Archief per maand
  • 01-2008
    Inhoud blog
  • Flan caramel
  • Clafoutis met kruisbessen
  • Chocolademousse
  • Chocolade-kokoscrème
  • Chocoladegebak met kardemomijs
  • Chocoladeflan met abrikozen
  • Chocolade moelleux
  • Carpaccio van ananas met duo van meloen
  • Brownie met chocolademousse
  • Bessenbavarois
  • Beignets met broodrestjes
  • Bananentaartje met karamel
  • Proficiat!
    alles over desserten & gebak
    desserten & gebak
    WELKOM BIJ DESSERTEN EN GEBAK. Geniet van al dit lekkers, niet alleen bij het proeven maar ook van het bereiden.
    01-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessenbavarois












    Bessenbavarois

    Ingrediënten

    200 g rode aalbessen (+ 50 g extra)
    100 g zwarte bessen (cassis)
    200 g suiker
    12 blaadjes gelatine (3 g elk)
    2 1/2 dl room
    3 eierdooiers
    250 g mascarpone
    50 cl melk

    Bereidingswijze

    1. Laat de helft van de gelatineblaadjes tien minuten weken in koud water.
    2. Spoel intussen de bessen en ris ze.
    Hou 50 g rode bessen apart.
    Breng de rest van de aalbessen en de zwarte bessen elk apart aan de kook, de aalbessen mey 40 g
    suiker, de zwarte bessen met 60 g.
    3. Wrijf de rode besjes door een zeef en doe de uitgeknepen gelatine bij het sap.
    Roer tot de gelatine is opgelost.
    Laat afkoelen.
    4. Laat de zwarte bessen nog even inkoken.
    5. Zet de bavaroisvormpjes klaar.
    Laat voor de gele bavarois de rest van de gelatine 10 minuten weken.
    Klop de dooiers met 100 g suiker en de mascarpone tot een glad en romig mengsel.
    Verwarm de melk lichtjes en los er de gelatine in op.
    Vermeng met het mascarponemengsel en verdeel meteen over de vormpjes.
    Laat 20 minuten opstijven in de koelkast.
    6. Leg een paar rode besjes op de gele bavarois.
    Klop de room stijf en spatel deze door het aalbessenmengsel.
    Verdeel over de gele bavarois en zet de vormpjes een nacht in de koelkast.
    7. Werk vlak voor het serveren af met een laagje cassissaus.
    Geef er eventueel nog wat gesuikerde besjes bij.

    Geïmproviseerde vormpjes
    Geen bavaroisvormpjes? Met plastic bekertjes lukt het ook.
    Snij er de bodem uit en zet de bekertjes omgekeerd op een stuk bakpapier.
    Als de bavarois is opgesteven, kan het bekertje gemakkelijk verwijderd worden.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!