Tijdens de 500 jaar durende Arabische overheersing kon de wijnbouw enkel en alleen het hoofd boven water houden door de gedroogde druiven als levensmiddel te verkopen. Zoals bekend was alcohol uit religieuze overwegingen verboden. De wijnproductie op Mallorca kent een eeuwenlange traditie, die ooit door een druivenziekte bijna om zeep werd geholpen. Vandaag de dag zijn de wijnen op Mallorca weer in trek en gaat het met de wijnboeren en bodegas bergopwaarts.
Lees meer: http://www.mallorcavandaag.com/
José Luis Ferrer De bodega Ferrer bestaat sinds 1931 en is de grootste producent op het eiland. De oprichter, José L. Ferrer, is een van de grote wijnmensen die tot het begin van de jaren tachtig invloedrijk was bij de wijnbouw op Mallorca. De Mallorcaanse wijnboer gebruikte vooral de rode Manto Negro druif. Op een oppervlakte van 70 hectare wijnbouwgebied produceert deze wijngaard 1 miljoen flessen per jaar en exporteert ook wijn naar het buitenland. In de oude keldergewelven bevinden zich nu ruimtes om wijn te proeven.
Website: www.vinosferrer.com
![](http://blogimages.seniorennet.be/fietseiland/1073904-e1511f4db75397a3101a78b799570919.jpg)
|