NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Over mijzelf
Ik ben De Geeter Eric
Ik ben een man en woon in Eeklo (België) en mijn beroep is op pensioen.
Ik ben geboren op 17/04/1947 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Kweken van Zangkanaries(waterslagers) en fietsen.
Ik ben voorzitter van de Koninklijke Eeklose Waterslagers en ook ga ik graag een ritje doen met de fiets. Adres Schaperijstr. 117 9900 Eeklo telf. 0484670117 email eric.de.geeter@telenet.be
Inhoud blog
 • Uitslagen
 • Wedstrijd enkel bij de K.V.V.A.
 • Uitslag Maldegem
 • W.K. IN ZWOLLE (NL.)
 • kalender 2018-2019
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Welkom op mijn blog!
  Foto
  Nieuws HLN
 • Porte pakt slotrit, Impey schrijft geschiedenis door zichzelf op te volgen als eindwinnaar Tour Down Under
 • WOONVIDEO. “Opstaan met zicht op zee is elke dag een feest”: Jean en Karine toosten op 2019 in hun prachtvilla op Bonaire
 • Leuke labels: gedaan met discussie over welk glas het jouwe is
 • Dit waren de zes opmerkelijkste gebouwen van 2018
 • 3 kleuren die in 2019 onze interieurs veroveren
 • Waanzinnig wonen: zo’n minimalistische chalet zag je nog nooit
 • 5 tips voor het kiezen van de perfecte vloer
 • Supersolden: design voor 'n prikje (of toch met forse korting)
 • Wonen boven de Aldi: al 54 filialen hebben appartementen op dak
 • Zo breng je orde in de chaos aan draden
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  agenda

  Belangrijke data in mijn agenda

  zangkanaries waterslagers

  31-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indeling van de zangtoeren.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het lied van de Belgische waterslager bestaat uit de volgende zangelementen.

  Waarde toeren of positieve toeren:

  1- Klokkende waterslag

  2- Bollende waterslag

  3- Rollende waterslag

  4- Chor en Knor

  5- Staaltonen(Tjonken)

  6- Fluiten(Soeten)

  7- Woeten

  8- Bellen

  9- Belrol

  10- Fluitrol

  11- Tjokken en Tjokkenrol

  12- Schokkel(Waterschokkel)  

  Negatieve tonen of toeren:

  1- Ophaal-Riet

  2- Hoge spitse tonen

  3- Snitter -Snetter

  4- Tsip-Tsep-Tsiet

  5- Neuzige toeren

  6- Tjap(Vogel uit te sluiten)

  de rest volgt later grt eric 732

  31-03-2015 om 00:00 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (41 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenmerken van de waterslager.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nu de wedstrijden gedaan zijn de kampioenenfeesten bezig zijn en de kweek begonnen is. Is het nu een stille periode daarom zal ik nu en dan een stukje historiek laten verschijnen en wie weet kunnen wij zo toekomstige nieuwe leden aantrekken.

  Kenmerken van de waterslager.

  De rasechte Belgische waterslager is een mooie en sterke vogel.

  Sommige kwekers meenden hem te mogen kruisen met een Harzer,een Sakser of een kanarie van een ander ras met het oog op verbetering of verandering van de zang.

  Hierdoor boette hij dan weer in van zijn raszuiverheid, zijn imposante figuur, zijn vorm en zijn zangzuiverheid. De aldus bekomen kweekprodukten werden immers metissen.

  Van erfelijk oogpunt beken zijn bedoelde kruisingen-zowel in zangeigenschappen als in postuureigenschappen-als zovele dwalingen te beschouwen. Inderdaad een kruising van twee zuivere kanarierassen kan alleen leiden tot de samensmelting van een onzuiver ras.

  De raszuivere waterslager is groter en slanker dan zijn soortgenoot de Harzer. meerdere geplubliceerde standaardbeschrijvingen wijzen op een lengte van 16,5 cm. en zelfs 17 cm.

  De kop is in evenredigheid met de andere kanarierassen eerder klein. De hals is enigzins langer. De borst is breder. Het lichaam is verder goed aangevuld.

  De poten zijn van middelmatige lengte.

  De houding schijnt in 't algemeen meer gebogen. De as die door de kop,het lichaam en de staart loopt vormt met de horizontale een hoek van ongeveer 30 graden.

  De bepluiming is gesloten en glad. De contourbevedering vertoont noch krullen noch verlengde pluimen.

  Wat de kleur betreft deze gaat van strogeel naar goudgeel. Eénvormig gekleurd of licht gevlekt is het meest gewenste kleurbeeld. Citroengele worden geweerd.Zuiver groene of nagenoeg volledig groene kanaries zijn minder gewenst.Zij laten immers een kruising met en ander ras vermoeden.

  Agaat-;bruin en isabelkleurigen worden niet aanvaard.

