DOELGERICHT
HOUDT ME VAST🙇🏻🙇🏻‍♂️27 augustus🙏🏿🙏🏻
dhPcv8x.md.jpg 🙏🏽🙇🏽‍♀️🙇🏽‍♂️Genade is: niet krijgen wat je hebt verdiend, maar wel krijgen wat je niet hebt verdiend.
Er zijn geen (recente) berichten meer...

Klik op de pijl naar links voor het archief...


Klik WEBSITES voor Andere onderwerpen
  • ikzoekgod.nl
  • christenzijn.nl
  • alpha-cursus.nl
  • blog.seniorennet.be
  • ♥♥♥1 DAG IN DAG UIT☺8 augustus☺ Want als iemand dood is, heeft het kwaad geen macht meer over hem. Romeinen 6:7. Soms lees je boven een overlijdensbericht de woorden. Als leven lijden wordt, is sterven een verlossing. Eindelijk vrij van pijn en zorgen. Is sterven dan werkelijk verlossing? Door te sterven wordt een mens bevrijd van schuldeisers. Eindelijk vrij van schuld. Wat heb ik als dode dan aan mijn vrijheid?

    DAG IN DAG UIT☺8 augustus☺ Jezus is gestorven en heeft daarmee de zonde weggedragen uit het leven. En op de derde dag is Hij opgestaan. Dat geeft ons moed om te zeggen: De dood onze dood is niet het einde, dankzij Jezus! En na onze dood volgt een nieuw leven in Gods vrijheid. Wie gestorven is, is verlost van de zonde. Romeinen 6:7. Wie gestorven is, is rechtens vrij van de zonde. De zonde heeft niets meer over ons te zeggen. De zonde heeft geen macht over een dode.Bron:Arkmedia/legerdesheils

    ••••DPM-PROCLAMATIEKAART-DE GOD VAN HOOP☺20 augustus☺God, die ons hoop geeft, vervul mij in het geloof geheel en al met vreugde en vrede, zodat mijn hoop overvloedig zal zijn door de kracht van de Heilige Geest. Romeinen 15:13-God geeft mensen nieuwe hoop en verwachting. En ik bid dat Hij jullie zal vullen met pure blijdschap en vrede door jullie geloof. Dan zullen jullie door de kracht van de Heilige Geest steeds sterker worden, zodat jullie kunnen volhouden.

    DPM-PROCLAMATIEKAART-DE GOD VAN HOOP☺20 augustus☺Ik heb tot U mijn toevlucht genomen, zodat ik een krachtige aansporing heb om de hoop te grijpen die voor mij ligt. Haar heb ik als een anker van mijn ziel, dat veilig en vast is. Hebreeen 6:18-19=Zo zijn er dus twee dingen die niet meer kunnen worden veranderd: de belofte van God en de eed van God. Bovendien kan God niet liegen. Dus als we naar Hem toe vluchten om gered te worden, weten we zeker dat we op Hem kunnen vertrouwen. 19 De zekerheid dat Hij ons zal redden is als een anker voor onze ziel. Daarmee zijn we verbonden met God Zelf, achter het gordijn in de hemelse tempel.

    HONDERDBIJBELSTUDIES-DE DOOD VAN JEZUS-HET IS HEM NIET GEMAKKELIJK AFGEGAAN☺20 augustus☺Aan de mishandelingen die Hij heeft ondergaan. De slagen, de geseling, de doornenkroon, de kruisiging, de dorst en de pijn. "Ik geef Mijn rug aan hen die Mij slaan, Mijn wangen aan hen die Mij de baard uitplukken. Mijn gezicht verberg Ik niet voor smaad en speeksel." (Jesaja 50:6) Denk aan de wrede bespottingen die Hij heeft moeten ondergaan. Van de soldaten, van de overpriesters, van één van de misdadigers aan het kruis en van de voorbijgangers. " Is dat nu de koning van Israel? Anderen heeft Hij gered, laat Hij nu zichzelf redden." (Matteüs 27:42). EINDE

    HONDERDBIJBELSTUDIES-JE BENT BEKEERD NU HOE VERDER☻20 augustus☻Je bent tot geloof gekomen, je hebt Jezus aangenomen. De vraag is: “hoe nu verder”. Wat moet ik nu gaan doen, wat verwacht Jezus van me? Voor Jezus leven Wat Jezus wil, is dat je voor Hem gaat leven. Dat je in alles zijn wil zoekt. Wat wil Jezus dat ik doe? Wat geeft Hem vreugde, wat bedroeft Hem? En dat je, je in gaat zetten voor zijn zaak.

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-REDDING DOOR DE NAAM VAN JEZUS CHRISTUS☺8 augustus☺Hebben wij u niet nadrukkelijk verboden die naam nog te gebruiken en er onderricht over te geven? Handelingen 5:28. Wij hechten meestal niet zoveel betekenis aan een naam. Bij allerlei instanties zijn we allang niet meer bekend met onze naam, maar met nummer zoveel. We staan ergens in het systeem. In de Bijbel geeft de naam de persoonlijkheid van de naamdrager weer. Veel mensen spreken over ‘een hogere macht’. Dan is God een naamloze, dan is Hij niet te kennen. Het wonder waar de Bijbel over spreekt, is dat God zijn naam bekendmaakt. In zijn naam mogen we Hem kennen. Hoe we dicht bij God kunnen zijn, zien we het diepste in Gods Zoon. Zijn naam is: Immanuel – God met ons. GEBED:Heer, dank U wel dat uw naam is: Ik zal er zijn. Wat een prachtige belofte ligt er besloten in uw naam! Daarom wil ik U prijzen, uw naam loven, naam boven alle namen! Amen.

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-DE VERLEIDING VAN VOORSPOED☺8 augustus☺Laat u er niet toe verleiden van de juiste weg af te wijken, voor andere goden neer te knielen en ze te vereren. Want dan zal de HEER in woede tegen u ontsteken en de hemel sluiten. Deuteronomium 11:16-17. Voorspoed brengt ons in de verleiding te denken dat het een bevrijding is als we ons niet langer afhankelijk hoeven te weten van Gods zegen en zijn zorg. Dat het een bevrijding is om op onze eigen kracht te vertrouwen (of op andere goden, of dat nu de Baäl is of ons geld, ons aanzien, of...). Terwijl juist de afhankelijkheid van de Heer ons in vrijheid laat leven. Zonder Hem te leven brengt de vrijheid in gevaar en knecht ons aan de zonde. De regen herinnerde Israël er telkens weer aan dat ze in afhankelijkheid van God moesten leven.

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-BAAS IN EIGEN HUIS☺20 augustus☺We zouden het belangrijker moeten vinden om met Hem in kontakt te komen en erachter te komen wat Zijn wil met ons is, dan goede examens af te leggen en goede getuigschriften en posities te verwerven.Te leven alsof God niet bestaat, dat noemt de Bijbel dwaas. Zonder meer dwaas (Psalm 14:1).Dat de Schepper ons heeft geschapen, geschapen met een speciale bedoeling, dat is ons lot en tegelijk een verantwoordelijkheid, waaraan we ons niet kunnen onttrekken.

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-BAAS IN EIGEN HUIS☺20 augustus☺Eigenlijk kunnen we niet kiezen of we met Hem te maken willen hebben of niet. Hij wil met ons te maken hebben, daar gaat het om; en het ligt niet in onze macht om iets anders te kiezen. Hij is onze Heer, en wij hebben de keus tussen gehoorzaamheid en ongehoorzaamheid. Ja, dat is feitelijk de enige keuze die we hebben. Maar met die keuze is het merkwaardig gesteld. EINDEBron:zoektocht.net

    ♦♦♦HET GOEDE ZAAD-UIT HET WOORD DER WAARHEID☺8 augustus☺ Wat moeten we dan nog zeggen? Als God vóór ons is, wie kan ons dan nog kwaad doen?Romeinen 8:31. De Zoon van God is voor onze behoudenis gestorven-dat is een bewijs dat God ons oneindig liefheeft. Vertrouw op God; Hij zal u nooit teleurstellen. Romeinen 8:32-God heeft zelfs zijn eigen Zoon aan ons gegeven. Dan zal Hij ons toch zeker ook al het andere geven dat we nodig hebben? God heeft Zijn eigen Zoon voor u gegeven, en nu wil Hij graag dat u naar Hem omkeert en Hem uw vertrouwen schenkt. Dan zal God uw Vader zijn, Die u voor altijd liefheeft.

    HET GOEDE ZAAD-UIT HET WOORD DER WAARHEID☺8 augustus☺De Vader houdt van Mij, omdat Ik vrijwillig mijn leven neerleg en het later weer opneem. Johannes 10:17. Het is van het grootste belang om op te merken dat de Heere Jezus Christus door niets of niemand gedwongen werd om naar het kruis te gaan. Toen Hij in deze wereld gekomen was en het volkomen mens zijn had aangenomen, werd Hij niet gedwongen om naar het kruis te gaan. Op elk moment van Zijn leven op aarde, van de kribbe in Bethlehem tot het kruis op Golgotha, had Hij terug kunnen gaan naar de plaats waar Hij vandaan gekomen was.

    ALPHANEDERLAND-ER IS BIJ MIJ EEN VUUR AANGEWAKKERD DAT NOOIT MEER IS WEGGEGAAN-GODS LIEFDE☺27 augustus☺Maar in de week erna, toen ik gewoon thuis schoolwerk zat na te kijken, was het alsof God ineens in mijn kamer aanwezig was. Het was zo overweldigend! Ik moest enorm huilen omdat Gods liefde zo mooi was. God houdt zoveel van me, besefte ik met elke vezel van mijn lijf. Ik zei: ‘God, niet nog meer! Ik kan het niet handelen’.‘Dit is zo’n mooi moment’, dacht ik, ‘maar morgen is het misschien weer weg. Mag ik dit alstublieft vasthouden?’, vroeg ik. Dat gebed is verhoord, de liefde van God is nooit meer weggegaan. Als je over Gods liefde begint, krijg je mij elke keer weer aan het huilen.

    ALPHANEDERLAND-ER IS BIJ MIJ EEN VUUR AANGEWAKKERD DAT NOOIT MEER IS WEGGEGAAN-OPWEKKING☺27 augustus☺Ik hoorde dat er een opwekking gaande was bij HTB. ‘Daar was de Heilige Geest aan het werk’, zo werd er gezegd. Daar was ik wel nieuwsgierig naar. Ik wilde graag meer van Gods Geest beleven en besloot een lang weekend naar HTB te gaan. Alle vier de diensten in dat weekend woonde ik bij en liet na elke dienst voor me bidden. Ik verlangde zo naar meer van Gods Geest. Het was steeds een goede tijd van gebed, maar waar ik naar verlangde gebeurde niet. Ik kreeg geen diepe ontmoeting met God. Enigszins teleurgesteld kwam ik thuis. Bron:alphanederland

    IN GRAZIGE WEIDEN-HIJ IS UNIEK☺27 augustus☺De Heer Jezus kon niet in de dood blijven. Zijn opstanding is het absolute bewijs van de volkomenheid van Zijn leven en offer aan het kruis. En Hij is de Enige Die in eigen kracht opstond uit de dood.

    IN GRAZIGE WEIDEN-ANGST VOOR DE DOOD☺27 augustus☺ De diepere reden van de angst voor de dood legt de apostel in 1 Korinthe 15:56-De dood heeft macht door het kwaad, en het kwaad heeft macht door de wet van Mozes. 57 Maar prijs God, Hij heeft ons de overwinning gegeven door onze Heer Jezus Christus. bloot: De prikkel van de dood is de zonde. Als je zonde bij jouw draagt, vrees je de dood, omdat je daarna God ontmoet. Het geweten waarschuwt de mens dat die ontmoeting verkeerd afloopt. juni 20024.

