Ik ben Ingrid
Ik ben een vrouw en woon in Hengstdijk (Nederland) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 11/05/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: foto's en computers en natuurlijk de kinderen en kleinkinderen.
Na 8 jaar in Limburg te hebben gewoont nu weer in Hengstdijk,gelukkig.
Enkele jaren geleden mijn pc diploma's gehaald dus installeren en repareren vind ik leuk,ook foto's bewerken en bewegende plaatjes maken em website's bouwen
Optocht Vogelwaarde 2009 Klik op het plaatje hierboven
Optocht in Lamswaarde Klik op het plaatje hier boven
Optocht Kloosterzande 2009 Klik op het plaatje hier boven
Optocht Ossenisse Klik op het plaatje hier boven
Carnaval Hengstdijk 2009 Klik op het plaatje hier boven
Kerststallen tentoonstelling 2008, klik op het plaatje
Schepen op de westerschelde klik op het plaatje
Foto's winter 2008-2009, Klik op het plaatje hierboven
Vlotburg Terneuzen 2009, Klik op het plaatje hierboven
zeeuws - vlaanderen
hengstdijk en omstreken
09-01-2009
ter duinen
Donderdagmiddag hadden de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool Ter Duinen uit Kloosterzande zich ook op het ijs begeven,ondanks de mist en de kou zagen we toch allemaal vrolijke gezichtjes.
HENGSTDIJK - Het is weer eens iets anders dan een creatieve middag en nu doet de gelegenheid zich voor, zegt directeur George de Vijlder van de Sint Jozefschool in Hengstdijk.
Leerkrachten en ouders gingen samen met de ruim veertig kinderen het ijs van de Putting op. Daar konden ze naar hartelust schaatsen en sleetje rijden.
Jong en oud vermaakten zich uitstekend met de schaatspret. En natuurlijk was er na afloop voor iedereen warme chocolademelk om weer een beetje op temperatuur te komen. Bron:bndestem
foto Peter Nicolai
Mijn foto's staan op www.hengstdijk.eu en in het vorige bericht Groetjes Ingrid
Zolang het vriest moet de Westerscheldetunnel een paar keer per dag dicht om ijspegels weg te halen. De pegels hangen voornamelijk bij de inrit van de oostbuis, de buis van Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland. Een koude luchtstroom zorgt daar voor condens, dat vervolgens naar beneden druppelt en bevriest.
De pegels kunnen een meter lang worden en leveren, als ze niet worden verwijderd, gevaar op voor het verkeer. Het weghalen van de ijspegels duurt ongeveer een kwartier.
TERNEUZEN - De Zeeuws-Vlaamse gemeenten presenteerden gisteren tijdens hun nieuwjaarsrecepties de officiële vlag van Zeeuws-Vlaanderen. Het door de heraldische deskundige Dingeman de Koning uit Axel ontworpen dundoek mag vanaf vandaag overal wapperen. John van Waes uit Terneuzen en Frans Reijniers uit Aardenburg benaderden De Koning, omdat zij het als trotse streekbewoners hoog tijd vonden voor een officiële vlag. In het verleden zijn vaker Zeeuws-Vlaamse vlaggen ontworpen, maar die voldeden nooit aan de eisen van de Hoge Raad van Adel. De Koning kent die eisen én kent de historie en de vlaggen van de streek. Hij ontwierp dus een vlag die recht doet aan Terneuzen, Sluis én Hulst. De vlag is in te delen in zeven banen in de kleuren rood, wit, rood, geel, blauw, wit, blauw. De bovenste rode dwarsbalken komen voor in de vlag van Sluis, de onderste blauwe balken zijn afkomstig uit het dundoek van Terneuzen. Die balken staan voor de Noordzee, het Zwin en de Westerschelde tot voorbij het Verdronken Land van Saeftinge; de wateren die voor meer dan zestig procent de regio begrenzen. In het midden van de vlag op de brede, gele baan is een zwarte leeuw te zien, een dier dat zowel op de vlag van Hulst als die van Vlaanderen is te vinden. Het is niet de bedoeling om bestaande wapens te kopiëren. We hebben dan ook gekozen voor een jonge, stoere, dynamische leeuw. De kleuren rood, wit, blauw, geel en zwart benadrukken ook de verbondenheid met zowel Nederland als België. De vlag moet voor de inwoners van de streek het symbool zijn voor goede, onderlinge betrekkingen en uitdrukking geven aan hun trots op het landje apart. Bron :bndestem Groetjes Ingrid
Dit zag ik maandag toen ik naar Terneuzen reed,later las ik dit krantenbericht.
