Familie en vrienden, vreugde en vrijheid !
Hou van jezelf, dan hou je van anderen!
mama, oma, vriendin !
Inhoud blog
  • Danté en Mauro
  • De laatste dag van november
  • Zondag 12 november
  • Laatste week oktober
  • Mooie week... heerlijke herinneringen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    WELKOM OP MIJN BLOG !
    Startpagina !
    Over mijzelf
    Ik ben Dina, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Dientje.
    Ik ben een vrouw en woon in Meulebeke (Belgie) en mijn beroep is boekhoudster/secretariaat gepensioneerd.
    Ik ben geboren op 03/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: sport / familie en vrienden / koken / natuur/kunst/mini-trips.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    De kleinkinderen, mijn grootste schatten !
    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Juli, voorbijgevlogen, augustus al even hectisch begonnen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja....... Meer dan 10 jaar geleden.... dan moet je zo beginnen hé !  hahaha !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-08-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli
    Nationale Feestdag !
    Vroeger keek ik er wel naar uit, een vakantiedag en meestal was het een dag om extra klusjes te doen, waarvoor ik dan eindelijk eens tijd vond !
    Die tijd is echter achter de rug, nu ik op pensioen ben , en toch...
    Vanmorgen hebben we goed getennist. Thérèse was echter te laat. Ja, zo kennen we haar wel, ze dacht dat we afgesproken hadden om 10 uur..... maar we hadden duidelijk 9 uur  gezegd. Zo erg is dat nu ook weer niet. Ondertussen hebben we onze nieuwe ballen goed ingespeeld en waren we al goed opgewarmd.
    We hebben twee toffe sets gespeeld. Trees en ik, verloren met 3/6 en de volgende set gewonnen met Gui tegen Trees en Thérèse me 7/5.
    Ja, de warmte deed onze concentratie soms wel wat verminderen, en de conversatie over Murat Kaplan, deed ons spel ook al geen goed....
    haha....maar verder hebben we mooie rallys gespeeld en goed gelopen en vooral veel GEZWEET ! We wilden wel wat drinken in de bar, maar die was dicht. Ja Kelly de uitbaatster mag ook eens vakantie nemen !
    't Was dan al over de middag als we thuis kwamen. We hebben nog rond Meulebeke gereden om wat te eten te kopen. Ja, dat is ook 21 juli, de warenhuizen zijn dicht. Gelukkig  was er nog de traiteur en de bakker die open waren !

    Morgen is het vroeg opstaan. We vertrekken naar Oostduinkerke om 8 uur, want om 9 uur moet Gui al spelen. Ons uurtje om 10 uur zullen we zeker niet missen !
    Tot volgende week dan maar !  Nog veel zonnige groetjes !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-07-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    20-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De warmste week van het jaar ???
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste bloggers, Is het de warmste week van de zomer ? Deze week zijn we in Meulebeke. Mijn jongste dochter is met haar gezin aan zee in het vakantiehuisje van Gui. Ze zijn daar heel dankbaar voor, en ik zeker ook !
    Samen met hun zoontjes Danté, 4 jaar en de kleine Mauro van 3 maand en een half
    kunnen ze zo van de gezonde zeelucht genieten. Van het weer mogen we niet klagen... het onweer van gisteren zal de temperatuur wel een beetje doen zakken...
    want Mauroke is met temperaturen van boven de 30° niet zo gediend.
    Hij maakt het gelukkig goed !
    Sylvia en Dascha en Lennertje zullen ook wel van het  zeeweer genieten, ja, zij wonen in Knokke-Heist, dus ligt de zee aan hun voordeur  !
    Nathalie is ook in verlof met haar twee meisjes ! Ze zou ook nog graag naar zee gaan, dat zal echter moeilijk gaan.  Zij heeft haar nieuwe wagen, dus hoop ik dat ze mijn Peugeot-je vlug terugbrengt !

    Dinsdagmorgen hebben we van ons tennismatchke genoten. Wij zijn om 9 uur begonnen, dan was er nog schaduw op het terrein. Morgen doen we he nog eens over !
    Gisteren zijn we Gaby, de zus van Gui gaan bezoeken. Ze woont in Alsemberg. Ze zit voor 6 weken in het gips met een lelijke enkelbreuk ! Ik moet haar bewonderen dat ze het zo moedig opneemt. Hopelijk komt alles terug helemaal in orde, ook al zit ze nu de hele zomer binnen, juist nu ze een vakantiehuisje aan zee liet bouwen, en dat ze er van zou kunnen van genieten !  Gelukkig kan ze op haar kinderen rekenen , om har wat te helpen. Gaby, veel goede moed, je broer en ik denken aan jou !

    Morgen gaan de kinderen van Gui naar Brussel naar de feestelijkheden met 21 juli !
    Enkele jaren terug zijn we ook eens geweest ! Voor de kinderen is dit zeker wel een interessante beleving !

    De forummaatjes zijn weer in goede doen ! Ik lees graag hun verhalen, eens grappig, dan weer ernstig of triest ! De vriendschap tussen de mensen is mooi !

