Ik ben De Warre
Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
Folklore en nostalgie
De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
09-05-2016
Gouden huwelijks jubileum van Guy en Anita
Wat is het mooi als men wordt uitgenodigd voor gouden bruiloft.
Voor het gouden koppel was het bang afwachten wat de weergoden zinnes waren. De voorbije dagen, weken, maanden was het kil en nat. Maar NU stralende zon en temperaturen boven de 25°C, HEERLIJK. De kinderen en kleinkinderen hadden alles goed kunnen verzwijgen wat ze van plan waren; daarom was de VERRASSING nog zoveel GROTER als het GOUDEN koppel kwam kijken. Het huis straalde goud, geluk en liefde uit, wat was dit alles mooi.
Bedankt voor de mooie dag die ik mocht mee beleven met jullie.
05-03-2016
Hoe mooi het kan zijn
Mensen, waar zijn die straatmuzikanten? Waar is dat nobele ras? Die zomaar een deuntje wierpen op ons terras Alsof ’t een speelbal was Ach, geef ons meer straatmuzikanten En wat minder: beeldbuisbazaar, Want er zit minder geld,maar veel leven Op de hoek, op de rand van een trottoir
Een draaiorgel of accordeon brengt zonder veel ta ta ta, Een lied omhoog naar dat derde balkon En papa danst met ma, In een bloemenjapon Op de tonen van draaiorgel of accordeon
Ginds aan de overkant staat een straatmuzikant met zijn draaiorgel in de regen. 't Water druipt van zijn hoed maar hij blijft welgemoed al zit het weer hem ook tegen. En hij speelt terwijl de regen nederdaalt En het lied is als een zonnetje dat straalt Het verleden herleeft, hij stelt zich weer voor op elke hoek, in elk straat in elk dorp een draaiorgel, daarvoor.
20-02-2016
Gouden jubileum, mag toch met een beetje nostalgie
Vrijdagochtend iets voor 7h, het was nog donker in de straat. Er was op aangedrongen GEEN geluid te maken de jubilarissen, die nog te bed lagen mochten nog NIET gewekt worden. het was een drukte van belang daar, siervlaggetjes met 50 op gedrukt, een mooie kroon met 50 en dan de romantische glazen potjes gevuld met kaarslichtjes en echte bloemen. Je moest zien hoe de buren alles mooi hadden georganiseerd, iedereen wist wat hij moest doen in het donker.
De Warre was met zijn draaiorgel " De Nachtegaal" gevraagt om de buren bij hun zang te begeleiden met LANG ZULLEN ZE LEVEN als de jubilarissen gewekt werden en buiten kwamen. Ja, ik zag dat bij het gouden paar het een beetje veel werd een traanje moest worden weg gepinkt, ze waren duidelijk verrast.
Dan werd er samen koffie en thee gedronken met koffiekoek buiten in de kille ochtend het had wel iets.
Jubilarissen, buren bedankt voor de mooie uren en de koeken tot een volgende keer misschien.
17-11-2015
Vervolg Olen jaarmarkt
Ik hoef U niet te vertellen hoe de kinderen uit Olen reeds lang uitkijken naar de jaarmarkt; dan mogen zij hun koopwaar aanbieden, wat een ervaring zelf te verkopen en centen ontvangen een hele belevenis.
Maar ook zelf mogen muziek maken met het draaiorgel van De Warre en een hoedje mogen kiezen uit een heel aanbod dat de warre in een kistje bij heeft. Er is altijd iets te beleven aan het draaiorgel van de Warre, de mooiste herinneringen kan men maken met het draaiorgel.
16-11-2015
Olenjaarmarkt
Ja, de eerste zondag na 11 november is het een JAARLIJKSE gewoonte, jaarmarkt in Olen, het Kempisch dorp gekend uit vele verhalen van Keizer Karel en de pot met 3 oren. De weersvoorspellingen waren niet zo gunstig, regenen zou het niet doen, maar wind in overvloed 5Bf, de standhouders hadden dan ook niets aan het toeval overgelaten om hun koopwaar te beschermen. Olenjaarmarkt is een feest om te zien, de verschillende straatmuzikanten vb, Sus cavo, de Warre, fanfare's, ja zelfs de Prins karnaval 2016 enz..