TERNEUZEN - Dow Benelux heeft maandagochtend enkele uren flink moeten fakkelen om de leidingen van de derde kraker schoon te krijgen.
Het bedrijf kampte geruime tijd met een technische storing in de kraker, waardoor er gefakkeld moest worden. De storing was na enkele uren verholpen. Volgens een woordvoerder was er geen gevaar voor personeel of omgeving.
Er was eens een sprookje van een prins die in een kikker werd veranderd. Hij kon alleen onttoverd worden door de trouwbelofte van een meisje. Of dat ook op deze kikker van toepassing is, blijft nog in het ongewisse.
Hengstdijk. Tot dit gehucht onder Kloosterzande in oostelijk Zeeuws-Vlaanderen behoort het broedgebied De Grote Putting, 33 ha: weidevogels en overwinteringsplaats van ganzen; vrij toegankelijk. De Putting is een natuurgebied met plassen en vochtige weilanden waar je rond deze tijd van het jaar grote groepen ganzen vindt,nu het vriest zijn ze verdwenen en hebben heerlijk kunnen schaatsen.
Vandaag naar de kerststallen tentoonstelling geweest in de kerk,wa mooi om te zien. Zet hier een paar foto's ,de rest kan je bekijken aan de linkerkant op het blog,het zijn niet niet alle kerststallen want dat waren er te veel.
Hengstdijk - Zondagmiddag 28 december vanaf 14:00 organiseert 't Jagershuis een wildkaarting. Iedereen is welkom voor een boompje bieden of jokeren. Iedereen heeft prijs!
Mijn buurvrouw dus ook ,ze is alleen en wist niet wat ze er mee aan moest en belde mij of ik hem wilde,ja waarom niet. Morgen ga ik zijn jasje uittrekken en maak ik lekkere hazepeper,ook voor de buurvrouw natuurlijk.
HENGSTDIJK - Het zetten van een kerststal is al eeuwen traditie. De invoering wordt toegeschreven aan Franciscus van Assisi. Hij zou in 1223 van paus Honorius III de opdracht hebben gekregen om de geboorte van Jezus uit te beelden met levende personen.
Dit om het kerstverhaal aanschouwelijk te maken voor ongeletterde gelovigen.
In Hengstdijk wonen mensen die hechten aan traditie. De tentoonstelling van enkele honderden kerststallen wordt daar voor de vijfde keer georganiseerd. Een van de vrijwilligers is Mariëtte Prince. Zij stoft in de sacristie met zorg een van de grote beelden af van de kerstgroep van begin 20e eeuw.
Deze groep is door haar en andere vrijwilligers in 1976 volledig gerestaureerd. "Wij zijn in december 1975 getrouwd. Pastoor Hermans kwam enkele keren praten en kreeg in de gaten dat ik handig was met naald en draad. Ik had hem verteld dat ik zelf mijn trouwjurk had gemaakt. Na de kersttijd kwam hij weer langs en vroeg of we de kerstgroep van Hengstdijk, die erg vuil en gehavend was, wilden herstellen in de stijl van de groep in Boschkapelle."
Daar was de groep gekleed in echte kleren en pastoor Hermans stelde voor om in Hengstdijk de koppen van de beelden te halen en die te zetten op een frame waar dan kleren omheen zouden komen.
