Wielerwedstrijden met beeld en fietsen op Mallorca en andere vakantieplaatsen
15-06-2014
Andrew Talansky wint Dauphiné na schitterende ontknoping
Niet Alberto Contador of Chris Froome, maar Andrew Talansky is eindwinnaar geworden van de Dauphiné. In een zinderende laatste etappe, die gewonnen werd door Mikel Nieve, pakte de kopman van Garmin precies genoeg tijd op Contador om de Spanjaard uit de leiderstrui te rijden.
Alle ogen waren, het hele Criterium du Dauphiné, gericht op Contador en Froome. Dat waren de twee mannen die gingen strijden om de eindzege, daar was iedereen van overtuigd. Froome begon sterk en deelde de eerste tik uit, maar Contador nam de leiderstrui zaterdag over. Met minimaal verschil, dus er was nog van alles mogelijk in de laatste etappe. Zeker omdat die rit eindigde met een loodzware klim naar Courchevel. Maar op weg naar Courchevel bleek dat de rest van het peloton zich niet zomaar neerlegde bij een strijd tussen Contador en Froome. Vroeg in de rit ontstond een kopgroep met daarin Andrew Talansky en Jürgen van den Broeck, de nummers drie en vijf van het klassement. De groep pakte minuten, waardoor Talansky snel virtueel in de gele trui reed. Zijn achterstand op Contador bedroeg een kleine veertig seconden. Contador en Froome keken vooral naar elkaar en lieten later ook onder meer Wilco Kelderman en Vincenzo Nibali wegrijden. Pas op 25 kilometer van de meet zag Contador het gevaar en versnelde hij. Froome kon niet antwoorden en solo ging de Spaanse klassementsleider op jacht naar Nibali, Kelderman en vooral Talansky. Hij kwam tot op één minuut van de Amerikaan, maar bleef vervolgens steken. Hij kwam tekort, waardoor Talansky de verrassende winnaar van de Dauphiné werd. Contador werd tweede, Kelderman eindigde op plek vier. Froome, de winnaar van de afgelopen Tour de France, zakte volledig door het ijs en viel weg uit de top van het klassement.
De ritzege in Courchevel ging naar Nieve, die deel uitmaakte van de groep met Talansky.
Lieuwe Westra sterkste in koninginnenrit, Alberto Contador pakt geel
De aanvalslust van Lieuwe Westra is dan eindelijk beloond in het Critérium du Dauphiné. De Fries van Astana zegevierde zaterdag in de koninginnenrit van de Franse rittenkoers. De Russische Katusha-renners Yury Trofimov en Egor Silin leken om de dagzege te gaan strijden, maar Westra verraste hen in de laatste meters. Alberto Contador nam ondertussen het geel over van Chris Froome, terwijl Wilco Kelderman tijd verloor.
Westra stak zijn aanvalsdrift deze week niet bepaald onder stoelen of banken in de voorbereidingskoers voor de Tour de France. De Fries was meermaals betrokken bij een ontsnapping, maar kende tot dusver geen succes. Vrijdag legde hij het in de straten van Poisy nog pijnlijk af tegen de Belg Jan Bakelants. Van opgeven wilde Westra echter niets weten. En dus was hij een dag later gewoon weer voorin te vinden, in de koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné. Hij maakte deel uit van een kopgroep van veertien man, met daarbij onder meer ook Lars Boom. Omdat er in de finale twee cols van de buitencategorie op de rol stonden, wist Westra dat hij een heldendaad moest verrichten om het zegegebaar te mogen maken. De kopgroep nam een voorsprong van zes minuten op het peloton, waarmee Westra Chris Froome virtueel uit de gele trui had gereden. Maar op de flanken van de Col de la Forclaz, de eerste klim van de finale, brak de kopgroep. Yury Trofimov bleef alleen over voorin, maar kreeg even later gezelschap van ploeg- en landgenoot Egor Silin. Zij leken op de slotklim om het dagsucces te gaan strijden, want het peloton kreeg het gat niet meer dicht, maar Westra was nooit ver weg. In de laatste kilometer hervond onze landgenoot de aansluiting, waarna hij meteen doordrukte naar de winst. In het gevecht der klassementsmannen kwam Alberto Contador dankzij een late aanval als winnaar uit de strijd. De Spanjaard pakte, ondanks een tegenaanval van zijn concurrent, voldoende seconden om het geel over te nemen van Froome. Wilco Kelderman kon lang mee met de grote mannen, maar kreeg het in de slotfase moeilijk. Uiteindelijk verloor de Belkin-renner bijna een minuut op Contador, waardoor hij zijn derde plek in het algemeen klassement kwijt is. Andrew Talansky ging hem voorbij.
