Wielerwedstrijden met beeld en fietsen op Mallorca en andere vakantieplaatsen
23-10-2014
Arman Kamyshev juicht in Hainan
De hegemonie van de Belkin-ploeg in de Ronde van Hainan lijkt voorbij te zijn. De derde etappe van de Chinese ronde werd gewonnen door Arman Kamyshev. De Kazach van Astana bleef de Armeen Maxim Averin en Wouter Wippert voor. De Nederlander van Drapac eindigde voor de tweede dag op rij in de top drie.
Vorig jaar liep de Ronde van Hainan voor de Belkin-formatie uit op een daverend succes. De Nederlandse equipe wist alle etappes naar zich toe te trekken. Theo Bos won er zes, Moreno Hofland schreef er drie op zijn naam. Laatsgenoemde ging bovendien met de eindzege aan de haal in de Chinese rittenkoers.
In de derde etappe moest het peloton een afstand van 134,7 kilometer afleggen, van Haikou naar Yueliangwan. De Ronde van Hainan eindigt op 28 oktober.
Evenals vorig seizoen mocht Belkin Pro Cycling Team weer een feestje vieren in de Ronde van Hainan. Moreno Hofland bezorgde de Nederlandse ploeg de dagzege in de eerste etappe. Hij was de snelste in een massasprint aan het einde van de rit over 85 kilometer met start en aankomst in Chengmai.
"De koerssituatie was voor ons ideaal. De vluchters werden op tien kilometer van het einde gepakt en dus volgde een massasprint", aldus ploegleider Michiel Elijzen. "De laatste bocht lag op 600 meter van de meet en dus moesten de mannen daar als eerste doorkomen. Die boodschap was goed aangekomen want ze rijden met vijf man als eerste door de bocht met Hofland in het wiel en die maakt het vakkundig af."
De Belkin-renner was vorig jaar ook succesvol op het Chinese eiland. Hij won drie etappes en het eindklassement. De Ronde van Hainan gaat dinsdag verder met de langste rit van 207,2 kilometer. "Moreno is leider, maar wij zijn niet voor het klassement hier", stelt Elijzen. "De druk zal wel bij ons liggen maar de ploegen die een klassement willen rijden zullen ons moeten helpen in de langste rit. Wij hopen vooral op een sprint."
Chavanel laat Frankrijk juichen in Chrono des Nations
Sylvain Chavanel heeft de Chrono des Nations aan zijn palmares toegevoegd. De Fransman legde in eigen land als snelste de tijdrit van 51 kilometer af. Zijn landgenoot Jérémy Roy werd tweede op 53 seconden, de Noor Reidar Bohlin Borgersen eindigde als derde.
Vorig seizoen schreef Tony Martin de afsluiter van het Europese wielerseizoen op zijn naam. De Duitse specialist was deze keer echter niet van de partij. Op de startlijst in het departement Vendée waren ook geen Nederlandse renners te bekennen. De laatste Franse zege in de Chrono des Nations dateerde al uit 1995. Toen toonde Pascal Lance zich de beste in de race tegen de klok.
Nathan Haas heeft de Japan Cup op zijn naam geschreven. De Australiër van Garmin was na 151,3 kilometer, met start en finish in Utsunomiya, de snelste in de sprint. De Noor Edvald Boasson Hagen eindigde als tweede, de Sloveen Grega Bole werd derde.
Voor Haas is het zijn tweede overwinning in de Japan Cup. Hij was in 2011 ook al de beste in de eendagskoers. De Japan Cup was het laatste optreden van Karsten Kroon. De 38-jarige Drent maakte zaterdag bekend een punt achter zijn carrière te zetten. Kroon kon zich in Utsunomiya niet mengen in de strijd om de overwinning. Hij kwam bijna zes minuten na Haas over de finish.
Sterke Lars Van der Haar slaat opnieuw toe in Valkenburg
Lars van der Haar heeft in het Limburgse Valkenburg voor het tweede opeenvolgende jaar de eerste race van het wereldbekerseizoen op zijn naam gebracht. De veldrijder van Giant-Shimano had een halve minuut voorsprong oap Kevin Pauwels. De derde plaats was voor Corné van Kessel.
