FC WELKOM
Dit is de blog van FC WELKOM te BEVEREN-WAAS
ZATERDAG 10 FEBRUARI SPELEN WIJ THUIS OM 15.00 UUR TEGEN DJEM MELSELE
Inhoud blog
  • Verslag van ons tornooi
  • Tornooi Red Star 93
  • De laatste wedstrijd Fc Welkom
  • Voetbaltornooi FC Welkom
  • Winst voor de Welkom
    Over mijzelf
    Ik ben lydia, en gebruik soms ook wel de schuilnaam lidy.
    Ik ben een vrouw en woon in temse (belgie) en mijn beroep is huisvrouw.
    Ik ben geboren op 03/02/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: pc koken en voetbal.
    Wie en hoe ben ik.Iemand anders kan mij misschien beter beoordelen.Niet iedereen spreekt graag over zijn gebreken.Wij zien liever het mooie van de mensen.Een ding kan ik wel zeggen,wees eerlijk
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    sluffertjes_creations
    blog.seniorennet.be/sluffer
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    07-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken PEKESSTOEMP in een potje.
    Zoals ik vertelt heb ,is een van mijn hobbys koken.Met de winter voor de deur is dit een ideaal potje.Wij gaan niet de patatjes en pekes apart koken.Zoals de meeste mensen het doen.Wat hebben we nodig voor 4 man.1 kg pataten,1 kg pekes,3 dikke ajuinen,250 gr gerookt spek in blokjes,gerookte worst van unox.( Je weet wel in een hoefijzer vorm.)2 laurieblaadjes 2 kruidnagels en 2 klontjes suiker,peper van de molen en nootmuskaat.Men neemt een grote kookpot.Ja ,want alles gaat daar in.Men legt van onder de geschilde en in 4 gesneden patajes.Giet er water op,zodat ze juist onder staan en een beedje zout.Daar boven op de 3 ajuinen die fijn zijn gesneden.Vervolgens de pekes in schijfjes gesneden.Voeg suiker,kruidnagel,laurier en flinke draai van de molen bij.Haal rookworst uit plastiek.snij deze in de helft en leg er boven op.Dekseltje op het potje en aan de kook brengen.Zodra het kookt verder laten suderen op zacht vuurtje.Met dekseltje een beedje open.Juist tegen de kook aanhouden.Na ongeveer 35 a 40 min. is alles gaar.Je hebt intussentijd het spek ook al even gebakken.Haal de worst uit de pot.Giet het water af,maar vang dit wel op in een aparte pot.Dit is nu een bouillon geworden.Haal laurrier en kruidnagel eruit.Stoemp alles ondereen met een stoemper.( Geen mixer.)Werk de puree af met bouillon.nootmuskaat.En roer als laatste het spek er door.Van de bouillon die er over blijft kan je nog een soepje mee maken.Voor de grote eters kan je daar nog altijd braadworstjes apart bij geven.Dien deze pekesstoemp op met de gerookte worst,mosterd of pekels.Smakelijk



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    22-11-2006
    lekkerlekkerlekker
    Amai amai het water staat mij in de mond...jaja Lydiake da zullen we eens moeten uittesten he.. Nog van die lekkere receptjes en ik leer koken hahahahaha

    22-11-2006, 07:45 geschreven door Cindy
    FC Welkom kampioen 2005 2006
    Archief per week
  • 04/06-10/06 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!