Cameron Meyer sprint naar dagzege in Ronde van Zwitserland
De tweede etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Cameron Meyer. De Australiër van Orica-GreenEdge was in de sprint zijn medevluchters Philip Deignan en Larry Warbasse te snel af.
Meyer, Deignan en Warbasse maakten deel uit van een zeskoppige kopgroep, die zich al vroeg in de rit losmaakte van het peloton. Ook Frederik Veuchelen, Björn Thurau en Reto Hollenstein zaten erbij, maar moesten hun medevluchters in de finale laten gaan. Het peloton kwam net tekort om de drie koplopers te achterhalen en op veertien seconden van Meyer won Peter Sagan de sprint om de vierde plaats. De leiderstrui blijft in handen van Tony Martin, die zaterdag de eerste etappe won. Tom Dumoulin staat op de tweede plaats. Maxime Monfort kwam in de etappe van zondag hard ten val en is overgebracht naar het ziekenhuis.
Tony Martin wint, Tom Dumoulin knap tweede in Zwitserse tijdrit
Tom Dumoulin heeft een keurige prestatie geleverd in de openingstijdrit van de Ronde van Zwitserland. De talentvolle renner van Giant-Shimano bracht zaterdag de tweede tijd op de klokken in het Alpenland. Hij moest alleen Tony Martin voor zich dulden. De Duitse wereldkampioen was Dumoulin met zes seconden de baas. Dumoulin kon prima uit de voeten op het technische parcours van ongeveer 9,5 kilometer in en rond Bellinzona. In het tweede deel was een klimmetje van twee kilometer opgenomen, met een behoorlijk lastige afdaling. "Die zou je eerder in Red Bull Crashed Ice verwachten, en niet bij het wielrennen", mopperde Belkin-renner Stef Clement via Twitter. Dumoulin maakte in elk geval een prima indruk met een tijd van 13.54. Alleen Tony Martin deed het beter, in 13.48. De top-tien telde in totaal drie Nederlanders. Bauke Mollema klokte de zevende tijd (+0.22). De Groninger was één tel rapper dan nummer acht Tom-Jelte Slagter. Bradley Wiggins kwam niet verder dan plek veertien, Roman Kreuziger werd vijftiende. Laurens ten Dam eindigde op 44 seconden als 35ste.
Mathieu Van der Poel (19) stunt met zege in Ronde van Limburg
Hij is pas negentien jaar, maar Mathieu van der Poel heeft zijn eerste overwinning op de weg al binnen. Het toptalent van BKCP-Powerplus was zondag de beste in de Ronde van Limburg. Na een rit over 199 kilometer was Van der Poel in de eindsprint in Tongeren te snel voor Paul Martens en Greg Henderson, twee erkende sprinters. Martens won eerder deze maand nog een sprint in de Ronde van België, de 37-jarige Henderson boekte in het verleden een etappezege in de Ronde van Spanje. Van der Poel, wereldkampioen veldrijden bij de junioren, maakt dit jaar zijn debuut op de weg.
Simon Geschke schrijft GP Kanton Aargau op zijn naam
Simon Geschke heeft Giant-Shimano een zege geschonken in de Grand Prix Kanton Aargau. De 28-jarige Duitser wist de 51ste editie van de koers in een massasprint naar zich toe te trekken. Silvan Dillier en Jerome Baugnies kwamen net tekort. Danny van Poppel eindigde als vierde. Michael Albasini, die vorig jaar nog zegevierde in de Zwiterse race, kwam als vijfde over de streep. Drie renners, te weten Roger Kluge, Mirco Saggiorato en Gianfranco Zilioli, waren gevlucht uit het peloton, maar werden vlak voor het einde ingerekend.
