DOELGERICHT
IK BEN MET JE🙇🏻🙇🏻‍♂️25 juni🙏🏿🙏🏻
allesopzijntijd 🙏🏽🙇🏽‍♀️🙇🏽‍♂️Genade is: niet krijgen wat je hebt verdiend, maar wel krijgen wat je niet hebt verdiend.
E-mail dit bericht naar een vriend
Persoonlijke gegevens onthouden?

* = verplicht in te vullen

De gegevens die u hier ingeeft worden NIET opgeslagen en de eigenaar van dit blog kan uw e-mail adres of dat van uw vriend NIET opzoeken.
Uw privacy wordt volledig bewaard.




Klik WEBSITES voor Andere onderwerpen
  • ikzoekgod.nl
  • christenzijn.nl
  • alpha-cursus.nl
  • blog.seniorennet.be
  • ♥♥♥1 DAG IN DAG UIT☺6 juli☺Wil iemand zich op iets beroemen…dat hij Mij kent. (Jeremia 9:23-De Heer zegt: "Laten wijze mensen maar niet blij zijn over hun wijsheid. Laten sterke mensen maar niet blij zijn over hun kracht. Laten rijke mensen maar niet blij zijn over hun rijkdom. )De wijze moet zich niet prijzen om zijn wijsheid. De sterke niet om zijn kracht. En de rijke niet om zijn bezit. Al je je ergens om op de borst wilt slaan, laat het dan zijn dat je Jezus kent! Daar mag je trots op zijn. Daar kun je wat mee. Aan wie heb jij je kennis, je kracht of je welvaart te danken? Zet ze daarom in op een goede manier.

    DAG IN DAG UIT☺6 juli☺Waar je schat is, daar zal ook je hart zijn. Matteüs 6:21. Onthoud goed: waar je rijkdommen zijn, daar zal ook je hart zijn." Je kunt deze woorden van Jezus altijd toepassen op bezit of geld. Maar houd het eens bij jezelf.Wat is nou voor jou van waarde? Waar heb jij eigenlijk altijd tijd en aandacht voor? Misschien voor een waardevolle hobby? Je werk? Je gezin? Kijk dan nu eens of je in dat alles ook God kunt vinden. Als dat lukt, heb je echte rijkdom gevonden. Dan wordt jouw aandacht kostbaar, omdat het aandacht is voor God.Bron:Arkmedia/legerdesheils

    ••••DPM-PROCLAMATIEKAART-DE GOD VAN HOOP☺11 juli☺Bijbelse hoop is niet een vaag ongrijpbaar luchtkasteel, maar een reële, bovennatuurlijke bescherming rondom ons denken. Negatieve gedachten van ontmoediging en cynisme vluchten weg en maken plaats voor nieuw perspectief en herstel van vreugde.

    DPM-PROCLAMATIEKAART-IK GEHOORZAAM GODS WOORD☺11 juli☺Ik bewaar Uw Woord in mijn hart, zodat ik nooit zondig tegen U. Psalm 119:11. Ik bewaar uw woord in mijn hart, zodat ik niet verkeerd tegen U zal doen.

    HONDERDBIJBELSTUDIES-DE DOOD VAN JEZUS-HET IS HEM NIET GEMAKKELIJK AFGEGAAN☺11 juli☺"In de dagen dat Hij op aarde was, heeft Hij met luid geroep en onder tranen gebeden en smeekbeden geofferd aan Hem Die Hem uit de dood kon verlossen. En Hij is uit de angst verhoord. Hoewel Hij de Zoon was, heeft Hij toch gehoorzaamheid geleerd uit wat Hij heeft geleden." (Hebreeën 5:7,8) Hoe moeilijk voor Jezus de weg van het kruis is geweest kunnen wij niet doorgronden. De Bijbel geeft aan dat het een zware, zeer grote strijd geweest is.

    HONDERDBIJBELSTUDIES-DE DOOD VAN JEZUS -HET IS HEM NIET GEMAKKELIJK AFGEGAAN☺11 juli☺De Heere Jezus heeft geleden naar lichaam en geest. Denk aan Zijn zielestrijd in de hof van Gethesemane. "En Hij kwam in zware zielestrijd en bad des te vuriger. En Zijn zweet werd als grote druppels bloed, die op de aarde vielen." (Lucas 22:44) Aan het verlaten worden door de Vader op het kruis. "Mijn God, mijn God, waarom hebt Gij Mij verlaten?" (Mattheus 27:46)

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-GENADE ZO GROOT☺6 juli☺Mozes is een beeld van de Here Jezus. Jezus heeft God als Vader en is één met Hem; tegelijkertijd wilde Hij de Mensenzoon worden, dus zoals wij zijn, maar dan zonder zonde. Hij vastte een periode, veertig dagen en nachten door in deze wereld te leven. En dat deed Hij om het contact tussen God en mensen weer te herstellen, net als Mozes deed. En – hoe bijzonder – God toont genade. Hij neemt mensen weer aan; omdat zijn Zoon de diepste weg via het kruis van Golgota heeft willen gaan. Dat is uw majesteit, o God! GEBED:Here Jezus, U toont Gods grootheid in zijn genade omdat U voor mij in de bres bent gesprongen. U bent de heilige, maar U wilde Gods straf voor mijn zonden dragen. Wat ben ik dankbaar! Groot is uw genade. Amen.

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-GEEF MIJ WAT TE DRINKEN☺6 juli☺Jezus stuurt het gesprek een andere kant uit, Hij vraagt niet meer maar doet een aanbod: water waarvan ze geen dorst meer zal krijgen. Zij begrijpt het niet, en Jezus prikkelt haar nieuwsgierigheid met de woorden: ‘Als je eens wist met wie je te doen had.’Ergens om vragen om iets beters aan te bieden; geef toe, het is een merkwaardige manier om over het evangelie te spreken. Deze vrouw ging om water, maar haar diepste nood was groter dan de lichamelijke dorst; Jezus wist dat. Dankzij haar fysieke nood kon Hij doordringen tot de kern van haar hart.Johannes 4:10-Jezus zei tegen haar: ‘Als u wist wat God wil geven, en wie het is die u om water vraagt, zou u Hém erom vragen en dan zou Hij u levend water geven. CITAAT;Hierheen! Hier is water, voor ieder die dorst heeft. Kom, ook al heb je geen geld. Koop hier je voedsel en eet.’(Jesaja 55:1)

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-BAAS IN EIGEN HUIS☺11 juli☺Eigenlijk is dat een nogal onaangename gedachte. Het betekent, kort gezegd, dat we geen baas zijn in eigen huis, we kunnen met ons leven niet doen wat we willen. Maar dat is nu juist wat we zouden wensen, en we willen ook graag geloven dat we het kunnen. Nu gaat de Bijbel daarin een heel eind met ons mee: God heeft ons niet als automaten geschapen. We zijn geen marionetten in Zijn hand. We hebben de mogelijkheid om nee te zeggen tegen datgene wat Hij met ons voor heeft, we hebben de mogelijkheid om onze plaats in Zijn grote plan leeg te laten.

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-BAAS IN EIGEN HUIS☺11 juli☺Dat is de unieke verantwoordelijkheid die ons van de dieren onderscheidt. Maar het is een verantwoordelijkheid waaraan we niet kunnen ontkomen, en die vroeger of later ons noodlot kan worden – in ieder geval op het ogenblik dat we voor de rechterstoel van de Schepper zullen staan en rekenschap zullen moeten afleggen over ons leven.En zoals het de mensen beschikt is, eenmaal te sterven, en daarna het oordeel… ‘ (Hebreeën 9:27). De Schepper heeft ons het leven gegeven, en Hij zal ons eens vragen of we het volgens Zijn bedoelingen hebben gebruikt of niet. Alleen al de mogelijkheid dat er een dergelijke Schepper bestaat zou ons aan het denken moeten zetten.Bron:zoektocht.net

    ♦♦♦HET GOEDE ZAAD-UIT HET WOORD DER WAARHEID-VERACHT EN VERLATEN☺6 juli☺Ze verachten Hem. Hij was veracht en wij hebben Hem niet geacht Jesaja 53:3. Veel mensen wijzen Hem af. Ze schrijven Hem af, omdat Hij hen in het licht van God stelt en omdat Hij hun Zijn genade biedt. Van beide zaken moeten ze niets hebben. Ze doen Hem ook tekort door Hem te bespotten. Aan het kruis bereikt hun afwijzing het dieptepunt. De voorbijgangers lasteren Hem, de leiders van het bespotten Hem, net als één van de rovers.

    HET GOEDE ZAAD-UIT HET WOORD DER WAARHEID-VERACHT EN VERLATEN☺6 juli☺Ze verlaten Hem-de meesten houden innerlijk afstand van Hem. Ze zijn wel nieuwsgierig naar Zijn wonderen, maar hun hart sluiten ze af voor Zijn goedheid. Integendeel, het volk laat zich tegen Hem ophitsen en schreeuw: Kruisig Hem, kruisig Hem. Lukas 23:21-"Aan het kruis met Hem! Aan het kruis met Hem!" Zelfs de stadhouder zet zich niet in voor het recht van de onschuldige. Hij meent dat hun eis maar moet worden ingewilligd en laat Jezus Christus kruisigen. Deze lijdensweg heeft de Heere Jezus uitermate verwond. En toch bleef Hij mild en vol goedheid.

    ALPHANEDERLAND-BIJ ELKE ALPHA BIJEENKOMST KLOPTE GOD AAN MIJN HART☺21 juli☺Elly wil nooit meer zonder haar geloof, want ze weet hoe dat voelt: “Dan ben ik weer alleen en dat wil ik niet meer.” Elly is nog steeds betrokken bij Alpha; soms kookt ze of is ze mede-gespreksleider. Omdat ze zo blij is dat ze zelf werd uitgenodigd, vraagt ze nu geregeld aan mensen: “Is Alpha niks voor jou? Kom gewoon eens kijken!”

    ALPHANEDERLAND-ER IS BIJ MIJ EEN VUUR AANGEWAKKERD DAT NOOIT MEER IS WEGGEGAAN☺21 juli☺Dick Lock: In 1995 ging ik voor het eerst naar HTB (Holy Trinity Brompton, de kerk in Londen waar Alpha ontstaan is – red.). 46 jaar oud was ik toen. Ik had nog nooit van Alpha gehoord. Als 18-jarige dacht ik alles te weten over het geloof, ik was echt een evangelisch jongetje. Ik kende de Bijbel van voor tot achter, maar het zat vooral in mijn hoofd. Wat betekende het geloof nou voor mij persoonlijk?Terugdenkend zijn mijn emoties niet zo ontwikkeld, Ik ben opgegroeid in een groot jongensgezin en was echt een bèta-jongen. Jarenlang heb ik gewerkt als leraar wiskunde en natuurkunde, daar zit weinig emotie in.Bron:alphanederland

    IN GRAZIGE WEIDEN-HIJ IS UNIEK☺21 juli☺Jezus sterven aan het kruis was uniek. Hij had die dood niet verdiend en stierf ook niet aan de gevolgen van de kruisiging. Nee, uit liefde en uit gehoorzaamheid legde Hij vrijwillig Zijn leven af tot een losprijs voor velen. In Zijn dood verheerlijkte Hij God volmaakt. april 2024

    IN GRAZIGE WEIDEN-ANGST VOOR DE DOOD☺21 juli☺De dood hoort sinds Genesis 3 onvermijdelijk bij het leven, en het ligt in de menselijke natuur om er bang voor te zijn. Ten dele kan die angst eruit voortkomen dat we niet kunnen oefenen met sterven. Het is een ervaring die ons totaal onbekend is. juni 20024.