    Nog veel zonnige groetjes, oma Dina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    20-07-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    12-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantiemaand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk een dagje thuis !  
    Juli is al superdruk geweest !
    Op 1 juli is onze lieve kleinzoon Mauro gedoopt. Het was een heel mooie plechtigheid ! In het kerkje was de familie aanwezig. Alleen tante Sylvia, nonkel Geert, Dascha en Lennertje waren er niet. Ze waren net die dag op reis vertrokken !
    Danté heeft ook zijn woordje gezegd op het feest. Het was aandoenlijk en mooi !
    Het feestje thuis was heel leuk. Het zonnige weer was van de partij, en de kinderen genoten van het zwembad ! Dan hebben we natuurlijk een dronk uitgebracht op onze jongste spruit ! Het ging er heel gezellig aan toe !
    Mauroke heeft zich heel flink gehouden in de kerk, en eenmaal thuis mocht  hij natuurlijk door allen geknuffeld worden !
    De tennis aan zee gaat ieder weekend door, en we spelen goed ! Bij het warme weer is het natuurlijk zweten ..... we zijn meer aan zee dan hier, en zo komt mijn blog een beetje in de vergetelhoek  ....
    We hebben een weekje Luna en Maité gehad. We zijn hen gaan halen bij hun mama in Boechout. Het was de eerste maal dat wij haar appartement zagen. Ze woont daar mooi !
    Luna en Maité zijn dus van vrijdag tot gisteren dinsdag bij ons gebleven !
    Zaterdag en zondag zijn ze meegeweest naar het tennis en hebben in de tuin rond de terreinen gespeeld ! Voor de rest zijn we een paar keer naar zee en naar het zwembad geweest, en hebben ze veel tijd op het speelplein doorgebracht. Op een paar koppige buien na, zijn ze wel lief geweest ! De laatste dag zijn we nog wat koopjes gaan doen, zodat ze alle twee met een paar nieuwe sandalen en een nieuw t-shirt terug naar huis konden !
    Nu is Nathalie dan toch maar naar haar advokaat gestapt, en hopelijk wordt de echtscheiding zo goed mogelijk geregeld, zeker voor hun twee kleine meisjes !
    Nathalie was wel blij dat ze door haar theoretische examens is geraakt zonder tweede zit. Nu moet ze nog haar eindwerk afwerken het volgend schooljaar !  Dat is wel een dikke proficiat waard ! Ik wens ze natuurlijk veel geluk en heb haar dan toch maar wat goede raad meegegeven ... ze doet er natuurlijk mee wat ze wil, want ze is 32 en dan is ze natuurlijk volwassen en zelfstandig... maar ja ze blijft toch altijd je kind ...
    Mijn vriendin Trees is op 9 juli  61 geworden ! Ze was aangenaam verrast met mijn telefoontje. Vrijdag kan ze niet tennissen en Thérèse zal voor een vervanger zorgen. Ik zie er al naar uit.
    Ondertussen is de was en de strijk weer gedaan en ligt alles netjes in de kast. Ik heb ook al een beetje in mijn tuintje gewerkt en de planten water gegeven. Dat was wel nodig... met zo een warm weer !
    Ik vind dit weertje anders zalig ! Het mag gerust gans de zomer zo blijven...
    met nu en dan een beetje regen voor de plantjes !
    Morgen ga ik bij mijn jongste dochter Ilse . De lieve kleine Mauro wil ik toch regelmatig zien. Ik wil het niet geloven dat het jongetje een stofwwisselingsziekte in zich draagt. Ilse en Rinus zijn naar de specialisten in Gent geweest, en nu moeten er nog verdere proeven gebeuren !
    Wij blijven in je geloven lief kleintje, doe maar flink je best, alles moet goed komen !
    Gui is naar zijn appartement in Beersel om zijn papieren in orde te brengen. Ook zijn belastingsaangifte moet nog opgemaakt worden.
    Tot hij vanavond thuiskomt zal ik een lekkere maaltijd klaarmaken, en zomerslaatje, zalm en frietjes, en daarbij een lekker fris wijntje ! mmmm...
    Nu zal ik nog wat boodschappen doen, want als je eens vijf dagen aan zee bent en dan weer hier is de koelkast leeg ...
    Lieve seniorbloggers tot heel binnenkort !
    Lieve groetjes van oma Dina,