    ♣♣♣OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺8 augustus☺Toen Jezus op aarde kwam sprak Hij met nieuwe woorden over de relatie tussen God en de mens. Mensen mochten God als liefdevolle vader beschouwen, als bron van liefde die de basis van ons leven is. Ook leerde Jezus ons met nieuwe ogen te kijken naar onze naaste die naast ons loopt op de weg van ons leven. Onze medemens die we mogen steunen en van wie wij steun mogen ontvangen.

    OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺8 augustus☺Verrassend zijn ook Zijn uitspraken die ons als individu raken wanneer wij door verdriet haast niet meer in staat zijn de draad van het leven op te pakken. In de zaligsprekingen zegt Jezus: “Zalig zij die treuren, want zij zullen vertroost worden”(Mattheus 5:4). Dit is een wat moeilijk te begrijpen uitspraak. Je zult je eigen leed moeten verwerken. Je wordt in feite op jezelf terug geworpen, ook al is jouw omgeving nog zo ondersteunend.Bron:overdenkingen/Ad Heide

    ♦♦♦♦GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺8 augustus☺De Israëlieten moesten ze alleen maar ophalen. Als ze zelf naar vlees zouden gaan zoeken, hadden ze waarschijnlijk (in de woestijn) niets of weinig gevonden! Het probleem is dat de meeste mensen denken dat we iets moeten doen om onszelf te helpen. Sommigen van ons kunnen zelfs denken dat het voor Jezus gemakkelijk is om te zeggen: 'Maak je geen zorgen", omdat Hij onze problemen niet zou kunnen begrijpen of zou kunnen oplossen. Bron:gelooft.com

    GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-DOOR JEZUS STRIEMEN ZIJN WE GENEZEN☺8 augustus☺Jesaja 53De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen. Eén van de grootste punten van kritiek op de film "The Passion Of The Christ", met Mel Gibson, was dat deze te gewelddadig was, vooral het deel waar Jezus werd afgeslacht. Als we de Bijbel lezen, weten we dat het niet gewelddadig genoeg was! In bijvoorbeeld Jesaja 52 lezen we:zo geschonden was Zijn gezicht, meer dan van iemand anders

    BIJBELSDAGBOEK☺27 augustus☺Het geloof is uit het gehoor; daarom verwachtte Paulus dat God op zijn prediking geloof zou schenken. Hoopvol keek hij de kring van zijn toehoorders rond en zijn oog viel op een man die zijn woorden gewoonweg opat! En onder zijn prediking kreeg deze man geloof dat God hem genezen zou. Dat kan een mens je niet aanpraten, dat moet je door God gegeven worden. God deelt ieder afzonderlijk het geloof uit, naar hij dragen kan. Want geloof is niet iets om zelf van te genieten, maar om uit te leven voor God.

    BIJBELSDAGBOEK☺27 augustus☺Wat een verantwoording om geloof te ontvangen! Deze man was van zijn geboorte af verlamd geweest; hij had er mee leren leven. Maar God doorbrak zijn levenssleur door hem de geloofsverwachting te geven dat hij echt zou kunnen lopen tot eer van God. Paulus zag dit. Hoe kijken wij naar de mensen als wij van Jezus getuigen? Zien wij hoe zij reageren? Zijn we geïnteresseerd in wat God in hun harten werkt? Paulus zag Gods werk in deze hopeloos verlamde man. Het was niet omdat Paulus in het dogma der genezing geloofde, maar omdat hij God Zijn werk zag doen in het hart van de man die naar hem luisterde. Daarom riep hij met luider stem: „Ga recht op uw benen staan!”Bron:bijbelsdagboek.nl

    📖📘BIJBELVAST-DE BIJBEL IS BETROUWBAAR-BIJBEL-VAST-DE BIJBEL ALS WAPEN☺8 augustus☺2 Tim. 3:14-17: ‘Blijft u echter bij wat u geleerd hebt en waarvan u verzekerd bent, omdat u weet van wie u het geleerd hebt, en u van jongs af de heilige Schriften kent, die u wijs kunnen maken tot zaligheid, door het geloof dat in Christus Jezus is. Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid, opdat de mens die God toebehoort, volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust.’

    BIJBELVAST-DE BIJBEL IS BETROUWBAAR-BIJBEL-VAST-LEREN VAN JEZUS☺8 augustus☺De Heere Jezus geeft ons een goed voorbeeld van hoe we ons kunnen wapenen met Gods Woord. Toen Hij verzocht werd in de woestijn, (Mat. 4) was Jezus hongerig en verzwakt. Hij had namelijk veertig dagen gevast. Toch kon de duivel niets De Bijbel open Als je nog in de Bijbel gelooft, móet je wel dom en naïef zijn. We hebben toch de wetenschap die alles kan verklaren? Wonderen bestaan niet en alles is verklaarbaar. De Bijbel wordt door veel mensen weggezet als ‘sprookjesboek’. Volgens hen is het christelijk geloof achterhaald. Ook voor veel christenen is het niet meer vanzelfsprekend om de héle Bijbel als historisch betrouwbaar te zien. tegen Hem beginnen. De duivel maakte gebruik van bijbelteksten die hij verdraaide. Jezus ging inhoudelijk in op de verzoekingen. Doordat Hij de Schrift zo goed kende, kon Hij de leugenachtige gedachten weerleggen en hadden die geen invloed op Hem.Bron:logos.nl/mei2020.nr.1

    SESTRA☺8 augustus☺Echt liefhebben gaat verder dan het spreken van vriendelijke woorden; dat wordt duidelijk in alles wat je doet.

    SESTRA☺8 augustus☺Als je tijd doorbrengen met God tot je eerste prioriteit maakt, zal alles in je leven op zijn plek vallen.

    GELOOFT U HET WARE EVANGELIE-EEN BOODSCHAP OVER DE BOODSCHAPPER☺31 juli☺Want jullie luisteren naar de eerste de beste die jullie andere dingen over Jezus leert dan ik heb gedaan. En jullie ontvangen moeiteloos een andere geest dan de Heilige Geest die jullie ontvangen hebben. En jullie luisteren naar een ander zogenaamd goed nieuws dan het goede nieuws dat ik jullie heb verteld. Jullie vinden dat allemaal best! [2 Korinthe 11:4] Eerlijk gezegd verdragen miljoenen mensen een vals evangelie. Zij zijn misleid.

    GELOOFT U HET WARE EVANGELIE-EEN BOODSCHAP OVER DE BOODSCHAPPER-VALSE VERONDERSTELLINGEN EN VALSE HOOP☺31 juli☺Over bepaalde valse godsdienstleraren van Zijn tijd zei Jezus: Dit volk aanbidt Mij met hun mond, maar hun hart is ver bij Mij vandaan. 9 Ze aanbidden Mij op een zinloze manier. Want wat ze aan de mensen leren, zijn niet mijn wetten, maar wetten die door mensen zijn bedacht.' "Matteüs 15:8-9. Jezus zegt duidelijk dat iemand Hem tevergeefs, nutteloos kan eren als de doctrines waarop die verering berust voortgekomen zijn uit menselijke dwaalideeen over hoe de Bijbel moet worden geïnterpreteerd en niet op de duidelijke leer van het Woord van God.

    ♣♣♣♣HONDERDBIJBELSTUDIES-DE ZONDIGE NATUUR-WAT IS DE ZONDIGE NATUUR☺31 juli☺e weten dat de wet van Mozes een geestelijke wet is. Maar ík ben van vlees en bloed en een slaaf van het kwaad. En ik begrijp zelf niet wat ik aan het doen ben. Want ik doe niet wat ik zou wíllen doen. Maar ik doe juist dat wat ik níet wil doen omdat het slecht is. Als ik dus doe wat ik níet wil doen, geef ik toe dat de wet gelijk heeft en goed is. Maar dan ben ik het dus niet zelf, die verkeerde dingen doe. Maar het kwaad in mij doet dat. Want ik weet dat in mijzelf (en daarmee bedoel ik in mijn oude 'ik') niets goeds woont. Want ik wíl het goede wel doen, maar het lukt me niet. Romeinen 7:14-18.


    HONDERDBIJBELSTUDIES-DE ZONDIGE NATUUR-SLAAF VAN DE ZONDE☺SLAAF VAN DE ZONDE☺31 juli☺“Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Ieder die de zonde doet, is een slaaf van de zonde” (Johannes 8:34- Jezus antwoordde: "Luister goed! Ik zeg jullie dat iedereen die slechte dingen doet, een slaaf is van het kwaad. ) “Ik ben vleselijk, verkocht onder de zonde …. want niet wat ik wil, dat doe ik, maar wat ik haat, dat doe ik” (Romeinen 7:14,15- Maar toen het feest al op de helft was, ging Jezus naar de tempel. Daar begon Hij les te geven. 15 De Joodse leiders waren heel verbaasd over Hem en zeiden tegen elkaar: "Hoe kan het dat deze Man zoveel van de Boeken weet, zonder dat Hij heeft gestudeerd?")Bron:honderdbijbelstudies

    GOtQUESTION-WAT BETEKENT HET IN JEZUS TE GELOVEN☺25 juli☺Veel mensen hebben het over 'geloof hebben in Jezus', maar wat betekent dit precies?De Bijbel gebruikt de uitdrukking "geloof in Jezus" als synoniem voor geloof in Jezus als Verlosser. Romeinen 3:22-23 zegt: "Gerechtigheid wordt door geloof in Jezus Christus gegeven aan allen die geloven. Er is geen verschil tussen Jood en heiden, want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God." Als we ons geloof in Jezus stellen, geloven we in Hem, en God schenkt ons Zijn gerechtigheid.

    GOTQUESTION-IS HET CHRISTENDOM WAAR☺25 juli☺Christenen geloven dat Jezus Christus de Zoon van God is die een zondeloos en volmaakt leven leidde, aan het kruis stierf voor de zonden van de mensheid en opstond uit de dood. Paulus vat het evangelie als volgt samen: "Ik heb u als eerste overgeleverd wat ik ook heb ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven in overeenstemming met de Schriften, dat Hij is begraven, dat Hij op de derde dag is opgewekt in overeenstemming met de Schriften". Geloof hebben in Jezus betekent Hem vertrouwen. Eenvoudigweg. Volledig. Zonder voorbehoud. Op een keer, voordat Jezus twee blinde mannen genas, vroeg Hij hun: "Gelooft u dat Ik in staat ben om dit te doen?" Ze antwoordden: 'Ja, Heer', en Hij genas hen 'naar [hun] geloof' (Matteüs 9:28–29). De mannen vertrouwden eenvoudig op de macht en goedheid van de Heer, en ze ontvingen hun gezichtsvermogen. (1 Korintiërs 15:3-4, NBV).Bron:gotquestions.org

    NIET VER MEER-ELKE DAG MET U☺31 juli☺Heer God, in liefdevol erbarmen stierf U eens voor mij aan ‘t kruis om mijn plaats te bereiden in het heerlijk Vaderhuis. Daarom hoef ik niet te vrezen, wat er ook gebeuren mag. Want U schenkt mij Uw belofte: Ik ben met u, elke dag.

    NIET MEER VER-GEHOORZAAMHEID☺31 juli☺ Leer mij, o Heer God, gehoorzaamheid, die altijd rijke zegen spreidt, wanneer ik in afhank’lijkheid de weg ga waarop U mij leidt. Dat niets mij ooit belemm’ren mag om U te volgen, dag aan dag. Maak mij van aardse banden vrij, opdat ik wandel aan Uw zij,. Gedichtenbundel van G. Fidder-Uit het Woord der Waarheid

    NIET VER MEER GEDICHT-NIET ZIEN EN TOCH GELOVEN☺31 juli☺Niet zien en toch geloven, dat is ‘t wat vreugde geeft. Niet zien, maar zeker weten dat Jezus Christus leeft. Niet zien, maar de vervulling ligt rotsvast in ‘t verschiet, als eens, in eeuw’ge vreugde, ons oog de Heiland ziet.

