DOELGERICHT
VOOR HEM BEN JE SPECIAAL🙇🏻🙇🏻‍♂️27 september🙏🏿🙏🏻
dQw8uDb.jpg 🙏🏽🙇🏽‍♀️🙇🏽‍♂️ DOOR JEZUS IS ER VOOR IEDER DIE GELOOFT EEN TOEKOMST VOL VAN HOOP. VLUCHT TOT JUS VOOR HET TE LAAT .
01-01-1970
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Klik WEBSITES voor Andere onderwerpen
  • ikzoekgod.nl
  • christenzijn.nl
  • alpha-cursus.nl
  • blog.seniorennet.be
  • ♥♥♥1 DAG IN DAG UIT☺9 september☺Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen…Het is heerlijk als je niet luistert naar de raad van mensen die zich niets van God aantrekken,als je niet omgaat met slechte mensen,als je niet meedoet met mensen die lachen om God.Psalm 1:1. Gefeliciteerd. Je hebt de kant van God gekozen! Je bent een gelukkig mens, want je leven is diep geworteld in God. Je bent blij met Gods wet! Als je met God leeft, ben je wel vaak in de minderheid, maar als er stormen komen waai je niet zomaar om. Integendeel, je draagt vrucht en je bladeren verdorren niet. Met andere woorden: vertrouwen op God en leven volgens zijn wens geven een vaste bodem onder je bestaan. Dan ben je echt gelukkig!

    DAG IN DAG UIT☺9 september☺In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in…Ik ga rustig liggen en slaap vredig in, Psalm 4:9a. Rustig gaan slapen zonder zorgen, vol vertrouwen op God, want U heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis. Antwoord mij als ik roep, God die mij recht doet. Geef mij ruimte als ik belaagd word, wees genadig, hoor mijn gebed. De dichter heeft het over vijanden die leugens over hem vertellen. Hij roept naar God om uitkomst, om hulp, om ruimte in deze benauwde situatie!Hij weet dat God naar hem luistert en zijn hart wordt rustig. Zo rustig dat hij lekker kan gaan slapen, zoals een klein kind, omdat hij weet dat de Vader voor hem zorgt.Bron:Arkmedia/legerdesheils

    ••••DPM-PROCLAMATIEKAART-DE GOD VAN HOOP☺21 september☺Want het geloof is de vaste grond van de dingen die ik hoop. Hebreeën 11:1a. Het geloof is de zekerheid dat de dingen die we verwachten, ook werkelijkheid zullen worden. Het is het bewijs van de dingen die we nog niet zien.

    DPM-PROCLAMATIEKAART-DE GOD VAN HOOP☺21 september☺Hiervan ben ik ten volle overtuigd, dat U, die in mij een goed werk bent begonnen, dit ten einde toe zult voortzetten, tot de dag van Christus Jezus. Filippenzen 1:6. God is in jullie een goed werk begonnen. En ik weet zeker dat Hij dat werk ook zal afmaken. Hij zal met jullie bezig blijven, totdat Jezus Christus terugkomt.

    HONDERDBIJBELSTUDIES-JE BENT BEKEERD NU HOE VERDER☻21 september☺Voor de verkondiging van het evangelie, voor de opbouw van de gemeente. Dat je, je ter beschikking van Jezus stelt. “Heer wat hebt U voor mij te doen?”“… hoe gij u bekeerd hebt … om de levende God te dienen” (1 Tessalonicenzen 1:9-Wij hoeven het zelf niet meer te vertellen, want de mensen vertellen ons hoe u ons met open armen hebt ontvangen en dat u zich van de afgoden hebt afgekeerd om nu de levende en ware God te eren en te dienen. )Je bent bekeerd om de levende God te dienen.

    HONDERDBIJBELSTUDIES-JE BENT BEKEERD NU HOE VERDER☻21 september☺“En voor allen is Hij gestorven, opdat zij, die leven, niet meer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem, die voor hen gestorven is en opgewekt” (2 Korinthe 5:15-Als wij geloven dat Christus voor ons allen gestorven is, moeten wij ook geloven dat wij, wat ons oude leven betreft, gestorven zijn. Hij is gestorven, opdat allen die van Hem eeuwig leven kregen, niet langer voor zichzelf zullen leven, maar voor Christus, die voor hen gestorven en weer levend geworden is.)Niet meer voor jezelf, maar voor Jezus leven.Stel je zelf ter beschikking van God. “Heer hoe kan ik u dienen?”

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-DE MAALTIJD VAN DE HEER☺9 september☺Mijn lichaam is het ware voedsel en mijn bloed is de ware drank. Johannes 5:55. Wij herinneren deze woorden en de dood van Jezus in de viering van het avondmaal. In de tekenen van brood en wijn komt Hij heel dichtbij. Hij is dat zelf, ‘verpakt’ in het stukje brood en in een slokje wijn. Dit is mijn lichaam. Dit is mijn bloed. Het vieren van het avondmaal versterkt onze relatie met Christus. Wie avondmaal viert, krijgt de bevestiging mee dat je een kind van God bent. Maar avondmaal vieren heeft nog een tweede effect. Want kind van God zijn is mooi. Maar als kind van God léven is een ander verhaal. En daar gaat het om!

    ♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-GOD IS BARMHARTIG EN GENADIG☺9 september☺Toen God zag dat zij inderdaad anders begonnen te leven, kwam hij terug op wat hij gedreigd had hun aan te doen, en hij deed het niet. Jona 3:10. Het verlangen naar de wederkomst van Jezus is soms groot. Dan zullen de zondaren en de zonden worden vernietigd en komt er eindelijk vrede, rust en geluk. Maar de Heer zoekt nog steeds zondaren om te redden, tot die dag dat zijn Zoon terugkomt. En tot die dag mogen we mensen wijzen op de vergeving van zonden door de genade van God. Loop niet de andere kant op, zoals Jona, maar getuig van je Heiland en Heer. Neem de woorden van Paulus ter harte waarmee hij Timoteüs aanmoedigt om te blijven verkondigen, gelegen of ongelegen…CITAAT: Psalm 103:8 Barmhartig en genadig is de HEERE, geduldig en rijk aan goedertierenheid.

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-VREDE OP AARDE☺21 september☺Wat gebeuren er toch vreselijke dingen in de wereld. Misschien is dat altijd al zo geweest, maar met de moderne communicatie-middelen wordt je er wel met de neus bovenop gedrukt. En vaak vraag je je machteloos af waar dat toch allemaal goed voor is. Zal daar nu nooit eens een eind aan komen?

    ZOEKTOCHT NAAR GOD-VREDE OP AARDE☺21 september☺Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die geloven dat dit allemaal nodig is voor de vooruitgang. Die gaan er vanuit dat er niet alleen een evolutie is in de natuur, maar ook in de maatschappij. En net als in de natuur de sterke dieren de zwakke op moeten ruimen, zijn al die conflicten en oorlogen in de wereld nodig om te groeien naar een ideale, klassenloze samenleving.Bron:zoektocht.net

    ♦♦♦HET GOEDE ZAAD☺9 september☺Geef mij een verstandig hart, zodat ik uw volk goed kan regeren en ik onderscheid kan maken tussen goed en kwaad. Want wie zou zonder die wijsheid zoʼn groot volk kunnen regeren?’ 1 Koningen 3:9. Waarom hebben wij een geweten? Om onderscheid te kunnen maken tussen goed en kwaad; het is een moreel gevoelsorgaan. En wat is het norm voor het leven van de mens op aarde? Dat moet God beoordeling zijn van goed en kwaad. en die vinden we in de Bijbel. De Bijbel laat je zien hoe het kwaad, zonde genoemd, de hele mensheid beïnvloed heeft door de ongehoorzaamheid van Adam, de eerste mens. De kennis van het kwaad kwam voort uit de eerste zonde die de mens van God scheidde. Adam verborg zichzelf voor God vanwege zijn slechte geweten.

    HET GOEDE ZAAD-UIT HET WOORD DER WAARHEID☺9 september☺Wie kan dit grote volk leiden? Geef mij daarom alstublieft wijsheid. Dan kan ik uw volk leiden doordat ik goed het verschil weet tussen goed en kwaad."1 Koningen 3:9. Alleen het bloed van de Heere Jezus dat het geweten kan ontlasten en jou kan reinigen van jouw zonden. 1 Johannes 1:7-Maar als we in het licht leven en Hem gehoorzaam willen zijn, net zoals Hij in het licht is, dan zijn we één met elkaar. Dan wast het bloed van zijn Zoon Jezus Christus ons schoon van al onze ongehoorzaamheid aan God. Iedereen die door geloof zijn zonden aan God belijdt en het bloed van de verzoening op zichzelf toepast, zal een zuiver geweten krijgen. De Heilige Geest wil jou hart openen opdat je Gods licht mag ontvangen, zoals helder glas het licht van de zon doorlaat.

    ♦♦♦♦BIJBELSDAGBOEK☺27 september☺Het is een vreselijke misleiding om te denken dat omdat God een genadig God is, het daarom wel allemaal goed zal komen, ook al blijven wij ons eigen gangetje gaan. Alleen als we leren te treuren op onze eigen gekozen, misschien toch nog wel een beetje godsdienstige, paden, kan God ons weer leven en vrede schenken: „Hij zal u zeker genadig zijn. God weet precies wie we zijn en Hij weet dat welvaart en andere zegeningen meestal voor ons tot een vloek worden, omdat we hierdoor tot een vreselijke zelfverheffing kunnen komen en naar God niet meer zullen vragen...Maar het heil van God breekt alleen baan door mensen heen! Mensen, die al het eigene prijsgegeven hebben om zich geheel tot God te keren! Dat zijn mensen die liefde en recht bewaren en voortdurend uitzien naar de levende God!

    ♦♦♦♦BIJBELSDAGBOEK☺27 september☺En we maken allemaal veel fouten. Iemand die nooit iets verkeerds zegt, is een volmaakt mens, die zichzelf helemaal in de hand heeft. Jakobus 3:2. God roept ons vandaag op om niet alleen te belijden dat we gezondigd hebben, maar om ons dan ook werkelijk tot Hem te bekeren, opdat we niet meer struikelen zullen. Bekeren is: ons richten tot de Here, van Hem alles verwachten, op Hem alleen vertrouwen en niet meer op het werk van onze handen.Pas wanneer we, los van onze eigen gerechtigheid, onze ongerechtigheid voor God gaan belijden, beleven we weer Zijn liefde en leren we aan Zijn Hand de ware weg te gaan.

    IN GRAZIGE WEIDEN-HET PERSOONLIJKE GELOOF☺27 september☺Ik zal niet behouden worden door te weten dat Christus de Verlosser is, maar ik word behouden door het geloof dat Hij mijn Verlosser is. Ik word gered van de komende toorn door te geloven dat de Heere Jezus ook voor mij het verzoeningswerk aan het kruis heeft volbracht. april 2024

    IN GRAZIGE WEIDEN-ANGST VOOR DE DOOD☺27 september☺ Het geweten waarschuwt de mens dat die ontmoeting verkeerd afloopt. Deze angst kent de gelovige niet, want hij is van zijn zonden gereinigd en kan vrij voor God verschijnen. Het is wel normaal dat we kunnen opzien tegen het proces van het sterven. Dat gaat immers soms met veel lijden gepaard.juni 20024.

    ♣♣♣OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺9 september☺De uiterlijke wereld wordt dan minder belangrijk. Maar binnen in jezelf is het Koninkrijk van God aanwezig, zegt Jezus in Lucas 17:21. Daar is de vertroosting te vinden, en de steun om het lijden in dit bestaan te kunnen accepteren.De levenservaringen verdwijnen niet. Maar Zijn licht en Zijn liefde kunnen je helpen de pijn van de innerlijke littekens te begrijpen, te aanvaarden en te verlichten.De pijn mag er zijn. Dat heeft je zo gevormd en is deel van je bestaan geworden.