Jan Bakelants klopt Lieuwe Westra in zesde etappe Dauphiné
Jan Bakelants heeft Omega Pharma-Quick Step een vurig gewenste zege bezorgd door in de zesde etappe van het Critérium du Dauphiné Lieuwe Westra te kloppen in de sprint. De Belg was samen met de Nederlander ontsnapt en vochten het samen uit. Chris Froome blijft leider in het klassement, maar kwam wel flink ten val. Westra en Bakelants maakten deel uit van een zestienkoppige vluchtersgroep en gingen er ruim voor de finish vandoor met Pim Ligthart. De drie sloegen een gat dat groot genoeg was om de achtervolgers voor te blijven en toen Westra op één van de vele heuveltjes de gaskraan weer even open trok, werd Ligthart achtergelaten. Het zou dus gaan tussen Bakelants en Westra, waarbij laatstgenoemde duidelijk de sterkere van de twee was. Maar de Astana-renner ging de sprint te vroeg aan en moest toestaan hoe zijn Belgische medevluchter precies tussen hem en de dranghekken door glipte, om zijn eerste overwinning van het jaar te pakken. Chris Froome kwam vier minuten later flink gehavend over de streep. Hij kwam ten val op een listige afdaling en liep een paar schaafwonden op. Hoezeer het hem dwars zal zitten, zal dit weekend blijken. Dan gaan de echte bergen voor de beslissing zorgen.
Dagzege Simon Spilak, Wilco Kelderman maakt tijd goed in Dauphiné
Simon Spilak heeft Katusha een tweede dagzege in twee dagen bezorgd in het Critérium du Dauphiné. Hij kwam in de vijfde etappe na een ontsnapping solo binnen, gevolgd door Wilco Kelderman, die bonificatieseconden pakte en wat tijd goedmaakte op Chris Froome en Alberto Contador. De Nederlander staat nu gedeeld tweede, op twaalf tellen van het geel. Contador toonde aan dat de strijd om de eindzege in de Dauphiné nog niet gestreden is, door in de afdaling van één van de bescheiden beklimmingen ten aanval te trekken. Korte tijd reed de Spanjaard virtueel in het geel, om later toch weer bijgehaald te worden door de Sky-trein. Ondertussen was Simon Spilak vertrokken uit de kopgroep, om net als ploegmaat Trofimov een dag eerder, solo te gaan winnen. In de laatste kilometers sprongen Adam Yates en Wilco Kelderman er nog vandoor, op jacht naar wat tijdwinst. Voor de vijfde etappe had Kelderman 21 seconden achterstand op Froome en met zijn tweede plaats pakte hij zes seconden bonificatie, plus drie tellen op zijn achtervolgers. Het betekent dat hij nu twaalf seconden achterstand heeft op het geel, net zo veel als Contador.
Nikias Arndt geeft sneller dan Kris Boeckmans in Dauphiné
Nikias Arndt heeft een nipte sprint gewonnen op de derde dag van het Critérium du Dauphiné. De renner van Giant-Shimano klopte Kris Boeckmans met een zeer kleine marge. Chris Froome hield zich rustig en blijft de leider in het klassement. e tweede etappe in de Dauphiné kende een bijzonder parcours. Het begon met een serie heuvels, maar de slotfase was volledig vlak. Het was dan ook niet gek dat de sprintersploegen, en dan met name Giant-Shimano en FDJ, zich roerden om eventuele vluchters achter zich te houden. Onder die vluchters bevond zich onder andere Jens Voigt, die met een groepje renners vooruit probeerde te blijven. aar dit groepje werd ingerekend, waarna Lieuwe Westra het probeerde in de laatste drie kilometer. De Nederlander van Astana sloeg een klein gaatje, maar ook hij kon niet voorkomen dat het op een sprint uitliep. De sprint werd iets ontregeld door een scherpe bocht in de laatste kilometer, waarin FDJ kopman Arnaud Démare uit het oog verloor. n dus werd het een duel tussen Arndt en Boeckmans, waarbij de renner van Giant-Shimano nét een banddikte voorsprong had. Chris Froome was vrijwel onzichtbaar en blijft leider in het klassement.
Chris Froome blijft uitstekend op dreef in het Critérium du Dauphiné. De kopman van Team Sky heeft ook de tweede etappe op zijn naam geschreven. Froome bleef in de bergrit naar Col du Béal zijn concurrent Alberto Contador en de uitstekend rijdende Wilco Kelderman net voor. De 23-jarige Kelderman maakte na zijn uitstekende Giro d'Italia opnieuw reclame voor zichzelf. De jonge Belkin-renner plaatste op de lastige slotklim diverse demmarages en zette daarmee de grote namen aan het werk. In de absolute slotfase kon Kelderman echter zelf niet meer aanhaken toen Froome en Contador voor een allerlaatste keer versnelden. Uiteindelijk verloor het talent slechts enkele tellen. Froome, die zondag de openingstijdrit ook al won, blijft uiteraard de leider in het algemeen klassement. De Brit heeft twaalf seconden voorsprong op Contador. Nummer drie Kelderman staat op 21 tellen.