    🙇‍♀️🙇‍♂️  OVERDENKINGEN-JE ZIEL VERLANGT NAAR GOD☺8 augustus☺Je ziel verlangt naar God, wil gevoed worden en in contact komen met God.Dat is ten diepste waar je hele wezen naar verlangt. Die eenheid weer te ervaren, niet dat afgescheiden zijn. Dat eenzame gevoel wat je soms overvalt, komt daar vandaan. Je kunt die verbinding zelf maken door terug te gaan naar de bron, God te ontmoeten in de stilte van je hart, in de natuur of op een rustig plekje in je huis."Zoek Hem op, praat met Hem. Lees er boeken over, voedt die innerlijke bron weer met geestelijke boeken. En ervaar wat het met je doet.Tineke EbingEINDE>

    OVERDENKINGEN-DE STEUN VAN STILTE☺8 augustus☺Stilte heeft mensen altijd gefascineerd en soms ook beangstigd.In het christelijke geloof heeft stilte een belangrijke plaats. Tijdens de kerkdienst in mijn dorp op zondag zijn er twee momenten van stilte. Stilte als moment van bezinning en van stil gebed.Guillaume van der Graft schreef ergens “De stilte, dat is een tweestemmig lied, waarin God en de mens elkaar raken”.Kloosters bieden retraites in stilte aan. Er zijn boeiende verhalen van mensen met bijna-dood-ervaringen, die volmaakte innerlijke rust, harmonie en stilte ondervonden.Bron:overdenkingen.nl/ Ad HeideBron:overdenkingen.nl/ Ad Heide

    GEDICHTENSTAD-BEN IK HET☺20 augustus☺ Ben ik het, god, die u zoekt Kan ik dan nog mee met alle anderen of ben ik al vervloekt ? en moet ik eerst nog wat veranderen ? Ben ik het, God, die U zoekt ? Weevers

    GEDICHTENSTAD-MIJN ZIEL☺20 augustus☺ is gebroken mijn ziel is verzwakt mijn ziel is zo koud ik zal nooit begrijpen waarom het zo'n pijn doet dat afscheid voor voor jou hemels kan zijn troost aub mijn zielse pijn Van Hees Annie Van Hees Annie Bron:gedichtenstad

    ☻☻☻ALLABOUTGOT-GEBED OM VERLOSSING☺8 augustus☺Ons Eerste Echte Gesprek met God. Het "gebed om verlossing" is het belangrijkste gebed dat we ooit zullen bidden. Als we klaar zijn om een christen te worden, zijn we klaar om ons eerste echte gesprek met God te hebben, en dit zijn de componenten ervan:Wij erkennen dat Jezus Christus God is; dat Hij als mens naar de aarde kwam om het zondeloze leven te leiden dat wij niet kunnen leven; dat Hij in onze plaats stierf, zodat wij niet de straf hoefden te betalen die wij verdienen.

    ALLABOUTGOD-GEBED OM VERLOSSING☺8 augustus☺Wanneer we het gebed om verlossing bidden, laten we God weten dat we geloven dat Zijn Woord waar is. Door het geloof dat Hij ons heeft gegeven, kiezen we ervoor om in Hem te geloven. De Bijbel vertelt ons dat "zonder geloof het onmogelijk is Hem te behagen, want wie tot God komt, moet geloven dat Hij bestaat en dat Hij een beloner is voor hen die Hem ijverig zoeken" (Hebreeën 11:6).Dus als we bidden en God vragen om het geschenk van verlossing, gebruiken we onze vrije wil om te erkennen dat we in Hem geloven. Die demonstratie van geloof behaagt God, omdat we er vrijelijk voor hebben gekozen Hem te kennen. Bron:allaboutgod.com

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-VERLICHT☺20 augustus☺Dat kleine, verlichte gevoel is iets wat de lente altijd bij mij oproept. Het laat me levend voelen. Dat is iets wat ik jou ook zo graag gun. Dat je kunt zien dat waar je in je leven ook bent, er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Dat er altijd wel iets is waar je mee gezegend bent. God is er. Hij is uiteindelijk degene die ons verlicht. In Hem leven en bewegen wij. Laat dat een reminder voor je zijn. Dat de volgende keer dat de zon je gezicht raakt en je je ogen sluit, het een besef-momentje mag zijn dat Hij het is die jou verlicht. Dat Hij de adem van jouw leven is.

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-GENIET☺20 augustus☺Ik bid je toe dat je mag genieten op jouw reis met God. Dat je verlicht mag zijn. Dat je mag beseffen dat een leven met God niet alleen maar bestaat uit processen of uit aan jezelf werken. Ja, ook, maar vooral ook dat het een prachtige reis is waarvan je mag genieten. Dat het draait om Hem te leren kennen, Hem te zien in het kleine en om te genieten van alles dat Hij je gegeven heeft. Ik bid je toe dat je ogen geopend mogen worden om het te zien. Dat als je dagen zwaar voelen, de zomer in je hart geboren mag worden. Dat je mag gaan merken dat er voor alles een tijd is, je mag meebewegen en je uiteindelijk zult zien dat het licht ook echt in jouw leven zal overwinnen. Want dat licht heeft al overwonnen. Voor nu en altijd. EINDE Bron:huisvanbelle.nl

    ♣♣♣POËZIE-DE ZWIJGZAMEN GELDT DIT GEHEIM GEFLUISTER☺27 augustus☺ De zwijgzamen geldt dit geheim gefluister: God schiep de mens als leemklomp zonder luister. Hij toefde een ogenblik in dit aards leen, Beet in een vrucht, en dook weer in het duister. Schrijver: Willem de Merode

    ♣♣♣POEZIE-O GOD, BEWAAR MIJ VOOR DER ZONDE VLOEK☺27 augustus☺ O God, bewaar mij voor der zonde vloek, En schrijf mij niet in 't somber dodenboek: Is in het blanke pergament des levens Niet ergens, achterin, een open hoek? Schrijver: Willem de Merode

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-WAT ZEI JEZUS EROVER☺20 augustus☺ Jezus onderwees tijdens Zijn leven vele malen uitdrukkelijk over de hel (Matteüs 5:22-Maar Ik zeg zelfs: iedereen die kwaad is op een ander, zal veroordeeld worden. En wie een ander uitscheldt, moet zich voor de rechtbank verantwoorden, ja, die zal voor het hellevuur komen te staan., 29-30-Als uw oog u tot verkeerde dingen brengt, ruk het dan uit en gooi het weg. Want het is beter één lichaamsdeel kwijt te raken dan dat uw hele lichaam in de hel wordt gegooid. 30En als uw hand u tot verkeerde dingen brengt, hak hem dan af en gooi hem weg. Want het is beter één lichaamsdeel kwijt te raken dan dat uw hele lichaam in de hel wordt gegooid.;

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-HOE KAN EEN EEUWIGHEID IN DE HEL RECHTVAARDIG ZIJN☺20 augustus☺Als de hel bestaat, hoe kan die dan rechtvaardig zijn? Waarom zou een liefdevolle God een mens eeuwig straffen, als zijn zonde slechts over een periode van zo'n 70-80 jaar plaatsvond? Het antwoord is dat uiteindelijk alle zonden tegen God zijn gekeerd. God is oneindig (Psalmen 51:4-Geef mij genade, o God, hoewel ik dat niet heb verdiend. Laat toch blijken hoe groot uw liefde en goedheid is. Wilt U door uw vergevende mildheidmijn zonden wegdoen?). Omdat God een eeuwig en oneindig Wezen is, is dus elke zonde een oneindige bestraffing waard.Bron:allaboutworldview.org/dutch

    ALLABOUTWORLDVIEUW-HOMOSEXUELE CHRISTENEN-WAAROM IS DE AANVAARDING VAN ALLE LEEFSTIJLEN VERKEERD☺20 augustus☺De hedendaagse trend om alle leefstijlen en elk gedrag te aanvaarden is wat God betreft niet oké! Wij willen allemaal het gevoel hebben dat we normaal zijn en het waard zijn om geliefd te worden - bedenk dus goed wie ons werkelijk vertelt dat alles wat we maar willen doen oké is, en bedenk dan de gevolgen daarvan: gebroken gezinnen, misbruikte en verwarde kinderen, vergruisde levens. Is dat wat een liefhebbende Vader voor zijn kinderen zou wensen? God houdt van ons en Hij weet wat ons zal beschadigen of kwetsen. Hij is een beschermende Vader die niet wil dat Zijn kinderen gekwetst worden! Luister naar Zijn Woord. Als jij verstrikt bent geraakt in seksuele zonde of enige andere zonde, bedenk dan zorgvuldig wat Hij in jouw hart tegen je zegt.

    ALLABOUTWORLDVIEUW-HOMOSEXUELE CHRISTENEN-WAT DENK JIJ☺20 augustus☺Ben jij een homoseksuele Christen? Ben jij een gelovige die verstrikt is geraakt in homoseksualiteit? Vind jij dat oké? Denk er alstublieft nog eens over na, omwille van jezelf en omwille van de mensen die van je houden. Denk na over het Woord van God. Hij heeft ons allen niet zonder reden mannelijk en vrouwelijk gemaakt. Overdenk hoe het leven is geschapen. Of het nu gaat om een elektrische stroom, een puppy of een baby.... er zijn altijd twee componenten nodig, mannelijk en vrouwelijk, met elkaar verbonden, om deze dingen tot leven te brengen. Wil jij weten waarom je hier bent? Wil jij weten wat jouw doel in het leven is? Word dan alsjeblieft niet verblind door de leugens van een sluwe vijand wiens enige doel jouw ondergang is. Kom naar de Redder die Zijn leven heeft gegeven om jou van alle zonden te bevrijden.EINDE Bron:allaboutworldvieuw.org

    ☻☻☻POEZIE-HOE KAN DE MENS TOCH BOOS ZIJN☺31 juli☺ God, hoe kan de mens toch boos zijn, die maar U tot steun en heeft, en in ander goed getroost zijn als dat goed dat Gij hem geeft? o 't Mysterie zonder weerga, dat ik overal het goed, in mijn eigen als ik neerga, dat ik daar het kwaad ontmoet! Schrijver: Guido Gezelle

    ☻☻☻POËZIE-GELUKKIG KIND☺31 juli☺ Gelukkig kind, dat ligt en laat geworden al 't geen de mens zo driftiglijk beroert! Gelukkig kind, dat niet en peist op morgen, dat alles mint, en nijdig niets beloert! Gelukkig kind, dat elke stap in 't leven een stap vernaarst aan 't heilig kinderland! Gelukkig kind, 'k zou alles alles geven voor uw geluk, mijn kind, dat ligt en roert in 't zand! Schrijver: Guido Gezelle

    DAGBOEK VOLHARDING-CHRISTUS IS DE WARE WIJSHEID☺20 augustus☺Nu dan, kinderen, luister naar mij! Want gelukkig zijn zij die doen wat ik voorschrijf. Luister naar mijn lessen en word wijs, onttrek u niet aan mijn onderwijs. Spreuken 8:32-33. Christus is de opperste Wijsheid Die van de beginne bij God was/ Zijn mond brengt niets dan loutere wijsheid voort. De boodschap Luister naar Mijn onderwijs. In het horen met het oor en het bewaren van wijsheid in het hart, wordt wijsheid verkregen.

    DAGBOEK VOLHARDING-CHRISTUS IS DE WARE WIJSHEID☺20 augustus☺Wanneer is die wijsheid verinnerlijkt? Als We niet alleen hoorders maar ook daders van het Woord zijn. Luister naar Mij en neem Mijn wegen in acht. Matteüs 7:24-Wie naar Mij luistert en doet wat Ik zeg, is verstandig. Hij lijkt op een man die zijn huis op een rots bouwt. Jezus zei tegen zijn leerlingen: "Lúister niet alleen naar wat Ik zeg, maar dóe het ook. Dan lijk je op een verstandig man die zijn huis op rotsgrond bouwde.