Van der Haar ging in het zonnige Valkenburg evenals vorig seizoen in de eerste ronde op avontuur. Tom Meeusen en Pauwels kwamen hem even later gezelschap houden, maar de twee Belgen hielden het niet tot het einde vol. Sven Nys kreeg te kampen met kettingproblemen en gaf er net als in 2013 de brui aan. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Katherine Compton. De Amerikaanse bleef Helen Wyman en Sophie de Boer voor. Marianne Vos was nog niet van de partij.
Luka Mezgec schenkt Giant-Shimano zege in Zhangjiakou
De eerste etappe in de Tour of Beijing is een prooi geworden voor Luka Mezgec. De Sloveen van Giant-Shimano was in Zhangjiakou te rap voor de Australiër Caleb Ewan en de Amerikaan Tyler Farrar. Door zijn zege is Mezgec uiteraard de eerste leider in de rittenkoers. Met drie beklimmingen in de openingsfase op het menu kozen de Belg Tosh Van der Sande, de Fransman Jérémy Roy en de Duitser Julian Kern het hazenpad. Een kans op de dagzege behoorde voor het drietal echter niet tot de mogelijkheden. Op zo'n 25 kilometer voor de meet werd Roy als laatste vluchter ingerekend. In de massasprint trok Mezgec vervolgens aan het langste eind. Ewan (20) verraste in China met de tweede plaats. Het was zijn eerste wedstrijd als prof. Moreno Hofland sloot af als beste Nederlander in de 167 kilometer lange etappe. De Belkin-renner eindigde als zesde, twee plaatsen voor zijn landgenoot Boy van Poppel. Voor Mezgec is het zijn tweede Chinese zege op rij. Vorig jaar won hij de afsluitende etappe in Beijing. Deze editie van de Aziatische koers duurt tot en met dinsdag.
Sonny Colbrelli is ook in oktober in vorm. De renner van Bardiani-CSF schreef donderdag de 62ste editie van de Gran Premio Città di Peccioli - Coppa Sabatini op zijn naam. Na 198,1 kilometer, van en naar Peccioli, bleek hij de beste in de sprint heuvelop. Mauro Finetto (Neri Sottoli) eindigde op de tweede plaats, Franco Pellizotti (Androni-Venezuela) mocht eveneens naar het podium. De top-acht bestond volledig uit Italianen. De Spanjaard Amets Txurruka (Caja Rural-RGA) was op plaats negen de eerste niet-Italiaan. Colbrelli zegevierde vorige maand al in de Memorial Pantani en de GP Industria & Commercio di Prato.
John Degenkolb verslaat Hutarovich in Parijs-Bourges
John Degenkolb heeft voor het tweede jaar op rij Parijs-Bourges op zijn naam geschreven. De Duitse renner van Giant-Shimano was donderdag in de sprint Yauheni Hutarovich de baas. De Franse eendagskoers werd gekleurd door een vlucht van zes man. Een tegenaanval vanuit het peloton van zeventien man leverde niets op. Dat gold ook voor een ontsnapping van Jasper Stuyven, elf kilometer voor het einde. Op vijf kilometer van de finish kwam alles weer samen en, ondanks een late poging van Thomas Voeckler, werd het sprinten. Daarbij legde Degenkolb iedereen op de pijnbank, waarmee de Giant-troef zijn vorm voor Parijs-Tours van komende zondag alvast liet zien. Hutarovich werd tweede, Giacomo Nizzolo eindigde als derde.
Zdenek Stybar wint met hulp van Niki Terpstra in Waalse afsluiter
Zdenek Stybar heeft de Memorial Frank Vandenbroucke op zijn naam geschreven. De renner van Omega Pharma-Quick Step sprong samen met zijn Nederlandse ploegmaat Niki Terpstra weg in de slotfase. De gelanceerde Tsjech hield vervolgens het peloton achter zich. John Degenkolb van Giant-Shimano moest in de afsluiter van het Waalse wielerseizoen genoegen nemen met de tweede plaats, de Belgische kampioen Jens Debusschere eindigde als derde. Sep Vanmarcke, de Belgische troef van Belkin, werd vijfde. De Memorial Frank Vandenbroucke stond voorheen bekend als Binche-Chimay-Binche. Het is voor Stybar de derde zege van het seizoen. Eeder was hij de beste in een rit in de Eneco Tour - waar hij later zwaar ten val kwam - en won hij het nationaal kampioenschap van zijn land. Stybar neemt komende zondag voor het eerst weer deel aan een veldrit, de GP Mario De Clercq in Ronse.