Yury Trofimov heeft vandaag de vierde etappe in het Critérium du Dauphiné (WorldTour) gewonnen. De 30-jarige Rus van Katusha was na 167,5 kilometer van Montélimar naar Gap de beste van een kopgroep van dertien renners, met daarbij ook onze landgenoot Jan Bakelants. Trofimov reed weg op de Col de Manse en kwam solo over de finish. De Zweed Gustav Larsson pakte de tweede plaats op 23 seconden en de Nederlander Pim Lighthart eindigde op een derde stek. Bakelants finishte op 28 seconden als zevende. De leiderstrui van Chris Froome (Sky) kwam niet in gevaar.
De etappe kondigde zich vooraf aan als één op maat van de vluchters. Met een finale die net iets te zwaar was voor de sprinters, hadden avonturiers er alle baat bij om hun slag te slaan. Al van bij aanvang werd een stevig tempo ingezet. De eerste vluchter van de dag was Lieuwe Westra, maar zonder succes. Na een half uurtje koers ontstond een kopgroep van 13 renners: Jan Bakelants, Andriy Grivko, Christian Meier, Imanol Erviti, Maxime Bouet, Romain Sicard, Pim Ligthart, Gustav Larsson, Damiano Caruso, Bob Jungels, Peter Velits, Yuri Trofimov en Lars-Peter Nordhaug. Vrij snel bouwden ze hun voorsprong op tot bijna vijf minuten. Jan Bakelants, tuk op een selectie voor de Tour, liet zich opmerken in de ontsnapping en pakte de bergpunten op de Côte de Rosans. Ook de tussensprint in Veynes nam hij als eerste voor zijn rekening. Na 90 kilometer was de Dauphiné voorbij voor Bakelants teamgenoot Gianni Meersman. De renner van Omega Pharma-Quick.Step zou sukkelen met pijn in de rug en benen stapte in de volgwagen. Sky verdween even van het voorplan en de ploeg van Alberto Contador, Tinkoff-Saxo, nam het voortouw in het afbouwen van de voorsprong. Die daalde vrij snel, naar minder dan drie minuten aan de voet van de Col de Manse (cat. 2). Toch was dat voldoende voor de koplopers om voor de ritzege te strijden. Caruso, Velits en Bouet trokken stevig door op de Col de Manse, maar kregen geen vrijgeleide. Daarop waagde Trofimov zijn kans. De Rus, ook in 2008 al eens ritwinnaar in de Dauphiné, kwam als eerste boven op de top en nam pijlsnel de gevaarlijke afdaling. Hij bleef overeind en greep de bloemen. In het groepje van de favorieten gebeurde weinig. Team Sky zette zich opnieuw opnieuw op kop in de beklimming en geen van de favorieten ondernam een aanvalspoging. In de stand behield Froome zo een voorsprong van 12 seconden op Contador en 21 op de Nederlander Wilco Kelderman. Jurgen Van den Broeck is op 35 seconden vijfde. Woensdag staat de vijfde etappe op het programma, 189,5 km van Sisteron naar Le Mure. De renners krijgen daarin zes beklimmingen van tweede of derde categorie voorgeschoteld. De laatst klim ligt op bijna 20 kilometer van de meet. Het ziet er naar uit dat vrijbuiters opnieuw kans op de zege makenhttp://www.hln.be
De renner van Omega Pharma-QuickStep, dit jaar winnaar van Parijs-Roubaix, versloeg na 100 kilometer koers medevluchter Wilco Kelderman in de sprint. Tom Stamsnijder zorgde voor een volledig Nederlands podium.
Grega Bole (Vini Fantini Nippo) heeft vandaag de eerste rit in de Ronde van Korea (cat. 2.1.) gewonnen. De 28-jarige Sloveen was de snelste in een massasprint na 140,2 km van Hanam naar Chungju. Hij haalde het voor de Australiër Neil Van Der Ploeg (Avanti Racing Team) en thuisrijder Woo Keon Park (RTS-Santic Racing Team).