    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-IN DE GEMEENTE☺27 augustus☺Een dergelijke pastorale zorg zal verschillende onderwerpen aanstippen, zoals: Wat zijn jullie individuele verwachtingen van het huwelijk?Hoe zullen jullie conflicten oplossen?Welke grenzen zullen jullie stellen om reinheid en trouw te waarborgen?Hoe ziet jullie budget voor het eerste huwelijksjaar eruit?Welke doelen heb je voor ogen wat betreft gezin en carrière? Zijn deze verenigbaar met de doelen van je verloofde? In deze tijd zullen jullie ook de geestelijke aspecten van het huwelijk bespreken. Geloven jullie allebei in Jezus Christus of proberen jullie verschillende levensbeschouwingen te combineren? Als dat zo is, met welke uitdagingen zal jullie huwelijk dan te maken hebben?

    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-VAN ANDEREN LEREN☺27 augustus☺Een dergelijke pastorale zorg zal verschillende onderwerpen aanstippen, zoals:Voor ons huwelijk hadden we een gesprek met onze voorganger, maar het was eigenlijk geen counseling. Ook al dachten wij allebei dat we Christenen waren, toch maakten we tijdens onze huwelijksvoorbereiding geen inventaris op van ons geestelijke leven. We namen de tijd niet om af te rekenen met wortels van bitterheid, onvergeving, ontkenning, slechte relaties met ouders en zaken die met onze reinheid te maken hadden.Bron:allaboutlifechallenges.org

    patat-en-friet-bewegende-animatie-0007

    IS GESCHIEDENIS-150 JAAR FRIET☺27 augustus☺Iedereen eet ze wel eens, samen met een kroket of een frikadel, met mayonaise of ketchup: de frietjes. Vlaamse frieten, Franse frietjes, fish and chips: deze snack is er in alle soorten en maten. Op 30 september 2019 werd gevierd dat we al 150 jaar lang friet eten in Nederland. Op het Frituurwereld Event in Houten was er een gehele dag aan festiviteiten gewijd aan de gefrituurde aardappelstaafjes. Waar komt deze geliefde snack vandaan en hoe heeft hij zijn weg naar onze Hollandse snackbar gevonden?

    patat-en-friet-bewegende-animatie-0003

    IS GESCHIEDENIS-150 JAAR FRIET-OORSPRONG VAN HET FRIETJE☺27 augustus☺Er zijn veel verschillende verhalen over het ontstaan van friet. Zo zouden gefrituurde stukjes aardappel al voor het eerst bereid zijn in Spanje in de zestiende eeuw. Theresa van Avila, een mystica die later heilig is verklaard, zou het voedzame gewas hebben laten verbouwen in de kloostertuinen in Spanje. Daarnaast zou ze tevens als eerste op het idee zijn gekomen om de aardappelen in olie te bakken. Dit lijkt echter onwaarschijnlijk omdat de aardappel zoals wij die nu kennen, nog niet in Europa was gearriveerd. Haar bedelorde heeft wel een grote voorraad zoete aardappelen aan een ziekenhuis in 1573 gedoneerd.

    MOPPEN😃😄

    muziek-bewegende-animatie-0283

    KLASSIEKE MUZIEK☺20 augustus☺Mijnheer Janssen vindt zijn gebrekkige kennis van klassieke muziek een behoorlijk gemis. Hij besluit, in een desperate poging om iets van zijn culturele achterstand in te lopen, naar een uitvoering van het Koninklijke Concertgebouworkest te gaan. Tijdens de pauze staat Janssen in de roezemoezende menigte in de foyer en juist nu wordt hij op pijnlijke wijze herinnerd aan zijn onwetendheid. Hij kan met niemand mee roezemoezen. Hij gaat naar het toilet, posteert zich boven het urinoir en om toch iets te kunnen zeggen, buigt hij zich een beetje naar zijn buurman en meldt op vriendelijke toon: "Mooi stuk, maar wel wat zwaar, vindt u niet?" Waarop de man antwoordt: "Wilt u onmiddellijk voor u kijken!"

    biljart-bewegende-animatie-0008

    EEN KEER GEDAAN NOOIT MEER☺20 augustus☺Een man die alleen in een herberg zit, kijkt verheugd op wanneer een tweede klant klant binnenkomt en zegt tot deze: "Drink een pintje op mijn kosten" Waarop de tweede klant zegt: "Nee, dank u, eens gedaan, nooit meer..." "Een kaartje leggen dan?" "Neen, heb ik 1 keer gedaan, heb me verveeld, nee nooit meer." "Zin in een partijtje biljart dan?" "Neen, 1 keer gedaan, geen tweede keer..., maar als u wat wacht, mijn zoon komt dadelijk, misschien speelt die wel mee." "Uw enige zoon zeker?"

    DRONKEN☺20 augustus☺Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan bekeuren die met een slok teveel op achter het stuur willen kruipen. Plots strompelt een vent de kroeg uit, struikelt over de drempel, zwalkt wat rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op vijf verschillende auto's uit alvorens hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker tien minuten bezig om zijn sleutel in het contactslot te krijgen. Alle overige bezoekers zijn intussen al lang vertrokken. Eindelijk lukt het hem de auto te starten en hij wil wegrijden. De agent laat de bestuurder stoppen en laat hem een blaastest ondergaan. Zelfs na meerdere pogingen geeft het apparaat echter 0,0 promille aan. De agent vraagt verbaasd aan de man hoe dat mogelijk is, waarop die antwoordt: "Vanavond ben ik de afleidingsmanoeuvre..."

    HISTORIANET-GESCHIEDENIS VD SLAAP😴😴

    ☻☻☻HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-NACHTELIJKE KLUSJES☺20 augustus☺Sommigen bleven echter in bed als ze na de eerste slaap wakker werden. Zo weten we uit verschillende bronnen dat wetenschapper en kunstenaar Leonardo da Vinci in bed bleef liggen om de dingen die hij overdag had bestudeerd of gemaakt te overdenken.

    HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-GEBEDEN HOUDEN KWAAD OP AFSTAND☺20 augustus☺Ook in de middeleeuwen bood een bed geborgenheid, en juist daarom bleven veel mensen erin liggen. De nacht was de tijd van de duivel of zoals een Duitse tekst het omschreef: ‘De nacht is het domein van de hel, de heerschappij van Satan.’Velen deden een gebed, zittend of liggend, niet in de laatste plaats de monniken die in heel Europa iedere nacht opstonden om samen te bidden als onderdeel van hun dagelijkse gebeden om de zegen van God te ontvangen.Bron:historianet.nl

    ♣♣♣ELKE DAG NIEUW-LIEFDE VOOR DE BIJBEL☺20 augustus☺Een vader vertelde dat hij elke ochtend beneden op de bank ging zitten om de dag te beginnen met God en Zijn Woord. Zijn vrouw was dan bezig met de kinderen. Op een dag besloot hij om in plaats van zijn smartphone een Bijbel te gebruiken bij het lezen. Zijn zoontje kwam naar hem toegelopen en vroeg hem wat hij aan het doen was. De vader legde uit dat hij de Bijbel las, wat gedachten opschreef in een notitieboek en bad.De volgende dag kwam het zoontje naast hem zitten. Met een Bijbel en een schriftje. Hij wilde de dag beginnen met God. Net als zijn vader.

    ELKE DAG NIEUW-LIEFDE VOOR DE BIJBEL-VOORBEELD☺20 augustus☺We weten allemaal wel dat daden vaak meer spreken dan woorden. Een goed voorbeeld geven is daarom heel belangrijk. Welke keuzes maken we en waarom? Hoe leven we? Zien onze kinderen ons wel eens met de Bijbel op schoot of in gebed, buiten het eindigen van de maaltijd om? Marieke den Butter schrijft terecht in Vrouw vandaag, dat de term ‘stille tijd’ misschien wel verkeerde verwachtingen schept. Het is niet altijd mogelijk een stil moment te hebben, maar we mogen ook, zoals Susanna Wesley (moeder van 19 kinderen) soms even op een stoel met een schort over ons hoofd een moment zoeken met God. Zo was het voor haar kinderen zichtbaar dat ze in alle dingen en op elk moment de Heere nodig had. Bron:elkedagopnieuw.nl

    medicijn-bewegende-animatie-0023

    ISGESCHIEDENIS-DE GOUDEN EEUW DER ZELFMEDICATIE☺20 augustus☺In de decennia rond 1900 zocht men graag zelf naar zalfjes en medicijnen om allerlei kwaaltjes op te lossen. Deze periode wordt ook wel de ‘Gouden Eeuw der zelfmedicatie’ genoemd. Tussen 1880 en 1920 stonden de Nederlandse kranten en tijdschriften vol advertenties voor zalfjes, drankjes en pillen. Maar hielpen deze aangeprezen geneesmiddelen wel? En sterker nog, waren ze eigenlijk wel gezond?

    ISGESCHIEDENIS-DE GOUDEN EEUW DER ZELFMEDICATIE-WEINIG VERSCHIL TUSSEN DRUGS EN MEDICIJNEN☺20 augustus☺In de negentiende eeuw was men nog niet op de hoogte van de negatieve effecten van middelengebruik. Opium was bijvoorbeeld een populair middel. Omdat opium de stofwisseling vertraagt en honger stillend werkt was het voornamelijk onder de armoedige lagere klassen een veelgebruikt product. Maar ook in de hogere klassen was het in trek. Zo werden kinderen ermee kalm gehouden en artsen schreven het vaak voor tegen slapeloosheid.Bron :isgescheidenis/Chaya Visser

    HUISVANBELLE

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-VERLICHT☺8 augustus☺Dat kleine, verlichte gevoel is iets wat de lente altijd bij mij oproept. Het laat me levend voelen. Dat is iets wat ik jou ook zo graag gun. Dat je kunt zien dat waar je in je leven ook bent, er altijd iets is om dankbaar voor te zijn. Dat er altijd wel iets is waar je mee gezegend bent. God is er. Hij is uiteindelijk degene die ons verlicht. In Hem leven en bewegen wij. Laat dat een reminder voor je zijn. Dat de volgende keer dat de zon je gezicht raakt en je je ogen sluit, het een besef-momentje mag zijn dat Hij het is die jou verlicht. Dat Hij de adem van jouw leven is.

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-GENIET☺8 augustus☺Ik bid je toe dat je mag genieten op jouw reis met God. Dat je verlicht mag zijn. Dat je mag beseffen dat een leven met God niet alleen maar bestaat uit processen of uit aan jezelf werken. Ja, ook, maar vooral ook dat het een prachtige reis is waarvan je mag genieten. Dat het draait om Hem te leren kennen, Hem te zien in het kleine en om te genieten van alles dat Hij je gegeven heeft. Ik bid je toe dat je ogen geopend mogen worden om het te zien. Dat als je dagen zwaar voelen, de zomer in je hart geboren mag worden. Dat je mag gaan merken dat er voor alles een tijd is, je mag meebewegen en je uiteindelijk zult zien dat het licht ook echt in jouw leven zal overwinnen. Want dat licht heeft al overwonnen. Voor nu en altijd. EINDEBron:huisvanbelle.nl

    libelle-bewegende-animatie-0018

    ROOTS-HEIDEN LIBELLEN VLIEGEN WEER☺27 augustus☺De heidelibellen vliegen weer rond, in vele soorten in maten. Sommige soorten komen ook voor in de tuin, zoals de bruinrode heidelibel. Als je op verschillende plekken een stok of oude kale tak neerzet, komen ze er geregeld rusten en kun je ze mooi zien en fotograferen. Heidelibellen zijn kleine, gedrongen ‘echte’ libellen (dus geen juffers): in rust worden de vleugels meestal gespreid, of zelfs schuin naar beneden gehouden. Juffers houden de vleugels in rust meestal boven of langs het lichaam samengeklapt.

    bij-bewegende-animatie-0090

    ROOTS-WESPEN ZIJN NIEUWE ZOMER HELDEN☺27 augustus☺Bijen zijn belangrijk en ook een beetje schattig. Wespen hebben beslist geen troetelbeer imago: ze worden vaak beschouwd als lastposten die vervelend kunnen steken. Daarom is 2024 uitgeroepen tot Jaar van de Wesp want het is de hoogste tijd voor een imagoboost.Bron:Roots.nlBron:roots.nl