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2006, 16:38 geschreven door oma Dina
    26-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaarwel, mooie Costa Blanca
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Terug thuis sedert gisteren ....
    Op 17 juni zijn we naar Spanje vertrokken met het vliegtuig . We reisden vanuit Zaventem met de luchtvaartmaatschappij Iberia via Madrid naar Allicante. Elisabeth de vriendin van Luc had de tickets geboekt via internet. alles liep werkelijk gesmeerd. De vluchten hadden geen vertraging, zodat we rond 19 uur in Allicante aankwamen. Op de parking stond onze gehuurde wagen klaar, een Seat Cordoba., juist groot genoeg voor ons viertjes en onze bagage. Tot aan de villa in Moraira was het nog anderhalf uur rijden. We zijn maar éénmaal enkele km verkeerd gereden, maar Luc, de zoon van Gui is een goed chauffeur, en we zijn veilig aangekomen.
    Vanaf de eerste dag waren we overweldigd door het mooie landschap, dat wild en dor is in de bergen, en vol kleur langs de costa's ! Ook de  bebouwing en de verschillende wijken  in het heuvelland zijn vol mooie kleuren, en geven je een echt vakantiegevoel.
    De villa ligt in zo een villadomein. Ieder huis heeft zijn eigen zwembad, midden in de tuin vol palmbomen en bloemen. Al is de aarde hard als steen, toch groeien de bloemen daar zo mooi !
    We hebben  zes fantastische dagen gehad. 'morgens vroeg was het water in het zwembad al 26 ° warm, zo ging Gui al voor het ontbijt zwemmen ! Jammer, het zwembad was volgens mijn normen wat diep, 1,70 m in het ondiepe deel. Het was ook zeker meer dan 10 jaar geleden dat ik nog ging zwemmen, zo panikeerde ik wel wat.. Met een zwemgordel heb ik dan toch wat in het water gespeeld. Ik vond het jammer dat ik zo bang was.... ik moet toch nog eens terug zwemlessen nemen, want ik zou ook graag terug de waterangst overwinnen !
    Iedere dag zijn we met de wagen de streek gaan verkennen, zowel de typische bergstadjes, als de mooie Costa Brava. We vertrokken iedere dag zowat rond 17 uur, want tussen de middag en 16 uur was het heel warm, zo deden we maar als de echte Spanjaarden en hielden ons aan de "Siesta"
    In de typische restaurantjes konden we van ales bestellen, vooral de Spaanse gerechten zoals tapas en Paëlla vielen best mee , en... de  Spaanse wijnen zijn lekker en goedkoop ! De Spanjaarden zijn vriendelijk en Engels is zowat hun tweede taal, dus, geen probleem ! We probeerden ons ook wel in het Spaans verstaanbaar te maken, wat altijd hilarische situaties opleverde !
    Een weekje gaat zo snel voorbij ! zo was zaterdag 24 juni, zonder dat we het goed en wel beseften. Dan maar terug met de huurwagen tot aan de luchthaven van Allicante. Die mochten we daar op de parking achterlaten , tot iemand van de huurfirma hem kwam afhalen.  Alles is heel goed  verlopen.
    De terugreis ging over Barcelona, terug naar onze nationale luchthaven Zaventem.
    Daar stond de oom van Elisabeth al klaar om ons terug naar huis te voeren. Diezelfde avond zijn we nog doorgereden naar de Ardennen, zodat ons vakantiegevoel nog een beetje langer kon duren .... Zondag 25 juni zijn we ons hondje Sammy gaan afhalen. Die was superblij ons terug te zien ! Hij was wel heel goed gelogeerd en heeft ook een mooie week gehad bij de dochter van Gui .
    Ondertussen zijn we terug thuis, de valiezen zijn leeg gemaakt, de was gedaan, alles mooi gestreken en terug in de kasten gelegd.
    De mooie herinneringen dragen we mee, en de foto's zijn de stille getuigen van een mooie vakantieweek !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-06-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag 12 juni 2006
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren Vaderdag !

    Met zo een prachtweertje moet je toch echt met een glimlach rondlopen !
    't Was een mooi weekend. Zaterdag heb ik twee uurtjes tennis gespeeld in de voormiddag ! Het was heerlijk;Daarbij was mijn dubbelpartner de beste en sympathiekste speler van ons clubje .... dus dat kon al niet meer stuk !
    In de namiddag om  15 uur, ondanks het mooie weer moesten Gui en ik toch op post zijn voor onze tv. Ja,  Justine deed het toch maar weer ! De match was niet zo overtuigend als haar overwinning tegen Kim, maar 't was ook de finale en vooral... ze had toch een andere tegenstandster . Svetlana doet dat ook goed... en ik begrijp best dat de spanning  het spel niet bevordert. Zelfs in het amateurtennis speel je slecht als je je zenuwachtig maakt ... maar toch 't is een zalig spelletje om naar te kijken en ook om zelf te spelen !
    Zondagmorgen zijn we met de fiets naar het tennis geweest. Dat was tof in het zonnetje en zo waren we al opgewarmd van voor we op het terrein kwamen !
    's Middags was het toch een verrassing voor Gui, toen zijn zoon en zijn vriendin op bezoek kwamen om hem een gelukkige vaderdag te wensen !Ze waren met de moto gekomen, helemaal van Rixensart waar ze  wonen !
    Eerst wilden ze op restaurant gaan, maar we hadden nog van alles in de koelkast zitten ! Zo hebben we maar zelf een koude schotel  gemaakt, met frietjes van het frietkraam .... gezellig in het huisje ! 't Was echt lekker en sympathiek !
    's Namiddags zijn we naar de dijk gewandeld . Gui had al twee uur getennist en viel achteraf 's avonds als een blok in slaap in de zetel ! Ik heb hem maar lekker laten slapen, en weet zelfs niet wanneer hij mij komen vergezellen is in bed... hij was er in ieder geval vanmorgen toen ik wakker werd !
    't Wordt een superdrukke week ! De was en de strijk is al achter de rug en nu maar de valiezen beginnen maken voor ons weekje Spanje. We vertrekken van uit Zaventem zaterdag de 17de en komen terug de 24ste juni. Het verslag en enkele foto's zal ik graag bijvoegen !
    Morgen zou ik graag nog naar Knokke-Heist gaan, om mijn kleindochter Dascha wat te helpen  voor haar examen Frans. Ze zit in het 4de middelbaar en zit nu ook te puffen van de warmte bij haar examens !  Ook zal ik in de wolken zijn de lieve kleine Lennert terug te zien ! Het is toch al weer meer dan een maand geleden, en zo een manneke van 1 jaar verandert zo snel !
    Vanavond dus een beetje relax ... Gui komt straks thuis, en dan maken we er nog een gezellige avond van !
    Nu stop ik maar met mijn verslagje.... het reisverslag  volgt eind juni !
    Tot zo lang !!!!!    oma Dina

