Chocolade-kokoscrème
· Ingrediënten
· 250 g aardbeien
· 120 g witte chocolade
· 3 dl melk
· 2,5 dl room
· 2 dl kokosmelk (blik)
· 1,5 dl rode vruchtencoulis
· 1 vanillestokje
· Om af te werken:
· 1 eiwit
· griessuiker
· enkele muntblaadjes
Bereidingswijze
1. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
Schraap er het merg uit en meng dit door de vruchtencoulis.
Zet in het vriesvak en roer regelmatig om (met een vork) zodat u een mooie granité krijgt.
2. Smelt de chocolade in de room en de melk terwijl u voortdurend roert.
Schud het blik kokosmelk goed en roer de melk door het chocolade-room-mengsel.
Zet alles enkele uren in de koelkast.
3. Snij de aardbeien in kwartjes.
Verdeel de kokoscrème over vier glazen.
Doe er de aardbeien bij en leg daarop wat granité van rode vruchten.
Haal de muntblaadjes door wat losgeklopt eiwit en dan door de griessuiker.
Leg een blaadje in elk glas en dien meteen op.
|