  28-03-2015 om 17:26 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (21 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het africhten van jonge zangkanaries
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kanaries  fokken is niet zo moeilijk, maar fijne zangers en melodieuze prijswinnaars scheppen is een ander paar mouwen, zoals de Belgische kanariefokkers het in het Vlaams uitdrukken.
  Indien er geen eisen worden gesteld aan de kwaliteit van de zang van de kanarie, is de zaak eenvoudig, omdat iedere gezonde mankanarie zingt, waarmee echter alleen de "kanariebezitter" genoegen neemt.
  De liefhebber of fokker van zangkanaries daarentegen tracht de zangkwaliteit van zijn vogels in de nafok te behouden en op te voeren en de fok van kwaliteitsvogels, of het nu om Harzers of Waterslagers gaat, vereist de voortdurende aandacht en studie van de liefhebber, die naast de dagelijkse verzorging en de spannende foktijd een groot deel van zijn vrije tijd in beslag neemt.
  Wie meent dat met het op stok brengen der jonge vogels het voornaamste werk  gedaan is en dat hij verder rustig kan afwachten tot de jonge mankanaries volledig op zang zijn, komt volkomen bedrogen uit. Iedere jonge mankanarie moet worden opgeleid en afgericht, eer hij tot een volwaardig en rustige zanger kan promoveren. Eigenlijk begint de zangopleiding niet bij het opkooien, maar al tijdens de fok; hij zet zich voort bij de jonge vogels in de voliëre en wordt beëindigd met de laatste africhting in de zangkooi.
  Een hoofdregel bij de aanvang der africhting is de scheiding der geslachten, want de jonge mannen dienen zo spoedig mogelijk in een aparte vlucht of voliëre te worden ondergebracht, zodat ze niet meer gestoord kunnen worden door poppen. Bevordelijk voor de goede zangontwikkeling is het onderbrengen van jonge mankanaries buiten het gehoor van poppen, maar niet iedereen beschikt over zoveel ruimte, dat hij deze afstand kan bewaren. De liefhebber verdeelt zijn voliëre derhalve in drie vluchten; één voor de jonge mannen, één voor de jonge poppen en in de derde vlucht worden de oude fokpoppen geplaatst. Enkele zeer goede oude mannen worden als voorzangers in de vlucht met de jonge mannen tezamen geplaatst. In het begin zal de jonge mankanarie een ware cacaphonie van korte rollen en fluiten laten horen, waarin de geroutineerde zangkanariefokker nog maar weinig vast omlijnde toeren kan ontdekken. De jonge vogels zingen niet de gehele dag, hetgeen te wijten is aan diverse omstandigheden, zoals ligging van de voliëre, zonlicht, aard der stam waaruit de vogels zijn voortgekomen. Over het algemeen liggen de"zangstudie-uren" tussen 8-10 uur s'morgens en 3-5 uur s'middags. Veel succes.

  03-10-2011 om 16:43 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (55 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomas van vroeger
  Ik had de eer om een oud diploma van 1954 te mogen aanschouwen zoals u kan zien op de fotos waren dat echt pareltjes om te krijgen. Nu is dat niet meer te bekostigen.  27-12-2010 om 13:43 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (31 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  09-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Water om te drinken en te baden voor kanaries.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Naast het voedsel heeft de vogel natuurlijk water nodig. Als het drinkwater chloor bevat mag het niet zo uit de leiding worden aangeboden, maar moet u het eerst een paar uur laten staan. Koken is nog beter. In de speciale drinkfonteintjes, die ook een water voorraad voor meer dagen kunnen bevatten, kunt u het water beter niet laten staan totdat er algvorming optreedt, u kunt beter dagelijks vers drinkwater verstrekken. Alleen in geval van nood, bijvoorbeeld als u voor twee dagen op reis moet, doet u er meer in. Water in drinkbakjes moet u altijd verversen als het verontreinigd is door voedselresten of mest. Het badwater moet in ieder geval iets anders zijn dan het drinkwater, dat wil zeggen: drink - en badwater moeten afzonderlijk worden verstrekt. Weliswaar kunt u niet beletten dat de vogel af en toe uit zijn bad drinkt, maar in de regel zal het zuivere drinkwater hem toch beter smaken. Ververst u ook het badwater dagelijks. Het moet wel eerst wat gestaan hebben en op kamertemperatuur zijn.

  09-11-2010 om 16:49 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (32 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  06-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding van de kanarie. deel 5
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Het dagelijkse voedingsmengsel.

  In principe kan men zeggen, dat een kleine vogel dagelijks een derde deel van zijn lichaamsgewicht aan voedsel nodig heeft en dat hij twee keer per dag vers voedsel moet krijgen. Precies op de gram nauwkeurig kan ik u echter niet aangeven, hoeveel voer uw kanarie nodig heeft. Dat is een kwestie van uitproberen, want het voedingsmiddel is afhankelijk van veel omstandigheden. Van voedsel, dat rijk is aan calorieën eet hij minder dan van calorie-arm voedsel. Een vogel, die in een kleine kooi bijna allen maar zit te zitten, heeft minder nodig dan een vogel die in een grote volière veel beweging heeft, eieren legt, broedt en jongen grootbrengt, iets presteert dus. En ook een vogel die in een buitenvolière aan allerlei weersomstandigheden is blootgesteld, heeft meer nodig dan een dier dat in een gelijkmatig warme kamer leeft. Observeert u uw kanarie: is het s'morgens verstrekte voedsel al in korte tijd opgegeten en zoekt de vogel kort daarop vootdurend en onrustig naar meer, dan heeft hij - tot aan de namiddag- of avondvoeding- te weinig gekregen. Is er echter bij de tweede voedering van de eerste nog wat over, dan was het te veel. Als uw pleegdier echter plotseling het dubbele of slechts de helft van zijn normale portie eet hoeft hij nog niet meteen ziek te zijn. Bij ziekte spreken andere tekenen een duidelijkere taal. Geen enkele vogel eet jaar in jaar uit evenveel. Enkele mogelijke oorzaken daarvan - broeden, grootbrengen van de jongen - heb ik al genoemd. Ook tijdens de rui, als dus het vederkleed vernieuwd wordt, kan een vergrote eetlust optreden. U moet dan trouwens zonder meer zorgen voor een gevarieerd en goed voedsel. Dat is in de nazomermaanden - de ruitijd - eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. 

  06-11-2010 om 15:08 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (21 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  03-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding van de kanarie. deel 4
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Kracht en opfokvoer.