    OVERDENKINGEN-DE TIJD HEEFT LITTEKENS☺9 september☺Littekens kunnen ook steun geven als blijde herinneringen. Je weet dat ze er zijn, maar je weet ook dat het heden verdient om beleefd te mogen worden. Soms wordt zelfs een herinneringskenmerk als uiterlijk litteken op de huid aangebracht, als een troostvolle herinnering. Verwerken van verdriet kan in stilte in gebed. Dat is spreken met God die een troostvol luisterend oor biedt als jouw verdriet tot leven komt. Maar dat kan ook met anderen die op jouw pad komen, en waarbij je herkenning ervaart van geloofs- en gevoelsbeleving.Bron:overdenkingen/Ad Heide

    ♦♦♦♦GELOOFT-HOE KUN JE GELUKKIG WORDEN-GOD WIL DAT JE GEEN ZORGEN HEBT☺9 september☺Maar de waarheid is dat Jezus al onze problemen begrijpt en al opgelost heeft! Hij heeft zelfs ons "laatste probleem" opgelost, overwonnen: de dood. De dood is het 'laatste probleem' omdat het een einde maakt aan al onze andere problemen. Jezus stierf aan het kruis, overwon de dood en stond op uit de dood. En omdat Hij het grootste probleem van alle problemen heeft overwonnen, kunnen we op Hem vertrouwen als Hij zegt dat wij ons geen zorgen hoeven te maken! Jezus Christus lost al onze problemen op!

    GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-DOOR JEZUS STRIEMEN ZIJN WE GENEZEN☺9 september☺In de film zag het gezicht van de acteur, die Jezus speelde, er best nog wel aardig uit. In werkelijkheid had Jezus geen glorie of gestalte meer, toen Hij aan het kruis hing. Jesaja 53 bevestigt dit:Gestalte of glorie had Hij niet; als wij Hem aanzagen, was er geen gedaante dat wij Hem begeerd zouden hebben.Jezus werd geslagen tot Zijn gezicht compleet kapot en onherkenbaar was. Nooit is iemand zo geslagen. In de film was slechts een klein deel van Zijn botten zichtbaar. In Psalmen 22 lezen we:Al mijn beenderen zou ik kunnen tellen; en zij, zij zien het aan, zij kijken naar mij.

    BIJBELSDAGBOEK☺27 september☺Wie durft deze woorden van Jezus nog ernstig te nemen? Stel je voor dat iedereen er zo over dacht: „Maar zoekt eerst zijn Koninkrijk en zijn gerechtigheid!” Het zou immers een warboel worden in deze wereld. Want wie zou dan voor ons dagelijks brood moeten zorgen?! Nee, hier moet Jezus toch te ver zijn gegaan!? Maar nu niemand meer zo denkt als Jezus, is het dan nu geen warboel in de wereld?!Een verkondiger van het Evangelie heeft geen gezag als hij niet uit het geloof heeft leren leven.

    BIJBELSDAGBOEK☺27 september☺ Ben Ik alleen een God van dichtbij? zegt de Heer. Ben Ik niet ook een God van ver weg? Jeremia 23:23.Dan ga je de dwaasheid inzien van al de bezorgdheid waaraan zoveel mensen te gronde gaan. Wat heb je aan een God, Die heel ver weg in de hemel woont! Maar God is geen God van verre!”Hij zorgt voor u en mij, als we maar bereid zijn om al onze zorgen bij Hem te brengen en daar te laten. Niemand zal de woorden van Jezus uit dit gedeelte serieus durven nemen, als hij niet ervaart dat Hij leeft. Maar wie Hem heeft leren kennen als Heiland en als de levende Here, die schuilt bij Hem, als een kind onder vaders jas, onbezorgd, vol vertrouwen, met slechts het begeren om ‘kind’ te blijven.Bron:bijbelsdagboek.nl

    📖📘◘◘◘LOGOS-JEZUS CHRISTUS IS DE JOODSE MESSIAS-INLEIDING☺9 september☺Waarom Joden ongelijk hebben als zij niet geloven dat Jezus Christus de Joodse Messias is. De laatste tijd zie ik op o.a. CVandaag, in christelijke kranten en op christelijke tv-stations en internet diverse artikelen (columns) van en interviews met enkele rabbijnen. Zij hebben veel contacten met christenen en als ik de rabbijnen zie en hoor, vraag ik mij steeds af hoe het toch mogelijk is dat zij niet in Jezus Christus als de door God beloofde en reeds gekomen Messias geloven. Bron:logos.nl/Piet Guijt

    LOGOS-DE BIJBEL IS BETROUWBAAR-BIJBEL-VAST-LEREN VAN JEZUS☺9 september☺Omdat de Bijbel Gods openbaring van Zichzelf aan ons is, betekent ‘de Bijbel kennen’ meer dan alleen weten wat erin staat. Jezus kon het onderscheid maken tussen verdraaide bijbelteksten en de Waarheid. Hij had een levende relatie met de Vader. Ook voor ons geldt: ‘in Uw licht zien wij het licht’ (Psalm 36:10). We moeten de Bijbel lezen met het licht van de Heilige Geest, en niet alleen de studeerkamerlamp gebruiken. Als we zó standvastig blijven in het Woord van God, hoeven we niet bang te zijn voor de wetenschap. Dan kunnen we, ook in het bestuderen van de natuur, Psalm 19:2 beamen: ‘De hemel vertelt Gods eer, het gewelf verkondigt het werk van Zijn handen.’ EINDE Bron:logos.nl/mei2020.nr.1

    SESTRA☺9 september☺God wil dat jij Zijn liefde aanvaardt, zodat je jezelf echt kunt waarderen en liefhebben.

    SESTRA☺9 september☺Eenmaal maakt U alles weer nieuw, Jezus. Eenmaal heelt U iedere wond, heel de oude wereld verdwijnt; de pijn voorbij.

    ABCVANHETGELOOF-GENADE☺3 oktober☺Meer genade zou ons in staat stellen meer te roemen in de HEERE en ons te verheugen met een langdurige vreugde.”Het is elke dag genade dat de Heere God de zon laat opgaan, over goede en kwade mensen (Mattheüs 5:45). Want dan zijn jullie kinderen van jullie hemelse Vader. Want Hij laat zijn zon schijnen op goede mensen en op slechte mensen. Ook laat Hij het regenen op goede mensen en op slechte mensen. >

    ABCVANHETGELOOF-GODSWOORD☺3 oktober☺De Bijbel laat zien welke weg Hij gaat met Israël en de heidenvolken. En het belangrijkste: de Bijbel vertelt over de Verlosser van Israël en de volken, Jezus Christus. Iemand heeft eens gezegd: “In het gewaad van de Schrift komt Christus naar ons toe.”Bron:abcvanhetgeloof.nl

    ♦♦♦♦WAAROM JEZUS-VRIJHEID VAN WAT-VRIJHEID VAN SCHULD☺3 oktober☺Of je je schuldig voelt of niet, je bent schuldig voor God doordat je zijn leefregels hebt gebroken in gedachte, woord en daad. Wanneer iemand een misdaad pleegt, is er een straf die betaald moet worden. Op dezelfde manier staat er een straf op het breken van Gods leefregels zoals die beschreven zijn in de Bijbel.Blz.12


    WAAROM JEZUS-VRIJHEID VAN WAT-VRIJHEID VAN SCHULD☺3 oktober☺Het kwaad brengt altijd de dood: het is je loon voor wat je hebt gedaan. Maar de liefdevolle goedheid van God geeft een geschenk: het eeuwige leven, door onze Heer Jezus Christus. Romeinen 6:23. Het gevolg van de dingen die je fout doet, is de geestelijke dood. Dat wil zeggen van God afgesneden zijn voor eeuwig. We verdienen het allemaal om die straf te ondergaan. Op het kruis nam Jezus deze straf in jou plaats op zich. Daardoor kunnen wij volledig vergeven worden en jou schuld wordt weggenomen.Blz.12

    GOtQUESTION-WAT BETEKENT HET OM GELOOF IN JEZUS TE HEBBEN☺3 oktober☺Wanneer iemand in Jezus gelooft, betekent dit dat hij of zij gelooft wie Jezus is (God in menselijke vorm) en vertrouwt op wat Jezus heeft gedaan (gestorven en opgestaan). Dit geloof in de persoon en het werk van Christus is wat redt (zie Romeinen 10:9–10; Want als je met je mond hardop zegt dat Jezus de Heer is, en met je hart gelooft dat God Hem uit de dood heeft teruggeroepen en levend heeft gemaakt, ben je gered. Door dit met je hart te geloven, word je vrijgesproken van schuld. En door het met je mond hardop te zeggen, word je gered. 1 Korintiërs 15:3–4)Ik heb jullie het belangrijkste van het goede nieuws geleerd. En dat is: Christus is gestorven voor al onze ongehoorzaamheid aan God. Dat was ook van tevoren in de Boeken opgeschreven. 4 Hij is begraven en op de derde dag weer uit de dood opgestaan. Ook dat was van tevoren in de Boeken opgeschreven.

    GOTQUESTION-IS HET CHRISTENDOM WAAR☺3 oktober☺Bovendien hebben herhaaldelijk bijbelse verslagen bevestigd. Zoals al vaak is gezegd, lijkt elke draai van de spade van de archeoloog de Bijbel te bevestigen. . Een ander overtuigend argument voor de waarheid van het christendom is de vervulling van oudtestamentische profetieën in het leven van Jezus. Dit werd bijna 700 jaar voor de tijd van Christus geschreven. Het is dan ook opmerkelijk dat het perfect aansluit bij de kruisiging van Christus.Niet alleen werd Christus gekruisigd, maar Hij stond op de derde dag weer op. Zijnis, net als Zijn dood, niet alleen een theologisch concept om ons te helpen God beter te begrijpen; Het is een historische gebeurtenis. Paulus zegt: "Als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos en bent u nog steeds in uw zonden" (1 Korintiërs 15:17) En als Christus niet uit de dood is opgestaan, heeft het geen zin om in Hem te geloven. Dan zijn we nog steeds schuldig door onze ongehoorzaamheid aan God. Bron:gotquestions.org

    NIET VER MEER-DE HERE IS MIJN KRACHT☺3 september☺Al ben ik zwak, de Heer is sterk en Hij volbrengt in mij Zijn werk. Welzalig als ik Hem verwacht. Hij is de bron van alle kracht. Dat wordt door het geloof aanschouwd, als heel mijn hart op Hem vertrouwt.

    NIET MEER VER-NIET ZIEN EN TOCH GELOVEN☺3 september☺Niet zien, toch met Hem wand’len en spreken elke dag is wat ik uit mijzelf niet, maar door ‘t geloof vermag. Niet zien, maar toch geloven: de Heer is dicht nabij. Dat doet Hij ons ervaren en maakt ons hart blij. Gedichtenbundel van G. Fidder-Uit het Woord der Waarheid

    NIET VER MEER GEDICHT-BLIJDSCHAP IN DE HEER☺3 september☺Er is geen blijdschap in onszelf, niet in omstandigheden, want als wij daarmee bezig zijn, zijn wij vaak ontevreden. Maar blijdschap is er in de Heer! Hij kan ons slechts geven in Zijn gemeenschap, tot Zijn eer. Dat is een heerlijk leven! Gedichtenbundel van G. Fidder-Uit het Woord der Waarheid

    🙇‍♀️🙇‍♂️  OVERDENKINGEN-DE STEUN VAN STILTE☺9 september☺Het belang van hun eigen ik speelde geen rol meer.Stilte speelt op allerlei wijzen een belangrijke rol in ons leven. Er wordt veel over gezongen.In de Mattheus Passion wordt gezongen: “Maak u rein en stil van binnen. O mijn hart laat Jezus binnen”. Kithara zingt op een eenvoudige en intieme wijze “In de stilte zegt U mij: mijn lieve kind Ik ben dichtbij”. Stef Bos omschrijft zijn gevoel over de stilte met de woorden “Niets is sterker dan het woord dat niemand hoort” in het mooie lied Stilte.