Op de kinderjaarmarkt was het mooi om te zien hoe de fijn verklede kinderen zowel jongens als meisjes Olen alle eer aan deden met hun kledij. De kinderen leken wel echte marktkramers met hun aangeboden goederen van speelgoed, boeken en ZEER ZEER VEEL lekkers om van te snoepen, van rijspap, wafels, pudding, speculoos enzoveel meer, bedankt mama en papa.
24-10-2015
Waar halen muzikanten hun inspiratie
In de oudheid zocht en vondt men allerlei redenen om gebrek aan inspiratie een reden te geven, maar ook het plotse succes van muziekstuk, dans, wetenschappelijke doorbraak, poëzie enz... kwam door de "muze".
Bij gebrek aan succes, zocht men zijn heil bij de " muze", wie waren deze muze?
De muzen waren de Griekse godinnen van de kunst en de wetenschap, er waren er 9 en oppergod Zeus was hun vader. De muzen werden opgeroepen ter inspriratie. Tegenwoordig hebben kunstenaars, schilders, schrijvers, etc. het vaak over een muze, dit is dan vaak een vrouw die hen inspireert tot het maken van mooie dingen. Een muze geeft de kunstenaar de adem en de kracht om creatief bezig te zijn. De negen klassieke muzen zijn
Clio: muze van de geschiedschrijving;
Erato: muze van het lied;
Euterpe: muze van het fluitspel;
Kalliope: muze van de filosofie;
Melpomene: muze van de tragedie;
Polyhymnia: muze van de retoriek;
Terpsichore: muze van de dans en poëzie;
Thaleia: muze van de komedie;
Urania: muze van de sterrenkunde
12-10-2015
orpheus aus der unterwelt
Ook dit prachtig nummer kan men beluisteren op Raffin Konzertorgel 31/84 van De Warre.Deze gekende opera en operette met op het einde reis naar de hel ( Can Can) is een meesterwerk van Jaques Offenbach gebracht in 1858, door Raffin bewerkt voor Konzert draaiorgel een MEESTERLIJKE realisatie.
Wanneer Eurydice bewustzijn herwint, schreef ze samen met Pluto een "afscheidsbrief" naar Orpheus, haar man:
Ik moet deze drempel te verlaten,
Want ik ben dood ohn 'alle twijfel
Aristeus was de god van de hel,
En nu haal ik de duivel.
Zoals Orpheus luidt hun boodschap, hij is tevreden.Hij denkt eindelijk vrij van zijn vrouw te zijn, en wil zijn minnares het goede nieuws brengen.
We kennen ALLEMAAL vooral uit de " Moulin Rouge" in Parijs, de wild dansende dames met optillende rokken en hoog opzwiepende benen op de melodie " De Can can", dit was een korte schets van hoe een klasiek werk een "tijdloos" deuntje en ambiance melodie blijft.
Gisteren 2 oktober 2015 werdt het nieuwe seizoen, Samen zingen in de Slootjeshoeve geopend. De eerste zangers van streek en countryliedjes dat is zo'n beetje het zelfde, waren Willy Jacobs en Jules Weuts, dat zijn twee gitaren op één buik.
De Warre was vergezeld van kleindochter Danaë, beide met aangepaste kledij om zijn Raffin konzertorgel nog beter te laten uitkomen.
De sfeer zat er dadelijk goed in, vele bezoekers hadden lovende woorden over het melodieus klinken van het draaiorgel, men kon zowel de Duitse als Vlaamse schlagers waarderen, maar ook hoe de verschillende Rock en roll nummers werden gebracht, alleen door draaien aan het wiel de balg vullen met lucht en zo komt waaier van klanken uit de pijpen.
Dit draaiorgel is uitermate geschikt voor Uw Kerstmarkten met zijn weelderig palet aan klanken.
05-08-2015
Volkoremet 2015
Met dank aan Mie tracteur voor de mooie foto's, zie foto van de mooie dame. Het was weer een waar volksfeest daar in lichtaart tijdens de Volkoremet, men kon over de koppen lopen.
De Heer is Lichtaart bijna altijd gunstig gezind tijdens de Volkoremet, daar is dan ook vanalles te beleven men kan geen ambacht of hobby ambacht bedenken of men kan het bewonderen tijdens de Volkoremet. Zowel het oude boereleven van dorsen, oude tractoren, klein vee drank en straatmuzikanten teveel om op te noemen.
