren, vandaag nog gehoord door de topchief van facebook dat hij dit medium niet sociaal vindt, ik vind van wel, je moet dit gebruiken als een sociaal medium niet als een verslaving. Maar ik ben oud heb heel wat meegemaakt in de communicatie, ik heb heel mijn loopbaan als ITer versleten, ik heb het internet weten starten, als een klein groen plantje in een woestijn, enkel water gegeven door een paar bedrijven en dan is dat ontploft, ook omdat iedereen zich een computer begon aan te schaffen, en als een raket de smartphone. Jonge mensen hebben de home PC, de laptop en nu zelfs de tablet overgeslagen. Met de nieuwe smartphones kan men alles, is men overal bereikbaar en kan men alles bereiken, binnen afzienbare tijd plant men zoiets in en worden we zelf een computer.
t'sneeuwt...... vroeger als we klein waren waren we door het dolle heen als er maar een paar vlokjes vielen, het heeft iets magisch.
Met ouder te worden heeft die witte pracht heel wat van zijn magie verloren, nu heeft sneeuw vooral met ongemakken te maken, als je met de auto op de baan moet dan moet je over sterke zenuwen beschikken, iedereen rijdt alsof het eieren zijn die er naar beneden komen en geen bevroren water. Begrijp me niet verkeerd je moet niet te zot doen, maar sommigen doen het te voorzichtig wat even gevaarlijk kan zijn. En hier in Belgie moet er maar een laagje vallen en alles staat stil, de auto's de treinen, de vliegtuigen...
Ik ga al twintig jaar elk jaar met kerst en nieuwjaar naar Oostenrijk en daar mogen er bakken van die witte vlokken uit de lucht vallen op een paar uur is alles terug normaal, men strooit daar zand en kleine kiezel wat de grip sterk verbeterd en de ploegen rijden dag en nacht om de wegen berijdbaar te maken, ik weet het wel daar is dat ieder jaar wel van datte, hier om de tien jaar, maar toch.
Toch heeft sneeuw wel iets, het is dan plots veel stiller als je te voet ergens naartoe gaat, het kraken van de sneeuw onder je schoenen; vooral bij droge sneeuw; niet van die natte drasj, heeft iets romantisch. Sneeuw in je haar, op je jas, en vooral rond kerstmis, de muziek, dat doet toch iets me ne mens, allee met mij toch.
En het is de laatste jaren nogal commercieel geworden, maar zoals ik al zei normaal ben ik rond die tijd in Oostenrijk, we hebben daar altijd wel sneeuw, en gluhwein en adventwijn speciaal voor die dagen. Nu dit jaar zal het noodgedwongen Belgie zijn, mijn vrouw is pas geopereerd en we zijn genoodzaakt hier te blijven, het zal pikken zeggen ze hier.
Hopelijk hebben we toch een beetje sfeer opgespaard al die jaren en word het toch nog een vrolijke, maar ik vrees er een beetje voor.
In ieder geval wens ik ieder die dit leest een vrolijke kerst en een gelukkig nieuwjaar al op voorhand.
ik ben nog nieuw in de blogwereld maar hier toch mijn prille bijdrage,
op vrijdagnacht kon mijn vrouw de pijn die ze al een tijdje had niet meer verdragen, dus de wachtdienst ingeschakeld. Ik had in de loop van de dag onze huisarts gevraagd om langs te komen maar het lijkt wel of men momenteel 2 weken op voorhand een aanvraag moet indienen om een huisbezoek van de dokter aan te vragen, dus toch noodgedwongen de dokter van wacht gebeld. Hier in Aalst is er een wachtdienst die alles regelt en ik moet zeggen alles perfect verlopen. Een stagaire dokter; een vriendelijk meisje; binnengekregen die mijn vrouw heeft onderzocht en die geen risico wou nemen en ons naar de spoed van het hospitaal verwees.
Daar professioneel opgevangen ( het OLV in Aalst) en na een kleine wachttijd door een spoedarts onderzocht, en een onmiddellijke diagnose, een probleem met de gal, er boenk op.
Men liet ons de keuze om daar te blijven of de dag daarna terug te komen voor verder onderzoek, het was al 4 uur in de morgen maar toch naar huis gereden, een beetje geslapen en om 10 uur zaterdagvoormiddag terug naar het hospitaal.
Opnieuw onderzoeken en nu wel lang wachten om uiteindelijk de beslissing; onmiddellijk opereren. Het was ondertussen 5 uur in de namiddag en mijn vrouw werd naar het OK gevoerd. Rond 8 uur s'avond was ze terug op de kamer met een doosje met 5 nogal serieuze stenen in vond ik toch.
Ik ben dus nu op mijn eentje voor een paar dagen en dat lukt me wel perfect. Het is nu zondagavond en ik neem nu even de tijd om een blogsken te schrijven, mijn eerste.
Het gaat nog wat stroef maar ik voel dat het me wel bevalt.... dus er komen er nog.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!
Ja , ik heb een flexijob gedaan , met nadruk op gedaan. Ik heb 1 maand een flexijob gedaan bij hout en bouwcenter Vandenest in Hofstade.
Het werk beviel me wel, het was zeer afwisselend maar toch nogal zwaar. Ik deed daar 20 uur per week, dus op dinsdag,woensdag en donderdag, maar na een maand ben ik bedankt voor bewezen diensten. Ik was schijnbaar niet flexible genoeg. Ik zou ook nog op vrijdag moeten invallen en desnoods ook in het weekend. Dit is mi geen flex job meer maar eerder een full time job.
Dit was niet echt mijn bedoeling dus ... gedaan met flexen, voorlopig. Het is toch wel een beetje met spijt dat ik dit niet kon verder doen, maar full time, nee.