    OVERDENKINGEN-DE STEUN VAN STILTE☺9 september☺In de bijbel komt het belang van stilte op veel plaatsen naar voren.In de evangeliën wordt verteld dat Jezus geregeld de stilte zoekt om te bidden en om de liefde en steun van God te ervaren om zijn moeilijke taak te kunnen volbrengen.Als je wat dieper bij jezelf naar binnen gaat, lukt het soms om gedachten over alledaagse dingen achter je te laten. De gedachten uit het verleden, de zorgen over de toekomst belemmeren meestal een diepe bewustwording van de oneindigheid. Die openbaart zich in je innerlijke stilte. Je komt in een onbekende, andere wereld terecht. Tijd bestaat er niet meer, diep van binnen is tijdloosheid. Het is een wereld van rust. In de diepe stilte besef je iets van je oorsprong, maar dat zal altijd in nevelen gehuld blijven, zolang je leeft.Bron:overdenkingen.nl/ Ad Heide

    GEDICHTENSTAD-VREDE☺21 september☺ Zal er ooit eens iets komen wat men vrede noemt Moedeloos maakt het me soms Een leven zonder strijdt is er niet Nu even niet Later Het zal zo zijn Je kan slechts hopen Maar met een beetje geloof Gaat er een deur voor je open Dan kom je er achter Die vrede Die komt er ech

    GEDICHTENSTAD-RESPECT IS WAT HET DOET☺21 september☺ Het is belangrijk en goed, Respect is het wat het doet Hou elkaar daarmee in eer Want elk hart is teer. Ook die van jou en mij. Dat is het beste voor deze maatschappij. De HEERE zorgt voor jouw en mij, Zie, hoe goed is Hij? Wees goed voor elkaar, En respecteer elkaar. Wees goed voor alle mensen, Dat is wat we allemaal wensen. Bron:gedichtenstad

    ☻☻☻ALLABOUTGOT-GEBED OM VERLOSSING☺9 september☺Belijden Wanneer we het gebed om verlossing bidden, geven we toe dat we gezondigd hebben. Zoals de Bijbel zegt over iedereen, behalve Christus alleen: "(Romeinen 3:23). Zondigen is eenvoudig tekortschieten in het doel, als een pijl die de roos niet helemaal raakt. De heerlijkheid van God die wij tekortschieten, is alleen te vinden in Jezus Christus: "(2 Korintiërs 4:6).Het gebed om verlossing erkent dus dat Jezus Christus de enige mens is die ooit zonder zonde heeft geleefd. "Want Hij heeft Hem, Die geen zonde gekend heeft, voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij in Hem rechtvaardig zouden worden voor God" (2 Korintiërs 5:21).

    ALLABOUTGOD-GEBED OM VERLOSSING☺9 september☺Gebed om Verlossing - Geloof belijden in Christus als Redder en Heer Met Christus als onze standaard van perfectie, erkennen we nu het geloof in Hem als God, en zijn we het eens met de apostel Johannes: "" (Johannes 1:1-3).Omdat God alleen een perfect, zondeloos offer kon aanvaarden, en omdat Hij wist dat wij dat onmogelijk konden bereiken, stuurde Hij Zijn Zoon om voor ons te sterven en de eeuwige prijs te betalen. "" (Joh. 3:16). Bron:allaboutgod.com

    HUIS VAN BELLE-OVERVLOEDIGE GENADE☺21 september☺Soms vind ik het moeilijk om naar God te gaan. Dit gevoel heb ik vooral tijdens periodes waarin ik het geloof, of beter gezegd, God, op een laag pitje heb staan. Ik ben altijd wel stabiel in mijn geloof, begrijp me niet verkeerd, maar er zijn soms weken waarin het allemaal wat minder vanzelf gaat. Ik lees minder in de bijbel, ik moet mezelf er écht toe zetten om te bidden en in gesprek te gaan met God, de keuzes die ik maak zijn meer gebaseerd op mijn eigen inzichten dan op Gods wijsheid en de livestream kijken van de kerkdienst op zondag is meer een uitzondering op de regel dan een vast ritme. Tijdens dit soort periodes heb ik het juist zo nodig om naar God te gaan en om opnieuw met Hem te beginnen. Om alles voor Hem neer te leggen en even bij de Vader te zijn. Waarom is het dan juist in deze periodes het moeilijkst om naar God te gaan?

    HUIS VAN BELLE-OVERVLOEDIGE GENADE-STREVER☺21 september☺Van mijzelf ben ik een strever. Dit betekent dat ik altijd alles zo goed mogelijk wil doen. Ik wil mooie cijfers halen op school, ik wil een goede dochter zijn voor mijn ouders, ik wil een trouwe vriendin zijn voor mijn vriendinnen en ga zo maar door. Dit is een heel mooie eigenschap: het zet mij ertoe om hard te werken voor de dingen die ik wil bereiken. Het kan dus iets heel moois zijn. Het kan echter ook destructief werken. Zo betrap ik mezelf er wel eens op dat ik in mijn relatie met God ook een strever ben. Ik wil alles goed doen voor Hem. Het liefst lees ik elke dag uit de Bijbel, bid ik elke dag voor alle mensen om mij heen, ga ik elke zondag naar de kerk, lees ik elke week een boek over het christelijk geloof en geef ik alles wat ik heb aan goede doelen. Graag zeg ik dat ik dit allemaal wil doen omdat ik zo veel van God hou en alles voor Hem over heb, maar ik weet dat dat niet het hele verhaal is. Diep in mijn hart weet ik namelijk dat ik dit gedrag vertoon omdat ik, ergens diep in mij, het gevoel heb dat ik de liefde van God kan of zelfs moet verdienen. Bron:huisvanbelle.nl

    ♣♣♣POËZIE-OCH IK KAN U NIET VERGETEN☺27 september☺ Och! kon ik u vergeten, mijn lief, mijn aangebeden; Maar, ijdele wens en ijdele hoop: Ik heb te veel geleden. Niet dat ik in uw armen, op uwen roden monde, geluk, te veel voor ’t mensenhart, gezocht heb, – en gevonden. Maar dat ik om u geleden heb, geweend in doodsangst beven al wat een hart aan tranen heeft: dat bindt me aan u voor ’t leven.

    ♣♣♣POEZIE-JOUW VERGETEN☺27 september☺ Lieve hemel jou vergeten, eerder kreeg ik kippenvel. Laat mijn geheugen dan maar varen, mijne rug onthoud het wel. Al de stompen en de slagen, die ik reeds van jou ontving. Doen mij dikwijls nog herdenken, aan jou stout ondeugend ding. Seniorplaza.nl

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-WAT ZEI JEZUS EROVER☺21 september☺ Jezus onderwees tijdens Zijn leven vele malen uitdrukkelijk over de hel ( Jezus onderwees tijdens Zijn leven vele malen uitdrukkelijk over de hel (Matteüs 10:28-Wees niet bang voor hen die wel je lichaam kunnen doden, maar niet je ziel. Wees alleen bang voor God die zowel je ziel als je lichaam kan vernietigen in de hel.; 18:9-En als uw oog u tot slechte daden verleidt, ruk het dan uit en gooi het weg. Het is beter met één oog het eeuwige leven binnen te gaan, dan met twee ogen in het eeuwige vuur te worden gegooid. ;

    ALLABOUTWORLDVIEUW-BESTAAT DE HEL-HOE KAN EEN EEUWIGHEID IN DE HEL RECHTVAARDIG ZIJN☺21 september☺Jazeker, God houdt van ons (Johannes 3:16-Want God heeft zoveel liefde voor de wereld dat Hij zijn enige Zoon heeft gegeven, zodat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.) en Hij wil dat alle mensen gered worden (2 Petrus 3:9-Sommigen denken dat Hij treuzelt, maar dat is niet zo. Hij wacht alleen met het vervullen van zijn belofte, omdat Hij zoveel geduld heeft. Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen.). Maar God is ook rechtvaardig en oprecht; Hij zal niet toestaan dat zonde onbestraft wordt gelaten. Dit is de reden dat God Jezus stuurde om de prijs voor onze zonden te betalen.Bron:allaboutworldview.org/dutch

    ALLABOUTGOD-EEN BOZE GOD-LEER GODS KARAKTER KENNEN☺21 september☺Is God een boze God? Veel mensen kennen het ware karakter van God gewoonweg niet, waardoor ze blijven zitten met diepgaande vragen en grote zorgen. Is God boos op mij, of op de mensheid? Is Hij er op uit om mensen die Hem dwarsbomen te vernietigen? Vindt Hij het leuk om mensen te straffen? Dit zijn vragen en zorgen van veel Christenen en mensen die de waarheid zoeken.

    ALLABOUTGODS-EEN BOZE GOD- HOGE NORMEN☺21 september☺Wanneer je Gods persoonlijkheid kent, weet je ook dat God heilig is. Als je weet en begrijpt wat het betekent om heilig te zijn, begrijp je dat God hoge maatstaven hanteert. Matteüs 5:17-19 zegt: Denk niet dat Ik ben gekomen om de Boeken van de Wet en de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om alles te doen wat er in staat. 18 Luister goed! Ik zeg jullie dat niet één letter of komma van de wet zal worden afgeschaft voordat de hemel en aarde ophouden te bestaan. Eerst zal alles gebeuren wat er in staat. 19 Jullie moeten je aan alle wetten en leefregels houden die er in staan. Ook aan alle kleine dingen die er in staan. Je mag de mensen niet leren dat iets uit de wet onbelangrijk is. Als je dat wel doet, zul je zelf ook onbelangrijk zijn in het Koninkrijk van God. Je moet je aan alle wetten en leefregels houden en aan de mensen leren om dat ook te doen. Dán zul je geprezen worden in het Koninkrijk van God.Bron:allaboutgod.com

    ☻☻☻POEZIE-BEMIND DOOR GOD☺3 september☺ Je vraagt me te schrijven Een vers op dit blad Maar lieve Marjan Ik weet toch echt niet wat! Toch wil ik je wensen Een zeer gelukkig lot Bemind door alle mensen Maar bovenal door God.

    ☻☻☻POËZIE-BLIJF VOLHARDEN☺3 september☺ Blijf volharden in je streven; Wandel zonder omzien voort; Laat de moed je nooit begeven, Voorwaarts! Zij je levens woord. Wisseling staat elk te wachten, Niets blijft ons bestendig bij; Wil haar, die bij ’t plichtsbetrachten Met zijn lot tevreden zijn, Roem en rijkdom, macht en eere Brengen ’t waar geluk niet aan Daarom hoe het lot ook zeine Sterk in God, je plicht gedaan. Bron:seniorplaza

    •••DAGBOEK VOLHARDING

    DAGBOEK VOLHARDING-ALLES VOOR NIETS☺21 september☺ De Heer zegt: "Laat iedereen die dorst heeft, bij Mij water komen halen. En laat iedereen die geen geld heeft, bij Mij brood komen kopen, en eten. Kom, koop bij Mij zonder geld en zonder prijs wijn en melk. Jesaja 55:1. Je hoort een roep van een marktkoopman: O, alle dorstigen, kom tot de wateren en u die geen geld hebt, kom, koop zonder geld, wijn en melk. Bij dit beeld kun je denken aan de waterverkopers in het warme Oosten. Water is werkelijk van levensbelang. In de profetie[een uitspraak uit naam van een Godheid die de toekomst voorspelt]klinkt dat de Heere Jezus ons water schenkt. Maar ook geeft Hij wijn, de drank van de vreugde. En tenslotte melk, die groeikracht geeft. En dat alles ontvangen we gratis.

    DAGBOEK VOLHARDING-ALLES VOOR NIETS☺21 september☺Is er iemand die dorst heeft? Kom dan maar hier en drink, ook al hebt u geen geld! Kom hier en kies uit wat u wilt drinken, wijn of melk. Alles is gratis! Jesaja 55:1. Het wonder is: er wordt voor ons betaald. Jezus Christus heeft voor jou de prijs betaald, die nodig is voor jou in het heil te delen. Dan komen werkelijk stromen van zegen op je neer. Johannes 7:37-Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond Jezus op en sprak de mensen toe: ‘Als u dorst hebt, kom dan bij Mij om te drinken. Verlang je zo naar Hem/Jezus? Je zal niet voorspoedig zijn, die Hem niet zoeken, terwijl Hij te vinden is, want er is een tijd, dat Jezus niet te vinden is. [Matthew Henry]


    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-IN DE GEMEENTE☺27 september☺Wanneer jullie de geestelijke aspecten van jullie relatie onderzoeken, dan duidt dat op een duidelijk streven naar een succesvol huwelijk. Overweeg om alle ongewenste "bagage" af te leggen, dat wil zeggen alle slechte gedachten en vooroordelen die je mogelijk met je meedraagt. Door de huwelijksjaren heen zul je een koffer vol herinneringen, zegens, verdriet en moeilijkheden uitpakken, die je in je voorgaande leven hebt gevuld. Het is raadzaam om met deze herinneringen en moeilijkheden af te rekenen voordat je in het huwelijksbootje stapt.