    Dit lieve kleine meisje is mijn dochter Sylvia, mama van Dascha en en Lennertje !



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-06-2006, 19:00 geschreven door oma Dina
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn weeral een weekje verder !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zomaar binnenvallen in huis ..... ja hoor dat mag nog bij veel mensen !
    Dus niet te veel zeuren over de verzuring enz... als ieder op zijn eigen stekje er maar iets aan doet zal het al veel beter gaan !
    Zo hebben we een mooi weekend achter de rug. Mijn oudste dochter was jarig ! Ik wou haar wel graag eens verrassen met een bezoekje, maar dat is er spijtig niet van gekomen. Mijn eigen wagentje heb ik uitgeleend aan mijn dochter Nathalie, en de wagen van mijn vriend vraag ik niet graag.... want dan zit die ook thuis. Ik heb het dan maar gedaan met een lang telefoongesprek en de belofte dat ik haar zeker binnenkort ga bezoeken, met haar verjaardagscadeau !
    Het weekend hebben we met vrienden en buren doorgebracht aan zee ! Natuurlijk  onze wekeleijkse tennismatches op zaterdag en zondagmorgen komen op de eerste plaats ! Het was leuk, want ik heb twee keer gewonnnen .... haha !
    De tv heeft ons dan nog de nodige tennislessen gegeven .... Roland Garros  volgend we natuurlijk op de voet ! Jammer van Olli en de andere Belgische mannen, maar onze twee kampioenen doen het weer uitstekend !
    En nu... om 14 uur voor het schermpje voor de halve finale ! Duimen maar... voor Kim , voor Justine ?   Hopelijk wordt het een mooie match, en dat de beste mag winnen !
    Zondag wordt onze klein Maïté 4 jaar ! Het kaartje moet vandaag op de post !
    Zullen we nog eens iets van het weer zeggen ??    PRACHTIG  ! zo mag het gerust nog enkele weken blijven, of zeker en vast tot de 17de, dan zijn we een weekje naar Spanje e viva Espagna !
    Nog vele groetjes van oma Dina !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-06-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een weertje !
    Hallo, hallo, zou ik het over het weer hebben ?
    Nee, liefst niet, anders bezorg ik misschien nog meer mensen een depressieve bui !
    Het weekend is dan toch nog goed verlopen aan zee !
    De tennis is niet in het water gevallen, dus zijn Gui en ik en alle tennisvrienden best tevreden !
    Nu volgen we Roland Garros op TV. In Parijs valt het weer nog mee, al moeten ze het daar ook met 12 ' stellen.
    Vannamiddag speelt Justine nog. Dan wil ik zeker kijken, dus nu nog maar vlug mijn blogje bijwerken, dacht ik zo.
    Gisterenmorgen ben ik enkele uurtjes gaan thuiswachten bij Danté en de kleine Mauro ! Heerlijk was dat. Zo een lief babytje van twee maanden in je armen te mogen houden en vertroetelen !
    Vanmorgen was het weer tennis-rendez-vous. Gelukkig kunnen we hier op de club binnenspelen. Het ging tamelijk goed ! Mijn gedachten erbij houden was wat moeilijk in het begin, omdat ik  me terug zorgen maak om Nathalie en haar kindjes in Antwerpen ! Toch heeft het geen zin... zij gaat toch haar eigen weg en  als mama kan je je kinderen alleen maar wat goede raad geven... wat ze er mee aanvangen... dat is wat anders !
    Nu begint de match van Justine op Roland Garros .... tot straks,  Oma Dina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-05-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    26-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellig weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle sennetbloggers, een gezellig weekend !

