Op maandag is het bij ons thuis vaak een snelle hap met de restjes uit de koelkast. Het hoeft niet alle dagen "haute cuisine" te zijn, maar dat neemt niet weg dat je met simpele dingen toch een lekkere maaltijd op je bord kan toveren.
Benodigdheden :
-1 bakje champignons
-1 ui of een sjalotje
-boter
-een tweetal boterhammen (indien je ongesneden brood hebt mag je ze zeker wat dikker snijden)
-peper en zout
-naar smaak wat peterselie, paprika-poeder of lookboter
aan het werk :
-steek de boterhammen in de broodrooster of bak ze af in een pan
-snij de ui of het sjalotje in fijne stukjes
-borstel de champignons schoon (heb je wat meer tijd, dan kan je ze fijn pellen) en snij ze in stukjes
-bak de ui of het sjalotje met wat boter tot ze glazig ogen
-kap de champignons bij in de pan en zet het vuur op een hoge stand (roerbakken tot ze mooi geel-bruin zijn)
-voeg naar smaak nog wat boter, peper, zout, paprika-poeder, lookpoeder of gehakte peterselie toe
-leg de geroosterde boterhammen op een groot bord en dresseer met de champignons
TIP : werk af met een beetje zure room of bestrooi nog met wat kaas en leg het nog even onder de grill
fijne avond,
smakelijk eten !
|