Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Atelier
  • Verhuisd
  • Jurken en truien
  • roze
  • beren
    Mijn favoriete links :
  • ***Hobby van A tot Z => Grote Brei-en Hobbysite***
  • breien
    De hobby die een passie geworden is
    Sinds mijn kinderjaren ontwerp ik allerlei creatieve kledingstukken in kunstbreiwerk. Deze worden volledig manueel vervaardigd met behulp van 4 gewone breinaalden.
    Wat aanvankelijk begon als hobby, groeide uit tot een ware passie, met als gevolg een grote verzameling die vandaag ongeveer 300 stuks telt.

    U mag me steeds mailen op
    Info@denise.be
    Neem ook eens een kijkje op mijn website
    www.denise.be
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart-Wit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ideeën om iets nieuws te kreëren komen vaak op de meest onverwachte momenten in me op : soms gebeurd dit s'nachts, als ik even niet kan slapen. Maar dit kan ook onverwachts gebeuren, wanneer ik aan het werken -of zelfs aan het winkelen- ben. Dan probeer ik het ontwerp in gedachten vast te houden, tot ik er een vlugge tekening kan van maken. Daarna krijgt dit stillaan vorm. Zo kreeg ik het idee om iets te maken in zwart-wit : aanvankelijk leek het mij wel gewaagd, maar met het spreekwoord in gedachten : "uit mislukkingen ontstaan de meesterwerken", ging ik dapper aan de slag. Dit is dan het resultaat van mijn zwart-wit Kreatie :

    31-05-2006 om 15:53 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede kleedje "bain-soleil"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het witte kleedje en turquoise sjaaltje zijn op dezelfde manier gebreid als hieronder beschreven, maar op het einde van het stuk staan minder steken, zodat er een ander motief bekomen wordt..

    21-05-2006 om 20:22 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 kleedjes "bain-soleil" voor de hete zomerdagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor het kleedje in gebroken wit, nam ik 4 gewone breinaalden van 3,5mm en zette 100 steken op om aan de rechte halsuitsnijding te beginnen. Op het einde staan er ongeveer 1200 steken op. Men kan breinaalden kopen die langer zijn dan de normale (dit was wel nodig om op het einde die massa steken bij elkaar te persen!). De bandjes aan de hals en de voering zijn in wasbaar satijn. Het sjaaltje is gebreid met twee breinaalden : hiervoor zet men 3 steken op, vervolgens vermeerderen tussen het motief totdat men een grote driehoek bekomt. Dan wordt het breistuk afgewerkt met een haakpen, en op het laatst worden de franjes erin gehaakt.

    21-05-2006 om 20:18 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*** Moederdag !!! ***
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle creatieve -en lieve- moeders van de hele wereld : een liefdevolle moederdag toegewenst ! Deze rok met bijpassende blouse kan gedragen worden met een voering in dezelfde kleur, maar ook met zwart of bordeaux. Bij de blouse ligt het accent op de vlindermouwen : deze zijn gebreid met 4 naalden van 3.50 mm. Voor de muur- of vensterdecoratie nam ik 3 metalen ringen : de buitenste 85 cm, de 2de 40cm en de kleinste 30cm diameter. Rond de ringen maak ik met een haakpen een rand in breiwol, zodanig dat men er het kunstbreiwerk kan aan vastmaken. Bij sommige van die spanramen gebruik ik stukjes glas, gemaakt uit smeltkorrels die gebakken worden in de oven. Daarna prikt men met een hete naald er gaarjes door, zodat men deze kan bevestigen in het breiwerk. Zalig om hiermee te werken !

    14-05-2006 om 08:48 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma's gordijnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een dag kwam het idee om oma's gordijnen te verwerken met breiwerk. De boord had ik van de gordijnen verwijderd en die zorgvuldig bewaard. Ik vond het kantwerk zo mooi, dat ik het niet over mijn hart kreeg om het weg te werpen.. Het was niet moeilijk om de originele natuurlijke kleur te verwerken met verschillende lichte tinten : beige, bruin, enz. Met een knipoog naar oma in de hemel, hoop ik dat ze kan meegenieten van het resultaat !

    11-05-2006 om 07:17 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recyclage !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit witte kleedje is verwerkt met stukken gesneden uit een bedsprei, gevonden op een prondelmarkt ! Ongelooflijk hoe sommige mensen zo weinig waarde hechten aan zaken uit het verleden, die met zo'n liefde gemaakt zijn.. Men kan er zelfs volledige kleedjes en blouses uit maken !! Dit gaan wij in de toekomst zeker nog doen.

    25-04-2006 om 22:06 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Pasen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een vriendin vroeg me een stoffen rok te combineren met een gebreide trui in één stuk, zodat het volgens haar mening het geheel een slanker effect zou geven. De rok hebben we bijgewerkt met gebreide stukken en kleuren uit het bovenste gedeelte. Praktisch daar het minder breiwerk vraagt, en toch het geheel een modieuzer karakter geeft. We zijn tevreden over het resultaat. het lijkt ons een goed idee om in de toekomst stof en breiwerk te combineren. Deze jurk is ook meer gedetailleerd te zien op mijn website www.denise.be

    15-04-2006 om 21:44 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgebreide site
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de uitgebreide hobby site www.hobby.blogo.nl heeft Elenea een artikel geplaatst ivm mijn breiwerk, en een vermelding naar mijn website. De site is best wel een bezoekje waard !