    ♣♣♣OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺6 juli☺ Littekens van verdriet verdwijnen nooit. Maar zij hebben ook betekenis. Het verdriet uit het verleden mag ons niet weerhouden de zegeningen te ervaren die ons leven waardevol maken. Onze Schepper geeft ons elke nieuwe dag de mogelijkheden om Zijn schepping vorm te geven. Daar mogen we blij om zijn.

    OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺6 juli☺Vaak heb je kostbare herinneringen die je in de rest van je leven als een schat in je hart mag koesteren. Het wegdrukken van verdriet lost niets op. Het verdriet laten afnemen en meer ruimte voor dankbaarheid ervaren over de gelukkige dingen uit het verleden, dat vergt een lange weg. Een weg van vallen en opstaan! Bron:overdenkingen/Ad Heide

    ♦♦♦♦GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺6 juli☺Maar Jezus wil niet dat jij je zorgen maakt over wat je zal eten of drinken, of over je gezondheid, je kleding of wat dan ook. Hij zegt dat je je geen zorgen moet maken over je dagelijkse voorzieningen, omdat God, die onze Hemelse Vader is, weet dat je al deze dingen nodig hebt en Hij wil deze dingen ons gewoon geven, zoals we in Mattheüs 6 kunnen lezen:Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.Bron:gelooft.com

    GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺6 juli☺God is dezelfde God die de Israëlieten in de woestijn heeft verzorgd en ze 40 jaar lang met manna heeft gevoed (Exodus 16)! Onder Zijn zorg had Zijn volk geen gebrek. Toen de mensen vlees voor het avondeten wilden, zorgde Hij voor kwakkels (kwartels), zoals Numeri 11 beschrijft:Toen stak er van de kant van de HEERE een wind op en voerde kwakkels aan vanaf de zee, en verspreidde ze boven het kamp, ongeveer een dagreis naar de ene kant en een dagreis naar de andere kant, rondom het kamp, ongeveer twee el hoog boven het aardoppervlak. En het volk stond op, die hele dag en die hele nacht, en heel de volgende dag, en men verzamelde de kwakkels. Wie het minst had, had tien homer verzameld, en men spreidde ze wijd voor zich uit, rondom het kamp.

    BIJBELSDGBOEK☺21 juli☺In een wereld waar geen rekening gehouden wordt met God, geldt altijd het recht van de sterkste, maar in het Koninkrijk van God, dus ook in de wereld waar God tot Zijn heerschappij komt, geldt een totaal andere wet: het recht van de zwakste! Het mag ons dan misschien verbazen, maar de Bijbel staat er vol van! Doch omdat we zo moeilijk kunnen geloven dat God Zelf onze Rechter wil zijn in onze zwakheid, daarom doen we nog vaak ons best om sterk te zijn: sterk in het geloof, in ijver, in gebed en ga maar door.

    BIJBELSDGBOEK☺21 juli☺Als de Kananese vrouw Hem nadert, heeft Hij geen aandacht voor haar en antwoordt haar niet. Het lijkt wel of de discipelen zich het lot van deze vrouw meer aantrekken: „Here, zend haar weg”. Ze hadden haar immers zelf ook wel weg kunnen sturen? Kennelijk willen ze hiermee zeggen dat de Here naar haar moet luisteren, want Jezus antwoordt met: „Ik ben slechts gezonden tot de verloren schapen van het huis Israëls”. De vrouw laat zich echter niet zomaar afwijzen. Het is dan ook beslist niet zonder reden dat Jezus later tegen haar zal zeggen: „Groot is Uw geloof!”Bron:bijbelsdagboek.nl

    📖📘BIJBELVAST-DE BIJBEL IS BETROUWBAAR-BIJBEL-VAST-DE BIJBEL ALS WAPEN☺6 juli☺Om standvastig te blijven tegen de misleidingen van bedriegers en valse leraars drukt Paulus Timotheüs op het hart om bij de Schrift te blijven. De hele Schrift is namelijk door God geïnspireerd.

    BIJBELVAST-DE BIJBEL IS BETROUWBAAR-BIJBEL-VAST-DE BIJBEL ALS WAPEN☺6 juli☺2 Tim. 3:14-17: ‘Blijft u echter bij wat u geleerd hebt en waarvan u verzekerd bent, omdat u weet van wie u het geleerd hebt, en u van jongs af de heilige Schriften kent, die u wijs kunnen maken tot zaligheid, door het geloof dat in Christus Jezus is. Heel de Schrift is door God ingegeven en is nuttig om te onderwijzen, te weerleggen, te verbeteren en op te voeden in de rechtvaardigheid, opdat de mens die God toebehoort, volmaakt zou zijn, tot elk goed werk volkomen toegerust.’ Bron:logos.nl/mei2020.nr.1

    SESTRA☺17 juni☺Als je kijkt met de ogen van Jezus, ontstaat er een diepe bewogenheid met de mensen om je heen.

    SESTRA☺17 juni☺Wie kan weerstaan Gods liefdemacht? Wie wil ervaren Zijn grote kracht? In de Naam van Jezus overwinnen wij.

    LEVENSBELANGRIJKE VRAGEN-VRAGEN WAAR HET OM DRAAIT☺25 juni☺ Het leven zit vol met vragen. Sommige zijn onbetekenend, andere ernstiger en sommige zijn enorm belangrijk. Zelfs terwijl je deze worden leest kun je vragen hebben over je gezondheid, je financiële situatie, je werk, je familie of over je toekomst.

    LEVENSBELANGRIJKE VRAGEN-VRAGEN WAAR HET OM DRAAIT☺25 juni☺Maar de belangrijkste vragen gaan over God en je relatie met Hem. Er is niets in het leven belangrijker dan dit. Een goede gezondheid, financiële zekerheid, vast werk, een gelukkig gezin en een hoopvolle toekomst zijn allemaal dingen die iedereen wenst. Toch zijn zelfs deze zaken van tijdelijke aard en op den duur onbelangrijk, tenzij je een levende relatie met God hebt, een band die zuiver en zeker is en… voor eeuwig duurt. John Blanchard

    ♣♣♣♣HONDERDBIJBELSTUDIES-DE ZONDIGE NATUUR-ONZE ZONDIGE NATUUR IS HET GEVOLG VAN DE ZONDEVAL☺25 juni☺Toen is er iets geknapt in de menselijke natuur, op dat moment werden ze zondaren, ze kregen een hart waar allerlei kwaad in woont. Die zondige natuur hebben ze doorgegeven aan hun nageslacht. Ook wij hebben die zondige natuur geërfd. We zijn in zonde geboren (Psalm 51:7)- Toen ik werd geboren, zat het kwaad al in me. Al vanaf het moment dat ik ontstond, heeft het kwaad mij in zijn macht. .


    HONDERDBIJBELSTUDIES-DE ZONDIGE NATUUR-ONZE ZONDIGE NATUUR IS HET GEVOLG VAN DE ZONDEVAL☺25 juni☺Daarom zegt de Bijbel dat we van nature kinderen des toorns zijn (Efeze 2:3)Vroeger hebben wij allemaal zo geleefd. We deden allemaal wat we zelf wilden. Daarom verdienden we Gods straf, net als alle andere mensen.. We zijn vlees, verkocht onder de zonde (Romeinen 7:14)We weten dat de wet van Mozes een geestelijke wet is. Maar ík ben van vlees en bloed en een slaaf van het kwaad. Bron:honderdbijbelstudies

    GOtQUESTION-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER EGO☺25 juni☺de Schrift maakt duidelijk dat God trots en arrogantie haat (Spreuken 8:13). In feite was het hoogmoed die Lucifer in Satan veranderde. Jesaja 14:13-14 beschrijft Satans verbazingwekkende focus op zichzelf: Dit is een perfect voorbeeld van hoogmoed die voorafgaat aan de ondergang (Spreuken 16:18), Het is duidelijk dat een opgeblazen ego en zijn gerichtheid op het zelf niet in overeenstemming zijn met de christelijke oproep tot nederigheid.Een nederig hart heeft geen ruimte voor ego, trots of arrogantie, omdat het erkent dat alles wat we hebben en alles wat we zijn van God komt, Elke gave, elk talent, elke ademteug die we nemen – ze zijn allemaal van God, net als ons kostbaarste geschenk, redding (Efeziërs 2:8-9). "Waar is dan roemen? EINDE

    GOTQUESTION-IS HET CHRISTENDOM WAAR☺25 juni☺De vraag of het christendom waar is, is van groot belang. Het antwoord heeft niet alleen gevolgen voor individuele levens, maar ook voor gemeenschappen over de hele wereld. Bij het onderzoeken of het christendom waar is, moet worden gekeken naar de fundamentele overtuigingen van christenen, de betrouwbaarheid van de Schrift, de profetische vervulling en het bewijs voor de opstanding van Jezus Christus. Een bijkomende overweging is de invloed van het evangelie op het leven van gelovigen.Bron:gotquestions.org

    NIET VER MEER-ONDER U ZIJN EEUWIGE ARMEN☺25 juni☺Onder u zijn eeuw’ge armen wat een rust en zekerheid! Daarin kunt u veilig rusten nu en tot in eeuwigheid. Nimmer kunnen zij bezwijken, God Zelf draagt u dag en nacht. Wat een vreugde Hem te kennen Die het al voor u volbracht.

    NIET VER MEER-ONDER U ZIJN EEUWIGE ARMEN☺25 juni☺In Zijn eeuw’ge Vaderarmen draagt Hij u van dag tot dag. In Zijn hoede bent u veilig, wat er ook gebeuren mag. Niets kan u van Hem ooit scheiden, wanht Hij staat voor u garant. Vrees niet!, zegt Hij tot de Zijnen, Niemand rukt u uit Mijn hand!..Gedichtenbundel van G. Fidder-Uit het Woord der Waarheid

    🙇‍♀️🙇‍♂️  OVERDENKINGEN-RIMPELS EN HOOP☺6 juli☺Maar als je het zachte en helende licht van Jezus binnen kunt laten biedt dat hoop voor je innerlijke rimpels. De levenservaringen verdwijnen niet. Maar Zijn licht en Zijn liefde kunnen je helpen de pijn van de innerlijke rimpels te begrijpen, te aanvaarden en te verlichten. Het warme licht van Jezus veroudert niet, daar komt nooit een rimpeling in.Het is een kostbaar en liefdevol geschenk.Het is voor iedereen en voortdurend beschikbaar.Dat te weten geeft vertrouwen. Er is altijd hoop voor de innerlijke rimpels.We geven die hoop door, als we echt aandacht hebben voor elkaar. EINDE

    OVERDENKINGEN-DE STEUN VAN STILTE☺6 juli☺Stilte is een groot geschenk. Het woord stilte vind ik een bijzonder woord. Als je stilte uitspreekt is het buiten je niet stil meer. Als je het woord leest is het binnenin je niet stil meer. Zou het ooit voor de schepping wel eens stil geweest zijn?Is de oerknal het eerste geluid?Ontstond het geluid bij de schepping volgens Genesis, het geluid van de wateren, het geluid van de wind door de gewassen? Werd toen de stilte voor altijd doorbroken?Bron:overdenkingen.nl/ Ad HeideBron:overdenkingen.nl/ Ad Heide

    GEDICHTENSTAD-BRIESJE☺11 juli☺ Een krachtige wind die de bergen deed splijten en rotsen aan stukken sloeg, daar was God niet Een aardbeving, met vuur, ook daar was God niet God was er nog niet, maar totdat Elia een zachte bries hoorde Was daar de stem van God. Jaap v Hennik

    GEDICHTENSTAD-VERSLAGEN☺11 juli☺ zo vernederd zo voelde mijn lichaam het onrecht op me gericht was dit een opgave voor dit nieuwe jaar zeggen van houd u recht u hebt geen schuld over wat men zegt maar teder onbewogen heb jij Heer mijn zwakte overwogen Van Hees Annie Bron:gedichtenstad

    ☻☻☻ALLABOUTFOLLOWINGJESUS-REDDER VAN DE WERELD-WIE KAN DEZE TITEL OPEISEN☺6 juli☺De Redder van de wereld wordt ook wel Verlosser, Bevrijder en de Christus genoemd. De titel Christus betekent eigenlijk "Messias" of "de Gezalfde". Alleen Hij kan ons de weg naar eeuwige verlossing en de toegang tot het koninkrijk van God bieden. Jezus wordt in het Nieuwe Testament tien keer "de Almachtige" genoemd, omdat Hij niet alleen volledig mens, maar ook volledig God was.

