Inhoud blog
  • Het orkaanseizoen 2008
  • Alle informatie via e-mail mag U opvragen
  • Het jaar 2007
  • Het eindejaar in Puerto Plata
  • Het orkaanseizoen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Hoofdpunten blog ksvdiksmuide
    Welkom op mijn blog! Door Eric Buyle - Reizen-Voetbal
    Foto
    Foto
    Foto
    Hoofdpunten blog ksvdiksmuide
    Voetbal-De Dominicaanse Republiek-Haiti
    Verre reizen
    06-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/ericbuyle

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    06-10-2005 om 21:08 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ©          Welkom op www.ericbuyle.be  TM

    Hier ook informatie over de Dominicaanse Republiek en Haiti

    ----------Nieuw tips voor verre reizen---------

                                      Alle wedstrijden live op internet door Eric Buyle en Sport.Be     Voetbalkrant.com (K.S.V.Diksmuide.be)

        NIEUWE WESTVLAAMSE CLUBS-  ROESELARE EN ZULTE.WAREGEM LIVE OP WWW.SPORT.BE

        VOETBAL IN DE DOMINICAANSE    REPUBLIEK -HAITI                                                

                   Hier informatie over de Dominicaanse Republiek

    Puerto Plata - Punta Cana - Samana (bacardi eiland) - Santo Domingo

     

    en omstreken( ook Haiti )

    Ik verzeker U dat je een antwoord op Uw vragen krijgt en enkele nuttige tips.

    Indien gewenst kan U ook in Puerto Plata in  contact komen met mijn vriend uit België en zijn Dominicaanse echtgenote die daar ter plaatse de nodige uitstappen organiseert (Stefaan Matthys en Evagelista Mendez).    

    Ik zoek voetbaluitrusting in redelijk goede staat om mee te nemen.

    Nu spelen er meer dan  30 ploegen met truitjes dat ik al heb meegedaan uit België

    kousen - voetbalbroeken - beenbeschermers - voetbalschoenen

    Stuur e-mail en als het de moeite loont kom ik het persoonlijk ophalen

    en  mag u een  geschenk verwachten uit de Dominicaanse. 

    ericbuyle@telenet.be                  

                                                                           

    Ook voor Haiti is voetbaluitrusting welkom - het armste land van de nieuwe wereld.

    DOMINICAANSE REPUBLIEK -samenvatting door Buyle Eric
    Bevolking en taal
    Tijdens de eerste reis van Colombus in 1492 werd het eiland Hispaniola door Colombus ontdekt. Het eiland is lange tijd onder de Spaanse kolonisten beheerst geweest. De Dominicaanse Republiek heeft 6.5 miljoen inwoners waarvan 73% mulatten zijn. Mulatten is een naam voor inwoners die een mix van blanken en zwarten zijn. De bovenlaag van de bevolking bestaat uit industrielen, grootgrondbezitters en handelaren. Zij stammen af van de Spaanse kolonisten. De officiele taal is Spaans maar in de toeristische plaatsen wordt ook Engels gesproken.

    Eten en drinken
    De Dominicaanse Republiek heeft een traditionele keuken, voedzaam en eenvoudig. De meeste gerechten bestaan uit vele groenten en vlees en zijn kruidig maar lekker. Een typische Dominicaans gerecht is La Bandera Dominicana. De hoofdbestanddelen bestaan uit kippen-, geiten- en schapenvlees met rode bonen, andere groenten en rijst. Uiteraard heeft de Dominicaanse Republiek ook een uitgebreid schaal en schelpdier aanbod. De Dominicanen zijn ook gek op zoetigheden zoals caquil, naranja, rechosa of melon, dit zijn soorten gesuikerde vruchtengelei. Aan kokos is ook geen gebrek op het eiland en de Cocoyuca (caramelcreme met stukjes kokosnoot) is erg geliefd. Aaangeraden wordt om het leidingwater niet te drinken,ook geen tanden te poetsen. Enige voorzichtigheid is geboden met etenswaar van straattentjes.Ook bij het aanraken van papieren geld(giftig) handen wassen.

