• Competitie 2016-17 : dd. 29.1.2017 eerste elftal : 21ste speeldag - KFCO BURST - SK DENDERHOUTEM - Uitslag 2-1
  • Mijn BLOGS
  • Competitie 2016-17 : dd. 28.1.2016 reserven/beloften : 20ste speeldag - SK DENDERHOUTEM - BURST Uitslag 4-1
  • Competitie 2016-17 : dd. 22.1.2017 eerste elftal : 20ste speeldag -SK DENDERHOUTEM - KLUISBERGEN SP.A.Uitslag 2-2
  • Competitie 2016 - 2017 : 19de speeldag dd. 15 jan 2017 : EERSTE ELFTAL : GAVERE-ASPER - SK DENDERHOUTEM Uitslag 1 - 3 + interview met Yannick Van Impe, bij dendersport.be

19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEDSTRIJDEN VAN ZONDAG 16 februari 2014 : eerste elftallen

WEDSTRIJDEN

EERSTE ELFTALLEN 3° Prov. D

van zondag 16 februari 2014

FC BURST - SINT-GILLIS  3 - 0

Burst won overtuigend de topper met de leidersplaats als inzet. Voor de rust genoot Sint-Gillis windvoordeel en dwongen de bezoekers steriel veldoverwicht af.

Na rust nam Burst het heft resoluut in handen. Na een fout op Neufkens brak De Ridder vanop de stip de ban. Neufkens scoorde op aangeven van Pas. De ingevallen De Cooman plaatste op pas van Torres het orgelpunt.

DOELPUNTEN: 51’ T. De Ridder 1-0 (strafschop), 75’ L. Neufkens 2-0, 84’ S. De Cooman 3-0.

Door de overwinning heeft FC Burst nu 3 punten voorsprong op de achtervolgers St-Gillis en Winnik.

SK DENDERHOUTEM - WINNIK  0 - 5

Onze ijdele hoop kreeg een flinke deuk want SKD Denderhoutem verloor de 3-punten-thuiswedstrijd tegen Winnik met zware forfaitcijfers en moeten nu de rol lossen.  Zij zakken van de 4° plaats naar de 6° plaats met een achterstand van 11 punten op leider FC Burst.  Zij worden zelfs voorbijgestoken door Borsbeke en SV Ressegem, die respectievelijk 4° en 5° worden.

Aan de opstelling te zien kon coach Luc Peerlinck toch praktisch over zijn type-elftal beschikken, op topschutter Jo Renneboog na.  De woorden van Kenny De Smet van Winnik waren nog niet goed doorgedrongen, als dat hij liever Jo langs de kant ziet staan, of we kregen een fikse afstraffing in een wedstrijd waar weliswaar slechts in de 40' geel werd getrokken voor Marnic De Blander.

De opstelling van beide ploegen : voor SK Denderhoutem :

20- Jonas Van Londersele (keeper) - 2- Marnic De Blander 41' : 11-Lesley De Troyer) - 4- Matthias De Schrijver (50' : Michaël De Schrijver) - 5- Kevin Piro - 6- Brecht Vernaillen - 8- Vincent De Bondt - 13- Kevin Detaille (kpt) - 14- Sebastiaan Waegeman - 15- Niels Moock - 23- Niels Schietecat

Bank : 1- Gill Vijverman - 3- Sammie Haegeman - 11-Lesley De Troyer - Michaël De Schrijver.

Meteriaalverantwoordelijke : Roland Roelandt

Officiële teamafgevaardigde : Stefan Van Impe

Coachen : T1 Luc Peerlinck      T2 : Jo Van Den Haute

Verzorger : Stefan Staels.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

voor Winnik :

1- Dooms Stijn (keeper) - 3- Haelterman Joris - 4- Steenhout Patrick - 5- Kenny De Smet - 6- Bogaert Kris (kpt)(77' : 15- Geeraerts Yens)  - 8- Bombaert Jan (83' : 17- Arents Tomas) - 9- Penne Jonas - 11- Jammeh Matarr - 12- Van Den Houte Frederik - 14- Walravens Koen - 18- Van Der Cruyssen Ken

Bank : 20- Walckiers Tim (keeper) - 15- Geeraerts Yens - 17- Arents Tomas - 19- Appelmans Stef

Officiële teamafgevaardigde : Heymans Armand

Coachen := T1 : Bellemans Geroge      T2 : Walckiers Mark

Verzorger : Van Den Abeele David

Scheidsrechter trio :

De Roeck Guy - Boods Davy en Vandewalle Birgen.

Gelezen op de site van Dendersport :

Jonas Penne: ‘Titelstrijd ligt open’
    Winnik pakte uit met een prestatie die de geel-blauwen van voorzitter Freddy Heymans profileert als de grootste uitdager van leider Burst. Rechtermiddenvelder Jonas Penne (24) was de beul van dienst met drie treffers.
    ‘We waren nochtans bang om te verliezen op Denderhoutem, want in het verleden had Winnik het daar vaak moeilijk. We zaten meteen goed in de match en we gingen rusten met een verdiende voorsprong. Na rust diepten we onze kloof uit. Het is pas de eerste keer dat ik drie keer raak tref bij de eerste ploeg. Ik doorliep de jeugd van Winnik, maar verkaste dan naar Zandbergen. Daar speelde ik drie jaar lang in de hoofdmacht en ontwikkelde ik me goed. Ik keerde dan terug naar de oude stal en intussen ben ik al aan mijn vierde seizoen bezig bij Winnik. Een eindrondeticket hebben we al beet en in de titelstrijd ligt nog alles open. Winnik wil naar tweede en we moeten de ambitie koesteren om de titel binnen te rijven. Met de Winnikse beloften vierde ik vorig seizoen de titel en dat was best prettig. Met de eerste ploeg zou het titelfeest nog mooier zijn.’