    ♥♥♥ALLABOUTLIFECHALLENGES-HUWELIJKS VOORBEREIDING-VAN ANDEREN LEREN☺27 september☺In onze huwelijksjaren hadden we problemen. We scherpten elkaar, vaak op heel onplezierige manieren. Ja, er waren tijden waarin we gewoon uit de boot wilden stappen en gewoon onze belofte aan elkaar moesten nakomen. Onze vijf kinderen hebben zich hier redelijk doorheen weten te slaan, gezien het slechte functioneren van ons gezinBron:allaboutlifechallenges.org

    patat-en-friet-bewegende-animatie-0007

    IS GESCHIEDENIS-150 JAAR FRIET-BELGISCHE VISSEN☺27 september☺Volgens historicus Jo Gérard begon de geschiedenis van België betreffende de frietjes rond 1680. Hij schreef dat de inwoners van Wallonië toen de gewoonte hadden om vissen die ze gevangen hadden uit de Maas in olie te bakken. Soms was het achter te koud of gevaarlijk om te vissen. Daarom bedachten de Walen een alternatief. Zij sneden aardappelen in de vorm van kleine visjes, die zij vervolgens ook in olie bakten. Dit verhaal lijkt echter niet aannemelijk, aangezien de aardappel pas rond 1735 in Wallonië werd geïntroduceerd. Bovendien zou het ondenkbaar zijn dat de “gewone man” destijds zijn kostbare olie had willen verspillen aan het bakken van aardappels.

    patat-en-friet-bewegende-animatie-0003

    IS GESCHIEDENIS-150 JAAR FRIET-OORSPRONG VAN HET FRIETJE☺27 september☺Theresa van Avila frituurt aardappelen in een steelpan, geschilderd door Francisco Rizi ca. 1675 [Publiek domein] via Wikimedia Commons. Wat wel vaststaat, is dat de Spanjaarden de aardappel introduceerden in Europa. Toen de soldaten de voorraden van de inheemse bevolking plunderden, troffen ze er aardappelen aan, die ze aanvankelijk "truffels" noemden. Ongeveer 20 jaar later brachten de Spanjaarden de aardappel mee Spanje en introduceerden ze het gewas ook in Italië. Op dit moment waren de aardappelen nog vrij klein en bitter en groeiden ze niet goed op Europese bodem. In de loop van de tijd werden echter grotere en minder bittere versies van de plant gekweekt en de plant werd geleidelijk elders in Europa populair.

    MOPPEN😃😄

    hond-bewegende-animatie-0421

    HOND IN ASIEL☺21 september☺Ineens krijgt degene waarbij je deze grap uit gaat halen een telefoontje van het asiel. Het gaat over de hond, die is namelijk gevonden. Volgens de ingebrachte chip is het zijn/haar hond en zal deze dan ook afgeleverd worden op het aangegeven adres. En dat deze persoon nou zegt helemaal geen huisdieren te hebben, dat vinden ze bij het asiel natuurlijk een heel erg zieke opmerking. Je laat zo’n hond toch niet in het asiel achter?

    radio-bewegende-animatie-0056

    RADIO PROGRAMMA BELT OP☺21 september☺Degene die je laat bellen komt eindelijk in een radioprogramma terecht, iets wat hij of zij al heel erg lang wil. Niet alleen dat, hij/zij wint ook nog eens een geheel verzorgde vakantie en wel voor twee personen in het warme Salou. Maar helaas, alles gaat mis, want de verbinding zal zo ineens worden verbroken, zonder dat de gegevens zijn doorgegeven. En terugbellen, dat zullen ze niet gaan doen.

    soep-bewegende-animatie-0005

    SOEPZOOITJE☺21 september☺Jurre moet voor zijn werk een boottocht maken. Hij wordt daar altijd misselijk van en gaat daarom voor advies naar de dokter. ‘Je moet vlak voor je op de boot stapt een liter tomatensoep eten’, zegt de dokter. ‘Helpt dat dan tegen zeeziekte?’ vraagt Jurre verbaasd. ‘Nee, dat niet,’ zegt de dokter, ‘maar het kleurt wel erg mooi in het blauwe water!’

    HISTORIANET-GESCHIEDENIS VD SLAAP😴😴

    ☻☻☻HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-IEDEREEN WAS BANG IN HET DONKER☺21 september☺Waarschijnlijk is de mens altijd al bang geweest voor de nacht. Het donker was een bron van bijgeloof en iedereen wist dat de nacht toebehoorde aan de heer van de duisternis, Satan. Als de avond viel, bracht iedereen alles van waarde naar binnen. Ramen en deuren werden gesloten. De Beierse schrijver Jean Paul schreef in de 18e eeuw:Onze huiskamer werd verlicht en versterkt. De luiken werden gesloten en vergrendeld.’Het licht weerde de duisternis en het kwaad, en luiken en waakhonden hielden inbrekers en rovers tegen.

    HISTORIA- GESCHIEDENIS VAN DE SLAAP-DAAROM WAS DE NACHT LEVENSGEVAARLIJK-GEBEDEN HOUDEN KWAAD OP AFSTAND☺21 september☺De nachtelijke gebeden werden gezien als een bescherming tegen het kwaad. De Portugese bisschop Amador Arrais schreef aan het einde van de 16e eeuw:‘Niet alleen prinsen, kapiteins, filosofen, dichters en gezinshoofden worden ’s nachts wakker, maar ook dieven en rovers. Moeten we de slaap, de bondgenoot van immoreel gedrag, niet verafschuwen? Moeten we niet wakker worden om te waken voor moordenaars die opblijven om ons te doden?’Veel gezinnen baden daarom ’s nachts tot God om hem te vragen hen veilig door de duistere nacht te leiden.Bron:historianet.nl

    ♣♣♣ELKE DAG NIEUW-LIEFDE VOOR DE BIJBEL-BIJBEL☺21 september☺Het voorbeeld van die vader trof me. Ik begin de dag in de stilte van mijn slaapkamer en als de kinderen naar school zijn, neem ik vaak uitgebreider de tijd om te lezen en bidden. Ik besefte dat dit buiten beeld is bij de kinderen. Nu hoef je het er niet om te doen, maar ik realiseerde me dat het daardoor voor hen niet zichtbaar is. En, zoals bij die vader met zijn zoontje, is het zichtbaar gebruiken van de Bijbel blijkbaar belangrijk. Wanneer ik de deur uit ga, neem ik mijn smartphone altijd mee. En de Bijbel dan? Ik ruim het liefst alles netjes op, maar daardoor is de Bijbel ook niet meer zichtbaar. Door het voorbeeld werd ik aan het denken gezet. Welke plek heeft mijn Bijbel in mijn leven? En wat zien mijn kinderen daarvan?

    ELKE DAG NIEUW-LIEFDE VOOR DE BIJBEL-SMARTPHONE☺21 september☺Met een Bijbelapp op je telefoon kun je heel veel. Afbeeldingen maken, teksten selecteren, notities bij teksten opslaan, leesplannen gebruiken enz. En het opzoeken gaat ook lekker snel… Toch wil ik een pleidooi houden voor het gebruik van de Bijbel zelf. Ook in de kerk wordt de smartphone bijvoorbeeld gebruikt. Het is heel handig, compact en snel, maar met een smartphone draag je letterlijk de hele wereld mee. Ook al heb je veel discipline en laat je je niet afleiden door meldingen, kiezen voor de Bijbel is veelzeggend.Wanneer we de Bijbel gebruiken, zeggen we daar eigenlijk mee dat we ons afzonderen en richten op God. Niet alleen voor onze omgeving, maar vooral voor onszelf! Bron:elkedagopnieuw.nl

    IS GESCHIEDENIS

    verf-bewegende-animatie-0028

    🎨🖌️ISGESCHIEDENIS-DE GESCHIEDENIS VAN VERF☺21 september☺Verf is een materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt om voorwerpen te beschermen en te verfraaien, of om belangrijke signalen te geven. Hoewel de essentie van verf in al die tijd in wezen niet veranderd is, zijn de precieze samenstelling, productie en toepassing van verf zijn in de loop der tijd sterk veranderd, afhankelijk van de beschikbare materialen, technologieën en behoeften van de mensen.

    verf-bewegende-animatie-0002

    ISGESCHIEDENIS-DE GESCHIEDENIS VAN VERF-VERF DOOR DE GESCHIEDENIS HEEN☺21 september☺De eerste bekende schilderingen zijn tussen 20.000 en 25.000 jaar geleden in grotten in Frankrijk en Spanje gemaakt met natuurlijke kleurstoffen, zoals aardpigmenten, houtskool, bessensap, reuzel en bloed. De schilders brachten verf aan met hun handen en bestond uit een mengsel van speeksel en mineralen.Bron :isgescheidenis/Rens Maasakker

    HUISVANBELLE

    HUIS VAN BELLE-ODE AAN DE REGEN BRENGEN☺9 september☺De regen. Het is koud, nat en voelt licht gezegd vervelend. We blijven binnen, we schuilen of – als het echt niet anders gaat – crossen we er het liefst zo snel mogelijk doorheen, om toch nog relatief droog onze eindbestemming te halen. Tegen het natuurgeweld van de regen en stormen zijn we nu eenmaal niet opgewassen. We hebben het te ondergaan. We zullen moeten wachten totdat de wolken besluiten dat het genoeg is geweest, waarna we de draad van ons veilige leventje weer oppakken.

    HUIS VAN BELLE-ODE AN DE REGEN BRENGEN-WAT ALS☺9 september☺Maar wat als dat niet gaat? Wat als je al weken, maanden of jaren in een storm zit? De regen maar niet ophoudt en je je afvraagt of je ooit de zon weer zal zien. Wat doe jij in dat geval? Blijf je in je schulp gekropen, wensend dat de regen ophoudt? Raakt je hart verbitterd en verhard? Ben je boos op alles en iedereen? Of durf je de storm te trotseren, er zo snel mogelijk doorheen te razen in de hoop dat het snel stopt, om vervolgens verslagen van de koude kermis thuis te komen?Bron:huisvanbelle.nl

    libelle-bewegende-animatie-0018

    ROOTS-HEIDEN LIBELLEN VLIEGEN WEER☺27 september☺Libellen rusten geregeld, dat doen ze zittend in de vegetatie of op de grond, soms ook ver van het water. De volwassen en dus uitgekleurde mannetjes van de meeste soorten hebben een rood achterlijf. Vrouwtjes en jonge mannetjes van de heidelibellen zijn altijd geelbruin van kleur.

    bij-bewegende-animatie-0090

    ROOTS-WESPEN ZIJN NIEUWE ZOMER HELDEN☺27 september☺Zomer! Het heerlijke seizoen waarin het buitenleven wordt gevierd: op een terras van een horecagelegenheid langs het wandelpad of tijdens een picknick in de natuur. Maar niet alleen mensen genieten van het zomerleven. Ook wespen hangen op zomerse dagen graag rond op plaatsen waar taart en andere zoetigheden worden geserveerd. Meestal zijn dit de gewone wesp en de Duitse wesp, die niet voor niets de bijnaam limonadewesp hebben.Bron:roots.nl