    Ligging en natuur
    De Dominicaanse Republiek is één helft van het eiland Hispaniola, Haiti is het andere deel van het eiland. Hispaniola is het één na grootste eiland van het Caraibische Gebied. Het eiland is bergachtig in verhouding met de oppervlakte. Door deze bergen is er een groot verschilvan temperatuur in het gebergte. De Dominicaanse Republiek kent ook korte tropische regenbuien die er voor zorgen dat de vegetatie kleurrijk en weelderig blijft. De Dominicaanse Republiek heeft de uitstraling van een bounty-eiland(bacardi-eiland). Wuivende palmen langs de uitgestrekte stranden, heldere blauwe zee vol met tropische vissen, een verkoelend briesje en een verscheidenheid aan flora. Naast de tropische gebieden kent het eiland ook steppenachtige delen, hier groeien cactussen en rotsachtige struikgewassen.

    Een adembenemend eiland waar muziek en dans een belangrijke plaats innemen. Dit eiland heeft zich ontwikkeld tot een fantastisch vakantieparadijs waar u een grote keuze aan schitterende veelal hotels All Inclusive accommodaties aanbiedt. Worden het de stranden aan de noordkust bij het levendige plaatsje Sosua of bij de golfcourses van Playa Dorada? Of zoekt u liever de ongerepte hagelwitte zandstranden langs wuivende palmbomen in het oostelijke Punta Cana? De hotels zijn van alle faciliteiten voorzien en ’s avonds klinkt overal de opwindende merenque. Mijn vriend terplaatse bied u Nederlandssprekende reisleiding zowel in het noorden als in Punta Cana of enkele dagen Haiti.  Dat wordt een onbezorgde Caraïbische strandvakantie met Spaanse trekjes!

    Hoe ziet het weer er uit gedurende het volledige jaar

    januari en februari dag temperatuur van 29 graden -s'nachts 19 graden en kans op regen 1-2 dagen per maand

    maart 30 graden -20 graden en regenkans 2dagen

    april 31 graden -20 graden en regen 4 dagen

    mei 32 graden -21 graden en regen(onweer) 8 dagen

    juni-juli 33 graden -23 graden en regen of onweer 4 - 5 dagen

    augustus-september en oktober 32 graden -22 graden regen en onweer 8 dagen

    november 31 graden-21 graden en regen 5 dagen

    december 30 graden -20 graden en regenkans 3 dagen

    Dit is een gemiddelde van de jaren 1950-2003 die bij gehouden werd door de toeristische dienst

    NIEUW(september 2004)

                                                OVER ORKANEN EN TROPICAL STORMEN VANAF 1995

    Naam orkaan: Erin -31 juli  1995 - op meer dan 600 km ten noorden van de Dominicaanse  (Puerto Rico)  en als Tropical storm(115 km/ph) Caribbean Sea,Cuba,Bahamas en Jamaica 1 augustus 1995

    Tropical storm:Jerry 23 augustus voor de kust van Santo Domingo

    Orkaan Luis 6/7 september Puerto Rico

    Tropical storm:Marilyn 14september1995 (windsnelheid 115 km/ph)ten  zuiden op meer dan 700 km (Barbados)en 15/9 Martinique -Dominica en Guadeloupe16/9

    Tropical storm:Sebastien 20 oktober 1995 Barbados

    1996

    Tropical storm: Arthur 16 juni 1996 Bahamas en 17 juni Puerto Rico en Dominicaanse Republiek

    Orkaan: Bertha 8 juli Virgin Islands en Antigua -9 juli Tropical storm in Dominicaanse Republiek

    Orkaan:Cesar 24-27 juli Caribbean Sea en Costa Rica

    Orkaan: Dolly 20 augustus Cuba

    Orkaan: Hortense 9 en 10 september San Juan-Dominicaanse Republiek Punta Cana en Samana

    Orkaan: Lili 18/19 oktober Cuba -Bahamas

    Orkaan: Marco 19/20 november Jamaica-Cuba-Haiti

    1997

    Orkaan:Bill 11/13 juli 1997 Puerto Rico-Bahamas

    Tropical Depression(windsnelheid max.93 km/ph) Five 17 juli Barbados

    Tropical storm: Fabian 6 oktober Virgin Islands

    1998

    Orkaan: Georges 22 /23september 1998 Dominicaanse Republiek-Santo Domingo-Haiti - Cuba