  Naast het zaad en groenvoer eten kanaries ook erg graag kracht -, zacht -, opfok- oftewel eivoer. Ze voeren het niet alleen aan hun jongen, als het tot broeden komt, maar eten 't het hele jaar door ook graag zelf. Vooral voor en tijdens de rui kan uw vogel dit eiwitrijke voedsel goed gebruiken. Dat kracht - en opfokvoer is in de dierenspeciaalzaak kant - en - klaar te koop. Het verdient aanbeveling, dit bijvoer niet met het zaadmengsel te vermengen, maar het in aparte schaaltjes aan te bieden.

  Vitaminen, mineralen en sporenelementen.

  Vogels, die het hele jaar door, of toch een groot gedeelte ervan, naast hun zaadvoedsel ook groenvoer, fruit, gekiemd zaad en krachtvoer aangeboden krijgen, nemen op die manier ook de voor hen noodzakelijke vitaminen, mineralen en sporenelementen op. U moet alleen extra vitaminen toedienen op advies van de dierenarts.
  Vitaminepreparaten moeten, in tegenstelling tot de zojuist genoemde soorten bijvoeding, worden gemengd met het zaadvoedsel of met het drinkwater. Een tekort aan mineralen en sporenelementen kan door Gistocal, gemalen eierschalen ( die, als ze niet gekookt zijn, tevoren op de kachel of in de oven verhit moeten worden, om overbrenging van ziekten te voorkomen ) of door bijna puur uit kalk bestaande rugschilden van de inktvis ( sepia ) of vogelgrit worden aangevuld.

  03-11-2010 om 18:26 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (31 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-11-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding van de kanarie. deel 3
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Fruit en groenvoer.

  Wat u uw troeteldier naast het hoofdvoedsel altijd en vooral regelmatig moet geven, is vers groenvoer en /of minstens fruit. Van vers groenvoer worden liefst vogelmuur, sla of spinazie en paardebloemblaadjes gegeten.
  Als u groenvoer in de vrije natuur zoekt moet u voorzichtig zijn: er kunnen insekten - en onkruidverdelgingsmiddelen opzitten. Dat is funest voor uw vogels. Haalt u uw groenvoer dus als het kan alleen maar uit uw eigen of andermans tuin, waarvan u precies weet, dat er niet gespoten wordt. Ook gekochte sla of spinazie moeten, evenals fruit, grondig gewassen worden, voordat ze aan de vogels worden verstrekt. Maakt u ook niet de fout te grote hoeveelheden van dit bijvoedsel te geven, want dat kan gemakkelijk diaree veroorzaken. Fruit is (vooral in de winter) een goed vervangingsmiddel voor groenvoer. Ook jonge knoppen en verse blaadjes van fruit - en loofbomen zijn bij kanaries zeer geliefd. Als groenvoer kunt u ook beschouwen halfrijpe gras - en onkruidzaden, waar de vogels dol op zijn.

  01-11-2010 om 12:30 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  30-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding van de kanarie. deel 2
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gekiemde zaden:

  Vinkesoorten, dus ook de kanarie, eten naast de droge zaden ook graag gekiemd zaad. Dat is goed en gezond, maar het moet met enige zorgvuldigheid worden klaargemaakt, zodat het niet zuur wordt. Naar gelang u één, weinig of veel vogels heeft, neemt u een kleine of grotere zeef, en vult deze met het volgende mengsel: 45% raapzaad   5% negerzaad  45% witte millet   5% hennep.
  U hangt het in een bak water, zodanig dat de zaden met water bedekt zijn. Na twaalf uren neemt u de zeef eruit en spoelt het mengsel met koud zuiver water goed af. Dan hangt u de zeef weer in de met  vers water gevulde bak. Na weer twaalf uren nogmaals goed spoelen. Dan hangt u de zeef voor de derde keer in de waterbak. Maar nu moeten de zaden boven water blijven en - omdat u de zeef ook nog afdekt met een bord - alleen maar in de vochtige lucht hangen. Na ongeveer viereentwintig uur beginnen de zaden te kiemen. U haalt de zeef eruit, spoelt een derde keer goed met koud water, zet de zeef op een badhanddoek, die het resterende vocht eruitzuigt, en u kunt u vogels het voer aanbieden in platte schaaltjes. Platte schaaltjes zijn bijzonder belangrijk, omdat dit gekiemde zaad gemakkelijk gaat schimmelen of zuur wordt als het in een te dikke laag blijft liggen. Let u er in elk geval op, dat het gekiemde zaad niet muf of bedorven ruikt en geen schimmelvorming laat zien. Het is goed, uw vogel af en toe zo'n vitaminerijk kiemvoer te geven.

  30-10-2010 om 00:00 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voeding van de kanarie.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zaad- of krachtvoer.