Arnaud Démare voltooit hattrick en wint Tour de l'Eurométropole
Arnaud Démare heeft alsnog zijn derde etappezege in de Tour de l'Eurométropole geboekt. De Frans kampioen zegevierde zondag in de slotrit, van Bergen naar Doornik, en stelde daarmee de eindzege in de Belgische rittenkoers veilig. Démare triomfeerde al in de eerste en tweede etappe, maar zaterdag stak Theo Bos een stokje voor een zuivere hattrick. Démare heeft zich er echter niet door van de wijs laten brengen. Zondag bleek hij weer de sterkste in de spurt. Jens Debusschere kwam voor de derde keer op rij als tweede over de streep, Danny van Poppel was op plaats vier de beste Nederlander.Het scheelde niet veel of een massasprint was uitgebleven. Een elitegroepje met Stybar, Leukemans, Stuyven, Keukeleire en Breschel ging er in de finale vandoor. Stybar, Stuyven en Leukemans werden pas in de slotkilometer weer bij de kraag gegrepen door het peloton.
Theo Bos voorkomt hattrick Arnaud Démare in Tour de l'Eurométropole
Theo Bos heeft de dominantie van Arnaud Démare in de sprints in de Tour de l'Eurométropole een halt toegeroepen. De Belkin-renner schreef zaterdag de derde etappe in de Belgische rittenkoers op zijn naam. Démare, winnaar van de eerste twee ritten, moest in Middelkerke genoegen nemen met de derde plaats, ook achter Jens Debusschere. Vrijdag vormden dezelfde mannen de top-drie, maar toen sprintte Démare naar zijn tweede etappezege en moest Bos genoegen nemen met de derde plaats. Debusschere eindigde toen eveneens als tweede. Ondanks zijn derde plek blijft Démare het algemeen klassement aanvoeren. De Tour de l'Eurométropole eindigt zondag, met een rit van Bergen naar Tournai. In de rit van zaterdag zorgden vijf man voor kleur met een lange ontsnapping, maar zij werden op drie kilometer van de streep ingerekend. In de sprint trok Bos aan het langste eind. De Nederlander start over twee weken op het EK baanwielrennen op het onderdeel ploegachtervolging.
Arnaud Démare juicht weer in Tour de l'Eurométropole
Arnaud Démare heeft ook de tweede etappe in de Tour de l'Eurométropole aan zijn erelijst toegevoegd. De Franse renner van FDJ.fr zegevierde vrijdag, na 174 kilometer koers, in de straten van Nieuwpoort in de massasprint. Donderdag had Démare de Belgische rittenkoers ook al geopend met een sprintzege. Adrien Petit werd toen tweede, maar die kon deze keer niet mee sprinten. De Fransman was op zes kilometer van de finish betrokken bij een valpartij. Jens Debusschere was ditmaal degene die genoegen moest nemen met de tweede plaats. Theo Bos, over twee weken actief op het EK baanwielrennen, passeerde de meet als derde.
Nederlanders sant in eigen land: van der Poel wint, van der Haar tweede
Superprestige Gieten Mathieu van der Poel, pas 19 en in feite nog belofte, heeft in het Nederlandse Gieten de eerste Hansgrohe Superprestigemanche op zijn naam geschreven. De Nederlander van BKCP-Powerplus was in eigen gouw na een indrukwekkende wedstrijd sneller dan zijn landgenoot Lars van der Haar (23). Sven Nys (38) werd na een achtervolgingsrace derde. David van der Poel en Klaas Vantornout sloten de top vijf. De Belgische kampioen bleef bij de start haperen. Een Nederlandse zege in Gieten? Dat is van Richard Groenendaal in 2005 geleden.