    Orkaan: Mitch 24/25 oktober Jamaica-Cayman Islands

    1999

    Orkaan: Dennis 25 augustus 1999 Bahamas

    Orkaan: Lenny 15 november St-Martin

    2000

    Orkaan: Debby 23 augustus 2000 -op 300 km van de kust Dominicaanse Republiek

    Tropical Depression Heline 18 september Puerto Rico

    2001

    Tropical storm: Dean 17 augustus -Martinique-Mexico

    Orkaan: Iris 6 oktober Cuba-Jamaica-Cayman Islands

    2002

    Orkaan: Isidore 20 september Cuba

    Orkaan: Lili 27/28 september Jamaica-Mexico

    2003

    Tropical storm: Mindy 10 oktober op 100km voor de kust Dominicaanse Republiek

    Tropical storm: Odette 6 december Dominicaanse Republiek-Santo Domingo-Haiti

    2004

    Orkaan:Jeanne is aktief sinds 13 september 2004 het begon in Puerto Rico dan volgde de Dominicaanse Republiek meest aktief in Punta Cana (16 september van 9u tot 17 u) dan Haiti ,de Bahamas en nu terug Florida(26 september)

                                                                            2005

    Dit is op 6 weken tijd dat Florida vier keer werd getroffen (nog nooit gebeurd) .Jeanne werd al vooraf gegaan door -Charlie-Frances en Ivan(veel ellende in Jamaica)

    -Laatste berichten spreken van 14 doden in de Dominicaanse en meer dan 2100 doden in Haiti en 300.000 mensen zonder voedsel ,drinkbaar water en onderdak door orkaan Jeanne.Er is nu van 25/9 al enige hulp voor Haiti ook vanuit Belgie is er een hulp konvooi vertrokken op  26/9/2005

    Gegevens worden nog aangepast!!!!

    Opgelet voor Malaria

    Het instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen waarschuwt voor malaria .De voorbije maanden zijn een twintigtal toeristen besmet geraakt in het binnenand van de Dominicaanse Republiek en deze zou ook kunnen uitbreiden naar de toeristische centra .Zich beschermen is zeker aanteraden en is met het nemen van medicatie een kleinigheid.

    Voor dit jaar 2006 is er nog geen enkel probleem in Haiti en de Dominicaanse Republiek gemeld
    30/04/2006