  Kanaries zijn op de eerste plaats zaadeters.Dat betekent echter niet, dat ze uitsluitend, en alle, zaden eten. Tot hun voedsel behoren ook gekiemd zaad, vers sla, vogelmuur, stukjes fruit en verder jonge knoppen en verse blaadjes van fruitbomen. Sepia's of beter nog vogelgrit ter aanvulling van hun behoefte aan kalk mag niet ontbreken. En natuurlijk moet drinkwater - en afzonderlijk badwater - aanwezig zijn.
  Het hoofdvoedsel.
  Toch moet het hoofvoedsel bestaan uit een mengsel van kleine zaden. dat er ongeveer zo uitziet:
  50% raapzaad         3% hele gepelde haver
  40% witzaad           2% lijnzaad
   2% negerzaad     0,5% blauwmaanzaad
   2% hennep          0,5% wit slazaad
  Dit mengsel moet uit rijpe, droge en schone zaden bestaan. Om het meteen maar bij voorbaat te zeggen: elke kanarie heeft zijn eigen individuele smaak en zijn voorkeur voor de een of andere zaadsoort. En wat hij graag lust hangt ook wel een beetje af wat hij gewend was te krijgen voordat u hem mee naar huis nam. In een volière is het mogelijk, de verschillende zaadsoorten in kleine potjes apart aan te bieden. U kunt daarmee vermijden dat van een voedselmengsel de een of andere soort nooit wordt gegeten omdat de vogels het niet lusten, terwijl dat bij u helemaal niet opvalt in het mengsel van zaad en pellen. U gooit met de schijnbaar leeggegeten voedselresten ok deze versmade zaden in de vuilnisemmer. Bovendien zal de vogel die op zoek is naar zaden die hem smaken met zijn snavel in de voerbak rondwoelen. Daarbij valt de helft van de inhoud op de grond, waar het in aanraking komt met mest en afvalresten. Biedt u daarentegen de verschillende zaadsoorten apart aan, dan merkt u al spoedig welke soorten nooit gegeten worden; die hoeft u voortaan niet meer te kopen. Later kunt u ertoe overgaan in een dierenspeciaalzaak of een zaadhandel kant - en - klare mengsels te kopen, die de door uw vogels geweigerde zaden niet bevatten. Vooral voor de houder van één enkele kanarie zijn kant - en - klare verpakkingen natuurlijk handiger. In de kooi hoort steeds een bakje onkruidzaad te staan, waarin de vogel heerlijk kan 'snuffelen' naar lekkere zaden. De vogel zal er gezonder en glanzender door blijven. Natuurlijk wordt hiervan niet alles opgegeten.

  27-10-2010 om 00:00 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (24 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijke tips voor de aankoop van vogels.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Als u een kanarie wilt kopen moet u op een paar punten letten. U kunt beter de vogel van u keuze een tijdje observeren eer je over gaat tot de aankoop. Punten waar u zeker moet op letten:
  De bevedering:
  *Is de bevedering glad, rein en volledig. Of zijn de vederen ruw, bevuild of zijn er kale plekken, vooral op de kop of aan de hals.
  De poten:
  *Zijn de poten van de vogel rein enIsluiten de hoornschubben glad aan. Of zitten er kloven in, steken de schubben uit, ontbreken misschien tenen of gedeelten daarvan en zijn de nagels te lang en kromgegroeid,
  Het gedrag:
  *Is de vogel monter, hipt, vliegt, eet drink hij, poets hij zich op, houdt hij aandachtig zijn omgeving in de gaten.
  Of zit hij bol op de stok of op de grond, houdt hij zijn ogen meestentijds gesloten, ademt hij moeilijk en reageert hij niet op gebeurtenissen buiten de kooi?
  De spijsvertering.
  *Laat de vogel op gezette tijden zonder zichtbare inspanning wat vallen, is de  bevedering rond de cloaca rein. Of probeert hij; vootdurend drukkend en met zijn staart wippend, tevergeefs zijn ontlasting kwijt te raken en is de bevedering rond de cloaca aan elkaar geplakt en vuil?

  Is ook maar één van deze dingen negatief, laat u dan de vogel waar hij is, maar wijst u de verkoper daar eerst op, zodat hij zich om de blijkbaar zieke vogel kan bekommeren.
  grt eric732

  19-10-2010 om 16:35 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (41 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  16-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het een zanger moet zijn.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Dat willen de meeste vogelliefhebbers die een kanarie nemen. Een tip vooraf: koopt u in november of december een jonge man uit een serie, die al heeft leren zingen. U moet echter beslist bedingen, dat u mag ruilen voor het geval de zanger een zwijger blijkt te zijn.
   De betere zangers zitten  bij een goede kweker apart in kleine zangkooitjes en u heeft de mogelijkheid, ze te beluisteren bij hun zangoefeningen en er degene uit te kiezen, waarvan het gezang of repertoire u bijzonder bevalt. Neemt u de tijd en luistert u nog een poos naar de vogel van uw keuze.
  Als u waarde hecht aan een bijzonder goed ontwikkelde zanger, raadpleegt u dan iemand die gespecialiseerd is in zangkanaries. Niet alle kanaries hebben een aangename zang, net zo min als alle kanaries geel zijn. Sommige zingen hard en schril. Dit kan vooral in een kleine woning ertoe leiden, dat u zich door het gezang meer gestoord dan geamuseerd voelt.
  Vooral bij kleurkanaries, die in de eerste plaats op mooie kleuren worden gefokt is de zang niet zo goed of bij een waterslager die uitsluitend op zang word getraind. Dus denk goed na alvorens u een zanger aanschaft. grt eric732

  16-10-2010 om 11:27 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (36 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén vogel of een paartje?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De een weet het al zeker, dat hij maar één enkele vogel wil houden, de ander overweegt, of een paartje toch niet beter zou zijn. Als het een  paartje wordt moet u echter een tijdje wachten tot het mannetje bij u gewend is en met u vertrouwd geworden is, voordat u het vrouwtje erbij plaatst. Maar daarop kom ik nog uitvoeriger terug. Eerst valt het volgende te zeggen over dit onderwerp: één vogel is aan te bevelen voor vogelliefhebbers met een kleine woning, die echter veel thuis zijn en graag willen dat de vogel contact krijgt met zijn verzorger en zeer tam wordt. Voor vogelliefhebbers, die eveneens geen erg ruime woning hebben, maar die overdag buitenshuis zijn of verder weinig thuis zijn, is een paartje geschikter. Als de dieren elkaars gezelschap hebben, is de afwezigheid van hun verzorger niet erg-vooropgesteld, dat de vogels voldoende bewegingsvrijheid en steeds vers voedsel en drinkwater tot hun beschikking hebben. Vogelliefhebbers met een grotere woning of met een tuin kunnen natuurlijk meer vogels in een volière houden. Altijd, als men waarde hecht aan een zanger-dus een goed en veelvuldig zingend mannetje-moet men kiezen voor één vogel. Maar daarmee zijn we al bij het volgend punt: u wilt beslsist een zanger (later meer daarover)