"Als Mathieu zo blijft rijden dan zal hij alle koersen winnen." Als uitsmijter van Klaas Vantornout, toch een doorgewinterd crosser, kan dat tellen. "Hij hanteerde een onmenselijke versnelling. Op snelle omlopen hebben we een probleem. Zo iemand kom je niet vaak tegen. Als het droog is zal hij veel koersen winnen." De idolatrie voor de jongste van der Poel - de oudste, David, werd knap vierde trouwens - is meer dan terecht. In tegenstelling tot dertienvoudig eindwinnaar Nys, die zich liet verrassen bij de start, was van der Poel wel goed weg. Lekker trappen en de boel aan gort rijden was de bedoeling, maar plots viel ie terug met een kettingprobleem. Terug in het zog van Nys, maar samen keerden ze terug in de spits, waar van der Haar en Kevin Pauwels waren weggereden. Pauwels paste in het zand en dat gaf van der Haar een vrijgeleide. Naar de zege? Zo leek het toch, tot van der Poel zijn duivels ontbond over halfweg. Niemand kon volgen en stelselmatig werkte de Nederlander - vorige week nog actief op het WK op de weg in Ponferrada - zijn achterstand weg. In de slotronde kwam hij kietelen om in het zand een verschroeiende versnelling te hanteren. Van der Haar pufte en het kwaad was geschied.
Late versnelling brengt Daniel Martin zege in Lombardije
Daniel Martin heeft zondag de 108e editie van de Ronde van Lombardije aan zijn palmares toegevoegd. De Ierse renner van Garmin-Sharp sprong in de laatste kilometer weg uit een elitegroepje en kwam solo aan de finish. Alejandro Valverde won de sprint om de tweede plaats en nam daarmee de leiding in het WorldTour-klassement over van Alberto Contador.
Het was afwachten hoe de koers van de vallende bladeren - al was het prima weer in Noord-Italië - zich dit jaar zou ontwikkelen. Het parcours had voor deze editie namelijk een metamorfose ondergaan. Begon de uitvoering van vorig jaar nog in Bergamo, dit jaar was de finishstreep er juist getrokken. Aan het eerste deel was weinig bijzonders. Elf man reden lange tijd voor het peloton uit. Zij bouwden een maximale voorsprong op van ruim tien minuten. De kopgroep viel langzaam uit elkaar en uiteindelijk bleef alleen Sérgio Paulinho vooraan over. De Portugees kreeg later weer gezelschap van Jan Polanc en Andrea Fedi, die ook tot de oorspronkelijke kopgroep behoorden. Op het moment dat Polanc en Fedi aansloten bij Paulinho, was er al een clubje achtervolgers met onder meer Bauke Mollema, Pieter Weening en Ben Hermans onderweg naar de koplopers. Mollema, die in Lombardije zijn laatste koers voor Belkin reed, moest echter afhaken nog voor de samensmelting een feit was. Hermans en Weening waren daar wel bij betrokken. Sterker nog, de Belgische BMC-renner en Nederlandse Orica-GreenEdge-troef drukten meteen door en namen samen de kop in de wedstrijd over. Het tweetal verkocht zijn huid duur, maar moest er op vijf kilometer van de meet toch aan geloven. Op het moment dat Weening en Hermans werden ingerekend, mochten de Belgen door een ontsnapping van Tim Wellens meteen opnieuw hopen, maar ook hij hield geen stand. Uiteindelijk leek een elitegroepje van ongeveer tien man te gaan sprinten om de winst, maar Daniel Martin verraste iedereen met een versnelling in de laatste kilometer. Omdat niemand reageerde, kon de Ier zo op zijn tweede zege in een klassieker af, na Luik-Bastenaken-Luik in 2013. Alejandro Valverde won de sprint om de tweede plaats en nam daarmee de eerste plaats in het WorldTour-klassement over van Alberto Contador. Welke Spanjaard het jaar afsluit als nummer één, wordt over anderhalve week in China bekend. Beiden hebben hun deelname aan de Tour of Beijing toegezegd.
Armindo Fonseca heeft de Tour de Vendée gewonnen. De Franse renner, koersend voor Bretagne-Séché Environnement, was zondag na 204 kilometer koers van Chantonnay naar La Roche-Sur-Yon de beste sprinter van een kopgroep van vier. Die kopgroep bestond uit onder meer Marco Minnaard. De Nederlander van Wanty-Groupe Gobert had gezelschap van drie Fransen. Naast Fonseca waren dat Thomas Voeckler en Olivier Le Gac. De vier slaagden erin uit de greep van het peloton te blijven en mochten dus onderling uitmaken wie als winnaar gehuldigd zou worden. In de finale waagden Voeckler, Le Gac en Minnaard ieder een poging om solo aan de finish te komen. Fonseca bewaarde zijn krachten voor het laatst en dat betaalde zich uit.
