Archief per maand
  • 01-2008
    Inhoud blog
  • Flan caramel
  • Clafoutis met kruisbessen
  • Chocolademousse
  • Chocolade-kokoscrème
  • Chocoladegebak met kardemomijs
  • Chocoladeflan met abrikozen
  • Chocolade moelleux
  • Carpaccio van ananas met duo van meloen
  • Brownie met chocolademousse
  • Bessenbavarois
  • Beignets met broodrestjes
  • Bananentaartje met karamel
  • Proficiat!
    alles over desserten & gebak
    desserten & gebak
    WELKOM BIJ DESSERTEN EN GEBAK. Geniet van al dit lekkers, niet alleen bij het proeven maar ook van het bereiden.
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocoladegebak met kardemomijs












    Chocoladegebak met kardemomijs

    Ingrediënten

    Voor het chocoladegebak:
    75 g boter
    2 eieren
    160 g suiker
    1 tl vanille-essence
    70 g bloem
    40 g cacaopoeder
    60 g pure chocolade, in kleine stukjes
    chocoladeschilfers voor de afwerking

    Voor het kardemomijs:
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    2,5 dl melk
    2 tl kardemompoeder of 1 kl kardemompeultjes
    2 el gemalen koffie
    2 dl room

    Voor de steranijscrème:
    3 dl volle melk
    2 eierdooiers
    1 el suiker
    1 sterretje anijs

    Bereidingswijze

    1. Breng voor het kardemomijs de melk aan de kook, voeg kardemom en koffie toe.

    Klop de eieren luchtig met de suiker en voeg ze bij de warme melk.

    Roer het mengsel op een zacht vuur tot het bindt.

    Laat afkoelen en zeef de kardemom en de koffie eruit met een fijne zeef.

    Klop de room lichtjes op en voeg hem bij het mengsel.

    Draai het mengsel in een ijsmachine.

    2. Smelt voor het gebak de boter in een steelpannetje.

    Klop de eieren los met de suiker, roer er de gesmolten boter en vanille-essence door.

    Voeg geleidelijk bloem en cacaopoeder toe, vervolgens stukjes chocolade.

    3. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier en giet er het beslag in.

    Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar in de oven, op 175° C.

    Neem het gebak uit de oven, keer het om op een snijplank en snij het in vierkantjes.

    4. Breng voor de steranijscrème de melk aan de kook met de steranijs.

    Laat kort koken op zacht vuur, daarna afkoelen.

    Verwijder de steranijs en warm de melk opnieuw op.

    Klop de eierdooiers schuimig met de suiker.

    Voeg ze bij de melk en roer op zacht vuur tot het mengsel bindt.

    Laat de saus afkoelen.

    5. Serveer het gebak met een bolletje ijs en lepel er wat saus naast.

    Werk af met chocoladeschilfers.

    Wijnadvies
    Hierbij smaakt een glaasje tawny port uitstekend. Speel op zeker met bijvoorbeeld de Porto Niepoort Old Tawny 10 years . Elegant, evenwichtig en boordevol complexiteit.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!