Bole neemt meteen ook de leiding in het klassement. Hij reed vorig jaar bij Vacansoleil. Die ploeg hield het voor bekeken eind 2013 en Bole versierde pas in april een contract bij Vini Fantini Nippo.
Bole behaalde zijn grootste zege uit zijn carrière in de GP Ouest France-Plouay (WT) in 2011. Dit jaar was hij al de sterkste in de derde etappe van Circuit des Ardennes en in de eerste etappe van de Poolse rittenwedstrijd Szlakiem Grodow Piastowskich.
Eliot Lietaer pakt eerste profzege in Boucles de la Mayenne
Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen) heeft vandaag de tweede etappe van de Boucles de la Mayenne (cat. 2.1.) gewonnen. Hij was na 184 kilometer op de Sommet du Montaignu sterker dan zijn ploegmaat Tom Van Asbroeck. De Fransman Stephane Rossetto (Big Mat Auber 93) finishte als derde en neemt de leiderstrui over van de Nederlander Mike Teunissen.
Het duurde meer dan zeventig kilometer voordat een groepje van zes renners, met daarin onze landgenoot Nico Sijmens tekende voor de lange vlucht van de dag. Veel voorsprong kregen ze evenwel nooit van het peloton dat in stukken uiteen viel. In de slotfase werd de vroege vlucht ingehaald door een select groepje met daarin ook Lietaer en Van Asbroeck. De ene na de andere renner probeerde in de laatste ronde van 12 kilometer te ontsnappen, maar het was uiteindelijk het duo van Topsport Vlaanderen dat op het slotklimmetje het verschil maakte. Lietaer haalde het finaal met enkele meters voorsprong op Van Asbroeck. Voor de 23-jarige derdejaarsprof is het de eerste profzege uit zijn carrière.
Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step) heeft voor het tweede jaar op rij de kermiskoers in Heist-op-den-Berg gewonnen. Boonen wist in een sprint Jonas Van Genechten, dinsdag nog de beste in Gullegem, achter zich te houden. Kenny Dehaes vervolledigde het podium van de Heistse Pijl.
Vlak na de start vormde zich een kopgroep met 24 renners, daarbij onder andere Johan Vansummeren, Tom Boonen, Kenny Dehaes, Sven Vanthourenhout en de Nederlander Nikki Terpstra. Wie niet tot dat gezelschap behoorde, kon meteen een kruis maken over zijn winstkansen. In volle finale ontsnapte Victor Campenaerts nog, maar met de steun van zijn ploeggenoten kon de 33-jarige Boonen in de sprint iedereen achter zich houden.
Chris Froome geeft eerste tik aan Alberto Contador en Vincenzo Nibali
Chris Froome heeft zich meteen laten zien op de eerste dag van de Critérium du Dauphiné. De Britse kopman van Team Sky bracht zondag in de openingstijdrit door de straten van Lyon op overtuigende wijze de snelste tijd op de klokken. Hij bleef Alberto Contador, de nummer twee, acht seconden voor. Wilco Kelderman eindigde keurig als vijfde, Lars Boom werd zesde.
De talentvolle Luxemburger Bob Jungels voerde met een tijd van 13.22 minuut ruim twee uur de tijdenlijsten aan, maar wist dat de grote klappers pas op het laatst zouden komen. De organisatie had Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Chris Froome, de drie grote favorieten voor de Tour de France, als laatste ingedeeld voor de chronorit van 10,4 kilometer door Lyon, met in het parcours een fietstunnel en een klimmetje van achthonderd meter met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,5 procent. Contador was van de grote drie de eerste die de meet passeerde en de Spanjaard duuwde Jungels inderdaad van de hot seat, al was het verschil slechts één seconde. Nibali wist dat niet te overtreffen. De Italiaan bleef met 13.26 steken op de achtste plaats, waardoor hij meteen weet wat hem komende week te doen staat: de jacht openen op Froome. De Tour de France-houder ramde nog eens acht tellen van de tijd van Contador af en deelde daarmee de eerste tik uit aan de concurrentie. Wilco Kelderman liet ondertussen zien dat hij zijn goede vorm ook heeft meegenomen naar Frankrijk. De nummer zeven van de Giro d'Italia bracht met 13.24 de vijfde tijd op de klokken. De Belkin-renner was één tel rapper dan teamgenoot Lars Boom, die zesde werd. Maandag trekt het peloton al de bergen in. De aankomst ligt op een col van de buitencategorie.
