Bananentaartje met karamel
· Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 1 citroen, onbehandeld
- 1 dl exotische vruchtennectar (fruitsap)
- 80 g poedersuiker
- 3 eieren
- 1 el bloem
- 4 el karamelsaus
Bereidingswijze
1. Snij de bananen in plakjes en doe ze in de keukenmachine.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers hem uit.
Doe de geraspte schil bij de banaan.
Voeg er de vruchtennectar en de suiker aan toe en mix alles tot een fijne puree.
2. Giet alles in een kookpot en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
Haal van het vuur en roer er een voor een de eieren door.
Doe er ten slotte de bloem en het citroensap bij.
3. Giet in 4 puddingvormpjes 1 lepel karamelsaus.
Verdeel er dan de bananencrème over.
Dek af met plasticfolie en zet de vormpjes in een stoommandje.
Laat ze 45 minuten stomen.
Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen.
Stort de gebakjes op koude borden en dien ze goed koel op.
|