    NIEUWS📰

    school-bewegende-animatie-0048

    STEEDS MEER KINDEREN KRIJGEN THUISONDERWIJS-IS DAT EEN GOEDE ONTWIKKELING☺27 september☺Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kinderen thuisonderwijs te geven, omdat ze bedenkingen hebben bij de richting van het reguliere onderwijs. Waarom is dat zo? En is dat iets goeds? We zijn nog in vakantiestemming, maar over een kleine week gaan de scholen in het zuiden van Nederland weer beginnen. Niet voor iedereen, want het aantal kinderen met thuisonderwijs groeit. Zij krijgen geen vakken als rekenen, schrijven en gym in een klas op school en spelen geen verstoppertje of tikkertje in de pauze met hun klasgenoten, maar krijgen thuis les van hun ouders. Als ouders toch voor thuisonderwijs willen kiezen, zijn er drie uitzonderingsgevallen:De eerste is als de ouders een trekkend bestaan leiden;De tweede is als er in de omgeving geen school is met jouw levensovertuiging;De derde is als het kind fysiek of psychisch niet in staat is om een school te bezoeken.Bron:eo/Hierennu

    HOE IN EEN VILLAWIJK IN BLOEMENDAAL DE KOMST VAN EEN HOSPICE WORDT GEBLOKKEERD☺9 september☺ In een villawijk in Bloemendaal blokkeerden boze buren met succes de komst van een hospice. Dreigen met procederen blijkt opnieuw een effectief middel. ‘Het is triest, maar zo zitten mensen in elkaar.’ Vlak voor een vrijstaande villa aan de Midden Duin en Daalseweg, een prachtige, lommerrijke straat in Bloemendaal, houdt het wandelende echtpaar Jan en Tonny even halt. In dit landhuis had een hospice moeten komen, waar mensen in hun laatste levensdagen palliatieve zorg zouden krijgen. Maar enkele boze buren staken daar een stokje voor.‘Schandalig’, zegt Tonny. ‘Verschrikkelijk’, valt Jan haar bij. Tonny en Jan (hun achternaam hebben ze liever niet in de krant) zijn zelf ook op een leeftijd dat ze nadenken over hoe het straks allemaal verder moet. ‘Triest om te bedenken dat de buren naar de rechter willen stappen, en jouw oude dag zo naar de knoppen gaat’, aldus Jan.Bron:nd


    Over mijzelf
    Ik ben Patricia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam doelgericht.
    Ik ben een vrouw en woon in Noord-Holland/Waterland (Nederland) en mijn beroep is Werk nu als Vrijwilligster voor een project v ouderen.
    Ik ben geboren op 24/03/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Lezen, breien, haken, borduren, fietsen, Movies.
    Ik ben christen en bezoek een apostolische gemeenten in mijn woonplaats. Bezoek elke zondag de kerk/samenkomst. Als het

    VIDEO GETUIGENIS

    3 oktober. Op de Flourish Conference LA genas God haar van zoveel dingen in haar lichaam en geest! Hij heeft haar ook bevrijd van het zien van zwarte vlekken en nu is haar gezichtsvermogen helder. Glorie aan God! Dank U Jezus voor wat U bij elke bloei hebt gedaan.

    Bezoek youtube onder Apostle Kathryn Krick


    DAILYVERSES📖📖


    SCHOOLVAKANTIES🎒🏫

    SCHOOL HERFSTVAKANTIE 2024-Regio Zuid-19 oktober t/m 27 oktober 2024; Regio Midden en Regio Noord-26 oktober t/m 3 november 2024


    GEBEDEN GEDICHTEN-RUST VOOR MIJN ZIEL☺21 september☺ de zon heeft mijn ogen aangetast het leven mijn ziel angst heeft mij omgeven vind ik nog rust voor mijn ziel dat bloedt en ziek is van elke dag Heer hoor mijn klacht laat Uw genade op mij rusten opdat ik voor altijd bij U mag wonen. Brunelli, Els

    GEBEDEN GEDICHTEN-MATERIE MENS☺21 september☺ Is er een materie Ingewikkelder dan ’t leven Een wezen Ondoorgrondelijker Dan een mens Diep in venijn en haat Toch de liefde zijn wens Is er iets wenselijker Dan rust en vrede Vrijheid, broederschap Vandaar onze dagelijkse bede Leid ons daarheen Stap voor stap. Scheer, Egbert Jan van der


    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-HOE ZIT HET MET ZIJN OPSTANDING☺27 september☺Het bewijs voor Jezus op oude locaties en artefacten culmineert in een leeg graf net buiten de muren van Jeruzalem. Hoewel we de exacte locatie van het graf van Jozef van Arimathaea niet kennen, biedt de traditionele site die bekend staat als het Tuingraf een prachtig beeld. Later, op de weg naar Emmaüs, stellen we ons de verrezen Christus voor die wandelt met twee leeggelopen en terneergeslagen mannen die slechts een paar dagen eerder hun leider – de gehoopte Messias – hebben verloren. Welke gebeurtenis kon ervoor zorgen dat een handjevol bange en zich verstopte boeren de oude wereld in vuur en vlam zette met de stoutmoedige verkondiging van Jezus Christus? Niets minder dan de opstanding van Christus had deze mensen kunnen transformeren - het bewijs voor Jezus na zijn dood en opstanding is onthutsend!

    ALLABOUTARCHAEOLOGY-BEWIJS VOOR JEZUS-ZIJN LAATSTE DAGEN EN KRUISIGING☺27 ZIJN LAATSTE DAGEN EN KRUISIGING☺27 september☺Elders vinden we meer bewijs voor Jezus en de leiders die de leiding hadden over zijn proces en kruisiging, waaronder een inscriptie die de Romeinse procurator van die tijd, Pontius Pilatus, noemt, en de werkelijke botten van de Joodse hogepriester van die tijd, Kajafas, bewaard in een sierlijk ossuarium (bottendoos). Het bewijs gaat door heel Jeruzalem, waar we kunnen staan in de oordeelsplaats van Pontius Pilatus, Gabbatha genaamd, en dan de Via Dolorosa bewandelen, waar Christus zijn eigen kruis naar Golgotha droeg. Bron:llaboutarchaeology.org


    IBB-DAGVERS-CITAAT☺9 september☺Geef me de moed om te veranderen wat ik kan veranderen. Geef me de wijsheid om te accepteren wat ik niet kan veranderen. Geef me het inzicht om het verschil tussen beide te zien.’(Reinhold Niebuhr)

    IBB-DAGVERS-CITAAT☺9 september☺Barmhartig en genadig is de HEERE, geduldig en rijk aan goedertierenheid.’ (Psalm 103:8 HSV)


    ••••WAAROM JEZUS-IK HEB HEM NIET NODIG☺3 oktober☺ Sommigen proberen het met geld. Maar dat bevredigt niet. Aristoteles Onassis, een van de rijkste mannen ter wereld, zei aan het einde van zijn leven: Miljoenen geven je niet per se wat je echt nodig hebt in het leven. Anderen dempen de put met drugs, alcohol of door met relaties maar wat aan te rommelen.

    WAAROM JEZUS-IK HEB HEM NIET NODIG☺3 oktober☺Een huisvrouw beschreef het in een brief aan mij, als een diepe, diepe leegte die ze voelde. Een jong meisje noemde het een gat in haar ziel. Die leegte proberen mensen op verschillende manieren op te vullen. Een meisje zei tegen mij: Deze dingen geven in eerste instantie wel voldoening maar laten je daarna leeg achter.


    GODS WOORD GENEEST-DE ENIGE BASIS VAN GELOOF IS HET WOORD☺27 september☺Hebreeën 11:1 vertelt ons: Het geloof nu is een vaste grond van de dingen die men hoopt, en een bewijs van de zaken die men niet ziet.Geloof is een vaste overtuiging van de waarheid van Gods Woord, terwijl hoop een verwachting is van het goede in de toekomst. Velen zoeken genezing vanuit hoop, maar ze hebben de voorwaarden van geloof op basis van Gods Woord weggelaten.

    GODS WOORD GENEEST-HET LEVEN VAN GELOOF IS PROGRESSIEF-GELOOF BLIJFT ALTIJD GROEIEN☺27 september☺Spreuken 4:18 zegt: Maar het pad van rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden. Je zou af en toe eens tijd moeten nemen om je geestelijke conditie te checken en je af te vragen of je licht helderder is dan voorheen. Zo niet, dan kun je je bezinnen en bedenken waar je van het pad af bent geraakt, zodat je geestelijk niet in gevaar komt. Bron:dpm nederland


    ◘◘◘◘BIJBEL EN ONDERWIJS-LEVEN IN EEN POST CHRISTELIJKE MAATSCHAPPIJ(1)-ONS LAND WORDT ERVOOR KLAARGEMAAKT☺27 september☺Deze mededeling kwam natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Er is een voorbereidingstijd aan voorafgegaan. Deze voorbereidingstijd begon met name in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Men spreekt wel eens van de ‘roerige zestiger jaren’ waarin veel veranderingen in gang zijn gezet. [wordt vervolgd]

    BIJBEL EN ONDERWIJS-HET GEZIN ALS GOLFBREKER☺27 september☺Maar in het bouwen aan je gezin als golfbreker is het juist zo mooi om vooral proactief aan de slag te gaan. Zo kun je in wijsheid heel veel schadelijke invloeden counteren met de waarheid. We weten, dat de wereld om ons heen hele andere normen en waarden voorstaat en we weten dat sinds de opkomst van de gsm de golven steeds sneller, harder en hoger worden. Zonder golfbrekers kalft alles af. Laat jouw gezin zo’n golfbreker zijn waarin je kinderen elke dag geconfronteerd worden met de waarheid van Gods Woord.[wordt vervolgd]Bron:bijbelenonderwijs.nl


    ♥♥♥CORRIE TEN BOOM

    CORRIE TEN BOOM-DE HEMELSE BLIK☺21 september☺Gelooft u dat de Zoon van God uit de hemel is gekomen en op aarde heeft geleefd en alles heeft gedaan wat de bijbel ons leert; dat Hij aan het kruis is gestorven en weer is opgestaan, dat Hij ten hemel is gevaren en de Heilige Geest heeft gezonden, met als doel ons in een toestand van verwarring achter te laten? Zeer zeker niet. Onmogelijk! Johannes 17:3-Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, Die Gij gezonden hebt. Het eeuwige leven is dat zij U, de enig ware God, kennen en degene die U naar de aarde hebt gestuurd, Jezus Christus.

    CORRIE TEN BOOM-HIJ GEEFT OVERVLOEDIG☺21 september☺De moeilijkheid met iemand die geen helder inzicht heeft in de rechtvaardiging door het geloof, is dat hij nog steeds probeert zichzelf te verbeteren. Het is onmogelijk jezelf aan je haren omhoog te trekken. Als u de realiteit van de rechtvaardiging niet duidelijk ziet, spreek er dan met de Heer over. Hij is graag bereid om het u helemaal duidelijk te maken. God is bij machte alle genade in u overvloedig te schenken, opdat gij, in alle opzichten te allen tijde van alles genoegzaam voorzien, in alle goed werk overvloedig moogt zijn." 2 Corinthiërs 9:8-God geeft zijn genade in overvloed, zodat u niet alleen zelf alles krijgt wat nodig is, maar het ook royaal met anderen kunt delen.


    ☻☻☻ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE-ONZE OPDRACHT, OOK RICHTING DE TERUGKOMST EN OPNAME☺27 september☺De wetteloosheid zal kortom groot zijn. Deze woorden van eeuwen her zijn een beschrijving van de tijd waarin wij nu leven. Het progressieve westen is daarbij de voorloper voor wat de rest van de wereld nog te wachten staat. Maar nog is het niet te laat! Het is nu genadetijd. De weg naar de Vader ligt open. Mensen komen ook nu nog tot Christus en God opent ook vandaag nog mensenogen voor de waarheid van het evangelie en Jezus, door de kracht van de Heilige Geest. En daarom is het mijn hoop dat dit artikel ons aanspoort.