    Straks vertrek ik terug naar zee !
    We hebben een weekje Ardennen achter de rug ... over het weer zwijg ik maar  !
    Toch heeft Gui de werkjes kunnen doen die hij zich voorgenomen had. Tussen de buien in  hebben we toch het onkruid  kunnen wieden. Ook de boorden van het grasperk zijn mooi gemaaid, en de schoonzoon heeft het ganse gazon een beurt gegeven ! Zo is het weer netjes. De volgende keer zal de haag geknipt moeten worden !
    Ja, tussen de buien in heben we toch flink kunnen buiten werken. Gedurende het slechte weer kon ik ook de chalet binnen een schoonmaakbeurt geven. De ramen zijn weer mooi gepoetst; en alle meubeltjes en het tapijt heeft ook een beurt gekregen !
    Jammer, het tennisterrein in Errezée, waar het zo fijn spelen is, nee dat mochten we vergeten door het  vieze weer !  Een volgende keer dan maar !
    Gui was wel tevreden dat hij  zijn dochter en kleinzoon toch enkele dagen heeft kunnen zien , en met hen praten. We zijn ook eens samen gaan eten, altijd gezellig !
    Hopelijk kunnen we dit weekend aan zee tennissen ! Het ziet er niet al te belovend uit ! Verleden week konden wij met veel guluk op zondag spelen....
    Wij leven dus weer op hoop !
    Tot de volgende keer dan, ik hoop dat de kinderen het allemaal goed maken, want ik heb ze deze week niet gehoord ! Zullen we maar zeggen, geen nieuws... goed nieuws ! Ja toch éénmaal heb ik Ilse gehoord. De kleine  Mauro wordt op 1 juli gedoopt ! Ik zie er al naar uit ! Hij wordt met het weekend al twee maanden , de kleine  schat !
    Oma Dina !

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-05-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    18-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdagmiddag
    Sorry mensen,
    Ik had daar juist een ganse tekst  gemaakt, ben alles kwijt.
    Jammer is zal wel eens herbeginnen, als ik er de tijd voor vind !
    Ja, eigen schuld, dikke bult, zou de kleine Dante zeggen ....
    Tot straks !Straks ga ik tennissen met mijn vriendin Thérèse. Ja het weertje houdt zich goed, al staat er wel wat wind, dat zal even aanpasen zijn. Daarbij spelen we meestal dubbeltjes, nu zal het enkel worden, dus lopen maar. 't Zal goed zijn voor de conditie.
    Jammer, heb juist een berichtje gekregen dat mijn andere vriendin morgen weer moet afzeggen voor het tennis. Ze is nog steeds druk bezig met schilderen in het huis van haar zoon. Ja mama's hé... en 't is ook zo een bezige bij !
    Anders gaat alles goed, Mauroke weegt al 3kg450, wat het dubbele is van zijn geboortegewicht ! 't Wordt echt een lief mooi kindje, de trots van zijn mama, papa en broertje Dante.
    Ik vertel een volgende keer wel wat meer over familie en vrienden, nu ga ik mijn sporttas klaarmaken !
    Volgende week zijn we naar de Ardennen Gui en ik... dus pc-ke, een weekje rust !
    Nog heel veel groetjes van oma Dina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2006, 15:29 geschreven door oma Dina
    11-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie lentedag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste senioren,

    Gui, beter kan ik het  zelf niet verwoorden, eenvoudig weg, ik hou van jou !

    Nu is het echt wel genieten geblazen, dus niet te veel tijd op mijn pc-ke binnen doorbrengen !
    Deze morgen zijn we al gaan tennissen ! 't Was echt tof, niet alleen door het prachtige weer, we hadden ook een goede match en hebben ons echt geamuseerd ! Dat is toch wel het voornaamste vind ik, al winnen we graag, maar ja, 't voornaamste is toch het spel. Ik ben dankbaar dat we het nog kunnen en mogen doen !
    Vanmiddag hebben we dan ons maaltijdje buiten genomen. Het was gezellig en lekker !
    Nu nog een beetje opruimen, want morgen zijn we weg naar zee ...
    Zondagmiddag komen we echter reeds terug... waarom? Moederdag, en twee van de kinderen hebben al laten weten dat ze zeker eens langskomen ! Ik vind dat tof... Nathalie die in Antwerpen woont verwacht ik niet, want daar vieren ze moederdag op 15 augustus.
    Ze is ook net verhuisd, en heeft wel wat anders aan haar hoofd...
    Hopelijk trekt ze goed haar plan. Ik praat vaak met haar via telefoon, en ze zegt dan wel, ma, maak je geen zorgen !
    Nu ga ik nog maar een beetje van mijn tuintje genieten, want alles is nu echt lente-fris !
    Tot binnenkort,   oma Dina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2006, 17:15 geschreven door oma Dina
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo,

