Het Duitse Institut für Ernärhungsmedizin und Diätetik (D.I.E.T.) pakte naar aanleiding van Carnaval uit met een aantal nuttige tips voor drinkers die hun gezondheid zo weinig mogelijk schade willen berokkenen. Het D.I.E.T. beveelt aan om altijd een bodem te leggen en geen alcohol te drinken op een lege maag.Vooraf kan men best iets eten dat plantaardige vetten bevat, omdat die de maag beschermen. Na ieder glas alcohol is een glas van ongeveer 200 milliliter mineraalrijk mineraalwater zeer nuttig: het gaat uitdroging tegen en houdt de vochtbalans van het lichaam in evenwicht. Het is ook best bij één bepaalde alcoholische drank te blijven: of bier of wijn, bijvoorbeeld. Omdat alcoholconsumptie gepaard gaat met zoutverlies, is het goed om tussendoor een zoutrijke snack te eten: een hardgekookt eitje met zout, of een zoute haring zijn ideaal, zo stelt men bij het D.I.E.T. Na een nachtje doorzakken, moet de drinker zorgen voor een gezond ontbijt met volkorenbrood, hartig beleg met zure augurkjes, een krachtige bouillon en veel mineraalwater met een hoog zoutgehalte. Tenslotte wordt volgend drankje als vitaminen-bom aanbevolen: vul een glas met een derde melk, een derde vers geperst sinaasappelsap, sap van een halve citroen en twee eetlepels yoghurt. Het geheel op smaak brengen met suiker of zoetstof. Gezondheid!
|