    ZOEKLICHT-IEDER MENS HEEFT EEN GEVOEL VOOR HET GODDELIJKE-HET GEVOEL VOOR ONS GODDELIJKE EN DE ZONDE☺27 september☺De openbaring van het Woord is niet zomaar voor iedereen beschikbaar immers en vergeet ook kracht van de zonde en het kwaad zelf niet, juist in de mens die God niet kent. Mensen zijn nu eenmaal zondig en zijn van nature daarom niet geneigd om God te zoeken. Zoals we in Romeinen 3: 10 & 11 lezen:Dat staat ook in de Boeken: "Niemand leeft zoals God het wil, helemaal niemand. Niemand is verstandig. Niemand verlangt werkelijk naar God. Bron:zoeklicht.nl


    ◘◘◘ZONNEWENDE

    ◘◘◘ZONNEWENDE-GODS ZORG☺21 september☺Het is heus zo eenvoudig niet je zorgen in Gods hand te leggen. Zijn liefde dringt er wel op aan, en ook de Bijbel blijft het zeggen. Maar ‘t is en blijft in de praktijk een tamelijk abstract gegeven. Want als je echt te maken krijgt met de mysteries van het leven, dan ben je toch als mens geneigd daarover zelf je hoofd te breken en komt het nauw ‘lijks in je op, met God de zaken door te spreken. Van:Truus van der Roest/Uit: In stil vertrouwen

    ZONNEWENDE-JEZUS GAAT MET MIJ☺21 september☺Ik ga mijn weg met Jezus en Jezus gaat met mij. Er is geen kwaad te vrezen, de Heer blijft aan mij zij. Ik geef Hem al mijn zorgen en Hij geeft mij Zijn rust. Ik ben mij van Zijn liefde en van Zijn trouw bewust.Van: Co ‘t Hart/Uit: Zie omhoog


    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-ZONDER ZONDE☺3 oktober☺Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt toen ze overspel pleegde. Johannes 8:4b. De religieuze leiders geloven niet dat Jezus de messias is en ze zijn bang dat Hij het volk zal ophitsen. Listig proberen ze Hem in de val te laten lopen. Maar wat Jezus hier doet is onvoorstelbaar. Hij draait de aandacht weg van de vrouw die is betrapt op overspel (laten we de betrokken man niet vergeten!) en zet de schijnwerpers op álle omstanders: ‘Wie van jullie zonder zonde is, laat die als eerste een steen naar haar werpen.’ Zonde is iets vreselijks maar geen reden om anderen na te wijzen. We hebben genoeg aan onze eigen tekortkomingen.

    ♠♠♠♠IBB DAGELIJKSE VERS-HOOP☺3 oktober☺Wat ben je bedroefd, mijn ziel, en onrustig in mij. Vestig je hoop op God, eens zal ik Hem weer loven, mijn God, die mij ziet en redt. Psalm 42:6.Eenzaamheid kan je diep neerdrukken in depressie. Alleen-zijn kan twijfel in je geloof brengen. De schrijver van deze psalm herinnert zich de grote optochten naar Jeruzalem om samen één van de drie feesten van Israël te vieren voor God. En nu – teruggeworpen op zichzelf – roept hij tot God: ‘Waarom vergeet U mij?’De Korachieten hebben een zwarte achtergrond; hun voorvader zondigde tegen God en werd verzwolgen in de aarde. Misschien voelden zij zich nog steeds minderwaardig. En toch…In de krochten van zijn hoofd is het besef dat God hem niet laat vallen. Eens zal hij weer feestvieren en God loven, want God redt; God ziet je, altijd. BEMOEDIGING:Ik besef, dat het heel lastig is om te geloven, dat God het goede met iedereen voor heeft, als je alleen maar tegenslag ervaart. Als bemoediging, als je voor de Here kiest (Exod.32:26), kiest Hij voor jou en mag je in zijn dienst komen en zijn zegen verwachten. Zoals de Korachieten dit hebben ervaren, zo kan dat ook vandaag nog.


    📖📖 ♥♥♥♥BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE- MINDFULNESS ZOU GEHEEL ONTDAAN ZIJN VAN BOEDDHA☺3 oktober☺En wat te denken van het beoefenen van mindful niet-oordelen en geduld? Het gevolg is in plaats van bewogenheid apathie, onverschilligheid tegenover datgene wat men observeert. Het ging door mij heen: in hoeverre is het denkbeeldig dat iemand die veel mediteert stoïcijns, apathisch, zou kunnen toekijken naar een moord die vlak voor zijn of haar ogen gebeurt, zonder te oordelen, om niet in de stress te schieten?

    BIJBEL EN ONDERWIJS-BIJBEL EN NEW AGE-MINDFULNESS -ONTMASKERING EN GEVOLGEN☺3 oktober☺☺Het gevolg van al dit uitreiken is, dat we zelf groeien en veranderen, waardoor we de wereld veranderen. De Dalai Lama zegt: ‘Mijn religie is vriendelijkheid.’Kabat-Zinn spreekt van een nieuwe ziens- en zijnswijze, waarin beoefening van aandacht eenvoudig ‘het steeds opnieuw ontdekken van de draad die alles met alles verbindt’ is, verwoord in de ene term verbondenheid: verbondenheid met het universum, het AL, de tijdloosheid achter geboorte en dood, verzoening met de dingen zoals ze zijn, waardoor we heelheid en eenheid ervaren. Hier is definitief een andere geest aan het roer gekomen.(wordt vervolgd)Bron:bijbelenonderwijs.nl


    ♥♥♥♥DPM-PROCLAMATIEKAART-IK VERGEEF☺3 oktober☺Vader, vergeef het hen...' Jezus wist als geen ander wat het betekent om te vergeven. moeten vergeven kan aanvoelen als een woestijn; toch moet je er doorheen, want als je het niet doet, blijf je gevangen in de bitterheid en de ander blijft gevangen in schuld. Deze kaart helpt je om samen met God te volharden op de weg van vergeving.

    DPM-PROCLAMATIEKAART-IK VERGEEF☺3 oktober☺Heer, allen hebben gezondigd en worden gratis door Uw genade gerechtvaardigd, krachtens de verlossing die in Christus Jezus is. Romeinen 3:23-24[Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid. Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen—zonder dat het hun iets kost en zonder dat zij het hebben verdiend—omdat Jezus Christus hen uit de greep van de zonde heeft bevrijd.


    ♣♣♣ZIJNWOORD-LIEGEN EN BEDRIEGEN-GOD WIL NIET DAT WE HEM VERZOEKEN☺3 oktober☺God lijkt het eens te zijn met de conclusies van Petrus.De daad van Ananias en Saffira heeft zware gevolgen. Handelingen 5:5-Toen Ananias dat hoorde, zakte hij in elkaar en stierf. Iedereen was vreselijk geschrokken. Toen Ananias dat hoorde, viel hij dood neer. Iedereen die ervan hoorde, werd bang.

    ZIJNWOORD-LIEGEN EN BEDRIEGEN-GOD WIL NIET DAT WE HEM VERZOEKEN☺3 oktober☺Deze studie gaat niet over hoe God straft en wanneer. Wat wel duidelijk mag zijn is dat we voorzichtig moeten zijn met hoe we ons naar elkaar toe opstellen, en daarme naar God toe. In Handelingen 5:9 vraagt Petrus hoe Ananias het durfde de Geest te trotseren (in de NBG-vertaling staat verzoeken). We trotseren de Geest der Waarheid wanneer we oneerlijk zijn. Laten we betrouwbaar zijn en eerlijk naar elkaar toe. Zo lijken we het meest op Jezus Christus. Johannes 8:21 zegt: De waarheid maakt vrij.Bron:zijnwoord.nl


    ☻☻CORRIE TEN BOOM😢😢

    ☻☻CORRIE TEN BOOM-WARE VRIJHEID☺21 september☺"Om waarlijk vrij te zijn, heeft Christus ons vrijgemaakt; houdt dus stand....Galaten 5:1- Leef dus in de vrijheid die Christus ons gegeven heeft. Laat je niet opnieuw tot slaven maken van wetten en regels. Voordat zij in het concentratiekamp stierf, liet de Heer aan mijn zuster Betsie zien wat voor werk ik na de oorlog zou doen. Toen ik uiteindelijk met dat werk moest stoppen, was ik terneergeslagen, totdat iemand mij liet zien dat het niet goed is gebonden te zijn aan iemand die gestorven is. Ik werd bevrijd en de Heer schonk mij diepe vrede.

    CORRIE TEN BOOM-NIET: HAD IK MAAR☺21 september☺k zal u vergoeden de jaren toen de sprinkhaan alles opvrat...."Joel 2:25- Ik heb dat leger van springende, knagende en kaalvretende sprinkhanen op jullie afgestuurd. Maar Ik zal jullie vergoeden wat zij in die jaren hebben opgegeten.Gemiste kansen! Had ik maar...Het is normaal om spijt te hebben over gemiste kansen, maar verkeerd je daarover ellendig te voelen. Het is onmogelijk op uw leven terug te zien, zonder spijt over bepaalde zaken te hebben. Maar wij moeten onderscheid maken tussen wat wij werkelijk moeten betreuren, en een verkeerde hart gesteldheid. Geef God uw 'had ik maars.'Denk aan die arbeiders in de wijngaard uit de gelijkenis die Jezus in Mattheüs 20 : 1-16 vertelde. Zij ontvingen allen hetzelfde loon, hoewel sommigen de hele dag en anderen slechts een uur hadden gewerkt. Vergelijk dat met het leven van de mensen. Sommigen gaan het Koninkrijk pas binnen aan het einde van hun leven. Zij zullen het betreuren dat zij de Heer al die jaren niet hebben gediend. Maar het belangrijkste is dat zij in het Koninkrijk zijn. Wat er echt toe doet voor een christen, is niet wat u eens bent geweest, maar wat u nu bent.


    ♦♦♦♦GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-DOOR JEZUS STRIEMEN ZIJN WE GENEZEN☺3 oktober☺Alle botten van Jezus waren zichtbaar. Zo is Hij gemarteld en geslagen. Tijdens Zijn marteling dacht Jezus aan jou en mij. Hij onderging niet slechts de zweepslagen op Zijn vleesloze rug, Hij onderging ook onze kwalen en ziekten, zoals we in Jesaja 53 kunnen lezen:Voorwaar, onze ziekten heeft Hij op Zich genomen, onze smarten heeft Hij gedragen.Jezus ontving de straf! Wij ontvangen genezing:De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.

    GELOOFT-HET IS GODS WIL DAT JE GEZOND BENT-DOOR JEZUS STRIEMEN ZIJN WE GENEZEN☺3 oktober☺Genezing is dus ons recht, omdat Jezus de prijs al betaald heeft voor onze genezing. Als satan zegt: "Je kunt niet worden genezen", antwoord dan eenvoudig: "Jezus heeft voor mijn genezing betaald. Ziekte heeft niet het recht om in mijn lichaam te zijn. Ik ben genezen in Jezus' Naam!"Elke vloek van ziekte (tegenwoordig erfelijke aandoening genoemd) viel op Jezus. Hij droeg alles. De prijs is betaald!EINDEBron:gelooft.com


    GOTQUESTION-WAT BETEKENT HET OM GELOOF IN JEZUS TE HEBBEN☺3 september☺Geloof hebben in Jezus betekent Hem vertrouwen. Eenvoudigweg. Volledig. Zonder voorbehoud. Op een keer, voordat Jezus twee blinde mannen genas, vroeg Hij hun: "Geloven jullie dat Ik in staat ben om dit te doen?" Ze antwoordden: 'Ja, Heer', en Hij genas hen 'naar [hun] geloof' (Matteüs 9:28–29= Toen Jezus zijn huis was binnen gegaan, kwamen de blinden naar Hem toe. Jezus zei tegen hen: "Geloven jullie dat Ik dat kan doen?" Ze zeiden tegen Hem: "Ja, Heer." Hij raakte hun ogen aan en zei: "Ik wil dat gebeurt wat jullie geloven."). De mannen vertrouwden eenvoudig op de kracht en goedheid van de Heer, en ze ontvingen hun gezichtsvermogen.