    ALLABOUTFOLLOWINGJESUS-REDDER VAN DE WERELD-WIE KAN DEZE TITEL OPEISEN☺6 juli☺In Openbaring 1:8 wordt Johannes door Jezus opgedragen om het volgende aan de gemeenten te schrijven: "Ik ben de Alfa en de Omega, het Begin en het Einde, zegt de Heere, Die is en Die was en Die komt, de Almachtige." Alfa en Omega betekent de eerste en de laatste. God is het begin van alle dingen en het einde van alle dingen. Immanuël of Jezus is God met ons.Bron: allaboutfollowingjesus.org

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK☺11 juli☺Eindelijk, sinds een tijdje schijnt de zon weer volop. Er is weer leven op straat. De terrassen zijn gevuld en het buitenleven is in volle gang. Mensen kruipen uit hun schulp en genieten massaal van de zon. Voor mij en waarschijnlijk velen met mij is de lente en zomer weer een nieuw begin. Alsof lichter leven weer aanbreekt. Ik schrijf vaak over heling en pijn, vrijheid en gebrokenheid, en uiteindelijk over God ontmoeten door alles heen. Vrij diepe dingen als je het mij vraagt. Dat is omdat ik het belangrijk vind om woorden te geven aan alles wat het leven met zich meebrengt. Om eerlijk te zijn en de andere kant te laten zien achter alle maakbaarheid die overal gepresenteerd wordt. Toch loop ik daarin voorbij aan dat waar ik in de meest pure vorm in geloof, namelijk verlicht, klein geluk.

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-VERBORGEN GELUK☺11 juli☺Dat zal ik aan je uitleggen. Voor mij bestaat het leven uit meedeinen op de golven. Het leven omarmen in alles wat het geeft in plaats van het vast te houden. Daarin bestaat de pijn naast het geluk. De traan naast een lach, en een lach naast een traan. Is er een seizoen voor alles, zoals Prediker dat zo mooi beschrijft. In dat alles wat het leven ons brengt, zitten zoveel zegeningen verscholen als je bereid bent om te kijken. In alle hectiek is daar nog steeds dat rustmomentje met een theetje, die knuffel van een vriendin of die zonnestraal die je huid verwarmt. Dat alles is er om van te genieten als je jezelf toestaat om de boel even de boel te laten en het je hart te laten raken. Bron:huisvanbelle.nl

    ♣♣♣POËZIE-ZEGEN DEZE AVOND GOD☺21 juli☺ Zegen deze' avond, God: ons handen rusten ; en, kenden onze leden 't kleed der vreemdste lusten en ons verlangen 't pad van de' ongewoonste waan : thàns zijn onze ogen moede als van wie sterven geen... - Stil-wegend staat Uw leve' op de onbewogen blaên ; om iedre boom-gaard gaat de vrede van Uwe ogen; en wij, die elke vrucht in onze handen wogen en làchten, zijn als vreemdelingen, die gebogen onder Uw vrede en 't leven Uwer ogen staan…

    ♣♣♣POEZIE-ZEGEN DEZE AVOND GOD☺21 juli☺ Zegen deze' avond, God... in iedre voren laat het gebaar van Uw meedogen rùstig zaad; uit Uwe liefde is kalm een rozen-meer geboren; Uwe genade laat de zon meewarig gloren; en in mijn ogen brandt de vreê van Uw gelaat... - En wij zijn treúrig, God, al liet ge dalen om de oude plooien van ons wegend drift-gewaad, zoeter dan ooit een liefde om ons haar teerheid laat, de tere goedheid van Uw warende avond-stralen...Schrijver: Karel vd Woestijne

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-WAT ZEGT HET OUDE TESTAMENT☺6 juli☺Openbaring 14:11 leert ons, wanneer over de antichrist gesproken wordt: “De rook van die pijniging zal opstijgen tot in eeuwigheid. Wie het beest en zijn beeld aanbidden, of wie het merkteken van zijn naam draagt, ze krijgen geen rust, overdag niet en ’s nachts niet.”

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-WAT ZEGT HET OUDE TESTAMENT☺6 juli☺De hel is een poel van brandend vuur, zoals in Openbaring 20:14-15 wordt beschreven: "Toen werden de dood en het dodenrijk in de vuurpoel gegooid. Dit is de tweede dood: de vuurpoel. Wie niet in het boek van het leven bleek te staan werd in de vuurpoel gegooid.Bron:allaboutworldview.org/dutch

    ALLABOUTWORLDVIEUW-HOMOSEXUELE CHRISTENEN-HOE ERG IS DE ZONDE☺6 juli☺Openbaring 4:11 vertelt ons dat Gods motivatie voor de schepping van alle dingen was... dat Hij dit wilde doen! De hele mensheid werd door en voor het welbehagen van God geschapen. Zo veel houdt Hij van ons! Deze woorden zijn getuige van het feit dat elk individueel mens belangrijk is voor God.

    ALLABOUTWORLDVIEUW-HOMOSEXUELE CHRISTENEN-HOE ERG IS DE ZONDE☺6 juli☺Met dat in het achterhoofd moeten bijzonder goed opletten wanneer de Bijbel zich krachtig uitspreekt tegen een bepaald gedrag, een bepaalde houding of een bepaalde handeling! God is onze liefhebbende Schepper en Hemelse Vader. Hij wil nooit verdeeldheid zaaien of ons van Hem weghouden. Hij wil ons altijd de weg naar volkomenheid en gezondheid tonen. Men zegt vaak dat de Bijbel een handboek voor het leven is, een gebruikshandleiding zogezegd. Waarom zou een handleiding voor je auto het gebruik van een bepaald loodgehalte of een bepaalde motorolie afraden, tenzij deze de motor zouden beschadigen? Hetzelfde geldt voor het Woord van God, maar met oneindig veel grotere, eeuwige gevolgen.[wordt vervolgd]Bron:allaboutworldvieuw.org

    ☻☻☻POEZIE-HET LEVEN☺25 juni☺ Het leven is een krijgsbanier, door goede en kwade dagen, gescheurd, gevlekt, ontvallen schier, kloekmoedig voorwaarts dragen. Men tuimelt wel, en wonden krijgt men dikwijls, dichte en diepe… ‘t en vlucht geen weerbaar man, die wijgt, of hem de dood beliepe! Het leven is… geen vrede alhier, geen wapenstilstand vragen: het leven is de Kruisbanier tot in Gods handen dragen!

    ☻☻☻POËZIE-ANTWOORDE AAN EEN VRIEND☺25 juni☺ Nooit en streelde er mijne wangen traan zo dierbaar en zo lief als die ik heb opgevangen in de plooien van uw brief, zoenend hem zo menigwerven eer dat ik nog tenden was, vrezende eerder hem te derven hoe ik snel- en snelder las. Ja, een kind dat blijve uw herte, schoon al ‘t ander manlijk zij, ende, vriend in vreugd en smerte, heb ik u, zo hebt ge mij. Hebbe God ons boven allen, hebbe Jesus ons getween! Laat al ‘t andre, moet het vallen, ‘t valle! Jesus blijve alleen! Schrijver: Guido Gezelle

    ☻☻BEAM-AIMEE[14] WERD AANGEREDEN: TOEN LAG IK OP DE ROTONDE MET BLOED AAN MIJN HOOFD☺11 juli☺Het was de ochtend voor Aimee’s vierde werkdag van haar nieuwste bijbaantje. Haar moeder zei nog: “Aimee, ik wil je brengen naar je werk, ik heb liever niet dat je fietst”. Onderweg naar mijn nieuwe werk, fiets ik altijd via een rotonde. Een auto kwam opeens op mij af en ik dacht: ik hoop dat die mij ziet, ik hoop dat die stopt. En toen, voordat ik het mij besefte, ging ik helemaal over de kop met de fiets. Vervolgens lag ik daar op de rotonde. Mijn hoofd bloedde heel erg, ik was duizelig en zag heel wazig. In de periode van mijn aanrijding bleven er namelijk meer heftige dingen gebeuren die opeenstapelen. Zo werd mijn moeder geopereerd, kwam mijn opa op de IC te liggen en mijn tante moest onverwachts naar het ziekenhuis. Eigenlijk ging alles mis. Maar juist daarom, op dat moment werd ik mij weer bewust van mijn geloof. Juist in die periode heb ik God leren kennen door liedjes en Bijbelteksten. God geeft je kracht! Iedereen die in Hem gelooft, helpt Hij. “Hij geeft de vermoeide kracht, de machteloze geeft Hij macht in overvloed.

    BEAM-GOD HAAL ELICIA[19] UIT DE PUT: IK WILDE NIET MEER LEVEN MAAR GOD REDDE MJ☺11 juli☺Ik heb op mijn veertiende iets traumatisch meegemaakt waardoor mijn mentale problemen begonnen en ik volledig ontspoorde. Ik spijbelde bijvoorbeeld heel veel en durfde eigenlijk niet meer naar school. Ik had een vriendin meegenomen naar een flat omdat ik niet alleen wilde zijn in mijn laatste moment. 'Ik vertelde haar dat ik er een einde aan ging maken. Ze schrok enorm en belde snel 112 voordat ik iets kon doen. Op een dag zat ik in de isoleercel te denken aan een plan om mezelf van het leven te beroven dat wel moest lukken. Ik voelde mij toen zo alleen en daarom ben ik op mijn knieën gaan bidden naar God. Dus een paar weken nadat ik God had ervaren in de isoleercel appte ik mijn broer of ik in zijn kerk gedoopt kon worden. Ik was extreem zenuwachtig voor de doop maar dat was ineens verdwenen nadat ik weer bovenwater kwam. Ik voelde iedereen naar mij kijken met een liefdevolle blik. Nog nooit had ik zo veel liefde gevoeld van de mensen om me heen en van God. Ondanks dat ik me gedoopt had was alles wat ik had meegemaakt nog steeds te zwaar waardoor ik niet meer wilde leven. Het werd wel steeds duidelijker dat het nog niet mijn tijd was en dat God er steeds een stokje voor stak.”Bron:beam/eo


    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-IN DE GEMEENTE☺21 juli☺Huwelijksvoorbereiding in de gemeente, de zogenaamde pastorale counseling, is een essentieel onderdeel van je voorbereiding op het huwelijk. Vraag je plaatselijke voorganger of dergelijke counseling beschikbaar is of neem contact op met Christelijke counselors in je omgeving. Een dergelijke pastorale zorg zal verschillende onderwerpen aanstippen, zoals:Wat zijn de rollen van de man en de vrouw in een huwelijk?Wat betekent het woord "liefde" voor jullie beiden? Hoe kun je liefde het beste geven en ontvangen?