KERKSKEN - BORSBEKE  0 - 1

Borsbeke dat 5° stond klimt dank zij een 'Arsenal'-score naar de 4° plaats en telt nu 3 punten voorsprong op SKD.

SV RESSEGEM - EREMBODEGEM  5 - 3

Doelpuntenrijke wedstrijd

SV Ressegem heeft in een doelpuntenrijke wedstrijd driemaal een achterstand opgehaald om uiteindelijk met 5-3 te zegevieren tegen SK Erembodegem en op te rukken naar de 5de plaats in het klassement.

De wedstrijd start onder een slecht gesternte voor de thuisploeg. In de 5de minuut scoort Nick Van Der Haegen uit het niets de 0-1 na een inworp. In de 13de minuut voorkomt Glenn Van Den Steen doelgevaar na een ultieme sliding op een doorbraak van Radoslaw Sidorski. Aan de overkant zit Thomas De Witte goed tussen een terugspeelbal op bezoekend doelman Timothy Persoons en uit een scherpe hoek tekent hij de 1-1 gelijkmaker aan. In de 24ste minuut haalt Niels Van Wynendaele van op 35 meter uit. Zijn schot gaat over doel. Op het halfuur haalt Niels Van Wynendaele nogmaals van ver uit na een goede interceptie van Xavier Van Der Hoeven. Ditmaal redt doelman Timothy Persoons met de voet. In de 33ste minuut trapt Pieter Pereboom aan de overkant een vrije trap van op zo’n 30 meter rechtstreeks in de korte hoek binnen, 1-2. In de 39ste minuut slalomt Niels Van Wynendaele voorbij 2 Erembodegem-spelers en legt de bal in de loop van Christopher Scheerlinck. Diens center wordt door Niels D’Haese gemist, maar de bal komt in de voeten van captain Gwen Clinckspoor, wiens center door Gertjan Nijs in de winkelhaak geknald wordt, 2-2, meteen ook de ruststand.

In de 3de minuut na de herneming kopt Carl Grysolle nipt naast na een verre ingooi van de ingevallen Bert De Vriendt. Aan de overkant zet Thomas De Witte zich in de 9de minuut goed door op de rechterflank. Zijn voorzet wordt door Arne Saeys op de paal geknald. De herneming van Gwen Clinckspoor gaat via de hand van de doelman in corner. Na een nieuwe verre ingooi van Bert De Vriendt belandt de bal via een kluts in de voeten van Nick Van Der Haegen die Erembodegem voor een derde maal op voorsprong brengt, 2-3. Na een hoekschop van Gertjan Nijs kopt Niels D’Haese in de 26ste minuut op de deklat. In de 31ste minuut wordt Fabian Daem onderuit gehaald net in de 16meter. De penalty wordt door Niels D’Haese feilloos omzet en de bordjes hangen opnieuw in evenwicht, 3-3. In de 35ste minuut snijdt Thomas De Witte van op de rechterflank naar binnen en knalt SV Ressegem met een kurkdroog schot in de korte hoek op voorsprong, 4-3. In de 43ste minuut komt thuisdoelman Steven Caeyman goed tussen op een knal van Pieter Pereboom. Het orgelpunt wordt aan de overzijde gezet in de 44ste minuut wanneer de voorzet van Thomas De Witte door Niels D’Haese met een lob over de uitgekomen doelman Persoons in doel wordt besloten, 5-3, meteen ook de eindscore.
    Onze ploeg : Steven Caeyman, Xavier Van Der Hoeven, Kevin Van Goethem (81’ Jeroen Sarens), Bart Van De Slijcke (65’ Fabian Daem), Glenn Van Den Steen, Gertjan Nijs, Christopher Scheerlinck (45’ Arne Saeys), Niels Van Wynendaele, Gwen Clinckspoor, Niels D’Haese, Thomas De Witte.

DENDERLEEUW - DOGGEN  1 - 1

Door het gelijkspel klimt Standaard Denderleeuw een plaats vooruit en steekt Oudegem voorbij naar de 8° plaats.

MOORSEL - OUDEGEM 1 - 0

Doordat Oudegem haar wedstrijd op verplaatsing verloor met de kleinste score zakken ze van de 8° naar de 9° plaats ten voordele van Denderleeuw en volgen ze nu op één punt

NEDERHASSELT - VC RESSEGEM  1 - 2

Hier hetzelfde scenario.  Door de uitoverwinning van VC Ressegem komen zij nu op de 10° plaats en wippen over Wieze dat op eigen veld tenonder ging tegen Wit-Zwart.

WIEZE - WIT-ZWART 0 - 2

Door de thuisnederlaag zakt Wieze uit de top-10 en bekleedt nu de 11° plaats met 25 punten.