    GOTQUESTION-IS HET CHRISTENDOM WAAR☺3 september☺Om de waarheid van het christendom vast te stellen, moeten we de betrouwbaarheid van "de Schrift" beoordelen, aangezien de Bijbel de basis voor geloof is. De Bijbel, in het bijzonder het Nieuwe Testament, is een van de best gedocumenteerde oude teksten. Alleen al het aantal manuscripten – meer dan 5.000 oude Griekse manuscripten – overtreft ruimschoots dat van enige andere oude tekst. Vanwege de overvloed aan beschikbare documenten kunnen we de manuscripten met elkaar vergelijken en de waarheidsgetrouwheid ervan verifiëren. Bron:gotquestions.org


    HULP DOOR GODS WOORD-ALS JE DENKT DAT JE SCHULD TE GROOT IS☺3 september☺God echter bevestigt Zijn liefde voor ons daarin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren. Romeinen 5:8-Maar Christus heeft zijn leven voor ons gegeven toen we nog sléchte mensen waren. Daarmee bewijst God hoeveel Hij van ons houdt. Maar opdat u zult weten dat de Zoon des mensen (Jezus) macht heeft zonden te vergeven. Marcus 2:10-Maar Ik wil dat jullie weten dat de Mensenzoon hier op aarde de macht heeft om de mensen te vergeven dat ze ongehoorzaam aan God zijn geweest." En Hij zei tegen de verlamde man:

    HULP DOOR GODS WOORDALS JE LIJDT:☺3 september☺Want dat is genade, als iemand om het geweten voor Go dingen verdraagt die hem pijn doen, en daarbij ten onrechte lijdt. Want wat voor roem is er als u het geduldig verdraagt wanneer u zondigt en daarvoor slagen ontvangt? Maar als u het geduldig verdraagt wanneer u goeddoet en daarvoor lijdt, is dat genade bij God. Want hiertoe bent u geroepen, omdat ook Christus voor ons geleden heeft; Hij laat ons zo een voorbeeld na, opdat u Zijn voetsporen zou navolgen. 1 Petrus 2:19-21> Het is een eer als je moet lijden omdat je God gehoorzaam bent. Maar als je moet lijden omdat je iets slechts hebt gedaan, zal niemand je prijzen. Maar als je goed doet, en dan tóch straf krijgt, is God trots op jullie. Want nu God jullie heeft geroepen, zullen jullie ook moeten lijden. Dat hoort erbij. Want ook Christus heeft voor ons geleden terwijl Hij niets slechts had gedaan. Zo is Hij een voorbeeld voor ons. En Hij wil dat we zijn voorbeeld volgen.Bron:traktaat.


     ♣♣♣BIJBELSDAGBOEK☺9 september☺Het geloof is uit het gehoor; daarom verwachtte Paulus dat God op zijn prediking geloof zou schenken. Hoopvol keek hij de kring van zijn toehoorders rond en zijn oog viel op een man die zijn woorden gewoonweg opat! En onder zijn prediking kreeg deze man geloof dat God hem genezen zou. Dat kan een mens je niet aanpraten, dat moet je door God gegeven worden. God deelt ieder afzonderlijk het geloof uit, naar hij dragen kan. Want geloof is niet iets om zelf van te genieten, maar om uit te leven voor God.

    BIJBELSDAGBOEK☺9 september☺Wat een verantwoording om geloof te ontvangen! Deze man was van zijn geboorte af verlamd geweest; hij had er mee leren leven. Maar God doorbrak zijn levenssleur door hem de geloofsverwachting te geven dat hij echt zou kunnen lopen tot eer van God. Paulus zag dit. Hoe kijken wij naar de mensen als wij van Jezus getuigen? Zien wij hoe zij reageren? Zijn we geïnteresseerd in wat God in hun harten werkt? Paulus zag Gods werk in deze hopeloos verlamde man. Het was niet omdat Paulus in het dogma der genezing geloofde, maar omdat hij God Zijn werk zag doen in het hart van de man die naar hem luisterde. Daarom riep hij met luider stem: „Ga recht op uw benen staan!”Bron:Bijbelsdagboek.nl


    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺27 september☺U zult ervaren en begrijpen dat die liefde van Christus ons menselijk verstand te boven gaat. Uw hele wezen zal dan vol van God zijn. Efeze 3:19. Over de liefde die zelfs alle wijsheid te boven gaat, die ervoor zorgt dat je niet alleen met je hoofd, maar vooral ook met je hart besluiten neemt. De liefde die mensen helpt om het goede te doen.

    ◘◘◘DAG IN DAG UIT☺27 september☺ Maar God heeft in zijn goedheid aan iedereen een eigen geschenk gegeven. Christus bepaalt wát, en hoeveel. Efeze 4:7. Hier wordt genade door Christus bedoeld. Genade is een geschenk van God om niet. Het is als een cadeau krijgen zonder dat je jarig bent of een grote prestatie hebt geleverd. In dit geval komt alles in een beter, helder licht te staan; worden nieuwe dingen mogelijk. Zo staat leegte tegenover gevuld worden, gevuld door de genade van Christus.


    📚🧾LOGOS-WAREN ADAM EN EVA GERED☺9 september☺De Bijbel vertelt ons niet specifiek of Adam-[Een voornaam wordt zelden gebruikt om er een lichaamsdeel mee aan te geven. Een uitzondering is de persoonsnaam Adam in het woord ‘adamsappel’ (het strottenhoofd). Dit is ontleend aan het verhaal dat er een stukje van de verboden vrucht in Adams keel was blijven steken, toen hij ervan at. Maar dat staat niet in de Bijbel. Evenmin lees je daar dat de verboden vrucht een appel was! Er wordt alleen maar over een ‘vrucht’gesproken.]en Eva gered werden. Maar er zijn verschillende Bijbelse aanwijzingen die we kunnen overwegen, en die aanwijzingen suggereren dat ze gered waren.

    LOGOS-WAREN ADAM EN EVA GERED-WAT BETEKENT GERED ZIJN☺9 september☺Ten eerste moeten we definiëren wat we bedoelen met “gered”. In het Nieuwe Testament gebruikt de apostel Paulus het begrip “verlossing” (vgl. Romeinen 5:9; 10:9-10; 13:1, etc.) om dingen te impliceren als bevrijding van zonde, redding van de toorn van God en de garantie van toekomstige zegen in de hemel. De voorwaarden voor redding zijn, volgens Romeinen 10:9-10, geloof in de basiswaarheden van het evangelie (ik ben een zondaar, Jezus stierf voor mijn zonden, Jezus stond op de derde dag lichamelijk op, etc.) en een mondelinge belijdenis van Jezus als Heere.Bron:logos.nl/23 augustus 2024


    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD-CHRISTUS LIJDENDE LIEFDE☺27 september☺Al Uw kleding geurt van mirre en aloë en kaneel, Uw kleren geuren van heerlijke parfum. Psalm 45:9. De aloe, de middelste specerij van de drie, spreekt van de liefde die achter al het lijden ligt. Aloe was geuriger en duurder dan alle andere specerijen. De aloe plant moest in de kern gekerfd worden wilde de geur ervan onthuld worden. Het was op Golgotha’s kruis dat Christus hart, oen het doorkliefd werd door het zwaard van Gods oordeel, al de grootheid van Zijn liefde openbaarde. Niet in het hele universum is geuriger dan dat de liefde van Christus die alle kennis te boven gaat.

    ☻☻☻HET GOEDE ZAAD☺27 CHRISTUS LIJDENDE LIEFDE☺27 september☺Al Uw klederen zijn mirre, en aloë, Psalm 45:9. Uw kleren geuren naar mirre, aloë en kaneel.Verder is Zijn liefde veel kostbaarder dan goud. Als de wereld ons al het goud dat ze bezit kon aanbieden in ruil voor de kennis van Christus liefde, zou iemand van ons die kennis dan inwisselen voor zo’n groot bedrag? Dat zouden we niet doen, want die liefde is veel kostbaarder dan goud.Deze kan niet gekocht worden, maar ze heeft haar onbetaalbare rijkdom zonder enig voorbehoud over ons uitgestort.


    ◘◘◘ONDERWIJS-DE VADER ZELF HEEFT U LIEF-TE KORT SCHIETEN- TOE VERTROUWEN AAN ZIJN LIEFDE☺27 september☺Ik hoop dat ik met de woorden van deze column wat heb kunnen overbrengen wat er op dit punt binnen mij leeft. Misschien heb je iets aan mijn op schrift gestelde ervaring. Misschien heeft het tot gevolg dat ook jij stopt met ‘krampachtig’ willen liefhebben en in plaats daarvan je begint toe te vertrouwen aan Zijn liefde voor jou. En dan komt de wederliefde van jou en mij voor Hem vermoedelijk wel vanzelf. EINDE

    ◘◘◘ONDERWIJS-WAAROM LAAT GOD LIJDEN TOE☺27 september☺Als God goed en almachtig is, heeft Hij dan niet de middelen om kwaad en lijden te voorkomen? Mensen zijn geen robots, ze hebben de vrijheid om verkeerde dingen te doen. Hoewel God de macht heeft om lijden te voorkomen, maakte Hij ons met die vrijheid om zelf te kunnen kiezen. We kunnen Hem gehoorzamen en door het geloof goede dingen doen, of we kunnen God ongehoorzaam zijn en slechte dingen doen en zo lijden onder de consequenties van onze slechte daden. Ook anderen lijden vaak onder onze slechte daden. Is er een doel met ons lijden? De Bijbel heeft het over tenminste drie gevolgen van lijden.

    ◘◘◘ONDERWIJS-WAAROM LAAT GOD LIJDEN TOE-WE ZIEN HOE VERNIETIGEND DE DUIVEN KAN ZIJN☺27 september☺Als we kwaad zien in de vorm van vreselijke criminaliteit of als we zien dat een klasgenoot of collega wordt gepest of misbruikt, worden we er aan herinnerd hoe vernietigend kwaad kan zijn voor het menselijke hart en de ziel. Het herinnert ons eraan wat goed is en dat we God moeten zoeken.Bron:christelijk nieuws.nl


     

    PLUSON LINE-STELLING:DE FIETSHELM MOET WORDEN VERPLICHT VOOR 60 PLUSSERS OP DE E-BIKE-ZWARE HERSENLETSEL☺27 september☺De fietshelm speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ernstig letsel bij een verkeersongeval. Van alle Nederlanders die een val maken tijdens het fietsen, heeft een derde last van hoofd- of hersenletsel. In de meeste gevallen (86 procent) spreken we van hersenletsel. Het aantal ongelukken met een e-bike stijgt daarnaast ook ieder jaar. De kans op ernstig hoofdletsel na een val neemt met 60 procent af bij het dragen van een fietshelm en de kans op dodelijk hoofdletsel neemt met 71 procent af.

    fiets-bewegende-animatie-0094

    PLUSONLINE-STELLING:DE FIETSHELM MOET WORDEN VERPLICHT VOOR 60 PLUSSERS OP DE E-BIKE-MINDER FIETSEN☺27 september☺Toch kan de invoering van de helmplicht er ook voor zorgen dat de populariteit van de e-bike afneemt. De grootste kritiek op het plan heeft te maken met de verplichting zelf. Dat kan ervoor zorgen dat mensen de gewone fiets boven de e-bike kiezen of zelfs helemaal niet meer gaan fietsen. Andere veelgehoorde kritiek op het plan is dat de helm niet lekker zit (vooral te warm), en niet mooi staat.Bron:plusonline.nl


    🍺🍹GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺27 september☺Maar de Schriftteksten verbieden een Christen niet noodzakelijkerwijs om bier, wijn of andere alcoholische dranken te nuttigen. Christenen wordt geboden om dronkenschap te vermijden (Efeziërs 5:18). Word niet dronken van wijn, want dan weet je niet meer wat je doet. De Bijbel veroordeelt dronkenschap en de gevolgen ervan (Spreuken 23:29-31). Wie roepen er aldoor ach en wee?Wie lopen altijd te ruziën en te klagen?Wie raken altijd nodeloos gewond? Wie lopen altijd met rode ogen?Mensen die bij elkaar komen om eens lekker door te drinken en daar de hele nacht mee doorgaan.Laat je niet verleiden door de wijn,prachtig rood fonkelend en schitterend in de beker.Hij is zo heerlijk!