Prince: "De gipsen beelden in Hengstdijk zagen er verschrikkelijk uit. Overal stukjes af en de beelden waren bedekt met een vieze laag roet. De pastoor zag de aangeklede beelden van Boschkapelle als ideaal en dacht dat ik handig genoeg was om kleren te naaien. We zijn gaan kijken met vrijwilligers die dit klusje wel wilden klaren. Maar we waren unaniem van mening dat de kop van onze beelden afhakken heiligschennis was. We besloten vervolgens om de kerstgroep op te knappen."
De restauratie vond plaats in de oude smidse naast de woning van de vrijwilligers Theo en Goedele Kerckhaert. De beelden werden schoon geschrobd in een zinken teil en de gaten werden opgevuld met een vulmiddel.
"Eduard Collet mengde verf op de juiste kleur, maar toen bleek de smidse te koud om de beelden te verven en verhuisden de beelden naar de basisschool. Daar werden ze van een fris laagje verf voorzien. Met kerst 1976 werd de kerststal opgesteld in het priesterkoor."
Dit jaar zijn de grote beelden weer prominent aanwezig en worden ze geflankeerd door vele andere kerststallen van romantisch tot gestileerd, van exotisch tot zelfgemaakte figuren.
"Het zijn vaak stallen die nog door een familielid gemaakt zijn. Er spreekt ook nostalgie uit. Anderen leveren bewust speciale groepen en stalletjes. Zuster Roza de Rijk uit Vogelwaarde is al dertig jaar missiezuster in Bolivia, waar kerst uitbundig in de hitte wordt gevierd. Zij bracht kleine kerststallen mee uit Bolivia. Het aandeel Duitse kerstgroepen is groot, maar ook andere landen zijn ruim vertegenwoordigd."
Elk jaar worden leerlingen van een school gevraagd hun visie, in de vorm van kerststallen, te geven op kerstmis. Dit jaar zijn de kinderen van de openbare Sandeschool driftig aan het knutselen geslagen.
Vier dagen is er een exclusieve collectie kerststallen en -groepen te zien in de Catharinakerk. Elke groep vertelt een eigen verhaal.
H. Catharinakerk in Hengstdijk. Van 27 tot en met 30 december. Geopend van 13.00 tot 20.00 uur. Gratis entree. Bron:bndestem
HENGSTDIJK Een van de kernen van de gemeente Hontenisse is Hengstdijk. Anno 2001 wonen er in Hengstdijk zo'n 750 inwoners. Hengstdijk is een van de oudste dorpen in Oost-Zeeuws-Vlaanderen. Tot 1936 was het een zelfstandige gemeente.
De H. Catharina Kerk anno 1891 neemt in Hengstdijk een belangrijke plaats in. Interessant zijn de kunstschatten die er te vinden zijn, zoals een groot schilderij uit de Vlaamse school, een renaissancebeeld en een op koper geschilderde kruisweg. Verder is de bronzen luidklok een bezienswaardigheid. Deze dateert uit 1669 en is de grootste uit het Hulster Ambacht. De kerk werd recentelijk gerestaureerd. Er werden reparaties uitgevoerd aan het dak, de leien en de goten. Naast de kerk vind je in de Hengstdijkse Kerkstraat ook basisschool St. Jozef. Verder beschikt het dorp over een fraai dorpcentrum, "De Schuur" genaamd.
Hengstdijk is dan wel een klein dorp maar stil is het er zeker niet. In de zomer zijn er vele toeristen die hun vertier zoeken in het recreatiegebied bij De Vogel. De camping en het bungalowpark werden in 1974 gerealiseerd.
Hengstdijkenaren houden wel van een feestje. Maanden voor carnaval begint men al te bouwen aan een praalwagen. In de zomer vieren de dorpelingen er hun eigen Midzomerfeest. Er vindt dan een rommelmarkt plaats en diverse muziekverenigingen luisteren de boel op.