  13-10-2010 om 14:06 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (38 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overwegen voor de aankoop.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu en dan zal ik enkele onderwerpen inlassen voor de liefhebbers die overwegen een zangkanarie (waterslager) aan te schaffen.
  Eerste overwegingen.
  U zou eerst eens grondig moeten overwegen, of u of een ander, aan wie u een
  vogel heeft toebedacht, een huisdier kan verzorgen, ook al is het 'maar' een kanarie. De huisvesting zal weinig problemen opleveren. Een kooi zoals een kanarie die nodig heeft, is bijna in iedere woning of in elke kamer te zetten of te hangen, als er aan enkele basisvoorwaarden wordt voldaan. Maar ook de kanarie verlangt toch dat men hem verzorgt, voedsel en water geeft, dat men zich dus om hem bekommert-en wel dagelijks. Hij is namelijk een normaal huisdier en een heel normale vogel, en niet-omdat er zoveel van zijn-een gemakkelijk te onderhouden 'artikel', dat men ook wel eens drie dagen lang in het donker kan laten zitten vasten. Een kanarie, hoe klein ook, is bovendien een medebewoner van uw huis, die u, als u bijvoorbeeld maar éénkamerwoning heeft, niet zonder meer uit de weg kunt gaan. Misschien krijgt u het dan na enige tijd van de vogel op uw zenuwen-of de vogel van u. Alleen al het 'tip-tip' van het heen en weer springen van de ene zitstok op de andere kan een zenuwachtig mens na verloop van tijd nog nerveuzer maken; misschien dat zijn gezang u zelfs te veel wordt, ook komt dat voor. Als u, aan de andere kant, de ene sigaret na de andere rookt, vindt de vogel dat allesbehalve prettig. Ik schrijf dat niet omdat het zo zal zijn, maar omdat het zo kan zijn. Ik zou graag vermijden, dat u een dier in huis haalt dat u enige tijd later liever kwijt dan rijk bent. Een dier is geen voorwerp, dat men naar believen kan verschuiven of weggeven. Een dier, ook een kanarie, voelt zich het beste op een hem vertrouwde plaats. En eenvoudig het raam open en naar buiten, bijvoorbeeld als het vakantie wordt, dat kunt u uw kanarie helemaal al niet aandoen. Op z'n laatst de volgende herfst gaat hij dood, als hij tenminste niet al veel eerder, door zijn opvallende kleur, gegrepen is door een kat of een roofvogel of als hem niets anders is overkomen. Nu we toch net bij het woord 'vakantie' zijn: voor deze tijd, die ook een vogelliefhebber ten deel valt, of voor het geval u om andere redenen afwezig bent, geldt evenzeer, dat u voor de koop al moet overleggen, wie in zulke gevallen de vogel kan verzorgen. Want normaal gesproken zult u uw kanarie immers thuislaten, en hem niet mee op reis nemen. Misschien ook is de kanarie, die u zou willen kopen, niet uw eerste huisdier. Misschien heeft u al een hond, een kat, een cavia of een papegaai. Dan moet er een beetje overwogen worden hoe men de 'nieuweling' tussen het gezelschap kan voegen  en hoe men kan voorkomen dat er tragedies ontstaan. Datzelfde geldt als u reeds een kanarie en later een tweede huisdier wilt nemen. Maar over dit punt later meer. Overdenkt u dus grondig, of de kanarie bij uw levensomstandigheden en uw leefgewoonten past, voordat u het besluit neemt, een kanarie aan te schaffen
  Grt. Eric732

  10-10-2010 om 12:18 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (34 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook vogels worden verkouden.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Frisse lucht is voor vogels net zo belangrijk als een straaltje zon. Sluit uw buitenvolière 's winters dus niet hermetisch af, maar zorg er wel voor dat de beestjes geen kouvatten.
  Een kanarie die aan buitenlucht is gewend kan best wat koude verdragen, als hij maar droog en uit de tocht of de gure wind zit. Plotse temperatuurverschillen of tocht kunnen oorzaak zijn van kouvatten. Laat de vogel niet baden voor het slapengaan, omdat hij dan niet meer voldoende kan drogen. Vogels die kougevat hebben zitten als een zielig bolletje in elkaar gedoken met de kop tussen de veren en hebben soms diaree. De vleugels hangen naar beneden en de ademhaling is bemoeilijkt. Veelal vloeit uit de neus een slijmerige vloeistof, de vogel moet vaak niezen. De oplossingen zijn bismutcarbonaten, verkrijgbaar bij de apotheker, en warmte. Maak een ziekenkooitje, zet dat op een warme plaats(boven 35 graden Celsius) en dek het zo mogelijk af. Een vogel kan best wat warmte hebben, wees dus niet te bevreesd voor overhitting. Plaats het diertje, als het weer beter is, niet direct terug op de oude plaats maar laat het geleidelijk aan wennen aan de temperatuurverandering. Als een vogel door zijn poten zakt, gaan automatisch zijn klauwen dicht. Het kost een vogel dus geen kracht om zich vast te houden, maar juist om zich los te maken. De voeding van kanaries is essentieel. De vogels hebben het korste maag-darmgeheel. Binnen 1,5 uur na de voeropname wordt de feces al uitgescheiden. Een vogel heeft een cloaca, dit betekent dat urine en feces door hetzelde gaatje word uitgescheiden. Een vogel kan niet kauwen, dus wordt het voer via de krop met een klier-en spiermaag verteerd. In de kliermaag wordt met peosine en HCI(zoutzuur) de eerste inweek van het voer gedaan, dat vervolgens in de spiermaag met grit verder wordt vermalen. Grit in het voedsel optimaliseert dus de spijsvertering.
  De ruitijd van een kanarie situeert zich aan het eind van de zomer. Deze rui duurt ongeveer 6 weken. De rui is een natuurlijk proces, maar vraagt veel energie van het diertje om een volledig nieuw verenkleed te ontwikkelen. Als de rui eerder start, of langer duurt dan de standaardperiode, Is er veelal sprake van wanvoeding of bewegingsbeperking. U moet het diertje afwisselend vitaminerijk voederen.