André Greipel verslaat John Degenkolb in Münsterland Giro
André Greipel heeft voor eigen publiek de Sparkassen Münsterland Giro op zijn naam geschreven. De renner van Lotto-Belisol zegevierde in de sprint. Hij bleef zijn landgenoot John Degenkolb van Giant-Shimano voor. Tom Van Asbroeck, die eerder op de dag werd vastgelegd door Belkin, eindigde als derde. Jos van Emden ging als titelverdediger van start en probeerde met een late aanval een massaspurt te voorkomen, maar zijn poging was vergeefse moeite. Moreno Hofland was op plaats zes de beste Nederlander. Zijn landgenoten Geert van der Weijst en André Looij volgden op de zevende en achtste plaats. Het is de tweede keer dat Greipel de Sparkassen Münsterland Giro wint. Eerder deed hij dat in 2008.
Arnaud Démare opent Tour de l'Eurométropole met zege
De eerste etappe in de Tour de l'Eurométropole is ten prooi gevallen aan Arnaud Démare. De regerend kampioen van Frankrijk zegevierde donderdag in de straten van Kortrijk in de massasprint. De vlucht van de dag bestond uit vijf man, onder wie Niki Terpstra. De winnaar van Parijs-Roubaix en zijn medeavonturiers wisten echter geen stand te houden. Nadat zij waren opgeraapt, regende het in de finale aanvallen in het peloton, maar alles bleef samen. Daardoor was een massasprint onvermijdelijk en daarin liet Démare de concurrentie achter zich. Het is voor Démare, die vrijdag vanzelfsprekend in de leiderstrui start, zijn twaalfde zege van het jaar.
Giampaolo Caruso pakt de overwinning in Milaan-Turijn
De 95ste editie van Milaan-Turijn, de oudste wielerwedstrijd ter wereld, is gewonnen door Giampaolo Caruso. De ervaren Italiaan van Katusha bleek de sterkste en slimste op de slotklim. Hij bleef landgenoot Rinaldo Nocentini voor, de derde plaats was voor zijn Katusha-teamgenoot Daniel Moreno. De grote favorieten in deze editie van Milaan-Turijn waren Alberto Contador en Fabio Aru. Op de laatste klim waren alle ogen op de twee klimmers, smaakmakers van de afgelopen Ronde van Spanje, gericht. Maar voordat Contador of Aru aanging, was de 34-jarige Caruso er al vandoor. Hij kreeg Nocentini met zich mee, maar bleek de beste. Aru kwam uiteindelijk als vierde over de eindstreep, voor Joaquim Rodriguez en Contador. Vorig jaar werd Milaan-Turijn gewonnen door Diego Ulissi, in 2012 was Contador de beste.
Michal Kwiatkowski soleert naar eerste Poolse regenboogtrui
Michal Kwiatkowski rijdt volgend jaar in de regenboogtrui. De Pool kroonde zich zondag in het Spaanse Ponferrada tot wereldkampioen op de weg. Hij reed op ruim zes kilometer van de finish weg uit het peloton en liet zich niet meer inrekenen. Simon Gerrans won op één seconde de sprint om de tweede plaats, het brons was voor Alejandro Valverde.
Een zilveren medaille van Zbigniew Spruch in 2000 in het Franse Plouay. Dat was het wel, wat betreft de medailles van Polen in de wegwedstrijden op het WK. Dat de Polen iets van plan waren in Ponferrada, bleek al vroeg toen zij zich aan kop van het peloton zetten. De WK-wegwedstrijd bestond dit jaar uit veertien rondjes van 18,2 kilometer door Ponferrada, wat een totaal maakte van 254,8 kilometer. Al in de eerste ronde maakten zich vier man los van het peloton: Matija Kvasina, Carlos Quintero, Zydrunas Savickas en Oleksandr Polyvoda. Geen grote namen en dus mochten zij een maximale voorsprong van meer dan 15,5 minuut opbouwen. Georgios Bouglas probeerde zich later bij de leiders te voegen, maar de Griek bleek bezig met een chasse patate. Na de vierde ronde vond Polen, dat niet echt een titelfavoriet in de gelederen had, het genoeg en begon het pak onder aanvoering van de rood-witte brigade aan de inrekening. Die was op ruim zestig kilometer van de finish een feit. Quintero was de laatste die werd ingerekend. Daarna regende het, in overeenkomst met het weer, aanvallen in Ponferrada. Groot werden de verschillen echter nooit, waardoor een massasprint onvermijdelijk leek. Het parcours bevatte weliswaar twee klimmetjes, maar die zouden niet selectief genoeg zijn. Kwiatkowski dacht daar anders over. De renner van Omega Pharma-Quick Step spoot er met nog ruim zes kilometer te gaan vandoor en passeerde Alessandro De Marchi, Cyril Gautier, Michael Valgren en Vasil Kiryienka, op dat moment de kopgroep, alsof zij er niet waren. Een groepje met Simon Gerrans, Alejandro Valverde, Matti Breschel, Greg Van Avermaet, Tony Gallopin en Philippe Gilbert opende nog wel de tegenaanval. Met name Gilbert trapte voor wat hij waard was, maar Kwiatkowski liet zich niet meer inrekenen. Gerrans ging uiteindelijk met het zilver aan de haal, Valverde pakte het brons. Alexander Kristoff versloeg John Degenkolb in de pelotonsprint. Knap, helemaal omdat de Noren halverwege de koers werden opgeschrikt door een ongeluk van hun ploegauto. Daarbij vielen meerdere gewonden, onder wie enkele Noorse teamleden. Bauke Mollema was op plaats achttien de beste Nederlander.