    04-04-2006 om 00:00 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een witte mantel :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze mantel is gebreid in wasbaar synthetisch breigaren, volledig afgewerkt met een zijde voering. De kraag en mouwen zijn gemaakt met lussen door middel van een haakpen n°4. Zeer geschikt om mee te nemen op reis of vakantie -daar hij niet kreukt- en voor de frisse winteravonden. Deze mantel voelt steeds heerlijk warm aan !

    29-03-2006 om 16:59 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een beetje wit :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit witte kleedje is geschikt voor verschillende maten. Daar het zich gemakkelijk aan het silhouet aanpast, kan het gedragen worden voor de maten 36 tot 42. De franjes aan de hals en het décolleté geven aan het geheel een extra modieus karakter. De bijpassende hoed is ook gebreid, en afgewerkt met een haakpen. Deze jurken zijn ook geschikt voor machinewas en hoef je niet eens te strijken. Zalig!!!!!!!

    14-03-2006 om 16:56 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze witte bloes, met bijpassende accesoires, kan ook gedragen worden als kleedje. Maar ook met lange rok of pantalon is dit geschikt voor speciale gelegenheden of bv. een dansavond. Deze jurk is gebreid met 4 gewone breinaalden. En vervolgens steeds vermeerderd tot men onderaan een massa steken bekomt, die je als het ware op de naalden moet persen. Eigenlijk schrok ik zelf een beetje van de omvang van het breistuk toen ik met een haakpen de (ongeveer 600 steken) aan het afkanten was. Maar her leent zich tot veel mogelijkheden. Met bijpassende centuur komt het ook mooi tot zijn recht.

    02-03-2006 om 00:00 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu een zomertruitje met korte mouwen. Binnenkort komen de eerste lentekriebels eraan, en de motivatie om iets lichtere tinten te verwerken hoort darmee samen. Ook eens het vermelden waard : het pracktische is, dat alles machinewasbaar is. En dus heel gemakkelijk in onderhoud !

    27-02-2006 om 15:32 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een foto van een veelkleurige trui :
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit vraagt wel wat inspanning om al die draden en kleuren bij elkaar te sprokkelen.. Het breiwerk zelf neemt ook wat langer tijd in beslag, doordat er een massa draadjes moeten worden ingestopt. Dit is nodig voor het aan elkaar naaien van de trui zelf. Het aangename van zo te breien is wel, dat er veel variatie komt bij kijken. En het daardoor boeiend blijft !

    22-02-2006 om 15:51 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Breilessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Geïnteresseerd om stap voor stap dit te leren breien ? Ik zou de komende tijd kunnen uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Stuur me een mail naar info@denise.be

    17-02-2006 om 13:01 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk heeft iedereen een..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zalige Valentijn gehad !!!!

    15-02-2006 om 08:23 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens iets anders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een wandversiering die ik klaar heb, zomaar een idee dat ontstaan is :

    19-01-2006 om 12:08 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamp -II
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier nog een foto hoe de lamp eruitziet met het licht aan :

    18-01-2006 om 11:47 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Lamp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oef. De luster waar ik weken aan heb gewerkt is eindelijk klaar. Ik heb deze gemaakt met witte zijde in kunstbreiwerk. Dit heeft toch wel wat inspiratie gekost om alles op de juiste plaats te kunnen bevestigen. De kristallen heb ik door de jaren verzameld op prondelmarkten. Voor kreatieve dingen kan men daar soms echt koopjes doen !

    18-01-2006 om 11:45 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decoratie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vensterdecoratie's maak ik ook heel graag, zoals de spin hier op de foto. Ook spanramen maken is een van mijn grote passie's, daarbij heb ik ook al een grote verzameling van klein naar groot. Ringen vanaf 30 cm tot 1meter60cm diameter, de glazen er middenin maak ik als volgt : een schaaltje met smeltkorrels, waarin kralen of stukjes van bloemen en planten zitten. Dan bakt men dit in een oven van 180 graden, en terwijl de schaaltjes nog warm zijn, de gaatjes doorprikken met een naald : zo kan men deze in het breiwerk vastmaken. Het resultaat van de kleuren is soms verassend. Als iemand over deze techniek meer wil te weten komen, wil ik graag alle vragen beantwoorden ! Denise

    08-01-2006 om 11:38 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkig en voorspoedig 2006 !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen evenveel gedrevenheid als ikzelf heb in de hobby. Tijd tekort, ideeën teveel !!

    02-01-2006 om 17:54 geschreven door Denise

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per week
  • 27/06-03/07 2011
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 02/11-08/11 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 25/08-31/08 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 26/03-01/04 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!