    Een supermooie lentedag ! Dus hiervan trachten we zoveel mogelijk te genieten !
    Om 10 uur hadden we afspraak voor een matchke tennis dubbel gemengd. He was echt leuk, goed gespeeld, maar... toch maar de duimen moeten leggen
    met 6/4 en 6/3. Gui  is toch een crack en het geluk staat dan ook nog altijd aan zijn zij ! 't Was tof en het wijntje achteraf heeft gesmaakt !
    Vanmiddag hebben we op het terras kunnen  dineren !
    Lekkere kalkoenbouten in een muscad e Valence-sausje, met groentjes en aandappeltjes , en nog een glaasje witte wijn !
    Achteraf was onze Sammy, dat is ond hondje, ook heel tevreden  met zijn bot !
    't Weer is heerlijk, hopelijk blijft het nog even zo, want morgen gaan we weer naar zee !
    Mijn oudste dochter woont aan zee, en zo kunnen Dascha en de kleine Lennert volop van de gezonde zeelucht genieten, ja, kinderen van de zee.... mooi is dat !
    Gui  heeft gewonnen in het tennis en is nu in de zetel ingedut... begrijpelijk, ik ben heel blij dat hij nog zo sportief is en dat we elkaar goed begrijpen ! Hij is een schat !
    Dus, pc-ke 't weekend heb je weer  rust !  maar zondagmiddag kom ik terug, want in de namiddag verwacht ik de kinderen..... waarom ?  Moederkesdag, dat zullen ze toch niet vergeten zeker ?
    IK ga nu nog een beetje van mijn tuintje genieten !
    Groetjes van oma Dina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-05-2006, 16:49 geschreven door oma Dina
    10-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een weekje verder !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mijn blog vergeten ????

    Nee hoor lieve mensen, maar ja... 't wordt stilaan een cliché ...., éénmaal gepensioneerd, en tijd te  weinig !

    't Weekend aan zee is weer goed meegevallen Vrijdag een zaterdag prachtig weer  gehad. Vrijdagnamiddag hebben we er van genoten en twee uur getennist met vrienden !
    Zaterdagvoormiddag om 10 uur zoals iedere week hadden we afspraak voor ons dubbelmatchke met de club in Oostduinkerke !'t Is altijd tof en vaak lachen geblazen !
    Zaterdagnamiddag dan nog maar eens ons stalen ros uit de garage gehaald, een fietstochtje is altijd ontspannend !
    En zondag... ja dan was het echt wel rustdag, niet dat we zo moe waren, maar de regenbui bleef hangen  van 's morgens tot 's avonds 18 uur !
    Ja, dit ook nog, Vandaag is Nathalie verhuisd. Ze is mijn dochter die in Antwerpen woont, en in een echtscheiding is verwikkeld ! Nu woont ze in haar appartementje met haar twee meisjes van vier en vijf jaar ! Als mama en oma doet zoiets pijn,ik steun haar zoveel ik kan !
    Maandag was het ook een miezerige dag, dus zijn we maar teruggekeerd naar huis.
    Dinsdagvoormiddag hadden we hier rendez-vous voor alweer een dubbelmatchke. De buitenterreinen lagen nog te nat, maar gelukkig kunnen we hier binnen spelen !
    Gisteren was een rustige dag. In de namiddag  ben ik bij mijn jongste dochter geweest, eigenlijk om mijn haar te kappen, maar ondertussen heb ik kleine Mauro in mijn armen kunnen nemen. Hij is een schatje, en weegt nu al 3 kg, Hij is ondertussen wel zes weken, maar heeft al flink zijn best gedaaan om  een flinke jongen te worden.
    Vannamiddag zal ik nog een beetje in mijn tuintje werken, samen met Gui ! Het weertje valt best mee !
    Dag lieve senioren, tot nog eens !
    Oma Dina,

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-05-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    03-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie zonnige dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Lieve mensen,

    Wat een prachtige dag !
    Ik heb er dan ook van genoten. Nee, ik heb niet liggen zonnen, doch naarstig in de tuin gewerkt ! De bloemenperkjes liggen er weer mooi bij, en de struiken zijn hier en daar wat bijgeknipt. Een mijn gazonneke, ja dat is weer mooi "à la brosse" gemaaid.  alles buiten ruikt lentefris, en de vogeltjes doen hun best  om voor hun  kroost te zorgen !
    De natuur is mooi in de lente !
    't Was vanmorgen markt in ons dorp. Ik ben vlug wat vis gaan kopen, en ja, overal zie en hoor je vriendelijke mensen over het weer praten !
    Soms maak ook ik me zorgen,meestal om de kinderen,  maar alles is zo relatief ! 
    Als we het mooie zien in het leven, dan  gaat alles veel beter en komt iedereen toch weer op zijn pootjes terecht ! Hoop en liefde kunnen bergen verzetten !
    Als oma geloof ik er nog steeds in !
     
    Zoals het "wonder" van onze lieve kleine schat Mauro ! De liefde en de goede zorgen hebben hem gered! Hij ligt daar zo zalig in zijn wiegje !
    Oma Dina,
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2006, 19:03 geschreven door oma Dina
    01-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 mei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet te geloven hoe vlug de tijd gaat !

    1 mei, dit jaar niet door de regen gespaard ! Toch is 1 mei het echte begin van de lente !
    Mijn vriend ging op zoek naar meiklokjes ....lief van hem !

    Een mooie traditie, meiklokjes aan je geliefde geven ..... maar helaas hier in West Vlaanderen niet gekend !

    Dan maar een roosje, dank je schat !






