Ik ben De Warre
Ik ben een man en woon in Boechout-Vremde (Belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 20/06/1947 en ben nu dus 77 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Oude ambachten, folklore, oude gereedschappen.
De Warre is gestart in 1989 met folklore en ambachtmarkten te bezoeken,trachte een steentje bij te dragen met zijn orgeltje. Later is daarbij gekomen namiddagen voor ouderen " een beetje nostalgie " en even uit de 21 ste eeuw stappen en mijmeren uit vervl
Folklore en nostalgie
De Warre draaiorgelman met orgel Benjamin en aapje Pipo
24-05-2015
Volkoremet Lichtaart 2015
De Lichtaartsekloppers, De warre orgelman en VELE VELE andere straatmuzikanten en ambachtslui nodigen U graag uit op de GROOTSTE ambachtsmarkt, kom eens een dag naar de Kempen en laat Uw kinderen kennismaken met echte ambachtlui die van vb: van stuk hout een klomp maken, siersmid, hoefsmid, mandenvlechters, kantklossen,er zijn activiteiten voorzien voor groot en klein en ZOOOOO veel meer, ZEKER een aanrader.
06-05-2015
Vis & folklorefestival 2015 Mariekerke aan de Schelde
38e Vis & Folklorefestival
27 - 28 juni (van 11u tot 20u)
Visserstoet, zaterdag om 12u
De visserstoet is op zaterdag het startsein van de dolle 2-daagse die het vis & folklorefestival toch wel is. Een spektakel dat door alle straten van Mariekerke trekt. In meer dan 50 taferelen, praalwagens, reuzen en figuranten zetten we het verleden van ons dorp, zijn sagen en legenden ten toon voor alle toeschouwers.
De stoet start om 12u op de rommelmarkt om via de verschillende Mariekerkse straten te eindigen op de kerkberm.
--
Kom op zaterdag om 12 uur alvast naar Mariekerke en kijk hoe - in meer dan 50 taferelen - het verleden van ons dorpje wordt vertolkt.
Draaiorgelfestival Lokeren
Draaiorgel - muziekliefhebbers, wandelaars en andere sympathisanten informeren wij van wat er gratis te beleven valt in en rond het centrum van Lokeren tijdens het "Draaiorgelfestival Lokeren 12 juli 2015"
Om ten volle van het draaiorgelfestival te genieten kan je het best een kleine stadswandeling maken in het centrum van Lokeren.
Vertrek op de markt bij de post om zodoende mooie gebouwen en standbeelden te zien, sfeervolle foto's te schieten maar vooral om te genieten van de zeventien verschillende draaiorgels die verspreid over het traject zullen opgesteld zijn zodanig dat je om de 150 meter een ander orgel kan zien en horen.
Randanimatie wordt eveneens voorzien.
Gedetailleerde beschrijving wandeling (we blijven op de voetpaden, en gebruiken de zebrapaden en gooien niets op straat maar gebruiken de vuilbakken!!):
Vertrekkende op de Markt bij de fonteinen, bij de post de Durmebrug over door het Prinses Josephine Charlottepark, langs de Brandweerkazerne en het station, Koophandelstraat, stukje Durmedijk, Durmebrug over, langs het stedelijk museum naar de verkeersvrije Torenstraat, rond de Sint Laurentiuskerk over de Markt naar de Groentemarkt en de kleine dam om langs de Durmelaan terug naar het vertrekpunt terug te keren.
Erfgoeddag Sint -Gillis-Waas, Interwaas zondag 26 april 2015
Zin in een leuk dagje uit eind april? Kom dan naar Erfgoeddag, de jaarlijkse feestdag van het cultureel erfgoed. Erfgoeddag is al aan haar 15de editie toe en vindt dit jaar plaats op zondag 26 april 2015. Tussen 10 en 18 uur kan je een heleboel erfgoedlocaties gratis bezoeken en deelnemen aan de activiteiten die ze speciaal ter gelegenheid van Erfgoeddag aanbieden. Ook hun vaste collecties kan je uitzonderlijk gratis bezoeken. Deze editie van Erfgoeddag besteedt aandacht aan een specifieke component van het woord ‘erfgoed’: erven.
De Warre hoort en ziet U in het Oude Vredegerecht van Sint Gillis Waas met zijn draaiorgel Wildblumen en aap Pitje
‘Ons erfgoed’ zijn alle erfenissen uit het verleden die ons maken tot wie we zijn, alles wat vorige generaties ons hebben nagelaten en wat we de moeite waard vinden om te bewaren voor volgende generaties. Of erfgoed de moeite waard is om te bewaren, te verzorgen, te documenteren en te laten zien, bepalen mensen zelf. Als een hele groep mensen dit doet, spreken we van cultureel erfgoed.