  25-09-2010 om 17:12 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groente en kruiden voor de vogels.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Paardenbloem(Taraxacum officinale) Andere namen: Molsla, leeuwentand, pisbloem, hondsbloem, kaarsjesbloem,enz.
  Grootte: 15-30 cm.
  Vindplaats: Weiden, veldwegen, grazige terreinen tuinen, braakliggende gronden, eigenlijk overal.
  Bloeitijd: april-september.
  Kenmerken: Het is een overblijvend kruid met gaafrandige tot bochtig veerspletige, langgerekte bladeren. De bloemen zijn helder geel in uitsluitend uit lintbloemen bestaande hoofdjes die op een lange uit de wortelstok ontspringende holle bloemsteel staan. Paardenbloemen hebben een korte, dikke en krachtige wortelstok. De geur is kruidachtig, de smaak is bitter. De lichtbruine zaadjes zijn voorzien van een zweefinrichting voor de verspreiding door de wind.
  Oogst: Vooral de zaadknoppen oogsten na de bloei. Ze kunnen ook in de diepvries bewaard worden.
  Bestandsdelen: Paardebloemen bezitten bitterstoffen, anorganische zouten, pro-vitamine A(caroteen), vitamine B4, C en D, taraxarine(een bitterstof), saponine, slijmstoffen, choline, enzymen, kalium, calcium, mangaan, zwavel, kiezelzuur, chloor, ijze.
  Eigenschappen: Therapeutisch onthouden we dat Paardebloem aansterkend is, bloedzuiverend, eetlustopwekkend, galsecretie bevorderend, bij leverproblemen, urinedrijvend, broeddrift stimulerend, vitamine A en C aanvullend. Een hele gamma van nuttige eigenschappen.
  Gebruik: In het voorjaar kunnen we vooral de bladeren gebruiken, later ook de bloemen. Vogels eten ook graag de lange wortelstok. De rijpe zaaddoosjes kunnen ook vergaard en ingevroren worden.
  Men kan ook Paardenbloemextracten kopen en in het drinkwater doen. De plant is erg nuttig voor alle inlandse vogels en kanaries.
  Grt eric732

  21-09-2010 om 17:43 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (20 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzorging in najaar en winter.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen "Wat je er insteekt in het najaar, dat komt erin het voorjaar weer uit". Als beginnend liefhebber was ik aanwezig op de vergadering van de plaatselijke vogelvereniging(K.E.W.) toen ik deze woorden hoorde van enkele goede kwekers. Mijn belangstelling was wel gewekt en in de loop van het gesprek werd het mij helemaal duidelijk. Het kwam erop neer dat vogels die in de winter een optimale verzorging krijgen dit zullen belonen in het erop volgende kweekseizoen. "En wat is dan een goede verzorging". De tips die ik toen kreeg zijn mij altijd bijgebleven en ik pas ze nog altijd toe. En ook als ik mijn "vogelronde"  doe steel ik veel met mijn ogen bij de topkwekers.
  - Vermijd overbevolking in uw kooien, het is beter enkele lege kooien te hebben dan dat alles overvol zit, vogels hebben behoefte aan beweging.
  - Houd de vochtigheid in uw hok onder controle, deze is belangrijker dan temperatuur. Kanaries kunnen temperaturen onder nul best verdragen als ze maar droog en tochtvrij zitten.
  - Zorg voor voldoende lichtsterkte vooral op donkere dagen. Kanaries die te donker zitten zullen minder bewegen en minder voedsel opnemen en dat is niet bevordelijk voor hun gezondheid- Maak de dagen in de winter niet te lang, een daglengte van 10 uur is meer dan voldoende, anders balanceren uw vogels op de grens van al of niet in broedconditie komen.
  - Houd ook in de winter uw kooien vrij van ongedierte, dit wordt soms wel eens over het hoofd gezien.
  - Verstrek tijdens koudere perioden wat extra haver onder de zaadmengeling. Dit is goed voor hun energiebehoefde. Zorg ook voor wat dagelijks afwisseling onder vorm van fruit of groente. Appel, peer, banaan zorgen voor extra suikers. Broccoli, savooikool, komkommer,krulkool, spruitjes geeft dan weer extra vitamen en mineralen.
  - Geef ook minstens eens per week eivoer in deze periode, eventueel een beetje groenten-of vruchtensap toevoegen om het wat rui te maken. Een lepeltje honing oplossen in water en onder het eivoer mengen, kanaries zijn hier verzot op.
  - Ook onkruidzaden zijn een lekkernij voor kanaries, zolang ze te vinden zijn geef ik volop teunisbloem, zuring, brandnetel, weegbree, distel, kruiskruid, vogelmuur......
  - En last but not least.....steeds zuiver drinkwater, als het kan twee keer per dag verversen.

