Inhoud blog
  • Hallo Gre
  • WAAROM EEN WEBLOG IETS FANTASTISCH IS
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    evolutie

    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAAROM EEN WEBLOG IETS FANTASTISCH IS

    Hebt u wel eens over het internet gezworven? Zoja, dan weet u ook wel hoe een websitse eruit ziet.

    Het lijkt wel, alsof alles maar kan, maar in plaats van voetnoten heb je “links” waarmee je direkt
    kan springen naar een document dat op dezelfde of een heel andere website te vinden is. Dit geeft je nogal wat vrijheid. Niets let je bijvoorbeeld om je vakantiekiekjes op je website te zetten, die daarvan meteen meer op een dagboek lijkt dan op iets anders. Zo'n persoonlijk document, een weblog, is tegenwoordig heel eenvoudig te maken, als de Nederlandse minister van financien het kan, kunt u het toch ook?

    Ik neem meteen maar even de moeite om de voordelen van een weblog uit te leggen. Vroeger kon je niets beginnen zonder een webmaster, maar daar kreeg iedereen op den duur wel een beetje genoeg van. Zo'n webmaster kende een paar woorden html (Hyper Text Mark-up Language), wat niet eens een programeertaal is, maar een mark-up taaltje,vergelijkbaar met de (Latijnse) kreten die een corrector van drukproeven uit xijn kop geleerd heeft om de drukker ertoe te brengen om zijn drukfouten te corrigeren. Omdat HTML te ingewikkeld was voor een normaal mens, hadden zulke webmasters een grote macht. Ruzie maken met je webmaster, daar keerk je natuurlijk wel link voor uit als je tenminste te stom was om zelf html te leren.

    Met de komst van de weglog (“blog”) is dat allemaal in een klap veranderd. Het principe ervan is eigednlijk doodeenvoudig. Als je nu alles weghaalt, wat een gewoon mens toch nooit gebruikt, dan wordt het leven meteen een heel stuk eenvoudiger. Weg dus met al die bestelformulieren, laat dat maar aan de winkels over. Het zal een schrijver toch worst wezen, of zijn tekst onder- of bovenaan de pagina terecht komt, als het maar steeds op dezelfde manier gebeurt. Wat je in de pratijk vaak ziet, is dat iemand gewoon een tekstverwerker gebruikt. En wat vinden wij, die er iets vanaf weten?

    Wij vinden een gewone tekstverwerker wel ingewikkeld genoeg. Zo'n ding kan al zo verschrikkelijk veel; waarom zou je dan ook nog eens naar school gaan om HTML te leren?

    Er blijft niet zoveel over waar je echt niet zonder kan. Wat wil je in ieder geval kunnen? Nu ja, letters op een rij zetten is heel belangrijk Plaatjes erbij; en je bent het heertje. En al die lelijke dwarskijkers weg, als dat zou kunnen ... meer hoeft van mij niet!




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    14-03-2006
    een vader is iets fantastisch
    Van harte gefeliciteerd met de opstart van de weblog! Je hebt je al lekker uitgeleefd in de inleiding, leuk genoeg om ook voor digibeten bemoedigend te werken. Je zou alleen je zuster nog in kunnen huren voor het redactiewerk: ze heeft een feilloos oog voor typefouten! Heeft dan ook tien jaar in de redactie van het overigens niet al te veel voorstellende vakblad gezeten. Ik ben dus reuze benieuwd naar het vervolg. Dag, Wilma

    14-03-2006 om 11:23 geschreven door wilma lievaart



    Archief per week
  • 05/06-11/06 2006
  • 06/03-12/03 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • een vader is iets fantastisch (wilma lievaart)
        op WAAROM EEN WEBLOG IETS FANTASTISCH IS

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!