    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-VAN ANDEREN LEREN☺21 juli☺Een ander essentieel punt van de huwelijksvoorbereiding is van anderen leren, niet alleen van mensen met succesvolle huwelijken maar ook van mensen met gestrande huwelijken.“Mijn man en ik zijn nu vijftig jaar getrouwd. Een gouden huwelijksfeest! Wij denken dat we ontdekt hebben waarom. De Bijbel zegt dat we als het ware door het vuur gaan om gelouterd te worden, zodat we tot iets nuttigs gevormd kunnen worden. En dan zullen we als goud tevoorschijn komen (Job 23:10). Het louterende vuur is niet plezierig. Gevormd worden is ook niet plezierig. Maar het goud is kostbaar en waardevol. Wij besloten daarom om onze ogen op het gouden doel gericht te houden.Bron:allaboutlifechallenges.org

    IS GESCHIEDENIS-LANDEN-CONTRACT ARBEIDERS IN SURINAME-GEKOMEN OM TE BLIJVEN☺25 juni☺Vanaf 1876 was het in Suriname verplicht om kinderen de lagere school te laten volgen, waar in het Nederlands les werd gegeven in de koloniale ideeën. Dit onderwijs werd vaak gegeven door missionarissen en zendelingen, waardoor alle kinderen het Christelijke geloof meekregen. Omdat de Hindoestaanse en Javaanse gemeenschappen geen Christelijke scholing wilden voor hun kinderen besloten ze hun eigen scholen op te richten. Dit bleek kenmerkend voor het sterk eigen karakter en de sterke cohesie van deze bevolkingsgroepen.

    IS GESCHIEDENIS-LANDEN-CONTRACT ARBEIDERS IN SURINAME-GEKOMEN OM TE BLIJVEN☺25 juni☺ Het feit dat er zowel mannelijke als vrouwelijke contractarbeiders waren, waardoor huwelijken binnen eigen groep mogelijk waren, en dat er door de mogelijkheid van terugkeer doorlopende contact met het moederland was hielp hierbij. Ook toen steeds duidelijker werd dat een groot deel van de Javanen en Hindoestanen voorgoed in Suriname zouden blijven kwam inburgering nooit echt van de grond.Bron:isgeschiedenis.nl/Marianne van den Heuvel

    MOPPEN😃😄

    BIJ DE APOTHEEK☺11 juli☺Een klein meisje moet voor haar moeder zalf halen bij de apotheek. Als de apotheker vraagt waarmee hij haar kan helpen, zegt het meisje verlegen: ‘Ik ben vergeten hoe die zalf heet, maar ik weet nog wel dat er methylaminodimethylphenylnyrazolonapol in zit.

    etende-smiley-bewegende-animatie-0156

    BIDDEN VOOR HET ETEN☺11 juli☺Mijn vrouw weerhield mij ervan mijn eerste hap te nemen in het restaurant en zei dat we eerst moesten bidden."Nee, dat is niet nodig" antwoordde ik."Maar waarom?" vroeg ze. "We bidden thuis ook altijd eerst als ik heb gekookt.""Omdat ik denk dat het hier wel goed komt, de chef weet wat hij doet

    boerderij-bewegende-animatie-0112

    ALLEBEI11 juli☺Een boer is met zijn knecht op het land als hij tot aan zijn enkels in de blubber zakt. "Ga mijn laarzen halen," zegt de boer. Als de knecht bij de boerderij is, komt hij de dochters van de boer tegen. Hé, wat doe jij nou hier?" vragen de meiden."Ik mag van de boer met jullie allebei naar bed!" zegt hij."Daar geloven we niks van.""Oh nee? Wacht maar, dan vraag ik het hem wel even," en hij roept naar de boer op het land: "Moest ik er nou 1 pakken of 2?!"De boer: "Allebei natuurlijk!

    HISTORIANET-GESCHIEDENIS VD SLAAP😴😴

    ☻☻☻HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-NACHTELIJKE KLUSJES☺11 juli☺De mensen besteedden ’s nachts tijd aan verschillende klusjes. In sommige gezinnen was het gebruikelijk om een late avondmaaltijd te eten, anderen bereidden het gereedschap voor het werk van de volgende dag voor. En vooral in de winter moest de haard worden opgerakeld, zodat het gezin de volgende ochtend niet wakker werd in een ijskoud huis.

    HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-NACHTELIJKE KLUSJES☺11 juli☺Artsen schreven ook vaak medicijnen voor die tussen de eerste en de tweede slaap moesten worden ingenomen. Vrijwel iedereen vond het een goed idee om midden in de nacht wat in te nemen. Zoals dit huishoudelijk advies uit een oud Engels volksverhaal luidt:‘En als je uit je eerste slaap ontwaakt, drink dan iets warms. Dan is al je smart verdwenen als je uit je tweede slaap ontwaakt.’Medische boekwerken raadden mensen daarnaast aan om tijdens de eerste slaap op hun rechterzij te liggen en zich tijdens de tweede slaap om te draaien op hun linkerzij.Bron:historianet.nl

    ♥♥♥BEAM-IK BEN MEER DAN DE AUTIST WAARMEE JIJ SCHELDT☺11 juli☺Simon (15) is klaar met de vooroordelen over iemand met autisme en schreef hier een boek over: ‘Niet iedereen met autisme is hetzelfde.’Mensen zeggen weleens tegen mij dat ik mij niet autistisch gedraag. Ze associëren autisme met iemand die sociaal afstandelijk is. Ik merk dat mensen snel een vooroordeel hebben over autisme. Je hebt zoveel verschillende vormen: autisme is heel verschillend en dat weten veel mensen niet. Mensen hebben geen idee hoeveel pijn je daar iemand mee kan doen. Wanneer ik te veel gedachten heb, schrijf ik dit op in een schrift. Ik had de ambitie om hier een boek over te schrijven en dit was opgevallen bij mijn docenten op mijn middelbare school in Woerden, waar je kan werken aan een passieproject in samenwerking met kunst- en cultuurstichtingen. Mensen maken mij belachelijk omdat ik autisme heb. Ik ben blij dat God me dit heeft gegeven. Ik ben blij met mezelf. Het maakt mij uniek omdat ik vriendelijk en creatief ben.

    BEAM-IK BEN MEER DAN DE AUTIST WAARMEE JIJ SCHELDT☺11 juli☺ Ik ben geen fout van God.Dit hoort bij mij, het voelt vertrouwd en het maakt mij een uniek persoon. Ik ben meer dan een negatief woord. God heeft mij niet gemaakt om niet te worden gezien als wie ik ben. Daarom draait het in mijn boek vooral om mijn talenten dankzij mijn autisme: wat ik wel kan in plaats van wat ik allemaal niet zou kunnen. Als ik iets heel interessant vind, verdiep ik mij hierin. Dit heb ik ook met het geloof. Ik merk dat het mij rustig maakt. Anders zou ik met zoveel angsten blijven zitten. God is bij mij. Het lucht heel erg op om met God te praten. God heeft jou en al je gedachten en prikkels zo gemaakt en daarom is Hij perfect om jou te begrijpen en naar je te luisteren.”Mijn boek is een boodschap voor iedereen die zich niet begrepen voelt en strijd tegen vooroordelen. God is een God van unieke details en niet een God van afwijzing.”Bron:beam/eo

    eet-en-drink-bewegende-animatie-0315

    ISGESCHIEDENIS-ALCOHOL IN HET OUDE GRIEKENLAND-NIET IEDEREEN WAS EVEN GECHARMEERD VAN DE KERNWAARDE MATIGHEID☺11 juli☺Net zoals nu, waren er in die tijd ook uitzonderingen. Macedonië zag excessief drinken zelfs als een teken van mannelijkheid. Hiervan is Alexander de Grote een bekend voorbeeld. Ook de cult van Dionysus, de Griekse god van de wijn, moedigde het drinken van veel wijn aan. De volgers van deze cultus geloofden dat het dronken worden hen dichter bij de godheid bracht. Dionysus was een zoon van Zeus en de sterfelijke prinses Semele. Het was een tegenstrijdige god: zachtaardig, maar verschrikkelijk. God van de levenden, maar ook van de doden. Een mannelijke god, maar soms een vrouwelijk uiterlijk. In wijn werden ook tegenstrijdigheden gezien en dus werd wijn aan Dionysus gekoppeld.Elly -Anne-Zoutewelle

    bier-bewegende-animatie-0033

    ISGESCHIEDENIS-ALCOHOL IN HET OUDE GRIEKENLAND-NIET IEDEREEN WAS EVEN GECHARMEERD VAN DE KERNWAARDE MATIGHEID☺11 juli☺Tegelijk was de Griekse god tegen het gebruik van te veel wijn, althans – volgens toneelschrijver Eubulus. In de vierde eeuw voor Christus schreef Eubulus een toneelstuk, waar Dionysus in voorkwam. ‘Voor redelijke mannen bereid ik drie kommen met gemixte alcohol: één voor de gezondheid, de tweede voor liefde en genot en de derde voor de slaap. Nadat de derde kom is opgedronken, gaan wijze mannen naar huis. De vierde kom is niet langer van ons maar behoort tot arrogantie; de vijfde leidt tot schreeuwen; de zesde leidt tot onbeleefdheid en beledigingen; de zevende tot blauwe ogen; de achtste tot politiemannen; de negende leidt tot overgeven; de tiende leidt tot krankzinnigheid en het rondgooien van meubels,’ aldus de god.Bron :isgescheidenis/Elly -Anne-Zoutewelle

    HUISVANBELLE

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK☺6 juli☺Eindelijk, sinds een tijdje schijnt de zon weer volop. Er is weer leven op straat. De terrassen zijn gevuld en het buitenleven is in volle gang. Mensen kruipen uit hun schulp en genieten massaal van de zon. Voor mij en waarschijnlijk velen met mij is de lente en zomer weer een nieuw begin. Alsof lichter leven weer aanbreekt. Ik schrijf vaak over heling en pijn, vrijheid en gebrokenheid, en uiteindelijk over God ontmoeten door alles heen. Vrij diepe dingen als je het mij vraagt. Dat is omdat ik het belangrijk vind om woorden te geven aan alles wat het leven met zich meebrengt. Om eerlijk te zijn en de andere kant te laten zien achter alle maakbaarheid die overal gepresenteerd wordt. Toch loop ik daarin voorbij aan dat waar ik in de meest pure vorm in geloof, namelijk verlicht, klein geluk.

