Beignets met broodrestjes
· Ingrediënten
· 150 g bloem
· 1 ei
· 1 zakje bakpoeder
· 30 g fijne suiker
· 200 g oudbakken wit brood
· melk
· 75 g gekonfijt fruit
Bereidingswijze
Maak een beignetbeslag met 150 g bloem, 1 ei, 1 zakje bakpoeder, 30 g fijne suiker en een snufje zout. Laat het 1 uur rusten op kamertemperatuur. Snij 200 g oudbakken wit brood (of beter nog, briochebrood) in stukjes en laat het 10 minuten weken in melk. Druk het goed uit en vermeng het met 75 g gekonfijt fruit. Schep het mengsel door het beignetbeslag. Schep het beignetbeslag (beetje bij beetje, met een eetlepel) in frituurolie op 180° en laat de beignets goudbruin bakken.
Als ze gebakken zijn, leg ze op keukenpapier.
Serveer met bloemsuiker
|