     🥂🍸GOTQUESTIONS-WAT ZEGT DE BIJBEL OVER HET NUTTIGEN VAN ALCOHOL/WIJN? IS HET EEN ZONDE VOOR CHRISTENEN OM ALCOHOL/WIJN TE DRINKEN☺27 september☺Christenen wordt ook geboden om hun lichamen niet door enig iets te laten “beheersen” (1 Korintiërs 6:12-Alles mag, maar niet alles is nuttig. Ik mag alles, maar ik mag nergens slaaf van worden.; 2 Petrus 2:19-Ze beweren dat ze vrijheid komen brengen, maar zelf zijn ze slaven van het kwaad. Want een mens is de slaaf van dat wat hem in zijn macht heeft.). [wordt vervolgd]Bron:gotquestions.org


    BEZINNING-GEDICHT-MIJN HEILIGE EENHEID☺3 september☺ Mijn Heilige Eenheid verbonden in het nietig menselijk zijn geeft trots een knak Haat wordt verbroken men wordt levend vergevend aanschouwend vertrouwend Men leert zich bezinnen zo gaat men van haat en nijd naar liefde en barmhartigheid.Maria Ramaekers

    BEZINNING-GEDICHT-MIJN KIND☺3 september☺ Wees steeds Mijn in al je zijn, in je denken en in je wenken, in je smeken en je weten, in je verpozen en in je strijd van het bestaan; een weg die soms moeilijk is om te gaan. Wees Mijn in je innerlijk leven, je uiterlijk streven en geven, Zo word je vrij in Mij. Maria Ramaekers Gedichtensite.nl


    ♦♦♦♦ZONNEWENDE-WIE HEEFT MIJ AANGERAAKT☺3 oktober☺☺ie hoe dan de Heiland stil staat, vraagt: wie kracht aan Hem onttrekt, hoe Hij omziet naar degene, die Zijn liefde heeft gewekt en bij ‘t stamelend bekennen van ‘t geloof in Hem alleen, zegt Hij: dat heeft u behouden, ga gezond in Vrede heen: Van: Co ‘t Hart/uit: Overvloed uit tekort

    ZONNEWENDE-JEZUS GAAT MET MIJ☺3 oktober☺Ik mag met Jezus spreken en Jezus spreekt tot mij. Hij geeft aan mij Zijn vrede en maakt mij rustig blij. Die blijdschap doet getuigen: Hij is mijn steun, mijn kracht. Ik heb Zijn hulp en bijstand nooit tevergeefs gewacht. Van: N.C. Otgaar/Uit: Zie omhoog


    GEDICHTEN VERGEVING-EEN HART DAT KAN ONTVANGEN☺3 oktober☺ Ergens tussen hemel en aarde blijven geschenken zweven onuitgepakt verlangen zij zich volledig weg te geven. Zware wolken versperren de weg naar de mensen arm van geest dampen van ‘niet goed genoeg’ hebben Gods vergeving ontvleesd. Tot de lucht in lichterlaaie staat elk bedenksel wordt vervangen door het genadewerk van de Zoon en het vlezen hart kan ontvangen. Beantwoord is Zijn verlangen. Marij van den Heuvel

    GEDICHT-VERGEVING-VERGEEF ONS ONZE ZONDEN☺3 oktober☺ Heer leer ons om vergeving vragen, leer ons te knielen bij Uw kruis. Alleen dan kunnen wij U behagen, krijgen wij vergeving van zonden. Vergeef ons wat wij verkeerd deden, vergeef ons wat wij oprecht beleden. Leer ons onze trotsen harten buigen, vergeef,vergeef ons onze zonden. Als wij dat niet kunnen ,dan zullen wij Uw Vaderhart diep verwonden. Petra Groeneveld


    ♥♥♥ELKE DAG NIEUW-JIJ EN JE HART-BIJBELSMOEDERSCHAP-HOE OPEN BEN JIJ☺3 oktober☺Als jij je kwetsbaar durft op te stellen, dan hoef je je niet groter voor te doen dan je bent. Je mag je er bewust van zijn dat je niet perfect bent, maar juist imperfect. Het is belangrijk dat je je emoties en gevoelens durft uiten. Tijdens een gesprek durf je dan je positieve emoties (zoals blijdschap, geluk en tevredenheid) te uiten, maar ook je negatievere gevoelens (onrust, schaamte, schuld en boosheid).

    ELKE DAG OPNIEUW-ELKE DAG NIEUW-JIJ EN JE HART-BIJBELS MOEDERSCHAP-HOE OPEN BEN JIJ-BARRIES☺3 oktober☺Als je nadenkt over de waarde van openheid is het goed dat je beseft, dat er één is die niet wil dat je open bent. Dat is de duivel. Hij wil alles op alles zetten om jou in zijn macht te houden. De boze moedigt je aan om vooral niet eerlijk en open te zijn. Hij wil helemaal niet dat je open en eerlijk bekent dat je zondig geweest bent. Dat je misschien wel dingen in de openbaarheid moet brengen die in het verleden gebeurd zijn. Hij probeert dingen altijd te bagatelliseren. Laten we deze macht niet onderschatten, maar ons ertegen wapenen! Dat begint met openheid en daardoor het doorbreken van geslotenheid!Bron:elkedagopnieuw.nl


    reptiel-bewegende-animatie-0090

    ROOTS-DE LEVENDBARENDE HAGEDIS: OMGEKEERDE OVULATIE☺3 oktober☺Als koudbloedige dieren hebben ze immers zonnewarmte nodig om op te warmen. Vooral in de ochtend is de kans groot dat je de kleine hagedisjes kunt zien zonnen. Als ze eenmaal opgewarmd zijn, kunnen ze sneller reageren en bewegen, en gaan ze meer op pad om te jagen op spinnen en allerlei insecten.Heb je eenmaal wat geritsel gehoord dan kun je met een beetje geduld – op gepaste en veilige afstand – ook de open plek in de gaten houden waar wellicht de hagedis lag te zonnen.

    ROOTS-DE LEVENDBARENDE HAGEDIS: OMGEKEERDE OVULATIE-WANDELENDE BROEDMACHINE☺3 oktober☺De jongen komen – omgeven door een dun transparant vliesje: de eischaal – in de zomermaanden ter wereld en zijn dan 4 centimeter groot. Ouderzorg kent de levendbarende hagedis niet – de kleine, donkere jonkies moeten meteen voor zichzelf zorgen.Bron:roots.nl


    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0005

    🧑🏾‍🌾🏡HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN-ONVERSCHROKKEN BOTANICUS REISDE 6000 KILOMETER☺3 oktober☺De kleurrijke planten van de jezuïeten uit China spraken de Britten aan. De Horticultural Society, een in 1804 opgericht tuingenootschap, besloot een botanische reis naar het grote rijk in Azië te financieren.

    tuinierende-smiley-bewegende-animatie-0017

    HISTORIANET-MAATSCHAPPIJ-DAGELIJKS LEVEN-TUINGESCHIEDENIS;PLANTENJAGERS BRACHTEN DE WERELD IN JE ACHTERTUIN-TUIN GENOOTSCHAP HAALDE PLANTEN UIT HELE WERELD☺3 oktober☺☺Het genootschap legde in heel Engeland tuinen aan om planten te kweken en te bestuderen.In de loop van de 19e eeuw stuurde het genootschap flink wat plantenjagers naar alle uithoeken van de wereld op zoek naar exotische planten.Bron:Historianet.nl


    NIEUWS🗞️📰

    medicijn-bewegende-animatie-0024

    NOG NOOIT ZOVEEL TIENERMOEDERS IN NEDERLAND, DEZE PROVINCIE TELT DE MEESTE☺3 oktober☺Volgens experts is het aantal tienermoeders onder meer afgenomen doordat tienermeisjes steeds vaker voor een spiraaltje kiezen. Die beschermt over het algemeen beter tegen zwangerschap, mede omdat je het niet kunt vergeten. Met de anticonceptiepil kan nog weleens een fout worden gemaakt. In alle provincies en grootste gemeenten zijn er minder jonge moeders dan veertien jaar terug. In Noord-Holland en Noord-Brabant daalde het aantal tienermoeders sinds 2010 het hardst. In beide provincies nam het aantal met zo’n 70 procent af. Ook in het gros van de grootste gemeenten daalde dit aantal met soortgelijke percentages. Alleen in Den Haag bleef de afname met 49 procent iets achter op andere grote steden. Naar verhouding telt Flevoland de meeste moeders onder de 20 jaar: 21 per 10.000 meisjes. De provincie Utrecht telt met 7 per 10.000 meisjes de minste. Landelijk hebben gemiddeld 13 op de 10.000 tienermeisjes een kind. Van de tien grootste gemeenten is dit aantal relatief het hoogst in Rotterdam. Bron:metro

    VIER KEER ZOVEEL OUDEREN STERVEN NA VAL DAN TWINTIG JAAR GELEDEN☺30 september☺In 2023 kwamen zevenduizend Nederlanders om het leven na een valpartij, staat in een nieuw rapport van statistiekbureau CBS. Dat is vier keer zoveel als in de jaren negentig. Vooral vrouwen van boven de tachtig lopen een groter risico. Wel staat vast dat de meeste mensen die overlijden door een val, op leeftijd zijn. 43 procent van het totale aantal is tussen de tachtig en de negentig jaar oud. 36 procent is negentig jaar of ouder.In beide leeftijdsgroepen gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. Ook mensen met een die zogenaamde psychogeriatrische aandoening, zoals dementie, lopen een groter risico. Eerder schreef NU.nl over hoe een gebroken heup door een val bij ouderen vaak het begin van het einde betekent. Van de twintigduizend mensen die elk jaar hun heup breken, komt een kleine helft binnen het jaar te overlijden. De gemiddelde leeftijd van de mensen bij wie dit gebeurt, is 84 jaar. Bron:nu.nl

    DRIE REDENEN WAAROM DE ZORG IN NEDERLAND STEEDS DUURDER WORDT☺3 oktober☺Wat de zorg in Nederland relatief duur maakt, zijn onder andere de uitgaven aan langdurige zorg", zegt hoogleraar marktordening in de gezondheidszorg Marco Varkevisser. Daarmee doelt hij vooral op de zorg voor ouderen in verpleeginstellingen bijvoorbeeld. In veel landen is dat anders georganiseerd, zegt Varkevisser. "Daar wordt bijvoorbeeld meer zorg overgelaten aan de familie."Ouderen hebben ook vaak meerdere aandoeningen. "Maar die mensen zien dan vijf verschillende dokters om te horen wat er aan de hand is, in plaats van één arts die naar het hele beeld kijkt".Ook is er volgens haar veel overbodige zorg. Tenslotte is ook de farmaceutische industrie een kostenpost die veel lager zou kunnen. Je hebt nieuwe kankerbehandelingen, vaak immunotherapieën, die tussen de 80.000 en 100.000 euro per patiënt kosten. Er zijn cel- of gentherapieën tussen de 300.000 en 450.000 euro. En dure middelen als Libmeldy en Zolgensma van 2 tot 3 miljoen euro", vertelt de hoogleraar. Dat zou veel goedkoper kunnen.Bron Msn

    barbecue-bewegende-animatie-0066

    MOET BARBECUEËN IN DE OPENBARE RUIMTE VERBODEN WORDEN☺9 september☺De zon schijnt eindelijk weer en dat betekent: massaal barbecueën in de Nederlandse parken! Hartstikke gezellig natuurlijk, maar helaas blijft er vaak een behoorlijke bende achter. Omwonenden klagen over de overlast en gemeenten werken hard om de schade te beperken. Moeten we barbecueën in openbare parken verbieden, of hoort dit juist bij de Nederlandse zomercultuur? Het is eindelijk langer dan één dag mooi zonnig in Nederland, en dat betekent dat we in onze vrije tijd het park in kunnen duiken. En wat is er nou lekkerder dan in het zonnetje barbecueën? Een stokbroodje met kruidenboter, een stukje (vega)vlees op je wegwerpbarbecueset, en een biertje. Genieten! In Rijswijk mag er gebarbecued worden in het Wilhelminapark, maar als het aan Marc Weterings ligt, fractievoorzitter van de lokale partij Rijswijks Belang, duurt dat niet lang meer. De maat is vol, zegt hij: hij overweegt een barbecueverbod. Bron:eo/Hierennu



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!