  Kanaries die kunnen bewegen in zuivere kooien en daarbij kunnen genieten van een gevarieerde voeding in een droge en tochtvrije ruimte zullen niet gemakkelijk ziek worden en in de kweek goede resultaten geven!

  grt. eric732

  15-09-2010 om 19:34 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (34 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaden en Bessen
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De vogels lusten ook graag groen en bessen zoals de teunisbloem.

  Grootte:
  60-90 cm.
  Vindplaats:
  Vrij algemeen, zandige terreinen, opgespoten gronden, braakliggende gronden, in duinen, bij rivieren.
  Bloeitijd:
  Juni- September.
  Kenmerken:
  Tweejarige plant. Het is een plant die in het najaar kiemt, overwintert en in het volgend voorjaar bloeit, zaden maakt en in het najaar afsterft. De bladeren zijn lancetvormig, zijn 10 cm. lang en 3 cm. breed. De kleur is als die van tabaksbladeren. De gele bloempjes verwelken, vallen af en het zaad gaat zich daarna vormen in de steeltjes. In de herfst barsten de steeltjes die inmiddels zaaddoosjes zijn geworden, open en laten de zaden los.
  Oogst:
  Ofwel de plant afbreken en het zaad eruit schudden, ofwel de ganse plant in de volière hangen. Ook de jonge scheuten en bladeren kunnen gevoerd worden.
  Bestandsdelen:
  Zaad is een rijke bron van essentiële vetzuren. Er word een hoogwaardige olie geperst uit zaden.
  Eigenschappen:
  Uit de bladeren kan men een thee tegen diaree bereiden en uit de bloemen een siroop tegen ademhalingsproblemen maken. Bladeren en wortels kunnen als groente gegeten worden.Goed voor de rui en uitstekend zaad om vogels af te richten voor de wedstrijden.
  Gebruik:
  Het zaad wordt door de vogels op prijs gesteld. Het liefst worden de zaadjes gegeten als ze nog in de zaaddoosjes(aren) zitten.

  Grt.
   eric732

  29-08-2010 om 11:44 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (26 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  24-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijwilligers werk
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedere club of vereniging heeft het tegenwoordig soms lastig om vrijwilligers te krijgen om hun organisatie op punt te stellen nochtans zijn de vrijwilligers nodig of anders gaat het niet.
  Naar schatting een op zes Belgen zet zich sporadisch of geregeld belangeloos in voor lokale verenigingen of grotere organisaties. In principe kan iedereen vrijwilliger worden. De wet defineert een vrijwilliger als iemand die in een georganiseerd verband onbezoldigd werk verricht dat een groep of de hele samenleving ten goede komt. Doordat de activiteit niet word betaald en plaatsvindt in de vrije tijd, is er geen enkel bezwaar om ze met een job te combineren. Werknemers zijn niet verplicht om aan hun baas mee te delen dat ze in het weekend een bv. een Rode Kruis post bemannen. Dat is een privéaangelegenheid. Hetzelde geldt voor wie in het onderwijs staat.

  Toestemming nodig.

  Ambtenaren vallen niet onder die tolerantieregel. Voor elke activiteit die zij naast het ambt uitoefenen, moeten ze toestemming krijgen van hun overste. Zo wil men vermijden dat de goede naam van een openbaar ambt zou lijden onder een "gekleurd" engagement. In de praktijk blijkt de meldingsplicht nogal wat ambtenaren af te schrikken. Binnen de vrijwilligers blijven zij een ondervertegenwoordige groep.
  Mensen met een uitkering moeten dat melden aan de RVA. Zodra dat is gebeurd, kunt u aan de slag. Komt er binnen de 12 dagen geen antwoord dan mag u ervan uitgaan dat de aanvraag is aanvaard.

  Vrijwillergswerk is onbezoldigd. Dus u moet niet bang zijn om u vereniging te helpen en bovendien bent u verzekerd.