    NIEUWS📰

    60 PLUSSERS KRIJGEN UITNODIGING VOOR DE BOOSTER PRIK. MAAR HOE NODIG IS DEZE PRIK-HOE GEVAARLIJK IS CORONA EIGENLIJK NOG☺27 augustus☺De ontwrichtende ziekte die het in 2020 was, is corona niet meer. Toch raden medici ouderen en kwetsbaren aan om te boosteren. Vandaag valt de uitnodiging bij 60-plussers in de bus. ‘Vorig jaar namen we zesmaal zoveel corona- als grieppatiënten op.’In veel opzichten lijkt corona tegenwoordig op griep, vertelt epidemioloog Alma Tostmann (Radboud UMC): een hoest-, snotter- en koortsziekte die de meeste mensen prima doorstaan, omdat nagenoeg iedereen intussen wel enige bescherming heeft, door vaccinatie, doorgemaakte infecties, of beide.Maar het venijn is dat er nog steeds opvallend veel, doorgaans oudere mensen met corona in het ziekenhuis belanden. Omdat jaarlijks zo veel mensen corona krijgen, vertalen ook kleine percentages pechvogels zich naar stevige aantallen.Bron:nd

    LISA SPEELT PIANO IN DE KERK: ALS MENSEN GODS AANWEZIGHEID ERVAREN, IS HET ALSOF DE WERELD STILSTAAT☺8 augustus☺ Lisa Romeijn (19) speelt piano in de Best Life Church in Utrecht. ‘Ik heb geleerd om God te aanbidden om wie Hij is, niet alleen om wat Hij doet. Het maakt niet uit wat er gebeurt, God is altijd goed.’ Aanbidding stopt niet als ik het laatste pianoakkoord heb aangeslagen en van de kruk afstap. Aanbidding is een levenshouding, waarin alles wat je doet gericht is op het groot maken van God. Ik heb geleerd dat de tijd die ik stop in het voorbereiden van mijn pianospel voor tijdens de kerkdienst ook tijd van aanbidding is, evenals de repetitie met de andere muzikanten en zangers op donderdagavond.Met die houding voelt het pianospelen anders, en is die voorbereiding niet enkel muzikaal. Ik bereid me ook geestelijk voor op de diensten door Bijbel te lezen en voor mijn taak in de kerk te bidden. Bron:nd

    vlinder-bewegende-animatie-0020

    ECOLOOG A VLIEGENTHART ROUWT OM TELOORGANG VLINDERPOPULATIE: IK WORD ER MOEDELOOS VAN☺8 augustus☺Ik ben in een diep rouwproces beland’, schreef ecoloog Albert Vliegenthart op Linked-In, nadat hij zelfs in een natuurgebied dat bekend staat als vlinderparadijs, bijna geen vlinders meer zag. Er kwam een golf van reacties. Hoe slecht het gaat met de vlinders, kwam onlangs keihard binnen bij ecoloog Albert Vliegenthart van de Vlinderstichting, tijdens een vlinder-fotoreis in Natuurpark Hoge Venen-Eifel en de Ardennen in België. ‘De plek in de Eifel waar ik was, behoort tot een van de beste locaties en kent een enorme soortendiversiteit. Omdat we met fotografen waren, stonden we bij zonsopgang in het veld en vertrokken we na de lunch. In deze 6,5 uur hebben we welgeteld zo’n dertig vlinders gezien. Dat hadden er minstens duizend moeten zijn, zo niet nog meer. We sprokkelden wel wat soortjes, maar de aantallen waren schrikbarend laag. Ook het ontbreken van andere insecten viel op.’Bron:nd


    Over mijzelf
    Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam doelgericht.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland/Waterland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
    Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
    Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

    VIDEO GETUIGENIS

    God heeft dit kostbare meisje gered en genezen bij Revival is Now Chicago. Ze getuigde dat God haar van angst heeft bevrijd en haar maag heeft genezen van terugkerende maagpijn. Prijs God! 🔥Bron:apostel Kathryn Krick Kom wonderen ontvangen terwijl je de kracht van God tegenkomt bij @5fchurch in Los Angeles op zondag en bij onze komende evenementen en conferenties! De onderwerpen zijn getuigenissen voor de lezers als hulp. Herkent u het bij uzelf of misschien anderen b.v. in familie vrienden collega's of in uw omgeving. Het door te geven. De onderwerpen lezen als het u aanspreekt. Bron:apostel Kathryn Krick


    DAILYVERSES📖📖


    SCHOOLVAKANTIES🎒🏫

    SCHOOL ZOMERVAKANTIE 2024-Regio Zuid-6 juli t/m 18 augustus 2024; Regio Midden-13 juli t/m 25 augustus 2024; Regio Noord-20 juli t/m 1 september 2024


    GEBEDEN GEDICHTEN-IK BID VOOR JOU☺20 augustus☺ Vier kleine woorden, al lijkt het niet veel, wat kan het je bemoedigen, als iemand dit met je deelt. Voor iemand met verdriet en moeite in haar leven, wat kunnen deze woorden dan kracht geven. Janneke Troost

    GEBEDEN GEDICHTEN -GEBED VOOR…☺20 augustus☺ We bidden voor …… wilt U zo met haar gaan, U weet van de zorgen in haar leven, en kent haar verdriet en pijn, Vader wilt U haar de kracht geven. We mogen toch erop vertrouwen, U draagt haar hier toch doorheen, want U heeft het zelf beloofd, Ik ben bij je en laat je nooit alleen. Vader want we mogen toch weten, U geeft haar toch iedere dag weer, kracht en moed om door te gaan, bedankt hiervoor lieve Heer. Amen-Janneke Troost


    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-WAT ONTHULT DE ARCHEOLOGY☺27 augustus☺In feite is onlangs een Galilese vissersboot [De Galilea Boat (ook bekend als de "Jesus Boat") werd in januari 1986 ontdekt door lokale inwoners van Galilea. ]uit de eerste eeuw uit de modder opgegraven en bewaard gebleven. Hoewel we geen idee hebben van wie de boot was, komt het overeen met het bijbelse verslag over de vaartuigen die door de discipelen van Christus werden gebruikt.

    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-ZIJN LAATSTE DAGEN EN KRUISIGING☺27 augustus☺Daar kunnen we door eeuwenoude olijfbomen lopen naar de tuin van Gethsemane,[De Hof van Gethsemane ligt aan de voet van de Olijfberg, binnen het ommuurde terrein van de Kerk van alle Volkeren (ook bekend als de Kerk van de Doodsstrijd). Het is een vredige tuin te midden van een bos van oude olijfbomen, terugkijkend op de oostelijke muur van de stad Jeruzalem.] waar Jezus bad voordat hij gevangen werd genomen. Dan kunnen we terugkijken over de Kidron-vallei naar de Gouden Poort waar Christus Jeruzalem binnenging voor zijn proces, geseling en dood. Bron:llaboutarchaeology.org


    IBB-DAGVERS-CITAAT☺8 augustus☺‘Maar Petrus zei: ‘Zilver of goud heb ik niet, maar wat ik wel heb, geef ik u: in de naam van Jezus Christus van Nazaret, sta op en loop.’’(Handelingen 3:6) Over wie in Hem gelooft wordt geen oordeel uitgesproken, maar wie niet in Hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon.’(Johannes 3:18)

    IBB-DAGVERS-CITAAT☺8 augustus☺‘Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Sterke God, Eeuwige vader, Vredevorst.’(Jesaja 9:5) Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in Mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’(Johannes 7:38)


    GODS WOORD GENEEST-GELOOF IS NODIG VOOR GENEZING-GELOOF IS INDIVIDUEEL☺27 augustus☺Habakuk 2:4: maar de rechtvaardige zal door zijn geloof leven. Jij alleen bent verantwoordelijk voor jouw geloof. Alles in ons leven moet gebouwd zijn op geloof. Het maakt niet uit of het wel of niet een geestelijke activiteit is, anders mist het zijn doel.

    GODS WOORD GENEEST-HET LEVEN VAN GELOOF IS PROGRESSIEF-GELOOF BLIJFT ALTIJD GROEIEN☺27 augustus☺Geloof is nooit statisch. Job zegt: De rechtvaardige zal aan zijn weg vasthouden, en wie rein van handen is, zal in kracht toenemen. De rechtvaardige beweegt voorwaarts en wordt constant sterker.Spreuken 4:18 zegt: Maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden. Bron:dpm nederland


    ◘◘◘◘BIJBEL EN ONDERWIJS-LEVEN IN EEN POST CHRISTELIJKE MAATSCHAPPIJ(1)-DE WAARDE VAN HET LEVEN☺27 augustus☺Wie in Nederland woonde, leefde in een christelijk land, tot voor kort, want ons land is officieel niet meer een christelijk land. Via radio en tv werd dit enkele jaren geleden in Nederland bekendgemaakt. Ik kan me het moment van bekendmaking nog als de dag van gisteren herinneren. Ik was op weg naar de avonddienst van onze gemeente, toen ik dit nieuws hoorde. In een korte tijd is Nederland veranderd, maar hoe kwam dat? [wordt vervolgd]

    BIJBEL EN ONDERWIJS-HET GEZIN ALS GOLFBREKER☺27 augustus☺Een stabiel gezin, gegrond in het Woord van God, kan een golfbreker zijn voor alle invloedsgolven die dagelijks over je kinderen heen stromen. Golfbrekers beschermen de kust tegen nadelige invloeden van zeestromingen. Laat jouw gezin zo’n golfbreker zijn. Bouw je gezin op zo’n manier, dat je kinderen in jouw gezin beschermd worden tegen nadelige invloeden van alle invloedsgolven die hen overspoelen. Daarom wil ik hier een aantal praktische handvatten geven. Zie het belang ervan in en investeer in je gezin. Maak er tijd voor vrij en wees proactief. Vaak reageren we als ouders reactief. We zien een probleem en gaan aan de slag.[wordt vervolgd]Bron:bijbelenonderwijs.nl


    CORRIE TEN BOOM-GEEF DE BOODSCHAP DOOR☺20 augustus☺Dank je wel, Corrie," zei een vrouw op een dag tegen me, toen ik haar had verteld hoe zij tot de Heer kon komen en haar had gevraagd een beslissing te nemen."Dat is onbeleefd!" antwoordde ik haar. "Iemand heeft bij u aangeklopt en in plaats van met Hem te praten, zegt u: 'Dank u' tegen mij. Jezus heeft u iets gevraagd." Wij hadden een gesprek en tenslotte zei ze: "Nu zie ik het. Heer Jezus, vergeef mij. Ja, kom in mijn hart." En Hij kwam. "Spreek nu verder met Hem, " zei ik. "Belijd de zonden die Hij u laat zien en heb er berouw over. Daarna mag u mij bedanken!" 1 Korinthe 15:57-Maar God zij dank! Hij geeft ons, door onze Here Jezus Christus, de overwinning over de zonde en de dood.

    CORRIE TEN BOOM-HOUDT U OGEN OPEN☺20 augustus☺Toen ik vijf jaar was, keek mijn moeder op een dag naar mij, terwijl ik aan het spelen was. Zij zag dat ik deed alsof ik op de deur van een buurvrouw klopte en op antwoord wachtte."Corrie," zei zij, "ik ken Iemand die aan jouw deur staat te kloppen. Het is Jezus. Zou je Hem willen vragen in je hart te komen?"Ik zei: "Ja. Dat wil ik wel." Zij legde haar hand in de mijne en wij hebben samen gebeden.Begrijpt een kind de geestelijke dingen werkelijk? Ik weet dat Jezus vanaf die dag een grotere werkelijkheid voor mij werd. Kinderen moeten niet aan hun lot worden overgelaten. Spreuken 22:6-Leer een kind al vroeg wat hij moet weten, dan zal hij later daarnaar leven.