    HUIS VAN BELLE-VERLICHT GELUK-VERBORGEN GELUK☺6 juli☺Dat zal ik aan je uitleggen. Voor mij bestaat het leven uit meedeinen op de golven. Het leven omarmen in alles wat het geeft in plaats van het vast te houden. Daarin bestaat de pijn naast het geluk. De traan naast een lach, en een lach naast een traan. Is er een seizoen voor alles, zoals Prediker dat zo mooi beschrijft. In dat alles wat het leven ons brengt, zitten zoveel zegeningen verscholen als je bereid bent om te kijken. In alle hectiek is daar nog steeds dat rustmomentje met een theetje, die knuffel van een vriendin of die zonnestraal die je huid verwarmt. Dat alles is er om van te genieten als je jezelf toestaat om de boel even de boel te laten en het je hart te laten raken. Bron:huisvanbelle.nl

    orchidee1

    ROOTS-BIJZONDER MINI ORCHIDEEËN☺19 juni☺Wie de term orchideeën hoort, zal in eerste instantie waarschijnlijk denken aan hoge, fel gekleurde planten in het moeras. Maar er zijn ook soorten die juist op schrale grond leven. Of op dennennaalden of zomaar in een wegberm. Juist dit zijn bijzondere mini-orchideeën.[Kijk om je heen! Overal op aarde staan zaaddragende planten en vruchtbomen, die Ik jullie tot voedsel geef. Al het gras en de planten heb Ik als voedsel aan de dieren en de vogels gegeven.’Genesis 1:29-30]

    orchidee

    ROOTS-BIJZONDER MINI ORCHIDEEËN☺19 juni☺Sinds een paar jaar woon ik in Schoorl. Daar bloeien in de duinen in juni en juli dennenorchissen, een hele bijzondere orchidee die maar op een paar plekken in Nederland voorkomt. De jaren voordat wij er komen wonen heb er al eens tevergeefs naar gezocht, maar nu ik er woon wil ik ze natuurlijk écht wel eens zien. Natuurlijk probeer ik het weer eerst zelf. Maar waar begin je. Tussen de dennen. En dat zijn er vijf miljoen in de Schoorlse Duinen. Bron:roots.nl

    NIEUWS📰

    LISA SPEELT PIANO IN DE KERK: ALS MENSEN GODS AANWEZIGHEID ERVAREN, IS HET ALSOF DE WERELD STILSTAAT☺21 juli☺ Lisa Romeijn (19) speelt piano in de Best Life Church in Utrecht. ‘Ik heb geleerd om God te aanbidden om wie Hij is, niet alleen om wat Hij doet. Het maakt niet uit wat er gebeurt, God is altijd goed.’ Aanbidding stopt niet als ik het laatste pianoakkoord heb aangeslagen en van de kruk afstap. Aanbidding is een levenshouding, waarin alles wat je doet gericht is op het groot maken van God. Ik heb geleerd dat de tijd die ik stop in het voorbereiden van mijn pianospel voor tijdens de kerkdienst ook tijd van aanbidding is, evenals de repetitie met de andere muzikanten en zangers op donderdagavond.Met die houding voelt het pianospelen anders, en is die voorbereiding niet enkel muzikaal. Ik bereid me ook geestelijk voor op de diensten door Bijbel te lezen en voor mijn taak in de kerk te bidden. Bron:nd


    DAILYVERSES📖📖


    SCHOOLVAKANTIES🎒🏫

    SCHOOL ZOMERVAKANTIE 2024-Regio Zuid-6 juli t/m 18 augustus 2024; Regio Midden-13 juli t/m 25 augustus 2024; Regio Noord-20 juli t/m 1 september 2024


    GEBEDEN GEDICHTEN-IN DE WOESTIJN☺14 juli☺ U hebt ons heengezonden uit een vertrouwd bestaan. U wilde met ons gaan, U hebben wij nog niet gevonden. Als een woestijn, zo is het leven, een dor en onherbergzaam oord. U roept ons, maar geen woord heeft ons de rust gegeven. Leid ons door de woestijn zoals Uw volk met grote trouw en met barhartigheid, dat wij U zien in deez’ onzeek’re tijd. Leid ons ook met Uw donk’re wolk en in het duister als een vuur: zo bent U er, van uur tot uur. Bij Exodus 40: 38

    GEBEDEN GEDICHTEN BIJ PSALM 63☺14 juli☺ U heb ik altijd gezocht, nog vraagt mijn hart naar U. U gaat mijn lof te boven, nog spreekt mijn stem Uw Naam. Overdag roep ik U aan, 's nachts vouw ik mijn handen voor U. U ken ik als helper en bevrijder, U houdt mij vast door alles heen. Bewaar mij in Uw goedheid, troost mij met Uw Woord. Neem de laster weg uit mijn handen, de smaad uit mijn mond: dan stelt U mij vrij in het leven. Frans den Harder


    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-WAT ONTHULT DE ARCHEOLOGY☺21 juli☺Terrasvormige heuvels met kuddes herders omringen de kleine stad nog steeds. Aan het Meer van Galilea [Het Meer van Galilea is niet echt een zee, maar eigenlijk het grootste zoetwatermeer van Israël (13 bij 8 mijl), gelegen in het noordelijke deel van het land. ]is Nazareth, de stad waar Christus opgroeide, nog steeds actief. Bovendien zijn er in recente droogtecycli oude havens gevonden die overeenkomen met het bijbelse verslag.

    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-ZIJN LAATSTE DAGEN EN KRUISIGING☺21 juli☺Het bewijs voor Jezus in de gebeurtenissen die leidden tot zijn kruisiging begint aan de overkant van de Kidron-vallei[De Kidronvallei ligt aan de oostelijke rand van Jeruzalem, tussen de Tempelberg en de Olijfberg. ] vanuit Jeruzalem op de Olijfberg.De Olijfberg is een kleine berg aan de overkant van de Kidronvallei vanuit Oost-Jeruzalem. Het is genoemd naar de vele oude olijfbomen, waarvan sommige meer dan 2,000 jaar oud zijn. Bron:llaboutarchaeology.org


    IBB-DAGVERS-CITAAT☺6 juli☺Nu wij door zo’n menigte geloofsgetuigen omringd zijn, moeten ook wij de last van de zonde, waarin we steeds weer verstrikt raken, van ons afwerpen en vastberaden de wedstrijd lopen die voor ons ligt. Laten we daarbij de blik gericht houden op Jezus, de grondlegger en voltooier van ons geloof...’(Hebreeën 12:1-2)Jezus Christus blijft dezelfde, gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid!’(Hebreeën 13:8)

    IBB-DAGVERS-CITAAT☺6 juli☺Maar voor wie geroepen zijn, zowel Joden als Grieken, is Christus Gods kracht en wijsheid, want het dwaze van God is wijzer dan mensen, en het zwakke van God is sterker dan mensen.’(1 Korintiërs 1:24-25)verklaard zijn op grond van geloof, leven we in vrede met God, door onze Heer Jezus Christus.’(Romeinen 5:1)


    GODS WOORD GENEEST-JEZUS ONZE GENEZER☺21 juli☺Toen Jezus zijn twaalf discipelen uitzond voor deze bediening en hen vooraf instructie gaf, begon Hij met: En als u op weg gaat, predik dan….(Mattheüs 10:7-Vertel hun dat het Koninkrijk van de hemelen vlakbij is.). Hij ging verder met:.. genees zieken, reinig melaatsen, wek doden op, drijf demonen uit…(vers 8-Maak zieken gezond. Laat doden weer levend worden. Genees melaatsen. Verdrijf boze geesten. Jullie mogen er niets voor vragen, omdat je het zelf ook voor niets hebt gekregen.).

    GODS WOORD GENEEST-JEZUS ONZE GENEZER☺21 juli☺Een essentieel vers voor ons Bijbels fundament voor genezing is 1 Petrus 2:24: Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout opdat wij, voor de zonden dood, voor de gerechtigheid zouden leven. Door Zijn striemen bent u genezen…. Het Griekse woord voor ‘genezen’(hiatroo) betekent specifiek lichamelijke genezing. Door Zijn striemen bent u genezen. Petrus citeert hier de profeet Jesaja 53:4-5. Maar het was ons leed dat Hij droeg, ons lijden drukte Hem neer. Wij dachten dat Hij door God geslagen en vernederd was. Hij werd doorstoken en verbrijzeld ter wille van onze zonden. Hij werd zwaar gestraft zodat wij vrede konden hebben, Hij werd geslagen en daardoor werden wij genezen!Bron:dpm nederland


    ◘◘◘◘BIJBEL EN ONDERWIJS-OPMERKINGEN OVER ALTERNATIEVE LICHAAMSTHERAPIEEN☺21 juli☺Ik herinner me dr. med. William Kroger en de psycholoog William Fetzler, die beiden[xxiv] op grond van jarenlang onderzoek hebben gewaarschuwd voor de verwarring die ontstaat wanneer hypnose, zen, yoga en andere geneeswijzen uit het Verre Oosten te veel van elkaar worden gescheiden. Conclusie: ook al hebben de verschillende methoden uiterlijk verschillende rituelen, ze hebben allemaal dezelfde occulte achtergrond.Ik heb me bekeerd, mijn zonden voor de Heere beleden en rigoureus afgezien van alle alternatieve lichaamstherapieën. Zo ervaar ik Gods vergeving en vrede!

    BIJBEL EN ONDERWIJS-HET GEZIN ALS GOLFBREKER☺21 juli☺We leven in de postmoderne tijd waarin ieder zijn waarheid mag hebben. Ook als christenen zijn we kinderen van onze tijd. De ideeën en ‘ismen’ van deze tijd sijpelen onze christelijke scholen en gezinnen binnen. Onze kinderen leven in een wereld van mobiele telefoons waarop zij in aanraking kunnen komen met dingen waarvan je als ouders geen weet hebt. Wat ze tegenkomen in games, op YouTube, TikTok en andere social media heeft een grote invloed in hun leven. We leven in een heel andere wereld dan 10-15 jaar geleden. De invloed bevindt zich in hun broekzak. Wees je ervan bewust, dat ze beïnvloed worden. En die invloed is krachtig en diepgaand. Wat ze daar tegenkomen, dringt diep tot in hun wezen door. GEBED: Genadige Vader, zorgt U alstublieft voor de kleintje/jeugdigen. Het zijn nog onschuldige kinderen. Here Jezus, bewaar ze, begeleid ze en bescherm ze. Amen[wordt vervolgd](wordt vervolgd)Bron:bijbelenonderwijs.nl


    ••••BIJBELS DAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG-GOD WOONT WEER BIJ DE MENSEN☺11 juli☺Af en toe de mensen bezoeken is niet wat God wilt. Hij wil met de mensen zijn, bij hen wonen, vertrouwelijke omgang hebben. Hij wil een leven waarin de mens en God niet van elkaar gescheiden worden door zonde en andere machten. Daar heeft Hij tot nog toe alles voor gedaan, en Hij zal alles voor blijven doen. Exodus 25:8-Laat de mensen voor Mij een heiligdom maken. Daarin zal Ik bij hen wonen. Het volk moet een heiligdom voor Mij maken, zodat Ik onder mijn volk kan wonen.

    BIJBELS DAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG-MANNELIJK EN VROUWELIJK☺11 juli☺ De mens als evenbeeld van God heeft te maken met zijn opdracht om over de aarde te heersen. Op goddelijke wijze moet de mens over de aarde heersen. God heeft de mens als zijn evenbeeld mannelijk en vrouwelijk gemaakt. Het is niet goed dat de mens alleen is, Ik zal een helper voor hem maken die bij hem past. Genesis 2:18. En vervolgens bouwt God de vrouw uit een rib van de man. De vrouw als helper van de man moeten we op de juiste manier verstaan. De vrouw is niet het onderdanige hulpje van de man. Een hulp tegenover hem. Hetzelfde woordje hulp wordt dikwijls gebruikt om God als hulp voor zijn volk aan te duiden. De vrouw is uit de man genomen. In zekere zin heeft ieder mens zowel iets mannelijks als iets vrouwelijks in zich. Wat typisch mannelijk of vrouwelijk is, wordt vooral door de cultuur bepaald.