Rob Ruijgh heeft zondag in België de Memorial Philippe Van Coningsloo gewonnen. De 27-jarige Limburger, actief bij Vastgoedservice - Golden Palace, kwam solo over de streep. Nicolas Vereecken en Oliver Naesen vergezelden hem op het podium. In 2011 eindigde Ruijgh, toen nog actief voor Vacansoleil-DCM, op een keurige 21ste plaats in de Tour de France. Daarmee was hij de hoogst geklasseerde Nederlander in de prestigieuze rittenkoers. Daarna is Ruijgh echter wat uit beeld verdwenen, maar in de straten van Rijmenam deed hij weer van zich spreken. Het is de eerste keer dat Ruijgh een officiële UCI-koers op zijn naam schrijft.
André Greipel wint slotrit Luxemburg, eindzege Matti Breschel
André Greipel heeft de slotrit in de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto-Belisol was zondag de beste na 168,2 kilometer koers, met aankomst in Luxemburg-Stad. Matti Breschel, winnaar van de tweede en derde rit in lijn, stelde de eindzege veilig. Greipel behoort tot de mondiale top van het sprintersgilde, maar zegevierde deze keer eens met een solo. De Duitser maakte deel uit van een kopgroep van acht man, met daarbij onder meer proloogwinnaar Danny van Poppel. Terwijl zijn medevluchters in de finale stuk voor stuk werden ingelopen, bleef Greipel uit de greep van het jagende peloton en dus was de winst voor hem. Breschel kwam als tweede over de finish en dat was voldoende om de eindzege veilig te stellen.
Matti Breschel na tweede zege aan de leiding in Luxemburg
Matti Breschel heeft een dubbelslag geslagen in de Ronde van Luxemburg. De renner van Tinkoff-Saxo zegevierde in de derde etappe. De Deen nam door de overwinning de leiding in het algemeen klassement over. In de slotfase van de rit naar Differdange, na de lastige Col de l'Europe op vijf kilometer van de meet, ontsnapte de Russische ploeg met Ivan Rovny, Oliver Zaugg en Breschel. Alleen Rudy Molard en Sergei Lagoetin sprongen mee. De concurrentie wist het gezelschap niet terug te halen, waarna Breschel zich verzekerde van de winst. De oud-coureur van Rabobank had vrijdag ook al de tweede etappe op zijn naam geschreven. In het klassement heeft hij de eerste plaats overgenomen van Jean-Pierre Drücker. De Ronde van Luxemburg eindigt zondag.
Theo Bos heeft de Ronde van Zeeland gewonnen. De Belkin-renner versloeg in de massasprint van Ramon Sinkeldam van Giant-Shimano. De Belg Michael van Staeyen van Topsport Vlaanderen-Baloise werd derde in de 202,7 kilometer lange rit van Terneuzen naar Goes. Bos volgt op de erelijst André Greipel op, die momenteel in de Ronde van Luxemburg vertoeft. Het is zijn zesde overwinning van het jaar. De sprinter won eind mei het eindklassement van de World Ports Classic en in het voorjaar vier ritten in de Ronde van Langkawi.
Mallorca behoort naast de andere eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden, tot de meest populaire bestemmingen om te overwinteren. Weliswaar zijn de watertemperaturen slechts ongeveer 13 tot 15 graden Celsius en is het niet idea om te zwemmen in de wintermaanden, maar het eiland heeft juist dan zoveel meer te bieden. Er zijn geen overvolle stranden en de prijzen lekker laag. Het is rustig in de straten en vaak zijn alleen de hotels dichtbij het strand geopend. Mallorca in de winter is een paradijs voor degenen, die de koude en natte winter willen ontvluchten en op zoek zijn naar een beetje rust. Vooral fietsers en wandelaars komen volledig aan hun trekken, ze hebben het hele eiland voor zichzelf. Accommodaties: vaak worden hotels en appartementen aangeboden tegen sterk gereduceerde tarieven voor een langere periode. Vakantiewoningen kunnen ook gunstig worden geboekt. Natuurlijk zijn sommige attracties zoals bijvoorbeeld het aqua park gesloten. Nu kunt u van de vele romantische stranden aan de oostkust van Mallorca genieten, zonder parasols en ligstoelen. De wintermaanden zijn ook de tijd van goedkope vluchten naar Mallorca. Na september dalen de prijzen fors. Als u flexibel bent, reserveer tijdig.