    ☻☻☻ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE-ONZE OPDRACHT, OOK RICHTING DE TERUGKOMST EN OPNAME☺27 augustus☺De Bijbel leert ons dat in het einde van de tijden de goddeloosheid grote hoogte zal nemen. In de rede van de laatste dingen (Mt. 24, Lk. 21) leert onze Heer dat de liefdeloosheid zal toenemen, harten zullen verkillen, eigenliefde zal groeien en dat wat in het verleden zondig en schandelijk was, zal worden gevierd en verheerlijkt als goed.

    ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE-HET GEVOEL VOOR ONS GODDELIJKE EN DE ZONDE☺27 augustus☺Als de mens naar zijn ingelegde gevoel luistert en om te beginnen om zich heen kijkt naar de schepping (Rom. 1: 20), dan kunnen ze daaruit afleiden dat er een God is en dat Hij krachtig en Goddelijk is. Daarnaast heeft God aan al die mensen zijn Woord gegeven in Christus en zijn evangelie (Rom. 2 & 3). Ze zijn niet te verontschuldigen. Johannes Calvijn gaat daarbij zover dat hij stelt dat ieder mens aldus welhaast automatisch bij God zou moeten uitkomen vanuit zijn 'sensus divinitatis' en dat ongeloof daarom in zichzelf een zonde tot oordeel is. Dat is waar, maar wel wat kort door de bocht. Bron:zoeklicht.nl


    ◘◘◘ZONNEWENDE-KLEINE VOGEL TUSSEN ‘T BLADGROEN☺20 augustus☺Kleine vogel tussen ‘t bladgroen… ‘k Wil graag leven zoals jij. Zonder zorgen kunnen zingen: Vader ‘k weet: U zorgt voor mij! Van:Jolanda Vlastuin-van Deelen.

    ZONNEWENDE-WIE HEEFT MIJ AANGERAAKT☺20 augustus☺Wie zich zonder noodzaak opdringt, wel nieuwsgierig naar Zijn stem, maar vrijblijvend met Hem omgaat, die ontvangt geen kracht van Hem , wel wie door het leed gebroken alle waardigheid vergeet en gelooft, dat het genoeg is om te raken aan Zijn kleed.Van: Co ‘t Hart/Uit: Overvloed uit tekortVan: Co ‘t Hart/Uit: Overvloed uit tekort


    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-DE MAALTIJD VAN DE HEER☺27 augustus☺Mijn lichaam is het ware voedsel en mijn bloed is de ware drank. Johannes 5:55. Wij herinneren deze woorden en de dood van Jezus in de viering van het avondmaal. In de tekenen van brood en wijn komt Hij heel dichtbij. Hij is dat zelf, ‘verpakt’ in het stukje brood en in een slokje wijn. Dit is mijn lichaam. Dit is mijn bloed. Het vieren van het avondmaal versterkt onze relatie met Christus. Wie avondmaal viert, krijgt de bevestiging mee dat je een kind van God bent. Maar avondmaal vieren heeft nog een tweede effect. Want kind van God zijn is mooi. Maar als kind van God léven is een ander verhaal. En daar gaat het om!

    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-GOD IS BARMHARTIG EN GENADIG☺27 augustus☺Toen God zag dat zij inderdaad anders begonnen te leven, kwam hij terug op wat hij gedreigd had hun aan te doen, en hij deed het niet. Jona 3:10. Het verlangen naar de wederkomst van Jezus is soms groot. Dan zullen de zondaren en de zonden worden vernietigd en komt er eindelijk vrede, rust en geluk. Maar de Heer zoekt nog steeds zondaren om te redden, tot die dag dat zijn Zoon terugkomt. En tot die dag mogen we mensen wijzen op de vergeving van zonden door de genade van God. Loop niet de andere kant op, zoals Jona, maar getuig van je Heiland en Heer. Neem de woorden van Paulus ter harte waarmee hij Timoteüs aanmoedigt om te blijven verkondigen, gelegen of ongelegen…CITAAT: Psalm 103:8 Barmhartig en genadig is de HEERE, geduldig en rijk aan goedertierenheid.


    📖📖BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE- MINDFULNESS ZOU GEHEEL ONTDAAN ZIJN VAN BOEDDHA☺27 augustus☺Ontledigen van denken staat volkomen haaks op de Bijbelse opdracht om de Here, onze God, lief te hebben met geheel ons verstand (Matt 22:37), hervormd te worden door de vernieuwing van ons denken (Rom 12:2) en verjongd te worden door de geest van ons denken (Ef 4:23). Door de meditatie wordt het verstand uitgeschakeld en ontstaat een opening voor de gevallen geestelijke wereld, zoals die van Boeddha (de geestelijke wapenrusting uit Ef 6:10-20).

    BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-MINDFULNESS -ONTMASKERING EN GEVOLGEN☺27 augustus☺Mensen die met mindfulness aan de gang gaan, ondergaan een proces van transformatie, verandering, waarin het wereld-, mens- en Godsbeeld heel sluipend verandert in oosterse richting. De blikrichting wordt bij mindfulness heel subtiel afgeleid van Christus naar de eigen goddelijke kern. Door oefening, lees meditatie, kunnen liefde en vriendelijkheid gegenereerd worden. Deze liefde kan gericht worden op jezelf, op anderen (ook op overledenen…) maar ook op de geschonden aarde (moeder Aarde).(wordt vervolgd)Bron:bijbelenonderwijs.nl


    ♥♥♥♥DPM-PROCLAMATIEKAART-ALS MENSEN MIJ PIJN DOEN☺25 juli☺Ik heb mijn vijanden lief en bid voor hen die mij lastigvallen. Lukas 6:27. Jezus zei: "Luister naar wat Ik zeg: houd van je vijanden en wees goed voor de mensen die je haten.

    DPM-PROCLAMATIEKAART-ALS MENSEN MIJ PIJN DOEN☺25 juli☺In de Naam van Jezus laat ik los en zal losgelaten worden. Ik vergeef en mij zal vergeven worden. Luka 6:37,38. Oordeel niemand. Dan zul jij ook niet geoordeeld worden. Veroordeel niemand. Dan zul jij ook niet veroordeeld worden. Laat los, dan zul jij ook losgelaten worden. 38 Geef, dan zal er ook aan jou gegeven worden: een goed gevulde, aangedrukte, geschudde, overlopende maatbeker zullen de mensen je geven. Want de maat waarmee jij andere mensen meet, daarmee zul jij ook gemeten worden."


    ZIJNWOORD-LIEGEN EN BEDRIEGEN☺25 juli☺Mag een leugentje om bestwil? Bestaat een witte leugen? Met deze vragen maken we het onszelf soms heel moeilijk. God, over Wie wordt gezegd dat Hij de Waarheid is, is duidelijk over liegen en bedriegen.

    ZIJNWOORD-LIEGEN EN BEDRIEGEN-GOD WIL NIET DAT WE BEDRIEGEN☺25 juli☺We lezen in Handelingen 5 over Ananias en Saffira, die om onzuivere redenen de waarheid wilden bedekken. Handelingen 5:1-3. Een zekere Ananias verkocht samen met zijn vrouw Saffira eveneens een stuk grond, maar hield een deel van de opbrengst achter - ook zijn vrouw wist daarvan - en bracht de rest van het geld naar de apostelen. Maar Petrus zei: 'Ananias, waarom heb je je door Satan laten misleiden en heb je de heilige Geest bedrogen door een deel van de opbrengst van het stuk grond achter te houden?Handelingen 5:1-3 (NBV)Bron:zijnwoord.nl


    ♦♦♦♦GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺25 juli☺De Israëlieten moesten ze alleen maar ophalen. Als ze zelf naar vlees zouden gaan zoeken, hadden ze waarschijnlijk (in de woestijn) niets of weinig gevonden! Het probleem is dat de meeste mensen denken dat we iets moeten doen om onszelf te helpen. Sommigen van ons kunnen zelfs denken dat het voor Jezus gemakkelijk is om te zeggen: 'Maak je geen zorgen", omdat Hij onze problemen niet zou kunnen begrijpen of zou kunnen oplossen

    GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-DOOR JEZUS STRIEMEN ZIJN WE GENEZEN☺25 juli☺Jesaja 53De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen. Eén van de grootste punten van kritiek op de film "The Passion Of The Christ", met Mel Gibson, was dat deze te gewelddadig was, vooral het deel waar Jezus werd afgeslacht. Als we de Bijbel lezen, weten we dat het niet gewelddadig genoeg was! In bijvoorbeeld Jesaja 52 lezen we:zo geschonden was Zijn gezicht, meer dan van iemand andersBron:gelooft.com


    GOTQUESTION-WAT BETEKENT HET IN JEZUS TE GELOVEN☺31 juli☺Veel mensen hebben het over 'geloof hebben in Jezus', maar wat betekent dit precies?De Bijbel gebruikt de uitdrukking "geloof in Jezus" als synoniem voor geloof in Jezus als Verlosser. Romeinen 3:22-23 zegt: "Gerechtigheid wordt door geloof in Jezus Christus gegeven aan allen die geloven. Er is geen verschil tussen Jood en heiden, want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God." Als we ons geloof in Jezus stellen, geloven we in Hem, en God schenkt ons Zijn gerechtigheid.

    GOTQUESTION-IS HET CHRISTENDOM WAAR☺31 juli☺Christenen geloven dat Jezus Christus de Zoon van God is die een zondeloos en volmaakt leven leidde, aan het kruis stierf voor de zonden van de mensheid en opstond uit de dood. Paulus vat het evangelie als volgt samen: "Ik heb u als eerste overgeleverd wat ik ook heb ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven in overeenstemming met de Schriften, dat Hij is begraven, dat Hij op de derde dag is opgewekt in overeenstemming met de Schriften". Geloof hebben in Jezus betekent Hem vertrouwen. Eenvoudigweg. Volledig. Zonder voorbehoud. Op een keer, voordat Jezus twee blinde mannen genas, vroeg Hij hun: "Gelooft u dat Ik in staat ben om dit te doen?" Ze antwoordden: 'Ja, Heer', en Hij genas hen 'naar [hun] geloof' (Matteüs 9:28–29). De mannen vertrouwden eenvoudig op de macht en goedheid van de Heer, en ze ontvingen hun gezichtsvermogen. (1 Korintiërs 15:3-4, NBV). Bron:gotquestions.org


    HULP DOOR GODS WOORD☺25 juli☺Zou je doelgericht door Gods Woord geholpen willen worden of iemand anders met een bemoedigende Bijbeltekst willen helpen? Zou je mensen het evangelie willen uitleggen en hen wijzen op Bijbelteksten die een antwoord op hun vragen en problemen geven? Zoek je Bijbelgedeelten die christenen kunnen helpen die zwak zijn, verzocht of op de proef worden gesteld? De in deze flyer aangegeven Bijbelgedeelten zijn weliswaar niet compleet maar ze kunnen voor jezelf en ook in het gesprek met anderen een grote hulp zijn.

    HULP DOOR GODS WOORD☺25 juli☺Een tip: Lees ze in de Bijbel na. Onderzoek in welk verband ze staan en aan wie ze gericht zijn. Je kunt deze flyer ook in je bijbel leggen, een paar ervan misschien in je Bijbel aankruisen of ze uit het hoofd leren. Bedenk: Gods Woord is levend en krachtig en scherper dan een tweesnijdend zwaard. Hebreeën 4:12. Bron:traktaat.


     ♣♣♣BIJBELSDAGBOEK☺8 augustus☺In een wereld waar geen rekening gehouden wordt met God, geldt altijd het recht van de sterkste, maar in het Koninkrijk van God, dus ook in de wereld waar God tot Zijn heerschappij komt, geldt een totaal andere wet: het recht van de zwakste! Het mag ons dan misschien verbazen, maar de Bijbel staat er vol van! Doch omdat we zo moeilijk kunnen geloven dat God Zelf onze Rechter wil zijn in onze zwakheid, daarom doen we nog vaak ons best om sterk te zijn: sterk in het geloof, in ijver, in gebed en ga maar door.

    BIJBELSDAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG☺8 augustus☺Als de Kananese vrouw Hem nadert, heeft Hij geen aandacht voor haar en antwoordt haar niet. Het lijkt wel of de discipelen zich het lot van deze vrouw meer aantrekken: „Here, zend haar weg”. Ze hadden haar immers zelf ook wel weg kunnen sturen? Kennelijk willen ze hiermee zeggen dat de Here naar haar moet luisteren, want Jezus antwoordt met: „Ik ben slechts gezonden tot de verloren schapen van het huis Israëls”. De vrouw laat zich echter niet zomaar afwijzen. Het is dan ook beslist niet zonder reden dat Jezus later tegen haar zal zeggen: „Groot is Uw geloof!”Bron:Bijbelsdagboek.nl


    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺27 augustus☺…zodat u zult zien waarop u hopen mag…Efeze 1:18. In de liefde tussen mensen wordt iets van de liefde van God voor alle mensen zichtbaar. Er is geloof voor nodig om dit goed te beseffen. Maar zonder hoop zijn geloof en liefde kwetsbaar. Want juist de hoop leert een mens met tegenslagen om te gaan. Leert een mens met tegenslagen om te gaan. Leer een mens om, schijnbaar tegen beter weten in, uit te blijven zien naar een toekomst waarin alles anders is. Een toekomst waarin de nabijheid van God eens en voor altijd zichtbaar worden zal. De hoop is een onmisbare helper om het geloof in de liefde levend te houden.

    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺27 augustus☺…Hem als hoofd over alles aangesteld…Efeze 1:22. Jezus Christus, die door God uit de dood werd opgewekt. Jezus steeg op naar de hemel om aan de rechterhand van God plaats te nemen. Vanaf die plek waakt Hij over de wereld. Niet om als een tiran te regeren. Juist omdat Jezus, aan de rechterhand van God, boven alle mensen verheven is, moeten wij beseffen dat geen mens beter is dan enig ander mens. De gedachte dat Christus hoofd over alles is, kan ons helpen om in heel ons doen en laten een zekere bescheidenheid in acht te nemen. Niemand is de baas. Omdat er maar één grote Baas is.


    📚🧾LOGOS-ZO KUN JE DE GOD VAN DE BIJBEL LEREN KENNEN-JOUW VERANTWOORDELIJKHEID☺8 augustus☺Als God je je behoeftige situatie heeft laten inzien en je het verlangen om gered te worden heeft gegeven, dan is het zaak om je naar Christus te keren. Spreek tot Hem, en belijdt dat je een schuldige, hulpeloze zondaar bent, en vraag Hem je te redden. Vraag Hem om je te helpen je zondige leven achterwege te laten om voor Hem te leven. De Bijbel zegt: ‘Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden’ (Rom. 10:9). EINDE

    LOGOS-WAAROM BESTAAT GOD☺8 augustus☺Gods bestaan – het “waarom” van Gods Zijn – is het axioma van onze realiteit. God is eenvoudigweg omdat er niets zou zijn als Hij er niet was. Als we vragen: “Waarom bestaat God?” of “Wat is de reden dat God bestaat?” dan hebben we het over iets dat niet op Hem van toepassing is. Zulke vragen proberen oorzaak en gevolg toe te passen op een Wezen dat voorafgaat aan en de bron is van alle oorzaken en redenen.Bron:logos.nl


    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD☺27 augustus☺ Wat moeten we dan nog zeggen? Als God vóór ons is, wie kan ons dan nog kwaad doen?Romeinen 8:31. Dit is de onvoorstelbare consequentie van het verlossingswerk van Jezus Christus voor ieder die in Hem gelooft. In Zijn Zoon heeft God ons het allergrootste cadeau gegeven; nu zal Hij de gelovige met Hem alle dingen schenken. Welke vorm de problemen van het leven ook aannemen, de liefde van de Heere is altijd voldoende voor de situatie. Hij geeft precies wat nodig is aan steun of troost, tedere zorg of volmaakt medelijden.

    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD☺27 augustus☺ Maar de Heer is mijn burcht waar ik veilig ben. Mijn God is de rots waarop ik stevig sta. Psalm 94:22. Vrede-blijdschap-hoop: deze woorden brengen tot uitdrukking waar de hele wereld naar smacht! Vrede in een onrustige wereld: blijdschap ondanks moeilijke levensomstandigheden en slechte berichten; hoop ondanks het zekere uitzicht op de dood. Zijn eigen bestaan en de prachtige schepping waarin wij leven, getuigen al dat er een hoger Wezen is: een almachtige en wijze Schepper. Deze God heeft Zijn eigen Zoon gezonden, omdat jij Hem werkelijk zou leren kennen.


    ◘◘◘ONDERWIJS-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN☺20 TOE VERTROUWEN AAN ZIJN LIEFDE☺8 augustus☺Ik hoop dat ik met de woorden van deze column wat heb kunnen overbrengen wat er op dit punt binnen mij leeft. Misschien heb je iets aan mijn op schrift gestelde ervaring. Misschien heeft het tot gevolg dat ook jij stopt met ‘krampachtig’ willen liefhebben en in plaats daarvan je begint toe te vertrouwen aan Zijn liefde voor jou. En dan komt de wederliefde van jou en mij voor Hem vermoedelijk wel vanzelf.

    ◘◘◘ONDERWIJS-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN-KANTELING VAN DENKEN☺20 augustus☺In deze kanteling van denken werd het me duidelijk. Mijn liefde voor God begint bij Zijn liefde voor mij!! Zijn liefde voor mij is oneindig groot, hoog en diep. Mijn ‘wederliefde’ voor God heeft daar totaal geen invloed op. Ik mag die liefde als een warme deken om mij heen slaan en ervaren. Ik mag daar van genieten. Ik mag daar dankbaar voor zijn. Stil zitten en genieten van de liefde van God die over mij heen komt zonder te denken aan mijn ‘verplichte’ wederliefde voor Hem.

    ◘◘◘ONDERWIJS-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN-KANTELING VAN DENKEN☺20 augustus☺Ik ben er vrij zeker van dat hier de oplossing ligt voor mijn geestelijk probleem. Stoppen met een krampachtige geestelijke actie en in plaats daarvan mij stil en rustig overgeven aan Hem die mij oneindig lief heeft. Moest ik daarvoor eerst oud worden om dit te mogen leren zien en ervaren? Wist ik dat dan niet? Ja, maar die kennis was in mijn hoofd blijven steken en niet naar mijn hart gezakt.Bron:christelijk nieuws.nl/ Willem van Leiden


     

    PLUSON LINE-STELLING:DE FIETSHELM MOET WORDEN VERPLICHT VOOR 60 PLUSSERS OP DE E-BIKE☺27 augustus☺De helmplicht kan het aantal verkeersdoden per jaar drastisch verlagen, dat stelt de verkeersveiligheidsadviseur van het kabinet. Als iedere fietser een helm zou dragen, dan kan dat zeker 80 verkeersdoden per jaar schelen. Daarom brengt het kabinet een advies uit voor het dragen van de helm op de e-bike.

    fiets-bewegende-animatie-0094

    PLUSONLINE-STELLING:DE FIETSHELM MOET WORDEN VERPLICHT VOOR 60 PLUSSERS OP DE E-BIKE☺27 augustus☺Het advies van het kabinet is gericht op 60-plussers, want daar deze groep loopt volgens onderzoek van de SWOV het meeste risico op de e-bike. Over de daadwerkelijke invoering van de helmplicht wordt nog gedebatteerd. Bron:plusonline.nl


    🍺🍹GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺20 augustus☺Verschillende verzen moedigen mensen aan om van alcohol af te blijven (Spreuken 20:1-Wijn is een spotter, sterkedrank een onruststoker, ieder die daardoor gaat zwalken, is niet wijs. Jesaja 5:11- Wee hun die 's morgens vroeg opstaan en op sterkedrank uit zijn, daarmee doorgaan tot de schemering, totdat de wijn hen heeft verhit. Micha 2:11-Als er iemand is die wind naloopt, en bedrieglijk liegt en zegt: Ik profeteer voor u voor wijn en sterkedrank, dan is hij voor dit volk de profeet! Lukas 1:15-want hij zal groot zijn voor de Heere. Geen wijn en geen sterkedrank zal hij drinken en hij zal al van de moederschoot af met de Heilige Geest vervuld worden,

     🥂🍸GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺20 augustus☺Maar de Schriftteksten verbieden een Christen niet noodzakelijkerwijs om bier, wijn of andere alcoholische dranken te nuttigen. Christenen wordt geboden om dronkenschap te vermijden (Efeziërs 5:18-En word niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is, maar wordt vervuld met de Geest,). De Bijbel veroordeelt dronkenschap en de gevolgen ervan. Bij wie is ach, bij wie is wee?Bij wie is geruzie? Bij wie geklaag?Bij wie zijn er wonden zonder reden?Bij wie wazige ogen? Bij hen die lang doorgaan bij de wijn, bij hen die komen om gemengde drank te proeven. Kijk niet naar de wijn, wanneer hij rood kleurt,als hij fonkelt in de beker, al glijdt hij gemakkelijk naar binnen. [wordt vervolgd]Bron:gotquestions.org


    BEZINNING-GEDICHT-LAND INZICHT☺31 juli☺ Ons scheepje is in grote nood, de storm raast hevig voort, we houden vast aan wat nog is, de ballast overboord. We turen naar de einder toe, gaan nóg eens overstag, peilen de diepte van de zee, uitziende naar de dag. De zware reis is haast voorbij, we houden 't oog gericht op 't oosten waar de hemel kleurt, een nieuwe dag in zicht. Wij koersen aan op Christus' dag. Hij komt ons tegemoet, wij zullen altijd met Hem zijn. We hebben goede moed! Aagje Lingen

    BEZINNING-GEDICHT-STRAKS NIET MEER☺31 juli☺ Ben je bang voor de waarheid verberg je die wil je er niet naar horen luister je niet Ga niet zo door kom tot Mij Ik ben de stem die roept in de woestijn Nu is er nog genade straks niet meer kom verhard je hart niet want spoedig is straks niet meer. Els Brunelli Gedichtensite.nl


    ◘◘◘ZONNEWENDE-KLEINE VOGEL TUSSEN ‘T BLADGROEN☺27 augustus☺Kleine vogel tussen ‘t bladgroen… ‘k Wil graag leven zoals jij. Zonder zorgen kunnen zingen: Vader ‘k weet: U zorgt voor mij! Van:Jolanda Vlastuin-van Deelen.

    ZONNEWENDE-WIE HEEFT MIJ AANGERAAKT☺27 augustus☺Wie zich zonder noodzaak opdringt, wel nieuwsgierig naar Zijn stem, maar vrijblijvend met Hem omgaat, die ontvangt geen kracht van Hem , wel wie door het leed gebroken alle waardigheid vergeet en gelooft, dat het genoeg is om te raken aan Zijn kleed.Van: Co ‘t Hart/Uit: Overvloed uit tekort


    WAAROM JEZUS-WAAT GAAT HET EIGENLIJK OM IN HET LEVEN☺31 juli☺Relaties zijn spannend. Ze zijn het belangrijkste in ons leven. Eigenlijk zou je kunnen zeggen: zonder relaties heb je geen leven. Denk maar eens aan relaties met ouders, vriend/vriendin, man/vrouw, kinderen, kleinkinderen, vrienden en ga zo maar door.

    WAAROM JEZUS-WAAT GAAT HET EIGENLIJK OM IN HET LEVEN☺31 juli☺Het christelijk geloof staat of valt met relaties. In het christendom draait het om de meest belangrijke relatie die er bestaat; een relatie met degene die ervoor gezorgd heeft dat je er bent: God. Het gaat ins het christelijk geloof dus niet in de eerste plaats over regels of over een filosofie, maar over een persoon. Die persoon, Jezus, leert ons wat bovenaan staat in het christendom. Dat is: God liefhebben en vervolgens de ander liefhebben. Alles draait dus om relaties met andere mensen.