    ☻☻☻ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE☺21 juli☺ Een a-theïst is iemand die zich daartegen afzet, net zoals je a-sociaal hebt tegenover sociaal. Eigenlijk kun je zeggen: zonder het theïsme is er geen a-theïsme. Zonder onze ingebouwde en geschapen instincten op dit vlak, zou het atheïsme kortom niet eens bestaan. Het ontleent haar bestaansrecht aan ons gevoel voor het goddelijke en bewijst zo de stelling van Calvijn en anderen dat de mens inherent religieus is en een aangeboren instinct voor het goddelijke heeft.

    ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE-HET GEVOEL VOOR ONS GODDELIJKE EN DE ZONDE☺21 juli☺De mens is zondig en dat uit zich in hoe hij met dit gevoel voor het goddelijke omgaat. Rom. 1 omschrijft dit aldus: ‘Want de toorn van God wordt geopenbaard vanuit de hemel over alle goddeloosheid en ongerechtigheid van de mensen, die de waarheid in ongerechtigheid onderdrukken, omdat wat van God gekend kan worden, hun bekend is. God zelf heeft het hun immers geopenbaard.’Bron:zoeklicht.nl


    ◘◘◘ZONNEWENDE-KLEINE VOGEL TUSSEN ‘T BLADGROEN☺14 juli☺Kleine vogel tussen ‘t bladgroen, altijd vrolijk, altijd blij. Nooit vol zorgen, want ook morgen heeft jouw God de heerschappij. Van:Jolanda Vlastuin-van Deelen.

    ZONNEWENDE-WIE HEEFT MIJ AANGERAAKT☺14 juli☺Niet de schare, di zich opdrong, Hem omspeolde als een zee, hunkerend naar meer sensatie, deelde Hij Zijn wonder mee, maar een vrouw, die wist wat lijden, hopen en ontberen was, die zo in Zijn macht geloofde, dat Zijn kracht haar wel gens. Van: Co ‘t Hart/Uit: Overvloed uit tekort


    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-REDDING DOOR DE NAAM VAN JEZUS CHRISTUS☺21 juli☺Hebben wij u niet nadrukkelijk verboden die naam nog te gebruiken en er onderricht over te geven? Handelingen 5:28. Wij hechten meestal niet zoveel betekenis aan een naam. Bij allerlei instanties zijn we allang niet meer bekend met onze naam, maar met nummer zoveel. We staan ergens in het systeem. In de Bijbel geeft de naam de persoonlijkheid van de naamdrager weer. Veel mensen spreken over ‘een hogere macht’. Dan is God een naamloze, dan is Hij niet te kennen. Het wonder waar de Bijbel over spreekt, is dat God zijn naam bekendmaakt. In zijn naam mogen we Hem kennen. Hoe we dicht bij God kunnen zijn, zien we het diepste in Gods Zoon. Zijn naam is: Immanuel – God met ons. GEBED:Heer, dank U wel dat uw naam is: Ik zal er zijn. Wat een prachtige belofte ligt er besloten in uw naam! Daarom wil ik U prijzen, uw naam loven, naam boven alle namen! Amen.

    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-DE VERLEIDING VAN VOORSPOED☺21 juli☺Laat u er niet toe verleiden van de juiste weg af te wijken, voor andere goden neer te knielen en ze te vereren. Want dan zal de HEER in woede tegen u ontsteken en de hemel sluiten. Deuteronomium 11:16-17. Voorspoed brengt ons in de verleiding te denken dat het een bevrijding is als we ons niet langer afhankelijk hoeven te weten van Gods zegen en zijn zorg. Dat het een bevrijding is om op onze eigen kracht te vertrouwen (of op andere goden, of dat nu de Baäl is of ons geld, ons aanzien, of...). Terwijl juist de afhankelijkheid van de Heer ons in vrijheid laat leven. Zonder Hem te leven brengt de vrijheid in gevaar en knecht ons aan de zonde. De regen herinnerde Israël er telkens weer aan dat ze in afhankelijkheid van God moesten leven.


    📖📖BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-MINDFULNESS ZOU GEHEEL ONTDAAN ZIJN VAN BOEDDHA☺21 juli☺Op het oog lijkt het te gaan om met het christendom overeenkomende deugden, tot je dieper gaat kijken. Dan blijkt dat met niet oordelen en geduld bedoeld wordt: elk moment laten zijn zoals het is, zonder er een etiket met ‘goed’ of ‘slecht’ op te plakken. Om zover te komen is het nodig denken en voelen te ontledigen.

    BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-MINDFULNESS ZOU GEHEEL ONTDAAN ZIJN VAN BOEDDHA☺21 juli☺Ontledigen van denken staat volkomen haaks op de Bijbelse opdracht om de Here, onze God, lief te hebben met geheel ons verstand (Matt 22:37-uw God, lief met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand.), hervormd te worden door de vernieuwing van ons denken (Rom 12:2-U moet anders worden, door een nieuwe manier van denken.) en verjongd te worden door de geest van ons denken (Ef 4:23-Uw denken moet grondig vernieuwd worden.) (wordt vervolgd)Bron:bijbelenonderwijs.nl


    ♥♥♥♥DPM-PROCLAMATIEKAART-ALS MENSEN MIJ PIJN DOEN☺17 juni☺Als mensen mij pijn doen, kies ik ervoor om geen wraak te nemen, want dat is aan U. U zult mijn vijanden oordelen. Romeinen 12:19-Straf mensen niet zelf voor wat ze jullie aandoen, maar laat dat aan God over. Want er staat in de Boeken: "Laat het aan Mij over om te straffen. Ik zal hun geven wat ze hebben verdiend, zegt de Heer."

    DPM-PROCLAMATIEKAART-ALS MENSEN MIJ PIJN DOEN☺17 juni☺Ik vergeef degenen die mij vervloeken, en zegen hen. Romeinen 12:14 & Mattheüs 5:44.Zegen de mensen door wie jullie worden vervolgd, en vervloek hen niet. Maar Ik zeg tegen jullie: houd van je vijanden en bid voor de mensen door wie jullie slecht behandeld worden. Opmerking-De 'vijanden' waren in Jezus' tijd de Romeinen, die Israël bezet hadden.


    ZIJNWOORD-MENSEN DIE GAAN LEVEN-BREKEN MET DE ZONDE☺17 juni☺Alleen woorden zijn niet genoeg. Niet iedereen die "Here, Here" zegt zal dat leven ontvangen. Alleen Hij die de wil van de Vader in de hemel doet. God vindt geen vreugde in de dood van een mens. Hij wil dat we tot inkeer komen, breken met de zonde en van Hem nieuw leven, eeuwig leven ontvangen!

    ZIJNWOORD-MENSEN DIE GAAN LEVEN-BREKEN MET DE ZONDE☺17 juni☺Deze boodschap uit het Oude Testament is nog steeds actueel. Door tot inkeer te komen, en de Here Jezus Christus te vertrouwen voor de vergeving van onze zonden, zullen we eeuwig leven ontvangen. Dat vernieuwt ons hart en onze geest! Welke weg gaat u? EINDE.Bron:zijnwoord.nl


    ♦♦♦♦GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺17 juni☺Maar Jezus wil niet dat jij je zorgen maakt over wat je zal eten of drinken, of over je gezondheid, je kleding of wat dan ook. Hij zegt dat je je geen zorgen moet maken over je dagelijkse voorzieningen, omdat God, die onze Hemelse Vader is, weet dat je al deze dingen nodig hebt en Hij wil deze dingen ons gewoon geven, zoals we in Mattheüs 6 kunnen lezen:Want al deze dingen zoeken de heidenen. Uw hemelse Vader weet immers dat u al deze dingen nodig hebt. Maar zoek eerst het Koninkrijk van God en Zijn gerechtigheid, en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.

    GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺17 juni☺God is dezelfde God die de Israëlieten in de woestijn heeft verzorgd en ze 40 jaar lang met manna heeft gevoed (Exodus 16)! Onder Zijn zorg had Zijn volk geen gebrek. Toen de mensen vlees voor het avondeten wilden, zorgde Hij voor kwakkels (kwartels), zoals Numeri 11 beschrijft:Toen stak er van de kant van de HEERE een wind op en voerde kwakkels aan vanaf de zee, en verspreidde ze boven het kamp, ongeveer een dagreis naar de ene kant en een dagreis naar de andere kant, rondom het kamp, ongeveer twee el hoog boven het aardoppervlak. En het volk stond op, die hele dag en die hele nacht, en heel de volgende dag, en men verzamelde de kwakkels. Wie het minst had, had tien homer verzameld, en men spreidde ze wijd voor zich uit, rondom het kamp.Bron:gelooft.com


    GOTQUESTION-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER VERKRACHTING☺25 juni☺Verder is het Nieuwe Testament duidelijk dat christenen de wetten van hun regerende autoriteiten moeten gehoorzamen (Romeinen 13). Verkrachting is niet alleen moreel verkeerd; Het is ook verkeerd volgens de wetten van het land. Als zodanig moet iedereen die deze misdaad zou plegen, verwachten de gevolgen te betalen, inclusief arrestatie en gevangenisstraf. Aan de slachtoffers van verkrachting moeten we veel zorg en medeleven bieden. Gods Woord spreekt vaak over het helpen van mensen in nood en in kwetsbare situaties. Christenen zouden de liefde en het mededogen van Christus moeten modelleren door slachtoffers van verkrachting op alle mogelijke manieren bij te staan.

    GOTQUESTION-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER VERKRACHTING☺25 juni☺Mensen zijn verantwoordelijk voor de zonden die ze begaan, waaronder verkrachting. Niemand is echter buiten de genade van God. Zelfs degenen die de verachtelijkste zonden hebben begaan, kunnen Gods vergeving kennen als ze zich bekeren en zich afkeren van hun slechte wegen (1 Johannes 1:9-Maar als we het aan God vertellen als we verkeerd hebben gedaan en Hem om vergeving vragen, dan vergeeft Hij ons. Dan wast Hij ons weer schoon van elke ongehoorzaamheid, zoals Hij heeft beloofd. Want Hij doet altijd wat Hij heeft gezegd). Goddelijke vergeving neemt de noodzaak van straf volgens aardse wetten niet weg, maar kan hoop en de weg naar een nieuw leven bieden. EINDE Bron:gotquestions.org


    ZUSSENLIEFDE-MIJN LEVEN☺19 juni☺De Geest herinnert je eraan dat de Here Jezus je leven is.En straks, als je Jezus zult ontmoeten, wordt je leven zichtbaar.Je staat oog en oog met Hem die het leven voor jou heeft verdiend en bewaard.Dan zul je het helemaal zien en ervaren, in alle luister, samen met Hem.Voor eeuwig!

    ZUSSENLIEFDE-MIJN LEVEN☺19 juni☺Gebed: HEER, help ons om gelovig te wachten op wat de Here Jezus voor ons heeft verworven: het nieuwe leven. Als we Hem zullen ontmoeten, zal ons geloof veranderen in zíen. Dat mag ons nu al moed en blijdschap geven. Help ons, Heilige Geest, om naar boven te kijken en te blijven geloven. Amen.Bron:zussenliefde.nl


     ♣♣♣BIJBELSDAGBOEK☺6 juli☺Hoeveel mensen kennen God alleen maar via allerlei geboden en verboden? Voor hoeveel mensen is de godsdienst niets meer dan een last en een vreselijke beperking van het leven?! Er zijn nog maar heel weinig Christenen die de Bijbel bestuderen. Als ze het al doen, is het vaak alleen om daaruit allerlei leefregels te halen. Daar is de Bijbel niet voor, maar om God meer te leren kennen!