    GEZONDHEIDSTIPS:In verre landen kunt u met infectieziekten geconfronteerd worden die in ons land niet of nauwelijks voorkomen. Deze ziekten worden op verschillende manieren verspreid. Het is belangrijk om kennis te hebben van de gezondheidsrisico's en de voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om de risico's te beperken. Op die manier kunt u optimaal genieten van uw vakantiereis.VACCINATIES:Voor de meeste bestemmingen worden een aantal vaccinaties aanbevolen. Aanbevolen vaccinaties betekent dat die infectieziekten in uw vakantiebestemming voorkomen en dat u zich daar tegen moet laten inenten om deze ziekten te vermijden.Informeer dus altijd 4 weken voor vertrek uw apotheek/huisarts of vaccinerende instelling welke vaccinaties voor deze reisbestemming van toepassing zijn.MALARIATABLETTEN.Malaria, met name de 'goedaardige' vorm, komt voor in veel (sub)tropische gebieden. Malaria is een infectieziekte die door muggen wordt overgebracht. Tegen malaria bestaat geen vaccin, maar er moeten malariatabletten worden geslikt voor, tijdens én na de reis. Informeer bij uw apotheek/huisarts of vaccinerende instelling welke malariatabletten worden geadviseerd. N.B. De malariamug steekt tussen zonsondergang en zonsopgang!VOORKOM MUGGENSTEKEN:Naast het slikken van malariatabletten is het steeds belangrijker om te voorkomen dat u gestoken wordt. De malariaparasiet wordt helaas steeds resistenter tegen de malariatabletten. Dit betekent dat deze geen 100% bescherming meer bieden.De drie gouden regels van Tropenzorg:· draag bedekkende kleding (lange broek, lange mouwen, sokken, dichte schoenen);· smeer de onbedekte huid in met een insectenafweermiddel dat 30-50% DEET bevat · slaap onder een (geïmpregneerd) muskietennet als er geen airconditioning voorhanden is of deze niet werkt.VEILIG DRINKWATER Water is een belangrijke veroorzaker van maag-/ darmstoornissen. Drie van de tien vakantiegangers krijgt last van een vorm van reizigersdiarree. Dit kan de vakantiepret behoorlijk drukken. Drink daarom altijd betrouwbaar water. Dit is water dat:· uit gesealde flessen komt;· gekookt is of· gedesinfecteerd is met chloordruppels.Toch geveld door 'Montezuma's revenge'? Drink veel, gebruik een O.R.S. om de vocht- en zouthuishouding weer op peil te brengen en slik eventueel een stopmiddel als dit nodig is.REISAPOTHEEK:Een verre vakantie vraagt ook om een doordachte reisapotheek. Informeer bij uw apotheek wat voor uw reis wordt geadviseerd om verder mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan:· pijnstillers· O.R.S. om uitdroging t.g.v. diarree of fysieke inspanningen te voorkomen· een diarree stopmiddel· zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor (beschermingsfactor > 20) · UV-werende kleding· sterk insectenafweermiddel met 30-50% DEET· een product voor na de insectenbeet of steek· een geïmpregneerd muskietennet· ontsmettingsdoekjes en disinfecterende gel om handen mee te reinigen· lippencreme/balsem met een hoge beschermingsfactor· een goede EHBO-set· steriele medische hulpmiddelen (naalden, spuiten, hechtdraad etc.)· biologisch afbreekbare zeep· plaskoker (voor vrouwen)· waterfilter of waterdesinfectiemiddel.LEEFREGELS:Alle voorbereidingen die u doet voor de reis betekenen niet dat u tijdens de reis alles kunt doen en laten. Verre bestemmingen worden vaak gekenmerkt door slechte hygiënische omstandigheden. Het is daarom van groot belang om op te letten met wat u eet en drinkt. Water en voedsel kunnen besmet zijn met o.a. het hepatitis A-virus, cholera en buiktyfusbacteriën, parasieten en andere ziekteverwekkers. Pas daarom op met geschild fruit, schepijs, sauzen, maar ook met ijsklontjes in de cola. Deze laatste worden vaak van onbetrouwbaar water gemaakt, en bacteriën kunnen overleven in het ijs. Eet liefst geen voedsel waar vliegen op zitten.Ook de persoonlijke hygiëne is erg belangrijk (handen wassen!). Bij uw apotheek en buitensportzaak liggen de gratis folders "Verre Reizen & uw Gezondheid" voor u klaar. In deze brochures staan veel algemene tips voor u. OVERIGE GEZONDHEIDSRISICO' S:Sommige reizigers lopen meer risico's dan anderen. Dit heeft vaak te maken met de reis- en verblijfswijze. Een paar aandachtspunten zijn:· beten van dieren i.v.m. rabiës (hondsdolheid). Met name avontuurlijke fietsers zijn een gewild slachtoffer. Verder natuurlijk ook geen vreemde dieren aanhalen.· zwemwater, het is niet raadzaam te gaan zwemmen of pootjebaden in zoet oppervlaktewater. Bilharzia is een veel voorkomende en vervelende worminfectie. Informeer altijd hoe de situatie is in uw reisbestemming.· verwondingen, infecties zijn snel opgelopen. Een wondje ontsteek nu eenmaal snel in een warme, vochtige en minder hygiënische omgeving. Een goede wondverzorging is erg belangrijker om erger te voorkomen. Neem hiervoor goed EHBO-materiaal mee.· slangen en schorpioenen. Kijk uit waar je gaat zitten en trek niet zomaar een schoen aan zonder erin te kijken of er een beest in zit.· raadpleeg altijd een lokale arts na een beet van hond, kat, slang of schorpioen.· Sommige infectieziekten (AIDS, hepatitis B) zijn seksueel overdraagbaar of via bloedcontact. Wat het eerste aangaat kun je zelf veel doen (maar veilig!), of juist NIET doen. Wat het tweede betreft is het belangrijk om eigen steriel medisch hulpmateriaal aan te kunnen bieden indien nodig.www.tropenzorg.

                         

     

    06-10-2005 om 00:00 geschreven door enricodomingo

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Archief per week
  • 22/09-28/09 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 05/02-11/02 2007
  • 06/11-12/11 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gondagrammet
    blog.seniorennet.be/gondagr

    Welkom op mijn blog!
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Voetbal-Dominicaanse Republiek-Haiti
  • Voetbal-Reizen

  • Foto

    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Eric Buyle-Dominicaanse-Republiek-Haiti-Voetbal
  • Voetbal-Reizen

  • Blog als favoriet !




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!