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-05-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo, weekend !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oma hier !

    Gisteren was ik al zo gelukkig toen ik onze kleine schat ben gaan opzoeken in Brugge in het St.Jansziekenhuis ! Ja hoor, vandaag komt hij naar Izegem naar de St.Jozefskliniek, waar hij op 28 maart geboren is! Zaterdag mag hij dan komen slapen in zijn wiegje thuis, bij zijn mama en papa en broertje Dante ! Welkom thuis, lieve kleine Mauro !
    Vanmorgen heb ik het goede nieuws aan mijn vriendin verteld. Ze was er ook heel blij om. Ze heeft ook een kleinzoontje Louis, nu al 10 maanden, een echt mooi pienter jongetje.
    Van tennis zal er deze week niet veel in huis komen. Ze is druk bezig met het helpen bij de verhuis van haar zoon, en is ook altijd met allerlei dingen begaan ! Volgende week dan maar !
    Nog eventjes, en ik vertrek maar weer naar zee ! Gui is daar druk aan het werk, en ik zal dat dan maar even gaan inspecteren zeker ???? amaai, moest hij dat lezen... ja, dan kon hij er wel nog om lachen hoor !

    Dus  PC-ke bye, bye ! 't zal tot zondagavond zijn !
    Nog eens bellen naar mijn oudste dochter Sylvia, hoe zij, haar man, en de kinderen het stellen. Nu zal ze wel van het zonnetje genieten in Knokke-Heist !
    Beste blogvrienden, ook voor jullie een mooi weekend ! Ik hou het in ieder geval weer sportief, zaterdag-en zondagvoormiddag tennis, en als het weertje het toelaat, 's namiddag fietsen !
    Daaag !


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-04-2006, 12:25 geschreven door oma Dina
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie avond !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste bloggers,

    Met dank aan alle lieve senioren die met me meeleefden in de bange eerste weken van mijn lieve kleinzoon Mauro !

    Mama Ilse is zo blij, na 4 weken universitair ziekenhuis mag hij verhuizen naar het ziekenhuis dicht bij zijn thuis ! Spoedig zal hij naar huis komen !

    oma Dina,

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-04-2006, 19:50 geschreven door oma Dina
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn de zusjes Luna en Maïté, de schatjes wonen in Antwerpen !

    Woensdag, marktdag, Mittwoch  .....ja, het Duits bepaalt de dag het beste, vind ik zo... midden van de week  ! Ja, 't gaat wel weer snel !
    Dit weekend, een verlengd weekend... enkele tijd geleden keek ik er nog zo naar uit !
    Met een drukke full-time job, en een gezin kwam zo een snipperdag goed van pas ! Meestal was het om allerlei klusjes op te knappen, waarvoor je anders geen tijd vond, en je plande dan een aantal dingen, waar je best een ganse week kon mee bezig zijn....
    Gek is het toch...  zeg je dan, nee, zo zou ik dit, of zou ik dat niet meer doen,ach, vergeet het maar, je zou  net hetzelfde doen, corrigeer ik me dan !
    Mijn verlengd weekend aan zee, samen met Gui was zalig !
    Rustig... zaterdag -en zondagvoormiddag  ons partijtje tennis met de vrienden.In de namiddag hebben we ons gewaagd aan onze eerste fietstocht. Maandagnamiddag was het heerlijk fietsen.
    Gisteren ben ik alleen teruggekomen. Straks ga ik wat boodschapen doen en dan Ilse eens bellen om het laatste nieuws te horen over Mauroke !
    Hopelijk mag hij vlug naar huis komen en is alles verder ok !
    Ik zal mijn vriendin Trees vannamiddag eens opbellen ! Deze voormiddag is ze naar de begrafenis van een kennis die zich het leven heeft benomen, een dame van 60, een lieve mama, een lieve oma, echt triestig en onbegrijpelijk ! Maar misschien moeten we dat ook wel niet proberen te begrijpen... misschien gaat dit, zoals veel andere dingen, ons verstand te boven !
    En toch, toch is het leven mooi, zijn er nog altijd zoveel goede mensen, ook jonge mensen, die positief in he leven staan ! Dit weekend moeten velen toch maar eens hun ogen openen  !
    Allen samen, zonder naïef te zijn, moeten we positief zijn !
    Voor geweld is er geen plaats ! 
    Nu ga ik maar eens de kinderen opbellen !
    Tot zo, lieve bloggers !
    Oma Dina,
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    26-04-2006, 00:00 geschreven door oma Dina
    20-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen en het weekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goede avond,

    Om jullie allen een gezellig weekend te wensen !
    Ik ben te vroeg, nee hoor... morgenvoormiddag sport, dan 's middag samen  alles klaarmaken om naar zee te gaan !
    Een weekendje aan zee zal me goeddoen ! Ja, de kinderen zeggen, mama , ontspan je maar een beetje.
    Ook aan zee hebben we onze afspraak in het tennisclubje op zaterdag en zondagmorgen ! Gelukkig zal het weer meezitten, ik zie er al naar uit !
    Geen pc dus, maar wel onze mobieltjes, ofte gsm. Zo kunnen we nog eens bellen om te vragen hoe Mauro het stelt !
    En nu wacht ik op mijn schat !