Ons cultureel erfgoed wordt niet enkel bewaard door musea en archieven. Ook vele vrijwilligers in erfgoedorganisaties zoals heemkundige kringen dragen er zorg voor. Ze willen de getuigenissen van het nabije verleden bewaren voor toekomstige generaties.
05-04-2015
Kermis in Sint Gilliswaas
ZATERDAG 11 APRIL 2015 “OP CAFE MET HET FEESTCOMITE” Kroegentocht met randanimatie als opening van de kermis met bezoek aan de 5 centrumcafés. De samenkomst is voorzien om 19 uur in café ’t Park. Drankkaarten te verkrijgen bij de organisatie (1 GRATIS consumptie). Muzikale begeleiding door Sjores Ambras Band.
De Warre is ook aanwezig in Sint Gilliswaas met zijn draaiorgel "De Wildblumen" tante Stans en zijn aap Pitje. Kinderen kunnen zelf aan het orgel draaien en een draaiorgeldiploma behalen, Van HARTE WELKOM
04-03-2015
De Warre en Lotje in Hooidonk Zandhoven
De Warre en Lotje waren uitgenodigd in domein Hooidonk te Zandhoven voor een folklore - muzikale namiddag te brengen voor de gasten.
Ja het was echt feest daar in Zandhoven de Warre had een grote keuze aan hoedjes meegebracht, ook zelf draaien aan het orgel om een draaiorgeldiploma te halen viel in de smaak. de gasten gingen tevreden terug naar hun verblijf en begeleiders, tot ziens zou ik zeggen!!!!
29-01-2015
Louis Mostmans
Louis Mostmans is niet meer, weer een Groot persoon uit de draaiorgelwereld verdwenen .
Louis Mostmans, is op 23 jan. 2015 ten grave gedragen op bijna 90 jarige leeftijd.
te Brasschaat,
temidden van de familie Decap,
familie Mostmans
vrienden orgeldraaiers uit binnen en buitenland ( vooral uit Nederland).
Vlaanderen is weer een GROTE mijnheer armer op draaiorgel gebied.
Mijn oprechte deelneming aan de familie Mostman
14-12-2014
Kerst parade met huifkar
Ja de Warre was uitgenodigd om op de bok van de huifkar plaats te nemen met zijn buikorgel. de mooiste Kerstdeuntjes klonken op deze kille dag, maar de vele bezoekers wisten de Kerstmuziek uit het buikorgeltje ZEER te waarderen, was eens iets anders. Wat is er mooier dan op het ritme van de paarden het hoefgekletter op de straten begeleidt met draaiorgel met Kerstdeuntjes door het landschap.
16-11-2014
Olen Jaarmarkt
Olen jaarmarkt een jaarmarkt met geschiedenis; de zondag na Sint Maarten 11 november is er een afspraak voor ieder die nog een laatste maal wil feesten alvorens de "winterstop" in te gaan. Men zou denken, ondanks de weersvoorspellingen, regen; dat de opkomst minder zou zijn NIETS is minder waar, de vaste bezoekers van Olen jaarmarkt laten zich niet afschrikken door wat regendruppels; Bezoekers van ver buiten de Kempische grenzen zakken af naar het feestdorp Olen, waar het bier rijkelijk vloeit, jenever in ALLE smaken voor ieder wat wils, de spiegeltent, de plaats om te zijn, live muziek wordt er ten beste gegeven de dansvloer NOOIT leeg, In Olen, daar kent men er iets van, hoe zegt men het ook weer? " feesten om ter meeste" Olen doet zijn geschiedkundige naam "drinkers uit pot met 3 oren" ALLE eer aan.
Olen bedankt dat ik mocht mee genieten.
24-10-2014
Aanvulling op Uw sfeervolle Kerstmarkt
Organisatoren moeten altijd trachten iets nieuw te vinden om hun Kerstmarkten aantrekkelijk te maken bij het grote publiek, niet altijd even gemakkelijk in deze tijd.
We kennen allemaal de sfeervolle Kerstmarkten in Vlaanderen en Duitsland.
Beierse en Tirolische Kerstmarkten zijn vol van traditie en nostalgie, hebt U ook al eens gedacht om Duitse en Beierse Kerstdeuntjes te laten klinken op Uw Kerstmarkt? de Warre kan met zijn draaiorgel "Wild Blumen" en zijn accordeon matic de sfeervolle deuntjes uit Tirol en Beieren laten klinken als Tiroler muzikant op Uw Kerstmarkt, denk er eens over na!!!!!!!!! Interesse???? neem contact op