    GEDICHTEN VERGEVING-MET EEN KUS☺27 augustus☺ Gij, die mijn leven beziet, zag al het kwaad dat zij deden. Ondraaglijk is mijn verdriet, de pijn in mijn lijf en leden. De smeulende haat in mijn hart overheerst heel mijn leven. Mijn mond is bitter van smart, o Heer, ik kàn niet vergeven... Voor de mens gaf Ik mijn leven, door de mens heb Ik geleden. Ik heb mijn Vader gesmeekt, opdat Hij hen zou vergeven. Gij zijt vrij als het juk breekt, zodra ge maar wilt vergeven. Met één kus schenkt gij vrede aan eigen en ieders leven. Laneuze, Priscilla

    GEDICHT-VERGEVING-TE MOEILIJK☺27 augustus☺ ’t Was op een bijbelkring, het ging over vergeving, één van de mannen traande ik kan het niet, het heeft te diep geraakt, hij had de oorlog meegemaakt. ’t Was in een kringloopwinkel, men sprak over vergeving, je weet toch wat er in de Bijbel staat, de vrouw barstte in huilen uit, ze was haar hele jeugd misbruikt. We zitten in een grote kring, ontvangen Zijn verzoening, Hij weet van onze zwartste nacht en wat niet lukt uit eigen kracht heeft Hij voor ons volbracht. Poelman-Duisterwinkel, Coby


    IK MIS JE😢😢

    IK MIS JE-AFSCHEID EN ROUW-WIM'S DOCHTER IS VERMOORD: HIJ HEEFT NIET ALLEEN SANNE VAN HET LEVEN BEROOFD, OOK IK BEN MIJN LEVEN KWIJT☺20 augustus☺Wims dochter Sanne (31) gaat na twaalf jaar weg bij haar man. Ze bouwt een eigen leven op, maar daar kan haar ex niet mee omgaan. Op haar achttiende leert ze een man kennen. Hij is flink ouder, een politieagent. Het is pas later – te laat – dat Wim signalen oppikt dat het helemaal niet goed gaat met Sanne. Hij ziet haar veranderen, maar weet niet hoe dat komt. Wel merkt hij dat er wrijvingen zijn in het huwelijk. Het is daarom geen verrassing als Sanne ineens huilend opbelt. “Pap, kom me ophalen, want het gaat niet goed.”Al snel wordt hij opnieuw door zijn dochter gebeld. “Er is iets gebeurd,” huilt ze. Haar man heeft haar die ochtend seksueel misbruikt, vertelt Sanne aan haar vader. Deze keer keert Sanne definitief niet meer terug naar huis. Wim vindt een appartementje voor haar. Hier ziet hij zijn dochter weer opbloeien. “Sanne begon weer te leven, kon weer lachen.

    IK MIS JE-AFSCHEID EN ROUW-WIM'S DOCHTER IS VERMOORD: HIJ HEEFT NIET ALLEEN SANNE VAN HET LEVEN BEROOFD, OOK IK BEN MIJN LEVEN KWIJT☺20 augustus☺Vervolg-Sannes ex komt regelmatig ongevraagd op haar nieuwe adres langs. “We hadden afgesproken dat ze hem niet mocht binnenlaten, en dat ze mij moest bellen als hij langskwam. Maar ze heeft niet begrepen hoe gevaarlijk hij was. Binnen speelt zich vervolgens een gruwelijke gebeurtenis af. Sanne wordt door haar ex vermoord. Wáárom moest ze dood?” Na een korte stilte vervolgt hij zacht: “Alleen omdat zij wilde scheiden, en hij niet?” Na haar overlijden was ik zó woest. Hij heeft Sanne moedwillig van het leven beroofd, en dat is niet te verkroppen. Met therapie is die woede langzaam verdwenen.”Ook naar Sanne toe heeft hij boosheid gevoeld. “Waarom heb je me niet gewoon alles verteld meisje, dacht ik dan. Wim en Monique zetten zich nu actief in voor femicidepreventie. (Zie kader.)En als iedereen zijn mond dichthoudt, verandert er nooit iets. Maar ik kan andere vrouwen en hun omgeving waarschuwen.”En die waarschuwing is enorm belangrijk. “De dader herken je niet, maar het slachtoffer wel. Mijn dochter kan ik niet meer redden, maar een ander hopelijk wel,” zegt hij vastberaden.Bron:eo


    ♥♥♥ELKE DAG NIEUW-JIJ EN JE HART-BIJBELSMOEDERSCHAP-HOE OPEN BEN JIJ☺27 augustus☺Er was eens een vrouw die niets te verbergen had. Ze had geen geheimen en was voor niemand bang. Ontzettend kwetsbaar was ze, maar ze was volkomen veilig. Naakt was ze, maar ze schaamde zich niet. Ze leefde in volmaakte harmonie met haar man, de schepping en haar Schepper. Haar man kende haar en zij kende hem. Ze kenden en werden gekend en hielden niets achter. Er dreigde geen gevaar. Of ja, toch… Een slang kwam naar haar toe. De boze verleidde haar met listige leugens. En wat een verdriet, ze at van de vrucht die hij haar aanbood, terwijl ze zo goed wist dat haar Maker het haar verboden had. Ze bood geen weerstand. Ze gaf ook haar man en hij at. Op dat moment veranderde alles. Vanaf dat moment kenden ze onveiligheid, schaamte, angst en onenigheid. Daarom verborgen ze zich.

    ELKE DAG OPNIEUW-ELKE DAG NIEUW-JIJ EN JE HART-BIJBELS MOEDERSCHAP-HOE OPEN BEN JIJ-BARRIES☺27 augustus☺Brene Brown, de schrijfster van een boek over ‘de kracht van kwetsbaarheid’, omschrijft drie verschillende dingen waardoor wij mogelijk moeilijk kwetsbaar kunnen zijn.De eerste is schaamte. Schaamte kan ervoor zorgen dat je dingen niet durft te voelen. Het kan ervoor zorgen dat je je niet helemaal bloot kunt of durft te geven. De tweede is vergelijken met een ander. Bewust of misschien soms onbewust kijk je wellicht regelmatig naar andere mensen om je heen. Het is belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft en tevreden mag zijn met dat wat de Heere aan jou geeft.De derde is gebrek aan betrokkenheid of verbondenheid. Mogelijk vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen, of heb je het idee dat je snel op slot gaat. Soms kan het ook moeilijk zijn om je gevoelens en emoties te kunnen uiten.Bron:elkedagopnieuw.nl


    reptiel-bewegende-animatie-0090

    ROOTS-DE LEVENDBARENDE HAGEDIS: OMGEKEERDE OVULATIE☺27 augustus☺De levendbarende hagedis is ons kleinste en meest algemene reptiel. Hij voelt zich overal thuis. De levendbarende hagedis is in Nederland de enige hagedis die eieren legt én eierlevendbarend is – en soms in omgekeerde volgorde. Natuurfotograaf Edwin Giesbers vertelt je meer over dit bijzondere reptiel dat ook zijn staart kan afwerpen. Al wandelend door een natuurgebied, tijdens een zonnige dag, kan het zomaar zijn dat je plotseling vlakbij wat hoort ritselen in de vegetatie. En dat zou zo maar eens een levendbarend hagedisje kunnen zijn dat je stoorde tijdens zijn zonnebaden. Dat zonnen op een open plekje tussen de heide of bijvoorbeeld op een op de grond gevallen tak doen ze graag en lang.

    ROOTS-DE LEVENDBARENDE HAGEDIS: OMGEKEERDE OVULATIE-WANDELENDE BROEDMACHINE☺27 augustus☺De meeste reptielen, zoals slangen, hagedissen en schildpadden, leggen eieren. Die worden in zand of plantaardig afval gelegd en door de warmte van de zon uitgebroed. Maar enkele reptielen zijn eierlevendbarend. Dit houdt in dat de eieren in het lichaam van het reptiel tot ontwikkeling komen. Bijzonder handig in gebieden waar het wat kouder is en dus de lichaamswarmte van ma reptiel van pas komt. Ook bij de levendbarende hagedis komen de eieren in het moederlichaam tot ontwikkeling. Dat duurt ongeveer drie maanden, maar kan door perioden met meer warmte wat worden verkort.Bron:roots.nl


    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0005

    🧑🏾‍🌾🏡HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN-EUROPA HAALT OVERAL PLANTEN VANDAAG☺27 augustus☺De mensen gingen dingen kopen die hun maatschappelijke positie onderstreepten. Een gewild statussymbool waren uitheemse planten. Dat het lukte om de planten ook in Europa te laten groeien, werd gezien als een bewijs dat de mens – met name de Britse mens – de natuur kon temmen. Vanwege de grote vraag gingen botanische genootschappen en particuliere weldoeners in de 19e eeuw veel geld investeren om botanici op nog meer planten uit te sturen.

    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0017

    HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN-TUIN GENOOTSCHAP HAALDE PLANTEN UIT HELE WERELD☺27 augustus☺In 1804 richtten Britse wetenschappers een genootschap op voor botanisch onderzoek. Het idee werd later in heel Europa gekopieerd. In 1804 verenigden zeven vooraanstaande Londenaren met interesse voor natuur en wetenschap zich in een genootschap ter bevordering van de horticultuur. Tot de oprichters van de Horticultural Society of London behoorden Joseph Banks, die James Cook had vergezeld op zijn ontdekkingsreis naar de Stille Oceaan, en de botanicus William Forsyth, naamgever van de forsythia en beheerder van een aantal parken..Bron:Historianet.nl


    NIEUWS🗞️📰

    trein-bewegende-animatie-0047

    NS EN PRORAIL WAARSCHUWEN TREINREIZIGERS MOETEN REKENING HOUDEN MET EEN HERFST VOL VERTRAGING☺27 augustus☺Treinreizigers moeten rekening houden met een ‘pittig najaar’. Daarvoor waarschuwen de NS en ProRail. De organisaties kampen onder meer met een tekort aan treinen en met problemen op de hogesnelheidslijn. Dat zeiden NS-baas Wouter Koolmees en ProRail-topman John Voppen dinsdagmiddag op een persconferentie. Spoorbedrijf NS en spoorbeheerder ProRail moeten er samen voor zorgen dat de Nederlandse treinen op tijd rijden. Dat kost de organisaties al een aantal jaar grote moeite. Zo had in 2022 91,6 procent van de NS-treinen minder dan 5 minuten vertraging. Dat was al een matige prestatie, maar afgelopen jaar dook het percentage verder omlaag: naar 89,7 procent. Ook in 2024 kachelt de betrouwbaarheid van de trein achteruit, bleek uit dinsdag gepubliceerde cijfers. In de eerste zeven maanden van het jaar had slechts 89,4 procent van de NS-treinen minder dan 5 minuten vertraging. B ron:nd

    images_(2)

    ALS GOD JE ZONDE VERGEEFT? HIER MOET JE OPLETTEN: GA EENS EEN KWARTIERTJE ZITTEN☺8 augustus☺ Even snel het dorpskerkje bekijken of de grote kathedraal binnenstappen. Voor veel toeristen is dit een vaste activiteit op vakantie. Maar hoe haal je alles uit zo’n bezoek? ‘Kijk eens naar hoe het licht door de ramen valt’. In een prachtige Romaanse kerk in een Frans dorpje viel pastoor Jan-Jaap van Peperstraten naar eigen zeggen met zijn neus in de boter. ‘In de kerk zag ik een reliëf van Maria met het kind Jezus op een arm, en een volle wijnrank in de ander. Het was mijn mooiste ervaring in een kerk op vakantie. ’Ook wie er de rest van het jaar geen voet binnen zet, loopt op vakantie vaak een kerk in. Van Peperstraten begrijpt dat wel. ‘De kerken in het buitenland zijn doorgaans open, en bezoekers hebben dan toch meer het idee dat een kerk bij de publieke ruimte hoort. Ook zijn er meer rooms-katholieke kerken, waar over het algemeen meer te bewonderen is dan in een protestantse kerk.’Bron:nd.nl



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!