De Warre was ook aanwezig met zijn draaiorgel en tante Stans ik hoef U niet meer te vertellen hoe de kinderen genieten van dit duo.
Mie tracteur is een gekende deelneemster aan ambacht en boerenmarkten met haar mobielmuseum, Mie bedankt voor de mooie herinnering en tot volgend jaar??
01-08-2015
Volkoremet Lichtaart
morgen goed weer, zeker een uitstap plannen naar Lichtaart in de Kempen, bijna de grootste ambacht - hobbymarkt van Europa?. al wat met ambacht, erfgoed, hout, riet, ijzer en muziek te makn heeft kan U van kortbij meemaken, TOT MORGEN?????????
08-07-2015
vervolg tour
07-07-2015
De tour in onze provincie
Ja beste bezoeker gisteren was het een hoogdag voor de liefhebbers van " tour de France"; De karavaan was vanuit Nederland naar Antwerpen afgezakt, meer dan 200.000 bezoekers op de grote markt, daar werdt de start gegeven, en weg waren ze voor een rit door onze provincie. Het was wel een belevenis om heel deze heisa en organisatie van dicht te kunnen meemaken. De Warre was ook aanwezig met zijn draaiorgel.
05-07-2015
Tuinfeest Hooidonk
De gasten van het zorg en vakantie domein Hooidonk hadden hun eerste dag in Zandhoven in een tropische warmte achter de rug. Na het avondeten ging men genieten van wat koelte onder de bomen in het mooie park. De Warre verwelkomde de gasten op een Kempische folklore avond, met rasechte muziek met draaiorgel, sniederbank enz...
Verschillende gasten droomden ooit om aan een draaiorgel te kunnen draaien, de Warre vervulde deze droom met passende hoedjes ook werden de orgeldraaiers in speé voorien van een ECHT draaiorgeldiploma.
We zongen, dansten en draaide aan het orgel tot de duister inviel, in de wandelgangen hoorde ik dikwijls, " cool Warre", bedankt vrienden voor de gezellige avond dat ik samen met U mocht beleven, hopelijk tot ziens.
30 mei 2015 was de lang verwacht dag waar de kinderen van de stedelijke basisschool Polder in Hoboken naar uitkeken.
Het zou hun feest zijn met hun dansjes, muziek en spelen. Het weer zag er niet zo best uit maar dat kon de ouders, grootouders broers en grote zus niet deren om te komen kijken naar hun "idool", het was een ware toeloop van belangstellende daar in de Veerdamstraat.
Enkele klasjes moesten wel hun optreden afwerken in wat regen, maar dat kon de pret niet deren. Na regen komt zonneschijn ook hier.
Na hun voorstelling konden de kinderen genieten en deelnemen aan verschillende volksspelen, het oudercomité had alles tot in de puntjes geregeld.
De Warre was ook aanwezig met zijn draaiorgel Wildblumen, tante Stans en Pitje zijn aap.
De kinderen konden een passend hoedje kiezen uit een ruim aanbod van de Warre, daarna zelf aan het orgel draaien, dat was iets onbekend een houten bakje met papierengaatjes waar muziek uit komt, eigenaardig.
Na een mooie drukke dag ging iedereen goed geluimd huiswaarts met vele mooie verhalen, bedankt Polder voor de mooie dag.
04-06-2015
Orgelwereld opnieuw in rouw
Vooreerst wil ik mijn oprecht medeleven betuigen aan Marijke en de kinderen bij het droevige overlijden van J. Verbeeck.
Met droevenis en onbegrip vernamen wij het overlijden van J. Verbeeck uit Sint Job, een begrip in de orgelwereld en een vermaard orgelbouwer niet alleen in Vlaanderen of onze buurlanden maar over GANS de wereld van Amerika tot Japan en zoveel verder.
