Gazpacho is een typisch Spaanse, koude groentensoep. Heel eenvoudig en snel zelf te maken.
Wat hebt u nodig voor 4 personen :
-4 lekkere vlees-tomaten
-1 grote rode paprika (je kan ook een halve rode en een halve gele of groene gebruiken om wat kleurvariatie te bekomen)
-1 kleine komkommer
-1 teentje knoflook (of een half koffielepeltje knoflookpoeder indien u geen verse look in de keuken hebt staan)
-2 eetlepels olijfolie
-cayennepeper (of tabasco)
Start :
- Pel de tomaten, snijden ze in blokjes en ontpit ze met een klein lepeltje (de pel komt makkelijk los indien je de tomaten een tiental seconden onderdompelt in kokend water)
- Was en/of pel de paprika, haal de zaadlijsten er uit en snij in blokjes (leg een beetje opzij om te garnieren)
- Schil de komkommer en snij in blokjes.
- Pers het knoflook fijn
- Mix de tomatenblokjes met de paprikablokjes, de komkommeren de look met 2 glazen water en 2 eetl. olijfolie. Breng op smaak met cayennepeper of tabasco, peper van de molen en wat zout
- Zet de soep minimaal 2 uur in de ijskast
- Om te garnieren kan je een beetje paprika-blokjes versnipperen tot mini-dobbelsteentjes
- Serveer in een diep bord of in een groot glas en werk af met een basilicum-blaadje
- Heerlijk met een krokant look-broodje
Smakelijk eten !
Fijne zondag ;-)
|