    BIJBELSDAGBOEK-KRACHT VOOR ELKE DAG☺6 juli☺Eeuwige vervangen hebben voor een suikerzoete ‘onze lieve heer’, of mensen die tot de bedrieglijke conclusie zijn gekomen dat God dood is en dat men daarom, in het dagelijkse leven, helemaal geen rekening met Hem hoeft te houden. Deze mensen handhaven nog een beetje godsdienstigheid, maar schamen zich in tegenwoordigheid van anderen voor hun geloof en verhinderen, door hun slappe levensinstelling, de ander om iets van de heerlijkheid van God te zien!Maar wie God heeft leren vrezen, vindt geen rust voor hij anderen heeft kunnen vertellen dat Jezus ook voor hèn gestorven is.Bron:Bijbelsdagboek.nl


    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺21 juli☺…voed me slechts met wat ik nodig heb. Maak mij niet arm en ook niet rijk. Geef me gewoon alle dagen genoeg te eten. Spreuken 30:8. (Te) veel geld geeft alleen maar gedoe. Als je er precies genoeg van hebt, dan ben je het beste af, volgens de Spreukenschrijver Agur, een wijze die aan het eind van zijn leven de balans opmaakt. Hij vraagt zich af of hij eigenlijk wel wat wijzer is geworden. Een ding heeft hij wel gezien. En dat gaat over bezit. Bij te veel zou hij God weleens kunnen negeren. En bij te weinig zou hij God te schande maken, omdat hij dan op het dienvenpad zou moeten. Zijn wens: geef me precies zo veel als ik nodig heb.

    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺21 juli☺geef mij armoe noch rijkdom, maar alleen wat ik nodig heb. Spreuken 30:8. Lang geen gek advies. Je kunt dit beeld, deze vraag, ook zien als een metafoor voor geloof of Godsvertrouwen. Geef me niet te veel. Dat zou me hoogmoedig maken. Maar ook niet te weinig. Dan maak ik brokken. Geev me precies genoeg. Dan kan ik leven in alle rust en vrede.


    📚🧾LOGOS-ZO KUN JE DE GOD VAN DE BIJBEL LEREN KENNEN-JOUW VERANTWOORDELIJKHEID☺6 juli☺Als God je heeft laten inzien dat je een zondaar bent, die onwaardig is en Zijn veroordeling verdient en die behoefte heeft aan Zijn vergeving, dan zegt de Bijbel dat je je moet ‘bekeren tot God en het geloof in onze Heere Jezus Christus’ (Hand. 20:21). Bekering zal een complete verandering van hart en gedachten, ten opzichte van zonde, met zich meebrengen. Een verandering waaruit blijkt dat je het eens bent met God over Zijn mening over de zonde en dat je voortaan zo wil leven dat het God welgevallig is.

    LOGOS-ZO KUN JE DE GOD VAN DE BIJBEL LEREN KENNEN-JOUW VERANTWOORDELIJKHEID☺6 juli☺Geloof in Jezus Christus heeft tot gevolg dat je aanvaardt wie Hij is: ‘de Zoon van de levende God’, en dat ‘Christus stierf voor de goddelozen’ en dat Hij voor jou de dood overwon door Zijn Opstanding. (1 Kor. 15:1-4..Jullie hebben het geloofd en het is de basis van jullie leven geworden. Jullie zijn door dat goede nieuws ook gered. Maar jullie moeten het wel precies zó blijven geloven als ik het jullie heb verteld. Anders zijn jullie voor niets tot geloof gekomen.Christus is gestorven voor al onze ongehoorzaamheid aan God. Hij is begraven en op de derde dag weer uit de dood opgestaan.,21..Vroeger is door een mens (Adam) de dood in de wereld gekomen. Nu is ook door een Mens de opstanding uit de dood in de wereld gekomen. ,22- Alle mensen zullen door de schuld van Adam sterven. Maar nu zullen alle mensen door Christus levend gemaakt worden.).Bron:logos.nl


    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD☺21 juli☺Laat het huwelijk bij allen in ere zijn Hebreeën 13:4. De mensen van vroeger waren niet beter dan de mensen van nu. Maar in de tijd dat Jezus Christus op aarde leefde, wisten de mensen nog dat elke vorm van ontucht zonde is. Vandaag denken en ervaren de meeste mensen anders. Voor hen is het intieme samenleven buiten het huwelijk niets bijzonders meer. Het is normaal. De wetgeving heeft men aangepast naar de nieuwe levensvormen.

    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD☺21 juli☺De Bijbel maakt duidelijk dat geslachtsgemeenschap alleen voor het huwelijk is voorbehouden. Al het andere - voor, naast of na het huwelijk - noemt de Bijbel hoererij of ontucht. Een ernstige zonde in Gods ogen! De Bijbeltekst: Want ontuchtplegers en overspelers zal God oordelen. Dat geldt ook voor jonge Christenen die al voor het huwelijk de door God gestelde grenzen overschrijden en daar geen moeite mee hebben. Alle remmingen zijn tegenwoordig weggenomen - men houdt geen rekening meer met de Heere God, heeft geen ontzag voor Zijn geboden. Zo laten velen hun passie de vrije loop. Maar dat maakt ongelukkig en leidt tot innerlijke conflicten, waarvan men de oorzaak vaak niet weet. Ik heb gezondigd, mogen wij terugkeren naar God, onze zonden belijden en nalaten. Dan wil de Heere God je vergeven.


    ◘◘◘ONDERWIJS-SCHONE SCHIJN-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN☺11 juli☺De achtergrond van mijn drive om te schrijven is dat ik me regelmatig te kort voel schieten als het gaat om mijn liefde voor de Heere God en de Heere Jezus. Zij hebben zoveel voor mij gedaan, dan is het toch vanzelfsprekend dat mijn wederliefde voor Hen iets voorstelt. En daar begint de schoen bij mij te wringen. Herken je dit? Je wilt meer liefhebben en het komt niet van de grond.

    ◘◘◘ONDERWIJS-SCHONE SCHIJN-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN-KANTELING VAN DENKEN☺11 juli☺Mijn wens om mij ‘te verlustigen’ in de liefde van God werd een krampachtig gebeuren voor mij door mij vooral te focussen op mijn liefde voor God. Als ik daaraan dacht werd ik soms wat verdrietig. Wat stelt mijn liefde voor God eigenlijk voor? Die zou, gelet op wat Hij voor mij gedaan heeft, veel groter moeten zijn. En toen gebeurde er vanmorgen wat. Toen ik daar weer wat over zat te denken kwam de volgende teksten voor mijn aandacht: “De Vader zelf heeft u lief” en “We hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad”.

    ◘◘◘ONDERWIJS-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN-KANTELING VAN DENKEN☺11 juli☺In deze kanteling van denken werd het me duidelijk. Mijn liefde voor God begint bij Zijn liefde voor mij!! Zijn liefde voor mij is oneindig groot, hoog en diep. Mijn ‘wederliefde’ voor God heeft daar totaal geen invloed op. Ik mag die liefde als een warme deken om mij heen slaan en ervaren. Ik mag daar van genieten. Ik mag daar dankbaar voor zijn. Stil zitten en genieten van de liefde van God die over mij heen komt zonder te denken aan mijn ‘verplichte’ wederliefde voor Hem. Bron:christelijk nieuws.nl/ Willem van Leiden


    LOGOS-GOD HEEFT ALLES GEMAAKT-SCHEPPING EVOLUTIE EN HET KARAKTER VAN GOD-GOD VAN LEVEN☺21 juli☺ In de nieuwe hemel en op de nieuwe aarde is er geen plaats meer voor tranen, rouw en de dood14. Daarom verwachten wij die herschepping met een groot verlangen, want om bij Christus te zijn is verreweg het beste15 .

    LOGOS-GOD HEEFT ALLES GEMAAKT-SCHEPPING EVOLUTIE EN HET KARAKTER VAN GOD-GOD IS BARMHARTIG☺CONCLUSIE☺21 juli☺Het combineren van de evolutietheorie en de schepping levert veel theologische problemen op. Dood, lijden en het recht van de sterkste zijn de motor achter het evolutieproces. Dit staat in schril contrast met hoe onze Schepper zich openbaart in de Bijbel. Hij is de God van het Leven, de volmaakte Schepper, Die barmhartig, goed en rechtvaardig is.Bron:logos.nl/bijbelvast.september 2020 nr 2.


    🍺🍹GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺11 juli☺Verschillende verzen moedigen mensen aan om van alcohol af te blijven (Deuteronomium 14:26-Daar moet u dat geld besteden aan alles wat uw ziel verlangt: runderen en kleinvee, wijn en sterkedrank, ja, alles wat uw ziel maar wenst. Dan kunt u daar eten voor het aangezicht van de HEERE, uw God, en u verblijden, u en uw gezin. Deuteronomium 29:6-brood hebt u niet gegeten, en wijn en sterkedrank hebt u niet gedronken, opdat u zou weten dat Ik de HEERE, uw God, ben.

     🥂🍸GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺11 juli☺Verschillende verzen moedigen mensen aan om van alcohol af te blijven.Rechters 13:4,- Drink geen wijn of andere drank met alcohol. 1 Samuel 1:15-Maar Hanna antwoordde en zei: Nee, mijn heer, ik ben een diepbedroefde vrouw; ik heb geen wijn of sterkedrank gedronken, maar ik heb mijn ziel uitgestort voor het aangezicht van de HEERE. Spreuken 20:1-Maar Hanna antwoordde en zei: Nee, mijn heer, ik ben een diepbedroefde vrouw; ik heb geen wijn of sterkedrank gedronken, maar ik heb mijn ziel uitgestort voor het aangezicht van de HEERE.[wordt vervolgd]Bron:gotquestions.org


    BEZINNING-GEDICHT-LUISTEREN IN DE STILTE☺25 juni☺ in de stilte schenkt de Geest verbondenheid uit de bron voor allen die willen drinken in de stilte spreekt de waarheid inzicht zonder woorden voor allen die willen horen in de stilte brengt Jezus liefde met Zijn aanwezigheid voor allen die willen leven in de stilte opent de oneindigheid het besef van Zijn nabijheid voor allen die willen ontmoeten in de stilte fluistert vertrouwen tonen van Gods adem voor allen die willen luisteren. Ad Heide

    BEZINNING-GEDICHT-SCHIKKEN☺25 juni☺ Schik is voorpret of lol om een grap, zin om iets te doen, met welbehagen plukken wat bloeit in tuin, bos, veld, schikken tot fraai bloemboeket, dat te pronken wordt neergezet. Je kent dat soort van schik vást wel, maar je naar iemand moeten schikken is voorwaar geen kinderspel. Je schikken naar je lot gaat je nog het beste af, met hulp van Vader God, omdat Hij ons tot steun en trouwe toeverlaat Zijn Zoon Jezus gaf. Angela walraven Gedichtensite.nl


    ◘◘◘ZONNEWENDE-KLEINE VOGEL TUSSEN ‘T BLADGROEN☺21 juli☺Kleine vogel tussen ‘t bladgroen, altijd vrolijk, altijd blij. Nooit vol zorgen, want ook morgen heeft jouw God de heerschappij. Van:Jolanda Vlastuin-van Deelen.