Bij deze wil ik Marijke en de kinderen veel sterkte wensen
24-05-2015
Volkoremet Lichtaart 2015
De Lichtaartsekloppers, De warre orgelman en VELE VELE andere straatmuzikanten en ambachtslui nodigen U graag uit op de GROOTSTE ambachtsmarkt, kom eens een dag naar de Kempen en laat Uw kinderen kennismaken met echte ambachtlui die van vb: van stuk hout een klomp maken, siersmid, hoefsmid, mandenvlechters, kantklossen,er zijn activiteiten voorzien voor groot en klein en ZOOOOO veel meer, ZEKER een aanrader.
06-05-2015
Vis & folklorefestival 2015 Mariekerke aan de Schelde
38e Vis & Folklorefestival
27 - 28 juni (van 11u tot 20u)
Visserstoet, zaterdag om 12u
De visserstoet is op zaterdag het startsein van de dolle 2-daagse die het vis & folklorefestival toch wel is. Een spektakel dat door alle straten van Mariekerke trekt. In meer dan 50 taferelen, praalwagens, reuzen en figuranten zetten we het verleden van ons dorp, zijn sagen en legenden ten toon voor alle toeschouwers.
De stoet start om 12u op de rommelmarkt om via de verschillende Mariekerkse straten te eindigen op de kerkberm.
--
Kom op zaterdag om 12 uur alvast naar Mariekerke en kijk hoe - in meer dan 50 taferelen - het verleden van ons dorpje wordt vertolkt.
Draaiorgelfestival Lokeren
Draaiorgel - muziekliefhebbers, wandelaars en andere sympathisanten informeren wij van wat er gratis te beleven valt in en rond het centrum van Lokeren tijdens het "Draaiorgelfestival Lokeren 12 juli 2015"
Om ten volle van het draaiorgelfestival te genieten kan je het best een kleine stadswandeling maken in het centrum van Lokeren.
Vertrek op de markt bij de post om zodoende mooie gebouwen en standbeelden te zien, sfeervolle foto's te schieten maar vooral om te genieten van de zeventien verschillende draaiorgels die verspreid over het traject zullen opgesteld zijn zodanig dat je om de 150 meter een ander orgel kan zien en horen.
Randanimatie wordt eveneens voorzien.
Gedetailleerde beschrijving wandeling (we blijven op de voetpaden, en gebruiken de zebrapaden en gooien niets op straat maar gebruiken de vuilbakken!!):
Vertrekkende op de Markt bij de fonteinen, bij de post de Durmebrug over door het Prinses Josephine Charlottepark, langs de Brandweerkazerne en het station, Koophandelstraat, stukje Durmedijk, Durmebrug over, langs het stedelijk museum naar de verkeersvrije Torenstraat, rond de Sint Laurentiuskerk over de Markt naar de Groentemarkt en de kleine dam om langs de Durmelaan terug naar het vertrekpunt terug te keren.
Erfgoeddag Sint -Gillis-Waas, Interwaas zondag 26 april 2015
Zin in een leuk dagje uit eind april? Kom dan naar Erfgoeddag, de jaarlijkse feestdag van het cultureel erfgoed. Erfgoeddag is al aan haar 15de editie toe en vindt dit jaar plaats op zondag 26 april 2015. Tussen 10 en 18 uur kan je een heleboel erfgoedlocaties gratis bezoeken en deelnemen aan de activiteiten die ze speciaal ter gelegenheid van Erfgoeddag aanbieden. Ook hun vaste collecties kan je uitzonderlijk gratis bezoeken. Deze editie van Erfgoeddag besteedt aandacht aan een specifieke component van het woord ‘erfgoed’: erven.
De Warre hoort en ziet U in het Oude Vredegerecht van Sint Gillis Waas met zijn draaiorgel Wildblumen en aap Pitje
‘Ons erfgoed’ zijn alle erfenissen uit het verleden die ons maken tot wie we zijn, alles wat vorige generaties ons hebben nagelaten en wat we de moeite waard vinden om te bewaren voor volgende generaties. Of erfgoed de moeite waard is om te bewaren, te verzorgen, te documenteren en te laten zien, bepalen mensen zelf. Als een hele groep mensen dit doet, spreken we van cultureel erfgoed.
Ons cultureel erfgoed wordt niet enkel bewaard door musea en archieven. Ook vele vrijwilligers in erfgoedorganisaties zoals heemkundige kringen dragen er zorg voor. Ze willen de getuigenissen van het nabije verleden bewaren voor toekomstige generaties.