Thomas Degand wint openingsetappe Tour du Gévaudan en is leider
Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert) heeft vandaag de eerste etappe in de Tour du Gévaudan (Fra/2.1) gewonnen, een rit over 145 km tussen Badaroux en Chanac in de Franse Languedoc-Roussillon. Met Boris Dron (Wallonie-Bruxelles) haalde nog een tweede Belg het podium. De 28-jarige Degand bleef de Spanjaard Amets Txurruka (Caja Rujal) voor en is meteen ook de eerste leider. Francis De Greef (Wanty-Groupe Gobert) werd 20ste. De 26-jarige Dron ging al vrij snel in de wedstrijd in de aanval en kreeg Pierre-Luc Périchon mee. Gaandeweg kwamen er meer renners voorin aansluiten en na zowat 45 kilometer koers vormde zich een kopgroep met 22 renners. Lang bleef die niet samen. Thomas Voeckler, Yohan Bagot, Thibaut Pinot, Angel Madrazo, Vegard Laengen en Amets Txurruka trokken er vanonder. Het zestal boekte vlug een voorsprong van 1'50" op de grote groep. Voor Thibaut Pinot ging het nog allemaal te traag en de Fransman zette opnieuw een uitval op. Ook hij kreeg geen vrijgeleide en er vormde zich een omvangrijke kopgroep. Met nog 15 kilometer voor de boeg ging de Bask Txurruka vol aan. Hij kreeg wat verderop het gezelschap van Degand en Dron. Op drie kilometer van de finish was de voorsprong van het leidende trio nog 35 seconden. Meteen bleek dit de juiste vlucht. In de sprint met drie was Degand de sterkste. Hij mag morgen de afsluitende etappe, met start en aankomst na 146 kilometer in en rond Mende, aanvatten met de gele leiderstrui.
Mallorca behoort naast de andere eilanden van de Balearen en de Canarische Eilanden, tot de meest populaire bestemmingen om te overwinteren. Weliswaar zijn de watertemperaturen slechts ongeveer 13 tot 15 graden Celsius en is het niet idea om te zwemmen in de wintermaanden, maar het eiland heeft juist dan zoveel meer te bieden. Er zijn geen overvolle stranden en de prijzen lekker laag. Het is rustig in de straten en vaak zijn alleen de hotels dichtbij het strand geopend. Mallorca in de winter is een paradijs voor degenen, die de koude en natte winter willen ontvluchten en op zoek zijn naar een beetje rust. Vooral fietsers en wandelaars komen volledig aan hun trekken, ze hebben het hele eiland voor zichzelf. Accommodaties: vaak worden hotels en appartementen aangeboden tegen sterk gereduceerde tarieven voor een langere periode. Vakantiewoningen kunnen ook gunstig worden geboekt. Natuurlijk zijn sommige attracties zoals bijvoorbeeld het aqua park gesloten. Nu kunt u van de vele romantische stranden aan de oostkust van Mallorca genieten, zonder parasols en ligstoelen. De wintermaanden zijn ook de tijd van goedkope vluchten naar Mallorca. Na september dalen de prijzen fors. Als u flexibel bent, reserveer tijdig.