    ZONNEWENDE-WIE HEEFT MIJ AANGERAAKT☺21 juli☺Niet de schare, di zich opdrong, Hem omspeolde als een zee, hunkerend naar meer sensatie, deelde Hij Zijn wonder mee, maar een vrouw, die wist wat lijden, hopen en ontberen was, die zo in Zijn macht geloofde, dat Zijn kracht haar wel gens. Van: Co ‘t Hart/Uit: Overvloed uit tekort


    VEILIG, ZEKER, GELUKKIG-DE WEG TOT BEHOUDENIS OF: TOT REDDING-DE PLAATSVERVANGER☺25 juni☺Jezus heeft voldaan aan alles wat God eiste, ten gevolge van de zonden die wij, mensen, hebben gedaan. Als u werkelijk gelooft in de Zoon van God, dat wil zeggen: als u volledig vertrouwt op Hem en op wat Hij gedaan heeft, dan wordt u niet veroordeeld.

    VEILIG, ZEKER, GELUKKIG-DE WEG TOT BEHOUDENIS OF: TOT REDDING-☺25 juni☺God ziet dan wat Christus heeft gedaan zo alsof u het zelf deed. De Heere Jezus is na Zijn sterven voor onze zonden weer opgestaan. Hij leeft nu, en Hij heeft Zelf gezegd: Omdat ik leef, zult gij leven-Nog even en dan kan de wereld Mij niet meer zien. Maar jullie zullen Mij wel kunnen zien, omdat Ik dan weer leef. Daardoor zullen jullie het echte leven ontvangen. Johannes 14:19.


    Over mijzelf
    Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam doelgericht.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland/Waterland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
    Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
    Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

    GEDICHTEN VERGEVING-WANNEER WE GOD IN DE OGEN KIJKEN☺21 juli☺ De tafels die ik leerde zijn bij mij ingesleten. Maar wat ik ook probeerde, die van zeventig was ik vergeten. Waar is het woord gevallen dat ik meedroeg in mijn hoofd? Wie noemt mij de getallen en wat ik had beloofd? Het lied heb ik verdrongen, de opdracht was te groot. Totdat een kleine jongen het melodietje floot. Ik herinner mij de taal van wegcijferend geduld: 'Tot zeven maal zeventig maal vergeef ik een ander zijn schuld. Tricht, Justus A. van

    GEDICHT-VERGEVING-ALS GOD JE ZONDEN VERGEEFT☺21 juli☺ Als God je zonde vergeeft slaat Hij de bladzij om. Zo daar bevrijdt van leeft God kijkt er nooit naar om. Als jij je schuld belijdt word je daarvan bevrijd. Zo wist God schuld en kwaad dat Hij verdwijnen laat. Zo goed is God de Heer zo groot is Vaders hart. Hij creëert vredesfeer waarin je opnieuw start. In de diepte van de zee bergt God je zonden op. Je draagt geen last meer mee God haalt je uit het slop. Tricht, Justus A. van


    IK MIS JE😢😢

    IK MIS JE-AFSCHEID EN ROUW-HARMA MIST HAAR ZOON RUUD TEN WOLDE☺11 juli☺Ruud weet al sinds zijn vijfde dat hij bij de tv wil gaan werken. En dat lukt hem, van productie en programmaontwikkeling tot verslaggever. Ruud heeft altijd nog een droom om waar te maken. Die dromen worden verstoord als een moedervlek achter zijn oor een melanoom blijkt te zijn. Het melanoom wordt weggehaald, maar later blijken er toch uitzaaiingen in zijn hals te zitten. Ook die worden verwijderd. In 2019 heeft hij een klein bultje op zijn rug. Dan blijkt de kanker voor de derde keer terug te zijn. Er zitten uitzaaiingen in zijn rug. Een jaar voor zijn overlijden krijgt Ruud te horen van de arts: jij gaat niet oud worden. Ruud wordt erg ziek. “Toen bleek het toch erger dan we dachten,” vertelt Harma bedroefd. “In het ziekenhuis ging hij door de scan. De kanker bleek ook in zijn hersenen te zitten. Ruud overlijdt op 9 oktober 2021, op 29-jarige leeftijd. Ruud inspireert ook Harma tot op de dag van vandaag. Haar rouwproces heeft impact op haar baan, waardoor ze noodgedwongen na twee jaar ontslag moet nemen.

    IK MIS JE-AFSCHEID EN ROUW-ZIJN ENTHOUSIASME EN VRIENDELIJKHEID IS EIGENLIJK ZIJN ONDERGANG GEWORDEN☺11 juli☺De eerste anderhalf jaar van zijn leven gaan dan ook bijna als vanzelf, met nauwelijks zorgen over Thom. Maar al snel blijkt dat Ingrids zoon een ernstige ziekte heeft. Het begint met een vreemde bult op zijn voorhoofd, en als Thom ook mank gaat lopen, weet Ingrid dat het mis is. Hij lijdt aan een zeldzame celdelingsziekte, langerhanscelhistiocytose (LHC). Hierdoor ligt Thom regelmatig lange periodes van zijn leven in het ziekenhuis. Het is een zonnige zomerdag. Thom vertrekt naar een vriend die als badmeester werkt. De hele middag hangen ze samen bij het zwembad ’s. Avonds gaat hij nog met Ingrid en Rob uit eten, en daarna stapt hij weer op de scooter. Want als ineens de deurbel gaat, staat daar de politie. Want Thom heeft een ongeluk gehad. In dit rouwproces vinden Ingrid en Rob veel steun bij elkaar. We hebben geprobeerd om een nieuw leven te bouwen om dit grote verdriet heen. En dat gaat nog steeds met ups en downs. Hem missen, dat doet Ingrid iedere dag.Bron:eo


    ELKE DAG OPNIEUW-ONZE EMOTIES UITEN☺25 juni☺Niets menselijks is ons moeders vreemd. Sterker nog, wij zijn er sterren in. Doen alsof we zijn wie we zouden willen zijn. Niet te veel blootgeven van onze twijfels, onze angst, ons gevoel van schuld of falen. Hoe komt dat toch dat we zo bang zijn voor onze kwetsbaarheid?Wie kwetsbaar is, kan worden beschadigd. En beschadigd worden doet pijn. En pijn ervaren, dat willen we niet.

    ELKE DAG OPNIEUW-DURF KWETSBAAR TE ZIJN☺25 juni☺de Schrift maakt duidelijk dat God trots en arrogantie haat (Spreuken 8:13). In feite was het hoogmoed die Lucifer in Satan veranderde. Jesaja 14:13-14 beschrijft Satans verbazingwekkende focus op zichzelf: Dit is een perfect voorbeeld van hoogmoed die voorafgaat aan de ondergang (Spreuken 16:18), Het is duidelijk dat een opgeblazen ego en zijn gerichtheid op het zelf niet in overeenstemming zijn met de christelijke oproep tot nederigheid.Een nederig hart heeft geen ruimte voor ego, trots of arrogantie, omdat het erkent dat alles wat we hebben en alles wat we zijn van God komt, Elke gave, elk talent, elke ademteug die we nemen – ze zijn allemaal van God, net als ons kostbaarste geschenk, redding (Efeziërs 2:8-9). "Waar is dan roemen? EINDE Bron:elkedagopnieuw.nl


    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0005

    HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN☺25 juni☺Dankzij Fortune en zijn collega’s staan onze tuinen vol bloemen, struiken en bomen waarvan veel mensen nu denken dat ze altijd al in Europa groeiden.Maar in feite komen ze van continenten duizenden kilometers verderop, en hun lange reis hiernaartoe heeft bloed, zweet en levens gekost.

    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0017

    HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN-EUROPA HAALT OVERAL PLANTEN VANDAAG☺25 junii☺De invoer van exotische planten in Europa was in de 19e eeuw niets nieuws. Al eeuwen kwamen er planten uit andere werelddelen naar ons continent. De handel via de zijderoute bracht de Europeanen perziken, abrikozen en rabarber. En nadat Columbus in 1492 in Amerika was aangekomen, ging er een wereld aan nieuwe planten open voor Europa.Bron:Historianet.nl


    NIEUWS🗞️📰

    EEN STORING EN DE HALVE SAMENLEVING LIGT PLAT. DE EXPERT LEG UIT WAAROM WE ZO KWETSBAAR ZIJN☺21 juli☺Operaties konden niet doorgaan, busdiensten lagen plat en vliegtuigen konden niet opstijgen. ‘Als computers wegvallen, zijn we onthand - en dat gaat toenemen, we worden steeds afhankelijker.’Het was maar één software-onderdeel van een bedrijf dat beschermt tegen cyberaanvallen. Dat had vrijdagochtend te maken met een storing. Daardoor startten computers niet meer en lag het land stil. Waarom is de impact van één storing zo groot en wat kan daartegen worden gedaan? Jan Friso Groote, hoogleraar Informatica aan de Technische Universiteit Eindhoven, legt het uit. CrowdStrike, het bedrijf waar de storing zich voordeed, beschermt half Nederland tegen cyberaanvallen. Is de kans groter dat bedrijven worden aangevallen tijdens de storing?‘Nee. Er was een nieuwe versie van de software geïnstalleerd. Blijkbaar ging dat automatisch. Door de storing vielen computers uit, ze deden niets meer. Bron:nd

    BOEREN ZITTEN MET EEN MES CRISIS, MAAR WAT IS EIGENLIJK HET PROBLEEM ? VIJF VRAGEN☺21 juli☺Het houdt melkveehouders wakker en is op de boerderij hét gesprek van de dag: de mestcrisis. Maar wat is er eigenlijk aan de hand? De mestcrisis bestrijden door het slachten van dieren? ‘In mijn bedrijf zorgt dat ervoor dat ik van honderd naar zeventig koeien ga’, zegt Erwin Wunnekink. Hij is voorzitter van LTO Melkveehouderij. ‘Dan kan ik net zo goed stoppen.’ Vijf vragen over de mestcrisis. Voor melkveehouders zijn gras en koeien twee cruciale elementen. Gras heeft veel stikstof nodig om te groeien en de mest die van koeien komt, bevat veel stikstof. 1+1 is 2? Nee. Het gras heeft nog net zo veel stikstof nodig, maar boeren mogen volgens nieuwe regels sinds 2022 niet voldoende dierlijke mest - uitwerpselen van koeien - meer over hun gras uitrijden. Bron:nd

    NIEUWE TECHNOLOGIE☺11 juli☺In Israël hebben wetenschappers een technologie ontwikkeld die artsen kan helpen bij een meer op de individuele patiënt toegespitste behandeling bij kanker. Dr. Shahar Alon van de llan universiteit leidde het onderzoek. Kankercellen hebben het vermogen immuuncellen te manipuleren en zo de natuurlijke afweer te omzeilen. Met onze technologie zijn we nu in staat de moleculaire veranderingen te kwantificeren die optreden tijdens deze interactie, wat inzichten van onschatbare waarde biedt in de immuunrespons. Op die manier kan de behandeling van kankerpatienten meer persoonlijk gestuurd worden.Bron:israel aktueel

    bouwvakker-bewegende-animatie-0013

    NATUUR ONDER DRUK☺11 juli☺De cijfers over de stand van de natuur in Israel in 2023 geven een somber beeld. De biodiversiteit staat onder druk, meer diersoorten zijn bedreigd, en het aantal invasieve soorten neemt toe. De situatie wordt als ernstiger dan in Europa geluid. Redenen zijn onder andere veel bouwactiviteiten, toenemende welvaart, vervuiling, inkrimping van natuurgebied, en afvaldumping.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!