Archief per maand
  • 01-2008
    Inhoud blog
  • Flan caramel
  • Clafoutis met kruisbessen
  • Chocolademousse
  • Chocolade-kokoscrème
  • Chocoladegebak met kardemomijs
  • Chocoladeflan met abrikozen
  • Chocolade moelleux
  • Carpaccio van ananas met duo van meloen
  • Brownie met chocolademousse
  • Bessenbavarois
  • Beignets met broodrestjes
  • Bananentaartje met karamel
  • Proficiat!
    alles over desserten & gebak
    desserten & gebak
    WELKOM BIJ DESSERTEN EN GEBAK. Geniet van al dit lekkers, niet alleen bij het proeven maar ook van het bereiden.
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade moelleux












    Chocolade moelleux

    · Ingrediënten

    · 250 g boter

    · 250 g bittere chocolade

    · 4 eieren

    · 2 eidooiers

    · 125 g suiker

    · 50 g vloeiende bloem

    · een bakje verse frambozen

    · 4 bolletjes frambozensorbet

    Bereidingswijze

    1. Klop de eieren, de dooiers en de suiker heel luchtig, tot de creme als een lint van de klopper loopt.
    Met de hand moet u minstens 10 minuten stevig kloppen, met de mixer 5 minuten op de hoogste
    stand.
    2. Laat de boter en de chocolade samen au bain marie smelten.
    Roer glad. Roer er de helft van het eimengsel door.
    Giet dit bij de rest van de eieren. Meng alles met een klopper.
    Roer er de gezeefde bloem door.
    3. Schep het mengsel in beboterde ovenschaaltjes.
    Als u de moelleux serveert in het schaaltje is een keer beboteren voldoende.
    Wilt u ze uit de vorm halen, dan is twee keer invetten en met bloem bestuiven veiliger.
    Zet ze een nacht in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 180¡ en laat de moelleux ongeveer 10 minuten bakken.
    Serveer ze warm, met verse frambozen en een bolletje frambozensorbet.

    Tip
    Een moelleux moet binnenin zacht blijven, de chocolade moet er nog wat uit lopen.
    Als u ze voor het bakken goed koud laat worden, garen ze minder snel en blijven ze binnenin heerlijk 'moelleux'.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!