  24-08-2010 om 18:55 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom is groenvoer zo goed?
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Het gebruik van groenvoer in de vorm van jonge plantjes en onrijpe zaden is als onderdeel van het voedingsprogramma van onze zaadetende voliërevogels reeds lang bekend. Door ervaring en uitwisseling tussen vogelliefhebbers voliërehouders, is de toepassing de laatse 25 jaar erg gegroeid. Sommige gaan in de tijd dat er overvloed aan deze onkruidzaden te vinden is, deze wilde planten verzamelen en drogen om zo een voorraad te vormen om deze zaden dan in een ongunstige periode te kunnen verstrekken. Het effect van die gedroogde zaden op de conditie van de vogels is echter niet groter dan van de normale handelsvoorraden. Het enige voordeel is, dat de grote verscheidenheid in soorten gunstig kan werken. Maar hoe zit het nu met de biologische waarde van groenvoer? Waarom geven de zaadetende vogels zelf de voorkeur aan jonge en onrijpe zaden en vers groen? Daarvoor moeten wij eerst iets over de spijsverteringsorganen van de vogels vertellen. Dat begint met achter in de slokdarm een verwijding, de zogenaamde krop. Hierin wordt het voedsel opgeslagen en voorgeweekt om verder te worden verteerd of om aan de jongen te worden gevoerd. De maag van de vogels is samengesteld in het eerste kleine deel, de kliermaag. Daar worden door de kliertjes in de maagwand verteringssappen-enzymen genoemd-afgescheiden. Het pepsine, een van deze enzymen verkleint de eiwitten tot kleinere delen, namelijk tot peptonen. Het tweede deel van de vogelmaag is van binnen bekleed met verhoornd weefsel en bestaat uit krachtige spieren. De malende werking van deze spiermaag, gecommandeerd door het centraal zenuwstelsel, heeft nog een groter effect door de aanwezigheid van grit, maagkiezel of kleine steentjes. Daarna komt het voedsel in de dunne darm waarin het opnieuw wordt bewerkt door de enzymen. Ditmaal afgescheiden door de alvliesklier, ook wel pancreas of buikspeekselklier genoemd, onder andere het trypsine dat de reeds gesplitse eiwitten verder afbreekt tot hun samenstellende delen, de aminozuren. Dat wil zeggen, worden door de darmwand doorgelaten en in het bloed opgenomen, waarna ze als bouwstenen dienen voor de eigen lichaamseiwitten van de vogel. De opbouw hiervan vindt plaats in de lever. In de jonge nog groeiende planten en ook in de zich naast suiker, koolhydraten, vitamines, vetten enz. ook eiwitten, aminozuren en amiden, dat zijn aminozuren in opbouw. De belangrijkste eigenschap van de amide en aminozuren is dat ze volledig verteerbaar zijn. Het vogellichaam zelf bevat geen amiden maar gebruikt de amiden uit het halfrijpe onkruidzaad en groenvoer voor het maken van de nodige aminozuren. Aminozuren waaruit de eiwitten zijn samengesteld zijn er velerlei. Van de vele bekenden zijn er een tiental nodig voor de vorming van eiwitten die mens en dier nodig hebben. Dit zijn de zogenaamde essentiële aminozuren waarvoor door proeven is gebleken dat ze niet in het lichaam worden gemaakt. Ingewikkelde eiwitten vormen soms ketens van een groot aantal aminozuren, hoewel niet meer dan 20 verschillende . Zo zijn er ook hormonen, zeer gecompliceerde eiwitten, die uit meer dan 200 aminozuren zijn samengesteld terwijl het eiwit hemoglobine, onderdeel van het bloed, bestaat uit 574 aminozuren. De afbraak van eiwitten vergt energie van het vogellichaam, maar ook de tijd die nodig is voor de inwerking van de enzymen op de eiwitten. Door de hoge lichaamstemperatuur van het vogellichaam verloopt de stofwisseling snel. Het is dan ook een volkomen duidelijke zaak dat de vogel veel baat heeft bij volledig verteerbare aminozuren en aminoden uit het onrijpe onkruidzaad en het groene voer en de gestelde vraag naar de voorkeur voor jong groen en onrijpe zaden moet dan ook uit instinctieve drang van de vogel worden verklaard. Het wordt nu ook begrijpelijk waarom een plant als muur bij onze jonge vogels zo in trek is. Dit kruid wordt namelijk al eeuwen gegeten door jonge vogels met de voor hun lichaamsopbouw grote eiwitbehoefte. Vogelmuur blijkt een heel hoog gehalte aan aminozuren te bezitten, meer dan de meeste andere jonge planten. Een eenvoudige proef zal u dat bewijzen. Ten gunste van de vruchtvorming-zaden-worden de eiwitstoffen geconcentreerd, terwijl de oude plant cellulose vormt en gaat verhouten. Het ligt dan ook voor de hand dat alle vogelliefhebbers en -kwekers trachten hun vogels van het zo nuttige onrijpe onkruidzaad- in de breedste zin van het woord- en groenvoer te voorzien. Het verzamelen hiervan is tegenwoordig vooral in de dichtbevolkte industriegebieden niet gemakkelijk maar ook is er het gevaar dat de onkruidzaden, welke wij zo graag voor onze vogels willen gaan plukken; met verdelgingsmiddelen bespoten zijn, wat de onherroepelijke dood van onze vogels zal betekenen. Neem nooit enig risico, want de mogelijk om voldoende veilige onkruidplanten te vinden is zeker aanwezig. Er zijn honderden planten in onze natuur welke voor dit doel zeer goed geschikt zijn, maar er moet wel iets voor gedaan worden om ze te vinden. Durft men helemaal geen onkruidzaden te gaan plukken, dan kan voor tuinbezitters het volgend toch uitkomst brengen. Een klein hoekje van de tuin vrijhouden voor de zo hoog nodige zaden van vogelmuur en zo mogelijk wat ander kruiden te zaaien. Dat levert zeker een succes op daar de vogelmuur, mits niet te veel zon, en een beetje voedzame grond, weelderig groeit en ze altijd wel wat onbespoten groen of onrijpe zaden ter  beschikking stelt waar uw vogels in de kweekperiode u dankbaarheid voor zullen tonen. grt eric732

  17-08-2010 om 16:44 geschreven door DE GEETER ERIC  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (19 Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Foto


  Archief per week
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 19/11-25/11 2018
 • 09/10-15/10 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 03/10-09/10 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009

 • K.E.W. uitslagen B.O.U.

 • Foto

  dewandelendefietser
 • dewandelendefietser

 • Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  Foto

  Laatste commentaren
 • RE: You Want To WIN And Get a Lot Chips Visit HERE (Agen)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen sakong kiu (Agen sakong kiu)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • SITUS PERMAINAN GAME TERBAIK 2019 (VANESSA ANGEL 80 JUTA)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Agen Poker Online (Agen Poker Online)
      op HISTORIEK VAN ONZE VERENIGING K.E.W.
 • Kanaries waterslagers is prachtig van zang
  Foto

  Foto

  Foto

  Zoeken met Google  Inhoud blog
 • Uitslagen
 • Wedstrijd enkel bij de K.V.V.A.
 • Uitslag Maldegem
 • W.K. IN ZWOLLE (NL.)
 • kalender 2018-2019

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!