Chocoladeflan met abrikozen
Aantal personen: 6
Ingrediënten
Voor het deeg:
§ 200 g bloem
§ 150 g boter
§ 90 g poedersuiker
§ 30 g amandelpoeder
§ 1 ei
§ 50 g cacaopoeder
Voor de flan:
§ 200 g fondant chocolade
§ 1,5 dl room
§ 0,5 dl melk
§ 1 eetlepel boter
§ 2 eieren
§ 1 eetlepel bloem
§ 1 blik abrikozen
Voor de crumble:
§ 50 g bloem
§ 25 g suiker
§ 30 g boter
§ 1 eetlepel cacaopoeder
§ zout
Bereidingswijze
1. Roer voor het deeg de boter zacht met de suiker en het ei. Kneed er dan de bloem, het amandelpoeder en het cacaopoeder door. Maak er een stevige bal van en laat rusten in de koelkast. Rol het deeg dun uit en bekleed er een beboterde bakvorm mee. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180° C. 2. Breng voor de flan de room met de melk aan de kook. Breek de chocolade in stukjes. Giet er de room en de melk over en roer tot een gladde massa. Voeg er de boter, de eieren en de bloem aan toe. Mix even met de staafmixer. 3. Meng voor de crumble alle ingrediënten door elkaar. Zorg dat ze niet gaan kleven. Laat even rusten in de koelkast. 4. Giet de flan in de taartbodem. Laat de abrikozen uitlekken en verdeel ze over de flan. Kruimel er de crumble over. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 210° C.
Tip Is de crumble toch gaan kleven, dan kun je hem makkelijk weer verkruimelen door hem een tijdje in de koelkast te leggen en dan over een rasp te halen.
|