    Het geluk, de lente, de jeugd,het leven...
    Koester het hou het vast en
    geef het door !
    en dan...
    krijg je het terug,
    nog mooier... nog inniger...
    De zon zal steeds overwinnen ,
    zoals de vriendschap en de liefde !   oma Dina

    ..

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2006, 18:01 geschreven door oma Dina
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie rustige dag !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo lieve blogvrienden, Dit lieve prinsesje is Maïté. Ze wordt 4 in juni, tweede kindje van mijn dochter Nathalie !

    Gisteren niet veel tijd gehad om te computeren !
    Gui en ik hebben wat in mijn tuintje gewerkt. Het gras ligt er al mooi bij, en nu groeien maar... de meststof en de zon zullen hun uitwerking wel hebben ! Verder wel nog een beetje hier en daar boodschappen gedaan. Kortom, we hebben van de prille zonnestralen genoten !
    En ... de tijd gaat zo vlug voorbij !
    Vandaag zijn we al vroeg opgestaan. Hallf zes waren we al uit de veren. Gui heeft een uitstap naar Brussel met "De Koperen Passer". Hij was zelf bijna vergeten dat hij zich ingeschreven had om mee te gaan ...
    Deze voormiddag brachten ze een bezoek an de VRT, dan nog enkele musea, en een wandeling... leuk met zo 'n lekker lenteweertje. Dan gaat het gezelschap samen eten. Ik weet zeker dat hij zich wel zal amuseren !
    Ik heb me ook nog geen minuut verveeld hoor ! Nu mijn tuintje er al mooi bijligt kan ik gewoon met een boek genieten van de lente en de zon !
    Daaarbij heb ik ook nog een beetje de woonkamer in orde gebracht... ja als vrouw heb je altijd wel wat om handen !
    Dan heb ik Ilse gebeld om nieuws van ons Mauroke. Ze willen hem nog een tijdje in Brugge houden. Het boeleke heeft een bloedtransfusie gehad, omdat hij wel aan bloedarmoede leed. De dokters zeggen dat dat normaal is bij vroeggeborenen, maar het lief kindje moet toch al 't een en ander meemaken. Doe maar uw best lieve Mauro ! Oma zou zo graag je handje vasthouden en je zachtjes knuffelen ! Je broertje Danté zal ook heel blij zijn als je naar huis mag komen. Ook zijn leventje ligt een beetje overhoop ! Gelukkig kan hij nu terug naar school naar zijn vriendjes en vriendinnetjes !
    Nathalie heb ik al een paar dagen niet meer gehoord ! Zij slaat er zich wel door ! Alleen maak ik me soms zorgen om haar twee kleine meisjes Luna en Maïté ! Ja, als mama leef je mee met je grote kinderen !
    Ik weet het wel, ze moeten hun eigen boontjes doppen... maar toch !
    Morgen hebben Gui en ik 'svoormiddags afspraak voor een partijtje tennis !
    Hopelijk hangen de netten nu al op de buitenterreinen ! 't Zal zalig zijn met dit mooie lenteweer ! Ik zie er al naar uit !
    In de namiddag vertrekken we naar zee , want het buitentennis in Oostduinkerke is al opnieuw gestart ! Daar spelen we op zaterdag -en zondagvoormiddag.  Het is altijd lachen geblazen met de vrienden... en de après-tennis, daar genieten we ook van ! Ik ben echt dankbaar hiervan nog te mogen genieten aan de leeftijd van 2x30 !  Als ik me concentreer op mijn spel voel ik me terug 1x30.... al zou ik me dan ook weer aan mijn drukke carrière moeten aanpassen,,,oh, oh, neen laat het maar zoals het is !
    We blijven optimist en nemen er het mooiste en het beste van !
    Beste Sennetbloggers, vandaag heb ik ook al  enkele foto's bewerkt, en ook nieuwe prints gemaakt ! Daar kruipt ook tijd in zeg... maar als het resultaat mooi is  is het toch echt een plezier !
    Tot nog eens beste bloggers, groetjes van
    Oma Dina,

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2006, 17:53 geschreven door oma Dina
    Archief per week
  • 27/11-03/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Foto
    Zoeken in blog

    Over mijzelf
    Ik ben Dina, en gebruik soms ook wel de schuilnaam dientje.
    Ik ben een vrouw en woon in Meulebeke (Belgie) en mijn beroep is gepensioneerd boekhoudster.
    Ik ben geboren op 03/10/1945 en ben nu dus 78 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: sport / familie en vrienden / koken / natuur/kunst/mini-trips.
    Ik ben mama van 3 dochters, en oma van 6 kleinkinderen, drie meisjes en drie jongens ! Ik hou van hen allemaal evenveel ! Gelukkig ben ik nog lenig en sportief. Ondanks mijn vroeger druk beroeps- en familieleven ben ik altijd sportief geweest !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!